| | #4901 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Sevgi - Aşk Sevgi, geleceği görmektir, dünü ekmek yarını biçmektir sevgi. Aşk, vaktim çok sanır ekmeye, yabanıl bir süreklilikte coşmaktır aşk. Sevgi, umudu bilemek karamsarlığı yenmektir. İçebakıştır sevgi. Aşk, meydan okumaktır bilenmemiş kılıcı sallamaktır hayata... Sevgi, hoşgörü ve anlayış taşır mekanına. Güvene ve huzura varıştır sevgi. Aşk, şiddeti kadar şüphecidir. Hatırlatır sana kendini her anda, koşullanmış varlığına, ispat ister aşk. Sevgi, okyanusun derinliklerinde keşiftir, aşmaktır her engeli varmaktır okyanusa. Aşk, okyanuslar için çırpınan bir balık, engeli çok olan. Sevgi, sınar insanı bırakır kendi haline. Aşk bırakmaz yakanı, seven geri döner ama giden aşık dönmez asla... Derya Kızılgöz | |
|
| | #4902 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Seni Sevdim Delilercesine Kimseyi sevmediğim kadar çok O kadar çok ki bilemezsin Bir deli gibi sevdim Adını söyleyip durdum her yerde Binlerce kez Benle alay etmeye başladılar Seni sevmiyor diye Ben seni yinede sevdim Delilercesine İsmini duvarlara yazdım Her seferinde seni hatırlamak için Ama olmadı Karşılığında küçük bir veda Ama seni her şeyden Her şeyden daha çok sevmiştim Delilercesine... isimsiz kral | |
|
| | #4903 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Beklenen Ne hasta bekler sabahı, Ne taze ölüyü mezar. Ne de şeytan, bir günahı, Seni beklediğim kadar. Geçti istemem gelmeni, Yokluğunda buldum seni; Bırak vehmimde gölgeni, Gelme, artık neye yarar? Necip Fazıl Kısakürek | |
|
| | #4904 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Masaldaki Yalnızlık Ben yalnızlığı Gökte uçar gördüm. Ben yalnızlığı Garip naçar gördüm. Ben yalnızlığı Gelip geçer gördüm. Cahit Külebi | |
|
| | #4905 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2O Gece O gece ne kadar güzeldi mehtap Gönülden fışkıran nağmeler gibi. Ruhumu yıkayan bir seldi mehtap En tatlı ilk ve son buseler gibi. O gece o müthiş deniz durgundu, Ömründe susmayan rüzgar yorgundu, En kara gönüller aya vurgundu Leyla’yı içinde bulan er gibi. O gece zevkini duydum hayatın, Sırrını anladım mükevvenatın. Gönlümde yıkılan bir kainatın Sesini işittim giryeler gibi. O gece hayatım sanki masaldı, Şuurum o anın içinde kaldı, Kalbime ışıktan bir füsun doldu İnsanı çıldırtan handeler gibi. O gece felekten bir gece çaldım, Ömrümde son defa bahtiyar oldum; Ölürken yaşadım, yaşarken öldüm Ve, sustum, sükutu besteler gibi. O gece ne kadar güzeldi mehtap, Sandım ki ruhumda yükseldi mehtap, Gönlümü yıkayan bir seldi mehtap, Rüyada çalınmış buseler gibi. O gece gönlüm de aya vuruldu; İçimde küllenen ateş dirildi. Dünyada ne varsa yere serildi, “O” kaldı... Kalbimi seyreder gibi. O gece sevgim coşkun ırmaktı, Kalbimden taşarak o kalbe aktı; Gözlerime en keskin bakışla baktı: ”Ben de seni Atsız, ben de ....” der gibi... Hüseyin Nihal Atsız | |
|
| | #4906 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Hepsi Bu Değişen ben değilim dönüşen savaş yaşlanmakla ıslanmak aynı şey: bir yağmurun gölgesinde ihtiyarlanmak şimdi ölüm bile yetmiyor acılarımızı tartmaya dostlar alıngan bir sahili pinekliyorlar bir merhabayı bıçaklar gibi artık selamlaşmalar değişen ben değilim dönüşen savaş artık zaman bile yetmiyor yaşadığımızı sanmaya yine de ışıklar bu kenti güzelmiş gibi gösteriyor geceleri... geceler... yani Ahmet Haşim in kafiyeleri... seni aklıma düşüren yerçekimi değil yalancı yıldızlar öyle uzaksın ki üflesem soğuyacaksın sarılsam okyanus bir aşka yetecek kadar ve anımsatacak kadar sebepsiz bir ölümü, acılarımız ve kafiyelerimiz var... işte hepsi bu kadar... Yılmaz Erdoğan | |
|
| | #4907 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 NE OLUR GERİ GEL Senden çok şey istemedim İsteyemem de, Ben seni gizli aşklar içinde sevdim, Anlarsın diye gözlerinin nehrine daldım, Ama sen beni o nehirde boğuyorsun. Öyle bir aşk fırtınası esiyor ki gönlümde, Param parça olmuyorsa sırf senin aşkın Sırf senin sevgin için Aşk deryasında sürüklenen bir sal misali Düştüm gönül nehrine Ne olur gör artık beni, Gör sana olan aşkımı Saygımı sevgimi. Sana olan aşkımı bakışlarımla hareketlerimle anlattım Dilim dönmedi yüzüne karşı, Karşında cesaretleri birer ölü, ölü sevgilim. Benim hayalimde en güzel şey sensin, Mutluluğum varlığınla sınırlı olmamalı, Ne olur gülmeyen kaderimin gülen gülü ol, Sevgime layık bir sevgili ol. Ben seni unutulmayacak duyguların, Unutulmayacak aşkların yüceliği kadar, tertemiz seviyorum . NE OLUR SENDE SEV. Ne olur geri gel Ne olur geri dön, Sensiz yaşayamayacağımı BİLİYORSUN Öyleyse unutmayı öğret yada geri dön | |
