| | #4971 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2İyi Ki Doğdun Güzel güneş sonrası esen fırtınalara! Bir köşede gölgenle paylaştığın yalnızlığa, Hatırlamayanlara, korkutan karaltılara İyi ki doğdun! Bu gün tutamazsan göçmen kuşları, Bir daha nasıl görürsün? Anlatamazsan kendini insanlara... ... Bu gün hissedemezsen aşkı, Bir daha nasıl bulursun! Sonra, Ay ışığı sonatı dinlemek düşer, Kederle tuşa vuranları anlamak... Ağlamak ... Senin payına... Vermediğin halde aldıklarını düşünmelisin! Vermediğin nefreti ve aldığın laneti! Belki isyan etmeli, Belki boyun eğmelisin. Ve... Bir şey dilemelisin. Bugün doğum günün senin. Gülmelisin, eğlenmelisin... Sen iyi ki doğdun! İyi ki güldün,ağladın... Paylaştın, değer verdin... Sen iyi ki karşılık alamadın. İyi ki ders almayı bildin! ... Dinleme sözlerimi doğum günü çocuğu! Yalancıyım ! Üzül, kahrol, ağla kendine! Bahtına, dünyaya ya da... Bu güne... Her yıl geldikçe Tekerrür eden tarihlerin bu günü atlamasını dile! İyi ki doğdun içimdeki çocuk! İyi ki rüya görüyorum! Gökçen Işık | |
|
| | #4972 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Sana Anlatacaklarım Henüz Bitmedi Yüreğimdeki misafirlerime Biraz beni dinler misin Sana anlatmak istediklerim var Ben beni çok eskilerden bilirim Sen de beni bilmek ister misin O zaman gel yanıma hadi gel beni sana anlatayım Düşlerine girmeden ruhumun ışıltısını görmek ister misin İlk sana aşktan neden korktuğumu ama Aşkı ne kadar özlediğimi anlatacağım Korkularımı, özlemlerimi, mutsuzluklarımı dinler misin Dokunamadıklarımın eli olur musun Hadi bu gece yüreğime misafir gel Haykırarak sana zayıflıklarımı anlatacağım Bunları bilmenin zevkini tattıracağım Ama çok fazlasını isteme Sadece bilmen gerekenleri söyleyeceğim Bakışlarım, yüreğim, sözüm, özüm olmayı göstereceğim Hadi gel gecelerimi gör Korkumdan kuramadığım düşlerimi seyredelim Kaçışlarımı gör Kaçtığım yerlerde beni buluşlarının sevincini yaşa Kendi ellerimle yıktığım duygularımı anlatacağım Uzun zamandır dokunulmamış anlarıma şahit ol Çiğlerin kısa ömrü gibi buharlaşmış umutlarımı gör Yıkıntılarımdaki ayak izlerimi gör hangi çıkmazlarda Hangi savaşların galibiyetini tatmışım bir bak Aşkı bulmak için rüzgarlarla arkadaşlığımın ahengini yakala Aşk şarkılarının ne güftesinde ne bestesindeyim Melodilerin şelalesinden yuvarlanıp gittiğim ırmakları seyret Sellere karıştığım anların direnişini yaşa Gel gel hadi gel gökkuşağıma bak Rengarenk değil mutluluk oyunlarının alacası gibi Dur korkma bunlar seni korkutmasın Sen gerçek beni görüyorsun senin bildiğin ben Biraz daha dur kaçışlarımı sonlandıran sen Dur hemen gitme Öyle yüreğimin kıyısında durma Sonuna kadar açık olan kapımdan gir Oda oda dolaş en güzel köşeyi seç orda kal Sözlerim ol, bakışlarımla seviş, kördüğümlerimi çöz Çaresizliklerime çizgiler at Yaylalar serinliği saç bana Bir incecik dal gibi gölgem ol Yitirdiğim sabahlarımın tanyerine bak Şimdi çık gecelerimden Yok oluşumun doğuşlarında galibiyetlerimi seyret Çok şey ellerimden kayıp gittiğinde usulca Belki hiç, belki var, belki yalan, Tutamadıklarımı tutamadım ama Boşluklar içinde yüzerken buldum seni Misafirliğimden hoşnut musun Tanımsızlıklarımın misafiri Seni keşfetmeyi sevdim Önce sesindeki heyecanı sonra istanbul gibi bakışlarını Senin dünyanın sokaklarında gezmeyi, görmeyi sevdim Gözlerinle bana sarılmanı Sen görmesen de hiç birini, hiç kimse de seni. Sensizken de seninle olabilmeyi sevdim... Ayaz düşmüş bedenimdeki sıcaklığını Açlığımı, susuzluğumu, sırlarımı bitirdiğin geceleri sevdim Benliğimde öpüşlerindeki kıvılcımı Tüm biçare kimliksizliklerimizde sarılışlarımızı sevdim Kalmamı ister misin sen bende ben sende Çok geç diye bir zaman yoktur Bir gecede bitirilen sohbetlerden değil Henüz bitmedi sana anlatacaklarım Taşarken gönül ırmaklarında Katıp önümüze sevdamızı Savrulalım, isimsiz, sahipsiz bozkırlarda, Seveceksem böyle sevmeliyim şarkılarını söyleyelim Hissettigimiz her anı aydınlatan ışık gibi Beklentisiz günden güne büyüyen özlemle Hiç bir zaman gitmeyecek misafirlerimiz olalım yüreklerimizde Gel hadi gel sana anlatacaklarım henüz bitmedi. İstanbul - 17.07.2004 Ayça Kargılı | |
|
