| | #7681 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Seni seviyorum Yeni bir gün başlıyor; Ve ben seni seviyorum… Bugün pazar, ben pazarları seviyorum. Kapatıp çalan saati, geç kalkmayı seviyorum. Ve güne senle başlamayı, Senli rüyalarımı en yakın dostuma anlatmayı Seviyorum… Ben bu havaları seviyorum, Giden kışı, gelen baharı seviyorum. Bahardan tatlı gözlerini seviyorum… Ben seni seviyorum Senin umrunda mı? Çıkıp güneşli havalarda dolaşmayı… Sahile inip dalgalarla dertleşmeyi seviyorum… Yürürken ağır adımlarla maviliğe… Sokakta oynayan çocuklara Sevgi dolu gözlerle bakmayı seviyorum... Ve geçerken yanlarından Birisinin başını okşamayı… ihtiyar bir amcaya selam verirken Yüzündeki tebessümü görmeyi Sebepsiz yere sevmeyi Herkesi, her şeyi sevmeyi seviyorum. Ben seni seviyorum Senin umrunda mı? Sahilde yürümeyi Oturup bir banka dinlenmeyi Uzun uzun denizi izlemeyi Seni, sensizliği, İstanbul’u dinlemeyi seviyorum… Yalnızlığımı ve simitimi martılarla paylaşmayı… Ve seni anlatmayı onlara… Sıcak çayımı yudumlarken Orhan dan vazgeç gönlümü açmayı… Üç beş satır şiir yazmayı, Bir gazete parçasına. Ve işlemeyi her satırında seni… Ben seni seviyorum İstanbul’u da sen olduğun için seviyorum Senin umrunda mı? Sensizliğin karabasana dönüştüğü bazı akşamlarda; Yalnızlığımı da alıp gitmeyi Hidiv Kasrı’na Ve yürümeyi ağaçların arasında Yalnız yürümeyi… Geçerken iki sevgili yanımdan Seni özlemeyi seviyorum Ve boğazı izlemeyi Boğazın, Bu şehrin ışıklarını Denizin durgunluğunu Akşamın sessizliğinde Sessizce yol alan bir gemiyi Ben bu şehri seviyorum… Gökyüzünü, Yıldızları izlemeyi Kayan her yıldızın ardından seni dilemeyi Ayın parlayan yüzünü sana benzetmeyi Ben bu şehrin gecelerini seviyorum Bana seni anlatan gecelerini… Senin beni sevebilme ihtimalini seviyorum, En çok da seni seviyorum… Ben seni seviyorum Senin umrunda mı? Bestami Karakahya | |
|
| | #7682 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- 33 KURŞUN Vurun ulan vurun Ben kolay ölmem Ocakta küllenmiş közüm karnımda sözüm var Halden bilene Babam gözlerini verdi Urfa önünde Üç de kardaşını Ömrüne doyamamış üç dağ parçası üç nazlı selvi Burçlardan tepelerden minarelerden Kirve hısım aşiret çocukları Fransız kurşununa karşı koyanda Bıyıkları yeni terlemiş daha benim küçük dayım Nazif Yakışıklı hafif iyi süvari Vurun gardaş demiş vurun namus günüdür Ve şaha kaldırmış atını Vurulmuşum dağların kuytuluk bir boğazında Vakitlerden bir sabah namazında yatarım kanlı upuzun Vurulmuşum düşüm gecelerden kara Bir hayra yoranım çıkmaz Canım alırlar ecelsiz sığdıramam kitaplara Kirvem hallarına aynı böyle yaz Rivayet sanılır belki Gül memeler değil bu Dom dom kurşunu paramparça ağzındaki Ölüm buyruğunu uyguladılar Mavi dağ dumanını ve uyur uyanık seher yelini kanlara buladılar Sonra oracıkta tüfek çattılar Koynumuzu usul usul yoklayıp aradılar didik didik ettiler Kirmanşah dokuması al kuşağımı tespihimi tabakamı alıp gittiler Hepsi de armağandı acemelinden Vurulmuşum dağların kuytuluk bir boğazında Vakitlerden bir sabah namazında yatarım kanlı upuzun Kirvem hallarına aynı böyle yaz rivayet sanılır belki Rivayet sanılır belki Gül memeler değil bu Dom dom kurşunu paramparça ağzındaki Paramparça ağzındaki Ahmet Arif | |
|
| | #7683 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Serseri Yeryüzünde yalnız benim serseri, Yeryüzünde yalnız ben derbederim. Herkesin dünyada varsa bir yeri, Ben de bütün dünya benimdir derim. Yıllarca gezdirdim hoyrat başımı, Aradım bir ömür, arkadaşımı. Ölsem dikecek yok mezar taşımı; Halime ben bile hayret ederim. Gönlüm ne dertlidir, ne de bahtiyar; Ne kendisine yâr, ne kimseye yâr, Bir rüya uğrunda ben diyâr diyâr, Gölgemin peşinden yürür giderim... Necif Fazıl KISAKÜREK | |
|
