Arama

Astroloji - Fallar - Başak

Güncelleme: 10 Aralık 2019 Gösterim: 325.022 Cevap: 1.750
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Eylül 2006       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
basak1pu

Sponsorlu Bağlantılar
Burcun Özellikleri

Kendinizi müzede gibi hissettiğiniz bir evdeyseniz ve orada kalemler yazı masasının kenarına paralel yerleştirilip, kitaplar büyüklük sırasına göre dizilmişse ve ortam desintan kokuyorsa, hiç şüphe yok ki evin sahibi Başak burcunda doğmuştur. Aklın gezegeni Merkür tarafından yönetilen Başağı, dış çevresi ve ruhsal durumundaki karmaşa kadar rahatsız eden bir şey yoktur. ,Zodyak' ın altınca burcu olan Başağın en önemli özelliği akıllı olması ve doğruyu yanlıştan ayırabilme yeteneğinin olmasıdır. Bu burçta doğanlar dikkatlidirler, ölçüp biçerler, düşünürler, karşılaştırırlar ve ondan sonra karar verirler. Her şeyi dikkatli bir şekilde analiz ettikleri için, uygun olmayan şeyleri hemen anlayıp, onu en hızlı bir şekilde "düzeltmeye" çalışırlar. Sözünü ettiğimiz bu özellikler, Başağı titizlik delisi gibi gösterebilir. Diğer yandan Başak insanlarına, dürüstlük ve samimiyete dayalı büyük özen göstermek gerekir.

Başağın ayakları sımsıkı yere basar zaten onu etkileyen madde topraktır. Zodyak' ın problemli üyeleri, özellikle birine dayanma ihtiyacı duyan Yengeç için, Başak huzur ve güven kaynağıdır. Bazı insanların aklını başından alan ve akılca hareketlerin imkânsız olduğu düşünülen durumlar, Başağı şaşkına çevirmez. Verilmesi gereken kararları, bilgisayar kadar güvenilir ve doğru verebilir. Doktorluk veya hemşirelik gibi çabuk ve doğru karar vermenin bir insanın yaşamanı kurtardığı mesleklerde bu burçtan insanların bulunmasına şaşırmamak gerekir. Başak, devamlı mızmızlanan müşterilerin sayısız şikâyetleriyle uğraşması gereken bir otel müdürü olarak da sakinliğini korur ve gerekeni yapar.

Buraya kadar söylediklerimizi bir sonuca bağlarsak; Başak, karmaşık olmayan ve belki biraz tek yönlü bir burç gibi gözüküyor. Farklı bir ruh sal yönü yok gibidir. Ama peşin hükümlerden kaçının. Çünkü Başak burcunun tüm karakterini henüz ele almadık. Merkür'ün çocukları olan Başaklar, çok "akıllı"dırlar, asla sıradan veya soğuk değildirler. Duygusal anlarda nadiren tepkî göstermeleri onların duygusuz olduklarını göstermez. Çok duygulu ve şefkatlidirler ama sevdikleri insanlara yeterli ilgiyi göstermezler. Başak insanları zayıf noktalarını tümüyle bildikleri için kendinden şüphe etmeye meyillidirler. Ama şüpheleri, varlıklarının manevi temelini sarsacak kadar ileri gitmez. Bunun için toprak unsuruna kök salmışcasına bağlıdırlar. Başaklar bu dünyada yer edinme konusun da kendilerinden şüphe ederler. Bundan dolayı daha önceden yaptıklarını koruma ve güvensizliklerini giderme çabaları vardır. Başakların kutsal kitabı takvimleridir. Buna en önemsiz anları bile işaretleyeceklerdir. Ama kader planlanamadığı için bu dünyada en uyanık Başağın bile tahmin edemeyeceği şeyler olur. Bir kaos içine düşme korkusu yüzünden bazı Başaklar aşırı hareketlere eğilimlidirler. Hayat planlarını öyle abartırlar ki her coşku ve heyecan daha doğmadan yok edilir. Etraflarına koruyucu bir duvar örerler ve sonra da hapisteymiş gibi yaşadıklarından şikâyet ederler.

Başakların göze çarpan başka bir özelliği de kendilerine çok dikkat etmeleridir. Bu, başka burçların sinirine dokunabilir, örneğin Başağın yatak odasındaki büyük aynanın önün de sivilce ve deri bozuklukları ile uğraşmaları gibi... Başak erkekleri için saç dökülmesi en büyük talihsizliktir. Her sabah şakaklarındaki boşluğun büyüyüp büyümediğini kontrol ederler.

Aşırı dikkatlilik, Başaklarda sadece dış görünüşte kalmaz. Bu burcun üyeleri iç dünyalarını da acımasızca incelerler. Kendilerinin ve diğerlerinin zayıf noktalarını görürler. Başak tarafından yapılacak bir eleştiri, karşı taraf için acı verici olabilir. Ama bunun içinde bir parça gerçeklik de her zaman vardır.

Başaklar, büyük iddialar ve gerçekler arasındaki çelişkiyi hemen fark ederler. Bu yüzden gerçekten sakin ve keyifli olduğu anlar çok nadirdir. O her olayı çok ciddiye alır. Ufak bir alay, kaba bir söz karşısın da Başak köşesine çekilir ve görünmez olur. Başkalarını cesaretlendirdiği konuları kendisi yapamaz. Alaylı sözleri yanlış anlar. Zayıf noktalarına rağmen Başağın ölçülü ve güvenilir bir karakteri vardır. Bu arada sakin görünüşünün altında bastırılmış olan kuşku ve güvensizlik, bir gün patlayabilir. Bir örnek vermek gerekirse: Bu, tıpkı yüzyıllarca durulan bir volkan gibidir, volkan bir gün hiç belirti göstermeden patlar ve parıltılı ateşiyle çevresindeki her şeyi felakete sürükler. Başaklar patladıklarında, astroloji "vahşi Başaklar"dan bahseder. Yanındakilere 180 derecelik dönüşleri kavramak zor gelir, çünkü bu burcun karakteri ne tamamen zıt durumdadırlar. Sadece Başak çift karakterli değildir, İkizler, Yay, Balık gibi burçlar da öyledir. Bir öğüt: Başak kontrolünü kaybederse, onu kendi haline bırakın. Böyle değişimler "vahşi Başak"ta tam bir fırtına etkisi yaratır. Yine de bu durum, Başak insanlarının her endişe ve sorunu içlerine atmaları ve sonradan değişik "psikomatik" hastalıklardan acı çekmelerinden iyidir. Başak, fiziksel sebeplerden çok, duygusal sebeplerden oluşan hastalıklara karşı özellikle duyarlıdır. Ancak başka insanlara yardım edebiliyorsa kendi acılarını "unutur". Başkalarının sorunlarını çözerken kendi problemlerinin üstesinden gelir. Yardım işlerindeki görevlilerin çoğunun Başak burcun dan olmaları bu nedenledir.

Sorunlu özelliklerden söz açılmışken, Başaklar haylazlık etmeyi severler. İnsanlığın geri kalanından farklı olduklarını düşündükleri için korkunç züppe olabilirler. "Güçsüz" buldukları insanların sorunlarına burunlarını sokarlar. Eğer kişiliğinin vahşi ve aşırı titiz yanlarını göz ardı edersek Başaklar güvenilir, çalışkan, dikkatli, akıllı ve temelci insanlardır. Aileleri ve dostlarıyla yakından ilgilenirler. Yanına yaklaşılması kolay insanlardır. Bir sanat eleştirmeni olarak, zevkleri ve kaliteyi fark etme yetenekleri vardır. Bu onları sanat eseri ve antika kolleksiyonculuğunun ustası yapar, özellikle de bu pahalı hobiyi olası kılacak bir işleri varsa. Eşyaları dik katli kullanmayı bilirler, onlara bir şeyi ödünç verirseniz, aynı şekilde geri alacağınızdan emin olabilirsiniz. Bunun dışında; onları yöneten akılcı Merkür, bir bardak şarapla çakır keyif olmalarını sağlar. O zaman biraz katı olan Başaklardan, kendileriyle bile dalga geçebilen esprili hikâyeciler çıkar.

Son olarak, özellikle yaşlı Başak insanlarını ilgilendiren bir konuya değinmeliyiz. Başaklar düzenli yaşam anlayışlarından dolayı uzun yıllar yaşarlar. Yalnız kalmayı tercih ederler. Başak insanları gençken bile parti çılgını değildirler. Arka planda olmayı severler, sadece saygı değer başarılarla göze batmayı isterler. Kendilerine ihtiyaç duyulduğunu bilmek, iş ve aile yaşamlarına anlam katar. Çocukları evden ayrılıp hayat arkadaşlarına kaybettiklerin de yalnızlaşırlar. Her şeye rağmen Başak insanlarının birçok kültürel ilgi alanları vardır, okurlar, müzik dinlerler, çok yaşlanmamışlarsa tiyatroya veya konsere giderler. Kitap ve müzik onlar için çok önemli olmasına rağmen, insan ilişkileri ve sıcaklığının yerini dolduramazlar.

Özellikle Başak insanları yaşlanınca sabit fikirli ve hareketsiz olurlar. Gençler bundan korkmamalı ve bu muhafazakâr görünüşün altında sadece güvensizliğin yattığına düşünmelidirler. "Yaşlılar"' ın ne dediğini dinlemeliler. Başak erkeklerinîn hikâyeleri özellikle hoştur, çünkü eşsiz bir hafızaları vardır.

Künyesi
En önemli özellikleri : Dürüstlük, alçak gönüllülük, ölçülülük
En zayıf noktaları : Titizlik, hasta olmaya karşı abartılı korku
Önerilen meslekler : Doktor, hemşire
Yeteneksizliği : Halkla ilişkiler yöneticisi
Kadın olarak : Rahibe Theresa
Önerilen araç : Bisiklet
En sevdiği yemek : Güzel köfteler
En sevdiği içecek : Havuç suyu
En sevdiği renk : Mavi
En sevdiği dergi : Hayır kurumlarına yardım dergisi
En sevdiği spor : Jimnastik
En sevdiği kitap : Hercule Poirot'lu kitaplar
En sevdiği eğlence : Etrafı toplamak
TV' deki favori programı : Yarışmalar
Kaybetmek istemeyeceği mobilya : Yazı masası
Metal : Merkür
Uğurlu taşı : Safir
Tehlikeli bölge : Karın, bağırsak
Bulunmayı en sevdiği yer : Park

Erkek ve Aşk, Evlililik
Başak erkeği bir Don Juan değildir, Dikkatli ve sabırlıdır. Yeni bir ilişkiye girip bir kadına yaklaşması

uzun zaman alır. Ama utangaçlığın dan kurtulup harekete geçerse, umulmadık yetenekler geliştirebilir. Başak erkeği flörtlerin üstadıdır. Bunu başarmak çok cazip olması gerekmez. Çünkü başka özellikleri var dır.

Yağ çekmeyi, inanmadığı şeyleri söylemeyi beceremez. Genelde kadınları açıklığı, dürüstlüğü ve keskin zekâsıyla etkiler. Başak erkeği çevresine güven saçar ve "zayıf cins"i kendine çeker. Eğer birini elde etmeye uğraşıyorsa, bunu klasik bir şekilde, çiçekler ve tatlılarla yapar. Bunun için bir çok babaya ideal bir damat olarak gözükür. Romantizm ve duygusallıklar ona göre değildir. Aşk saatinden önce bile iç çamaşırlarıyla çoraplarını düzenli bir şekilde sandalyeye koyar.

