| | #4991 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Unutmam Unutmam sarılırım hayallere Sensiz geçirdiğim günler Yaşadığım en büyük sarsıntıydı Ayrılmam düşlerimle yaşarım Kalbim seni ister Başkasına verecek sevgim kalmadı Ömrüm yeterse Ölüm bana gelmesse Kalbin beni isterse Bekle geliyorum Atakan Ersarı | |
|
| | #4992 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 DEMEK ŞİMDİ GİDİYORSUN Demek şimdi gidiyorsun; Yazdığımız son şiir, öyle yarım kalacak!. Demek şimdi gidiyorsun; Kuşlarımız acıkacak, Saksılarımız artık sulanmayacak!. Demek öykümüzü bir ruj lekesi gibi yapıştırıp Aynanın sahtekar yüzüne, - Oy benim yaralım - Demek şimdi gidiyorsun; Beni böyle toz gibi dağıtıp Merdivenlerin dibine!. Her şey tamam, diyorsun, git... Beni viran bir şehir gibi terket.. Haydi git! Dışarısı ispiyon.. dışarısı ihanet.. Seni bir gören olmasın, Dikkat et!.. Dostlukmuş.. ölüme yürümekmiş.. Üstüne titremekmiş.. Vefaymış!.. Aşk dediğin, zavallı bir kapıyı, Duvara çarpıp çıkıncaya kadarmış... Bana komaz deyip, Sancını bir kilo rakıya gömsen de gece yarıları, - Oy benim yaralım - Asıl sancı, uyandığında Bütün odaları boş görünce koyarmış!. Gitmek istiyorsun, git... Bir savaşçı asla vedalaşmaz!. Durma git! Dışarısı dinamit.. dışarısı enkaz!. Şunu cebine koy, Ne olur ne olmaz.. Resik KESTEM-Mega FM | |
|
| | #4993 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Ak Güvercin Her insan; özgür bir düşüncedir. Kan kokan topraklardan havalan ak güvercin gibidir. Bilinmeze uçar uçar... Bilir tehlikeleri, ürker,korkar... Yinede uçar sonsuz mavide. Kendi payına düşen barışı dağıtsın diye. Rotası belli, barış rüzgarlarıda yardım eder ona.. Mutluluğa konmak ister hep karanlıkta, bembeyaz kanatlarıyla. Güvenir aklığına,paklığına... Hiç kimse bir şey yapmaz diye ona... Bir hain el kalkar, sakınan o bembeyaz kuşa... Vurur dinlemez, Silah tutan o hainlerin parmağı titremez. Her insan; özgür bir düşüncedir, bilinmez.... Bir çığ büyüsün ölüm sessizliğinden, yuvarlayalım barış dağlarından aşağı... Dağılsın barış barış her yana, Ak güvercinlerin kanatlarında.... Umut Engin Deniz | |
|
| | #4994 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Neden Sonra Bir gün demek ne kadar hazin Anılarla dolu gecen yıllara! ... Bakıp da ardında kalan yollara; Geri dönememek tek bir an için! Büyüttüğün artık umutlar değil, Simdi tek gerçek var; çaresizliğin. Bak! Fırçan kirilmiş, bomboş tuvalin Ne biraz renk kalmış, ne de bir sekil Silinmiş o portre, göremezsin ki! .......... .......... Ümit Yaşar Oğuzcan | |
|
| | #4995 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 BEN SIFATSIZ SEVDİM SENİ Ben sıfatsız sevdim seni Bir ad koymadım sana, adınla sevdim Yüzüne bakmadım ay ışığında, ben mehtabı yüzün bildim Ben sıfatsız sevdim seni Saçlarını savurmadım rüzgarla, rüzgarları saçların diye kokladım öyle sevdim ellerinde ısınmadı hiç ellerim,ben hissettiğim her sıcağı ellerin bildim Ben sıfatsız sevdim seni Bakışlarında eritmedim hasretimi, gözlerini hiç görmedim Sen gözlerimin algılayabildiği her şey demektin, Sensin diye baktığım her şey, bilsen neleri sevdim Ben sıfatsız sevdim seni Bilmedim güzelliğini nasıl bir şeydin, Ben güzelliği sen bildim , her güzel şeyi sana benzediği için sevdim Ben sıfatsız sevdim seni Yalnızca sevdim , düşünmedim kim olduğunu, neye benzediğini Ben sıfatlandırmadım sevgini, öylece öylece sevdim… REFİK KESTEM(bu linke tıklayarak dinleyebilirsiniz ses mükemmel) Mynet VDO - Refik KESTEM | |
|
| | #4996 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Farzet Ki Farzet ki;geri gelmiş o gamsız devir Delicesine sevdiğin senin olmuş Bir bahar sabahı sahilde seninledir Yanan alnını alnına dayamışsın O incecik elleri ellerindedir Farzet ki;mazidir devamı yarının Sevdiğin başını dizlerine koymuş Bahar bahar kokan siyah saçlarının Her telini ayrı ayrı öpmektesin .......... .......... Ümit Yaşar Oğuzcan | |
|
