| | #7561 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- SENİ NASIL SEVDİM BİLİYOR MUSUN? Bütün mevsimlerde yüzüm kırağı tutuyor sende benim gibi üşüyor musun? Seni nasıl sevdim biliyor musun? Milyonluk nüfusun içinde yapayalnızım, bir gölgelik ışık bile parlamıyor. Sende benim gibi korkuyor musun? Seni nasıl sevdim biliyor musun? Bıraktığın hatıralar kanıyor, yaralara gözyaşımı basıyorum. Sende benim gibi sızım sızım sızlıyor musun? Seni nasıl sevdim biliyor musun Seni senden, seni benden, seni onlardan, seni ağrıyan yanımdan bile çok sevdim. Yoksa sen gülüyor musun? Seni nasıl sevdim biliyor musun? Üstüne serpilecek topraktan da daha çok Sevgimden kefen biçip, aşkımdan tabut çaktım seni kalbime gömüyorum. Yoksa sen kaçıyor musun? Seni nasıl sevdim biliyor musun? Bana on dakikanı ayır gözlerinle gözlerim buluşsun sana fısıldayacakları var diyorum bakarız kısmet, zaman diyorsun, beni zamana mı bırakıyorsun, bana saniyeleri heba mı görüyorsun, ben sana ömrümü veriyorum alıyor musun? Seni nasıl sevdim biliyor musun? Sana bir şey olmasın diye kalbime dokunamıyorum içinde sen yaşarsın, sana bir şey olmasın diye tenime dokunamıyorum tenimde teninin izi var. Sense benden aldığın beni cömertçe har vurup harman savuruyorsun seni nasıl sevdim biliyor musun? Seni nasıl sevdim diyorum, beni duyuyor musun? Beni duyman lazım, beni duymalısın çünkü ; sen padişahların, perilerin kızısın sen Aslı’sın, Şirin’sin, Leyla’sın Ferhat´a dağları deldiren aşkı bana yaşatan kadınsın beni duymalısın. Sen yeni doğmuş, saf, sabi, zerre kadar günahı olmayan taze bebek canısın, otuzunda bile süt kokarsın, sen zalim olamazsın beni duyarsın. Sen duru bir susun, Peygamberin torunusun beni duyuyor musun? Seni nasıl sevdim biliyor musun? Sensiz gelen her sabahın doğan güneşine uyanmak ne kadar zifiri karanlıkta kalmakmış sen biliyor musun? Seni nasıl sevdim biliyor musun? Bütün saatlerde seni dolu dolu yaşarken, yüreğimin penceresinden sana koskoca Ankara´yı santim santim gezdirirken, ALLAH aşkına sen beni kaç saniye düşünüyorsun. Seni nasıl sevdim biliyor musun? Seni senden, seni benden, seni onlardan, seni ağrıyan yanımdan bile çok sevdim. Yoksa sen gülüyor musun? Seni nasıl sevdim biliyor musun? Alıntı... | |
|
| | #7562 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Herşeyimsin HERŞEYİMSİN ! Sen; benim vazgeçilmezimsin. Geceler boyu düşlediğim Rüyalarımı şiirlerle süslediğim Su gibi aş gibi. HERŞEYİMSİN ! Sen; benim tek tutuklu yanım Yıllar boyu sürgünlerim. İçimden söküp atamadığım mahpusluğum Hürriyetim kana kana içtiğim suyum. HERŞEYİMSİN ! Sen; benim yüreğimde hiç bitmeden kanayan Bir ömür dermanı bulunmayan. İçimde her an ağladığım yanım Canım kanım tek varlığım. HERŞEYİMSİN ! Sen; benim umutlarımın kadını Düşlerimin tek sultanı. Unutamadığım atamadığım Hayattaki en tatlı yanım. HERŞEYİMSİN ! Ayşe Şenel | |
|
| | #7563 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Sessiz Gemi Artık demir alma günü gelmişse zamandan, Meçhûle giden bir gemi kalkar bu limandan. Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol; Sallanmaz o kalkışta ne mendil ne de bir kol. Rıhtımda kalanlar bu seyâhatten elemli, Günlerce siyah ufka bakar gözleri nemli, Bîçare gönüller! Ne giden son gemidir bu! Hicranlı hayâtın ne de son mâtemidir bu! Dünyâda sevilmiş ve seven nâfile bekler; Bilmez ki giden sevgililer dönmiyecekler. Bir çok gidenin her biri memnun ki yerinden, Bir çok seneler geçti; dönen yok seferinden. Yahya Kemal BEYATLI | |
