Arama

Astrolojide Evler ve Etkileri - Venüs

Güncelleme: 16 Haziran 2009 Gösterim: 11.652 Cevap: 0
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
16 Haziran 2009       Mesaj #1
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Venüs

Sponsorlu Bağlantılar
Horoskopta Venüs'ün bulun­duğu ev, kişinin sosyal, duygusal ve sanatsal olaylar karşısında na­sıl davrandığı ve o kişideki durum­ları konusuda bilgi verir. Örneğin Venüs'ü onuncu evde olan bir ki­şi, mesleğinde artistik bir çalışma yapacak, işi ve mesleği ile ilgili ki­şilerle yakın ilişkiler oluşturacak­tır. Belki de iş yerinde tanıştığı bi­riyle evlenir.
Venüs'ün yerleştiği yaşam ala­nı, kişinin sosyal ilişkilerini, yakın arkadaşlarını, ve duygusal ilişkiye girdiği kişilerin tipini de belirler.

Birinci evde Venüs'ün işlevi

İyi niyetli, hoş davranışlı, arka­daş canlısı ve zarif bir kişisiniz. Venüs birinci evde fiziksel güzel­lik de verdiğinden, özellikle kadın­lar için iyi bir konum sayılır.Çocukluğunuz büyük ihtimal­le mutlu geçtiğinden, hayata mut­lu sakıyorsun.Sosyal iliykilerinizde dışa dö­nük, arkadaşlık ve duygusal ilişki­ler kurmakta çalışkan bir kişisiniz. Güzel giysileri, dış görünüşünüzü güzellişterecek herşeyi seversi­niz. Yeteneklerinizi sosyal alanda kullanarak iş, aşk ve evlilik fırsat­ları elde edersiniz. Müzik ve diğer sanat dalların­da Tanrı vergisi bir yeteneğe sa­hipsiniz. Karşı cins tarafından çok sevilir ve onlardan kazanç sağlar­sınız. Yücegönüllü, neşeli ve iyikalpli bir insansınız. Venüs, Boğa, İkizler, Terazi, Kova veya Balık burçlarında ise, en iyi; Koç, Ba­şak, Akrep ve Oğlak'ta ise en kö­tü durumdadır. Özellikle Akrep Burcu'nda ise, basit, utanmaz ve hele Mars ile kötü aspekt oluştu­ruyorsa düşük kadınlar ve ayyaş kişiler yaratır. Venüs, Mars ile olumlu biracısı oluşturuyorsa, ba­şarılı bir ressam, artist ya da şar­kıcı olabilirsiniz.
Kendinizi, toplumla karşı kar­şıya getiren bir meslekte, özellik­le sahnede başarı sağlayabilirsi­niz. Fiziksel yapınız pek sağlam olmadığı için çok uzun yaşama şansınız yoktur.

İkinci evde, Venüs'ün işlevi

Zenginlik ve lüks vazgeçeme­yeceğiniz şey. Güzel şeyler edin­mek, takılar, sanat eserleri gibi, genellikle para ile satın alınabile­cek bütün hoş şeylere sahip ol­mak isteyen bir kişisiniz. Para siz­ce sosyal yerinizi yükseltmek için bir araçtır. Tutkunuz olan maddi imkanları sağlamak için zengin eş ya da sevgili ararsınız.
iş konusunda da sanatla ilgili konularda da yeteneklisiniz. Do­ğum haritasında, Venüs'ü ikinci evde olan artistler, sanatları ile büyük paralar kazanabilirler.
Kadınsanız serüvenci, erkek­seniz kadınlar için bol bol para harcayarak hovardalık eden bir ki­şisiniz. Servet getirecek durumlar ve iş anlaşmaları konusunda arka­daşlarınızdan ve sosyal bağlantı­larınız olan kişilerden yardım gö­rürsünüz. Venüs sert bir etki al­mışsa hiçbir zaman varlıklı ola­mazsınız.

Üçüncü evde Venüs'ün işlevi

Entellektüel bir kişiliğiniz var. Sanatsal konulara ilgi duyan, ede­biyat ve şiire yetenekli, güzel ko­nuşan, yaratma yeteneği güçlü bi­risiniz. İyi bir artist,, öğretmen ya da yazar olabilirsiniz. Zevk için ya da sosyal zorunluluklar nedeniy­le sık sık gidip gelir, kısa yolculuk­lara çıkarsınız..
Duygusal ve sosyal ilişkilerini­zi entellektüel yönden inceler, ya­kınlarınızla rahatlıkla konuşursu­nuz. Komşularınızla ya da komşu­lukta tanıdığınız kişilerle duygusal ilişkilere girersiniz. Yakınlarınız­dan çok yardım görürsünüz. De­miryolu ile yolculuk etmeyi gezer­ken yaşamayı seviyorsunuz.

