Arama

Microsoft'tan Haberler - Sayfa 3

Güncelleme: 15 Kasım 2018 Gösterim: 37.657 Cevap: 78
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
13 Şubat 2010       Mesaj #21
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Sahte Windows 7 Kullananlar Dikkat
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Korsan Windows 7 kullananlara felaket haberi: Microsoft'un yeni planı çok yakında sizi de avlayacak.

Microsoft, Windows 7'nin orijinal olup olmadığını kontrol etme metodunu elden geçirdi.

Korsan kullananları tespit ederek işletim sistemlerini aktive edilmemiş hale getirecek olan bu kontrol önümüzdeki günlerde gerçekleşecek.

Windows Update aracılığıyla yüklenecek korsan kontrol, aktive edilmiş sistemleri derinlemesine ve farklı metodları bir arada kullanarak kontrol edecek.

Windows Genuine Advantage Program yöneticisi Joe Williams, bu yöntemin önceden OEM olarak aktive edilmiş gibi gösteren, ya da toplu key oluşturucuları kullanarak kendini orijinal gibi gösteren işletim sistemlerini tespit edebileceğini belirtti. Korsanların geliştirdiği yeni yöntemlere karşı, Microsoft'un da boş durmadığını aktardı.

Yeni uygulama ile birlikte, korsan olarak aktive edilen Windows 7'ler deaktive edilecek. Ancak kullanıcılar bu işlemin ardından Windows 7 dışına itilmeyecek. Onun yerine Windows 7, "korsan kullanım" ile ilgili uyarılar göstererek kullanıcıyı orijinal sürüme geçmesi için uyaracak.

Bir diğer tahmin ise, daha önceki uygulamalarda da olduğu gibi, bu güncellemenin otomatik güncelleme üzerinden geleceği yönünde.

Windows 7 Starter Edition ve Basic sürümlerinde korsanlık nadir olduğu için bu sürümler kontrolün dışında tutulacak.
(hürriyet)

Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 14:37 Sebep: Düzenlendi.
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
27 Şubat 2010       Mesaj #22
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Microsoft XP Kullanıcıları Dikkat!
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Windows Server 2000, Windows 2000 Professional ve Windows XP Service Pack 2 işletim sistemlerini kullananlara verilen destek 1 Temmuz 2010 itibarıyla sona eriyor.

Microsoft, kullanım süresi 1 Mart'ta dolan Windows 7 RC’yi kullananları uyardı. Windows 7 RC ile çalışan bilgisayarlar 1 Mart'tan itibaren artık 2 saatte bir sistemi yeniden başlatacak.

Microsoft, Windows 7 RC kullanıcılarının sıkıntı yaşamaması için tam sürüm işletim sistemine geçmelerini öneriyor. Öte yandan Microsoft'un bazı eski işletim sistemi sürümleri için kullanıcılara tanınan yasal destek süreleri de zaman aşımına uğruyor:

Windows Server 2000, Windows 2000 Professional ve Windows XP Service Pack 2 işletim sistemlerini kullananlara verilen destek ise Temmuz 2010 itibarıyla sona erecek.

Bu tarihten itibaren söz konusu işletim sistemleri için güncellemeler ve güvenlik yamaları gibi destekler kesilmiş olacak. Buna karşılık Microsoft tarihinin en uzun süre desteklenen işletim sistemi olan Windows XP SP 2 kullanıcılarının Windows XP Service Pack 3;e yükseltmeleri durumunda kendilerine tanınan destek süresi 2014 yılına uzatılabilecek.


(ekolay)counthighlightashx?t1267288223975&ampids28709824897100047292870982483210210029

Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 14:38 Sebep: Düzenlendi.
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
13 Mart 2010       Mesaj #23
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Internet Explorer 6 ve 7'de Açık Var
MsXLabs.org

Microsoft, bilişim korsanlarının, web tarayıcısı Internet Explorer’ın eski sürümlerinde yeni ortaya çıkan bir açıktan yararlanarak saldırılar düzenlediklerini bildirdi.

Açıklamada, Internet explorer’ın IE6 ve IE7 sürümlerinde yeni belirlenen bu açığın bilgisayar korsanlarının saldırılar düzenlemesine olanak sağladığı belirtilerek, “Bu açığı kullanarak siber saldırılar düzenlediği yolunda bilgiler aldık. Bu tehdidi izlemeyi sürdürüyoruz ve durumda değişiklik olursa yeni bir açıklama yapacağız” denildi.

Microsoft, yeni sürüm IE8 ve daha eskisi IE5’in bu sorundan etkilenmediğini belirtti. Şirket, iki ay önce de IE6’da ortaya çıkan ve korsanların özellikle Google’a yönelik siber saldırılarda bulundukları bir açık nedeniyle uyarı yayınlamak zorunda kalmıştı.

