Arama

Astroloji - Fallar - Koç;

Güncelleme: 10 Aralık 2019 Gösterim: 380.738 Cevap: 1.809
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Eylül 2006       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
koc0xw

Sponsorlu Bağlantılar
Koç, Zodyak' ın ilk burcudur, bu nedenle yeni başlangıçları ve doğumu temsil eder. Koç insanı doğal, iç güdüsel, taze, saf ve hayattan zevk alan bir yapıdadır. Böylece, bir yapı meselesi olarak, birlikte olduğu insanları yoran çekingenlik de ona yabancıdır. Hayat onlar için heyecanlı bir macera anlamındadır. Her şeyden önce hayatın sunduklarını yakalamak ve her yönüyle hayatın tadını çıkarmak isterler.

Bazıları Koçta tipik egoistlik özelliklerinin bulunduğunu düşünürler, çünkü o, başkalarının kendi hakkında ne düşündüğünü, hareketlerinin onaylanıp onaylanmadığını öğrenmeye çalışmaz. Başkalarının, onu bildiğinden şaşırtmasına izin vermez. Koç, yaşamın her anında daimi bir meydan okuma görür. Koç insanı kendisini, cesareti, bireysel inisiyatifi ve enerjisi ile gösterir. Diğer yandan bunlar onun doğuştan gelen önderlik özellikleridir. Bunlar, yalnız hareket etme olarak da anlaşılabilir, aslında Koç her koşulda çok rahat yaşayabilir.

Koç insanı anlık tepkiler gösterir, bütün cesareti, enerji ve yaratıcılığı anlık bir meydan okumadır. Bu nedenle hiçbir şeyden çözülmemiş sorunlar kadar nefret etmez. Uzun süre çabalaması gerektiğinde sık sık tahammülünü kaybeder. Böylece, aslında uğrunda bütün gücünü harcadığı bir şeye, gerçekten ulaşmak istemediği izlenimi yaratır.

Son karar adımını atmakta tereddüt eder. Büyük amaçları, Koçu gerçekte sadece global olarak ilgilendirir. Küçük detaylar, ufak tefek noktalar ona dehşet verir.

Koçlar, "ıvır zıvır" ile uğraşmayı başkalarına bırakır ve ayının postu paylaşılmadan yeniden ava çıkarlar. Devamlı yenilik peşinde olma dürtüsünü hayat boyu bastıramazlar, aksi halde kişiliklerini kaybederler. Açıklık ve dürüstlükleriyle ara sıra diğer insanları yaralarlar. Aslında yaralama düşüncesi akıllarından bile geçmez. Koç insanları, bazılarının bakış açısına göre kader tarafından korunurlar. Çünkü, kozmik sistemimizde hayat veren ve hayatı koruyan Güneş, en büyük etkisini bu burçta gösterir.

Koç doğallığını, kendine hiçbir sınır koymamasına ve koydurmamasına borçludur. Koç insanları, küstahlık içeren davranışlar gösteren kişileri, açık ve arkadaş canlısı olmasına rağmen yanına yaklaştırmaz; bunlar pek küstahlık sayılmasa da koçun yanına yaklaşıp kartlarına bakmayı cesaret eden bir kişi, mantığının soğukluğunu ve keskinliğini hisseder, sınır dışına sürülür.

Kendisini sınırlanmış ve başarısı engellenmiş hissettiği anda. Koçun içindeki savaşçı tabiat, birdenbire canlanır. Diğer yandan Koç toleranslı ve birine analık edebileceği zaman yardımseverdir. Bir Koça bir şeyi beğendirmeye çalışmak, zor ve yorucu bir iştir. Bununla birlikte Koçun yardımseverliğini reddettiğiniz de, karşınızda yaralanmış ve hayal kırıklığına uğramış bir insan bulursunuz. Çünkü aldırmaz görünmesine rağmen, o aşırı derecede hassas ve duygusaldır. Paylaşma veya yardım teklifinin reddi durumunda tepkisi, depresif bir halde içe dönme olabilir, fakat kendini ilkel bir öfke ve kızgın bir hava içine de sokar. Ama bu durumdan çabuk kurtulur. Yeni bir yardım önerisi sunar, böylece Koçların yeni bir özelliği ortaya çıkar: Hastalık derecesinde sabırsızlık.

Koç insanları, genelde dış görünüşten de kolayca tanınabilirler. Çalı gibi, burunlarına kadar uzanan kaşları ve bariz yüz hatlarıyla bir Koçu düşünmek için, fantaziye fazla ihtiyaç yoktur.

Gerçekten de Zodyak'taki Koçların, kavga meraklısı koçlarla çok o tak noktaları vardır. Başlarını eğer

ve hiçbir uyarıda bulunmadan saldırırlar. Kesinlikle etkili olan bu taktiğin bazen acı verdiğini, özellikle de başlarının çok yandığını dikkate almazlar. Zaten alsalardı, Koç olamazlardı. Koç, er ya da geç yüzünden veya kafasından yaralanırsa şaşırmayın. Onun dış görünüşü, yukarıda anlatıldığı gibi saldırıya hazır bir koç gibidir; baş önde, tıpkı bir yayın kirişi gibi gergin...

Künyesi
En önemli meziyetleri : Cesaret, girişkenlik, coşku, anlayış.
En zayıf noktaları : İç güdüsellik, sabırsızlık, saflık.
Yeteneksiz olduğu konular : Diplomatlık.
Toplumda tercih ettiği rol : Play boy/vamp.
Tarihi örnekler : Kusursuz ve kor kusuz şövalye, Orleanslı bakire.
Kullanmayı tercih ettiği alet : Top mermisi.
Sevdiği yemek : Izgara dana eti.
Sevdiği içki : Bloody Mary.
Sevdiği renk : Kan kırmızısı.
Bu burçta doğan erkeklerin tercih ettiği yayın : Spor gazetesi
Sevdiği spor : Boks.
Tercih ettiği giysi : Jean
Baş ucu kitabı : Üç Silahşörler
Tatilde tercih ettiği eğlence : Kumsalda gezinti.
Bu burçta doğan erkeklerin sevdiği TV yayını : Spor organizasyonlarının canlı yayını.
Koçun ayrılamayacağı eşya : Zayıf lama bisikleti. ,
Metali : Demir.
Uğurlu taşı : Yakut
Tercih edilen müzik : Marşlar.
En çok bulunduğu yer : Futbol stadyumu.

Kadın ve Aşk, Evlililik
Koç kadınının, Koç erkeğiyle çok benzer olması kimi şaşırtır ki! Kadın biraz daha özel, içten, dürüst, altta kalmayan, çok akıllı ve uygun şekilde işlenebilir biridir. Bağımsız ve analitik düşünceyle verdiği kararlarda, kimsenin kendisine yol göstermesine izin vermez. Eğer o, erkeğin kendisi için doğru kişi olduğuna inanıyorsa, bu erkeğin ondan kurtulma şansı hiç yoktur. Cinsel konularda da inisiyatifi ele alır ve dizginleri elinde tutar ama bu, ihtiras dolu saatlerde kendini bırakmayacağı anlamına gelmez. Koç kadını dinamik, ara sıra saldırgan, hareketli, yüksek gerilim altında kalabilecek gibi görünen, bunun yanında nadiren sert ve dayanıksız olan, başkalarının üstünlüklerini eğer gerçekten öyleyseler kabul eden biridir. Doğru kişiyi bulduğunda, beklen tileri karşılandığı sürece sadıktır. Evlilikte çocuklar, onun için çok büyük bir rol oynar. Sorumlulukların büyük bölümünü severek üstlenir. Zaten Koç kadınını mutlu etmek için, ona bir sorumluluk sunmak gerekir. Curcunayı, değişimi ve alışılmamış şeyleri sever. Ateşli bir ralli sürücüsü olması pek seyrek görülen bir şey değildir.

Erkek ve Aşk, Evlililik
Kendinizi Koç erkeğinin ihtiras, coşku ve canlılığıyla sürüklenmeye bırakın, ama yine de her zaman yanınızda bir dönüş bileti bulunsun, çünkü size karşı olan ilgisini aniden yitirmesi beklenmedik bir şey değildir. Koç, yalnız bir gezgindir ve hep öyle kalır, özgürlüğünü her şeyden çok sever.

Onu yakalamak için bütün cazibenizi kullanmalısınız ve her an özgür olduğunu, her an gidebileceğini ona hissettirmelisiniz. Kendinden emin hareketlerinden korkmayın. İlk defasında doğrudan size gelecek ve sizi, kendisinin sevmeye değebilecek tek erkek olduğuna inandırmaya çalışacaktır. Bununla birlikte, sadece kendisini düşünür ve çevresinde kümesteki tek horozun kendisi olacağı bir harem ister. Kendinizi koruyun ve zekânızla, kendinize güveninizi ona hissettirmeyin. Koç erkeği uyumlu, az sırrı olan ve kendisine samimi iltifatlar edecek, kendisine hayran kalacak bir kadın aramaktadır.

En büyük başarınızı, Koç erkeği yaşlandıkça ve boynuzlarını duvara çarpıp yavaş yavaş kendinden sonra kilerle çevresini sevindirmeyi düşünmeye başladığında elde edeceksiniz ki bu genelde 30 yaşlarında olur. Ama o halâ dizginleri elinde tutmak ve muhtemel bir evlilik tarihini kendisi belirlemek isteyecektir. Onu bir daha görmek istemiyorsanız, gizlice de olsa bir evlilik teklifi yapın.

Koç erkeğinin, sizi geleceğinin bir parçası olarak görmesini sağlaya bildiyseniz, hayat boyu sadık bir erkek ve sevecen bir âşık kazandınız demektir. Ve onu baba yaptığınız da, diğer kadınlara karşı tüm ilgisini yitirecek ve sadık bir baba olacaktır. Eğer ona iyi bir eş ve çocuklarına da iyi bir anne olduysanız, sizi da ha fazla sevecektir. Kendine hakim olamaması ve öfke nöbetlerine eğilimli olması gibi huyları, evlenince de geçmeyebilir. Yine de bunu çok abartmayın. Çünkü genelde öyle demek istememiştir ve kısa zamanda yeniden sakinleşir.


Kadının Diğer Burçlarla İlişkileri

Koç Kadını - Koç Erkeği
İki Koç karşılaştıklarında, etrafa kıvılcımlar saçılabilir. Düşünce farklılıklarına rağmen, birbirlerinin düşüncelerindeki temel noktaları anlamaya ve bir çözüm bulmaya çalışırlar. İkisinin de belirgin önderlik karakterleri yan yana geldiğinde, ortak yaşamları hiçbir zaman sıkıcı olur.

İki Koç birbirini gerçekten sevdiğinde, biri diğerine kendi kişiliğini bulması için serbestlik verir. Akıllı bir Koç kadını, Koç eşinin, kendisinin de onun kadar güçlü olduğunu ve yaşamla tek başına da başa çıkabileceğini hiçbir zaman anlamasına izin vermez. İki Koçun ilişkisi, ikisinin de amaçlarına uygundur ve bir birlerini tatmin etmek onları çok mutlu eder.

