| | #7671 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Gel Şarkı Söyleyelim derdin varsa kederliysen gel benle şarkı söyle. sevip de sevilmediysen gel sende şarkı söyle. dök içini dağlara her yer sümbül, papatya. benimle çiçek topla gel benle şarkı söyle. deli diyenler desin rüzgar kalbine essin kötü olsa bile sesin gel benimle şarkı söyle Yavuz Şimsek | |
|
| | #7672 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- ISTIRABIM SENDE Biliyorum konuşacak bir şeyimiz yok Ama gözlerini al gel Elindeki yarayı, suskunluğunu, acemiliğini Beni birisi severse inanmam Seni birisi severse utanırsın Bilmediğin bir hastalığa acımak için bile olsa gel Biliyorum, konuşacak bir şeyimiz yok Ama ıstırabım sende, mutlaka al da gel | |
|
| | #7673 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Kara Bulutlar Sardi Bu Yaban Sehri Bugun kara bulutlar sardi bu yaban sehri Icinde huzunlerle dolasan bir BEN var Bugun icimden aglamak geliyor Akitma gozyaslarini olsun bosver diyor yuregim Ahh bir laf gecirebilsem yuregime Ne olur dinlesem onu bir kez Belkide hersey yoluna girecek o zaman Artik huzun degilde mutluluk ruzgarlari esecek belkide Kelimeler bogazima dugum atti sanki Ne konusabiliyorum nede susabiliyorum Nefesim kesildi bu gun Kara bulutlar gittikce karardi bu yaban sehirde Birde sen vurma beni bu yaban elde..... Icimdeki duygulari yazdim siirkolige Dostlar gorsunde anlasin huzunun manasini diye Dostlarda olmasa boyle bir gunde Kimbilir su kara bulutlar belkide daha kara olurdu yine... Bosver yuregim aldirma Baksana herkese gelir gecer diyor Bilmiyorlarki kasirga gibi sert vuruyor sizilar Ruzgar olsa icimdeki belki dindirecegim Kayalara carpan buz taneleri kadar derin ve hain ardinda biraktigin izlerin... Yaren Güven | |
|
| | #7674 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2-
BİTECEKSİN YÜREĞİM Sözlerime güvenmeyin okuyun ama sevmeyin beni İhtiyacım yok artık yalan dünyanın sahte tebessümlerine Ben azrailin nefesini ensemde hissetmişim Aşk yokuşunda tıkanınca Ben ölümü tatmışım kalbim kırılınca Bakın ama görmeyin beni Ben gözlerimi bırakmışım yalan sevişmelerin koynunda Açlıkla tokluk arasında yorgun bitap Gidip gidip gelmişim dar ağacına Şimdi mutluluğu gömüyorum saçlarına Şimdi bana dokunmayın Salya sümük ağlasamda aldırmayın Acımayın yüreğimin acısına Ne kederler gelip geçti gitti Ve şimdilerime dokunmadan Keşkelerimi yargılıyorum gözlerimde En güzeli tanımayın şimdi siz beni Değişir bu hava değişir bu sitemim Yaz gibi gelirim ben dünlerinizden geleceğe Ve bulurum kendimi kaybettiğim sokaklarda Şimdi sevda dediğim o yokuşun başına çıkıp Dönmem lazım Bu yüzden bakın ama görmeyin Sözlerime güvenmeyin Okuyun ama sevmeyin Şimdi bana dokunmayın EN GÜZELİ TANIMAYIN BENİ ... | |
|
