| | #5041 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2![]() Ömrüm Canım Senin Olsun Ömür her an imtihanla geçiyor. Acılarsa yaşanmakla bitmiyor. Sevdiğinde yüreğinde ki yara, Onsuzlukta kapanmak bilmiyor. Ağlama yavrum ağlama artık. Bir gün seninde yüzün gülecek, Hüzünler geride, solmayan sayfalar, Hep sen de yeşerecek. Aşk bu, sevda bu, hayat buysa eğer, Çekilen çilelerle ne yapayım baharı, yazı. Gönlümde isyan kol gezerken, İstemem kışı, hâzanı. Dilimde feryat, figan ederse, Yokluğunla geçen ömre yazık değil mi. Ellerim seni bu kadar özlerken, Gecelerde kalan yalnızlığa, günah değil mi. Can da canan da sensin gönlümde, Coşup gelsen bahar seli gibi yüreğime, Aksan ruhuma, dolsan sevdanla bedenime, Pınar gibi çağlasan, o güzel sesinle, Şiirler okusan hiç bitmese dizelerde. Şarkılar söylesen bakıp gözlerimin içine, Aşk biter mi sevgi söner mi söylesene, Söyle bebeğim, aşkımızın şarkısını hep söyle. Esen yel, kavak yeli olmasın başında, Rüzgarların söylediği türküler kalsın sazında. Ağıt yakma artık aşk süslesin şarkılarımızı, Sevda yaksın, hasret bitirsin bizde ki ahı, Doğ gönlüme yeniden, gökyüzündeki ay gibi, Sil hatıraları at bir kenara, öylece gel bana. Seni seven bu yürek, hep aşık sana, Ömrüm, canım senin olsun yeter ki gel bana. Menekşe Gülay | |
|
| | #5042 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Yeter Ki Gel Üzülme her hafta gelemem diye Haftada olmazsa ayda gel canım. Üçyüzaltmışbeşi böl onikiye Sırala otuzu say da gel canım. Bekletme geciken müddet ziyandır Güzel kin, öfke, hiddet ziyandır Varsa gurur, kibir, şiddet ziyandır Onları orada koy da gel canım. Kitap aşak, masal der, yıkar bırakmaz ? Akıl "tedbir al" der çöker bırakmaz Korku "gitme kal" der çeker bırakmaz Sen gönül sözüne uy da gel canım. Yazı, güzü, kışı bahar zamanı Yaşadın bilirsin ki her zamanı Dinle rüzgarları seher zamanı Uzaktan sesimi duy da gel canım. | |
|
| | #5043 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Şimdi Akın etti şehre, köyü, bucağı, Yaylalar, obalar bitiyor şimdi. Almıyor, kentlerin doldu kucağı, Geleni kenara itiyor şimdi. Heryerde aynıdır hayatın zoru, Anladı şehirde atınca turu, Anası yollamış unu, bulguru, Köyünden geleni yutuyor şimdi. Kahvede geçiyor günü yarısı, Öğleyi bulmadan kalkmaz karısı, Şehirli ya, mühim değil gerisi, Böbürlenip çalım satıyor şimdi. Tavukta, çullukta kalmış hevesi, Getirdi balkona kurdu kümesi, Şehire ayarlı horozun sesi, Aklına estikçe ötüyor şimdi. Çayırın, harmanın epey uzağı, Bodrumda, inekle yatar buzağı, Doldurur sobaya, yakar tezeği, Doğal gazdan güzel tütüyor şimdi. Oğlunun yolları, yolun sapası, Kulakta sallanır altın küpesi, Bağırır kızına, atmış tepesi, Önüne gelene çatıyor şimdi. Doğduğu köyünü gözü tutmadı, Şehirde kalmaya gücü yetmedi, Rasim'in denecek sözü bitmedi, Bu günlük bu kadar yetiyor şimdi. isimsiz kral | |
|
| | #5044 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Kayı Aşklar... Yakınlaştıkça uzaklaşıyordun aslında, En çok derin çizikli yaralardan ağladım.. Bitmez gibi duran şu ayrılık faslında, Kalbimi artık ağır hüzünlere bağladım.. Aynalarda artık eskilerden kalan bir giz, Gittiğin yerlerde yüzler maskesiz değil.. İçeride kalır acıyla yontulan soğuk iz, Yalancı aşklar çabuk biter bunu böyle bil.. Alıntıdır... | |
|
| | #5045 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2batarken ufukta bir akş** güneşi bırakıp gitmiştin beni sen sevgilim yıllar yılı oldu hala dönmedin geri ne olur dön bana bak batıyor yine akş** güneşi akş** güneşi aşkımı dillerde, gözümü yollarda kimsesiz bıraktın şu gurbet ellerde sanki kara bulut seni saklıyor benden ne olur, ne olur, dön bana yine gölgelendi akş** güneşi akş** güneşi | |
