Arama

Astrolojide Evler ve Etkileri - Merkür

Güncelleme: 16 Haziran 2009 Gösterim: 8.498 Cevap: 0
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
16 Haziran 2009       Mesaj #1
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Merkür
Merkür'ün bulunduğu ev, gün­delik olaylarının, kişinin zihnini ve görüşlerini hangi alanda etkilen­diğini gösterir. Kişinin görüş ve görüşmelerinin ne durumlarda et­kileneceğini belirtir. Tanrı'nın ha­bercisi menkûr beyin faaliyetleri­mizin yöneticisidir. .
Sponsorlu Bağlantılar

Birinci evde Merkür'ün işlevi

Merkür birinci evde ise merak­lı bir yaradılışınız var. Çevrenizde hiçbirşey gözünüzden kaçmaz. Davranışlarınız, kendinizi ortaya koyusunuz, mantıklıdır ve bir ne­dene dayanır. Normalden daha ze­ki bir insansınız. Konuşkansınız, içinizden geçenleri anlatmayı sev­diğinizden yazı yazma eğiliminde-siniz.
Merkür burçlar kuşağında do­ğal üçüncü evin yöneticisi oldu­ğundan, bu kişiler hareketlidir. Çok gidip gelir, kendilerini de dav­ranışları ile göstermek isterler. Zi­hinsel atılımları ve iradeleri güç­lüdür.
Merkür'ü birinci evde oJan ki­şiler iyi yazar, doktor, araştırma-' cı, bilim adamı, öğretmen, sekre­ter olabilirler
Merkür Ateş gurubu burçlar­dan biinde ise aceleci, yarışmacı, çabuk öfkelenen, konuşkan, ma­tematiksel konularda hünerli ve coşkun biri yapar sizi; çünkü Mer­kür Yay Burcu'nda daha atılgan davranır. Bu kişiler anlamsız ve çok konuşmaları muhtemeldir.
Merkür Boğa veya Oğlak Bur-cu'ndaysa, dikkafalı, sivri dilli, kurnaz, sabit fikirli, kedini beğen­miş ve obur olursunuz.
Merkür ikizler, Başak, Terazi ya da Kova burçlarında ise, kuv­vetli bir kavrama ve döş gücü ile bilimsel konuları kolayca öğrene­bilir bir özellik kazandırır.
Akrep Burcu'ndaysa iyi bir doktor ya da kimyacı olabilir, de­neylerden hoşlanır, derinlemesine ve doğru yargılara varabilir, ne­denlere dayanarak davranırsınız.
Merkür Balık ya da Yengeç burçlarında ise, değişken, yüzey­sel bir zekânız var. Hep kendinizi, kendi yetenek ve görüşlerinizi an­latırsınız. Kendinize bakmadan züppece konuşursunuz.

ikinci evde Merkür'ün işlevi

Merkür ikinci evde ise ilginizin büyük bir kısmı iş ve para konula­rı üzerinde yoğunlaşacak demek­tir. Değer yargılarınız pratik ve sağlam sonuçlar üzerine kurulur.
Yazarlık, resim, yayıncılık, öğ­retim ve haberleşme konularında yetenek sahibisiniz. Daha çok pa­ra kazanabilmek için eğitim yap­mak istersiniz. Kazanç konuların­da yöntemli olarak planlanmış, değişik düşüncelere sahipsiniz. Birçok profesyonel ekonomist, danışman ve planlama şefinin Merkür'ü ikinci evdedir, iş ilişkile­rini ve ne ile meşgul olacağınızı Merkür'e en yakın ya da en güçlü bakış açısını oluşturan gezegen belirler.

