Arama

Microsoft'tan Haberler - Sayfa 2

Güncelleme: 15 Kasım 2018 Gösterim: 37.653 Cevap: 78
Microsoft - avatarı
Microsoft
Ziyaretçi
17 Temmuz 2009       Mesaj #11
Microsoft - avatarı
Ziyaretçi
Microsoft Türkiye: Office programını kaldırmayın
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar


Son günlerde internet sitelerinde kullanılan ve maillerle geniş kitlelere yayılan "Microsoft'tan Office uyarısı: Hackerlar saldırıyor, programı kaldırın" haberleri üzerine Microsoft Türkiye tarafından açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadeler yer alıyor:
"İnternet ortamında Microsoft adına birçok asılsız mail dolaşmaktadır. Bu sahte maillerin yeni bir örneğinin şu son günlerde yoğun bir şekilde dolaştığını tespit ettik ve sizi de konu ile ilgili olarak bilgilendirmek istedik. Söz konusu sahte mail, "Microsoft'tan Office uyarısı: Hackerlar saldırıyor, programı kaldırın" konu başlığını taşımakta ve kullanıcıların kendi sistemlerindeki Office programlarını kaldırması istenmektedir.
Microsoft tarafından yayınlandığı iddia edilen bu mesaj tahmin edilebileceği gibi tamamen gerçekdışı bir iddiadır.

Güvenlik açıklarına karşılık alınması gereken önlemler ile ilgili detaylı bilgi edinmek içinMicrosoft Corporation: Türkiye adresini ziyaret edebilirsiniz."

Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 13:06 Sebep: Düzenlendi.
Microsoft - avatarı
Microsoft
Ziyaretçi
17 Ağustos 2009       Mesaj #12
Microsoft - avatarı
Ziyaretçi
Microsoft'tan Beklenen Karar!
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar


2010 yılında piyasaya çıkacak olan Office 2010 Web Uygulamaları, Opera ve Chrome desteği olmayacak.


Microsoft, tekelleşme yolunda emin adımlarla ilerliyor. Firma, Avrupa Komisyonu'nun IE dayatmasına karşı çıkması ile uğraşadururken, 2010 yılı içerisinde piyasaya çıkaracağı Office 2010 dahilindeki Web Uygulamaları'nın, Opera ve Chrome internet tarayıcılarını desteklemeyeceğini açıkladı.


nyr2uspu1250062741

Office Web Uygulamalarının resmi blog'unda yazan listeye göre Windows İşletim Sistemleri için Internet Explorer 7 ve 8 tarayıcıları ile Mozilla Firefox 3.5, Mac ve Linux için ise Safari 4 tarayıcısı destekleniyor.

Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 13:28 Sebep: Düzenlendi.
Microsoft - avatarı
Microsoft
Ziyaretçi
17 Eylül 2009       Mesaj #13
Microsoft - avatarı
Ziyaretçi
Microsoft'tan 'Görüntü Arama' Motoru
MsXLabs.org

Yazılım devi Microsoft, kendi arama motoru Bing'de görüntü aranmasına olanak sağlayan bir hizmetin beta versiyonunu başlattı.


bing logo

Microsoft'un başkan yardımcısı Yusuf Mehdi ABD'nin San Francisco kentinde düzenlenen TechCrunch50 teknoloji konferansında yaptığı açıklamada, bu görsel aramanın, bilgi arama ve bulmanın daha grafik bir yöntemi olduğunu belirtti. Yeni görüntü arama motoruyla, yüzde 20 daha hızlı görüntü sonucu bulmanın mümkün olduğunu ifade eden Microsoft yetkilileri, bunun büyük bir kataloğu sayfa sayfa karıştırmaya benzediğini kaydettiler.
Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 13:55 Sebep: Düzenlendi.
Microsoft - avatarı
Microsoft
Ziyaretçi
26 Eylül 2009       Mesaj #14
Microsoft - avatarı
Ziyaretçi
İşte Microsoft'un Sır Telefonu
MsXLabs.org