|
| | #5046 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Zeytin karası saçında,mehtap geceyi parlatır, Mavi bakışlar sunar, mevsim getiren gözleri, Duygularda dans eder, göktendir ince sözleri, Rüyalarda ellerimi tutar ak yüreğinin sevgisi, Çöllere düşsem, o mecnun olur sergüzeştime, Rüzgârında aşkını serper, kucaklar benliğimi, Yağmur ruhunu buluta verip, ıslatır güllerimi, Can alır kalbimin sesi, nağmeli arzularıyla, Hayalini okutan kitapla, alırım geleceğimi. çiğdem çakır | |
|
| | #5047 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Nısfıleyli Zincirlere vuruldu o tatlı hülyalar banum kokardı mevsimlerinde rüzgarlar şimdi bir köşeye atıldı pırlanta kalpler hodgam aşk varsa biter üfledim yüzlerce kere ruhumu duy da hadi düş yollara elbet kavuşur hakiki sevgililer dünya ters dönerken onlar düze iner. Nısfılleyli buluşmalar handeler,buseler yerlerde kalır. kim bilir kim görür akıllarda kalan hatıralar. Kaç sabah kollarında uyandım mevsimler tükendi de ben sana kavuşamadım eller güler halimize biz yine aşk boşluklarındayız. üfledim yüzlerce kere ruhumu, hadi düş yollara yollara... Alpay ŞAHİN | |
|
| | #5048 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Yol Aydınlık Kolay değil bu havada yola çıkmak, yürek ister Ama çıkmışlar işte Bir kız Bir oğlan. Bir türkü çağırıyor kız Duymuşluğum var benim bu türküyü Bu türkü Bir elma ağacının Bir nisan gecesinin sabahında Çiçek açması olur sanki Ama kız diyor ki Karacaoğlan'dan Toros'larda akan Bir dereden yarısı da İşte o yüzden Yarısı ç** kokar Yarısı da Elif Şerbet gibidir, al da iç Oğlan da sanki Güneşli yamaçlarda giden bir taşlı yol Mart deresinde biir kıyı Damarda bir alyuvar Çıkınında bir somun ekmek, üç kitap Kitaplardan biri Dimov'un TÜTÜN'ü, iki cilt Kafasında ayın ondördü Bir demet gül Bir şir Şiir dünyanın en güzel şiiri Elleri bin yaşında, kendisi yirmi. Çeliğe su vermek bir dakikalık iş Adama su vermek zor Ama bu oğlan suyunu Kendisi vermiş Aferin oğlana. Böylesine çıkılmaz da yola Kiminle çıkılır İşte kız da çıkmış Aferin kıza. Bulutlar geliyor dağlardan Kararıyor ortalık Ama yol aydınlık Kızın ve oğlanın şavkından. Mehmet Karabulut | |
|
| | #5049 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Hülyalarım!.. Karayel estiğinde açar eriklerin çiçekleri Kokunu getirir her yağmur öncesi Yağmur yağdığında arılar doluşur etrafa Kokunu toplarlar yapraklardan Ağaçlar imrenir yapraklara Ben, yolcuyumdur bilirim Gideceim ansızın diyarlarından Geldiğinde buralara Belki yapraklar fısıldar kulağına Gözyaşlarımın ektiği goncaların seni beklediğini Belki de anlarsın bir bakışta Hüzünlerini doğuranın Hülyalarım olduğunu ! Göksu GÖREL | |
|
| | #5050 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Kadın. Kadını bir dilime katık ettilerMarkuuuu! Torbanı sarkıt.Siz büyüyün kan kuşları siz büyüyüngüzün gelişi bir öğürtüdür korkmayınkorkmayın ölüm bir başka ağzıdır yarasaların.Aşınmış eşikler, aşınmış yaygaralaraslan gibi bir kocası var mıydı bu kadının?Gömleğimi zorlayan kuş sesleri İsmet Özel | |
|
![]() |
| Etiketler |
| nehri, şiir |
Şiir Nehri -2- Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Dünya Nehirleri - Nil Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 2 | 07-12-2008 16:17 |
| Dünya Nehirleri - Obi Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 0 | 11-11-2008 16:34 |
| Şiir - Şiir Nedir - Şiir Hakkında | SiyahLALE | X-Sözlük | 0 | 29-10-2008 20:30 |
| Özbekistan - Ceyhun Nehri | KisukE UraharA | Özbekistan | 0 | 01-06-2008 01:13 |
| Şiir Nehri -1- [Arşiv] | Blue Blood | Yazın Hayatı | 12496 | 03-12-2006 00:53 |