Arama

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler - Sayfa 57

Güncelleme: 8 Ekim 2017 Gösterim: 249.343 Cevap: 665
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2011       Mesaj #561
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Türkiye Facebook'ta ilk 3'te
Facebook kullanan ülkeler arasında Türkiye’den kullanıcıların sayısı gitgide artıyor. Socialbakers.com’un açıkladığı verilere göre Türkiye, İngiltere’yi geçerek dünya sıralamasında 3'üncülüğe yerleşti.
Sponsorlu Bağlantılar

110531fbturkiyehlarge

Türkiye'nin, Facebook kullanıcı sayısı geçtiğimiz ay 727 bin kişi daha artarak yüzde 2.5’lik bir büyüme oranı kaydetti. İngiltere’yi 400 bin kişiyle geçen Türkiye’de şu an kullanıcı sayısı 30 milyona yaklaşmış durumda.


Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
20 Haziran 2011       Mesaj #562
Avatarı yok
Yasaklı
İnternette Tarihi Karar: Alan Adları Serbest

Sponsorlu Bağlantılar
fileashxt
Uluslararası İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), tarihi bir karara imza atarak internetteki alan adları uzantılarını serbest bıraktı

ICANN, Singapur'da düzenlenen toplantısında, bir çok değerli alan adlarının (generic Top-Level Domains - gTLDs) com, net. org gibi uzantılara hapis olduğu ve bunun gelişen internet dünyası için engel teşkil ettiği düşüncesiyle bu kararı aldı.

Alan adını kişinin hayal dünyasına bırakacak karar için başvurular 12 Ocak 2012 ile 12 Nisan 2012 tarihleri arasında yapılacak. ICANN, önümüzdeki yıl içerisinde söz konusu alan adlarının alınmasına imkan tanıyacak.

İnternette alan adlarının belirlenmesinden sorumlu teşkilatın yeni alan adları tahsis etmesi ve özel şirketlerin alan adı uzantılarında kendi isimlerini kullanabilmeleri, internet dünyasında son yıllardaki en önemli gelişmelerden biri olarak görülüyor.

En Büyük Değişiklik

Uzmanlar, Uluslararası İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu'nun (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers-ICANN), Singapur'da yaptığı toplantıda, alan adları uzantıları için şirket isimleri kullanılmasına onay verdiğini belirterek, ".com", ".org" veya ".net" ile bitmesi yerine internet adreslerinin bir şirket ismiyle sonlanabileceğini kaydettiler.

Merkezi California'da bulunan ve internet hizmetlerinde uzman bir kuruluş olan Melbourne IT Digital Brand Services'in direktörü Theo Hnarakis, "Bu karar, 26 yıl önce dotcom'ın (.com) oluşturulmasından bu yana alan adlarıyla ilgili en büyük değişiklik" diyerek, bundan en çok yararlanacak şirketlerin açık bir "marketing" ve isimlerini rekabetçi bir şekilde kullanmalarını sağlayacak müşteri odaklı bir strateji benimseyecek olan büyük markalar olacağını kaydetti.

Şimdi büyük markaların bu alan adlarını kullanmak için gönüllü olarak ortaya çıkmaları gerektiğini, ancak bu sürecin .com adresininki gibi basit olmayacağı uyarısında bulunan Hnarakis, "Bu yatırım gerektiren karmaşık bir süreç" diye konuştu.

Uzmanlar, Apple, Toyota veya BMW gibi küresel büyük firmaların, dünyanın değişik bölgelerindeki markaları belirtmek için bundan böyle kendi alan adlarıyla kuracakları web sitelerinin öncüsü olabileceğini belirtiyorlar.


Kaynak:CNN Türk(20 Haziran 2011,12:21)

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2011       Mesaj #563
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Süperbilgisayar yarışında şampiyon değişti
Dünyanın en hızlı süperbilgisayarı olan Çinli Tianhe-1A, koltuğunu Japon 'K'ya kaptırdı.
110621supercompkhlarge

Ülkeler arasındaki ‘süper bilgisayar’ yarışında liderlik Japonya’ya geçti. Kurulumu tamamlanan ‘K’ adlı bilgisayar saniyede 8.2 katrilyon işlem yapabiliyor.