Başak erkeği, ciddi bir ilişkiye olgun bir şekilde düşünüp taşınarak karar verir. Ama birine "evet" derse, ona hayat boyu sadık kalır. "Benliklerini bulmak" isteyen eşitlikçi kadınlar için, biraz fazla bağlayıcıdır. Eşinin hayatını elinde tutmak, onu ve çocukları koruyup beslemek ister. Bunun için mesleki ilerleme şansından mahrum bırakılmamayı is ter. Mutfak parası ve hediyeler konusunda Başak erkeği cimrilik yapmaz. Ama yine de çok ekonomik düşünür. Kutlama günlerinde kuru çiçek yerine, gül veya karanfil hediye eder.

Kadın ve Aşk, Evlililik
Başak kadınının yanında birçok çapkın avuçlarını yalamıştır. Çök zor fethedilen dişi burçlar grubundandır. Ona "tam bir erkek" ve maço rolünü oynayan erkek, oyunu kaybeder. Onun güvenini sadece dürüst fikirleri olduğunu ispatlayan ve kartlarını açık oynayanlar kazanabilir. Başak kadını kesinlikle sırlara ve gizliliğe eğilimli değildir. Parola sı "ya hep, ya hiç"dir. Bir erkeği eleştiren, değer veren bakışıyla gömleği ne kadar soyabilir, ama gömleği bir çok ciddi konuşmalardan, kutsal sözlerden sonra çıkarır. Ama dikkat! Aşk yeminleri zayıf görünmemeli, çünkü Başak kadını her şeyde olduğu gibi aşk ve sekste de ölçü ve ihtiyatlı olmadan yanadır. Yine de onu kazanan kişi, mükemmel bir ev kadını ve iddialı bir eş kazanır. Çocuklar için Başak kadını çok iyi bir annedir, ara sıra sıkı ve ters görünebilir. Bu onun, bağımsızlığından evlikte de vazgeçmeme isteğindendir. O sahiplenici veya kıskanç değildir. Onun için evlilik, temelinde aşk ve dürüstlüğün bulunduğu ve iki tarafın da uymaları gereken bir sözleşmedir.

İş hayatında Başak kadını sözüne bağlılığı ve dürüstlüğü ile parlar. O düşünebileceğiniz en iyi hemşire veya özel sekreterdir. Bunun yanında iş ve özel hayatını kesin bir şekilde ayırır. Eğer şefi iş sırasında kaytarırsa, onu hemen ihbar edecektir.

Kadının Diğer Burçlarla İlişkileri
Başak Kadını - Koç Erkeği
Koç ve Başak birbirine zıt burçlar dır. Biri boynuzlarıyla duvarı yıkmaya çalışırken (tıpkı burcunun sembolü gibi), öbürü beyniyle çıkış yolu arar. Ama bildiğiniz gibi, zıt kutuplar birbirini çeker. Bunun için Bayan Başakla Bay Koç arasındaki ilişkinin kötü sonuçlanacağı söylenemez.

Başak kadını Koçun macera merakından, kavga mantığından, erkeksi kendine güveninden etkilenebilir. Koçun bu özellikleri Başağı etkiler, ama kıskandırmaz ve mutsuz etmez. Çünkü savaşabilir ve başkalarıyla beraber olduğunda bile mantığın yolunu izler. Bir ilişkiye karar verdiyseniz, birbirinizin "haklarını' ve "yetkilerini" iyi belirleyin yoksa kavga çıkabilir. Bir Başak-Koç ilişkisinde "hakimiyetin kırıldığı nokta", cinselliktir. Koç tahrik edilebilir, davetkâr ve kaçamaklara meyilli biridir. Sevgisin inansanız da zaman zaman yapacağı kaçamaklara kolay kolay alışamayacaksınız.

Başak Kadını - Boğa Erkeği
Astrologlar bunun ideal bir kombinasyon olabileceğini söylerler. Ama onun, hayalerinizin erkeği olduğıınu anlamanız uzun sürebilir. Çünkü siz çok dikkatli ve gerçekçisiniz ve o da hemen ayaklarınıza kapanacak cinsten bir adam değildir. Boğa ve Başak, toprak grubunda yer alır. Bu, ikisinin de mantıklı ve dikkatli olduklarını gösterir.

Boğa erkeği ağırbaşlı ve güvenilirdir,'gerçek bir dost, iyi bir koca ve babadır. Sizin gibi o da boş zamanını kendi dört duvarı arasında geçirmekten hoşlanır. İkinizin de tutucu bir yapısı vardır. İkinizi "kendi evin de kahraman" olarak alaya alabilirler. Ama alay edenler belki de kendileri güvenli bir evde kurallı ve barış dolu bir hayata özlem duyuyorlardır.

Boğa erkeği gerçek bir erkektir ve seksüel enerjinizi tüketecektir. Ama çok fazla bir arada kalmayın. Çünkü dış dünyayla ilişkisi olmazsa Boğanız çekilmez ve inatçı olabilir.

Başak Kadını - İkizler Erkeği
Bu iki burcun birçok ortak ve karşıt yönleri vardır. İkisi de Merkür ta rafından yönetilir. Bu gezegen zeki İkizlere ve çözümleme yeteneği mükemmel olan Başağa farklı karakter de zihinsel hareketlilik verir. Diğer yandan İkizler hava grubundandır. Bu onları hesaplanamaz yapar ve değişim çabalarının temelini oluşturur. Başak tam tersine toprak grubunda dünyaya gözlerini açmıştır ve daha çok deneyimlerine güvenir.

Bu ilişkide uyum potansiyeli çok fazladır. İkizler erkeği, sizin soğuk olmanıza asla izin vermeyecektir. Ya ondan büyülenirsiniz ya da onu dönek ve yüzeysel bulursunuz. Çok cazibeli olmasına rağmen, onun maceracılığı ve ani ruh hali değişimleri sizi deli eder. Bin şeyi bir anda yapabilir (çok azını bitirmesi olasıdır). Kesinlikle sıkıcı bir eş değildir.

Hareketli aşk hayatı ve çabuk sıkılma hastalığı, onun bir evlilik için pek uygun olmadığını gösterebilir. Bu nedenle hayatınızın erkeği, değilse, hiç ümitsizliğe düşmeyin. İkizler erkeğiyle bir kaçamak sizin için yine de unutulmaz bir deneyim olabilir.

Başak Kadını - Yengeç Erkeği
Başak Kadınıyla Yengeç erkeği, anahtarın kilide uyması gibi birbirlerine uygundurlar. Çünkü birine da yanma ihtiyacı içinde olan Yengeç, siz Başakta kabuğundan çıkmak için ihtiyaç duyduğu duygusal emniyeti bulur. Sonradan gerçek dünya ya gözlerini açtığında fantezileri ve romantik duyguları onda yeni sayfalar açacak ve okumaya hazır duruma getirecektir. Böylece ikiniz de zıt karakterlerinizden fazlasıyla yararlanacaksınız. İkiniz de kabuğunuzdan çıkıp hayattan ortak bir zevk alacaksınız.

Çevrenizde sizden daha güçlü bir kişiliğe sahip birini istiyorsanız, sorunlar çıkabilir. Yengeç rahat bir arkadaştır ve dış dünyadan devamlı desteğe ihtiyacı vardır. Yengeç erkeğinizin erişebileceğinin daha azıyla mutlu olabilmesi, sizin gibi hırslı bir insanı deli edecektir. Bunun için evlilikte işinize devam ederseniz, yolunuza engeller çıkarmayacaktır. Eve geç gelmeniz gerektiğinde akşam yemeğini hazırlayabilecek bir insandır.

Başak Kadını - Aslan Erkeği
Aslan erkeği bir paşadır. Bunu, bu burcun bir üyesiyle herhangi bir ilişkiye girmeden bilmelisiniz. Sizi tutkuyla sevecek ve el üstünde tutacaktır. Ama buna karşılık sizden doğal olarak, rahat bir ev sağlamanızı, onunla ilgilenmenizi ve dört dörtlük bir kadın olmanızı bekler. Bu, kıyafetlerle başlar (Aslan erkeği "kot ve kazak" giyen kadınlardan nefret eder) ve sekste sona erer (kendinizi ona tamamıyla vermelisiniz). Belki tipik Başak sınırlarınızdan kurtulmanıza yardımcı olabilir. Zekânız ve, gayretinizle ev kadını rolünde mutlu olup olmayacağınız şüphelidir.

Çok önemli: Aslanın eşi için tam bir flört yasağı vardır. Çok kıskanç ve sahiplenicidir ve asla başka birine bakmanıza izin vermeyecektir. Eğer rolünüze karar verdiyseniz, bir Başak kadını olarak ona sadık kalmak size zor gelmeyecektir.

Başak Kadını - Başak Erkeği
Aynı burçtan olanların ilişkisinde bazı problemler olabilir. Bir şey kesir: Çok ortak noktanız var. Huzur ve uyum özlemi içindesiniz aile ve işte düzeni seviyorsunuz. Cinsel yaşamınız pek tutkulu değil, ihtiyatlı davranmaya önem veriyorsunuz. Çünkü size şefkatli ve yumuşak davranılmasını istiyorsunuz. Sadakat ve güvenilirlik ikinizin de güçlü yanlarındandır ve bu konuda pek sorununuz olmayacak. Mutsuzluk sadece hayatta biraz da kavganın olması gerektiğini fark ettiğinizde başlayacak. O zamana kadar ortak nokta olarak çok değer verdiğiniz her şey sinirinize dokunacaktır. Bu nedenle evlilikten önce, uyumun sizin için hayatınızı bir fanusta geçirmek isteyip istemeyeceğinize değecek kadar önemli olup olmadığına karar verin.

Başak Kadını - Terazi Erkeği
Büyük olasılıkla Terazi erkeğinizle bir konserde tanıştınız. Çok ilgiliydi ve hüzünlü sahnelerde biraz ağladı, bu da sizi öfkelendirdi. Terazi erkekleri Venüs'ün etkisinde kalan bir burçta doğan herkes gibi estetiğe önem verirler ve romantiktirler. Duygularına bağlılık Terazi insanlarını biraz tutarsız yapar. Burcunun sembolü gibi bir o yana, bir bu yana kayar ve çok nadiren dengede kalır. Buna Başak kadını olarak alışmak zorunda kalacaksınız. Terazi erkeğine sadece karakteri oturduğu zaman eşlik edin. Baba olarak haklar konusundaki duyarlılığı ile çocuklarına iyi bir örnek olacaktır.

Terazi erkeği başka insanlarla olan ilişkilerinde sizin gibi uyuma önem verir. Eğer uzun vadeli bir ilişki istiyorsanız, daima eleştiren dilinizi biraz tutmanız ve iyi niyetli pratik öğütlerini reddetmemeniz gerekir. Terazi erkekleri Başak burcunda doğanların serinkanlı ve analitik yapıları karşısında kendilerini sık sık yanlış anlaşılmış veya anlaşılmamış hissederler.

Başak Kadını - Akrep Erkeği
Sır dolu, tutkulu Akrep ve mantıklı, ihtiyatlı olmayı seven Başak. Bu ilişkide şiddetli romanslar için gerekli her şey vardır, ama aynı zamanda hayat arkadaşlığı için gerekli tüm patlayıcı madde de vardır.

Eğer yolunuza bir Akrep çıkarsa hemen evliliği düşünmeyin. En iyisi onun bakışlarının üzerinizde dolaşmasının tadını çıkarın. Akrep erkeği cinsel açıdan en aktif burçlar içindedir. Bir kadını baştan çıkarmak onun için erkeksi gücünün kanıtıdır. Eğer çok çekingen Başaklardan değilseniz, duygusal enerjinizi açığa çıkartacaktır.

Büyük bir olasılıkla ilişkinizin büyük bölümünün cinsel tutkudan oluştuğunu fark edeceksiniz. Agresif Akrep' i gerçekten anlamak ve sevgisini kazanmak çok zordur. Eğer her şeyin mantıklı bir açıklaması olduğu fikrinizden vazgeçerseniz, flörtünüzden ilginç ve uzun süreli bir ilişki doğabilir.