Üçüncü evde Merkür'ün işlevi

Merkür'ü, burçlar kuşağında doğal üçüncü ev olan ikizler Bur-cu'nun yönetici gezegeni oldu­ğundan, entellektüel yeteneğinizi güçlendirir. Gerçekte tüm haber­leşme türleri üzerinde de bu yete­neğe sahipsiniz. İyi bir yazar ya da konuşmacı olabilirsiniz.
Kısa yolculukları, Kardeşleri­nizle ve komşularınızla konuşma­yı seversiniz. Zamanınızın çoğunu telefon başında ya da mektup ya­zarak geçirebilirsiniz. Sorunlara uygulanabilir çözümler bularak, kolayca uyum sağlayabilirsiniz.
Sekreterlik, gazetecilik, oyun yazarlığı ve editörlük size göre meslek dallarıdır. Merkür sert bir açı oluşturmuşsa, geveze, boşbo­ğaz, konuşma yanlışları yapan bi­ri de olabilirsiniz. Sözleşme, söz ve anlaşmalarınızda zorluklarla karşılaşabilirsiniz.
Bilim, Astroloji, doğaüstü bi­limler, bütün meraklı şeyler ilgini­zi çeker. Özellikle Merkür Hava gurubu bir burçta ya da Akrep, Ba­şak burçlarında ise Merkür, Yen­geç ya da Balık burçlarında ise, kararsız bir kişisiniz.

Dördüncü evde Merkür'ün işlevi

Çalışmalarınızın çoğu evde geçer, ihtimal ki ana - babanız iyi eğitim görmüşler. Ailenizin köke­nini araştırma eğilimi duyarsınız.
Evinizi işyeri olarak kullanabi­lirsiniz. Kitaplığınız zengin olur. Entellektüel konuları aile içinde konuşmaktan zevk alırsınız. Evi­niz, yakın çevrenisin haberleşme ve görüşme merkezi olabilir.
Çok telefon görüşmesi yapan, kahvaltıda gazete okuyan kişiler­den olabilirsiniz. Alım • satım, çift­çilik toprak bilimleri, Ekoloji ve çevre sorunları ile ilgilenir, bu ko­nular üzerinde yazı yazabilirsiniz.
Merkür sert bir etki almışsa, entellektüel konularda aile üyele­riyle sık sık anlaşmazlıklara düşe­bilirsiniz. Yaşamınızın son yıların­da başarı oranınız daha yüksek olur.

Beşinci evde Merkür'ün işlevi

Sanatçı kişiliğiniz var. Yaratı­cı ve artistik konulara ilgi duydu­ğunuzdan, eleştirmen ya da yazar da olabilirsiniz. Sanat eğilimlerini­zi, öğretici olarak ve propaganda aracı olarak kullanabilir, kendini­zi, konuşma ve yazma alanlarında hayranlık uyandıracak biçimde or­taya koymak istersiniz.
Zihinsel yarışma oyunlarını (satranç ve kart gibi) ve spkülas-lonları seversiniz. Genellikle kara­borsa ve borsa araştırıcılarının Merkür'leri beşinci evde olur.
Çocuklara ve çocuk eğitimine ilgi duyduğunuz için ilkokul öğret­menliği sizin için uygun bir mes­lektir. Entellektüel bir eğitimden yanaşınız. Duygusal ilişkilerinizde zinihsel heyecan ararsınız. Mer­kür, sert etki aldıysa, entellektü­el konularda kibirli ve akılsız bir spekülatör; duygusal konularda ise, inceleyici ve eleştirici olursu­nuz.
Merkür, verimsiz burçlardan birindeyse ya çocuğunuz olmaz, ya da çocuklarınız problemli olur. Yengeç, Akrep ya da Balık Bur-cu'nda ise, sakat olabilirler (özel­likle, Merkür Satürn'e sert açı ya­pıyorsa). Kumara, bahislere ve iç­kiye yatkın olabilirsiniz.

Altıncı evde Merkür'ün işlevi

Yöntemlisiniz. Hep özel bilgi peşindesiniz, işlerin ayrıntılarım özenle inceler, işle ilgili en son teknik araştırmaları öğrenmek is­tersiniz. Bu nedenle tıp, bilim ve mühendislik size uygun iş alanla­rıdır. Merkür burçlar kuşağında doğal altıncı ev olan Başak Bur­cu'nu yönettiği için, üstün bir en­tellektüel yönünüz vardır.
Görev, kişisel sağlık ve düz­gün giyime önem vermek de özel­likleriniz arasındadır. Karışık bir ortama dayanamazsanız. Kaos ko­şulları içine düşerseniz, ruhsal ne­denlerle acı çekersiniz.
Merkür sert bir etki aldıysa, sağlığınız bozulabilir. Ayrıntılar üzerinde çok duran, aşırı elesin ci bir kişi olabilirsiniz. Size hizmet eden kişiler sizi kandırabilir, hır­sızlık bile yapabilirler.
Merkür birinci evin yöneticisi ise ve altıncı ev Balık ya da Yay Burcu'na düşüyorsa akciğerleriniz zayıf demektir. Kolayca soğuk al­gınlığına ve zatürreye yakalanabi­lirsiniz. Merkür, Satürn ve Mars gi­bi yıldızlarla ters aspekt oluşturu­yorsa, sonuç daha da tehlikeli olur.