Çin’de bulunan Tainhe-1A adlı süper bilgisayarı işlem hızı açısından geride bırakan K’de 68 bin 544 adet işlemci ünitesi bulunuyor. Fujitsu tarafından geliştirilen bilgisayara yeni işlemciler eklenip hızının daha da artırılarak saniyede 10 katrilyona çıkarılması hedefleniyor.


Bilimciler 2012’de hizmet vermeye başlayacak olan süperbilgisayarı iklim araştırmaları ve afet önleme işlerinde kullanmayı umuyor.


Dünyanın en hızlı süperbilgisayarı ünvanını kazanan K’yi Çin’deki Tainhe-1A ve ABD’deki Oak Ridge izliyor.


Kaynak: ntvmsnbc
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
AdamaNtik - avatarı
AdamaNtik
Ziyaretçi
4 Temmuz 2011       Mesaj #564
AdamaNtik - avatarı
Ziyaretçi
Öldükten sonra da Facebook’tan arkadaşlarınıza mesaj bırakmak ister misiniz?
Facebook Eğer Ölürsem Uygulaması Başladı!
Facebook hergün yeniliklerle karşımıza çıkmaya devam ediyor.İşte şimdi de IF i Die yani Eğer ölürsem uygulaması başladı.
Facebook’a eklenen yeni uygulama IF i Die öldükten sonra da arkadaşlarınıza son bir mesaj bırakamanız mümkün.

Facebook’a eklenen yeni uygulamayla öldükten sonra da arkadaşlarınıza son bir mesaj bırakamanız mümkün.
“IF i Die” isimli uygulamada Facebook’taki arkadaşlarınızdan güvendiğiniz kişileri seçiyorsunuz. Bu seçtiğiniz kişilerden 3 tanesi öldüğünüzü belirtirse öldüğünüze dair Facebook sayfanızda video ya da mesajınız yayınlanıyor.
Bu çılgın projenin tanıtımı da çılgın bir fikirle yapılmış.
Twitter ve Facebook places’ta bulunduğu yeri bildirenler belirlenmiş ve sonrasında o mekanlar telefonla aranarak kişiler telefona çağırılmış. Telefona gelen kişilere de “ölüm seni her an yakalayabilir ifidie.net adresine git mesajını bırak” denilerek servisin tanıtımı yapılmış.
AdamaNtik - avatarı
AdamaNtik
Ziyaretçi
4 Temmuz 2011       Mesaj #565
AdamaNtik - avatarı
Ziyaretçi
Google'ın Chrome adlı tarayıcısı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla yükseliyor. Adeta bir devi geride bırakan tarayıcı ülkemizde ikinci sıraya oturdu.

Statcounter sitesinin istatistiklerine göre geçen ay Internet Explorer ve Firefox'un ardından üçüncü sırada olan Chrome bu ay yerini değiştirdi.

tablo1305267489


Mayıs ayı itibariyle Firefox'u adeta burun farkıyla geçen Chrome böylelikle Türkiye'nin en çok kullanılan ikinci tarayıcısı unvanını kazandı.

Yüzdelere bakacak olursak tablo şu şekilde görünüyor:

IE: %62.91
Chrome: %17.96
Firefox: %17.82
AdamaNtik - avatarı
AdamaNtik
Ziyaretçi
4 Temmuz 2011       Mesaj #566
AdamaNtik - avatarı
Ziyaretçi
Son birkaç yıldır hayatımızın vazgeçilmezi olan bir teknoloji daha yolun sonuna geliyor!

Düşen DVD satışları DVD'lerin yok olmaya bir adım daha yaklaştığını ortaya çıkarttı.

Hollywood ticaret grubu Digital Entertainment Group'a göre ABD'deki DVD satışları 2011'in ilk üç ayında 2010'un ilk üç ayına kıyasla yüzde 20 düştü.

Grup bu düşüşü Paskalya bayramının zamanlamasına ve 2011'in başlarında 2010'da olduğu gibi etkili DVD yayımlarının eksikliğine bağladı.

DVD satışlarının düşmesine rağmen DVD'lerini hala seven bir kitlenin varlığından da bahseden grup Amerikanların yüzde 75'inin alternatif izleme yöntemleri yerine hala DVD'leri ve Blu-ray diskleri tercih ettiğini söyledi.

Yüzde 20'lik bu düşüşe rağmen DVD satışları çeyrek içerisinde 2 milyar dolarlık bir gelir sağladı.

Akış dışındaki dijital alımlar ve videolardan sağlanan gelir ise 600 milyon doların biraz üzerinde.