Başak Kadını - Yay Erkeği
Başak, Yay burcundan olan bir erkekte aradığını bulacaktır. Yay için özgürlük her şeyden önce gelir. Damarlarında çingene kanı akar. En iyisi, onun özgürlük isteğini kabul edin. Eğer onâ ne zaman isterse gidebileceği hissini verirseniz, zamanla biraz durulacaktır. Ama buna güvenmemelisiniz. Böyle bir ilişki Başak için tehlikeli olabilir. Çünkü kişiliğinden fazlasıyla ödün vermek zorunda kalabilir. Görev ve hakların iddia edilmediği arkadaşça bir temelde kalın. Çok şakacı ve iyi bir konuşmacıdır. Eğer kötü bir duruma düşerseniz, Yay arkadaşınız elinden gelen yardımı yapacaktır. Ara sıra yaptığı küstahlıklar, arkasında güvensizlik ve sinirliliğini saklamaya çalıştığı bir maskedir.

Eğer yine de evlenmeye cesaret ettiyseniz, onun iyi ahçılığınıza gereken değeri vermemesine kızmayın. Evcimenliğe hiç değer vermez.

Başak Kadını - Oğlak Erkeği
Astrologların hemfikir oldukları şey, Başak ve Oğlağın sadece birbirlerine uyduğudur. Ama araya aşk girerse...

İkiniz de toprak grubunda doğmuşsunuz. Başaktan daha çok uyum, düzen, görev ve sorumluluk arayan tek burç Oğlaktır. Hayatın da düşüncesizliğin hiçbir şekline yer yoktur. Adımlarını dikkatle atar, çünkü ona göre yanlış bir adım ölüm demektir. Hesapsız, ani hareketlere olan korkusu Oğlak erkeğini sekste çekingen yapar. Ama tutuk değildir. Bunlar özellikle ateşli kadınların hoşuna gitmeyecektir.

Oğlak erkeğiyle ilişkiye giren, Başak kadını inisiyatifli olmalıdır. Genelde ilk adımı atan siz olacaksınız,

çünkü Oğlak erkeği aşk işlerinde siz den daha çekingendir. Daha yakın, tanıştığınızda ona güven ve cesaret vermelisiniz. Onu aşağılık kompleksinden asla tamamen kurtaramayacaksınız. Depresif denilebilecek derecede pesimisttir. Bu negatif huy sizin iyimserliğinizle ortak bir yol bulacaktır. Birbirinizi en iyiye tamamlamalısınız.

Başak Kadını - Kova Erkeği
Onun için harika bir akşam yemeği hazırladınız, ama o nihayet üç saatlik gecikmeyle geldiğinde mumlar sonuna kadar yanmış, patatesler soğumuştu...

Kova erkekleri dalgın, unutkandırlar, dakik değildirler. Bazen bu dünyadan değillermiş gibi düşünebilirsiniz. Umutsuz idealistlerdir, olayların akışını değiştirmek isterler ve birisi hayallerini dinlemek istemezse hayal kırıklığına uğrarlar. Çekingen ve gerçekçi Başak kadını olarak, Kova erkeğinin yanında çok fazla sabra ihtiyacınız vardır. Ondan çok farklısınız, bu neden size âşık olduğunu açıklayabilir. Sadece bu bile onu durdurup durduramayacak halde olduğunuzun bir göstergesidir. Eğer Kova erkeğine anne değil de bir sevgili olmak istiyorsanız, onda yardıma muhtaç olduğunuz duygusunu yaratın, aslında gerçekten de öylesiniz. O zaman sadece almayacaktır, verecektir de. Belki hayallerindeki büyük saraylar yerine size rahat bir ev kurar.

Başak Kadını - Balık Erkeği
Balık erkeğiyle her ilişki duygusaldır. İlk etkinin sizi yanıltmasına izin vermeyin. Başak erkeği yumuşak ve korumaya muhtaç görünür, ama Neptün'ün yönettiği karakterinde tehlikeli sığlıklar vardır.

Sizi en çok gerçeklere bağlı olmayışı öfkelendirir. Tamamen içgüdülerine güvenir ve basit ama cesur fikirleriyle sizin tartılmış planlarınızı boşa çıkarabilir. Ama onu hayalperest olarak damgalamayın. Onun riskli fikirlerinin, etki-tepki prensibinin savunucusu olan size, uymasa da geçerli olduğunu farkedeceksiniz.

Kendinizi Balık erkeğine kaptırdınız ve onun hayalciliğiyle uzlaştınız, o zaman ilişkinizin geleceğinden emin olabilirsiniz. Balık erkekleri gerçekten dürüst kocalardır. Çocuk eğitimini onun hayalci doğasına bırakmamalısınız.

Erkeğin Diğer Burçlarla İlişkileri
Başak Erkeği - Koç Kadını
Koç kadınının baskın olma eğilimi, Başak erkeğiyle bir ilişkiyi en baştan çok karmaşık yapar. Her şeyi trajik bir şekilde ele almazsınız ama, her emre uyan bir kılıbık da değilsiniz. O kesinlikle sizin evcilliğinizin tam karşıtı olan aktif, tipik bir iş kadınıdır. Asla evinin kahramanı rolünü benimsemeyecektir. Bayan Koç en iyi kendisiyle ilgilenir. Centilmen tutumlarınız bile onun için beş para etmez. Beraber çıkarsanız, restoranın kapısını size tutan o olacaktır.

Ama kısa zamanda, onun görüntüdeki saldırganlığının altında kolay incinen bir karakter olduğunu anlayacaksınız. Eleştiriye neredeyse nevrotik bir tepki verir. Haksız olduğunu asla kabul edemez, bu Achilles topuğu onu "alt etmek" için size iyi bir fırsat verebilir. Anlayış ve iyilikte onu kendinize uzun süre bağlayabilirsiniz.

Başak Erkeği - Boğa Kadını
Bir Boğa kadınıyla çıkmak, sizin için çok zor olmayacaktır. İkiniz de toprak grubundansınız ve bu ilişkinize sağlam bir temel sağlar.

Hayattaki en önemli şeyler, ikiniz için de güvenli bir varoluş, rahat bir ev ve sorunsuz bir aile yaşamıdır.

Boğa kadınınız için uzun zaman çabalamış ve kazanmışsanız, size rüyalarınızı gerçekleştirmede yardımcı olacaktır. Ama sakın şaşırmayın: O sizin tam tersinize, evinde,n dışarı çıkmayan bir külkedisi değildir. Gezileri ve macerayı sever, özgürlük ve bağımsızlığa değer verir, ama güvenli bir yere dönebilme güvenine ihtiyacı vardır.

Boğa kadınınızın bu enteresan karakteri, ilişkinizin sıradan olmasını engeller. Akşamları isteyecek bir şeyiniz kalmayacaktır. Boğa burcun dan bir kadından başka kim sizi cin sel engellerinizden kurtarabilir...

Bazen çılgına döner ve tabaklar etrafta uçuşur. Buna da ilişkinizin devamı için katlanmalısınız.

Başak Erkeği - İkizler Kadını
İkizler kadınının yanında neyle karşı karşıya olduğunuzu bilemezsiniz. İnsanın tutmayı başaramadığı bir civa küresi gibidir. Ani ruh hali değişimleri sizin için anlaşılmazdır. Sık sık harika bir şey karşısında şaşırıp kalmak isterseniz, bunu onunla deneyin. İkizler kadını cazibesinden emindir ve erkekler karşısında alışılmamış başarılar elde etmiştir. Onunla olmak çok eğlencelidir. Partilerde ve samimi buluşmalarda onunla çok eğleneceksiniz.

Ama sıkı bir beraberlik için çabalıyorsanız, yaşama açlığını biraz olsun yenmesini beklemeniz gerekecek. Kendisiyle ve dünyayla anlaştığında ve alışılmamış hayat biçiminin uzun vadede bir şey getirmediğini fark ettiğinde, sizin için vakit tamamdır. Ama dikkat: Onu değiştirmeye çalışmayın. Sizin hayal ettiğiniz özenli anne ve iyi bir ev kadını olmak, İkizler kadını için imkânsızdır.

Başak Erkeği - Yengeç Kadını
Yengeç kadınının her şeyden önce aradığı sıcaklık ve emniyettir. Sizi koruyucu olarak, cesaret gereken durumlardaki bu burçta sıkça görülür ona destek olacak güçlü bir eş olarak görmek ister. Ama onu kandırmaya çalışmayın. Sizin sinirleriniz de demirden değildir. Yengeç kadını olarak ona rol yapmaya veya kendinizi olmadığınız gibi gösterme ye çalışırsanız bunu hemen hissedecektir. Bu onda Başak sevgilisine karşı güvensizlik ve şüphe uyandıracaktır.

Kural olarak ilişkinin dayanıklı kısmını sizin oluşturduğunuz bir gerçektir. Sizin gücünüz uzun bir ilişkinin temeli olabilir. Yengeç kadını bir kere kararını verirse size tamamen güvenecek, kaderini ellerinize bırakacaktır. Bu sizi mutlu edebilir, ama çok büyük bir sorumluluktur.

Eğer mükemmel bir ev kadını ve gerçek bir anne istiyorsanız, daha fazla aramanıza gerek yok. Bu durumlarda ona tamamen güvenin ve söylenme huyunuzdan vazgeçin. Bu, Yengeç kadınında alerjik bir tepki yaratabilir.

Başak Erkeği - Aslan Kadını
Kendimizi aldatmayalım: Aslan kadınının cazibesinin yanında yere çok zor basarsınız. Aslan kadınları çok duygusaldırlar, size yorgunluk ve çok paraya mal olurlar. Diğerlerinden biri olmamaya dikkat edin, çünkü Aslan kadınları genelde ateşli âşıklar haremiyle muhabbet ederler, aynı açık av sahası gibi.

Başak erkeklerinin Aslan kadının dan başka birine kalplerini vermeleri gerçekten çok nadirdir. Onu bu beraberliğin cennetine çıkarmaktan ve onun için önemli olan diğer şeyleri unutturmaktan zevk alırsınız. Sadece onunla olabilmek için etrafı toplamaktan bile severek vazgeçeceksiniz.

Evlilikte karakterleriniz çarpışabilir. İş kadını Aslan eşiniz, sizden hızlı bir şekilde kariyer yaptığında erkeklik gururunuz kırılacaktır. Bu yüzden ona sitem etmeyin. Sizin aşağılık kompleksinizi komik bulacaktır.

Başak Erkeği - Başak Kadını
İki Başak insanının çekingen ve karşı cinse karşı utangaç davranışlarıyla birbirlerini nasıl buldukları bir muammadır. Genelde birbirlerini aile doktorlarının bekleme odasında veya cumartesileri çamaşırhanede tanırlar. İlk randevu özellikle romantik ve çok fırtınalı olmayacaktır. Birbirinizi yakından tanırsanız, birçok ortak nokta bulacaksınız, bel ki de çok daha fazla....

Başak kadınının sıkı ahlâki fikirleri vardır. Dürüstlük ve sorumluluk bilinci, onun için boş sözler değildir.

Bağımsızlılığa değer verir ve hayat arkadaşından da bu fikrini paylaşmasını bekler. Kavgalı beraberlikler ona göre değildir. Bunlar, sizin de uyum sağlayabileceğiniz şeylerdir. İki Başak insanı arasındaki ilişki nesnel bir durum olacaktır. Ama bu gerçekten sevmediğinizi göstermez. Eşiniz size karşı bazen kapalı ve tutkusuz olsa da bundan bir şey çıkarmayın. Sizken diniz de duygularınızın açığa çıkarıl masından hoşlanmıyorsunuz.

Başak Erkeği - Terazi Kadını
Terazi kadınının en alışılmış özelliği değişkenliğidir. Bugün sonsuz aşktan bahsederken, yarın bir buz dağı kadar soğuk olabilir. Siz katı bir Başak olarak onun daimi ruh hali değişimlerini anlayamayacaksınız.