Dördüncü evde Venüs'ün işlevi

İyi bir vatanseversiniz. Vatanı­nız gibi evinize ve yuvanıza da du-gusal bağlarla bağlı bir insansınız. Venüs sert etki almamışsa aile bi­reyleri ile ilişkileriniz uyumludur.
Yemek pişirip, sıcak bir ortam yaratabileceğiniz evinizde, arka­daşlarınızı ve sevgilinizi ağırlamak çok hoşunuza gider.
Evinizi artistik bir biçimde de­kore eder, elinizden geldiğince güzel olmasına çalışırsınız. Ana -babanıza duygusal bir bağlılık du­yar, onlarla mutlu olursunuz. Yük­lü bir mirasa konar, ömrünüzün son yıllarında rahat edersiniz. Toprağı, bahçe işlerini ve çiçekleri sever, yurdunuzun doğal güzellik­lerine vatansever bir biçimde bağ­lı olursunuz.

Beşinci evde Venüs'ün işlevi

Hassas, nazik ve içli bir yaradılı­şınız olmalı. Olabildiğince duygu­lusunuz. Zevkine düşkünsünüz. Yaşama sevinci ile dolu, neşeli bir kişiliğe sahipsiniz. Duygusal iliş­kilere önem verirsiniz.
Venüs Mars ve Jüpiter de ol­mak açıları oluşturuyorsa, aşkta elinize geçen fırsatlarla, mutlulu­ğunuzu yaratabilirsiniz. Genellik­le iyi bilinen ve sevilen bir kişisi­niz. Sanata düşkünsünüz ve bu alanda epey yeteneklisiniz. Özel­likle de uygulamalı sanat dalların­da.
Çocukları çok seversiniz. Ana - baba ve öğretmenlerinizle iyi iliş­kileriniz olur.
Erkekseniz, zevkinize ve ka­dınlara düşkünlüğünüz yüzünden sağlığınıza zarar gelebilir. Tiyatro­ya, eğlence yerlerine sık sık gider­siniz. Venüs güçlü durumdaysa, heyecan oyunları ya da spekülas­yonla kazanç sağlayabilirsiniz. Ar­tistik yeteneği olan güzel kız ço­cuklarınız olur.

Altıncı evde Venüs'ün işlevi

Horoskopunuzda Venüs altın­cı evde ise, işiniz sosyal ilişkile­re, artistik çalışmalara bağlı ola­cak, iş arkadaşlarınızla uyumlu ve iyi ilişkiler kuracaksınız. Çalışma koşullarınız genellikle güzel ve ra­hat olacaktır. Büyük ihtimalle de iş yaşamında tanıştığınız bir kişi ile evlenirsiniz.
Güzel giyinmeyi seversiniz. Di­kiş dikme, dizayn konularında ye­teneklisiniz. Evcil hayvanları se­versiniz. Sağlığınızın yerinde ol­masına karşın, gürbüz bir insan sayılmazsınız. Sağlığınız evlendik­ten sonra daha da iyi olur.

Yedinci evde Venüs'ün işlevi

Eğer diğer gezegenlerin olum­suz aspektleri yoksa, sosyal yete­nekleri fazla olan, başkalarına kar­şı hoş ve saygılı davranışlarından ötürü sevilen birisiniz, iyi bir evli­lik yapabilirsiniz. Toplum ilişkile­riniz iyidir.
Ruhbilimi, satış, toplumsal ilişkiler ya da uygulamalı sanatlar­la uğraşabilirsiniz. Evlenmek, ya­kın arkadaşlara sahip olmak sizin için önemlidir.
Venüs, Akrep ya da Oğlak'ta değilse duygusal doyum ve mut­luluk için erken yaşta evlenir, ev­lilikle sosyal ve maddi rahatlığa ulaşırsınız. Kişisel ilişkilerinizde sevginizi belli eder, karşılığını da görürsünüz.
Çok ender mahkemelik olur, işiniz bitince de hemen oradan uzaklaşmak istersiniz. Çocuk sa­hibi olmak en büyük dilekleriniz­den biridir, işinizde, kurduğunuz ortaklıklarda başarılı olur, düş­manlarınız yardımıyla kazanç sağ­larsınız.

Sekizinci evde Venüs'ün işlevi

ihtimal ki evlilik yoluyla zengin olacaksınız. Venüs kötü bir etki al­mamışsa, genellikle mirasa konar­sınız.Sosyal ilişkilerinizden de ka­zanç elde edersiniz.
Venüs çok sert etkiler alma­mışsa, duygulu cinsel konularda çok güçlü bir kişisiniz. Maddesel kazanç sağlamak amacı ile evlili­ğe yönelebilirsiniz. Güçlü duygu­larınız nedeniyle mülkiyetçi ve kıs kanç olabilirsiniz.