Koç Kadını - Boğa Erkeği
Boğa çok nadiren hızlı karar verir, bu nedenle onun kendisi için doğru kadın olduğunu anlaması uzun vakit alır. Koç kadını hiçbir zaman acele etmeyen Boğa erkeğini tutmak için, alışılmamış derecede sabırlı olmak zorundadır. Onunla ilk kez karşılaştığınızda, bir rüya adamı olmadığını fark edersiniz. Ayakları yere sağlam basan, dünya ya bağlı bir insan olması, hareket ve değişime ihtiyacı olan sizi oldukça şaşırtabilir. Diğer yandan onu bir kere, kendisi için rüyalarının kadını olduğunuz konusunda kandırabilir seniz, size daima sadık biri olacaktır.

Boğa erkeği, evcimen bir tiptir, rahat ve hoş bir hayatı sever. Örneğin evi çok rahat idare eder ve böylece kendine iyi bakar. Burada onun karakter özelliklerinden biri ortaya çıkar: Koç erkeği temelde iyi bir işçidir ki bu da en fazla fark edilen özelliğidir.

Acaba onda hemen kabul ettiğiniz nokta, sevimli çekingenliği miydi.

Sohbet sırasında, etrafında neler döndüğünü bilen, şakacı ve komik bir konuşmacı olur, bu da sizin hareket güdünüze denk düşer.

Finansal olarak Boğa erkeğinin yanında hiçbir sorunu dert etmenize gerek yoktur. Onda sağlam bir gelecek görebilirsiniz, çünkü parasal konularda ayakları yere basan biridir, borç almaktan ve vermekten nefret eder.

Bir âşık olarak pek fazla şikâyet eden bir tip değildir ve flört etmekten kolay kolay vazgeçmez. Onun bu eğilimine, kız arkadaşı veya tutkulu aşkı olduğunuzda, kolayca alışabilirsiniz.

Boğa erkeği hayatı boyunca, zihinsel, ruhsal ve bedensel olarak genç kalır ve siz bu koşullar altında ona bu derece ayak uydurmakta zorlanabilirsiniz.

Koç Kadını - İkizler Erkeği
Koç kadınındaki yoğun annelik duygusunu, hiç kimse İkizler erkeği kadar uyarmayı başaramaz. O, bir erkek vücudunda kişileşmiş çocuk tur ve çocuk olarak kalır. Her ne kadar şakalarını biraz sıkıcı bulsanız da esprilerine ve her konuşmayı kendine çekme yeteneğine katlanacak bir mizah anlayışınız olmalı.

İdeal sayılabilecek olan bu ilişki, hayatı uzun süre dolduracak birçok ortaklık içerir. Bunun gerçekleşme si uzun sürmez, çünkü İkizler erkeği, kendinde olmayıp Koç kadının da bulunan birçok özelliğe hayran kalır. Mesela, kadının bir işe başlayıp sonuna kadar götürme özelliği. Buna karşın erkek bir konu üzerine yoğun bir şekilde konsantre olmayı başaramaz. Bir sorunla uzun süre uğraşabilmesi için çok özel bir motivasyonu olmalıdır. Bunun için para bile etkili değildir. Evlenmeye karar verdiklerinde de erkek, kadının ıneslek hâyatına devam etmesini ve hatta yavaş yavaş kariyer yapmasını severek izler. Ev işlerine çok fazla emek harcamayı boşa harcanmış bir zaman olarak görür.

İkizler erkeği çok kolay etkilenebilir ve iyi önerilere devamlı açıktır. Ancak yanlış öneriler sunan kişilerle bataklığa sürüklenmemesi için ona daima dikkat etmelisiniz. Bu açıdan bakıldığında, her şeye kolay inanması, onu çok ciddi zorluklarla karşı karşıya bırakabilir. Keza, dolandırıcıları da aynen cesaretli insanlar kadar sever.

Yaşam dolu yapısına rağmen, İkizler erkeği kolayca elde edilebilecek bir tip değildir. Onu kendinize bağlamak için bütün özelliklerinizi teraziye koymalısınız. Hiçbir flörtü kaçırmamak için daima hazır olması, sizi hiçbir zaman derinden yaralamamalı. Güzel bir kıza hoş bir şekil de baktığında, namusunu kurtarmak için, bunu nadiren ciddi düşün düğünü söyleyebiliriz. Eğer onu, flörtleri ve aşkı arasında karar vermeye zorlarsanız, ona haksızlık edersiniz. İkizler erkeği bu durumda birçok çelişki yaşar. Örneğin, sizin için bir karar vermesini istemenizden nefret eder, diğer yandan da önemli konularda karar verecek durumda değildir. Hatta ona göre, bir konunun lehinde ve aleyhinde olan noktalar, konunun kendisinden daha önemlidir. Bir dakika bile yerinde duramaz, buna karşın bir başkasında sakin biri izlenimini yaratır.

Koç Kadını - Yengeç Erkeği
Dışarıdan belli olmaz ama Yengeç erkeği, son derece huysuz ve neredeyse dengesizdir. Hayatı ve yaşadığı olaylar hiçbir zaman doğrusal değildir. Tepe ve çukurlarla, yani sürekli bir yükselme ve alçalmayla ifade edilebilir. Bir Yengeci, kendi yaşamının bir vazifesi gibi olan sığınağının dışında cezbetmek hiç de kolay değildir. İçinden neler geçtiğini anlamanız yıllar sürebilir. Üzeriniz de bıraktığı etki aldatıcıdır. Hatta bilinçli bir aldatmadan bile söz edilebilir. O, duygularının yaralanmasından, panik derecesinde korku duyar. Dışarıdan hiç çekingenliği olmayan ve kendine güvenen biri olarak görünse de aslında derinden yaralanabilen ve kendine güvensiz bir in sandır. Onun kendisini bulmasına yârdım etmek için çok güçlü olmalısınız. Yengeç erkeğiyle geçinmek gerçekte hiç kolay olmamasına rağmen, Koç kadını yapısından dolayı bunu başarma şansına sahiptir. Sonuçta sadık ve sadakati sağlayan bir eşe sahip olacaktır. Sizin güvenliğinizi sağlayacak ve hiçbir şeyinizi ek sik bırakmayacaktır.

Dünya ona kötü davrandığında, aksiliklerden başkalarını sorumlu tutma eğilimindedir ve yaslanacağı güçlü bir omuz arar. Aradığı sığınağı ona sağlarsanız, size sonsuz minnet duyar. Özgüveninin artmasına yardımcı olursanız, istediklerinizi yerine getirebilmek için en iyi yolları seçer. Ama dikkatli hareket edin ki arkasından çevirdiğiniz dolabı kolayca sezmesin. Aksi takdirde aranızdaki bütün uyum geçmişte kalır. Seksüel olarak ikisi arasında pek az problem vardır. Yengeç erkeği duygusal bir âşıktır ve sonradan kendisinin de sizinle severek paylaşacağı erotik tercihlerinizin neler olduğunu kolaylıkla bulup çıkarır.

Ne yazık ki annesinden çok zor ayrılabileceği de doğrudur, ama siz annesiyle tartışmaktan sakının.

Koç Kadını - Aslan Erkeği
Bir Koç kadını olarak, Aslan erkeğiyle dünyanız tersine dönecek ve ölümüne âşık olacaksınız. Pratikte hiçbir erkek size; Aslan kadar uyumlu değildir. O romantik bir âşıktır, yüce gönüllüdür ve sizi elleri üstünde yedi kat göğe taşır. Kimse size kadın olma duygusunu bu kadar yoğun yaşatamaz.

Bu ilişkide iki güçlü, aktif ve gururlu kişilik karşı karşıya gelir. Dahası, Aslan erkeği rüyalarının kadınını hemen keşfeder ve bir daha onun peşini bırakmaz. Sonra da hiç dûraksamadan sevginizi büyük coşkulara sürükler. Ruh ve bedeninizi büyük bir mutluluk ve hazla keşfede bilmeniz için önünüzdeki tüm engelleri kaldırır. Her şeyden önce As lan, aranızdaki uyum konusunda devamlı şımartılmak ister. Bu eğilimi, ara sıra uyumu bozabilir.

Özelleştirici yeteneğine sahîp olma sına rağmen, başkalarının onu eleştirmesini çok zor hazmeder.

Koç Kadını - Başak Erkeği
Bu ilişki, Koç kadını içîn bir problem olabilîr. Eğer bir şey her zaman ki yerinde değilse, bunu hemen fark eder ve her şeyin yerli yerinde olma sı gerektiğini düşünür. Bütün çabalara rağmen fikrini de değiştirmez. Öyle çok ilgi alanı vardır ki siz seksin yokluğunu hissetseniz de onun bunu fark edecek zamanı olmaz. Hatta bu konuda inisiyatifi ele almanıza memnun olur. Bunun için size karşı sadık ve sevgi dolu bir eş olacaktır.

Birbirlerinin farklı mizaçlarına katlanmak zorunda olmalarına rağmen, uzlaşmaya hazır ve sevgi doludurlar. Sizin, değişim ve harekete ihtiyacınız olmasına rağmen, o alışkanlıklarına sadıktır, alıştığı çevreyi her şeyden fazla sever. Siz, doğal hareket eden bir insansınız, buna karşılık o her şeyi enine boyuna düşünen ve her şey için mantıklı kanıtlar öne süren biridir. Sizin göz yumabileceğiniz bir şeye karşı, o çok az anlayışlı davranır.

Eğer ortak ilgi alanlarınızı bulmayı başarabilirseniz, o zaman bu ilişki iyi gidebilir. Ama bunun için de Başak erkeğinin bir itici güce ihtiyacı vardır. Ona zevkli gelen bir işe, hararetli bir gayret ve coşkuyla girişir.

İlk bakışta, bu ilişkiden kazanç sağlayan kişinin sadece Başak erkeği olduğu sanılabilir. Ama siz de bu ilişkiden büyük kazançlar sağlayabilirsiniz. Başak erkeği çok sağlam kararlar verir ve ilk kez karşılaştığı bir kişi hakkında doğru tahminlerde bulunabilir. Bunun yanı sıra sadece zayıfları değil, güçlüleri de kolaylıkla kabullenebilir ve onları uygun bir şekilde takdir eder. En baştan hoşuna gitmeyen biri, kendine onun yanın da çok zor yer edinir. Başak erkeği ona karşı olan isteksizliğini çok zor gizler.

Bazıları, Başak erkeğinin zevk kelimesini hiç duymadığını iddia ederler. Bu kişiler, ancak Başak insanını yakından tanımamış kişiler olabilir. Onun içindeki hazzı uyandırmak sadece size düşer. Daha sonra tıpkı bir volkanın patlamasını yaşarsınız ki duyma ve görme duyularınız kaybolur ama daha fazlasını yaşamaktan duyduğunuz zevk asla! Bunların hepsi bir gizlilik içinde cereyan eder, açıklıkla hiçbir ilgisi yoktur. O, başkalarının önünde yapılan ilan-ı aşklara dayanamaz.

Sizi tam olarak tanımadan, sevmesini beklemeyin. Kendi kişiliğinizi biraz frenlemeli ve yaşamın her anında ve aşkta ona karşı sabırlı olmalısınız. Bu işe yarayacaktır.