Onu. anlamak hemen hemen imkânsızdır. Ve en kötüsü: O "anlaşılır olmayı" kesin bir şekle sokulmayı reddeder. Kendinizi gerçekten bu rulete kaptırmak istiyor musunuz?

Bu en azından kısa, ateşli bir macerayı anlatmaktadır. Bir kadın olarak, kaçamak istemeyeceğiniz bir tiptir. Pervasız, neredeyse çocukça yaşama biçimi sizi şaşırtır ve sabit düşünme biçimi size yararlı olabilir. Belki birbirinizden bir şeyler öğrenmeye açıksanız, bu iyi bir ilişkinin temeli olabilir.Her şeyden önce sanat alanında çok ortak noktanız olmasına rağmen, hiç bir zaman onu "tekelinize" alamayacaksınız. Kendinden emin bir şekilde ilgi alanlarına yönelir ve sayısız tanıdıklarıyla buluşur. Evlilikte kıskançlığınızı dizginlemelisiniz. Terazi kadını flört etmekten hoşlanır. Bu genellikle zaman geçirmek içindir.

Başak Erkeği - Akrep Kadını
Eğer Akrep kadınıyla aranızda bir çekim olduysa, bazı şeylere hazır olmalısınız. Akrep bütün burçların en tutkulu ve ateşlisidir. Sizin tam tersinize o duygu ve dışavurumlarını çok zor kontrol eder. Onun esrarengiz olaylara ve kara büyüye olan ilgisi sizin için tamamen anlaşılmazdır. Bunu tam bir saçmalık olarak görürsünüz, ona bir türlü bağınızı koparamazsınız. Bu kadının birçok sırrı vardır buna alışmalısınız. Belki de o, sizin açıklığınız ve dürüstlüğünüzden etkilendiğinden size aşık olmuştur. İkiniz de kendinizi çok iyi tanısanız da o, kişiliğinin belli noktalarına değer vermemekte direnecektir.

Ateşli doğasından ötürü Akrep kadını değişimi ve her tür heyecanı sever. Devamlı serserilik yaptığı için, siz kıskançlık sahnelerine yatkın olacaksınız. Sitemler burada hiç bir işe yaramaz, çünkü bu kadın kişiliğinden asla vazgeçmeyecektir. Değişim ve heyecanla Akrep kadınını kendinize uzun süre bağlayabilirsiniz.

Başak Erkeği - Yay Kadını
Yay kadını çok olumlu ve sizin için tam anlamıyla doğru insandır. Onun sözünü esirgemezliği tam size göredir. Siz de bazen dilinizi zor tutarsınız. Sizden ilerde olduğu tek nokta cürettir. İş hayatında çok hırslıdır. Kariyeriniz pek iyi olmasa da size geride kaldığınızı hissettirmez. Bayan Yay evdeki günlük rutin işler için pek sabırlı değildir. Bu durum da "tam bir erkek" olmadığınız duygusuna kapılmadan ev erkeği rolü nü oynayabilirsiniz. Yay kadınınız cinsel açıdan siz den çok fazla şey istemeyecektir. O bir erkekte fiziksel noktalardan çok, akla önem verir ve entellektüel olarak hiç de fena sayılmazsınız. Sağlığın bilincinde, ama biraz tembel bir Başağa, Yay kadınının sportif hareketlerinin yararı dokuna bilir. Bırakın, uzun bir yürüyüş boyunca sizinle konuşsun, böylelikle ikiniz de uzun ve sağlıklı bir yaşama sahip olabilirsiniz.

Başak Erkeği - Oğlak Kadını
Herkesin "ciddi bir kız" dediği kişi, Bayan Oğlaktır. Gerçek aşkı, hayatının erkeğini arar ve sizin yanınızda doğru adrestedir. Tanıştığınızda, sanki onu daha önceden de tanıyormuşsunuz hissine kapılacaksınız. Birbirinize karakter olarak çok yakınsınız. Ama ona tutamayacağınız sözler vermeyin. Sizin her sözünüze güvenir, aklınızdaki sadece bir gecelik ilişkiyse onu çok yaralarsınız.

Oğlak kadını size âşık olduğu an da ortak geleceğinizi planlamaya başlar. Onun sadece hoşlanması imkânsızdır, kıskançlığı size tamamen güvenebileceğini anladığı anda söner, ama asla tamamen silinmez. .

Oğlak kadını, kocasının mesleki yükselişine yardımcı olmak konusunda çok hırslıdır. Ailesi ve eviyle her zaman ilgilidir.

Başak Erkeği - Kova Kadını
Kova kadını üzerinizde uyuşturucu etkisi yapabilir. O diğer kadınlar dan sarhoş edecek kadar farklıdır, ilk randevudan sonra bu kadın olma dan yaşayamayacağınızı düşüneceksiniz. İlginiz hafiflediğinde, onun fantezileri, ütopyaları ve devamlı genişleyen seri fikirleri karşısında sadece kafanızı sallayacaksınız. Bu, sizin gibi bir realiste göre değildir. Kova kadını sizin sıkı kurallı dünyanızı karmakarışık edebilir. Tıpkı uyuşturucu gibi zararlı olduğunu bilirsiniz, ama ondan zor vazgeçersiniz. .Onunla sıkı bir beraberlik, sizin için bir risktir. Eğer yeterince dayanıklıysanız, bu deneyi başarırsınız ve şimdiye kadar bilmediğiniz dünyalara girersiniz. Eğer bir Kova kadınını gerçekten seviyorsanız, birbirinizi tanımaya çok zaman ayırın. Yoksa tanımadığınız bir dünyaya dalış, vurgun etkisi yapabilir.

Başak Erkeği - Balık Kadını
Kova kadını gibi Balık kadını da ilginç, neredeyse mistik bir tanrıçadır. Ama ondan korkmanıza gerek yok. Tam tersine, sizin için ideal bir eş olabilir. Balık kadını utangaç, romantik, içine dönük bir tip olarak tanınır. Kendisine haksızlık edildiğini düşündüğü zamanlarda, aşırı tepki verebilir. Böyle durumlarda deli gibi olur ve kişiliğinin bir sürü karşıtlık içerdiğini belli eder. Gerçekçi Başak erkeği, Balık kadınını elinden kaçırmadan uygun şekilde "davranmasını" bilir. Siz, onun güvenlikte olma özlemini tatmin edeceksiniz. Bir Balık kadını yönetilebilir, ama özen gösterilip şımartılabilir de. Asla onun evlilik veya doğum gününü unutmayın. Küçük ihmaller onda büyük etkiler bırakabilir, çünkü kendi kendini analiz yöntemiyle bütün problemlerini adama kıllı abartır. Faydasız şüphe ve uyuşukluğa karşı, çocuklar en iyi ilaçtır.

Ufak şeylerle yetinebilir ve size kendinize güveninizi kazanmada ve kendi ayaklarınızın üstünde durmada yardım edecektir. Çocuklarını çok şımartmasına rağmen, kimse ona sitem edemez. Ama konu, tek bir çocuksa terbiyeye düşkün olan Başak erkeği, onun yetiştirilmesine el atmalı ve kontrol etmelidir.

Balık kadını kesinlikle mükemmel bir ev kadınıdır. Size ve ailenize rahat bir ev sağlayacaktır. Özellikle evin döşenmesi konusunda yeteneklidir. Hayatı boyunca severek antika dükkanlarında ve bit pazarlarında gezer ve oralarda bazen çok az paraya küçük zenginlikler bulur.

Balık kadını sadece eski eşyalarla değil, flört ettiği genç erkeklerle de ilgilenir, korkmayın Bay Başak, onu bu harekete iten hemen hemen her zaman meraktır.

Arası İyi Olduğu Burçlar
Çok iyi : Boğa ve Oğlak

İyi : İkizler, Yengeç, Balık ve Koç

Kötü : Kova, Aslan ve Akrep

Ne iyi ne kötü : Terazi ve Yay

Sağlık Eğitim ve Mesleki Eğilimler
Bir doktorun bekleme odasında oturanların burçlarını sorun. Kesinlikle birçoğu Başak burcunda doğmuşlardır. Sağlık, Başak için çok ciddi bir konudur. Hayatı boyuncu fiziksel sağlığından şüphelenir, mızmızlanmalarıyla arkadaş ve akrabalarını bıktırır ve her belirtiyi olası hastalık olarak görür.

Tipik Başak insanları uzun yaşarlar. Bu tabii ki sağlığın değerini bilmelerine bağlıdır. Bu durum bazı Başakların durumu abartıp bazı hastalıkları sinirsel fantezilerden çıkardıklarını da ortaya koyar.

Hipokondrik insanlar gerçek acı veya hastalıklar hissederler. Söylendiği gibi "psikosomatik" olan ve bir çok Başağın rahatsız olduğu bu şikayetler, ilk sırada karın ve bağırsak bölgesinde görülür. Günlük hayatlarının her problemi Başakların `'karnına vurabilir."

Aile ve meslek hayatında yaşadıkları strese Başak insanlarının tepki si genelde astım krizleri olur, bunun yanında bastırılmış cinsel sorunlarda cilt hastalıkları olarak ortaya çıkabilir. Psikosomatik hastalıklar alışılmış ilaçlarla çok zor iyileşirler. Birçok Başak bunun için doktordan doktora koşarlar ve sonunda bir büyücü veya psikologta dururlar.

Birçok sağlık probleminin Başak insanına göre sebebi iş hayatıdır. Başak insanları için iş bir eğlencedir. Çok fazla enerjileri vardır ve işlerini anında hallederler. İş onlar için asıl ihtiyaçlarının karşılanmasına tabii ki doğru mesleği seçtikleri zaman yarayan bir araçtır. Eğer Başak yanlış yerde oturuyor ve enerjisini ona zevk veren bir şeye aktarımıyorsa, arta kalan enerjisini vücudundan dışarı atamaz. Sonuçları, yukarıda belirttiğimiz cinsten sinir bozukluklarıdır. Böyle bir durumda hemen iş değişimi tavsiye edilir.

Başak bedensel işlerden çok zihinsel işlere eğilimli olduğundan, hareket ve temiz hava eksikliği duyabilir. Görev ve sorumluluk duygusu sebebiyle öğle tatilinde bile çalıştığın da, bunu dengelemek için yürüyüş kadar, evde veya büroda jimnastik ve yoga seansları da yararlıdır.

Sağlıklı yaşama kapsamına dengeli bir beslenme de girer. Bu konuda birçok Başağa öğüt vermemize gerek yok. Çok az Başak akşam yemeğinde bir hamburger yer. Daha çok pişmemiş gıda maddelerini, yeşil salatayı, süt mamullerini tercih ederler ve kendi ekmeklerini kendileri pişirirler tabii ki tamamen saf undan. Başak insanları genelde vejeteryan yaşarlar. Aşırı görev bilinciniz evlilikleri çekilmez yapabilir. Sorumluluk sahibi bir eş olarak eşinizin de sizin yaşam şartlarınıza uymak zorunda kalmamasına dikkat edin. Başak insanları her yiyeceği düşünerek seçerler. Örneğin çiğ besinler zor hazmedilir. Buna rağmen bu yemekler inatla Başak insanının alışveriş listesinde yer alır ve yemek zamanından sonra hazımsızlıklar başlar. Hoşunuza giden şeyin ne olduğuna yemekten sonra karar vermelisiniz. Kendilerine sağlık havarileri diyenlerin her söyledikleri ne güvenmeyin. Ayrıca ekonominin çarklarına düşmeyenlerin ne kadar para biriktirdiklerinden haberiniz var mı?