Microsoft'un büyük gizlilik içerisinde geliştirilen cep telefonu böyle olacak...

hzgb




Cep telefonu piyasasına ciddi bir şekilde girmek isteyen Microsoft'un uzun zamandır bir cep telefonu üzerinde çalıştığını biliniyor. Hatta bu konuyla ilgili ilk detayları size daha önce de aktarmıştık. Microsoft'tan halen konuyla ilgili çok kıstılı bilgi akışı sağlanabiliyor ama sızan bilgiler ve söylentiler, bilişim devinin piyasaya çıkartacağı cep telefonu konusunda merak edilen konulara ışık tutuyor.

Öncelikle bu yeni cep telefonunun üreticisi Sharp olacak. Belki de bu yüzden Sharp'ın Sidekick'ini andırıyor. Sızan bilgilere göre Microsoft'un Pink kod adlı yeni cep telefonu Zune servislerine sahip olacak ve bunun yanı sıra kendi özel uygulama mağazası açılacak. Böylece Pink kullanıcıları aynı iPhone kullanıcıları gibi kendilerine özel bir mağazadan uygulama satın alma ayrıcalığına sahip olacaklar. Pink'in Zune servislerine sahip olması da akıllara Microsoft'un iPod ve iPhone sinerjisinin bir benzerini, Zune ve Pink ile yakalamayı mı hedefliyor sorusunu getiriyor...
Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 14:01 Sebep: Düzenlendi.
Microsoft - avatarı
Microsoft
Ziyaretçi
6 Ekim 2009       Mesaj #15
Microsoft - avatarı
Ziyaretçi

Bazı Windows Live Hotmail kullanıcılarının şifre bilgilerinin, bir sahtekarlık olan “phishing” yöntemi ile yasadışı yollardan elde edildiğini ve bu bilgilerin bir Web sitesinde yayınlandığını öğrenen Microsoft, bu konuda harekete geçerek, Web sitesindeki şifre bilgilerinin derhal yayından kaldırılması talebinde bulunmuş ve soruşturma başlatmıştır. Yapılan soruşturmada Microsoft sunucularında herhangi bir güvenlik ihlali yaşanmadığı anlaşılmıştır. Halen şifre bilgileri açıklanan hesaplara erişim engellenmektedir. Kullanıcıların ise kendi hesaplarına güvenli bir şekilde ulaşmaları için gerekli araçlar sağlanmaktadır.

Web sitelerinin sahtelerini hazırlayarak, kullanıcıları kandırmayı ve şifrelerini elde etmeyi hedefleyen “phishing”, bugün maalesef yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Microsoft, kullanıcılarının güvenli ve zengin bir çevrimiçi deneyim yaşamalarını sağlamakta kararlıdır ve bu yönde gerekli olan tüm önlemleri almaktadır. Kullanıcıların talep etmedikleri ekleri veya linkleri açarken son derece dikkatli olmaları, anti virüs yazılımlarını düzenli bir şekilde güncellemeleri gerekmektedir.

Microsoft kullanıcılarına şunları önermektedir:

• Şifreler ve Windows Live kullanıcı isimleri 90 günde bir yenilenmelidir.
• Sistem yöneticileri sadece bildikleri ve kimlik bilgilerine güvendikleri kullanıcıların girişini onaylamalıdır.
• “Phishing” siteleri başka sorunlara da yol açabildiği için antivirüs yazılımları daima güncel tutulmalıdır.