Dokuzuncu evde Venüs'ün işlevi

Bir elinde pipo, bir elinde ki­tap, sürekli okuyan bir entellektü­el olmalısınız. Felsefe, din ve sa­nata düşkün, zevk için uzun yol­culuklara çıkan birisiniz. Eşinizi, sosyal ve duygusal ilişki kurduğu­nuz dostlarınızı, üniversite, dini çevreler, uzun yolculuklar ya da yabancı ülkelerde tanırsınız.
Yabancılara, diğer kültür ve dinlere ilgi duyarsınız. Sevgi konu­sunda yüce ülküleriniz var. Sev­diklerinizin kendi görüşlerinizi, dahası dininizi kabul etmesine ça­lışırsınız.
Kültürel ve tarihi konularda iyi eğitim yapar, bu konularda öğret­men veya öğretim görevlisi olabi­lirsiniz. Dini ve tasavvufi müziği, sanatı seversiniz.
CanayaKin, neşeli, okumayı seven bir kişiliğiniz vardır. Akraba­larınızla uyumlu ye kazançlı ilişki­leriniz olur. Venüs, başucuna ya­kın bir yerde ise, kendinizden üs­tün birisi ile iyi bir evlilik yapar, ya­kınlarınızdan yardım görürsünüz.

Onuncu evde Venüs'ün işlevi

Sanatsal, sosyal konularda tutkulu kişiliğiniz göze çarpar. Bü­yük ihtimalle sanatla ilgili bir mes­lek seçer, yetenekli iseniz yükse­lirsiniz, işlevlerinizle ilişkileriniz iyidir. Karşı cinsle kolayca anlaşabilmeniz, mesleğinizde ilerlemeni­ze yardımcı olur.Venüs onuncu evde ise, kişi­ye başarı, ün, onur, şans ve mev­ki sağlar. Tartışma ve kavgayı sev­meyen, bunlardan kaçınan bir ki­şisiniz. Özellikle Venüs güçlü durumdaysa, kendinizden üstün bir kişi ile evlenirsiniz. Venüs kötü bir etki almışsa, sosyal konularda tır­manan, amacına ulaşıp tutkuları­nı doyurunca eski arkadaşlarını unutan bir yaradılışınız var demek­tir.

Onbirinci evde Venüs'ün işlevi

Siz tam bir ekip elemanısınız. Grup çalışmalarında sıcak ilişkiler ve yakın arkadaşlıklar kurabilirsi­niz. Arkadaşlarınıza elinizden gel­diğince iyi davranır, onlardan da aynı biçimde karşılık görürsünüz. Hayallerinize ulaşma şansınız bü­yüktür. Karşı cinsten çok arkada­şınız olur. Eşinizi arkadaş grupla­rında tanır, aynı eylemler payla­şırsınız.
Artist ve müzisyenlerle arka­daşlık edersiniz. Arkadaşlarınız sevgiliniz, sevgiliniz de arkadaşı­nız olur.

Onikinci evde Venüs'ün işlevi

Sessiz, sakin bir ortamda tek başına geçirdiğiniz saatler en hu­zurlu saatleriniz. Kişisel ve sosyal ilişkilerinizde gizliliği seviyorsu­nuz. Gizli aşk ilişkileri yaşarsınız. Utangaçlığınız yalnızlığa ve duy­gusal düş kırıklıklarına neden olur. Davranışlarınızı genellikle bilinçaltınız yönetir. Üzüntüyü güleryüzle karşılarsınız. Duygusal ve kolay incinen bir insansınız. Bir­çok gizli düşmanlarınız olabilir. Venüs, Satürn'den sert bir etki al­mışsa, kandırılmaya ve ihanete karşı dikkatli olmalısınız.Venüs, birinci, üçüncü ya da dokuzuncu evde ve güçlü durumdaysa, yalnız insanlara değil, hay­vanlara ve bütün canlılara karşı iyi kalpli davranarak baskılara karşı çıkarsınız. Davranışlarınız sevim­li ve içtendir.

Kaynak: MsXLabs.org & Astroloji Ansiklopedisi

Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....

Benzer Konular

16 Haziran 2009 / asla_asla_deme Astroloji/Fallar
16 Haziran 2009 / asla_asla_deme Astroloji/Fallar
21 Haziran 2009 / KisukE UraharA Astroloji/Fallar
16 Haziran 2009 / asla_asla_deme Astroloji/Fallar
21 Haziran 2009 / KisukE UraharA Astroloji/Fallar