Uygun Meslekler
1. Resmi Meslekler:

* Doktor, hemşire, eczacı, hasta bakıcı, laboratuar görevlisi, veteriner, diyet aşçısı...
* Garson, hostes, otel müdürü...
* Sosyal hîzmetler görevlisi, yaşlı insanlara yardım görevlisi, öğret men...
* Belediyede memur

2. Düzen ve Özen Gerektiren Meslekler

* Çilingir, saatçi, gravürcü, endüstri tasarımcısı, gözlükçü
* Bilgisayar teknisyeni, istatistikçi, kitapçı...
* Steno, büro yardımcısı...
* Arşiv görevlisi, dökumentlerle ilgili meslekler
* Mühendis, kimyacı, fizikçi

İş Hayatı
Başak iş hayatında yararlı, özel hayatta ise sorun yaratacak birçok özelliğe sahiptir. Mükemmelcilik, güvenilirlik, sabır ve görev bilinci onu ideal bir iş arkadaşı yapar. Orta derece yöneticiliklerde birçok sorumluluk gerektiren görevlerdeki in yapmak için entrikalara ve oyunlara dayanamazlar. Başaklar iş yerlerinde devamlı bir kalite için çabalarlar. Eksikleri risk sanların çoğu Başaktır. İdeal iş arkadaşlarıdırlar ve genelde şefin sağ kolu olarak görev alırlar. Yüksek mevkilerin yolu Başak için kapalıdır, çünkü kariyer ala bilme yeteneğidir. Tipik bir Başakta "kitapçının kolluklarını görmek" demek, onun çok yönlülüğüne işaret etmek demektir.

Orta bir banka memuru olarak da doktor veya hemşire olarak da başarılı olabilirsiniz. Hakimlik, devlet memurluğu veya avukatlık gibi meslekler de size uygundur. Bilim ada mı olmak sizi araştırmaya yöneltecektir. Siz, insanların Einstein gibi bir dahi olmasını beklemediği bir tipsiniz, ama cesaret ve sabırla amacınıza ulaşabilirsiniz. Birçok "bilgisayar çocuğu" Başak burcunda doğmuştur. Eğer şef olursanız mesela aile reisi gibi memurlarınız çok acı çekerler. Mülkünüze değer verecek ve hata yapmayacaksınız. En çok yorulacak olan ise sekreterinizdir (muhtemelen o da Başak olur). Sizi bütün sene küçük bir konuşma için izleyecektir. Sunuş, Başaklara göre değildir. Siz, işi ilgi çekecek hale getiren

şeflerdensiniz. Genelde sizde olma yan yeteneklere sahip insanlarla dostluk ediyor, onları dinleyip, bir şeyler öğreniyorsunuz. Evet, moda olan bu kelimenin en iyi örneği olarak "öğrenmeye yetenekli"siniz. Ufak bir grubun başkanı olarak bu yolla çok başarılı olursunuz. Dostlarınız sizi sevecek ve biraz da hayret edecektir.

Daha önceden fark etmediyseniz, şimdi öğrenin. Yazmaya yeteneklisiniz. Belki bunun için büyük bir gazeteci olabilirsiniz. Başaklar ayrıntılara dikkat ederler ve karakterleri dikkate değer bir açıklıkla edebi olarak yaratabilirler. Siz haberleri yakalamak ve karışık bilimsel olayları basite indirgemek konusunda da yeteneklisiniz. Bu sebeple bilimsel gazeteci olabilirsiniz veya polisiye romanlarının kraliçesi Agatha Chris tie (o da Başaktır) kadar ünlü olabilirsiniz.

Etiketler : fal, fallar, burç, burçlar, başak, astroloji
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Morrigan; 7 Şubat 2007 13:33
*TeoDora* - avatarı
*TeoDora*
Ziyaretçi
21 Ekim 2006       Mesaj #2
*TeoDora* - avatarı
Ziyaretçi
BAŞAK BURCU 2006 YORUMUseparator
basak2

Sponsorlu Bağlantılar
BAŞAK BURCU

Belirli bir süredir yaşadıkları değişikliklerden dolayı sabit bir biçimde durmayı unutmuş Başaklar 2006 ile birlikte rahata erecekler. Sabit bir biçimde durmayı neredeyse unutmuş başaklar yerleşik bir düzene geçmenin sevincini yaşayacaklar. 10 eylül -20 eylül arası doğmuş olan Başaklar Uranüs ün ani değişimler ve hürriyet merakı ve arayışı gibi tetikleyici unsurlarından ötürü evlilikleri, iş ortaklıkları konusunda düşüncelerini değiştirip yaşamlarını daha durulmadan tekrar alt üst edebilme riskini de taşımaktalar. Bu ve bunun gibi birliktelikler için tüm 2006 Mart ayı boyunca dikkat etmeleri ve özen göstermeleri salık verilir. Başakların yakın aile ve dost çevresi içerisinde geçtiğimiz aylarda yaşanan sağlık problemlerinden ötürü yıpranmış sinirleri ve duygu durumları yeni yılla birlikte düzelecek ve kendilerini daha iyi hissedecekleri bir döneme girecekler. Geçen zamanın tüm çetinliğine karşın, kılı kırk yaran titizlik ve mükemmeliyetçi Başaklar, üzerilerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmenin rahatlığı ve onurunu da duyacaklar. Özellikle belirli gruplar yada aile üyeleriyle birliktelerken fikirleri kabul görecek ve sorgulamaktan uzak, hiç düşünmeksizin uygulamaya konulacaklar. Tutumluluk veya doğru yatırım yapabilme yeteneği ve sağ duyusuna sahip Başaklar bu yıl içeri,sinde özellikle yaz sezonu sonunda bir ikinci ev- doğayla iç içe olacakları bir gayri menkul yatırımı yapabilirler. Hazır paraları olan Başaklar da yine bir gayri menkul yatırımına yönlenebilirler. 2006 Şubat sonuna kadar yolculuk trafikleri de yoğun olan Başaklar bu yolculukları da alım-satım üzerine yapacaklardır. Risk almaya meyilli,mantıklı ve meraklı hareket eden Başaklar bu yıl zevklerini ön plana çıkartıp, yaşamdan tat almaya yönelik öğrenme gereksinimlerini karşılamak adına kurslara veya toplantılara katılabilirler. Başaklar 2006 yılında hiç olmadıkları kadar sır tutmaya ve insanları, özellikle aile fertlerinden birilerinin sırlarını dinlemek durumunda olacaklar. Ancak bu sırların içeriği bir çok norma ters düşer nitelikte olabilir. Böyle bir durumda sırdaşlıktan öte bir önüne geçme,uyarma ve engelleme gibi bir eylem çok daha yerinde olacaktır. Başaklara 2006 yılı mesajı; “ Kurallara itaat etmelisiniz!”
BAŞAK ERKEĞİà Enerjinizi oldukça çabuk tüketen bir iş temponuz var. Bunun üzerine kardeşler ve çocuklarınızın da sorumluluklarını eklemiş görünüyorsunuz. Tüm bunların eşliğinde geçen yıl kazanmış olduğunuz maddi rahatlığın keyfine de bakamıyorsunuz. Rahat ve huzur ortamı olarak bellediğiniz eviniz de zaman geçirmek ve sizi sevenlerle birlikte olmayı denemelisiniz. Askerlik görevini yerine getirmemiş olan Başak erkekleri bu yıl askere gidebilirler.
BAŞAK KADINIà Özgürlüklerine düşkün ama diğer yandan da gelenekçi bir tavır sergileyen Başak kadınları bu yıl orta yolu bulacak görünüyorlar. Arzu ettikleri parayı kazanmaya başladıklarından kendi evlerine çıkıp yalnız yaşamayı düşünecekler ve bu istediklerini de ailelerinin desteği ile sağlayacaklar. Hem fizik gücünüz hem de cazibeniz bu olumluluklarla artacak.
İŞ VE PARAà değişken iş ortamınız yerleşik düzene kavuşuyor ve bununla birlikte değişken para kazancınızda yerine oturacak. Satın almayı planladığınız gayri menkul için araştırmalar yapmanız paranızı gereksiz yere sarf etmemenizi sağlayacak. İş tekliflerine açık görünmüyorsunuz ama 2006 Şubatı teklifler alacağınız bir dönem. Çalışma temponuz ve kazancınız birbirine doğru orantılı.
AŞKà Yaşamlarını birleştirmiş olan çiftler her geçen gün daha da sosyalleşip yeni çevreler ediniyorlar. Bekar Başaklar ise aradıkları doğru kişiyi bulmakta zorluk çekmeyecekler. İş ortamında aşk hareketliliği titiz ve tedbirli Başaklara panik yaşatabilir. Ancak kendilerini yatıştırmakta yarar var çünkü doğru insan olma ihtimalleri oldukça fazla, bugün iş arkadaşı yarın eş olamaz diye bir kural yok!
SAĞLIKà Sağlık hayatınızda sorunlu bir durum görülmüyor. Aldığınız ilaçlar ve yiyeceklerin tazeliğine dikkat etmekte yarar var. Şeker hastalığı ve damar sorunları olan Başaklar perhiz yapmaları gerekiyorsa bunu es geçmemeliler. Kan şekeri ve yağ ölçümlerini de aksatmamakta yarar var. Kendinizi aşırı yormayın ve stresten uzak durun.
ŞANSLI TARİHLERà 24 Mayıs- 21 Haziran 2006 tarihleri arasında orada burada dağılmış olan alacaklarınızı toparladığınız bir döneme denk gelecek. Daha önce iletişim kurmadığınız şirket ve firmalardan performansınızdan dolayı çeşitli teklifler alacaksınız. Her hangi bir sebepten dolayı ipotekli mülk yada akışı durdurulmuş para sıkıntılarınızı sürpriz bir şekilde çözeceksiniz. Bu gelişme sizi yeni girişimlere sevk edecek, planlı hareket etmelisiniz.
RİSKLİ TARİHLERà 5 Ocak -8 Şubat arası yatırımlar için ideal bir zaman teşkil etmiyor. Kazanacağım fikrinde dahi olsanız bunun tam tersiyle karşılaşma durumunuz daha bariz. 18 Şubat- 17 Mayıs 2006 tarihleri arasında kariyeriniz ve toplumda ki saygınlığınıza gölge düşürecek dedikodulara izin vermemelisiniz. Son olarak 7-23 Temmuz tarihleri arasında yasaların onaylamayacağı iş ve konulardan özenle kaçınmalısınız.


Basak ve Koç

Koç insani heyecan verici bir sevgilidir. Siz toprak elementisiniz, sevgiliniz Koç ise ateş . Bu ikisi klasik anlamda uyumlu sayilmasa da birbirlerinin eksiklerini tamamladiklari için anlasan bir çift sayilir.




Basak ve Boga

eger bir Boga'ya asik oldunuzsa ona siki sarilin! Bu büyülü bir beraberlik olacaktir. Içgüdüsel olarak birbirinizin ihtiyaçlarini anliyor ve güven duygusu veriyorsunuz. Ikinizde toprak burcusunuz.



Basak ve Ikizler

Ikinizde tarafsiz ve dogruyu arayan Merkür tarafindan yönetilmektesiniz. O kadar çok ortak yönünüz var ki, benzerlikleriniz fazla bile gelebilir! Günesleriniz birbirilerine 90º dik açi yaptigi için iliskiniz mücadele ile dolu olacaktir. Çaba göstermeye hazir olun ve bilin ki ise yarayacaktir


Başak ve Yengeç

Su elementi Yengeç ile toprak elementi Başak insanının beraberliği çok "doyurucu" olacaktır. Su toprağı besler ve doğurgan hale getirir. Yengeç burcu ile anlaşamadığınız konular olsa da eninde sonunda birbirinize dönersiniz.


Basak ve Aslan

Siz ve Aslan burcu, bundan daha farkli olamazdiniz. Bu iliski için umut var mi? Var belki ama iliskinizin uzun vadede yürüyebilmesi için ikinizde emek harcamasi gerekiyor.Her iliski alma ve verme üzerine kuruludur.