Saygılarımızla,
Microsoft Türkiye
Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 14:05 Sebep: Düzenlendi.
Microsoft - avatarı
Microsoft
Ziyaretçi
6 Ekim 2009       Mesaj #16
Microsoft - avatarı
Ziyaretçi
Hotmail, Windows Live Messenger Kullanıcı Adı ve Şifrenizin Koruması
MsXLabs.org

Microsoft Türkiye olarak tanımadığınız kişileri arkadaş listenize eklememenizi, Microsoft ya da MSN başlığı altında gelen ve sizden şifre ya da kullanıcı adınızı isteyen maillere güvenmemenizi, tanımadığınız kişilerden gelen e-postaları açmamanızı önermekteyiz.
Buna rağmen şifrenizi/kullanıcı adını unutmanız ya da şifrenizi kaybetmeniz halinde aşağıdaki videoyu izleyerek nasıl bu sorunu aşacağınızı öğrenebilirsiniz. Video'da anlatılan formu dolduracağınız ve şifre sorununuzu çözeceğiniz internet adresi şu şekildedir.


IP'nizi Belirleme Hakkında Ek Bilgi

Internet bağlantısı yaparken Internet servis sağlayınıza statik IP için başvurdunuzsa ve hep aynı IP ile Internete bağlanıyorsanız o IP adresini Videoda belirtilen kutucuğa giriniz. Bununla ilgili özel bir işlem yapmadıysanız video'da belirtilen kutuyu boş bırakın. Bir çok işyeri statik IP kullanmaktadır, eğer Hotmailinizeya da WindowsLive Messenger servisine iş yerinden sıkça giriş yapıyorsanız, iş yerinizin IT sorumlusundan öğrenip buraya girebilirsiniz.

Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 14:11 Sebep: Düzenlendi.
Microsoft - avatarı
Microsoft
Ziyaretçi
8 Ekim 2009       Mesaj #17
Microsoft - avatarı
Ziyaretçi
3+ Internet Kafe Projesi’nin amacı nedir?
MsXLabs.org

Internet ortamının faydalarını cazip koşullarla tüketicilere sunan İnternet Kafe’ler, başta gençler olmak üzere toplumun her kesimi için sosyalleşme ve öğrenme ortamı olduğu kadar, girişimcilerimiz için de karlı birer müessese olmak zorundadır. Bu amaçla, işini doğru yapan Internet Kafe’lerin toplumda nezih ve güvenilir mekanlar olarak algılanmasını sağlamalıyız.

İnternet Kafe’lerin, taşınabilir bilgisayarlar ve Internet erişiminin yaygınlaşması sonucu farklı bir rekabet ile karşı karşı olduklarını, işletme maliyetleri açısından sorun yaşadıklarını gözlemliyoruz. Öte yandan, yaygınlığı ve işlevleri nedeniyle toplumun geleceğinde önemli potansiyele sahip olan İnternet Kafe’lerin gelişmesi ve markalaşması gerektiğine inanıyoruz.

Bu çerçevede, sektörün Sivil Toplum Kuruluşları ve lider firmalara düşen görev, vatandaşlarımızı daha konforlu, güvenli ve temiz ortamlarda teknolojiyle, bilgiyle ve birbirleriyle buluşturan İnternet Kafe’lerimizi öne çıkarmak ve onlara bu çabalarında destek olmaktır.

Bu amaçla, Internet Kafeciler Odaları’nın sahipliğinde, girişimcilerimizin sıkıntılarını ve sınırlı maddi olanakları dikkate alınarak hayata geçirilen 3+ Internet Kafe projesine destek vermekteyiz. İnternet Kafe’lerin geleceği açısından önemli açılımlar taşıyan 3+ Internet Kafe projesi, konforlu bir mekanda son teknoloji ürünü yazılımlar ile hızlı ve güvenli internet erişimi sunan, yüksek standartlara sahip bir İnternet Kafe modeli sunuyor.
3+ Internet Kafe projesine katılan işletmeler, kendilerini farklılaştırmalarına yardımcı olacak 3+ markası ve aşağıda detaylandırılan kaynakları edinebilecek. Buna paralel, yapılacak basın duyuruları yoluyla güvenli, hızlı, konforlu Internet erişimini ifade eden 3+ markası toplum tarafından tanınacak ve projeye katılan 3+ markalı Internet Kafe’lerin “modern sosyalleşme ortamları” olarak algılanmasını sağlayacak.


