Yöntem 1: Jscript.dll ve Vbscript.dll dosyalarını yeniden kaydettirme
1. Başlat'ı ve sonra Çalıştırı týklatın.
2. Aç kutusuna regsvr32 jscript.dll yazın ve Tamam'ı tıklatın.
3. Tamam'ı tıklatın.
4. Başlat'ı ve ardından Çalıştırı tıklayın.
5. Aç kutusuna regsvr32 vbscript.dll yazın ve Tamam'ı tıklatın.
6. Tamam'ı tıklatın.
Olmazsa:
Dosyalardan biri beklendiði gibi kaydedilmezse veya bir hata iletisi alırsanız, sistem dosyası kayıp veya bozuk olabilir. Microsoft Windows XP'de kayıp dosyayı ayıklamak için, aşağıdaki adımları uygulayın:
1. Başlat'ı ve ardından Çalıştır'ı tıklatın.
2. Aç kutusuna, msconfig yazın ve sonra Tamam'ı tıklatın.
3. Dosya Genişlet'i tıklatın.
4. Dosya kutusuna, geri yüklemek istediğiniz dosyanın adını yazın.
5. Geri yükleme yeri kutusuna, dosyayý geri yüklemek istediğiniz Windows XP .cab dosyasının yolunu yazın veya Windows XP .cab dosyasını bulmak için Gözat'ı tıklatın.
Not Windows XP .cab dosyalarý Windows XP CD'sinde I386 klasörüne depolanmıştır.
6. Kayıt yeri kutusuna, yeni dosyayı ayıklamak istediğiniz yolu yazın veya istediðiniz klasörü bulmak için Gözat'ı tıklatın.
7. Genişlet'i tıklatın.
8. Sistem Yapýlandırma Yardımcı Programı iletişim kutusunda Tamam'ı tıklatın. Bilgisayarınızı yeniden başlatmanız istenirse, Yeniden başlat'ı tıklatın.
Olmazsa:
Yöntem 2: Kayıt defterini düzenleme
Uyarı Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni veya başka bir yöntemi kullanarak kayıt defterini hatalı olarak deðiþtirirseniz önemli sorunlar oluþabilir. Bu sorunlar, işletim sisteminizi yeniden yüklemenizi gerektirebilir. Microsoft bu sorunların çözülebileceğini garanti etmemektedir. Kayıt defterini değiştirmek kendi sorumluluğunuzdadır.
1. Başlat'ı ve ardından Çalıştır'ı tıklatın.
2. Aç kutusuna regedit yazın ve Tamam'ı tıklatın.
3. Aşağıdaki kayıt defteri anahtarını bulun:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\CLASSES\CLSID\{f414c26 0-6ac0-11cf-b6d1-00aa00bbbb58}\In procServer32
(Varsayılan) veri değeri þu değeri içermelidir:
C:\WINDOWS\SYSTEM32\JSCRIPT.DLL
İçermiyorsa, Varsayılan'ı çift tıklatın, Değer verisi kutusuna C:\WINDOWS\SYSTEM32\JSCRIPT.DLL yazın ve Tamam'ı tıklatın.
4. ThreadingModel veri değeri şu değeri içermelidir:
Both
İçermiyorsa, ThreadingModel'ı çift tıklatın ve ardından Değer verisi kutusuna Both yazın.
5. Aşağıdaki kayıt defteri anahtarını bulun:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\CLASSES\CLSID\{f414c26 1-6ac0-11cf-b6d1-00aa00bbbbb58}\In procServer32
6. Bu anahtarı düzenlemek için adım 3 ve 4'ü yineleyin ve ardından adım 7'ye geçin.
7. Aşağıdaki kayut defteri anahtarunu bulun:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\CLASSES\CLSID\{f414c26 2-6ac0-11cf-b6d1-00aa00bbbbb58}\In procServer32
8. Bu anahtarı düzenlemek için adım 3 ve 4'ü yineleyin ve ardından adım 9'a geçin.
9. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nden çıkın. (Kaynak: Microsoft)
Windows player iç hata sorunu
Toplam Yorum 0