(Vatan)
Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 14:40 Sebep: Düzenlendi.
Microsoft - avatarı
Microsoft
Ziyaretçi
10 Mayıs 2010       Mesaj #24
Microsoft - avatarı
Ziyaretçi
windows minilogo


Windows Vista RTM, Windows XP SP2 ve Windows 2000 için Destek Bitiş Tarihleri
2008 yılında duyurulduğu üzere, Windows XP Service Pack 2 (SP2) ve Windows 2000 için sunulan destek 13 Temmuz 2010 itibariyle sona erecektir. Windows Vista Satışa Çıkış (Release to Manufacturing -RTM) desteği de 13 Nisan 2010 tarihinde sona erdi.
Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 14:41 Sebep: Düzenlendi.
Microsoft - avatarı
Microsoft
Ziyaretçi
1 Haziran 2010       Mesaj #25
Microsoft - avatarı
Ziyaretçi
ms silverlight logo
Daha fazla bilgi:
Alıntı

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Microsoft Silverlight, ağ uygulamaları için animasyon, vektör, 3D grafik ve görüntü oynatma imkânları sağlayan zengin internet uygulamaları geliştirme düzlemidir.
Genel Bakış
Silverlight, WPF türevi görsel yazılımlama tekniğiyle çokluortam, çizgi (grafik), animasyon ve interaktif uygulamaların tek eklenti üzerinden yürütülmesini sağlıyor. Esas amacı ağ tabanlı zengin interaktif uygulamaların hazırlanabilmesi için bir teknoloji düzlemi oluşturmak olan Silverlight özellikle Microsoft'un .NET tabanlı dillerine desteği ile dikkati çekiyor. .NET Framework ile beraber gelen CLR'ın bir kısmını taşıyan Silverlight böylece istemci tarafında düzlem bağımsız olarak MultiThread ve MultiCore desteğine sahip oluyor.

MİCROSOFT SİLVERLİGHT 4 'Ü KULLANIN...

İndirmek için :

Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 14:49
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
8 Ağustos 2010       Mesaj #26
Avatarı yok
Yasaklı
MS sadece Windows geliştirmiyor: İşte yazılım devinin, pek çoğumuzun şikayetini çözen yeni buluşu...



Microsoft'tan Haberler
Öncesi ve sonrası...


En güzel anların fotoğraflarını sırf bulanıklar diye silmek zorunda kaldıysanız artık bu sorundan kurtulabilirsiniz. Microsoft araştırmacılarının bulduğu yeni teknoloji sayesinde bulanık fotoğraflar normal hale getirilebilecek.

Altı eksenli hareket algılayıcı kullanan araştırmacılar, fotoğraflarınızdaki bulanıklığı ortadan kaldırarak güzel bir fotoğraf elde etmenizi sağlıyorlar. Bir örneğini de yukarıdaki fotoğrafta görebilirsiniz. Henüz bu teknoloji tam olarak mükemmel bir duruma ulaşmasa da, piyasada bu işi yapan birçok algoritmadan çok daha iyi çalışıyor.

Microsoft, bu teknolojinin DSLR fotoğraf makinelerine ya da telefonların kameralarına ne zaman geleceği hakkında herhangi bir açıklama yapmadı. Ama son noktaya gelindiğinde, büyük bir yenilik olacağına kimsenin şüphesi yok...

Kaynak:Chip online(05 Ağustos 2010,19:30)
Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 14:52 Sebep: Düzenlendi.
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
10 Ağustos 2010       Mesaj #27
Avatarı yok
Yasaklı
Windows'u, Office'i unutun; Microsoft'un yeni projesi Menlo ile tanışmaya hazırlanın.

Microsoft'un gizemli Menlo projesinin bir cep telefonu ve mobil işletim sistemi olduğu ortaya çıktı.

3 eksenli ivme ölçer ve basınç ölçere sahip çok ilginç bir prototip. Barometre kafa kurcalasa da sonuçta konum belirleme üzerinde yoğunlaşan deneysel bir proje. Yani bu projenin sonucunda ortaya Kin gibi cep telefonları büyük olasılıkla çıkmayacak.

Kapasitif dokunmatik ekrana, 4.1inç ekran genişliğine ve 800x480 çözünürlüğe sahip. Microsoft Windows Embedded CE 6.0 R2 işletim sistemi, Bosch BMA150 3 eksenli ivme ölçer ve Bosch BMP085 dijital basınç ölçer, yeni Microsoft Research Silverlight uygulamasının kullanıcılara park ettikleri arabalarını bulmalarında yardımcı olmasını sağlayacak.

Kaynak:Chip online(10 Ağustos 2010,15:00)
Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 14:53 Sebep: Düzenlendi.
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
14 Ağustos 2010       Mesaj #28
Avatarı yok
Yasaklı
Yenilenen Hotmail ile sorun yaşayanlara Microsoft'tan öneri: Chrome kullanın
Sorunun Düzeltilmesi Zaman Alacak

Geçtiğimiz günlerde yenilenen Hotmail, her yenilikte olduğu gibi, adaptasyon sorunlarıyla uğraşıyor. Kullanıcıların bir kısmı yeni Hotmail'le sorun yaşadığını, hatta tamamen kullanılamaz olduğunu Microsoft'a gönderdiği e-postalarla belirtti.