Koç Kadını - Terazi Erkeği
Tıpkı bir terazinin sallanması gibi, Terazi erkeği de bir öyle, bir böyledir. .Bugün, rüyalarının kadını olduğunuzu iddia eder, ama yarın karşınızda bir yabancının olduğunu görürsünüz. Sadece her konuda değişimi sevmekle kalmaz, açık görüşlülük anlayışını düzenlemek ve ilham almak için buna ihtiyacı da vardır. Bu nedenle seve seve arkadaş çevresini genişletir. Toplum içinde insanları eğlendirebilen, hoş sohbet biri olarak tanınır. Buna rağmen tahmin edilebileceği gibi, pek kararsız bir kişiliğe de sahip değildir. Aşk ve diğer birçok şey onun için uyuma bağlıdır hemen anlaşılabileceği gibi, tabii ki kendi uyumuna. Tartışmalar dan, dünyada hiçbir şeyden nefret etmediği kadar nefret eder, huzursuz bir atmosferde yaşayamaz ve bunu yaşamayı sevmez. Bu nedenle uyum konusunda daima dikkatli davranır ve bu da onun en sevilen özelliklerindendir. Terazi erkeği doğuştan barışçıldır:

O, sizin çalışmalarınızı onaylar ve samimi iltifatlarla ödüllendirmeyi bilir. Doğası gereği size zorluklar da yaşatabilir. Terazi erkeğini bir şeyi yapmaya zorlamak gerçekleşmeyecek bir teşebbüstür; eğer onu tehdit ederseniz bu iyice imkânsız hale gelir. Sonra da bir kavgayı önlemek için, sizi tatmin etmeyecek yalanlar söyler. Dıştan gelen baskıyı çok zor kabullenir, özellikle de sizin tarafınızdan yapılmışsa üçüncü bir tekrar asla kaldıramaz. Sanata karşı ilgili, müziğe, resme ve edebiyata eğilimli bir insandır. Sadece bu ilgi alanlarını onunla paylaşmanızı değil, aynı zamanda ilgi alanlarınız farklı bile olsa, bunlardan sizin de coşku duymanızı ister. Size, hiç bilmediğiniz konularda yeni kapılar açar. Adalet anlayışı gerçekten hayret vericidir ve ilke olarak zayıfların ve zarar görmüşlerin yanında yer alır. Dünyadaki adaletsizliklerin karşısında.
Buna rağmen, kendi hayatı söz konusu olduğunda kazananların yanına geçer. Sakınamadığı tartışmalarda ara sıra sinik olabilir. Değişimi sever, bu nedenle yapacağınız sürekli değişimlerle onu bir yerde uzun süre tutabilirsiniz.

Adalet anlayışı, eşitlik karşısındaki fanatizmiyle birlikte ortaya çıkar. O yüzden kendisi için talep ettiği şeyleri aynı ortamda size bağışlamayacağından korkmanıza gerek yoktur.

Kendisinden sonrakilere karşı anlayışlı ve toleranslı bir babadır. Hatta bazı hallerde bu toleransı siz bile fazla bulabilirsiniz.

Paranın onun için bir anlam ifade etmediği söylenemez, ama yine de eğer finansal bir fiyasko yaşamak istemiyorsanız, dizginleri ele almalısınız, çünkü Terazi erkeği para biriktiremez. Hiçbir şeyi gizlemez ve seve seve harcamaların kontrolünü size bırakır. Can sıkıcı konularda bile rahatça konuşabileceğiniz bir insandır.

Erkeğin Diğer Burçlarla İlişkileri
Koç Erkeği - Koç Kadını
Bir Koç olarak devamlı merkezde olmak istediğinizden, Koç kadınıyla olan ilişkiniz, ancak o kendini size tabi kılmaya hazır olduğunda iyi gidebilir. Bir Koç kadını olarak, onunla devamlı aynı basamakta durmaya çalışmayın, çünkü o doğuştan liderdir ve evlilikte de öyle kalmak ister. Ancak o zaman bir kadını kabul eder:

Koç erkeği, Koç kadınında ilgi alanlarını entellektüel olarak paylaşabileceği ve uyumlu bir aile yaşantısı düşüncelerini gerçekleştirebileceği bir insan arar. Bir Koç erkeğinin hayatında çocuklar büyük rol oynar. Eğer bir sevgili ve bir anne olarak beklentilerini karşılayabilirseniz, iyi bir baba olur.

Koç erkeği, genelde eğilimleri ve ilgi alanlarıyla kendini yönlendirir, çünkü bütün olasılıkları kullanmak ister. Ancak kendinden bir şeyler vermeden bunu yapabilmesi her zaman kolay değildir. Bir Koç kadını olarak siz, Koç erkeğinin bu eğiliminde eksantrik bir egoistlik olmadığını anlamak zorundasınız.

Eğer bu ilişkide, rotayı kimin belirleyeceği konusunda anlaşabilirseniz, bu ikiniz için de mutlu bir beraberlik olur.

Koç Erkeği - Boğa Kadını
Boğa kadını basit fikirlerden hoşlanmaz ve buna tepki vermez. Koç erkeği, ara sıra Boğa kadınında bir kadında aradığı canlılığın yokluğunu hissedebilir. Bir Koç erkeği olarak Boğa kadınının sakin ve oturaklı tipi, size uyuşuk ve sıkıcı gelebilir. Yine de Boğa kadınına karşı doğru davranış biçimi geliştirirseniz, sizi ihtirasıyla şaşırtabilir. Onda, hiç beklemediğiniz bir ateşi canlandırabilirsiniz. Bu tamamıyla size bağlıdır. Her şeye rağmen onu çok fazla baskı altında tutmamalısınız, çünkü boğanın "boynuzlayabildiğini" de görebilirsiniz.

Koç ve Boğa, farklı bakış açılarına sahip oldukları için karşılaşmaları patlamaya benzer bir başlangıca yol açabilir. Bu nedenle bir ilişkiye girmeden önce, dünyaya bakış açılarının çok uzak olup olmadığını ve aralarındaki uçurumun karşılıklı tavizlerle kapatılıp kapatılamayacağını bilmek zorundadırlar. Sonuçta birliktelikleri, gerçek bir ilişkiye dönüşebilir. Boğalar, Koçların en fazla karşı oldukları "ayraç"lara fazla eğilimlidirler.

Boğa kadını, bilgi sahibi olmadığı bir konuyla ilgilenmek istediğinde, baştan ona bu konuyu unutturabilirsiniz. Ama Boğa kadınının yanında taşa çarpabilirsiniz. Düşüncelerine uymayan bir şey karşısında çok zor ikna olur ve nadiren fikrini değiştirir. Yere öyle sağlam basar ki ayaklarından yere demirlenmiş gibidir. Bir Koç olarak onunla başa çıkabilir seniz, bu övgüye değerdir. Ondan çocuklarınız için çok fedakâr bir annelik beklememelisiniz, çocuklarınıza en iyi yaşamı sağlama konusunda yan çizebilir.

Koç Erkeği - İkizler Kadını
İkizler kadını, rüyalarınızın kadını olmak için fırsat arar. Çünkü duygularından çok mantığıyla hareket eder. Koç ve İkizlerin birçok ortak noktaları vardır. Sizin sosyal olma eğiliminizi paylaşır ve tıpkı sizin gibi daima hareket halindedirler. Toplumda sıcaklığı ve sevîmliliğiyle parlar, bu da onu başkaları için değerli kılar. Sizi rahatsız edecek flört ilişkilerine girmez, çünkü sınırları iyi bilir ve onları aşmaz.

Kalbinin derinliklerinde sadıktır. Ateşle oynamayı sever, ama yanmayı istemez. Zorluk çekeceğiniz konularda beklemesi gerektiğini hızla anlaması ve entelektüelliğiyle sizin için iyi bir eştir.

İkizler kadınının yanında acıkma malısınız. Gerçekten iyi bir şeyler yemek istediğinizde, güzel bir restoran aramak zorundasınız, çünkü onu iyi bir ahçı olarak tanımlamak gerçekten mümkün değildir.

Her şeye rağmen ev işlerinde de gelişmeye yatkındır. Mesela aniden misafir geldiğinde, hiç yoktan çok lezzetli yiyecekler yaratabilir. Evde mi yoksa yolculukta mı olduğunuz konusunda sizi oldukça şaşırtabilir. Sohbet etmeye ve insanlara daima ihtiyacı vardır, bu da size zaman zaman biraz yorucu gelebilir. İkizler kadını için çocuklarla ilgilenmek zevklidir, bu nedenle çocuklarına iyi bir anne olabilir.

Koç Erkeği - Yengeç Kadını
Yengeç burcunda doğanların iş anlayışı, siz Koçların anlayışına da benzer. Koç ve Yengeç, birbirlerinin yapılarındaki farklılıklara saygı gösterdiklerinde ideal bir çift olabilirler.

Yengeç erkeği gibi, Yengeç kadınını da zırhından dışarı çıkarmak çok zordur, Koçlar için çok büyük sabır gerektirir. Yengeç dişi burçlardandır. Bu burçta doğanlar bütün kurallarda pasiftirler ve ilk önce sığınaklarından çıkarılmaları gerekir, ancak ondan sonra atılgan ve tutkulu olabilirler. Yengeçlerin verici olmaktan çok alıcı oldukları söylenir.
Eğer Yengeç kadını aşkınıza dürüst bir şekilde karşılık verirse, yolun nereye gittiğini bilmese bile gerekli durumlarda daima sizi izler. Onu, zor ve yorucu biri yapan tatminsizliği için kendini değil tersine başkalarını genellikle de sizi sorumlu tutar.

Diğer yandan onu sorumluluk almaya zorlarsanız, yanında hiç şansınız kalmaz. Şimşek gibi bir hızla tası tarağı toplar ve sizi hayrete düşürür. Bir Koç erkeği olarak bu "gezintilere" katlanabilmek için tekrar tekrar desteğe ihtiyacınız vardır.

Yengeç kadınıyla ciddi bir tartışmaya girmeden önce bütün meselelerinizi arkanızda bırakmış olmanız gerekir. Yengeç kadını şakadan hiç anlamaz. Kıskançlıklarının çoğu ilkel bir güdüden kaynaklanır. En iyisi, kendinizi ve gözlerinizi kontrol altında tutun, çünkü zararsız bir flört bile bir felaket yaratabilir. Belki de bu, her Yengece has bir sorundur; tutkunun tadını, siz kabuklarını "kırmadan" nasıl çıkarabilirler? Bundan dolayı karşı cinsle olan ilişkilerinde acı çekerler. Ona fark ettirme den bu sorunu çözmesine yardım ettiğinizde tutku dolu bir zevk denizine dalabilirsiniz.

Her şey bir yana, siz de onun yardımseverliği karşısında boğulabilirsiniz. Çünkü onun duygu ve kararlarının etkisine girmek kadar hiçbir şeyden nefret edemezsiniz.
Yengeç tüm burçlar içinde en evcimen tiptir. Size daima içinde emniyette olacağınız ve mutluluk duyacağınız sempatik bir yuva hazırlama ya çalışır. Bu yüzden çocuklarını, birer yetişkin olsalar bile büyük kaygılar içinde serbest bırakır. Her şeyi kendine bağlama çabası içinde olduğundan, çocuklarıyla olan bağlarını çok zor koparabilir.

Koç Erkeği - Aslan Kadını
Aslan kadını, güçlü kişiliği nedeniyle, hayvanlar kralı aslanın yüzünü kara çıkarmaz. İki güçlü kişilik bir araya geldiğinde, anlaşabilmek için ya birinin taviz vermesi gerektiği ya da bunun sürekli bir kavgaya yol açacağı düşüncesi, her zaman Koç - Aslan ilişkisi için geçerli olmayabilir. Çünkü Koç, kendini seve seve geri çekebilir. Sorunların temel noktasını anlayabilir. Bu nedenle ilişki baştan başarısızlığa mahkum edilmemelidir.