| | #7675 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2-BEN SANA MECBURUM Ben sana mecburum bilemezsin Adını mıh gibi aklımda tutuyorum Büyüdükçe büyüyor gözlerin Ben sana mecburum bilemezsin İçimi seninle ısıtıyorum . Ağaçlar sonbahara hazırlanıyor Bu şehir o eski İstanbul mudur Karanlıkta bulutlar parçalanıyor Sokak lambaları birden yanıyor Kaldırımlarda yağmur kokusu Ben sana mecburum sen yoksun. Sevmek kimi zaman rezilce korkuludur İnsan bir akşam üstü ansızın yorulur Tutsak ustura ağzında yaşamaktan Kimi zaman ellerini kırar tutkusu Bir kaç hayat çıkarır yaşamasından Hangi kapıyı çalsa kimi zaman Arkasında yalnızlığın hınzır uğultusu Fatih' te yoksul bir gramofon çalıyor Eski zamanlardan bir cuma çalıyor Durup köşe başında deliksiz dinlesem Sana kullanılmamış bir gök getirsem Haftalar ellerimde ufalanıyor Ne yapsam ne tutsam nereye gitsem Ben sana mecburum sen yoksun. Belki haziran da mavi benekli çocuksun Ah seni bilmiyor kimseler bilmiyor Bir şilep sızıyor ıssız gözlerinden Belki Yeşilköy'de uçağa biniyorsun Bütün ıslanmışsın tüylerin ürperiyor Belki körsün kırılmışsın telaş içindesin Kötü rüzgar saçlarını ***ürüyor Ne vakit bir yaşamak düşünsem Bu kurtlar sofrasında belki zor Ayıpsız fakat ellerimizi kirletmeden Ne vakit bir yaşamak düşünsem Sus deyip adınla başlıyorum İçim sıra kımıldıyor gizli denizlerin Hayır başka türlü olmayacak, Ben sana mecburum, bilemezsin... </B> Attila İlhan | |
|
| | #7676 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- UMUT Herkes gitti, kaldi umut! Her sey bitti, baldi umut! Gözümde fer, canimda can Tutundugum daldi umut! Feryad ederken, her zaman Imdadima geldi umut! Hasret cekerken sevince Kederimi aldi umut! Karamsarken, teselliye Kusandigim saldi umut! Isyan ederken, asiye Itaatkar oldu umut! Saklandigim dehlizlerde Kaybolunca buldu umut! Mutsuz oldugum zamanlar Ne, sikintim? bildi umut! Icimde pasli, pörsümüs Ne aci var, sildi umut! Korktugumda sigindigim Sarildigim, eldi umut! Hazan sarinca ruhumu Kokladigim güldü umut! Omrü ömrüm kadar uzun… Ben ölünce öldü umut! Abdülkadir Karaman | |
|
| | #7677 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2-
BEKLEDIM Saymadim hasretinle bu kacinci yilbasi Bir ihtimal de olsa doner diye bekledim Ne bir demet karanfil ne bir damla gozyasi Bir hal hatir sormayi dener diye bekledim Su kista kiyamette omrume dusen karda Bir dostuma ugrayip ahvalimi sorar da Belki de bir merhamet duyar da Yenilmez gururunu yener diye bekledim Bir yanda gozlerimde ebediyet uykusu Bir yanda seni son kez gorememek korkusu O guzel ellerinden icersem bir damla su Butun izdiraplarim diner diye bekledim Perdesiz pencereme safakla soktugun an Gelipte basucumda boynunu buktugun an Pinar dudaklarindan ismimi doktugun an Icimdeki yanardag soner diye bekledim Ne sıkmaga gucum var versen bile elini Ne sarmaga mecalim var o incecik belini Alnimda hayal edip o minicik mendilini Gul kokusu tenime diner diye bekledim Dudaklarimda tekbir ellerim goge acik Sen diye irkilirim ses duysam en ufacik O mavi gozlerini bir daha son defacik Dunya gozuyle gormek huner diye bekledim... alıntı. | |
|
| | #7678 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Sancısı hissedilmemiş bir doğuş, Farkettirmeden usul usul geliş… Dudak kıpırdayışlarındaki giz, Sesi çığlıklaştıran bir tiz. Ritimle dans eden, Notalardaki biz. Kaç adım koşar, Kavuşabilmek için damarlarımdaki kan? Kaç kana kavuşur, Yüreğimde atarken can? Kal gitme… Farkındayım, Hissettiğim doğuşu sancılı bir gidiş… (15.03.2009) M. Mehtap Türk | |
