| | #451 (mesaj-linki) | |
| SANA BIRAKIYORUM Kelimesiz isyanlar döküldü gözlerimden Adları gözyaşı olan... Yüreğim yorgun artık, Bir zerre sevginin peşinde koşmaktan, Sana koca bir yaşam bırakıyorum... Yaşayamadığım zamanlarım sana hediyem olsun, Sana Bırakıyorum... Düşüncelerimi, kederlerimi... O elimi kolumu bağlayan, Karşılığını bulamadığım sevgimi Her yağmurda biraz daha ağırlaşan ruhumu Sabahı arayıp da bulamayan gecelerimi, Sana Bırakıyorum... Artık senin gözlerinden dökülsün sessizce isyanlar, Senin yüreğin yorgun düşsün sonu gelmeyen yollarda. Sevip de karşılığını bulamadığın kollarda, Seninde üstüne kapansın tüm kapılar. Sende çıkmaz yollara sürgün ol, Senin de dört bir yanını sarsın olmazların korkusu Seninde düşmanın olsun düşüncelerin, Artık sen ağla her yağan yağmurda, Senin de ellerinin arasında başın, Boş boş bak konuşmayan buz gibi duvarlara Sönük lambaların ışıklarında sen dur nöbetlere; Gecelerce... Sana Bırakıyorum... Artık sen seyret tüm gün batımlarını, Senin yüreğine insin o kızgın aşk sancısı Senin boğazın düğümlensin bir şiiri okurken, Her anlatılan masalı kendi masalınmış gibi dinle Seninde hayatın da siyah beyaz resimlere dönsün, Yaşamanın tadına sende varama, Sende sevgiyle bakan bir çift göz ara, Ama aradığın da asla bulama. Sana Bırakıyorum... Sen benim yaşadığım gibi yaşamadın ki hayatı Ben hep ön sıradan izledim oynayanları, Oysa sen oyunlara geciken, hayatı erteleyen tarafta Hep uzaktan izledin olanları. Seni sensiz yaşadığım her güne, sitemlerim diz boyu Sana olan özlemim bir ömür boyu, Şimdi... Seninde özlemlerin sarsın her yanını, çaresiz kal... Ben bu yorgun bedeni, bu ağır yükü taşımayı, Sana Bırakıyorum... Becere bilecek misin bakalım, Bu bayrağı hakkıyla taşımayı, Ağrıyı, sancıyı yürekte tutup, gözlere yansıtmamayı, Sevgiyi denklere sarıp, sarmalayıp saklamayı Yüreğini kimselere açamadan yaşamayı Tünelin sonu ışık demeden, Ne olursa olsun sevginin hatırına, Sonuna kadar yürümeyi, Sana Bırakıyorum... Şimdi ben yokum hayatında Zamanı dondurduğum günlere asılı kalan hayatımı Bir daha yaşayamayacağım sevdamı Gözlerine, sözlerine sürgün bu yüreği Ve... Artık yaşamayan bu bedeni SANA BIRAKIYORUM... SELDA SARIGÜL | |
|
| | #452 (mesaj-linki) | |
| Doğunun gurbetleri akşam en güzel masaldır iyi anlatılırsa doğru olan herşeyde biraz öfke, biraz yılgınlık vardır der, bir kıssa câm incelince şarap da incelir yaşam acıdan kırmızıya ölüm hüzünden beyaza ve bir gül gelirse bu yol ayrımından gelir mutlaka ve nasılsa kendi elimizle kurduğumuz gurbetten daha zor bir sürgün yoktur yaşasak da, yaşamasak da umuda ve sonbahara hüküm ki: gülün saltanat devrinden ne sevdikse bugünden ve ne kaldıysa dünki acıyı yakuta döndürsün hüznü döndürsün elmasa akşam en güzel masaldır çünki iyi anlatılırsa Hilmi Yavuz | |
|
| | #453 (mesaj-linki) | |
| hatır / mumyalanmış düşüm kalemin mahzeninde ey dalım ! güneşi gizinde tut rüzgara eğil ve sen zambak gülüşü mevsim gözüne düşen cemreymiş / doğru değil ilikle ruhunu suya düş aklıma serçe kanadından toprağımdan geceyi sil // uyanışım gün uçuran sahte başlık sonrası yalınayak şiir ey sabah ! sarışın ayrılıktır ezberim gül içirdim buluta gelişin yağmur / göğsüm bahçe bir söz ektin yüreğim kurak yoksun umudun telvesinde Ferhat Gülsün | |
|
| | #454 (mesaj-linki) | |
| Gözleri siyah kadın o kadar güzelsin ki Çok sevdiğim başına yemin ediyorum ben Koyu bir çiçek gibi gözlerin kapanırken Bir dakika göğsünün üstünde olsa yerim Ömrümü bir yudumda ellerinden içerim Gözleri siyah kadın o kadar güzelsin ki. NAZIM HİKMET | |
|
| | #455 (mesaj-linki) | |