|
| | #7564 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Karasevda Bir kere sevdaya tutulmaya gör; Ateşlere yandığının resmidir. Aşık dediğin, Mecnun misali kör; Ne bilsin alemde ne mevsimidir. Dünya bir yana, o hayal bir yana; Bir meşaledir pervaneyim ona. Altında bir ömür dönedolana Ağladığım yer penceresi midir? Bir köşeye mahzun çekilen için, Yemekten içmekten kesilen için, Sensiz uykuyu haram bilen için, Ayrılık ölümün diğer ismidir Cahit Sıtkı Tarancı | |
|
| | #7565 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Yüreğimi verdiğim adam,gönül BAĞIM Yakıp geçerken bu yüreği aldırmadın çığlığına Yüce sevgimin katlini yaşadım elinden Hayatımın,neşemin, gecemin, gündüzümün Ve yüreğimin katilisin sen En beter sevdalarla yanmandır dileğim En ızdıraplı acılar senin olsun,aşktan yana Gözlerinden yaş, yüreğinden yara eksik olmasın Sevdamın, aşka inancımın, mutluluğumun, Ve yüreğimin katilisin sen En temiz, en derin sevgimi sunmuşken sana Sunamayacaklarımla cezalandırdın beni en beterinden Öyle sevdaya düşki, sunamayacaklarını istesin senden Verememenin bedelini terk edilmelerle yaşa dilerim Ve yüreğinin katililleri hiç bitmesin Çok sevdim seni çokk, en derin sevgimle Yetmedi, yetemedi sana büyük sevdam Oysa bir ömür gözlerine bakmak bile yeterdi bana Yürek sızımdın, gönlümün coşkusu, özlemimmm Ve şimdi ey sevdam, yüreğimin katilisin sen 29-4-2009 Gül Erdensoy | |
|
| | #7566 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- YUVA Yanyana geldikçe daha uzak Birlikteyken daha kimsesiz Bir ağrı sızım sızım yeri belirsiz O da yalnız Ben de yalnız Acılar tütüyor bacamızdan Görünmeyen taş duvarlar örmüşüz Duvar olduk kendimize kendimiz Ne yana dönsek Kendimize çarparız Aziz NESİN | |
|
| | #7567 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- SEN BENİ NE DİYE DOĞURDUN ANNE Benim hiç sapanım olmadı anne, Ne kuşları vurdum, Ne de kimsenin camını kırdım... Çok uslu bir çocuk değildim ama, Seni hiç kırmadim, hep boynumu kırdım. Ben hayatım boyunca Bir tek kendimi vurdum! .. Suskun görünsem de, Fırtınalı ve mağrurdum anne. Bir mızrak gibi, Aynada hep dik durdum anne! .. Ben sana hiç bir gün laf getirmedim, Leke sürmedim. Ama göğsümü çok hırpaladım, Kalbimi çok yordum... Ben hayatım boyunca, en çok kendimi sordum! ... Benim hiç sevgilim olmadı anne, Ne bir yuva kurdum, Ne bir gün şansım güldü... Öpemeden bir bebeğin gidişini, Tükendi gitti çağım... Kimi yürekten sevdiysem, Yüreğini başkasına böldü... Bir muhabbet kuşum vardı, O da yalnızlıktan öldü... Sen beni göğsünde Hep acılarla mı soğurdun anne? Yoksa evlat diye, Koca bir taş mı doğurdun anne? Eziyet degilim, zahmet değilim, Musibet hiç değilim; Bir senin mi balına sinek kondu, söylesene! Doğurdun da beni, Ne ile yoğurdun anne? Benim hiç hayalim olmadı anne... Ne seni rahat ettirdim, Ne kendim ettim rahat... BİR MUTLULUK FOTOĞRAFI BİLE ÇEKTİRMEDİ BU HAYAT! Kaybolmuş bir anahtar kadar Sahipsizim anne... Ne omuzumda bir dost eli, Ne saçımda bir şefkat... Say ki yollardan akan, Şu faydasız çamurdum anne... Say ki ıslanmaktım, üşümektim, Say ki yağmurdum anne! Bunca yıldır gözyaşlarını, Hangi denizlere sakladın? Oy ben öleyim, SEN BENİ NE DİYE DOĞURDUN ANNE? Yusuf Hayaloğlu | |
|