Yeni Hotmail'in daha öncekilerden daha kullanışlı olduğuna hiç şüphe yok. Ancak üç milyondan fazla kullanıcı; kayıt sorunu, script hataları ve kaybolan mail sorunu yaşıyor. Hatta durum o kadar ciddi ki bazı kullanıcılar Hotmail hesaplarına, Outlook kullanmadan giremediklerini bildirdi.

Sorunun en büyük sebebiyse; yenilenen Hotmail'e, eski internet tarayıcıları olan; Firefox 2, Safari 3 gibi tarayıcılar tarafından erişilememesi. Yeni sürümler olan; Firefox 3, Internet Explorer 7 ve 8 gibi tarayıcılardaysa sorun bulunmuyor. Microsoft, yaptığı açıklamada, IE kullanmayan kullanıcılarının Hotmail'e sorunsuz girebilmeleri için Google'ın internet tarayıcısı olan Chrome'u kullanmalarını öneriyor. Çünkü Chrome, yeni Hotmail ile en uyumlu tarayıcı olarak göze çarpıyor; tabi IE'den sonra...

Kaynak:Chip online(12 Ağustos 2010,14:15)
Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 14:55 Sebep: Düzenlendi.
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
15 Ağustos 2010       Mesaj #29
Avatarı yok
Yasaklı
Microsoft'un sorunlara gerçek bir çözüm bulana kadar,Hotmail kullanıcılarına önerdiği çözümler

Microsoft'un geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Hotmail sorunları üzerine yaptığı açıklama çok konuşulmuştu.

Yazılım devi Hotmail forumlarında konuyla ilgili şikayet mesajlarına bir cevap verdi "Hotmail'ın yeni sürümünde sorunlarla karşılaşan müşterilerimiz için çözüm üzerinde çalışıyoruz"

Bu düzeltmelerin gelecek hafta hazır olacağını belirten Microsoft, o zamana kadar da rakibi Google'ın Chrome internet tarayıcısını öneriyor. Bir diğer tavsiye ise Windows'ta Hihg Contrast moduna geçmek.

Üçüncü bir çözüm ise Safari 3 ve Firefox 2.5 gibi eski sürümlerden yenilere geçmek. En son ilginç tavsiye ise online Windows Live Messenger ile aynı anda kullanmamak oluyor. Hotmail ile MSN'in aynı anda çalışmasının da bir bug'a sebep olabileceği belirtiliyor.


Kaynak:Chip online-Ali Güngör(14 Ağustos 2010,19:30)
Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 14:56
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
10 Ekim 2010       Mesaj #30
Avatarı yok
Yasaklı
Microsoft'un Yamaları Yolda

Microsoft'tan Haberler
Yamalar Kalabalık Geliyor

Microsoft'un bu salı günü çıkartacağı yama paketi bir rekora koşuyor. 16 bülten altında 49 güvenlik açığı kapatılacak.

Microsoft'un önceden yaptığı duyuru, bu ayın ikinci Salı gününde, takvime uygun bir güncellemeden haberdar etti. Daha önceki rekolar Haziran ve Ağustos aylarında kırılmıştı ve 34 güvenlik açığı kapatılmıştı.

16 bültenden 4 tanesi kritik önem taşıyor. 10 tanesi bir alt önem seviyesine sahip, 2 tanesi ise ortalama öneme sahip. Bu yamalar uzaktan kod çalıştırma, kullanıcı haklarının kötü kullanımı, Denial of Service saldırıları gibi önemli saldırı metodlarına karşı koruma sağlayacak.

Bu güncellemeler Windows Vista ve Windows 7, sunucu sürümleri ve Microsoft Office'i etkiliyor.

Yamalar Hangi Uygulamalara Geliyor?


Microsoft'tan Haberler
Hepsi Güncelleniyor

İşte Etkilenen İşletim Sistemleri ve Uygulamalar:

* Windows XP Service Pack 3
* Windows Vista Service Pack 1 & 2
* Windows 7
* Windows Server 2003 Service Pack 2
* Windows Server 2008 Service Pack 2
* Microsoft Office XP Service Pack 3
* Microsoft Office 2003 Service Pack 3
* Microsoft Office 2007 Service Pack 2
* Microsoft Office 2010
* Microsoft Office 2004 Mac
* Microsoft Office 2008 Mac
* Open XML file format converter Mac
* Microsoft Word and Excel viewer
* Microsoft Office compatibility pack: Word, Excel, PowerPoint 2007 SP2
* Windows SharePoint Services 3.0
* Windows SharePoint Foundation 2010
* Microsoft Office SharePoint Server 2007
* Microsoft Groove Server 2010
* Microsoft Office Web Apps

Bu güncellemelerin bazıları sistemin yeniden başlatılmasını gerektirecek ve çoğu hem 32, hem 64 bit için geçerli olacak.


Kaynak:Chip online(09 Ekim 2010, 12:30)
Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 14:58 Sebep: Düzenlendi.

Benzer Konular

3 Ekim 2012 / SeRCaX.TR Bilgisayar
28 Ağustos 2013 / _Yağmur_ Arşive Kaldırılan Konular