| | #7684 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- GEL TUT ELLERİMİ Gönül takvimimi durdurdum Saatlerde çalışmıyor dondurdum Sen gelene kadar hayat ilerlemeyecek Bilmiyorum bu ne kadar devam edecek Yerini doldurmak mümkün değil Kalbim sana akıyor, sanki zebil Bu beden her şeye katlanıyor Ama sensizlik beni öldürüyor Kısacık adın düşmüyor dilimden Geleceğim demiştin ya giderken Elim nabzımda sürekli Her atışta seni çağırıyor sanki Kaderim bana yine oyun oynadı Bilmiyorum kimler seni benden aldı Söyle şimdi gittin mi bensiz Her yerde hatıralar ve yapayalnız Neden anlamadın seni sevdiğimi Sen içimde dolanırken bil ki Kimse mutlu edemez beni Hadi gel tut ellerimi kurtar bu sevgiyi Nuran Üçer | |
|
| | #7685 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2-
HERKEZ GİBİSİM HERKES GİBİ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim Kalbimde kalbine yok bile kinim Bence artık sen de herkes gibisin alıntı | |
|
| | #7686 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Yaşam Hakkı En son ne zaman günesin doğuşunu görmek için sabahı bekledin? kimin ne diyeceğine aldırmadan güneşin ilk ışıklarıyla dans ettin. en son ne zaman yağmur altında sırılsıklam ıslanmak için yürüdün. yağmur sonrası kokan toprağı en son ne zaman kokladın. gök kuşağını seyrederek çıplak ayakla en son ne zaman toprağa bastın. en son ne zaman bir çocuğun kahkahalarına eşlik ederek başının üstünde döndürdün. en son ne zaman birine yüksek sesle seni seviyorum dedin. en son ne zaman gözlerinden yaş gelinceye kadar güldün. en son ne zaman ıslıkla şarkı söyledin. en son ne zaman sırt üstü uzanıp yıldızları seyrrettin. sahi sen en son ne zaman kendine yaşam hakkı tanıdın? Suray Ekinci (hiçbizaman) | |
|
| | #7687 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2-
Hüzün Bu gece en hüzünlü şiiri yazabilirim Şöyle diyebilirim: gece yıldızla dolu Ve yıldızlar, masmavi titreşiyor uzakta Şakıyarak dönüyor gökte gece rüzgarı. Bu gece en hüzünlü şiiri yazabilirim Sevdim ben onu, o da beni sevdi bir ara. Kollarıma aldım bu gece gibi kaç gece Kaç defa öptüm onu sonsuz göğün altında Sevdi beni o ben de bir ara onu sevdim O durgun, iri gözler sevilmez miydi ama Bu gece en hüzünlü şiiri yazabilirim. Yokluğunu düşünüp, yitmesine yanmakla Duyup geceyi, onsuz daha engin geceyi. Ota düşen çiğ gibi, düşmekle şiir cana Ne gelir elden, sevgim onu tutamadıysa. Gece yıldız içinde, o yoldaş değil bana Hepsi bu. Uzaklarda şarkı söylüyor biri. Yüreğim dayanmıyor yitmesine kolayca Gözlerim arar onu, yaklaştırmak ister gibi Yüreğim arar onu, o yoldaş değil bana Artık sevmiyorum ya nasıl, nasıl sevmiştim Sesim arar rüzgarı ulaşmak için ona Ellere yar olur. Öpmemden önceki gibi. O ses, ışıl ışıl ten ve sonsuz bakışlarla Artık sevmiyorum ya severim belki yine Ne uzundur unutuş ah ne kısadır sevda Böyle gecelerde kollarıma aldım çünkü Yüreğim dayanmıyor yitmesine kolayca Belki bana verdiği son acıdır bu acı Belki son şiirdir bu yazdığım şiir ona alıntı | |
|
| | #7688 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Aniden bir rüzgar gibi geldin.. Yelsiz geçen ömrüme... Şayet dineceksen çok geçmeden... Esme deli deli... Ümit İstemi | |
|
| | #7689 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Tutunamıyorum Göz yaşlarım damladıkça.. Damla damla yüreğime.. Sana olan aşkım geliyor bir an aklıma.. Tutunamıyorum.. Sen'siz hiçbir hayat dallarına.. Yok olup gidiyorum.. Damla damla sen olmuş göz yaşlarımla Yürek acı'sıdır.. Sevgi çarkıdır bu görülmezlikler Seni düşündükçe kanıyor göz yaşlarım.. Sen sen akıyorsun Damla damla sen olmuş gözlerimden.. Tutunmak istesemde tutunamıyorum Senden başka hiçbir nefese Kendimdenmi koptum gidiyorum.. Ağladıkça sen olmuş gözlerimle Seni bir türlü göremiyorum Yaktı kavurdu bu acı yüreğimi.. Yandıkça kanıyorum Baktıkça ağlıyorum Sen olarak kaybettiğim gözlerimle Tutunamıyorum Boğuldum gidiyorum Senin Acı dolu gözlerinde ölüyorum. Atıl Kesmen | |