3+ Internet Kafe teklifi neleri kapsamaktadır?

3+ Markası & Pazarlama paketi ve Eğitim kaynakları:

• Internet Kafenin büyüklüğüne göre çeşitli 3+ logolu malzemeleri içeren hediye paketi - 3+ logolu taş plaket, poster, Tshirt, cep defteri, monitör kenarlığı, karton bardak...
• Çevrimici eğitim kaynakları - Temel bilgisayar kullanımı ve Internet güvenliği konularında, Internet Kafe sahiplerinin hem kendilerine uzmanlık kazandıracak, hem de müşterilerine sunabilecekleri, eğitmen, ebeveyn ve öğrencilere yönelik özgün kaynaklar.

Internet Kafe’lere özel ÇOK UYGUN fiyatlı güncel ve orijinal yazılım lisansları:

• Windows 7 Professional Internet Kafe Lisanslama çözümü (İhtiyaç duyulursa Vista Business veya Windows XP Professional ortamına geçiş yapılabilmektedir.)
• Windows 7 Ticari Kiralama hakkı (Yani bu lisansların kurulu olduğu PC’lerin ücret karşılığında İnternet Kafe’lerde kullandırılması hakkı)
• Microsoft Office Pro Plus Internet Kafe Lisanslama çözümü
• Microsoft Office Ticari Kiralama hakkı (Yani bu lisansların kurulu olduğu PC’lerin ücret karşılığında İnternet Kafe’lerde kullandırılması hakkı)

Önerilen çevrimiçi programlar ve ayarlar:

• Windows Live Essentials - MSN, mail, arama, fotoğraf ve video arşivi, kişi yönetimi, blogging…
• Önerilen programların kurulumu ve ayarların yapılması için Oda veya yetkili Microsoft iş ortağından destek


3+ Internet Kafe projesine nasıl katılabilirim?

3+ Projesi 2009 Kasım ayında başlayacaktır.
Kasım ayına kadar olan süre boyunca, Internet Kafeciler Odası’na başvurarak projeye katılma talebinizi belirtebilirsiniz. Başvurduğunuzda sizinle, projeye 2009 Kasım itibariyle katılacağınıza dair bir taahhüt anlaşması imzalanacaktır.
Oda bulunmayan illerdeki Internet Kafe sahipleri, aşağıda listesi verilen, bu proje konusunda yetkili Microsoft iş ortaklarına başvurabilirler.

3+ Internet Kafe projesine katılmak için başvurabileceğiniz kurumların listesi ve iletişim bilgileri aşağıdadır:

Kurumun Adı ve Web Sitesi Bağlantısı Telefon Şehir

ANKARA INTERNET KAFECİLER ODASI (312) 435 33 02 ANKARA

ISTANBUL INTERNET KAFECİLER ODASI (216) 345 69 00 İSTANBUL

ATM BİLGİSAYAR YAZILIM DONANIM ELEKTRONİK İLETİŞİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ (312) 466 14 76 ANKARA

COŞKUN-ORHAN BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ (224) 235 26 85 BURSA

İLETİŞİM BİLGİSAYAR ELEKTRONİK (224) 271 10 90 BURSA

RH BILISIM TEKNIK SERVIS VE EGITIM HIZMETLERI ELEKTRONIK (224) 245 20 00 BURSA

TURKOM BİLGİSAYAR ELEKTRONİK HİZMETLERİ (258) 241 26 94 DENİZLİ

ARTI VE ARTI TEKNOLOJİ HİZMETLERİ (212) 283 02 60 İSTANBUL

ATLASTEK SOFTWARE DANIŞMANLIK (212) 227 28 22 İSTANBUL

İNTERA BİLİŞİM SİSTEMLERİ (212) 260 28 50 İSTANBUL

DATA MARKET BİLGİSAYAR HİZMETLERİ (212) 337 07 07 İSTANBUL

SENTİM BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ İLETİŞİM (216) 554 85 54 İSTANBUL