-CHIP-
AdamaNtik - avatarı
AdamaNtik
Ziyaretçi
4 Temmuz 2011       Mesaj #567
AdamaNtik - avatarı
Ziyaretçi
1298647821 37 thunderbolt

Eriştiği yüksek hızlarla herkesi kendisine hayran bırakan Thunderbolt aynı zamanda büyük bir güvenlik açığı mı?

Intel tarafından geliştirilen ve şimdilik 10 Gbit/sn hıza sahip olan yeni veri iletişim teknolojisi önümüzdeki 10 yılda 100 Gbit/sn'ye ulaşabileceği biliniyor. Böyle düşünülünce uzunca bir süre boyunca veri aktarımında kullanılması beklenen ve şimdilik bakır kablolara mahkum olsa da ilerde gerçek hızına erişeceği fiber optik kablolarına kavuşacak olan Thunderbolt yani Light Peak'in Macbook Pro'lar için büyük bir güvenlik açığı olacakmış gibi görünüyor.

İddiaya sebep olan sebep ise son derece basit. Firewire ile aynı iletişim prensiplerini kullanan Thunderbolt'tan verilerin alınabileceği. Bunun sebebi ise bir USB bağlantıda bilgisayarkendisine bağlanan cihaz üzerinde bütün yetkilere sahiptir ancak USB cihaz kısıtlı yetkilere sahiptir. Ancak Firewire ve Thunderbolt bağlantılarda iki taraf da bütün yetkilere sahip. Güvenlik danışmanlık şirketi olan Errata Security'nin CEO'su olan Robert Graham konuyu şöyle özetliyor: "Bir konferansta projektörün girişini laptopunuza bağladığınızı düşünün. Ancak siz durumdan habersizce sunumunuzu yaparken projektör sabit diskinizdeki bütün verileri çalacak."

Birçok yeni teknoloji gibi Thunderbolt da bir takım sorunlarla çıkacak gibi görünüyor. Ancak Graham'ın da dediği gibi Intelyeni işlemcilerinin bulunduğu cihazlarda Thunderbolt ile erişilebilecek belleği kolayca kısıtlayabilecekken bunu neden şimdi yapmadığını anlamak güç. Ya da belki Thunderbolt'un kimsenin tahmin edemediği ve Intel'in de gizli tutmayı yeğlediği bir güvenlik sistemi vardır.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2011       Mesaj #568
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Facebook'ta görüntülü sohbet zamanı
Skype ile işbirliğine giden Facebook üye sayfalarına video sohbet özelliği ekledi.
110707facebookskypehlar

Haftalardır dedikodusu yapılan, bizim de geçtiğimiz hafta duyurduğumuz 'Facebook'ta büyük yenilik'in ne olduğu ortaya çıktı. Beklendiği üzere yeni rakip Google+ sosyal ağında bulunan görüntülü sohbet özelliği Facebook'a da eklendi.

Facebook'un patronu Mark Zuckerberg'in tanıttığı Facebook Video Chat'le üyelik sayfası üzerinden web kamerası olan arkadaşlarla sohbet edilebiliyor. Bunun için Facebook’ta yer alan ‘sohbet’ ekranın üst tarafındaki video seçeneğini seçmek gerekiyor. Burada sadece bir kereye mahsus olmak üzere bir yazılım yükleniyor. Yüklemenin ardından tek bir tıklamayla görüntülü sohbet penceresi açılıyor.


Popüler sosyal ağ ayrıca ‘sohbet grubu’ yaratılmasına da imkan veren özelliğini kullanıcıların hizmetine sundu. Artık birçok arkadaş aynı ekranda yazılı sohbet gerçekleştirebiliyor. Bu özellik de Google+ içinde sunulmaya başlanmıştı.


Bu gelişmelerin yanında Facebook’taki sohbet ekranı da yeniden tasarlanarak kullanıcıların istedikleri kişilere öncelik tanımasına olanak tanıyor. Facebook’un iPad uygulaması gibi yeni bir ürün ortaya koyması beklenirken Google+ için en önemli avantajlardan biri olarak görülen görüntülü konuşma seçeneği eklendi. Görünen o ki, yaklaşık 750 milyon kullanıcısı bulunan Facebook bu kez Google’ın sosyal paylaşım sitesini daha ciddiye alıyor.