|
| | #7679 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2-Suskunum Sana Hangi şiire başlasam suskunum sana Dağ göğsünde bir kaya diliyle suskun Güneşte kavrulan bir kum tanesi Çatlayan dudaklarım oluyor her gece Yağmura suskun yaşamaya suskun Haykırabilsem Belki bir nehir köpürebilir sesimde Silinebilir kuraklığın bütün izleri Upuzun çöller vadileşebilir içimde Hangi güzelliği özlesem suskunum sana Yürek boşluğunda bir of kadar suskun Özlüyorum seni masmavi Koşuyorum sana bembeyaz Ve kahroluyorum bir anda kapkara Ah oluyorum Of oluyorum Ve susuyorum Oysa haykırabilsem Işık yumağı bir pınar olur soluğum Hangi türküye uzansam suskunum sana Ağıt ağıt, özlem özlem suskun Tut ki vurulmuşum Aşktan ve kandan bir damla olmuşum Bir saçlarının rüzgarına Bir de ağzının kıyılarına konmuşum Hangi dalga silebilir beni senden Hangi kasırga koparabilir Ben saç tellerinde bir ezgi olmuşum Coşkuların her şahlanışında Sana deprem deprem susmuşum Ve sana susmaktan inan ki yorulmuşum Yeter olsun gözlerinde ışık fırtınası Sözlerinde baskı yasası yeter Hangi kavgayı özlesem suskunum sana Zafer sabahlarında gece kadar Bayram sabahlarında yas kadar suskun Böyle güzelliklere de Böyle suskunluklara da lanet olsun Al bu suskunluğumu al artık Al ki Bütün gürültüler kahrolsun Adnan YÜCEL | |
|
| | #7680 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- HÜZÜN Hüzün gülümseyişlerimde sevdadır dokunamadığım! Bakamamaktır gözlerine sevgilinin, Duymamaktır toprağın sesini, Bilememektir belkide hüzün,bilinsede her şey! Hüzün evimizin çatlak duvarından içeriye giren üşümektir! Hüzün hiç bir zaman hiç kimseye anlatamadığımdır, Yüregini ortaya koymaktır benim ülkemde hüzün Bulut bulut dolaşıp kaybolmaktır birden bire gölgesiz! Hüzün üşümektir temmuzunda güneşe inat! Deniz olsanda ıslanamamaktır, Özgür olsanda koşamamaktır, Dalgasız kalmaktır limanı olmayan günlere! Hüzün Özgür olmaktır bazen Olamamaktır birde, Olmamış gibi çaresizliktir Nerde diye sormaktır hüzün! Dilsiz olmaktır belkide hüzün İzlemektir kör olsanda gideni ardından! Hüzün Özgür gülümsemelerin en güzel rengine bakıp Siyah beyaz kalmaktır! Hüzün dudaklarındaki ter damlasına dokunamamaktır! Yüregi yanmak,kül olmaktır hüzün, Külünden yine yangınlara koşmaktır! Uzun bir yolun sonundaki yolsuzlukla karşılaşmaktır belkide Hüzün Kocaman bir boşluğa sarılmaktır! Susmaktır Hüzün çığlık çığlığa! S u s t u n! S u s t u m! S U S T U K! Deniz Ekrem | |
|
![]() |
| Etiketler |
| nehri, şiir |
Şiir Nehri -2- Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Dünya Nehirleri - Nil Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 2 | 07-12-2008 16:17 |
| Dünya Nehirleri - Obi Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 0 | 11-11-2008 16:34 |
| Şiir - Şiir Nedir - Şiir Hakkında | SiyahLALE | X-Sözlük | 0 | 29-10-2008 20:30 |
| Özbekistan - Ceyhun Nehri | KisukE UraharA | Özbekistan | 0 | 01-06-2008 01:13 |
| Şiir Nehri -1- [Arşiv] | Blue Blood | Yazın Hayatı | 12496 | 03-12-2006 00:53 |