Yedinci evde Merkür'ün işlevi

Bir ortakla çalışmak sizin için ide­al amaç. Zihinsel yaklaşım ve uyum istersiniz. Toplumsal ilişki­leriniz başarılı olduğundan, hu­kuk, sosyal ilişkiler ve satış alan­larında başarılı olursunuz. Başka­larının düşüncelerini etkileyebilir­siniz. Eşinizin entellektüel, zeki ve iyi eğitim görmüş bir kişi olması­nı ister, diğer ilişkilerinizi de en­tellektüel alanlarda yoğunlaştırır-sınız. Eşinizle sivri bir dille tartış­malar yapabilir, duygusuzca ve ça­buk konuşursunuz.
Merkür olumlu aspektler yapı­yorsa, arabulucuk, danışmanlık ve ruh bilim alanlarında yeteneklisi­niz demektir. Tersi ise konuşma zorluğu çekebilir, ayrıca sözünde durmayan bir tip olabilirsiniz. An­laşma imzalamadan önce çok dik­katli olmalı, özenle okumalısınız.
Eşiniz yalancı ve dengesiz, siz­den çok genç biri olabilir. Eşinizi iş arkadaşlarınız ya da akrabaları­nız arasından seçebilir, ya da or­tağınızla evlenebilirsiniz, iş yaşa­mınızda yarışmayı seversiniz.

Sekizinci evde Merkür'ün işlevi

Bilim ve doğaüstü bilimlere derin bir ilgi duyuyorsunuz. Mer­kür, Neptün, Uranüs veya Ploto ile aspekt oluşturuyorsa, ruh çağır­ma ve spritüalizm ile ilgilenebilir­siniz.
Sekinci ev, ölüm evi olduğun­dan büyük şirket muhasebecisi, vergi, sigorta ya da mirasla ilgili bir işle uğraşabilirsiniz.
Kendinize ait önemli konular­da pek konuşmazsınız. Zekice planlar hazırlar, bunları da gizli tu­tarsınız. Gizli işleri ve entrikayı se­versiniz. Bu nedenle daha çok de­dektif romanları okursunuz. Her­kesin davranışlarının arkasındaki nedenleri keşfetmek size zevk ve­rir.
Yakınlarınızdan birinin ölümü sizi çok sarsar. Ölüm nedeniyle yolculuğa çıkabilirsiniz. Miras yo­luyla önemli belgeler ve gizli bil­giler elde etmeniz mümkün.
Ölümünüz sinir sistemi ya da ciğer hastalıklarından olabilir. Başkalarının yanlışlarını kolay ba­ğışlamazsınız. Merkür toprak olan burçlarla sert açı yapıyorsa, öç al­ma amacıyla başkası hakkında de­dikodu çıkarabilirsiniz.

Dokuzuncu evde Merkür'ün işlevi

Felsefe, hukuk, yüksek eğitim konularına ilgi duyar ve kesinlik­le bu alanlarda iyi bir eğitim yapar­sınız. Sosyal düşünce, felsefe, hu­kuk ve din konularının temel dü-şüncelererini anlamak istersiniz.
Kararlarınız gelenekçi. Daima ahlak nedenleri ve gündelik dü­şüncelere dayanır, insanların han­gi konulara önem verdiğini belir­leyen eğilimlerini anlamak ister, genellikle eğitim dallarında göre alırsınız.
Gezmeyi seversiniz. Bu sizin yabancı kültür ve memleketleri merak ettiğinizden kaynaklanır. Bu nedenle iyi tarihçi, antropolog olabilirsiniz. Kendiniz için önem­li gördüğünüz bir bilgi veya dini meseleler için uzun yollara düşe­bilirsiniz.
Merkür sert bir etki aldıysa, züppe, entellektüel ukala ve dog­matik olabilirsiniz. Neptün, Ura­nüs ve P'uto ile iyi açılar yapılıyor­sa geleceği görebilirsiniz. Merkür değişken bir burçta ise, sık sık ge­zilere çıkarsınız.