TELCOSET İLERİ TEKNOLOJİ STRATEJİK İŞ GELİŞTİRME DANIŞMANLIK (212) 337 01 01 İSTANBUL
TREO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ (212) 220 70 80 İSTANBUL

DEDEOĞLU BİLGİ İŞLEM (232) 277 10 13 İZMİR


3+ Internet Kafe projesine katılma koşulları nelerdir?

3+ Internet Kafe teklifinden sadece Internet Kafeciler faydalanabilir. Bu amaçla, işletmenin Internet Kafe olduğuna dair evrakın beyan edilmesi istenecektir.


Daha önceden satın almış olduğumuz Microsoft lisanslarımız ne olacak?

Daha önceden satın almış olduğunuz lisansların geçerli olabilmesi için öncelikle kafelerimize uygun lisans paketleri olması gerekiyor. Yani kafedeki PC adedi kadar Windows XP Professional veya Vista Business lisansına sahip olunmalıdır. Ayrıca bu lisansların geçerli olabilmesi için tüm cd-key’lerin PC’lere ayrı ayrı kaydedilmiş olması gerekiyor. İmaj alınıp klonlanan PC’lerdeki serial numarasının kafedeki tüm PC’lerde aynı olması mümkün değildir.

Ancak 3+ projesi kapsamındaki lisanslar “Open” lisans olarak adlandırılan ve PC sayısına göre tek bir serial üzerinden takip edilen lisanslar olacağından böyle bir sorun yaşanmayacak. Tek bir serial numarası kafedeki tüm PC’lerde kullanılabilecek. Kasaların üzerine lisans etiketi yapıştırmak gibi bir uygulama yapılması gerekmeyecek. Sadece lisans belgesi ve faturayı saklamak yeterli olacak.


Windows 7 Sistem gereksinimleri nedir?

Hafıza: 1GB RAM (32-bit) / 2GB RAM (64-bit)
Sabit disk: 16GB boş disk alanı (32-bit) / 20 GB (64-bit)
İşlemci: Minimum 1GHz işlemci 32-bit (x86) veya 64-bit (x64) işlemci
Video kartı: DirectX 9 grafik işlemci ve WDDM 1.0 veya daha güncel sürücü
Detaylı bilgi için tıklayınız .


Internet Kafe’mi devredersem, lisanslarımı da devredebilir miyim?

Evet. İşletmenizi devretmeniz durumunda, yazılım lisanslarını da devredebilirsiniz.
Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 14:18 Sebep: Düzenlendi.
Microsoft - avatarı
Microsoft
Ziyaretçi
5 Aralık 2009       Mesaj #18
Microsoft - avatarı
Ziyaretçi
Mİcrosoft'tan 'Siyah Ekran' Açıklaması
MsXLabs.org



Microsoft, Windows 7 sistemleri etkilediği ifade edilen "Siyah Ekran" sorunu hakkında Microsoft Güvenlik Ekibi'nin gerekli araştırmaları yaptığını açıkladı.

microsoft

Bu haberlerin bazılarının içeriğinde "Siyah Ekran" sorununun düzenli olarak gerçekleştirilen Windows yazılım güncellemelerinden kaynaklandığı ifade edilmesine karşılık, yorumların gerçeği yansıtmadığını belirten Microsoft, Kasım ayında yapılan bütün güvenlik yamaları ve yazılım güncellemelerini tekrar gözden geçirildiği ve iddia edildiği şekilde bir soruna rastlamadığı vurgulandı.