|
| | #4908 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 hani ayıramazdı hiç kimse bizi söküp atamazdı sevgimizi böyle mi seviyorduk birbirimizi şimdi ayrılık sardı her yerimizi ağlamak yetmiyot gizli gizli tabiki seviyorumuz birbirimizi bütün yollar aşkımıza çıkarken şimdi çıkmaz yola soktular bizi duyuramadık dünyaya sevgimizi nasıl anlatamadık onlara sevgimizi dağ taş dinlemez derdik sevgimizi şimdi dertler içimizde dizi dizi ayırdılar sonunda ikimizi dostlarımızda anlamadı sevgimizi bütün dünyanın haberi olsun biz yineden seviyoruz birbirimizi | |
|
| | #4909 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Çürümüş İnsanlığımız Gözümün katmanlarına işledikçe aksin, Baygın bakışlarında çocukluğuma döner, Paslı çemberimin tiz sesiyle avunurum, İlk aşklarımı anlatmak gelir içimden. Dudağındaki mut'u tatmak, parmak parmak, O, çocukluk çağı ardındaki gerçeğe dalmak, Yitip gitmiş, ağzımızdan düşmeyen bahar, Bizi de almış içine sonunda, hain yangınlar. Oysa, sevgi güneşleri bitmezmiş, anladım Gül baharda yeniden fışkırırmış budağından, Ak kağıtlar bir anda dolarmış yeniden, İçimizdeki has bahçelerde, sevdalarla. Bunca yıl sıcacık bir el beklemişim oysa, Beni tüketen ayrılıklarmış bilmedim, Hançerler tutuşturmuşum ellerine bilmeden, Vurdu, vurdu o çok sevdiğim sevdalar. Ölüm bilmez, toprak bilmez yüreklerde, Düşer tetiği zamanın, başlar korkular, Utanç duvarlarına köpek gibi siğen, Tiksindim, düşleri talanlayan insanlardan. Şimdi, her yüklü yürekte bir düğüm, Sevgiden koparılmış kanayan dudaklar, Hani bir tadımlık sevgiydi koştuğumuz, Umut ağaçlarında 'Çürümüş İnsanlığımız'... | |
|
| | #4910 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Gitme Kal Diyemedim Bir sevda dudağında tutsak kaldı özlemim uzun kara trenler alıp götürdü seni hasret boyu uzayan raylara döküldü gözlerim bütün insanlar ağladı sen giderken. bütün istasyonlar gözyaşlarına boğuldu bir ben ağlamadım inanki, bir ben ince bir duman gibi kaybolup gittin oysa seni sevdiğimi söylememiştim daha sensiz yaşamayacağımı, sana aşkımı anlatamamıştım gitme kal, giden ben olayım gitme kal diyemedim kahrolası gururum, kahrolası dilim arkanı dönüp giderken hıçkırıklar düğümlendi boğazıma kızdım ,bağırdım , haykırdım, isyan ettim yine de seni sevdiğimi söylemedim ardında ağlayan bir çift göz paramparça bir yürek ve dalları kırılmış bir ağaç gibi baktım ama gitme kal diyemedim kahrolası gururum, kahrolası dilim gittin hayallerim ardında yaprak yaprak düşüyordu bir çocuk üşüyordu elleri cebinde dalında bir gelincik ağlıyordu bir dağ yanıyordu içimde gitme, gidersen baharda git sonbaharda gitme yapraklar düşmesin ardında diyemedim kızdım ,bağırdım , haykırdım, isyan ettim yine de seni sevdiğimi söylemedim kahrolası gururum, kahrolası dilim gitme kal diyemedim .../ bir rüzgara açarım şimdi kalbimi bir de sulara alıp getirsinler diye sevgimi sana bir tutam sevgiydi yaş** kalbimde bir yudum hasret oldu döküldü gözlerimde tane tane gittin, bir tren garında ömrümü rayların arasında götürdün oturdum bir köşede öylece ağladım, kahroldum bir sessiz çığlığın yarayla buluşmasıydı gidişin ardından gitme kal, gözlerin yaralarımın tek merhemi diyemedim dizlerim, ellerim, yüreğim paramparça şimdi suları çekildi canağacımın asitli yağmurlar döküldü dallarıma acılar topluyorum takvim yapraklarından her gece gözlerime kan oturdu ey yar!.. her gece bekleyişler öldürür beni gelmeyişler bir de eriyişler hasretinden her gece ah! gurbet ah! sen olmasaydın ayrılık olmasaydı hasret olmasaydı ben olmasaydım sen olmasaydın aşk olmasaydı kahrolmasaydım... Nuri CAN | |
|
![]() |
| Etiketler |
| nehri, şiir |
Şiir Nehri -2- Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Dünya Nehirleri - Nil Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 2 | 07-12-2008 16:17 |
| Dünya Nehirleri - Obi Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 0 | 11-11-2008 16:34 |
| Şiir - Şiir Nedir - Şiir Hakkında | SiyahLALE | X-Sözlük | 0 | 29-10-2008 20:30 |
| Özbekistan - Ceyhun Nehri | KisukE UraharA | Özbekistan | 0 | 01-06-2008 01:13 |
| Şiir Nehri -1- [Arşiv] | Blue Blood | Yazın Hayatı | 12496 | 03-12-2006 00:53 |