| | #4501 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Sakin göllerin kugusuyduk, Salinarak suyun yanaginda. Ve oksayarak nilüfer saçlarini gecenin. Sonumuzun adim-adim Yaklastigini görürdük... Yarilan ekmegin bugusuyduk; Paylasilan zeytin tanesinin, Yüzümüze saldiran yagmur avanesinin. Biz hep üsüyen burnumuzu Avucumuzda hohlayarak yürürdük. Hiçbir hesabimiz yoktu kimseyle. Hiçbir aykiri yanimiz, Hiçbir yalanimiz... Gözüm yasariyor, Yüregim kaniyor... Olmasaydi sonumuz böyle!.. Biri, saksimizi çigneyip gitti. Biri, duvarlari yikti, Camlari kirdi, Firtina gelip aramiza serildi. Biri, milyon kere çogaltip hüzünleri Herseyi kötüledi, Bizi yaraladi... Biri sarabimizi döktü, Soganimizi çaldi. Biri, hiç yoktan vurdu, Kafeste kusumuzu! Cigerim yaniyor, Yüregim kaniyor... Solmasaydi gülümüz böyle!. Daglarda çoban atesiydik, Sarmalayarak aci bir sevda masalini Ve hiçkirarak Hirçin rüzgarlarin kavalini... Namlunun, bagrimiza Sinsice sokuldugunu bilirdik... Ceylanin pinara inisiydik, Vedalasan birkaç damla gözyasinin; Tenine kan bulasan O masum çakil tasinin... Oysa biz dualarimizda hep Birbirimizden daha önce Ölmeyi dilerdik... Bazi sorumluluklarimiz vardi, Hayata iliskin. Bazi basit sorularimiz, Anlasilir bazi sorunlarimiz... Gögsüm daraliyor, Yüregim kaniyor... Incinmeseydi gençligimiz böyle... Birer yolcuyduk, Ayni ormanda kaybolmus. Ayni çitirtiyla ürperen birer serçe. Hep ayni kaderde bulusurduk Sevmeye tutuklu gibi... Birer tomurcuktuk hayatin kollarinda. Birer çig damlasiydik, Bahar sabahinda, Gül yapraginda... Dedim ya, Hiç yoktan susturuldu sarkimiz! Yüregim kaniyor, Yüregim kaniyor... Bitmeseydi öykümüz böyle!. MİTHAT TANRIYAR | |
|
| | #4502 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Bilirmisin Yanan dağları bilirmisin. Sevgileri sel olur. Yakar kavurur, Sende sevgi dolusun. Korkmana gerek yok. Yak gitsin. Bırak külleri benim olsun. Sevmenin günahı yok. Sevgili. 2002 Zeki Arlan | |
|
| | #4503 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Sevgilim yalan söylersem sana Kopsun ve mahrum kalsın dilim Seni seviyorum demek bahtiyarlığından Sevgilim yalan yazarsam sana Kurusun ve mahrum kalsın elim Okşayabilmek saadetinden seni Sevgilim yalan söylerse sana gözlerim İki nadim gözyaşı gibi avuçlarıma aksınlar Ve göremesinler seni bir daha Bir gün uzaklara gitme hevesi gelirse içine Uzaklarda arama, aradığın yanı başında… Belki gerçekten kilometreler var aramızda Belki de ülkeler, kıtalar, dağlar… Ama bir gün mesafeler olsa da Kader bağlayınca, Hayat adlı yolculuğun bir kıyısında, Bir limanında Ya da bir durakta Kaderde varsan, bir gün yollarımız çakışır mutlaka Uzaklara gitmek hevesi gelince yüreğine Tutma kendini Çünkü o gün, sevgili yolcu Yollarımız kesişir. gülçin yar | |
|