Basak ve Basak

Iki Basak burcu bir arada mutlu olabilir mi? Eger bazi sorunlu bölgeleri asabilirseniz evet. En azindan birbirinizi iyi anlarsiniz. Simdi iliskinizin iyi ve kötü yönlerini inceleyelim.Ikinizde hayat hakkinda gerçekçi ve pratiksiniz. Terazi ise çalisirken bile kendini disarida eglenirken bulur



Basak ve Akrep

Hepimiz sevdiklerimizden çok sey ögreniriz. Akrep burcunun size ögretecek çok seyi var. Basak ve Akrep burcu birlikteligi çok gizemli olabilir. Farkli Akrep'leri taniyorsaniz, hepsinin farkli özellikleri oldugunu ve size farkli seyler verdiklerini biliyorsunuzdur.



Başak ve Yay

İkiniz de çok bağımsız olduğunuz için birinizi bile uzun süre bu ilişkide tutmak zor olacaktır. Tam biriniz yola gelirken diğeri huzursuz olmaya başlayacaktır. Bağımsız ruhlu Başak için özgürlüğüne düşkün Yay aslında çok uygundur.



Basak ve Oglak

Oglak burcu sizin için harika bir sevgili olacaktir. Oglak insani da sizin gibi toprak elementi oldugu için deger yargilariniz ve kariyer hedefleriniz birbirine benzemektedir. Oglak burcu sizin 10 .evinizin yani kariyer evinizin yöneticisidir


Basak ve Kova

Eger bir Kova burcuna tutuldunuzsa, belki de bilinçaltiniz kendinden çok farkli bir kisilik tarafindan etkilenmek istemistir. Kova burcu tuhaf, farkli, merakli, geleneklere karsi, soguk, tarafsiz ve bazen de unutkandir.



Basak ve Balik

Bu beraberlik hem romantik hem pratik olacaktir. Ikinizde birbirinizin ihtiyaci olan seylere sahipsiniz. Birbirinden alti burç uzaklikta olan burçlar 180º yani zit açi yaparlar. Basak burcu ve Balik burcunda oldugu gibi

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
11 Kasım 2006       Mesaj #3
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
basak0 BAŞAK BURCU:

Altıncı Burç. Değişken, gerçekçi, dişi.
(23 Ağustos ile 23 Eylül arası)
Bu burçta toprak unsuruyla değişir nitelik birleşir. Başak Burcu hareketli, pratik, sakin ve negatiftir. Bu niteliklere burcun yöneticisi Merkür, akıl, mantık ve olayları değerlendirme özelliklerini de katmıştır.
Merkür'ün etkisinde olmak sizi çabuk öfkelenen bir tip yapar. Ancak çabuk öfkeye kapıldığınız halde, görüş ayrılıklarınızı tartışarak gidermeyi, yıkıcı kaygılara girmemeyi tercih edersiniz. Başak da ikizler gibi zihinsel faaliyetlerin burcudur. Yazılı ve sözlü kelimelere yeteneklisiniz, mantık yürütme beceriniz var. Bu size çabuk öğrenme kabiliyeti getiriyor. Geniş bir bilgi hazineniz var ama bunu pek herkes bilmiyor. Çünkü fazla sosyal dışa açılan bir insan değilsiniz.


Başak


Başak burcunun özellikleri: Dostluk, dikkat, ustalık, kınamak, canayakınlık, temizlik, titizlik, giyim merakı, hesap kafası, esprili konuşma, hastalık korkusu, iyilik isteği. Başak burcu için Merkür'ü tanımlayan sözlere de bakın.

Ciddi, düşünceli, alçak gönüllü, çalışkansınız. Vaktinizin çoğu başkalarına her nasılsa hizmet etmekle, onlara yardım etmekle geçiyor. En büyük isteğiniz bilgi edinmek ve bir fikri kalite seviyesine ulaşmak. Birçok kişinin gözünden kaçan ufacık ayrıntılar sizin dikkatinizi çeker. Cesaretinizi pek kolay kaybetmiyorsunuz. Zihin yapısı olarak, ayrıntıcısınız, pratiksiniz, tedbirlisiniz ve ileri görüşlüsünüz. İlgilendiğiniz konuların en başında çevreniz ve sağlıklı, temiz koşullar yer alıyor. Eleştirici, ayrım uygulayıcı ve pratiksiniz. Aktif ve hareketlisiniz. Pek çok konuya ilgi gösteriyorsunuz Ağustosla 2 Eylül arasında doğmuşsanız, Başak Burcu'nun bu nitelikleri daha belirgin olur. 2 Eylül'le 13 Eylül arasında doğanlar, Başak'ın Oğlak dekanatıdır. O burcu okuyarak bu hırslı, dayanıklı, sebatlı burcun sizin üzerinizdeki etkilerine bakın. 13 Eylül'le 23 Eylül arasında doğmuşsanız, Boğa Burcu'nun yapıcı, güzellikleri seven, zenginlikleri çeken yetenek¬leri sizde de var demektir.
Başak Burcu, toprak sayesinde, Merkür'ün üstün özelliklerinden maddi alanda yararlanabilen bir burçtur. Başak tesiri güçlü ise programlanmış günlük işlerden zevk alırsınız. Kafanızı kullanarak sonuçlar çıkarır işin başarılı olma-sını sağlarsınız. Başak Burcu insanının kafası ayrıntılı işlere uygundur. Merkür sayesinde en kritik konulan bile kolayca çözümlersiniz. Her şeyi neden ve nasıl olduğunu bilmek için, büyük zorluklara da katlanırsınız.
Bu burcun diğer adı, "Bakire Burcu"dur. Çünkü Başak insanı, saflığa çok önem verir. Onun için temizlik, sağlık, rejim çok önemlidir. Bazen bu konularda titizliğe varan bir hassaslık bile görülür.
Başak Burcu insanı, başkalarına hizmete değer verir. Fakat çekingen olduğundan arka planda kalmayı yeğ tutar. Başak insanının her yaptığı mükemmeldir ve en küçük ayrıntı bile kusursuzdur. Böyle ayrıntıya dikkat, itinalı iş ve çalışkanlık, enerjiyle birleşince
Başak insanı gerçekten fevkalade sonuç alır. On iki burç içinde Başak insanı kadar çalışkan kimse yoktur. Zeki, mantıklı olduğu için kolayca olayları inceleyerek derinliklerine iner ve en nazik işleri bile başarabilir. Yalnız bu burç insanı başkalarında kusur bulmaya onları kınamaya alışıktır. Bunu da iyi niyetle yapar. Çünkü hatalar dü-zeltilmelidir. Ama bu arada kınadığı kimselerin alınabileceğini aklına getirmez. Bazen de ayrıntılara fazla girmek bu tipin olayları bütünüyle görmesini engelleyebilir.
Başak insanı, dostluk sever ama ilk adımı kendisi atmalıdır. Rastgele birinin dostluğa kalkması onu sinirlendirebilir. Başak insanı, yuvasına bağlanacak, evin her şeyiyle ilgilenecek ve aynı zamanda dost olacak bir eş ister. Bunları bulamazsa kolay kolay evlenmez. Başak tipi, giyimine çok önem verir. Fakat modayı izlemekten çok, kaliteli ve klasik giyimi beğenir ve bir hayli zevklidir.
Başak insanı, eğitim, edebiyat, eleştirme, araştırma, kimya alanlarında başarılı olabilir. Sekre-terlik, istatistikçilik, sağlıkla ilgili alanlar da ona göredir. Ayrıca el ustalığı isteyen işlerde de başarı kazanabilir.

Kaynak: MsXLabs.org & Astroloji Ansiklopedisi
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen asla_asla_deme; 17 Haziran 2009 13:40
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Kasım 2006       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
basak1

Yönetici gezegeniniz: Merkür (Zeka, dil ve canlılık temsilcisi)
Grubunuz: Toprak, negatif
Burcunuzun cinsiyeti: Dişi
Üstün yeteneğiniz: Disiplinli ve metotlu bir hayat
Özelliğiniz: Dikkatli ve her şeyle ilgili olmak
Emeliniz: Toplum içinde beğenilmek
Amacınız: Başarı yolunda daima yükselmek
Yenmeniz gereken huyunuz: Çekingenlik ve cesaretsizlik
Olası hastalıklarınız: Karın, karaciğer, pankreas, bağırsak, apandisit, ayak ve sinir hastalıkları

23.08 - 02.09Başak burcunun ilk on gününde doğan ve Başak burcu ile Merkür etkisindeki kişiler sağlık, temizlik, beslenme ve iş konularıyla yakından ilgilenirler ve bunlarla ilgili meslekleri seçmeye eğilimlidirler. Ayrıca el hüneri gerektiren işlere de doğuştan gelen bir yatkınlıkları bulunur. Duygusal konularda ise çekimser kalırlar.
03.09 - 12.09Başak burcunun ikinci on gününde doğan ve Oğlak burcu ile Satürn etkisindeki kişiler organizasyon konularında çok iyi performans gösterirler. Mühendislik dalları, matematik, fizik, kimya gibi bilim dallarında çok başarılı olurlar. Teoriye verdikleri önemi uygulamaya da gösterirler. Ağırbaşlı, tutucu ve geleneklerine bağlıdırlar.
13.09 - 22.09
Başak burcunun üçüncü on gününde doğan ve Boğa burcu Venüs etkisindeki kişiler daha dışa dönük ve rahatlarına düşkün olurlar. Toplumun alışkanlık ve beğenilerini iyi anladıkları için modacılık, tasarımcılık gibi estetik gerektiren mesleklerde başarı gösterirler. Venüs etkisi ile biraz tembel olabilirler.

Kendinizi müzede gibi hissettiğiniz bir evdeyseniz ve orada kalemler yazı masasının kenarına paralel yerleştirilip, kitaplar büyüklük sırasına göre dizilmişse, ve ortam desintan kokuyorsa, hiç şüphe yok ki evin sahibi Başak burcunda doğmuştur. Aklın gezegeni Merkür tarafından yönetilen Başağı, dış çevresi ve ruhsal durumundaki karmaşa kadar rahatsız eden bir şey yoktur.

Zodyak’ın altıncı burcu olan Başağın en önemli özelliği akıllı olması ve doğruyu yanlıştan ayırabilme yeteneğinin olmasıdır. Bu burçta doğanlar dikkatlidirler, ölçüp biçerler, düşünürler, karşılaştırırlar ve ondan sonra karar verirler. Sözünü ettiğimiz bu özellikler, Başağı titizlik delisi gibi gösterebilir. Diğer yandan Başak insanlarına, dürüstlük ve samimiyete dayalı büyük özen göstermek gerekir.

Başağın ayakları sımsıkı yere basar, zaten onu etkileyen madde topraktır. Zodyak’ın problemli üyeleri, özellikle birine dayanma ihtiyacı duyan Yengeç için, Başak huzur ve güven kaynağıdır. Bazı insanların aklını başından alan ve akılcı hareketlerin imkansız olduğu düşünülen durumlar, Başağı şaşkına çevirmez. Verilmesi gereken kararları, bilgisayar kadar güvenilir ve doğru verebilir. Doktorluk veya hemşirelik gibi çabuk ve doğru karar vermenin bir insanın yaşamını kurtardığı mesleklerde bu burçtan insanların bulunmasına şaşırmamak gerekir. Başak, devamlı mızmızlanan müşterilerin sayısız şikayetleriyle uğraşması gereken bir otel müdürü olarak da sakinliğini korur ve gerekeni yapar.