Aslan kadını her şeyini, yaşamını iyileştirmeye adayabilir. Hırslıdır ve daima yenilik ister. Hızla işe koyulur ve yeni konulara eğilir, ama bunların bazıları yarıda kalır. Aslan kadını, eşitlikçi bir yapıdadır ve sizin tarafınızdan bile rahatsız edilmeyeceği bir sessizliğe ihtiyacı vardır. Aksi halde bir pençe darbesini tatmak zorunda kalırsınız. İç dünyasının derinliklerini keşfetmeye çalışmayın, çünkü zaten buna izin vermeyecektir. En iyisi değişken yapınızı ona fark ettirin ve sonra da sizde yaratacağı etkinin tadını çıkarın.

İkiniz olgun bir yaşamın başlangıcına adım attığınızda, birlikteliğiniz fırtınalarla dolu bir ilişkiye dönüşebilir.

Koç Erkeği - Başak Kadını
Başak burcu, Merkür tarafından yönetilir. Bu da genelde sizden entellektüel olarak bir adım ileride olacağı anlamındadır. Kapalı biri olarak tanımlanmayabilir, ama kâl bini dilinde taşıdığı da söylenemez. İçini görmenize pek severek izin vermez, düşünce ve duygularını kendine saklar. Bu nedenle Koç erkeğinin, onu biraz da olsa tanıması için zamana ihtiyacı vardır. İleride de Başağın size tüm kalbini açmayacağı ve gerçek duygularını pek sık göstermeyeceğini anlamak zorundasınız. Ancak bunu temel alarak, size olan aşkı konusunda ikileme düşmekten sakının, bundan dolayı sizi çok zor affedecektir. Duygularının yaralanmasından, ki bunu asla yapmamalısınız, aşırı derecede korkar ve davranışları bu güdüden kaynaklanır. Böyle acı bir hayal kırıklığını asla kaldıramaz.

İyi davranışları, duygusallığı ve diğer insanların duygularını paylaşabilme yeteneği Başağın karakter özelliklerindendir. Hiçbir karşılık beklemeden, sorunlarınızı çözmede size yardım etmek için büyük çaba gösterir.

Koç erkeğini pek kandıramasa da Başak kadınının soğuk görünümünü aşmayı başarabilirseniz, bir tutku "uçurumu" sizi beklemektedir.
Onda, yüksek makamlara yaraşır bir meziyet olan bireysel disiplin vardır.

Bazıları onu, her şeyi bildiğini sanan ve mızmız biri olarak değerlendirir, ama gerçekte ona haksızlık yaparlar. Bu sadece, onun bağlantıları hemen görüp, kanıtlarla nasıl tartışacağını bildiği keskin anatitik görüşünün bir ifadesidir.

Kimseye zorla yardım etmeye çalışmaz, ama istenirse yardıma daima hazırdır.

Koç Erkeği - Terazi Kadını
Koç da Terazi gibi başlangıçta soğuk bir etki yaratır, ama bir araya geldiklerinde bu etki dağılabilir.

Koç erkeği, Terazi kadınının kendi zevkine uygun olduğunu hemen fark edecektir.

Terazi kadını, duygusal olarak sizinle kolayca baş edebilir. Bazen biraz sıkıcı ve hatta miskin gibi görünse de onun duygusal özelliklerini küçümsememelisiniz.
Dahası Terazi kadını, kendini küçük işlerde gösteren bir mükemmeliyetçidir. Eğer bir şey onun değer yargılarına uymazsa, buna sinirlenmez ve herkese de bunun böyle olduğunu hissettirir. Eğer Terazi kadını sizi severse, sizi dişi bir aslanın erkeğini koruduğu gibi korur. Bu, onun yanında sizin hakkınızda kötü bir şey söyleyen birisi için de geçerlidir. Ona bütün gücüyle saldıracak tır. Bir kere verilmiş bir sözü tutmak, onun için dürüstlükten öte bir şeydir. O, sizin için kesinlikle güvenilir biridir. Ne yazık ki bu meziyetin önemi bugün anlaşılamıyor. Çocukları olsa bile Terâzi kadını, ev ve işi bir arada, ikisini de ihmal etmeden götürmeyi başarır.

Koç Erkeği - Akrep Kadını
Eğer bilinçli olarak Akrep kadınını seçtiyseniz, size sadece "iyi şanslar" denebilir. Kendine benzer birini arayan, bir enerji kaynağıdır. Hiç bir erkek onunla kolay geçinemez, sizin de bir Koç olarak onunla uzun ve uyumlu bir beraberlik kurmanız konusunda çok fazla şansınız yoktur.

Birilerini kırmak veya yaralamak istemeyiz, ama burçların içinde en negatif, kavgacı ve ara sıra sinir bozucu olan burcun Akrep olduğu söylenir. Ama bir Akrep kadını olarak sizin bir istisna olduğunuza eminiz.

Eğer çok geç olmadan, Akrep kadınına olan aşkınızdan ve tutkunuz. dan vazgeçmek istiyorsanız hemen tabanları yağlasanız iyi olur, yoksa oturduğunuz yerde kalırsınız.

Koç Erkeği - Yay Kadını
Yay kadını pozitif düşünceyi hayatın her alanına yayan, mutlu bir insandır. Yardımseverdir ve her zaman iyi öğütler verebilir.

Yaylar, bağımsız ve başına buyruk insanlardır, mesela iş hayatında kendi patronu olarak kalmayı ister.

Bedensel olarak formda kalmak, Yay kadını için çok önemlidir. Bunun için seve seve spor yapar ve zayıf kalır. Başka birinin haklarını korumak isterken bile, parasal yönden güvenli olmak ister, çünkü hatalardan nefret eder ve finansal risklerden hoşlanmaz. Bir Yay kadınını kazanmak istiyorsanız, ona güvenli bir gelecek vadedebilmelisiniz. Bir Koç erkeği olarak Yay kadınında ideal eşinizi buldunuz. Evcimendir, iyi bir ev kadınıdır, sorunlarınıza karşı anlayışlıdır ve gerekli gördüğünde inisiyatifi ele alır.

Koç Erkeği - Oğlak Kadını
Oğlak kadını için eşyalara sahip olmak çok önemlidir. Bu yüzden sizi, kendi zenginliğini arttırmak amacıyla, iş hayatında daha iyi bir yere gelmeniz için teşvik edecek ve hırslandıracaktır. Hırsınız yoksa, bir Oğlak kadını için boşuna uğraşmayın. Boşuna zaman harcamamaya dikkat eder ve bunun için hayat arkadaşını düşünerek seçer. Ama bu, man tığının duygularını yok ettiği anlamına gelmez. Tam tersine aşkta fantazi dolu ve doyumsuzdur.

Değişmez bir misafirperverliği vardır ve dostları arasında kendini çok iyi hisseder. Aile bütçenizi ona hiç düşünmeden teslim edebilirsiniz. Pratik zekâsıyla parayı düzenler ve her zaman bir şişe şampanyayı da düşünür.

Pratik yaşam anlayışını çocuklarına da veren iyi bir annedir.

Koç Erkeği - Kova Kadını
Kova kadını zor bir avdır. Çünkü onun peşinde koşan tek avcı olmadığınızı kabul etmek zorundasınız. Eğer bütün avcıları ormandan atabilirseniz, sizi zirveye kadar izleyen bir kadın buldunuz demektir. Bunun için bir dakika bile sorumluluklarınızı unutmanıza izin vermeyecektir. Yaradılışınıza uymasa bile, size olan ilgisini kaybetmemesi için, onun gözünde her zaman biraz esrarlı kalmalısınız.

Bu ilişki ideâl olarak nitelendirilemez ve genelde parçalanır, ama siz hayat boyu sürecek bir arkadaşlık kazanırsınız. Her zaman yanınızda olacaktır, çünkü amacı ihtiyacı olan herkese yardım etmektir.

Kıskançlığı sevmez, bunun için geçerli bir sebebi olsa da bu huyunu göstermeyecektir.

Koç Erkeği - Balık Kadını
Balık kadını, birçok erkek için ideal bir eştir; evcimen, güvenilir ve biraz açıktır. Sevdiği erkeğin kendi sine yol göstermesini ister. Çoğu kişinin hoşlandığı bir huy. Ama cazibesiyle istediklerini yaptırmasını da bilir ve yorulmak bilmeyen, çok uyanık bir zekâsı vardır. Oltasında bir erkek varsa, mesleki hırsları yok olur. Çarkın dönmesini sağlama görevi sizindir. Karşılığında, içinde kendinizi rahat ve huzurlu hissedeceğiniz iyi bir ev sağlar. Bütün itirazlara karşı yanınızda olacak ve sizi savunacaktır. Bütün kişilik farklılıklarına rağmen siz aktif ve gerçekçi bir insanken, o biraz romantik ve yavaştır bu ilişki yürüyebilir. Para işleriyle siz ilgilenirseniz iyi olur, çünkü düşüncesizce para harcamaya eğilimlidir.

Arası İyi Olduğu Burçlar
Çok iyi : Aslan, Yay
İyi : Boğa, İkizler, Kova, Balık
Kötü : Yengeç (çok huysuz) Terazi (çok kararsız) Oğlak (çok fantazisiz)
Ne iyi ne kötü : Başak, Akrep.

Sağlık Eğitim ve Mesleki Eğilimler
Siz, doğanın sağlık ve yorgunluktan hemen kurtulabilme gücü verdiği bir burçta doğmuşsunuz. Uzun süre çalışmak, sizi çabuk yorar. Yorgunluk belirtilerine dikkat etmelisiniz, çünkü sizin bünyeniz kısa süreli yorgunluklara dayanıklıdır. Fiziksel zararlarla birlikte, sindirim sisteminiz de zarar görebilir.
Genelde uzun ve ağır hastalıklar çekmiyorsunuz, ama bir kere yatağa düştünüz mü, gerçekten hastasınız demektir. Doktora gitmeden önce bildiğiniz bütün kocakarı ilaçlarını deneyin.
Sinir ve mide hastalıklarına eğilimlisiniz. Sindirim sisteminiz ve böbrekleriniz de bunlara eklenebilir. Baş ve diş ağrıları, size migren ve nezle kadar yakındır. Yine de sağlıklı olduğunuz için kendinizi şanslı kabul edebilirsiniz.

Uygun Meslekler
1- Mars'ın sembollerine (demir, ateş, kan) uygun meslekler:

* Metal işleme, demir endüstrisi, kasap, itfaiye eri.

2- Fiziki aktivite ve hızlı reaksiyon gerektiren meslekler:

* Beden eğitimi öğretmenliği, spor cu, şoför, pilot, sirk palyaçosu, şov menlik.