| Hüzünü yaşayan yürek güçlüdür Yanarak kül olur diyerek korkma Sevdalı dolaşan gönül içlidir Gözyaşı yüzünde kurursa korkma Yavrusun yitiren koyunlar meler Sevgisi olmayan onu tekmeler Yüreğine bir gün inse inmeler Amelinde sevda var ise korkma Vücudun felç olsa sadece baksan Sevgiyle çağlayıp zirveye çıksan Olur a bir gün de ayağa kalksan Vücudun ayakta durursa korkma Gözünün yaşları aksa sel gibi Sevdiğin yüzüne baksa el gibi Eriyip tükensen ince tel gibi Yüreğin sevgiyle atarsa korkma Semahi biraz da özüne baksan Aşk ile eriyip su gibi aksan Kuş olup göklerde zirveye çıksan Aşk olup göklerden yağarsan korkma erol duran | |
|
| | #456 (mesaj-linki) | |
| BENİM ÖZÜM DE SENSİN HER İKİ.. Baharı okşasa ellerim , Karanlığı saklasa . Ellerimle Özüne dokunmak isterim , Kendi özüme . Çünki ; Benim özüm de Her iki gözüm de Sensin .. Ne yana baksam , nereye gitsem ! Yanımda yoksan bile Özde sen varsın . Benim özümde.. Hem de her iki gözümde ... Hasret ! Mutlu eder mi hiç insanı ? Bak ! Nasıl da mutluyuz (!) Sevildiğini bilmek bile Aslında mutlu ediyor insanı . Ki ,içinde hasret Özlenen vuslat olsa bile .. Açıkça "canım" diyemiyorsam eğer , Şu sözlerimde bile "Sevgilim " geçmiyorsa ! Suçun yarısı senindir , Öbür yarısı kaderin . İnan , benim hiç suçum yok (!) Özümde sen varsan .. Sen`sen her iki gözüm , suçlu da sensin Suçsuz da ... Nihayet .. Baharı okşasa ellerim diyorum , Karanlığı saklasa.. Dokunsam özüme , kendi özüme .. Biliyorsun , Benim özüm de sensin , Her iki gözüm de .. Esat ANIK | |
|
| | #457 (mesaj-linki) | |
| Kayıklarla kayıkçılar Dalgıçlarla balıkçılar Bilirsin ne ister, deniz! Kendini bu isteklerin; Yelkenlerin küreklerin Altına seriver, deniz! Balıkların kandillerin Ne varsa olsun ellerin Bana mavini ver deniz Arif Nihat Asya | |
|
| | #458 (mesaj-linki) | |
| Korkuyorum siyah bir bulutun ardından menevişleriyle ay yitip giderken Durgun bir nehrin akışında öylece bakıyorum…Öylece bakıyorum cama dönüşürken ateş damlasında atıyor yüreğim geçmiş zamanların gölgesi düşüyor akşamlara son dansındayım korlar üzerinde biliyorum sarılacak birazdan ahengiyle çaresizliğim korkuyorum örümcek bağlamış ölü anılar mahzeni şeytan tüylerine binmiş savaşçılar gidin başımdan, kovun yarasaları duymak istemiyorum...duymak istemiyorum yitirilmiş umutlara dair …korkuyorum sedef kandemir | |
|
| | #459 (mesaj-linki) | |
| Aşkınlığın gizli kafesinde barınan nedir, tortulaşmadan, kaskatı? Rüzgarın sürüklediği ışıksızlık diliminde bizi birleştiren ortak çağrışım? Bir ölünün sesi yoktur oysa, bize ulaşacak. Ama nedir, en sağır böğrüme saplanan bu sancı? Ya şimdi, ona doğru uzattığımız el kadar güneş? Upuzun bir şahin geçiyor üzerimizden, göğe doğru alçalarak. Akşamın basamaklarına yönelirken, gökte mürekkep balığı. Enis Batur | |
|
| | #460 (mesaj-linki) | |
| VUSLAT Gönlümün sahibi bir hüsn-ü ân'sın. Temâşâ etmeye doyamam sana. Uzakta değilsin, cân içre Cân'sın; Aşkın bi-zâtihi vuslatttır bana. Huzurlu sabahsın, kutlu gecesin. Dillerde ezkârsın bitmez hecesin. Her-dem şahikâsın, her-dem yücesin Aşkın bi-zâtihi vuslattır bana. Tahayyül dışında "an" da Sen varsın. Bildiğim en güzel "zan" da Sen varsın. Yürekte, damarda "kan" da Sen varsın Aşkın bi-zâtihi vuslattır bana. Esat ANIK | |
|
![]() |
| Etiketler |
| nehri, Şiir | 15 kitalik siirler, 2 kitalik kizilay siirleri, 2 kitalik siirler, cemil oksuz, hazim olcayin hayati, iki kitalik siirler, kizilay siirleri 2 kita, siir nehri, |
Şiir Nehri -2- [Arşiv] Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Dünya Nehirleri - Şeria Nehri (Ürdün Nehri) | ThinkerBeLL | Dünya Coğrafyası | 0 | 04-12-2009 03:26 |
| Nil Nehri Rüya Tabiri (Rüyada Nil Nehri Görmek) | BrookLyn | Rüya Tabirleri | 0 | 09-11-2009 22:50 |
| Dünya Nehirleri - Volga Nehri (İdil Nehri) | ThinkerBeLL | Dünya Coğrafyası | 0 | 06-09-2009 13:30 |
| Şiir - Şiir Nedir - Şiir Hakkında | SiyahLALE | X-Sözlük | 0 | 29-10-2008 19:30 |
| Şiir Nehri -1- [Arşiv] | Blue Blood | Yazın Hayatı | 12495 | 02-12-2006 23:53 |