Şirketten yapılan açıklama şöyle: Dünya çapındaki müşteri ve destek hizmetlerinden sağladığıımız bilgiler, bu sorunun kullanıcılar arasında yaygın bir konu olmadığını göstermesine karşılık araştırmalarımız devam ediyor. Bu arada Microsoft Güvenlik Ekibi, Siyah Ekran ve benzeri sorunların geçmişte görüldüğü üzere Daonol gibi bazı kötü niyetli yazılım ailelerinden kaynaklanabileceğine dikkat çekiyor. Bilindiği gibi bu tür yazılımların, zamanla yeni türevleri ortaya çıkabiliyor. Bu da güvenlik yamalarının ve yazılım güncellemelerinin kullanıcılar açısından ne kadar yaşamsal bir konu olduğunu bir kez daha gündeme getiriyor.
Microsoft, Windows 7 ile kullanıcılara gerçek potansiyellerini gerçekleştirebilecekleri yeni nesil bir işletim sistemi sunarken, güvenlik alanındaki yatırımlarıyla bireylere güvenilir bir İnternet ve bilgisayar ortamı sağlama hedefini sürdürüyor. Bu nedenle tüm kullanıcılarımıza Windows güvenlik güncellemelerini düzenli olarak yapmalarını ve Microsoft sitesindeki güvenlik bültenlerini takip etmelerini öneriyoruz."
Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 14:27 Sebep: Düzenlendi.
Microsoft - avatarı
Microsoft
Ziyaretçi
11 Aralık 2009       Mesaj #19
Microsoft - avatarı
Ziyaretçi
Microsoft: Windows Satın Alırken Sahte Ambalajdan Kaçının
MsXLabs.org


Microsoft Türkiye, son aylarda sahte veya kullanılmış ikinci el Windows işletim sistemi ürünlerinin pazarda dolaştığının tespit edildiğini belirterek, tüketicileri Windows satın alırken sahte ambalajlara dikkat etmeleri konusunda uyardı.


Microsoft Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, "Sahte ürün paketlerinde kılavuz olarak sadece kitapçıkların renkli fotokopileri yer alıyor. Ürün CD'lerinin üzerindeki lisans etiketlerinde yazılı olması gereken yerde ise işletim sisteminin tam adı yerinde sadece basit bir Windows ibaresi bulunuyor" bilgisine yer verildi. Açıklamada, bu ürünleri satanlar veya aracı olanlar hakkında yasal sürecin başlatıldığını duyurdu.
Açıklamada, her yıl yaklaşık 9.5 milyar dolarlık Ar-Ge yatırımı ile yenilikçi yazılımlar geliştiren Microsoft'un, dünya çapında tüketicileri sahte yazılımların neden olduğu sorunlar konusunda bilgilendirdiği, yerel kamu otoritelerinin sahte yazılımın ekonomiye verdiği zararlar hakkında aydınlatıcı çalışmalar yaptığı bildirildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Microsoft Telif Hakları Müdür Elçim Barkay, bu tür girişimlerle özellikle tüketicilerin büyük zarar gördüğünü söyledi.