| | #4973 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2hayal kırıkları Kırılan hayallerim, ilerlemeye çalışırken, ayağıma battı. Acıdan açılan ağzımdanda, çevreye daha fazla hayal kırıklığı saçıldı. Kan kusuyorum artık. Kırılan kalbim, göğüs kafesime batmış. Gözbebeğimse bağıra bağıra ağlıyor, çünkü sensizlik, aşk dolu biberonunu çalmış. orçun serhat güngör | |
|
| | #4974 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2msn’i açıyorum yine orda sen çevirimiçi değilsin korkuyorum engelleniyor muyum? oysa ruhum sana hiç çevirimdışı olamadı ben de oturumu kapatıyorum zaten msn’de iki kişi var biri ‘‘sen’’ biri ‘‘diğerleri’’ nasıl iştir anlamıyorum benim aradığım çevirimdışı beni arayanlara da ben öyle mehmet hüsnü kışlalı | |
|
| | #4975 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Bir Eylül akş**ı kopan fırtına, Kanımı dondurup ayyuka çıktı. Talihim kurulup zûlmün tahtına Sırça sarayımı, hânımı yıktı. Çığlıklar yükseldi, yankılandı ses, Çöktü birdenbire üstüme çatı. Gönül kuşum uçtu, kırıldı kafes, Alındı elimden aşkın ruhsatı. Söndü içimdeki billur avizem, Her zerremi sonsuz keder kapladı. O an yüreğime, bilir ya Azzem, Sanki meçhul bir el hançer sapladı. Sardı bedenimi ateş, kan ve ter, Yandı hânümanım, bozuldu büyü. Öyle bir azap ki ölümden beter! Bu azap ürpertir yakar ölüyü... Yapraklar çatladı, dallarsa kırık, Ümidim kayboldu güz başlarında. Yalnız benim işittiğim hıçkırık, Boğuldu hüznümün gözyaşlarında. Ne gül, ne karanfil, ne leylak kaldı, Söküldü ruhumdan en güzel çiçek. Bu gelen fırtına bir korku saldı, Anladım, bu korku hiç dinmeyecek. Kubbeler başımda döndü bir zaman, Eğilip doğruldu binlerce sütun... Zalim anlamadı, bilmedi aman, Zehri yudumladım içinde sütün. Rüzgârda savrulan sevdalarımdı, Parçalanan kalbim, yüzüm ellerim... Aşkım; her şeyimdi, ferdalarımdı, Koptu gönül bağı, soldu güllerim... ibrahim kalkan | |
|
| | #4976 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Adım SonbaharNasıl iş bu her yanına çiçek yağmış erik ağacının ışık içinde yüzüyor neresinden baksan gözlerin kamaşır. Oysa ben aksam olmuşum yapraklarım dökülüyor usul usul adım sonbahar. | |
|
| | #4977 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Varlığım seni yoruyorsa ben giderim... Rüyalarıma giren güzel yüzünü hafızamdan silemem belki ama giderim... sensiz geçen her anıma lanet ederken bir ömrümü sana harcar yinede giderim... ağlarım belki giderken ama senin mutluluğun için giderim... Gözlerin... ne de güzel bakardı bana ne de güzel gülerdi... içten yürekten sarılman yokmuydu nasıl titretirdi beni göğsümün kafesine sığmazdı yüreğim dedim ya varlığım yoruyorsa seni arkama dahi bakmadan giderim... yeterki sen mutlu ol sen hep gül adın gibi... Edip Çoban | |
|
| | #4978 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Açık Arttırma Beni öylesine sev Öylesine artır ki .......... .......... Ümit Yaşar Oğuzcan | |
|
| | #4979 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Güller Ağlar İçimde Duysak ayak seslerini akş**ın Ve sokaklardan el ayak çekilse Bir ürpertiyle duyarım o zaman Seni çağıran sesi uzaklardan Ne zaman ayrılık saati gelse Bir gariplik çöker içime birden Kalan tek ani gibi bir devirden Durmadan çalınır o gamlı beste .......... .......... Ümit Yaşar Oğuzcan | |
|
| | #4980 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Aşk Kimi zaman kızdaki naz Adı belli değil aşkın Kimi zaman ozanda saz Tadı yürektedir aşkın Bir bakışa kanarsın Ateşlerle yanarsın Onu dilinle anarsın Tadı yürektedir aşkın Derdini bir kenara yaz Alırsın ondan büyük haz Bu ömür sana çok çok az Tadı yürektedir aşkın Kaplar dünyayı o sevgin Dalarsın sulara engin Sanırsın tek senin dengin Tadı yürektedir aşkın Kış gelince hava soğur Aşk sana verilmiş uğur Sevgiyi umutla yoğur Tadı yürektedir aşkın Aşk yaşanır anlatılmaz Tatlarına su katılmaz Hele bir kenarada atılmaz Tadı yürektedir aşkın Gülten Ertürk | |
|
![]() |
| Etiketler |
| nehri, şiir |
Şiir Nehri -2- Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Dünya Nehirleri - Nil Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 2 | 07-12-2008 16:17 |
| Dünya Nehirleri - Obi Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 0 | 11-11-2008 16:34 |
| Şiir - Şiir Nedir - Şiir Hakkında | SiyahLALE | X-Sözlük | 0 | 29-10-2008 20:30 |
| Özbekistan - Ceyhun Nehri | KisukE UraharA | Özbekistan | 0 | 01-06-2008 01:13 |
| Şiir Nehri -1- [Arşiv] | Blue Blood | Yazın Hayatı | 12496 | 03-12-2006 00:53 |