Buraya kadar söylediklerimizi bir sonuca bağlarsak, Başak karmaşık olmayan ve belki biraz tek yönlü bir burç gibi gözüküyor. Farklı bir ruhsal yönü yok gibidir. Ama peşin hükümlerden kaçının. Çünkü Başak burcunun tüm karakterini henüz ele alamadık. Merkür ün çocukları olan Başaklar çok akıllıdırlar, asla sıradan veya soğuk değildirler. Duygusal anlarda nadiren tepki göstermeleri onların duygusuz olduklarını göstermez. Başak insanları zayıf noktalarını tümüyle bildikleri için kendinden şüphe etmeye meyillidirler. Ama şüpheleri, varlıklarının manevi temelini sarsacak kadar ileri gitmez. Bunun için toprak unsuruna kök salmışçasına bağlıdırlar. Başaklar bu dünya da yer edinme konusunda kendilerinden şüphe ederler.

Bundan dolayı daha önce yaptıklarını koruma ve güvensizliklerini giderme çabaları vardır. Başakların kutsal kitabı takvimleridir. Buna en önemsiz anları bile işaretleyeceklerdir. Ama kader planlanamadığı için, bu dünyada en uyanık Başağın bile tahmin edemeyeceği şeyler olur. Bir kaos içine düşme korkusu yüzünden bazı Başaklar aşırı hareketlere eğilimlidir. Hayat planlarını öyle abartırlar ki, her coşku ve heyecan daha doğmadan yok edilir. Etraflarına koruyucu bir duvar örerler ve sonra da hapisteymiş gibi yaşadıklarından şikayet ederler.

Başakların göze çarpan başka bir özelliği de kendilerine çok dikkat etmeleridir. Bu, başka burçların sinirine dokunabilir. Aşırı dikkatlilik, Başaklarda sadece dış görünüşte kalmaz. Bu burcun üyeleri iç dünyalarını da acımasızca incelerler. Kendilerinin ve diğerlerinin zayıf noktalarını görürler. Başak tarafından yapılacak bir eleştiri, karşı taraf için acı olabilir. Ama bunun içinde bir parça gerçeklik de her zaman vardır.

Başaklar, büyük iddialar ve gerçekler arasındaki çelişkiyi hemen fark ederler. Bu yüzden gerçekten sakin ve keyifli olduğu anlar çok nadirdir. O her olayı çok ciddiye alır. Ufak bir alay, kaba bir söz karşısında Başak köşesine çekilir ve görünmez olur. Başkalarını cesaretlendirdiği konuları kendisi yapamaz. Alaylı sözleri yanlış anlar. Zayıf noktalarına rağmen Başağın ölçülü ve güvenilir bir karakteri vardır. Bu arada sakin görünüşünün altında bastırılmış olan kuşku ve güvensizlik, bir gün patlayabilir. Sadece Başak çift karakterli değildir. Ikizler, Balık, Yay gibi burçlarda öyledir. Bir öğüt: Başak kontrolünü kaybederse, onu kendi haline bırakın. Böyle değişimler “vahşi Başak” ta tam bir fırtına etkisi yaratır. Yine de bu durum, Başak insanlarının her endişe ve sorunu içlerine atmaları ve sonradan “psikosomatik” hastalıklardan acı çekmelerinden iyidir. Başak fiziksel sebeplerden çok, duygusal sebeplerden oluşan hastalıklara karşı özellikle duyarlıdır. Başkalarının sorunlarını çözerken, kendi problemlerinin üstesinden gelir. Yardım işlerindeki görevlilerin çoğunun Başak burcundan olmaları bu nedenledir.

Eğer kişiliğinin vahşi ve aşırı titiz yanlarını göz ardı edersek, Başaklar güvenilir, çalışkan, dikkatli, akıllı ve temelci insanlardır. Aileleri ve dostlarıyla yakından ilgilenirler. Yanına yaklaşılması kolay insanlardır. Eşyaları dikkatli kullanmayı bilirler, onlara ödünç bir şeyi verirseniz, aynı şekilde geri alacağınızdan emin olabilirsiniz. Bunun dışında onları yöneten akılcı Merkür, bir bardak şarapla çakır keyif olmalarını sağlar. O zaman biraz katı olan Başaklardan, kendileriyle bile dalga geçebilen esprili hikayeciler çıkar.

Son olarak, özellikle yaşlı Başak insanlarını ilgilendiren bir konuya değinmeliyiz. Başaklar düzenli yaşam anlayışlarından dolayı uzun yıllar yaşarlar. Yalnız yaşamayı tercih ederler. Başak insanları gençken bile parti çılgını değildirler. Arka planda olmayı severler, sadece saygıdeğer başarılarla göze batmayı isterler. Kendilerine ihtiyaç duyulduğunu bilmek, iş ve aile yaşamlarına anlam katar. Çocukları evden ayrılıp hayat arkadaşlarını kaybettiklerinde yalnızlaşırlar. Her şeye rağmen Başak insanlarının birçok kültürel ilgi alanları vardır, okurlar, müzik dinlerler, çok yaşlanmamışlarsa tiyatroya veya konsere giderler. Kitap ve müzik onlar için çok önemli olmasına rağmen, insan ilişkileri ve sıcaklığının yerini dolduramazlar.

Özellikle Başak insanları yaşlanınca sabit fikirli ve hareketsiz olurlar. Gençler bundan korkmamalı ve bu muhafazakar görünüşün altında sadece güvensizliğin yattığını düşünmelidirler. Yaşlıların ne dediğini dinlemelidirler. Başak erkeklerinin hikayeleri özellikle hoştur, çünkü eşsiz bir hafızaları vardır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Kasım 2006       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
br tatil

tatil


Başak Burcu

Başak zeki, entelektüel, iletişimci, enerjik ve aynı zamanda üretici bir burçtur. Onun en son isteyeceği sırt üstü uzanarak hiç bir şey yapmadan geçireceği bir tatil olacaktır. Başak insanı hareket ve heyecan aramaktadır. Keşif ve araştırma duygusunu tatmin edeceği yeni yerler ona heyecan verir. Gideceği yer ile ilgili ne kadar çok bilgi toplayıp hazırlık yaparsa gittiği zaman o kadar çok mutlu olur. En uygun fiyatlı tur ve otelleri araştıracak, eğer yabancı bir ülkeye gidiyorsa o ülkenin dilini biraz öğrenecek, kültürü hakkında bilgi toplayacak, ön hazırlıkların hepsini eksiksiz yapacaktır.

Başak insanı hayalini kurduğu uzak ülkelere gitmelidir. Hawai, Hindistan, Peru, Çin, ya da Afrika gibi. Sadece o ülkenin kültürünü, para birimini, geleneklerini öğrenmeye çalışmak
bile endişe dolu Başak insanın kafasını meşgul ederek evinden ve işinden uzaklaştıracaktır. Gördükleri yerlerle ilgili detaylı, güvenilir bilgiler alabilmek için turları tercih eder.

Sağlığına düşkün Başak burcu uzak ülkelere gidemiyorsa, yakınlardaki kaplıca, sağlık çiflikleri gibi yerlere giderek yenilenebilir. Buralarda egzersiz yapacak, doğa içinde yürüyecek, masaj, sauna, çamur, parafin maskeleri ile baştan aşağı temizlenecek, arınacak, dinlenecek ve kendini harika hissedecektir. Bu şekilde Başak insanı yavaşlayacak ve yerinde durabilecektir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Blue BooL - avatarı
Blue BooL
Ziyaretçi
24 Kasım 2006       Mesaj #6
Blue BooL - avatarı
Ziyaretçi
Burcunuzda doğan ünlüler başak
Ad Soyad Doğum Tarihi
Adam Sandler 09.09.1966
Agatha Christie 15.09.1890
Ahmet Necdet Sezer 13.09.000
Andrea Bocelli 22.09.1958
Anne Bancroft 17.09.1931
B. B. King 16.09.1925
B. Marsalis 26.08.1960
Barbara Bach 27.08.1947
Barry Gibb 01.09.1946
Barry White 12.09.1944
Ben Gazarra 28.08.1930
Beyonce Knowles 04.09.1981
Bill Murray 21.09.1950
Billy Ray Cyrus 25.08.1961
Brian DePalma 11.09.1940
C. Columbus 26.08.1451
Cameron Diaz 30.08.1972
Charlie Sheen 03.09.1965
Chris Tucker 31.08.1972
Claudia Schiffer 25.08.1970
D. H. Lawrence 11.09.1895
David Copperfield 16.09.1956
Debbie Gibson 31.08.1970
Elia Kazan 07.09.1909
Elsa Schiaparelli 10.09.1890
Elvis Costello 25.08.1954
Faith Hill 21.09.1967
Fatih Terim 14.09.000
Fiona Apple 13.09.1977
Freddie Mercury 05.09.1946
Gloria Estefan 01.09.1957
Gloria Gaynor 07.09.1949
Goethe 28.08.1749
Greta Garbo 18.09.1905
Gülben Ergen 25.08.000
H. G. Wells 21.09.1866
Harry Connick Jr. 11.09.1967
Hugh Grant 09.09.1960
Ingrid Bergman 29.08.1915
Itzhak Perlman 31.08.1945
Ivan Pavlov 14.09.1849
Jacqueline Bisset 13.09.1944
Jada Pinket Smith 18.09.1971
James Gandolfini 18.09.1961
Jason Priestley 28.08.1969
Jean Rhys 24.08.1894
Jeremy Irons 19.09.1948
Jesse James 05.09.1847
Jimmy Connors 02.09.1952
John McCain 29.08.1936
Jose Feliciano 10.09.1945
Ad Soyad Doğum Tarihi
Keanu Reeves 02.09.1964
Ken Kesey 17.09.1935
Lance Armstrong 18.09.1971
Larry Hagman 21.09.1931
Lauren Bacall 16.09.1924
LeAnn Rimes 28.08.1982
Leo Tolstoy 28.08.1828
Leonard Bernstein 25.08.1918
Linda Gray 12.09.1940
Luis Borges 24.08.1899
M. Faraday 22.09.1791
Macaulay Culkin 26.08.1980
Marc Anthony 16.09.1966
Mark Harmon 02.09.1951
Marlee Matlin 24.08.1965
Mary Shelley 30.08.1797
Maurice Chevalier 12.09.1888
Michael Jackson 29.08.1958
Michael Keaton 09.09.1951
Mickey Rourke 16.09.1956
Moby 11.09.1965
Nick Cave 22.09.1957
O. Henry 11.09.1862
Oliver Stone 15.09.1946
Otis Redding 09.09.1941
Patsy Cline 08.09.1932
Peter Falk 16.09.1927
Peter Sellers 08.09.1925
Pink 08.09.1979
Rahibe Teresa 27.08.1910
Raquel Welch 05.09.1940
Rebecca De Mornay 29.08.1962
Richard Gere 31.08.1949
Robert Benchley 15.09.1889
Roger Waters 09.09.1943
Rose McGowan 05.09.1973
Rosie Perez 06.09.1964
Sam Neill 14.09.1947
Samuel Johnson 18.09.1709
Sean Connery 25.08.1930
Selma Hayek 02.09.1968
Shania Twain 28.08.1965
Sophia Loren 20.09.1934
Stephen King 21.09.1947
Tim Burton 25.08.1958
Tommy Lee Jones 15.09.1946
Twiggy 19.09.1949
Upton Sinclair 20.09.1878
Van Morrison 31.08.1945
William Golding 19.09.1911
Yaser Arafat 24.08.1929
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Aralık 2006       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
BAŞAK BURCU TEMEL ÖZELLİKLER