-DOLANDIRICILIK VE TELİF HAKLARI İHALİLİ 12 YIL HAPİS-

Sahte lisans ile ikinci el lisans etiketlerinin sadece telif haklarına aykırılık suçuna yol açmakla kalmadığını, aynı zamanda Türk Ceza Kanunu'nda yer alan dolandırıcılık suçunu da oluşturduğuna dikkat çeken Barkay, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
"Dolandırıcılık bir kamu suçu olup cezası 7 yıla kadar hapistir. Sanıklara hem dolandırıcılık, hem de telif hakları ihlali durumunda verilebilecek ceza ise 12 yıla kadar hapistir. Bilerek veya bilmeyerek sahte Windows satın alıp kullananları ise çok ciddi güvenlik riskleri bekliyor. Yapılan araştırmalara göre sahte yazılımlarla birlikte birçok casus yazılım ve virüs makinelere bulaşarak bilgisayarları kullanılmaz hale getirirken, güncellemeleri yapılamayan bilgisayarlar bir süre sonra İnternet atakları karşısında ciddi anlamda savunmasız kalıyor."
Microsoft Türkiye açıklamasında, korsan yazılımın güvenlik riskini artırdığını vurguladı. Bu konuda Harrison Group Inc. tarafından yapılan bir araştırmaya göre, kurumların kullandığı lisanssız ve yasadışı yazılımların yüzde 43'ü bilgisayarların 24 saat veya daha fazla devre dışı kalmasına yol açtığı, bu tür yazılımlar nedeni ile kurumsal bilgilerin ya hasar gördüğü veya tamamen kaybolduğunun anlaşıldığı bilgisine yer verildi.
Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 14:29 Sebep: Düzenlendi.
Microsoft - avatarı
Microsoft
Ziyaretçi
6 Şubat 2010       Mesaj #20
Microsoft - avatarı
Ziyaretçi
Microsoft'tan önemli güvenlik açıklaması!

Internet Explorer'da yeni tespit edilen bir açık uyarısı yapıldı.

Amerikan bilişim devi Microsoft, tarayıcısı Internet Explorer'da (IE) yeni bir güvenlik açığı tespit edildiğini, bu açığın sadece Windows XP işletim sistemi için risk oluşturduğunu açıkladı. Microsoft yetkilisi Dave Forstrom, Internet Explorer'daki zaafiyet konusunda araştırma yaptıklarını söylerken, bu sistemi kullananlara karşı saldırı konusunda henüz hiçbir bilginin kendilerine ulaşmadığını belirtti. Firma yöneticileri, IE'de belirlenen yeni açığın, geçen ay ortasında IE'nin 6. versiyonunda görülen ve Çin'de bilgisayar korsanlarının Google'a karşı faydalandıkları zafiyetten farklı olduğunu belirterek, bu açığın sadece Windows XP işletim sistemi için risk oluşturduğunu kaydettiler. Microsoft, bu açık konusunda bir internet güvenlik şirketi tarafından dün Washington'da düzenlenen bir konferansta kanıtlarıyla birlikte uyarıldı. Milyonlarca Windows XP kullanıcısının internette dolaşırken siber saldırılardan korunmalarını sağlamak amacıyla Microsoft, güvenlik uyarısı bölümünde tıklanması yeterli bir düğme koydu.

fileashx?FileID304640&ampWidth292&ampHeight0&ampBlackWhiteFalse

MS'tan 17 yıllık virüs için yama

Amerikalı yazılım devi Microsoft, son güvenlik güncellemesinde 17 yıllık bir bilgisayar virüsünün yarattığı açığı yamayacak.

Windows işletim sistemi için Şubat güncellemesinde yayınlanacak yama, DOS işletim sistemi zamanından kalma güvenlik açığını gidermiş olacak.

İlk olarak Windows NT 3.1 işletim sisteminde ortaya çıkan güvenlik zaafiyeti, Windows'un her yeni versiyonu çıktığında devam ederek geldi.

Microsoft'un aylık güvenlik güncellemesinde, ayrıca Windows işletim sisteminde 5'i "kritik" olarak değerlendirilen 25 güvenlik açığı kapatılacak.

Eski dönemlerden kalma bilgisayar virüsü, geçen ay Google güvenlik araştırmacısı Tavis Ormandy tarafından keşfedilmiş ve Windows işletim sisteminin yeni sürümlerinin, çok eski programları çalıştırabilmesi için kullanılan yardımcı bir yazılıma bulaştığı anlaşılmıştı.

Ormandy, güvenlik açığının Windows XP, Windows Server 2003 ve 2008 ile Windows Vista ve Windows 7'de bulunduğunu tespit etmişti.
Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 14:33 Sebep: Düzenlendi.

Benzer Konular

3 Ekim 2012 / SeRCaX.TR Bilgisayar
28 Ağustos 2013 / _Yağmur_ Arşive Kaldırılan Konular