3- Diğer insanları yöneteceğiniz meslekler ile saldırı ve savunmavla ilgili meslekler:

* Askerlik, polislik, rehberlik, avukatlık

İş Hayatı
Her işte iyi bir yere gelebilirsiniz. İstasyon memuru olmak veya büyük bir kuruluşta çalışmak, size göre değildir, çünkü rutin şeyler size dehşet verir. İlerleme olanağı olan ve her gün gelişme kaydettiğinizi görebileceğiniz işler size uygundur. Siz fikir zenginisiniz ve her gün yeni bir fikir istersiniz. Bunun için büyük kâşiflerin çoğunun, Koç burcu olmasına şaşmamak gerekir. Size uyan başka bir meslek de satıcılıktır, çünkü baş kalanı etkileyebilirsiniz. Hangi mesleği seçerseniz seçin, size otorite ve fikirlerinizi gerçekleştirme olanağı veren, yüksek bir yere geleceksiniz. İş seçiminde her zaman rutin işlerin sizi ölümüne sıktığını göz önünde bulundurun. Her zaman yeni desteklere ihtiyacınız vardır. En azından olaylara büyük bir heyecanla yaklaşma ve sonra da onları bitir meme huyundan vazgeçmelisiniz

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Morrigan; 7 Şubat 2007 13:46
nazlisu - avatarı
nazlisu
Ziyaretçi
15 Ekim 2006       Mesaj #2
nazlisu - avatarı
Ziyaretçi
star Karakteristik Özellikleri

Yaşama içgüdüsünün ham enerjisi, evrenin bir parçası olmak içgüdüsü Koç insanlarının en temel karakteristikleridir. Bebekler kendilerini yaşamın ve evrenin merkezinde görürler. Ancak yaşları büyüdükçe merkezde olmadıklarını, içinde yaşadıkları ailenin bir parçası olduklarını anlamaya başlarlar. Evrenin ya da yaşamın merkezinde olmadığını anlamak, daha geniş sosyal bir sistemin parçası olduğunu kabul etmek Koçların karmik yükümlülüğüdür. Bu tür olgunluk geliştirmeyen Koçlarda daha talepkar ve çocuksu bir davranış biçimi görmek mümkündür. İstekleri konusunda hemen hiç tolerans göstermeyen Koç, zaman konusunda da oldukça sabırsızdır. Genellikle ben-merkezcil bir tutum içinde bulunan Koç, diğer insanların ihtiyaçlarını anlamakta, cevap vermekte zaman zaman zorlanabilir. Koç insanları eylemci bir naturaya sahiptir. Amaçlarını tespit ederler, hedefe kilitlenirler ve başarılı olmak için ellerinden geleni yaparlar. Hakikaten sembolü olan koç gibi, atak, dövüşçü, vazgeçmeyen bir yapıları vardır.

Sponsorlu Bağlantılar
Hedeften vazgeçmeme hali, inat zaman zaman saldırganlık şeklinde de kendini gösterebilir. Lider konumunda olmayı sevmesi, inisiyatif kullanmaktan çekinmemesi, kendi bildiklerinden ödün vermek istememesi insan ilişkilerinde yaşadığı problemlerin temel kaynağıdır.
Koç yaşamda deneyimlediği her şeye fiziksel olarak da reaksiyon vermek alışkanlığındadır. Başka bir deyişle, yaptıkları şeyin değerini ölçmeden, gerçek duygularını ayrımsamadan, mantık çerçevesinde değerlendirmeden önce, bir alevlenir, sonra sakinleşip, gerekli soruları sormaya, araştırma yapmaya başlar.

İhtiraslı doğaları, etraflarındaki insanları harekete geçirmelerine, beraberlerinde sürüklemelerine neden olur. Ancak karşı taraftan ilgi görmedikleri durumlarda, kızgınlık duymaları ya da ilgilerini tamamen kaybetmeleri de mümkündür. Savaş ve mücadeleyi sembolize eden Koç burcunun bireyleri, o kadar aceleci ve sabırsızdırlar ki, girdikleri savaşta zaman zaman gerekli donanımı sağlamak gereğini gözardı edebilirler. Çok çabuk kızmalarına ve öfkelenmelerine rağmen, kin tutmayı hiç beceremezler. Kızgınlıkları ve öfkeleri saman alevi gibidir, parlar ve anında yok olur. Bu Koç insanlarının en önemli olumlu özelliklerinden biridir. Böylelikle insan ilişkilerinde yaşadıkları sorunların uzamasını doğal bir şekilde önlemiş olurlar.

Aktif, ateşli Mars'ın yönettiği Koç öncü bir ruha sahiptir ve enerjik yapısıyla hiç bir deneyimi kaçırmaz. Son derece hevesli, iyimser ve arkaş canslısı doğasıyla, günlük yaşamda diğer insanları da harekete geçiren bir enerji kaynağı gibidir Koç. Süregelen bir fiziksel aktivasyon halinde olması, fazla gelen enerjilerinin boşalmasına böylelikle entellektüel anlamda da daha üretken olabilmesine yardımcıdır. Pek çok insanın başlamaktan çekineceği projelerin altına girmekten enerjik Koç hiç çekinmez. Ama genellikle pek çok tamamlanamayan projenin başlangıcında da yine Koç vardır. Kolaylıkla dikkatinin dağılması, ilgisini yitirmesi, detaylara dayanamaması girişimlerin sonunun gelememesindeki en büyük etkendir. Her ne kadar yoğun fiziksel enerji Koç burcuyla bağdaştırılsa da; Koç kendisine uyum sağlayabilecek arkadaşlar ya da kendini destekleyecek bir partner bulamadığı zaman, motivasyon kaybeder. Fiziksel aktiviteden uzak kalmak, üretkenliğinin düşmesine, depresif bir ruh haline girmesine ve kilo almasına neden olabilir.


star Aşk

Koç komplimanları, özgür ve canlı insanları sever. Dışadönük ve aktiftir. Bir Koç ile beraber olmak için, enerji ve aşk heyecanı ile dolu olduğu göz önünde tutarak, O'nun la birlikte geç saatlere kadar uykusuz kalmayı göze almak gerekir.

Entelektüel kapasitesi de son derece gelişkin olan Koç'un dikkatini bu alanlardaki farklılıklar çeker. Atak ve ihtiraslı bir yapısı vardır. Ayrıca Koç aşkta kıskanç olabileceği için, tamamen olmasa bile, partnerinin vaktinin büyük bir kısmını kendisine ayırmasını ister.

Koç kendinden bir şeyler istenmesinden, birlikte olduğu insana rehberlik etmekten, yön göstermekten ve akıl vermekten hoşlanır. Genellikle tavsiyeleri ve fikirleri son derece açık, hiç şüpheye yer bırakmayan bir tarzdadır. Oldukça dürüst ve açık kalpli olduğu için, duygularını, fikirlerini eşiyle rahatlıkla ve samimiyetle paylaşır.

Bir Koç ile ilişkiyi bitirmek için en iyi yol O'na emirler vermeye ve domine etmeye çalışmaktır. Özellikle aşkta bu tür yaklaşımlardan Koç nefret eder. İkili ilişkilerde emir veren bir tarz, Koç'un bu istekleri yerine getirmek bir yana, karşısındakini dinlemesini bile engeller. Bağımsız bir ruh olan Koçlar aslında oldukça güvenilir, sevince sadık kalabilen ve heyecan veren eşlerdir

Sağlık

Ateş grubu ve Öncü Koç, Zodyak kuşağındaki ilk burç olması nedeniyle çevreyle çok büyük bir etkileşim içindedir. Yoğun bir özgüven ve enerji, bedensel ve ruhsal karakterinin anahtar sözcükleridir. Koç, Zodyak'ta başlangıcı sembolize ettiği gibi, anatomik olarak da vücutta kafayı, beyni, kafatasını ve yüzü yönetir (burun kemikleri hariç).
Koç çok çabuk sinirlenmeye ve parlamaya yatkındır. Bu özelliği sinir sisteminin yıpranmasına neden olabilir. Ateşlenmeler, kazalar ve döküntülü hastalıklar en ön sırada gelen rahatsızlıklarıdır. Ergenlik sivilceleri 30 yaşını geçtikten sonra bile kendini göstermeye devam edebilir. Sebepsiz baş ağrıları, migren de Koçlarda sık rastlanır.
Telaş eli ve aceleci yapısı, her zaman dikkatsizlik yüzünden, küçük kazalara ve kanamalara da yol açar. Özellikle baş bölgesini dikkatle korumak gereklidir. Yazın sıcak günlerinde de mutlaka kendini Güneş'ten koruması tavsiye edilir. Çünkü Koç diğer burçlara oranla, Güneş'ten etkilenmeye daha eğilimlidir.
Hem bedensel hem sinirsel sağlığını dengede tutabilmek için, Koç düzenli bir uyku sistemine, dinlenmeye, gevşetici masaj ve banyolara ihtiyaç duyar. Beyni ve bağışıklık sistemini güçlendirecek beslenme türüne önem vererek, mümkün olduğunca hayvani gıdaları mutfağından uzaklaştırması gerekir. Koç'un demirden yapılmış eşyaları evinde bulundurması iç huzuru getirir. Ayrıca, yakut, lal taşı, yeşim taşı hem bedensel hem de ruhsal olarak Koç'u koruyacak uğurlu taşlardır.
Kırmızı renkli, sivri yapraklı ve yakıcı tada sahip, hardal, karabiber, anemon, katırtırnağı, sarımsak, şeytan şalgamı, ısırgan otu, defne gibi bitkilerle hazırlanan çay ve ev yapımı ilaçlar da sağlığın korunmasında önemli rol oynar.
Parlak renkli kıyafetler giymek, özellikle hiç değilse aksesuar olarak kırmızı bir şeyler kullanmak, Koç'un özgüvenin tazelenmesine ve iyi hissetmesine yardımcı olur.
Koç'un enerji fazlası olduğu için her türlü bedensel aktivite yaşamında büyük öneme sahiptir. Ancak bunların açık havada gerçekleştirilenleri, ruhsal dinginlik de sağlayacağı için daha tercih edilir olmalıdır.
Karşıt burcu Terazi'den kaynaklanan refleks etkiyle böbrekler ve lumbar bölgelerine dikkat etmek gerekir.


Hediye Seçimi


Koç Kadını
Koç burcu insan vücudunda kafayı yönetir. Koç kadınına kaliteli bir saç fırçası ya da saçları için hoş aksesuarlar alabilirsiniz. Bir güzellik salonundan makyaj veya yüz bakımı yaptırması için hediye çeki verebilirsiniz. Makyaj, ve cilt bakım ürünlerine bayılacaktır.

Heyecan duygusunu tatmin etmesi için yarış bisikleti ya da roller-blade, paten alabilirsiniz. İyi bir poker oyuncusu olduğu için iskambil kağıtları hoşuna gidecektir. Heyecan dolu bir film veya belgesel video kaset, dvd alabilirsiniz.

İlgi çekmeye bayılan Koç kadınına kalabalık bir sürpriz parti düzenleyebilirsiniz. Baharatlı yiyecekleri sevdiği için bol baharatlı sos ve cipsler hazırlayabilirsiniz. Mücevher almak isterseniz en sevdiği taş elmastır, minik küpeler ya da elmas taşlı bir yüzük çok hoşuna gidecektir. İpek veya saten iç çamaşırlarına bayılır, kırmızı ya da pembe tonlarını seçmelisiniz.

Koç Erkeği
Koç burcu, kesici aletleri, demiri ve ateşi yöneten ateş burcudur. Koç erkeğine şık bir çakı, bıçak ya da mangal seti ile sürpriz yapabilirsiniz. Koç insanı her zaman yeni işler peşinde olduğu için deri bir evrak çantası veya hesap makinasına ihtiyaç duyabilir. Ofisi için kaktüs hediye edebilirsiniz.

Rekabetli sporlardan hoşlandığı için maç bileti, eğer çok paranız varsa Harley Davidson motosiklet bile alabilirsiniz. Koç, savaşçıların burcu olduğu için bilgisayarında oynayabileceği bir savaş oyunu alırsanız kendi gücünü deneme imkanı olacak ve çok zevk alacaktır.

