| | #501 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Gece..Çay..Sen camın denizinden gül kırmızı akşam düşen içinden bulutlar geçen bir bardak çay sen.. bir bardak ince belli pürüzsüz sana dair ve senden sonra yıldız fırtınaları ay yağmurları sonra güneş suları çöl baharları ırmak dağları içmek senin içinde gözelerini gözlerinden sağılırken delirmek aşkın imbiklerinden deryama düş-sün düş iki can bir benen gül güzelim vahşi kısrağım kölem canımın kasesinde tazelen sözün aczinde ancak yaşanır bu dem rüzgar dağların su güneşlerin kişneyen çılgın bulut öpüşün yıldırım çöküşün dil kesen uçurumların düz dağların sarp ovaların gece çay ve sen okyanusun geçmesi iğne deliğinden bir zaman yırtarız ki dokunmamış daha katışıksız ipekten som buluttan arı düşten bir coşku aklını yitirmiş kanatlanmış bir hüzün gel hadi gel hadi gel hadi gel ömrüme demlen adnan durmaz | |
|
| | #502 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Bu zemheri ayında, Yaz kırıntılarını silkerken Gökteki güneş, Yüzümü ısıran poyraza inat, Dudağımda soğuk artığı bir çatlak Yürüyorum sevdalısı olduğum dağların Bana uzanan kollarında. Tüm doğa çekerken özlemini Bir cere yağmurun, Ben kış yanığı olmuş Bir fidanın, Ana rahminden zorla kovulan Sahipsiz ceninler gibi Can çekişini görüyorum Ayak ucumda. hale orhan | |
|
| | #503 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Karanlığımın ötesinde Bir sevgili uyumakta Yıldızlar kayarken ömründen, Haberinde olmayarak... Ve zaman geçecek, Bedenim çürüyecek... Bilki çürümüşte olsa bu genç, Hep seni bekleyecek Elinde kırık bir kalemle Özlemini resmedecek.. sezer çalışkanoğ | |
|
| | #504 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Çalışkan Öğrencinin Aşkı İki artı iki dört eder Sen artı ben dünya Dünyadan sonsuzluk çıkarırsak eğer Bir şey kalmaz ortada. Dört kere beş yirmi eder Sen kere ben sınırsız Sınırsıza bir sen daha eklersen Bu bilgi olur karasakız. Sonra; aruz, vezin, kafiye Hepsi senin yanında nafile Kalem kaşlılar, gül yanaklılar Hiçbiri seni görünce Divan’da duramadılar. Eşeyli üreme, eşeysiz üreme Benim için fark etmez sen isteyince. Her ne kadar sen bana Iraksak olsan da Sen eşittir En sevdiğim organik mesele. 2003 Neslihan Gökçen | |
|
| | #505 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Bende Senden Gidiyorum “Çek git! ”diyorsun Ruhumun ilahisi susuyor, Bir çığlık düğümleniyor, Kalbimin tam ortasında. Sönse de tüm ışıklar, Ansızın kırılsa da umutlarım, Üzülme Zira,ben de senden gidiyorum. “Çek git! ”diyorsun Temmuz rengi alav tavı, Hasretler birikiyor yüreğimde Denizler maviliğini yitiriyor, İklimlerim kuruyor, Anlamsızlaşıyor her şey Üzülme Zira,bende senden gidiyorum. “Çek git! ”diyorsun Parça parça kopuyorsun yüreğimden Güneş dediğin yüzüm soluyor, Gözlerimde acının her tonu Yüreğimde solan filizlerle Düşlerimden vazgeçiyorum. Üzülme at şeleği üzerinden! Zira,ben de senden gidiyorum. Jale Keskin | |
|
| | #506 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Sen Yediveren Ben dalında diken Soldurmak istemem seni Sil beni yüreğinden Sen yürekten sevilen Ben seven sevilmeden Ben karanlıkta boğuluyorum Sana güneş doğarken Sen acılar veren Ben acı çeken Biz yolları ayıralım Henüz vakit varken Yüreğin ağlasın Gözlerin degil Öldürdüğün aşkın Cenazesi geçerken Şeyhmus Sait Aydın | |