| | #4504 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Kara gözlerin,dipsiz kuyusu, İnadına bir sevdanın... Kara kaşların,elleriyle çizdiği Bir hilalin kavsi Kudret ressamının... Sevdalısıyım güzelim, Kara gözlerinin,kara kaşlarının... Aşk derdiyle Düşüp kızgın çöllere, Turuncu alevlerde yanan O muhteşem çılgın kim? .. Elinde kocaman bir külünkle, Delmek ne ki küçücük dağları? .. Ben senin için güzelim Deler geçerim dünyaları... Ben mahkumuyum ilelebet, ''Mumdan gemilerle'' geçilen Ve Aşık teniyle beslenen ''Ateş denizi''nin... Bir şehri yakıp seyreden, O zalimlerin en çılgını; Bilmem, Bilir miydi acaba Aşk u sevda için Kül olup yanmayı? .. Kara kaşın, kara gözün için Bir Roma nedir ki güzelim; Senin uğruna ben, Yakarım bütün dünyayı! .. Selami Ateş | |
|
| | #4505 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Sen yaşamıyorsunSen yaşamıyorsun Kimi sevdin Kimi mutlu ettin Kimi sevindirdin Ben ışık beklemiştim sende Yaşamışsında boşuna Garip işte her şey ,boşsa sen yaşamıyorsun by sempatik_25 | |
|
| | #4506 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Sahi gözlerinin rengi nasıldı? Denizler affetsin unuttum onu. Saçın vardı birde siyah mı neydi? Başaklar affetsin unuttum onu. Akıl mı kalıyor ihtiyar serde? Ola ki rastlarım olmadık yerde Dudakların vardı, yüzünde birde Kirazlar affetsin unuttum onu Aglama boşuna yaşın silemem Yollar dersen ırak aşıp gelemem Yüzünü diyorum, görsem bilemem Gökte ay affetsin unuttum onu Serseri aşıgım çekmem sözümü Çok ettin bagcıya yerken üzümü Şöyle bir yokladım kendi özümü Sevdalar affetsin unuttum onu ÖZCAN DERE | |
|
| | #4507 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Onur Ödülü Sevgili eşim Havva'ya Olmasın gözünde ne yaş ne bir nem Sana hiç kıyamam canım birtanem Benim tek varlığım sevgi hazinem Sensin aşk bahçemin goncası gülü Tanrı'nın verdiği onur ödülü Her şeyden azizdir bende değerin Kalbimde aşkının izleri derin Gözümde öylesi yüceki yerin Sensin aşk bahçemin goncası gülü Tanrı'nın verdiği onur ödülü Sevincim kederim her gamım sensin Aşkımın imdadı amanım sensin Yazdığım şiirin ilhamı sensin Sensin aşk bahçemin goncası gülü Tanrı'nın verdiği onur ödülü. Ali Dilki | |
|
| | #4508 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Daha dokunmadan kurudu irem çöllere bir türlü yağamıyorum yeni bir koşunun başlangıcında biraz deprem sonrası biraz şehir hülyası bir kalp yangınından geriye kalan siyah gözlerine beni de götür artık bu yerlere sığamıyorum. Pembe uçurtmalar yolladığından beri sarardı tiryaki menekşeleri sonbaharın tozlu kafeslerinde sevgi turnaları yakalıyorum turnalar gidiyor;ben kalıyorum avareyim,asudeyim,yorgunum bilmiyorum neden sana vurgunum Erzurum garında banklar üstünde uyku tutmuyor karanlıkları yitik düşlerimi kovalıyorum gölgeler gidiyor;ben kalıyorum. Binbir türlü kokuyorsa yaylalar siyah gözlerine beni de götür baharın koynundan koparıp sana ipek bir mendile sardığım yüreğimle şehzade gülleri gönderiyorum umutlar kalıyor;ben gidiyorum. Bütün yelkenlileri,deniz fenerlerini kaptanları sorgulayan yanından geçen küheylanların korku tufanına yakalandığı siyah gözlerine beni de götür güneş ülkesinden gelen yiğitler benzeri olmayan bir dünya kursun cellat,ayrılığın boynunu vursun. Usul usul intizarı çürüten bu hercai diken,bu çılgın arzu sürüklüyor imkansız muştuların eşiğine gönül vadilerini bir ağaçtan düşen yapraklar gibi düşüyorum tanyerine ya topla yaralı kırlangıçları ya da bu vefasız şarkıyı bitir özgürlüğe giden tutsaklar gibi siyah gözlerine beni de götür CANER AZİZ | |