|
| | #7690 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Biraz değiştim, Her şey kadar, herkes kadar, sen kadar… Değiştim, Unutamadığım sözlerinin arasında sıkışıyorum, Bir yanım kendimi kolluyor bir yanım seni Ben benimle savaşıyorum, Seninle değil! Sonucu kılıcı kuşananından belli olan bir savaşın Ne kazanabileni ne de kaybedeniyim, Sorun değil! Elbet alışırım Biraz alıştım, Her şey kadar, herkes kadar, sen kadar, Alıştım, Varlığını istemediğim tüm eksik yanlarıma, Ve çokluğunu da yokluğunu da istemediğim bu iki arada bir derede duyguya alışıyorum, Bir yanım bırak diyor bir yanım,, Kesin değil! Henüz tanıştım, Her şey kadar, herkes kadar, sen kadar, Tanıdığımı sandığım bana daha da yakınım artık, Duvarlara anlatırken öğrendiklerim kendi hakkımda, Ve aynalara ağlarken gördüklerim kendi tarafımda… Bir yanım memnun oldum diyor, bir yanım tanıyamadım daha, Samimi değil! Bir hayli kırıldım, Her şey kadar, herkes kadar, sen kadar, Canıma batan her halin felç gibi indi bedenime, Gözlerimden tut da ciğerime kadar kırgınım! Aslında ne sana, ne olanlara… Kendime kırgınım…Maziye hiç değil, an’a kırgınım. Anlatamadığım, anlayamadığım masalların bana yaptıklarına, Dinlediğim şarkılarda bana seni anlatan şarkıcılara, Beni anlamadığın kelimelerin bana her şeyi anlatıyor gibi geliyor oluşlarına… Bir hayli kırgınım… Beni ben kırdım oysa, İyi değil! Galiba yoruldum, Her şey kadar, herkes kadar, sen kadar, Kendime kalbimi kanıtlamaktan, Ve kanıtladığıma kendimi inandırmaktan, Ve dahası kocaman bir sahada tek başına koşmaktan yoruldum! Aslında ne pişmanım ne de pes ediyorum, Sadece beni kaybettikçe seni kaybediyorum, Şu kalp denen, beni bana sorgulatıyor artık, Ki seni sorgulamamasını nasıl beklerim, Toprağa bakan yanım senden zaten ayrı, Sana bakan yanımsa toprakla aynı, Ne yaparsan yap gördüğünün seni görmesini bekleyemezsin, Gözlerim yorgun, dudaklarım hissiz,Dokunulmadan geçen yıllar bana ağır, Sarılmadan geçip giden uğurlamaların kavuşmaları hep beklentisiz, Söyleyemediklerini söylesen de şimdi, sesine aşina yanım onca sessizlikten sonra artık sağır! İsteyerek değil! Çok çalıştım, Paylaştığımız hayatımızda bıraktığın onca üstü kapalı “git” izine, Beni yerle bir eden kendince açık olan her tepkine, Ve bence bana tanımadığım bir adamı göstermene rağmen, Gitmek için, bitmek için, sana huzur vermek için çok çalıştım, Daha önce de gitmiştim, kendi isteğimle! Anladım ki daha önce sevmemiştim, Çok çalıştım inan, Değişen yanımın aslında hep aynı olduğunu göstermeye, Her defasında daha da tozlaşan canımı kırmadan korumaya, Ve alışmaya kendime, bu göz gözü görmez dumanlı halime, Çok alışmaya çalıştım hem de, Tanıştım seninle doğan yanımla da ölen yanımla da, Birini yaşattım, yaşatıyorum da hala ama diğerinin ölmesine engel olamıyorum da! Yorulmak dinlenmekle geçmiyor, An be an çöküyor insanın içindeki güç, Işığı sönüyor, beyaza dönüyor rengi gitgide, hissizleşiyor, Ne yormak istedim seni ne de yormak kendimi, Çok çalıştım, Gitmeye de kalmaya da, İkisi de aynı acı, Kolay değil.. alıntı | |
|
![]() |
| Etiketler |
| nehri, şiir |
Şiir Nehri -2- Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Dünya Nehirleri - Nil Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 2 | 07-12-2008 16:17 |
| Dünya Nehirleri - Obi Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 0 | 11-11-2008 16:34 |
| Şiir - Şiir Nedir - Şiir Hakkında | SiyahLALE | X-Sözlük | 0 | 29-10-2008 20:30 |
| Özbekistan - Ceyhun Nehri | KisukE UraharA | Özbekistan | 0 | 01-06-2008 01:13 |
| Şiir Nehri -1- [Arşiv] | Blue Blood | Yazın Hayatı | 12496 | 03-12-2006 00:53 |