|
| | #507 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Bu ilk yalnız kalmışlığım ilk. İlk kez apansız inen akşamdan sonra tek nefesim. Dışarıda çiseleyen yağmurdan başka tek sesim... Bu şiirim de sana birtanem. Şu an elimde bir resimsin utangaç,masum... Ve yanında ben varım Şu anki gibi mahsun... Kulağıma yatsı ezanı geliyor Saat ondokuz otuz. Eylülün yirmiüçünde takvim Boynum bükük yine şükrediyorum Allah'ıma... Yarınlar bizi bekliyor birtanem Varsın ayırsın bizi bu günler Ne yazar geceler kara tren olmuşsa Ben sana koşuyorumya dolu dizgin. Şunu iyi bilgi aşkım Seni yazmak ruhumu dinlendirir. Montagne gibi diyorumki 'Ayrılıklar Sevgiyi Güçlendirir.' enver yıldız | |
|
| | #508 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Benden Uzak durmaya çalışma şu üç günlük dünyada fırtınaları durultan Gözlerini mahrum etme Kalbim Gözlerine muhtaç yalvarıyor bak Dindir bu fırtınayı Hayalin yetmiyor / gözlerin olmayınca Artık Uçurumun kenarında değilim Uçurumun ta kendisiyim Sevgili gelecek misin? yeter be Ne zamandır rehinsin kalbimde Ant olsun / bu son şansın Bir hafta mühlet sana Yine gelmezsen Söküp atmazsam kalbimden.... / Sen olayım bak işte / gelmedin umudum vardı aslında olsun artık çok rahatım Hoşça git bakarken Rüzgarlarımı dindiren Sevgili ahmet naci çoğaltay | |
|
| | #509 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Siz Hiç sevdinizmi Delicesine Kabuslar görüp Hiç Döndünüzmü Durmadan Yatağınızda Sabahlara dek Ağladınızmı Hiç Hergün Çaresizliğinize Ve de Bir gece Karar verip Çıkıp gittinizmi Evinizden Çok uzaklara Dönememezcesine Sonra da Çıktınızmı hiç O Bilinmeyen Dağların doruklarına Haykırdınızmı Hiç Dünyaya isyanınızı O an Atmak istedinizmi Kendinizi Sarp kayalıklardan Meçhule doğru Sonra da Vazgeçip Yaşamaya çalıştınız mı İnsanlardan uzak Tek başınıza Robinson Ve Yunus Emre Misali Yıllarca Her gece Yaşayıp öldünüzmü Ve de Hergün Ölüp ölüp Dirildinizmi Hiç Yani Siz Hiç sevdinizmi Delicesine ışık german ersoy | |
|
| | #510 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2uçurum kenarında toprak kokuyordu gözlerim ve tüm sarhoşluğuyla beni izliyordu deniz dilimde çiçekli kiraz bir şarkı söyleyecektim ittiniz... Yazan : Ferhat Gülsün | |
|
![]() |
| En popüler 5 etiket
Bu Konunun Etiketleri
|
| bende yardım etmek istiyorum, bende yardım etmek istiyorum ile ilgili şiir, bende yardım etmek istiyorum şiir, nehirle ilgili şiirler, yardımla ilgili şiir, |
Şiir Nehri -2- Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Dünya Nehirleri - Nil Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 2 | 07-12-2008 16:17 |
| Dünya Nehirleri - Obi Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 0 | 11-11-2008 16:34 |
| Şiir - Şiir Nedir - Şiir Hakkında | SiyahLALE | X-Sözlük | 0 | 29-10-2008 20:30 |
| Özbekistan - Ceyhun Nehri | KisukE UraharA | Özbekistan | 0 | 01-06-2008 01:13 |
| Şiir Nehri -1- [Arşiv] | Blue Blood | Yazın Hayatı | 12496 | 03-12-2006 00:53 |