| | #7568 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Bu şehrin caddelerine hüzün yağıyordu yine Deli bir rüzgar yalayıp geçiyordu kaldırımları Ve Darmadağın kalıyordu düşlerim Seni gösteriyordu yine takvimler Yolunu şaşırmış gariplere benziyordu halim Oysa Kaç kez yırtmıştım kefeni... Geçtiğim bahçelerde güller yoktu artık Zaman kollarında durmuştu geçmişin Dağlar devriliyordu Kayıp gecelerimin yalnızlığına Bir postacının peşine takılıp Adrese ulaşamayan mektupların arasında buluyordum Ömrümü... Soluksuz kalıyordum bir pencerenin pervazında Yüzümün aksi düşünce karanlık bir cama Ben kimim diyordum Bilmiyordum İki yana düşmüş kollarımdan sarkıyordu Bezginliğimin insafsız dillenişi Kendimden korkuyordum... Bir dilek tut İçinde sen İçinde ben İçinde biz olan demiştim Dinlemedin Bir bütün olamadık senle Hep yarımlarda buldum kendimi Sevmedim bu halini Kalma git! İnce bir veda havası yükseliyordu gülüşlerimde Ve Kırılma noktası dedikleri bir yerde Gözlerimde parlıyordu ışıltısı Deliliğin Çek vur diyordu bir ses Çek vur! Kopsun inceldiği yerden... Eylül GÖKDEMİR. | |
|
| | #7569 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- BİR UMUT Yorgunsun, uzaklardan gelmişsin; Yitirmişsin nen varsa birer birer. Bir sağlık, bir sevinç, bir umut Onlar da nerdeyse gitti gider. Dost bildiğin insanların yüzleri Aynalar gibi kapkara. Suyu mu çekilmiş bulutların Dönmüşsün kuruyan ırmaklara. Taşlara düşen saat gibi Ne artı, ne eksi. Bir sağlık, bir sevinç, bir umut Hikaye hepsi... Cahit KÜLEBİ | |
|
| | #7570 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2-Aze yüreğime dokundu../..dost gele.. (yüreğime değen dost yanını yüreğime yapıştırdığım kadına Azime Akbaş'a ithafen. Dünyaya geldiğin gün kutlu olsun) 'ey hayat! Sen şavkı sularda bir dolunaysın aslında yokum ben bu oyunda ömrüm beni yok saysın' (Yılmaz Odabaşı) I. derinlerde saklı tutulmuş kayıp sevinçlerini getirdim sana söndüremediğin mumların kokusunda türküler derledim Aze! Gün batımı kızıllığında sevdaya susan kadın dağlardan inen soğuk sulardım dost yanında kaldım sıcağında demlendim bir nefeslik sigaraysa gülüşlerimiz içine çek söndüğünde yakmaya geldim II. yanık mavi sarıldı yorgun turuncuya gebe kalan şiirlerin rahminden döküldü acılar kıvrandı gece esnedi sızı düştü veda Aze! Suskuların içinde ağıt yakan kadın dudaklarda eriyen öpüştüm çocuk yanına süzüldüm uyudu sitemlerim bir notalık şarkıysa kavuşmalarımız haydi söyle bittiğinde yeniden yazmaya geldim III. tesellisi olmuyor çalınan umutların kapı tokmaklarında unutulan merhabaları çıkardım sana Aze! Koynunda düşleri emziren kadın sahile vurmuş bir dalgaydım anaç yanına uzandım ellerinde iyileştim bir yudum şarapsa yıllanan anılarımız iç gitsin yenilerini doğurmaya geldim IV. deli hüzün uslandı katreler dize geldi sevinci okşayan rüzgarın parmaklarına tutundu hayat sustu ay sustu gece konuştu yürek Aze! Dehlizlerinde ümit yoğuran kadın sesi yaralanmış dertli bir makamdım can yanına sokuldum dile değdi ezgilerim bir nehir gibi akıyorsa büyüttüğümüz düşler yüzmeye başla yorulduğunda seni tutmaya geldim 20.08.'04../..yaz bitimi Pelin Onay | |
|
![]() |
| Etiketler |
| nehri, şiir |
Şiir Nehri -2- Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Dünya Nehirleri - Nil Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 2 | 07-12-2008 16:17 |
| Dünya Nehirleri - Obi Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 0 | 11-11-2008 16:34 |
| Şiir - Şiir Nedir - Şiir Hakkında | SiyahLALE | X-Sözlük | 0 | 29-10-2008 20:30 |
| Özbekistan - Ceyhun Nehri | KisukE UraharA | Özbekistan | 0 | 01-06-2008 01:13 |
| Şiir Nehri -1- [Arşiv] | Blue Blood | Yazın Hayatı | 12496 | 03-12-2006 00:53 |