Onuncu evde Merkür'ün işlevi

Saygınlık ve para getiren bir mes­lek sizin için çok önemli zaten amacı da bunu elde etmek. Gele­ceği iyi planlayabilecek, güçlü bir örgütleme yeteneğine sahipsiniz. Özel amaçlarınızı planladığınız yönde başarı kazanırsınız.
Yetkili kişiler ve önderlerle ko­nuşmayı sevdiğinizden, politik da­nışmanlık, söylev yazarlığı gibi iş­leri çok iyi başarırsınız. Politik ko­nuşma ve yöneticilik yeteneğiniz gelişmiş olduğundan halkla kolay­ca ilişki kurabilir, politikada par­lak düşüncelerinizle kendinizi göstererek ünlü olabilirsiniz.
Yazarlık, basın - yayın, öğetim­le ilgili meslekler size göredir. Şa­yet Merkür sert etki aldıysa, başa­rıya ulaşmak amacıyla gizli plan­lar yapar, bencil, soğuk ve dürüst olmayan yaklaşımlarla ilkeleriniz­den vazgeçebilirsiniz. Doğum ha­ritasında Merkür'e en yakın geze­gen, seçeceğiniz mesleğin niteli­ğini belirler.
Merkür onuncu evde ise ede­biyat ve ticaret alanlarında başa­rı kazanır, ayrıca iyi bir konuşma­cı da olabilirsiniz.

Onbirinci evde Merkür'ün îşlevi

Grup halinde yaşamak (özelik­le gençlikte) en mutlu olduğunuz ortam. Arkadaş grubuyla bir yer­de toplanıp, konuşmayı çok sever­siniz. Kimi düşünceleriniz, arka­daşlarınızın etkisinde kalmakla birlikte zihninizi canlandıran ve bilginizi arttıran arkadaşlardan hoşlanırsınız.
Dürüstsünüz. Yan tutmaz, de­ğişik düşüncelerden hoşlanırsı­nız. Astroloji, bilimsel araştırma­lar, gelişmiş doğaüstü felsefeler, insancıl amaç ve ülkülerle ilgile­ri ir, sizinle aynı ilgiyi yaklaşan ar­kadaşları seçersiniz. Davranışları­nız arkadaşça, ama kişisel değil­dir. Her türlü insanla konuşmak istersiniz. Bu nedenle, geniş bir insancıl görüşe sahip olur, yaşa­ma ve sosyal olaylara geniş bir açıdan bakarsınız. Merkür sert bir etki aldıysa, dengesiz ve pratik ol­mayan bir kişilik ortaya çıkar.

Onikinci evde Merkür'ün işlevi

Fikirlerinizi geçmiş deneyleri­niz ve bilinçaltınız etkiliyor. Karar­larınız mantıka değil, duygulara dayanır. Düşüncelerinizi aklar, söylemezsiniz, ketumsunuz. Mer­kür özellikle Uranüs, Neptün ya da Pluto ile iyi bakış açısı oluşturu­yorsa, değerli düşünceleriniz var­dır. Düş gücünüz iyi çalışır.
Merkür sert bir etki aldıysa, nörotik eğilimler, akıl hastalıkları, geçmiş deneylere dayanarak bu­günün koşullarına uymayan dü­şünceler ortaya çıkabilir. Çevreye uyum sağlamak ve zorlukları öğ­renmek size güç gelir.

Çocukken eğitim sorununuz olabilir. Okumayı zor öğrenebilir­siniz. Merkür, Boğa, Akrep ya da Oğlak Burcu'nda ise, birçok gizli düşmanınız sizi üzebilir. Diğer burçlarda ise akıcı konuşma ve genel olarak başarıyı gösterir.

Kaynak: MsXLabs.org & Astroloji Ansiklopedisi

Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....

Benzer Konular

16 Haziran 2009 / asla_asla_deme Astroloji/Fallar
16 Haziran 2009 / asla_asla_deme Astroloji/Fallar
16 Haziran 2009 / asla_asla_deme Astroloji/Fallar
21 Haziran 2009 / KisukE UraharA Astroloji/Fallar
21 Haziran 2009 / KisukE UraharA Astroloji/Fallar