Şirketin Kaliforniya’daki binasında konuşan Mark Zuckerberg, kullanıcıların karşısına 2011 sonuna kadar birçok sürprizle çıkacaklarını ifade etti. Ayrıca Zuckerberg, kullanıcı sayısının bu denli artmasıyla ilgilenmediklerini bir kullanıcının diğeriyle ne kadar paylaşımda bulunduğunu takip ettiklerini aktardı. Şu anda Facebook’ta fotoğraf, durum güncellemesi ve bağlantılarla günde 4 milyar paylaşım gerçekleşiyor.


BTnet.com.tr'nin aktardığına göre Facebook ile Skype yakınlaşması pek de garip karşılanmadı. Zira daha önce Microsoft’un arama motoru Bing ile ortak çalışmalar yapan Facebook’un bazı özellikleri çoktan Skype’ta kullanılmaya başlanmıştı. Skype üzerinden kullanıcılar, arkadaşlarının Facebook durumlarını görüyor ve beğenebiliyor. Ayrıca Microsoft’un küçük de olsa elinde Facebook hissesi bulundurduğunu hatırlatalım.


Görüntülü sohbete ilişkin detayları
Facebook adresinden öğrenebilirsiniz.

Kaynak: ntvmsnbc
icrebah - avatarı
icrebah
Ziyaretçi
27 Eylül 2011       Mesaj #569
icrebah - avatarı
Ziyaretçi
Google Earth: Bir gizem daha!

Google Earth, bu kez de Suudi Arabistan'daki bu esrarengiz çizgileri ortaya çıkardı...

Google'ın popüler yazılımı Google Earth, daha görülmeyen çok çarpıcı fotoğrafları da gözler önüne seriyor.

Bu bağlamda Avustralyalı arkeolog David Kennedy, ortaya çıkardığı yeni uygulama sayesinde Peru'nun güneyinde bulunan Nazca çizgilerine rakip olabilecek antik yapıları Suudi Arabistan'da tekrar ortaya döktü.

İlk olarak 1927 yılında İngiliz pilot Percy Maitland'ın keşfettiği bu antik çizgileri yıllar sonra Kennedy, Maitland'ın çektiği fotoğrafları kullanarak koordinatlarını belirledi ve Google Earth'le bu koordinatları paylaştı.

Benzer yapılar daha önce Ürdün ve Yemen'de de keşfedilmiş ve bu yapıların 9 bin senelik olduğu anlaşılmıştı.

Nazca çizgileri nedir

Wikipedia'ya göre Nazca Çizgileri, Güney Peru'daki Nazca Çölü'nde bazı canlı biçimlerini ya da çeşitli geometrik biçimleri betimler tarzda yere çizilmiş, bazıları kilometrelerce uzunlukta olan çizgilere verilen genel addır.

milliyet.com.tr
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
30 Eylül 2011       Mesaj #570
Avatarı yok
Yasaklı
Dünyanın, İnternete En Hızlı Bağlanan Modemi

resizephpj
Vodafone Türkiye, 15 saniye gibi çok kısa bir sürede internete bağlanabilen HiLink Vodem'in dünya lansmanını ilk kez Türkiye'de yapacak

Yapılan açıklamaya göre Vodafone, bilgi ve telekomünikasyon teknolojileri sektörünün dünya öncülerinden Huawei ile gerçekleştirdiği iş birliği çerçevesinde, dünyanın en hızlı internete bağlanan vodemi HiLink E351'i kullanıcılarının beğenisine sunacak.

Bilgisayara takıldığı anda internete hızlıca bağlanabilen HiLink Vodem, dünya ülkelerinde Türkiye lansmanından sonra satışa sunulacak.

Tıpkı sabit hatlarda olduğu gibi, USB'ye bağlanmasının ardından 15 saniye gibi çok kısa bir süre içinde internete erişim sağlayan HiLink E351, internete bağlanırken söz konusu olabilecek çevirme, sürücü yükleme ya da manüel konfigürasyon gibi tüm işlemleri ortadan kaldırıyor.

Yüksek erişim hızı haricinde kullanım anlamında da büyük kolaylık sağlayan HiLink E351, piyasada bulunan benzerlerine oranla yüzde 75 oranında hızlı bağlantı sağlıyor.


Kaynak:Gençbilim(26 Eylül 2011)
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

4 Aralık 2016 / gokhan404 Akademik
15 Mayıs 2019 / c0lin Oyunlar
1 Ekim 2013 / Ziyaretçi Soru-Cevap