Koç erkeği cesur, dayanıklı ve öncüdür. Ona bir çift kovboy çizmesi alırsanız kendini Malboro reklamındaki kovboy gibi hissedecek ve çok keyiflenecektir.






*TeoDora* - avatarı
*TeoDora*
Ziyaretçi
21 Ekim 2006       Mesaj #3
*TeoDora* - avatarı
Ziyaretçi
KOÇ BURCU 2006 YORUMUseparator
koc2
KOÇ BURCU

Sonlanmaların ve yenilerin başladığı yıl....coşkulu, taşkın tabiatlı,atılgan,serüvenlere koşmaktan keyif alacak Koçlar plan ve programları önceden yapılmış bir yıl yaşayacaklar. Zodyak’ın gözü pek savaşçıları Koçlar geçtiğimiz yıl tam dört kere Güneş ve Ay tutulmasını yaşadılar.Tutulmaların en önemli etkisi beraberinde getirdikleri değişimler olduğundan bundan oldukça fazla etkilendi Koçlar...Gelen değişimlerden etkilenen Koçlar genel tavırlarıyla birlikte, kişilikleri ve özellikle evlilik içi ve de ortaklıklar konusunda bildiklerinden –şaşmak durumunda kalacaklar.Koç burcunun ilk on gününde doğmuş olanlar 29 Mart gerçekleşecek olan Güneş tutulmasıyla hayata yeni bir açıyla bakmaya başlayacaklar.Özellikle yükselen burcu Koç olanların yeni girişimlerde bulunurken disiplin açısından güçlüklere ve engellemelerle karşılaşması söz konusu olacak. Bu sınırlayıcı etkilerin hızını kesecek davranış ve duruş; iradeli olmak ve doğru zamanlamayı seçmektir. Bunun yeni başlayan durumlara da yardımcı olacağını göreceklerdir.Bu yardım daha çok başlanan işi kalıcı kılmasıyla kendisini gösterecektir.Disiplin gerektiren konularda gereksinim duyduğunuz iradeyi bulacaksınız. Bir sabırlılık sınavından bahsedersek bunun getirilerini yaşamınızın her alanında hissetmeye başlayacaksınız. Yaşam akışınızda bir yükselme söz konusu olacak ve bunu başkalarının da görebildiğine şahit olacaksınız. Dengelenmesi gereken, ruhsal borçlar olarak algılayabileceğiniz karmalarının bedellerinin ödeneceğini söylememiz de mümkün...Diğer yandan Koçlar vergi,sigorta, kredi alımı ve geri ödemeler konusunda hassasiyet sergilemeliler. İster evlilik ister ortaklık aracılığıyla olsun edinilmiş ortak gelirlerin adil dağıtımı ve kullanımı ön planlarda yer alacaklardır. Bu yıl özellikle yılan hikayesine dönmüş ya da hiç beklemediğiniz şekilde karşınıza çıkacak miras konuları çözümlenmeye başlayacak. Bu yıl bir çok Koç bu şekilde mal mülk edinecek ve bunu mirasa konarak gerçekleştirecek!
KOÇ ERKEĞİàKarşılaşacakları fırsatları deneyimleri ile kotaracakları ve ortaya çıkan sonuçtan kendilerini alamayacakları durumlar yaşayacaklar. Uzun süredir –diledikleri- kalıcılık getirecek başlangıçları ortaya koyacaklar. Evli ve çocuklu beyler, babalıklarını yoğun duygularla derincesine benimseyecekleri bir döneme girmekteler.Yaşayacakları küçük olaylar ve bunları çözüş tarzları ile babalıklarını iyice tadacaklar. Çocuksuz beyler bu aralar bu konuya çok fala odaklanmadan zamanlarını geçirmeliler! Buna en büyük etken Satürn ün disipline eden ve sınırlayıcı etkilerini gösterebiliriz.Beklediğiniz bebek gecikebilir!
KOÇ KADINIà içeride kopan fırtınalarını dışa vurmaya başlayacak Koç kadınları. Bu yıl oldukça hareketli ve aktif bir yıl olacağa benzemekte...Yaşantınızı mercek altına koyacağınız bu yıl içerisinde ilerisiyle ilgili önemli ve sabit kalacak kararlar alacaksınız. Attığınız adımların yarattığı değişimleri görmek için sabrınızı sınayacağınız bir döneme gireceksiniz. Yenilikleri görmezden gelmez ve iradenizi işlevsel kılmayı akılda tutarsanız bunun meyvelerini toplama şansınız da olacak.Sizi bıktıran olayların üzerine gittikçe kazandığınız esnekliği bir çok farklı yerde kullanabileceksiniz böylelikle. Unutmayın ; özgürlük ve mutluluğun yolları burada kesişecek.
İŞ VE PARAàKoçlar, Güneş tutulmasından sonra, özellikle üzerilerinde ki aile baskısını etkisiz kılacak ve rahat çalışıp, kariyerlerinde ilerleyebilmek için gereken yeniliklere kendilerini de açmış olacaklar. Atakta bulunmazdan önce planların bir kere daha gözden geçirilmiş olması, eksikliklerin giderilmesinde de önemli rol oynayacaktır.2006, Yeni başlangıçlar ve projeler için mükemmel bir yıl olacak Koçlar için...
AŞKà Evli olanlar, birbirlerine besledikleri hisleri yoğunlaştıracak. Evli olmayanlar ise haklı bir titizlikle daha da seçici olmaya özen gösterecekler.Bu seçicilik onlara orta vade de ideal olanı bulma şansını da verecek.Haziran döneminde Saturn/Mars kavuşumuyla sert etkiler açığa çıkacağından partnerinizle herhangi bir şekilde çatışmaya girmekten kaçınmalısınız.
SAĞLIKà Bedenleri oldukça güçlü olan Koçlar, ayaklarını varis,spazm,kramp gibi kas ve sinir ağrılarına karşı iyi dinlendirmeliler.Cinsel yolla bulaşan hastalıklar konusunda tedbirli davranmaları da tavsiye edilebilir.Temmuz –Eylül dönemi yoğun iş temposunu da getireceğinden beslenmenizi ihmal etmemeye dikkat etmelisiniz. Biraz itinalı hareket ederek sağlık problemlerinizin önüne geçmeniz mümkün.

ŞANSLI TARİHLER à Karar vermede oldukça hızlı hareket eden Koçlar 15 Aralık 2005 –3 Ocak 2006 arasında seri düşünecekler ve bu sefer yerinde kararlar verecekler yabancılarla ve yabancı ülkelerde anlaşmalar yapacaklar. 16 Kasım –13 aralık arası başladıkları girişimlerin meyvelerini toplayacaklar. Bunlar için gerekli bol bol yolculuk yapacaklarını da söylemeden geçmemeliyiz.

RİSKLİ TARİHLER à12 Nisan- 7 Haziran arası özellikle dolaylı ya da direk su ile ilgili problemlere aman dikkat. Su ile çalışan ev aletlerinde bozulmalar su basmaları vb durumlarla karşılaşma olasılılarına karşın cihazlarınızın ehliyetli kişiler tarafından kontrolüne yada ev için bu konuda masraflar yapmaktan kaçınmamalısınız. 24 Ekim –6 Aralık a kadar vergi, sigorta ve kredi kartı ödemelerinin ihmal edilmemesine dikkat etmenizde yarar var.

Diğer Burçlarla İlişkisi
Koç ve Koç
iki Koç'un beraberliginden kivilcimlar çikabilir. Elele verdiginiz takdirde çok sey basarabilirsiniz. Ikinizde her zaman büyük düsünürsünüz, ulasamayacaginiz hiç bir hedef yok gibi.

Koç ve Boga
Boga burcu sizden çok farklidir. Risk almayi sevmez, adimlarina dikkat eder ve güvenligine çok düskündür. Güvenilir Boga burcunun sinirleri Koç’unki kadar saglam degildir, bu yüzden aranizda sürtüsmeler çikabilir.

Koç ve ikizler
Koç burcu iliskide lider olmak ister. Ikizler ise değişken yani uyumlu nitelik tasidigi için bu durumu sorun çikarmadan kabullenir. Zaten onun kafasi kendi projeleri ile yeterince doludur

Koç ve Yengeç
,Koç Yengeç'in basari hakkinda hiç bir sey bilmedigini düsünür. Koç, Yengece basari için onun hayal bile edemeyecegi kadar çalisma, çaba, zaman ve dikkat gerektigini haykiracaktir


Koç ve Aslan
Aslan burcu, bastan çikarma ustasidir. Yönetmeyi seven Koç, kendinizi bu defalik onun ellerine birakirsaniz mutlulukla teslim oldugunuz ilk savasiniz bu olabilir. Ikinizde son derece tutkulu ve enerji dolusunuz.


Koç ve Başak
Koç burcu sadik degildir. Ahlak kurallarina ve deger yargilarina çok önem veren Basak ise böyle bir seyi asla kabul etmeyecektir. Ne istediginize karar verin ve bosuna ikinizde üzülmeyin.


Koç ve Terazi
Farkli kutuplari bir araya getirmekte becerikli olan Terazi iyi bir arabulucudur. Aceleci Koç'un tersi olarak problemleri tarafsiz bir gözle inceler, küçük parçalara bölerek analiz eder ve sonunda çözüm getirir.


Koç ve Akrep
Mars tarfindan yönetilen bu iki burcun beraberligi atesli, tutkulu ve gürültülü olacaktir. Ikinizde hiç bir seyi yari gönüllü yapmazsiniz. Ikinizinde kuvvetli inançlari ve görüsleri vardir. Astrolojik açidan pek uyumlu sayilmasaniz da çok çabalarsaniz yürüyebilir.

Koç ve Yay

maceraya bayilirsiniz, Yay ile birbirinizi bulmaniza sasirmamali. Artik birlikte Afrika'da safariye mi çikarsiniz, ortak bir konuda birlikte ders mi alirsiniz, ne yaparsaniz bu iliski çok eglenceli olacaktir.

Koç ve Oglak

Bir Koç olarak bu kadar planli bir iliskiye dayanamaz isyan edersiniz. Siz bir ateş elementi olarak sinirlari zorlamak, baskalarinin çekindigi konulari kurcalamak istersiniz. Toprak elementi Oglak ise pratiklik ve güvenlik demektir.


Koç ve Kova

Kova burcu sanki sizin için yaratilmistir. Koç ile macera dolu bir hayatiniz olacaktir. Kova'nin gizemli ilgisiz tavirlari, keskin analitik zekasi ve yenilikçi tutumu size çok cazip gelir.

Koç ve Balik

Balik burcu, sevgilisinin ona destek olmasini ister, siz ise bir Koç olarak bunu kolaylikla yapabilirsiniz. Balik insani yumusak, fedakar ve yaraticidir. Iliskinizde insiyatifin kendisinde olmasini istemez ve idareyi memnuniyetle size birakir.
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
11 Kasım 2006       Mesaj #4
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Kova
Kova burcunun özellikleri: Yenilik merakı, değişiklik, insan sevgisi, büyük akıl, deha, kendini beğenme, geçmişe bağlılık, çılgınlıklar, bağımsızlık, tartışma, dikkati çekme. Kova burcu için Uranüs'ü tanımlayan sözlere de bakın.