| | #4997 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Gerçekten Sevmek O durmadan kaçıyor; sen ardından gitmiyorsan; o günün her saatinde saklanıyor, sen yollara düşüp deli divane aramıyorsan; o sana acıların en büyüğünü tattırıyo sen bundan en yüce hazzı duymuyorsan; boşuna aldatma kendini, onu sevmiyorsun demektir. Elindeki içki kadehinde, dudağındaki sigarada , okuduğun kitapta, mırıldandığın şarkıda, söylediğin şiirde, gördüğün rüyada ve yasaman için ciğerlerine doldurduğun havada o yoksa; Onun vazgeçilmezliğini anlamamışsan; onu sevmiyorsun demektir. Renkler onunla değerlenmiyorsa, örneğin onsuz kırmızı kırmızılığının, mavi maviliğinin farkında değilse, beyaz yalnız o giydiği zaman güzelliğini haykırmıyorsa, sabahları onu görünceye kadar güneş doğmuyorsa ve onsuz gökyüzü geceleri aya, yıldızlara .......... .......... Ümit Yaşar Oğuzcan | |
|
| | #4998 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Sana en az pencerene gelen bir serçe Yolda gördüğün bir çocuk Sahilde tek başına oturduğun bir bank Gizli gizli ağladığını gören bir ayna Ellerinden dudaklarına değen bir sigara Üzerine alelacele giydiğin bir elbise Uyumak için Ellerinle bir sevgiliyi sardığın gibi sardığın bir yastık Gözlerine düşen uykusuzluk Okuduğun bir kitap Canını sıkan bir insan Öpülesi dudaklarınla ısırdığın bir erik Ve hep beklediğin Hayallerini süslediğin o sevgili kadar yakın olmak istedim Biliyorum ben sana dokunamadan Avuçlarında bir hayatı tadamayacağım Biliyorum Sensizliğin karanlıklarında şiirler yazıp Her şeye rağmen içimde yaşayacaksın Senin yerin orası biliyorum ÖZLEM YÜREKLİ | |
|
| | #4999 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Amansız Eylül Hatırla o ilk günkü heyecanı Ürkek bakışlarını getir aklına sonra Kaçışını Sevdadan ayrılığa umarsız akışını düşün Ve şimdiki ayrılığa ekle her birini Ne kadar zamansız bu kopuş Ne kadar da anlamsız öyle değil mi? Oysa sevda avucundaydı Gözbebeklerin büyüyordu aynalarda Sen, sen olmaktan çıkıyordun Bir sevmek geliyordu aklına.... Bir de sevilmek... Yüreğimin mührünü görüyordum bakışlarında Neden sonra ayrılık geldi Şaşırmadım, Mevsim sonbahardı... Sabaha karşı diline vurdu elveda Soluksuz kaldım, sustum Sonra birden bir yağmur başladı..... Ben bu ağrıyı iyi bilirim Islanırım ayrılığın ilk saatlerinde Alışkınım..... Saatler tüm gücüyle vurduğunda geceye Kendimi caddelere bırakırım... Gidiyordun sonunda.... Bulutlar, Ayrılığın sancısını bırakıyordu şehre... Hatırlarsın? Amansız bir eylüldü. Ve güzün bütün yaprakları Sen gidince döküldü..... Okan Savcı | |
|
| | #5000 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Gözlerim yoluna düşmüşhiç bir şey göremiyorum senden öte..... senden öte sözler duyamıyorum..aldığım nefes seninle sınırlı..... ayağıma pırangalar vurmuş odaların çıkamıyorum eşiklerinden bir adım ötene atamıyorum adım..hapsoldum karanlığında,kaçamıyorum..... tutsaklık demişler bunun adınahayır bu tutsaklık değil! tutsaklık değil benim senden gidemeyişim..! başka birşey daha yüce daha akılalmaz daha sınırsız uçsuz bucaksız,dursuz duraksız daha da nefessiz bırakır insanı..daha da yapışır canına..etini koparırcasına hem de..kapıları kilitleyip anahtarları denize bırakır benim sana esaretim..... çaresizlik demişler bunun adına hayır bu çaresizlik değil! çaresizlik değil benim senden gidemeyişim başka birşey daha yüce daha akılalmaz daha sınırsız uçsuz bucaksız,dursuz duraksız..... daha bir bağlar insanın elini kolunu..kanadını kırar..ateşlere salar tenini tenine kor basar gözüne mil çekeriçine ayaz emanet eder baharlarını haraç keser senden..... aşk demişler bunun adına hayır bu aşk değil! aşk değil benim senden gidemeyişim başka birşey daha yüce daha akılalmaz daha sınırsız uçsuz bucaksız,dursuz duraksız..... daha bir sefil eder insanı benim sende kalakalmışlığım insanı üstünde intiharlar taşıyan iplerle sırdaş eder benim gidemeyişlerim benim senden gidemeyişim,aşkı kapısında köle eder!.... | |
|
![]() |
| Etiketler |
| nehri, şiir |
Şiir Nehri -2- Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Dünya Nehirleri - Nil Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 2 | 07-12-2008 16:17 |
| Dünya Nehirleri - Obi Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 0 | 11-11-2008 16:34 |
| Şiir - Şiir Nedir - Şiir Hakkında | SiyahLALE | X-Sözlük | 0 | 29-10-2008 20:30 |
| Özbekistan - Ceyhun Nehri | KisukE UraharA | Özbekistan | 0 | 01-06-2008 01:13 |
| Şiir Nehri -1- [Arşiv] | Blue Blood | Yazın Hayatı | 12496 | 03-12-2006 00:53 |