|
| | #4509 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Yer kızıl, gök kızıl Gecenin kara çarşafı yırtılıyor Korkunç bir patlama ortalıkta Ya Rab, mahşer dedikleri bu mu? .. Sarılmış çocuklar birbirlerine Titriyor, titriyorlar... Çağın oyununa kaç beden kurban? Of aman aman! ! ! Yer kızıl, gök kızıl Işık parıltısında görüyorum, bir anne Bir anne ağlamaklı, Kucağında bebeği Yanıbaşında bir kaç evlâdı Küçümen yüreklerde feryâd-figan Of aman aman! ! ! Yer kızıl, gök kızıl İnsanlığın geleceğini vuruyor bombalar Bir gelincik çatal kapı önüne düşmüş, Zift karası giysilerde lâmbalar İnsanın hükmünü veriyor insan Of aman aman! ! ! -II- İstemem İstemem savaş, kavga, kin, nefret İstemem Hastalık, zulüm, işkence, gurbet... Gayya kuyusuna düşsün cümle silâhlar Tebessüme dönüşsün dudaktan çıkan ah'lar Gelincik rüzgârına gebe kalsın sabahlar... -III- Şarkılar, türkülerle gelsin yavrularım okula Ben onu istiyorum Ve de Barış, sevgi dolu bir harita... Var mı ötesi? ... Ahmet Ünal | |
|
| | #4510 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Sen uykusuzluk nedir bilirmisin? Tırnaklarınla yastığını parçaladınmı hiç? Gözlerini tavana dikip Düşündüğün oldumu,bütün gece. Ve bütün birgün <Belki gelir> ümidiyle bekledinmi hiç. Gelmeyince seni armayınca Ölesiye ağladınmı?... Sonra çekilp en koyusuna yanlızlıkların O'na ait ne varsa, Bir bir hatırladın mı? Sen günden güne erimeyi bilirmisin? Dev bir ağacın vekarı içinde ölmeyi Bir teselli aramayı Issız parklarda,ten sokaklarda Ve bütün bir şehir uyurken,uzaklarda Deli divane yollara düşüp Yaşlanmış bir köpek gibi, Eskimiş bir gömlek gibi Atılmışlığını hissettiğini oldu mu? Sevmekten, Günler,geceler boyunca yürümekten Elin,ayağın,kalbin yoruldu mu? Sen yanlızlığın acısını bilirmisin? Unutulmak bir hançer bir hançer gibi saplandımı sırtına İçinde kıskançlığın zehirli çiçekleri açtı mı? Sen bütün gururunu çiğneyip, Onun bastığı toprakları eğilip öptün mü? Sen çaresizlik nedir bilirmisin? Sen yokluk nedir, gördünmü? Yanan başını duvarlara vurup parçalamak geldimi içinden? Sen hergün bin defa öldün mü? Böyleyim diye ayıplama beni Birgün kendimi sonsuzluğun koynuna bırakırsam Yaralı ve yenik bir asker gibi, Darılma... UNUTMA Kİ, Her seven adsız bir kahramandır. UNUTMAK Kİ, İnsan sevebildiği kadar İNSANDIR.... AHMET GÜNEŞ | |
|
![]() |
| Etiketler |
| nehri, şiir |
Şiir Nehri -2- Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Dünya Nehirleri - Nil Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 2 | 07-12-2008 16:17 |
| Dünya Nehirleri - Obi Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 0 | 11-11-2008 16:34 |
| Şiir - Şiir Nedir - Şiir Hakkında | SiyahLALE | X-Sözlük | 0 | 29-10-2008 20:30 |
| Özbekistan - Ceyhun Nehri | KisukE UraharA | Özbekistan | 0 | 01-06-2008 01:13 |
| Şiir Nehri -1- [Arşiv] | Blue Blood | Yazın Hayatı | 12496 | 03-12-2006 00:53 |