Yönetici Yıldızınız: Merkür (Zeka, dil ve canlılık temsilcisi)
Grubunuz: Toprak, negatif
Burcunuzun cinsiyeti: Dişi
Üstün yeteneğiniz: Disiplinli ve metodlu bir hayat
Özelliğiniz: Dikkatli ve herşeyle ilgili olmak
Emeliniz: Toplum içinde beğenilmek
Amacınız: Başarı yolunda daima yükselmek
Anahtar Sözcüğünüz: İnceleyicilik
Yenmeniz gereken huyunuz: Çekingenlik ve cesaretsizlik
Uğurlu gününüz: Çarşamba
Uğurlu sayılarınız: 0, 5, 16, 888, 6848
Uğurlu taşınız: Koyu mavi safir
Uğurlu renkleriniz: Açık sarı, açık mavi ve kobalt mavisi
Uğurlu çicekleriniz: Açelya, sarı menekşe, lavanta çiçeği
Uğurlu kokularınız: Leylak, limon ve sardunya
Hoşlandığınız müzik: Eski, romantik şarkılar
Olası hastalıklarınız: Karın bölgesi hastalıkları, karaciğer, pankreas, bağırsak, apandisit, ayak ve sinir hastalıkları
Çok iyi anlaştığınız burçlar: Boğa, Oğlak
İyi anlaştığınız burçlar: İkizler, Yengeç, Balık, Koç
Kötü anlaştığınız burçlar: Kova, Aslan, Akrep
Ne iyi ne kötü: Terazi, Yay
Başarılı olacağınız meslekler: Çeşitli ilim dalları, özellikle eczacılık ve teknik alanlar, edebiyatçı, yazar, gazeteci, yayıncı, kitapçı, matbaacı, sekreter, araştırmacı, postacı, muhasebeci
Burcun ünlüleri: Adnan Saygun, Agatha Christie, A. Dvorak, Buyuk İskender, Greta Garbo, Jimmy Connors, Larry Hagman, Linda Gray, Michael Jackson, Peter Falk, Peter Sellers, Pierre Curie, Raquel Welch, Richard Gere, Sean Connery, Sophia Loren, Uğur Dündar, Vitali Hakko

BAŞAK BURCU GENEL ÖZELLİKLER

Kendinizi müzede gibi hissettiğiniz bir evdeyseniz ve orada kalemler yazı masasının kenarına paralel yerleştirilip, kitaplar büyüklük sırasına göre dizilmişse, ve ortam desintan kokuyorsa, hiç şüphe yok ki evin sahibi Başak burcunda doğmuştur. Aklın gezegeni Merkür tarafından yönetilen Başağı, dış çevresi ve ruhsal durumundaki karmaşa kadar rahatsız eden bir şey yoktur.

Zodyak’ın altıncı burcu olan Başağın en önemli özelliği akıllı olması ve doğruyu yanlıştan ayırabilme yeteneğinin olmasıdır. Bu burçta doğanlar dikkatlidirler, ölçüp biçerler, düşünürler, karşılaştırırlar ve ondan sonra karar verirler.

Sözünü ettiğimiz bu özellikler, Başağı titizlik delisi gibi gösterebilir. Diğer yandan Başak insanlarına, dürüstlük ve samimiyete dayalı büyük özen göstermek gerekir.

Başağın ayakları sımsıkı yere basar, zaten onu etkileyen madde topraktır. Zodyak’ın problemli üyeleri, özellikle birine dayanma ihtiyacı duyan Yengeç için, Başak huzur ve güven kaynağıdır. Bazı insanların aklını başından alan ve akılcı hareketlerin imkansız olduğu düşünülen durumlar, Başağı şaşkına çevirmez. Verilmesi gereken kararları, bilgisayar kadar güvenilir ve doğru verebilir. Doktorluk veya hemşirelik gibi çabuk ve doğru karar vermenin bir insanın yaşamını kurtardığı mesleklerde bu burçtan insanların bulunmasına şaşırmamak gerekir. Başak, devamlı mızmızlanan müşterilerin sayısız şikayetleriyle uğraşması gereken bir otel müdürü olarak da sakinliğini korur ve gerekeni yapar.

Buraya kadar söylediklerimizi bir sonuca bağlarsak, Başak karmaşık olmayan ve belki biraz tek yönlü bir burç gibi gözüküyor. Farklı bir ruhsal yönü yok gibidir.

Ama peşin hükümlerden kaçının. Çünkü Başak burcunun tüm karakterini henüz ele alamadık. Merkür ün çocukları olan Başaklar çok akıllıdırlar, asla sıradan veya soğuk değildirler. Duygusal anlarda nadiren tepki göstermeleri onların duygusuz olduklarını göstermez. Başak insanları zayıf noktalarını tümüyle bildikleri için kendinden şüphe etmeye meyillidirler. Ama şüpheleri, varlıklarının manevi temelini sarsacak kadar ileri gitmez. Bunun için toprak unsuruna kök salmışçasına bağlıdırlar. Başaklar bu dünya da yer edinme konusunda kendilerinden şüphe ederler.

Bundan dolayı daha önce yaptıklarını koruma ve güvensizliklerini giderme çabaları vardır. Başakların kutsal kitabı takvimleridir. Buna en önemsiz anları bile işaretleyeceklerdir. Ama kader planlanamadığı için, bu dünyada en uyanık Başağın bile tahmin edemeyeceği şeyler olur. Bir kaos içine düşme korkusu yüzünden bazı Başaklar aşırı hareketlere eğilimlidir. Hayat planlarını öyle abartırlar ki, her coşku ve heyecan daha doğmadan yok edilir. Etraflarına koruyucu bir duvar örerler ve sonra da hapisteymiş gibi yaşadıklarından şikayet ederler.

Başakların göze çarpan başka bir özelliği de kendilerine çok dikkat etmeleridir. Bu, başka burçların sinirine dokunabilir.

Aşırı dikkatlilik, Başaklarda sadece dış görünüşte kalmaz. Bu burcun üyeleri iç dünyalarını da acımasızca incelerler. Kendilerinin ve diğerlerinin zayıf noktalarını görürler. Başak tarafından yapılacak bir eleştiri, karşı taraf için acı olabilir. Ama bunun içinde bir parça gerçeklik de her zaman vardır.

Başaklar, büyük iddialar ve gerçekler arasındaki çelişkiyi hemen fark ederler. Bu yüzden gerçekten sakin ve keyifli olduğu anlar çok nadirdir. O her olayı çok ciddiye alır. Ufak bir alay, kaba bir söz karşısında Başak köşesine çekilir ve görünmez olur. Başkalarını cesaretlendirdiği konuları kendisi yapamaz. Alaylı sözleri yanlış anlar. Zayıf noktalarına rağmen Başağın ölçülü ve güvenilir bir karakteri vardır. Bu arada sakin görünüşünün altında bastırılmış olan kuşku ve güvensizlik, bir gün patlayabilir. Sadece Başak çift karakterli değildir. İkizler, Balık, Yay gibi burçlarda öyledir. Bir öğüt: Başak kontrolünü kaybederse, onu kendi haline bırakın. Böyle değişimler “vahşi Başak” ta tam bir fırtına etkisi yaratır. Yine de bu durum, Başak insanlarının her endişe ve sorunu içlerine atmaları ve sonradan “psikosomatik” hastalıklardan acı çekmelerinden iyidir. Başak fiziksel sebeplerden çok, duygusal sebeplerden oluşan hastalıklara karşı özellikle duyarlıdır. Başkalarının sorunlarını çözerken, kendi problemlerinin üstesinden gelir. Yardım işlerindeki görevlilerin çoğunun Başak burcundan olmaları bu nedenledir.

Sorunlu özelliklerden laf açılmışken, Başaklar haylazlık etmeyi severler. İnsanlığın geri kalanından farklı olduklarını düşündükleri için korkunç züppe olabilirler. “Güçsüz” buldukları insanların sorunlarına burunlarını sokarlar.

Eğer kişiliğinin vahşi ve aşırı titiz yanlarını göz ardı edersek, Başaklar güvenilir, çalışkan, dikkatli, akıllı ve temelci insanlardır. Aileleri ve dostlarıyla yakından ilgilenirler. Yanına yaklaşılması kolay insanlardır. Eşyaları dikkatli kullanmayı bilirler, onlara ödünç bir şeyi verirseniz, aynı şekilde geri alacağınızdan emin olabilirsiniz. Bunun dışında onları yöneten akılcı Merkür, bir bardak şarapla çakır keyif olmalarını sağlar. O zaman biraz katı olan Başaklardan, kendileriyle bile dalga geçebilen esprili hikayeciler çıkar.

Son olarak, özellikle yaşlı Başak insanlarını ilgilendiren bir konuya değinmeliyiz. Başaklar düzenli yaşam anlayışlarından dolayı uzun yıllar yaşarlar. Yalnız yaşamayı tercih ederler. Başak insanları gençken bile parti çılgını değildirler. Arka planda olmayı severler, sadece saygıdeğer başarılarla göze batmayı isterler. Kendilerine ihtiyaç duyulduğunu bilmek, iş ve aile yaşamlarına anlam katar. Çocukları evden ayrılıp hayat arkadaşlarını kaybettiklerinde yalnızlaşırlar. Her şeye rağmen Başak insanlarının birçok kültürel ilgi alanları vardır, okurlar, müzik dinlerler, çok yaşlanmamışlarsa tiyatroya veya konsere giderler. Kitap ve müzik onlar için çok önemli olmasına rağmen, insan ilişkileri ve sıcaklığının yerini dolduramazlar.

Özellikle Başak insanları yaşlanınca sabit fikirli ve hareketsiz olurlar. Gençler bundan korkmamalı ve bu muhafazakar görünüşün altında sadece güvensizliğin yattığını düşünmelidirler. Yaşlıların ne dediğini dinlemelidirler. Başak erkeklerinin hikayeleri özellikle hoştur, çünkü eşsiz bir hafızaları vardır.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Aralık 2006       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
4-11 Aralık 2006
İnsanlar arasına karışmak... Yoğun enerjin bu hafta sosyal hayatına ve de iş hayatına canlılık getirecek ve de ailenle ilişkilerin güzelleşecek. İçsel korkularını rafa kaldır, çünkü onlara ihtiyacın yok, onlar seni sadece aşağıya çeker. Güvenle bağlandığın insanlarla ve de kendi özel yaşantınla ilgili bu hafta önemli kararlar alabilirsin. Garip bir cesaret sana farklı bir kapı açacak. Özel bir durumun gizliliği, bilinmezliği ortadan kalkacak. Kendini çok daha rahat koşulların ve de ortamların içersinde bulacaksın. İçsel gücün sana olaylara hakim olma yetisini kazandıracak. Kendine daha fazla vakit ayırabilirsin
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Aralık 2006       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Başak - 23.12.2006 , Cumartesi

Bugün, duygusal konularda mantığınızı kullanmaktan yanasınız. Gerginliğinize iyi gelecek uğraşılarda bulunmak isteyeceksiniz. Bir büyüğünüzün sağlık problemiyle uğraşabilirsiniz. Ona hizmet etmek için yanında refaketci olarak kalabilirsiniz. Hijyen konularında ve ev hayvanınızla ilgili işlerinizin de yoğun olacağı bugün, temizlik işlerinizle yada bu iş koluyla ilgili aktiviteniz bulunabilir. Yeni bir eve taşınmak durumundaysanız, temizlik firmalarıyla bağlantı kurabilirsiniz.

Bir arkadaşınızın bir ev işiyle alakalı yardımcı olabilir yada evinizde internetle alakalı bir işle uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Teknolojik ürünleri incelemek amaçlı kısa bir yolculuk yapabilir, alışveriş yapabilirsiniz. Duygusal dünyanızda beklenmedik gelişmeler yaşayabilir, hiç düşünmediğiniz bir anda aranızın bozuk olduğu sevdiğiniz kişiyi arayabilirsiniz. Arkadaşlık hisleri içinde kısa bir görüşme yapabilirsiniz.
RespecT - avatarı
RespecT
Ziyaretçi
23 Aralık 2006       Mesaj #10
RespecT - avatarı
Ziyaretçi
ben bir başak erkeğiyim hepsi kadar olmasada hemen hemen özelliklerini tasirim... paylasim için tsk ederim.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

10 Aralık 2019 / Misafir Burçlar
10 Aralık 2019 / Misafir Burçlar
10 Aralık 2019 / Misafir Burçlar
10 Aralık 2019 / Misafir Burçlar
10 Aralık 2019 / Misafir Burçlar