KOVA BURCUNDA:
Onbirinci Burç. Sabit, hava ve erkek.
(20 Ocak'la 19 Şubat arası)
Bu burçta hava üçlüsü ile sa­bit dörtlü birleşir. Oysa bu burcun yöneticisi sebattan, bağlanmak­tan hiç hoşlanmayan Uranüs'dür. Bu nedenle Kova Burcu insanı, ka­falı, bilgili, özgür, bağımsı bir tip olmakla birlikte tehlikeye girece­ğini anladığı an gerileyip kendisi­ni kurtaracak güçtedir.
Kova Burcu insanlarının çoğu dostluk, ahbaplık severler, insan­lar onları çok ilgilendirir. Zaten ço­ğu da insanların iyiliği için çalış­maktan zevk alır.
Güneşin siz doğarken Kova Burcu'nda olması, size idealist bir yapı kazandırırken, bir yandan da sevdiğiniz ve sevmediğiniz şeyleri daha kesin çizgilerle ayırmanıza yol açar. Zorbalıktan ve istemedi­ğiniz şeyi yapmaktan nefret eder­siniz. Özgürlüğünüzü ve bağımsız­lığınızı hemen hemen Yay Bur-cu'ndakiler kadar çok versiniz. Dü­şünceleriniz ilerici, insancıl, ve orijinal. Genellikle kararlı, sessiz, sabırlı, ilişki kurması kolay birisi­niz. Ama buna rağmen dikkatli, tedbirlisiniz. Büyük ihtimalle epey zeki, düşünceli, çalışkan ve felse­feden hoşlanan bir insansınız.
Dünyaya sanki uzaktan, alışılma­dık bir bakışla bakıyorsunuz. Ama kendinizi ilerici hareketlerin bir parçası olarak görüyor, insanların kardeşliğine kesinlikle inanıyor­sunuz. Akıl yürütme yeteneğiniz çok iyi olmakla birlikte sezgileri­niz de güçlü. Çevreniz tarafından kibar, zarif, cömert ve karşı cins­ten pek çok arkadaşı olan biri ola­rak görülürsünüz. Çok ilerici, hat­ta bazen radikal yeni fikirleriniz var. Bilime eğilimli, ne yapacağı tahmin edilemeyen, garip ve alışıl­madık şeyleri seven birisiniz. Dü­rüst, içten, genellikle neşelisiniz. Böyle olunca yavaş kızıyor, kolay bağışlamıyorsunuz.
Aşkta bağımsız yaratılışınız, sevdiğiniz kişiden duygusal ola­rak uzakmışsınız gibi bir izlenim yaratıyor. 20-30 Ocak arasında do­ğanlarda Kova Burcu'nun nitelik­leri daha somutlaşmıştır. 30 Ocak - 9 Şubat arasında doğmuşsanız, İkizler dekanatının o değişken, ile­tişimci yapısından etkilenirsiniz. Şubat 9-19 arasında doğanlarsa, Terazi dekanatının etkisinde, da­ha sosyal, sanata ve müziğe daha eğilimli olurlar.
Zodyak'ın zor anlaşılan burçla­rından biri olan Kova insanının, ne yapacağını da belirtmemiz gere­kir. Uranüs'ün etkisi şaşırtıcıdır. Bir tarafta kendini insanlığa ada­mış Kova tipleri; diğer tarafta ken­di çıkarları için başkalarından ya­rarlanan Kova insanları vardır. Bu durumlar, her tipin özel yıldız ha­ritasına göre değişir tabii. Fakat yine de en şaşırtıcı tiplerin Kova Burcu'ndan çıktığını tekrarlaya­lım.
Kova insanı dostluk arar. Ama bunun bir nedeni de karşısında kendisine hayran kimseler gör- kendine yeten ve kendine güvemek istemesidir. Genellikle kişililerin biridir. Herkesten farklı ve Değini gizler. Çünkü aslında kendi ri fikirleri vardır. Bunların doğru olduğuna inanır. Düşüncelerinin kınanmasına, eleştirilmeye tahammül edemez. Başkalarından fark.1 olmak en büyük amacıdır. Başkalarının sözlerine önem vermez. Ama bütün bunlarla birlikte Uranüs, bu tipe büyük bir çekicilik vermiştir. Onun için ne yaparsa yapsın yine etrafında hayranlar toplanır.
İleri fikirli, yenilik seven, akla hayale gelmez işlere kalkışan Koya İnsanı geçmişe de bağlıdır, özellikle aile bağları çok güçlüdür. Annesi ve babasına çok değer verir. Çocukluğunda benimsediği fikirlerden vazgeçmez. Uranüs'ün bilinmediği çağlarda Kova burcunun yöneticisi Satürn sayılırdı. Aslında da Kova Burcu'nun, bu sert, disiplinli, eskiye bağlı gezegenden çok özellik aldığı da bellidir. Sevgi ve evlilikte de tutucudur, idealisttir ama bazen bu idealin yerini kendini beğenme alır. Böyle durumda Kova Burcu insanı, kendisini çıkarlarını, parayı, hem de büyük parayı düşünür. Çok akıllı, yetenekli ve fırsatları iyi değerlendiren biri olduğu için de rahatını sağlayacak parayı ve fazlasını da kısa sûrede sağlayabilir.
Kova Burcu insanı, bilimin her alanında başarı elde edebilir. Fevkalade bir yazar veya öğretim üyesi olabilir. Televizyon, yayın, Astronomi, astroloji alanları da bu burcu çeker.

Kaynak: MsXLabs.org & Astroloji Ansiklopedisi

Son düzenleyen asla_asla_deme; 17 Haziran 2009 14:10
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Kasım 2006       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
kova1
Yönetici gezegeniniz: Uranüs (Değişiklik, ansızın bağlanış ve iyi sonuçları temsil eder)
Grubunuz: Hava, pozitif
Burcunuzun cinsiyeti: Erkek
Üstün yeteneğiniz: Sağduyu
Özelliğiniz: İnsancıl, iradeli
Emeliniz: İlerlemeyi sağlayacak imkanlar yaratmak
Amacınız: Yükselmek, başkalarına yardım etmek
Yenmeniz gereken huyunuz: İhmalcilik ve paraya değer vermemek
Olası hastalıklarınız: Kalp ve kan dolaşımı hastalıkları, ayak hastalıkları, varis, yüksek tansiyon

21.01 - 30.01Kova burcunun ilk on gününde doğan ve Kova burcu ile Uranüs etkisindeki kişiler sürekli olarak yeni deneyler ve tecrübeler yaşamak isterler. Geleneksel ve alışılagelmiş tutumlardan kopmak için elinden geldikleri kadar farklı yollar ararlar. Adalet duygusu gelişmiş dost canlısı insanlardır.
31.01 - 10.02Kova burcunun ikinci on gününde doğan ve Ikizler burcu ile Merkür etkisindeki kişiler entelektüel konulara son derece meraklı olurlar. Iletişim ile ilgili basın, yayın, televizyon, reklamcılık gibi mesleklerde başarı sağlarlar. Düşünceleri akılcı ve özgündür.
11.02 - 18.02Kova burcunun üçüncü on gününde doğan ve Terazi burcu ile Venüs etkisindeki kişiler dost canlısı, hoş sohbet insanlardır, ancak sosyal ilişkilerinde resmi ve biraz serttirler. Arkadaşlarına karşı bağlıdırlar ve onlardan da aynı tutumu göstermesini beklerler.

Kova, değişim ve devrimlerin gezegeni Uranüs'ün etkisi altındadır. Bu durum Kovaların arkadaş canlısı,uyumlu,ama ne yapacağı belli olmayan insanlar olarak tanınmasına sebep olur. Değişik açılardan bakılırsa Kovanın zıtlıklarla dolu bir kişiliği vardır. Onu sıradan insanlar gibi tepki vermesini beklemeyin, ayrıca değişimi yenilik ve macerayı sever.

Kovanın dengeli bir kişiliği olmasına rağmen burcunun değişik etkileriyle dengesi çabuk bozulur. Aşırılığa kaçan davranışlara eğilimlidir. Dünyanın mevcut durumu onun hoşuna gitmiyorsa, onu değiştirip kendi ideallerine uydurmak zorundadır.

Dünyada iz bırakmayı başarabilmiş dahi Kovalar vardır. Örnek olarak köleliği kaldıran Abraham Lincoln gösterilebilir. Kovanın ideali baskıya karşı savaşmaktır. Insanlara daha hoş bir dünyanın kapılarını açan, yeni besteler yapmış olan Wolfgang Amadeus Mozart, bunlardan biridir. Bazı Kovalar enerjilerini uzay yolculuğu veya zaman içinde yolculuğu olası kılmak için harcamışlardır. Örnek olarak, Jules Verne ya da H. G. Vells gibi ünlü bilim kurgu yazarlarını verebiliriz. Atlantik’i geçen ilk kişi Charles Lintbergh de Kova burcundandır.

Hava guruplarından olan bütün burçlar gibi Kovada abartılı duygulardan korkar. Aklın yardımıyla kontrol edilemeyen durumlardan mümkün olduğunca kaçar. Kendi zekası, Kova için tehlike anlarında hiç düşünmeden kullanılacak bir çıkış kapısıdır.

Temelde iyi, anlayışlı, yardımsever ve hoşgörülü olan Kova, taraf tutmaktan kaçınır. Bu yüzden sık sık gevşeklikle suçlanır. Kova bir şeyi görmek istemezse, görmez. Kovanın insanlığın nasıl olması gerektiği konusunda muazzam fikirleri vardır. Idealleri gerçekten çok büyüktür. Ütopyalar ve serseri fikirlerle ilgilenmeye eğilimlidir. Bir firmanın mali işler sorumlusu veya bir işin finans görevlisi olmak isteyen Kovalardan sakının. Ya bir dahi ya da bir deliyle karşı karşıyasınız. Her koşulda dikkatli olmalı ve bir karar vermeden önce daha iyi bilgiler edinmelisiniz.

Kova için maddi değerlerin hiç bir anlamı yoktur. En büyük zayıflığı, savunduğu ideallerini kendisinde uygulayamamasıdır. Insanları kurtarma isteğinde çok ciddidir, ama bu büyük işle ilgili günlük görevlerini bile unutur. Bunun için Kova, sosyal duyarlılığına rağmen egoisttir. Ama bireysel değil kolektif değerler için savaşır. Bu noktada diğer insanlardan tamamen ayrılır.

Eğer ideallerini gerçekleştirmeyi başaramazsa içine kapanır. Duvarları egoizmden oluşan bir kale kurar. Kendini hoş olmayan sürprizlerden korumak için bu metodu kullanır. Birçok Kovanın kelime hazinesinde içtenlikle söylenen bir “sen” eksiktir.
Kova burcunda doğanlar, dostluğun egemen olduğu bir dünya özlemi içindedirler. Aşkın arkasında büyük tehlikeler olduğuna inanırlar: Kırık kalpler, öldürülmüş rakipler gibi. Böyle bir aşk, bir dramla biter ve bu Kovayı korkutur.

Aşksız bir dünyada daha az karmaşanın olacağını düşünen Kovaların sayısı az değildir. Bir çokları mantık ile duyguları arasında gidip gelirler.

Bir Kovanın, hayatında aşka çok yer ayırması nadir görülür. Aşk, bu burç için esas ideallerinden sonra gelir. Özgürlük kavgası, mesleki görevler; bunların hepsi onlar için aşktan önce gelir. Kova, Eros’a nadiren kurban olur. Kurban edildikten sonra tekrar ezilenlerin haklarının ve büyük ideallerinin hayalini kurabileceği kendi dünyasına çekilir.

Kova, günlük sorunları aşabilme ihtiyacı içindedir. Başka insanlarla ilişki kurarken kendini sevilmeye değer, hoşgörülü, biraz serseri gösterir. Eşinin özgürlüğüne saygı duyar. Kıskançlığını dizginleyebildiği sürece bu böyle sürer. Dostları bu davranışını aldırmazlık olarak görürler, ama aslında öyle değildir. Kova, duygularını açığa vurması söz konusu olduğunda çok çekingendir. Ayrılık acısını gözyaşlarıyla belli etmesi ondan beklenemez.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Kasım 2006       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
br tatil

tatil

Koç Burcu

Koç insanı için tatil demek, heyecanlı yeni olaylarla gücünü ve dayanıklılığını ölçmek ya da daha önce hiç yapmadığı şeyleri yapmak demektir. Koç diğer burçların aksine tatilinde günlük hayatından çok farklı şeyler yaşamak ister. Koç burcu macera ve keşifleri temsil ettiğinden tatilinde dağcılık, rafting, yamaç paraşütü gibi sporlar yapmayı tercih eder. Doğaya karşı kendi gücünü test edebileceği bir kamp tatili ona iyi gelecektir.

Koç burcu ilk defa gittiği yerlerde çok eğlenir. Bu yüzden tatil için hiç gitmediği yerleri seçmelidir. Her zaman yeni şeylere ihtiyacı vardır, daha önce gezip gördüğü yerler ona fazla heyecan vermez. Koç insanı kuru sıcak sever. Türkiye’de güney doğu bölgesi ve Kapadokya, Mısır, Avusturalya’nın iç kısımları, Afrika’nın dağlık ve çöl bölgeleri, Amerika’nın güney batısı gibi bölgeler Koç burcu için uygun tatil yöreleridir.

Eğer Koç burcunun fiziksel aktivitelere fazla gücü yoksa araba ile bir seyahate çıkabilir. Koç insanları çoğunlukla araba kullanmaktan zevk alır. Las Vegas, Paris, Londra, Monaco gibi kumarhanelerin olduğu şehirlere giderse hem kumar zevkini tatmin edecek hem de günlük gösterileri kaçırmayacaktır. At, araba yarışları, tenis turnuvaları gibi heyecanlı sporları izlemekten büyük keyif duyar. Başka bir ülkede oynanan önemli bir futbol maçına giderse heyecan tarafı ağır basan zevkli bir tatil yapmış olacaktır.
Blue BooL - avatarı
Blue BooL
Ziyaretçi
24 Kasım 2006       Mesaj #7
Blue BooL - avatarı
Ziyaretçi
Burcunuzda doğan ünlüler koç
Soyad Doğum Tarihi
Al Gore 31.03.1948
Al Green 13.04.1946
Alec Baldwin 03.04.1958
Ali MacGraw 01.04.1939
Andy Garcia 12.04.1956
Anthony Perkins 04.04.1932
Aretha Franklin 25.03.1942
Ashley Judd 19.04.1968
Bette Davis 05.04.1908
Butch Cassidy 06.04.1866
Celine Dion 30.03.1968
Cesar Chavez 31.03.1927
Chaka Khan 23.03.1953
Charlie Chaplin 16.04.1889
Christopher Walken 31.03.1943
Claire Danes 12.04.1972
Claudia Cardinale 15.04.1939
Colin Powell 05.04.1937
Debbie Reynolds 01.04.1932
Dennis Quaid 09.04.1954
Diana Ross 26.03.1944
Doris Day 03.04.1924
Dudley Moore 19.04.1935
Dusty Springfield 16.04.1939
Eddie Murphy 03.04.1961
Elle Macpherson 29.03.1964
Ellen Barkin 16.04.1954
Elton John 25.03.1947
Emma Thompson 15.04.1959
Eric Clapton 30.03.1945
Erica Jong 26.03.1942
Francis Ford Coppola 07.04.1939
Garry Kasparov 13.04.1963
Gary Oldman 21.03.1968
George Benson 22.03.1943
Gregory Peck 05.04.1916
Hans Christian Andersen 02.04.1945
Herb Albert 31.03.1935
Herbert Von Karajan 05.04.1932
Herbie Hancock 12.04.1940
Hugh Hefner 09.04.1926
Jackie Chan 07.04.1954
James Woods 18.04.1947
Jean-Paul Belmondo 09.04.1933
Joan Crawford 23.03.1904
Johann S. Bach 21.03.1685
John Fowles 31.03.1926
Joseph Haydn 31.03.1732
Joseph Pulitzer 10.04.1847
Julia Stiles 28.03.1981
Julie Christie 14.04.1941
Ad Soyad Doğum Tarihi
Kadir İnanır 15.04.000
Kate Hudson 19.04.1979
Keira Knightley 22.03.1985
Kelly LeBrock 24.03.1960
Keri Russel 23.03.1976
Kofi Annan 08.04.1938
Lara Flynn Boyle 24.03.1970
Lena Olin 22.03.1955
Leo Buscaglia 31.03.1925
Leonardo da Vinci 15.04.1452
Liz Clairborne 31.03.1929
Lucy Lawless 29.03.1968
M. Mussorgsky 21.03.1839
Mandy Moore 10.04.1984
Mariah Carey 27.03.1970
Marlon Brando 03.04.1924
Martin Lawrence 16.04.1965
Martin Short 26.03.1950
Marvin Gaye 02.04.1939
Matthew Broderick 21.03.1962
Matthew Modine 22.03.1959
Maxim Gorky 28.03.1868
Maya Angelou 04.04.1928
MC Hammer 30.03.1963
Nikita Khrushcev 17.04.1894
Norah Jones 30.03.1979
Okan Bayülgen 23.02.000
Oleg Cassini 11.04.1913
Ömer Şerif 10.04.1932
Patricia Arquette 08.04.1968
Peter Ustinov 16.04.1921
Quentin Tarantino 27.03.1963
Reese Witherspoon 22.03.1976
Rene Descartes 31.03.1596
Richard Chamberlain 31.03.1935
Robert Downey Jr. 04.04.1965
Rosie O'Donnell 21.03.1962
Russel Crowe 07.04.1964
Sakıp Sabancı 07.02.000
Sarah Jessica Parker 25.03.1965
Sarah Michelle Gellar 14.04.1977
Sergei Rachmaninoff 01.04.1873
Shannen Doherty 12.04.1971
Steve McQueen 24.03.1930
Steven Seagal 10.04.1951
Steven Tyler 26.03.1948
Tennessee Williams 26.03.1911
Toscanini 25.03.1867
Vincent Van Gogh 30.03.1853
Warren Beatty 30.03.1937
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Aralık 2006       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
KOÇ BURCU TEMEL ÖZELLİKLER
Koç Burcu Özellikleri
Grubu : Ateş
Uğurlu günü : Salı
Uğurlu sayısı : 9
Uğurlu taşı : Pırlanta
Uğurlu renkleri : Ateş kırmızısı, nar çiçeği, al
Uğurlu çiçekleri : Lâle, gelincik, papatya
Uğurlu kokuları : Manolya, lavanta çiçeği, ıtır
Uğurlu müzik : Hızlı tempolu parçalar ve marşlar
En belirli özelliği : Cesaret
En büyük ideali : Zafer
En büyük hatası : Acelecilik
En büyük arzusu : Liderlik

Her şeyden önce sizi tebrik etmekle işe başlayalım. Çünkü sizin kadar canlı, enerjik ve hayata renk katan kimseler azdır. Sizin için dünyanın tuzu, biberi de diyebiliriz, siz, insana şevk veren, cesaretlendiren, neşelendiren tiplerdensiniz. Bulunduğunuz yerde kimsenin canı sıkılmaz. Zira canınız istediği zaman karşınızdakileri oyalamasını, onların her şeyi unutmalarını sağlayabilirsiniz. Fakat bu sadece siz arzu ettiğiniz zaman olur. Çünkü siz her şeyden önce kendisini düşünen bir tipsiniz. Her söze "Ben" diye başladığınız da bilinmektedir tabii. Onun için de ancak sözlerinizi zevkle dinleyecek, size hayran olacak ve itiraza kalkmayacak kimselerin yanında bütün cazibenizi ortaya koyarsınız. Şartlar değişir, biri size karşı gelmeye kalkar ya da tenkide cüret ederse durum bir anda değişir: birden öfkelenerek o tatlı havayı bozabilirsiniz. Öfkelenmekte belki haklı belkide haksızsınız, ancak bu konuda yıldızınızın etkisinde kaldığınızı söylemeliyiz. Karakterinizi bütün yönleriyle açıklamadan önce yıldızınızdan bahsetmemiz daha uygun olur sanırız. Zira böylece sizi destekleyen yıldızınızdan neler aldığınızı da öğrenmiş olursunuz.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Aralık 2006       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
4-11 Aralık 2006
Bu hafta gökyüzü oldukça hareketli ve de enerji yüklü. Bunun senin hayatına yansıması ise şöyle olacak; Dolunayın yoğun enerjisi insanlarla iletişim trafiğini hareketlendirecek, pratikliğin artacak, okumak, yazmak, haberleşmek hayatında ön plana çıkacak. Bu hafta Mars ve Merkür yay burcuna geçiş yapacaklar. Koşullar, şartlar ve de beklentiler değişecek. Kararlılık göstermek ve de hızlı adımlar atmak senin büyük bir şans yakalamana neden olabilir. Hayat sürprizlerle doludur. Gizli bir durumun veya gizli bir aşkın da ortaya çıkması mümkün. Aşk hayatında ve de iş hayatındaki gelişmeler emin adımlarla ilerlemeni sağlayacak.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Aralık 2006       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Koç - 23.12.2006 , Cumartesi

Bugün, yakın dostlarınızla birlikte gönlünüzce eğleneceğiniz bir gün olacaktır. Birlikte daha önceden kararlaştırdığınız bir etkinlikte çok güzel bir zaman geçireceksiniz. Enerjiniz, duygularınızı ifade edişiniz ve kişise canlılığınız çok olumlu. Sezgili, yaratıcı, özgün düşüncelerinizle eylemlerinizi gerçekleştirme fırsatı bulacaksınız. Sizinle aynı doğrultuda düşünen arkadaşlarınızla yakınlığınız sizi bugün oldukça keyiflendirecektir. Hafta sonu olması dolayısıyla sorunlardan biraz olsun uzaklaşmak size de iyi gelecektir.

Bağımsızlığınızın da yüksek olduğu bugün, daha mesafeli ve mantıklı düşünce tarzıyla hareket edeceksiniz. Orjinal olan herşey ilginizi çekecek. Kültürel konulardaki etkinlikleri izlemek, fuar organizasyon yada düzenlenen bilgi amaçlı faaliyetlerde bulunmak ta bugünün aktiviteleri arasında yer almakta. Moral düzeyiniz gayet iyi. Her zaman atak ve herşeye düşünmeden atılan siz, bugün hareketlerinizi kontrol edebilecek güce sahip olacaksınız.

Benzer Konular

10 Aralık 2019 / Misafir Burçlar
10 Aralık 2019 / Misafir Burçlar
10 Aralık 2019 / Misafir Burçlar
10 Aralık 2019 / Misafir Burçlar
10 Aralık 2019 / Misafir Burçlar