Arama

Allah kaderi biliyorsa biz neden yaşıyoruz? - Sayfa 3

En İyi Cevap Var Güncelleme: 15 Eylül 2017 Gösterim: 50.185 Cevap: 65
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
21 Eylül 2010       Mesaj #21
Avatarı yok
Yasaklı
Yukarıda çocuk katliamından bahsetmedim ve bu katliamı da savunmadım Böyle bir söylemim olmadığı halde Bu çıkarıma nasıl ulaştınız ilginç!? Her cümleyi kendi kendinize, kendi bakış açınıza göre yorumlayıp olmadık yerlere çekip duruyorsunuz O çocuklar zati imtihanda değiller inançlı olsun ya da olmasın ahirette de hesaba çekilmeyeceklerdir o çocukların sorgusuz sualsiz cennete gidecekleri bildirilmiştir savaşları çıkaran insanlardır, bu masum çocukların katledilmesine neden olan da yine insanlar ve bu insanlar da bunun hesabını Allah'a hesap gününde ödeyeceklerdir Herşey Allah'ın ilmi hikmeti ve bilgisi dahilindedir

Sponsorlu Bağlantılar
Kişilerin yaşam şekilleri üzerinde Çevresel faktörlerin, dünyevi şartların etkisi yoktur demedim dikkatli okuyun o cümlede neden bahsettiğim hakkında en ufak bir fikrinizin olmadığı belli oluyordur inanç doğrultusunda ki imtihandan bahsediyorumdur ortaya konan yol belli herşey açıkca bildirilmiş bu konudaki eşitlikten bahsettim inanan da inanmayan da önlerine konulan yol açısından eşit imtihan şartlarına sahipler;kişilerin yaşadıkları koşullar, davranışları, karakterleri olarak değil onların eşit olması zati mümkün değildir Ama inanç farklı bir olaydır Bir papaz hayatını hangi inançta geçirmiş olursa olsun ufak bir vesileyle Allah gözündeki perdeyi kaldırdığı an o papazın imana gelmesi yaşamına müslüman olarak devam etmesi ya da o şekilde ölmesi hiç de mantıksız değildir Burada papaz sahip olduğu inanç doğrultusunda ve eski bakış açısıyla müslüman oluyor değil; Allah gözündeki perdeyi birden kaldırıp onun gerçeği görmesini sağladığı için müslüman oluyordur anlayamadığınız nokta da bu Aynı şey bir müslüman içinde geçerlidir kimsenin yarın ne olucağı belli değildir Bunları hiç kimse garanti edemez ve bilemez ingilterede hristiyan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiş olsaydım büyük bir olasılıkla hristiyan olarak yaşamımı sürdürüp o şekilde ölüp cehenneme gidecektim dediğiniz gibi Ama ben inancım ne olursa olsun gerçeği arıyorsam, içimde bu yönde itici bir güç varsa, kafamda sorular oluşmuşsa ve ben bu sorulara tarafsızca şartlanmadan cevaplar arıyorsam Rabbimin de dilemesiyle mutlaka araştırır gerçeği bulur müslüman olarak kazananlardan olurdum Bu söylediğim dünyanın heryerinde her an yaşanabilen gerçek bir tesbittir sizin söyleminizin tam aksine din değiştirip müslüman olanların sayısı her geçen gün daha da artıyordur Ama gerçek ve kabul edilmesi kesin olan tek şey müslüman olmayan birinin ne olursa olsun cennete gidemeyeceğidir Çünkü Müslüman olmayanın hiçbir iyiliğinin değeri olmaz.Bunlar bilinen gerçekler Bu da açık ve seçik olarak kuranda ayetlerde bildirilmiştir.

(Kâfirlerin iyi ve faydalı işleri fırtınalı bir günde rüzgârın savurduğu küller gibidir. Âhirette o işlerin hiç faydası olmaz.) [İbrahim 18]

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Eylül 2010       Mesaj #22
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
kader hakkında sorular soran arkadaşım bence cevap aramıyor. aradığı inanamıyor oluşunun mazeretleri. vede bunun sorumluluğunuda kendi üstüne almak istemiyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Eylül 2010       Mesaj #23
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
"ingilterede hristiyan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiş olsaydım büyük bir olasılıkla hristiyan olarak yaşamımı sürdürüp o şekilde ölüp cehenneme gidecektim dediğiniz gibi..."

"Allah gözündeki perdeyi birden kaldırıp onun gerçeği görmesini sağladığı için müslüman oluyordur anlayamadığınız nokta da bu"

Madem ingilterede doğduğunuz zaman hristiyan ölüp cehenneme gidicektiniz büyük ihtimalle bunu kabul ediyorsuuz, madem Allah ancak gözündeki perdeyi birden kaldırınca insanlar Müslüman olabiliyor, o zaman Müslüman olmak da bazı kişilerin elinde olan birşey değilmiş, inanmayanların gözündeki perdeyi Allah kaldırmamış ki o kişiler bütün ömürlerini inançsız geçirmişler sizin kendi yazdığınıza göre..Hem şartların eşitsizliğini kabul ediyorsanız, inanç konusunun da bundan ayrı tutulamayacağını bilmeniz gerekir, neden özellikle o konuyu ayırıyorsunuz. Bir de Müslüman olmayan birinin yaptığı tüm iyilikler nasıl ve neden geçersiz oluyor, bunu açıklayabilir misiniz, belki sizin en zor gününüzde elinizden tutup yardım eden bir Müslüman değildi, neden bunlar geçersiz olsun ? Çıkar gözetmeden, öbür dünyayı düşünerek değil, yalnızca içinden gelerek iyilik yapan birinin iyiliği bence çok değerlidir, sizce neden değerli değil, neden bunların hiç bir önemi yok..
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
22 Eylül 2010       Mesaj #24
Avatarı yok
Yasaklı
Müslüman olmayan birinin yaptığı tüm iyilikler geçersiz olmuyordur Tabiki karşılığı vardır Allah adaletli olduğu için onların yapmış oldukları bu iyiliklerinin mükafatını dünyevi olarak dünyada veriyordur zati... Müslüman olmayan birinin iyiliğinin değeri ancak ahirette yoktur Neden? Çünkü yaşamı müslüman olarak noktalanmadığı için; Bu kişiler iman ederek ölmedikleri için; ahirette hesap gününde, dünyada yapmış oldukları iyiliklere bakılmıyordur ve sonuçta yapmış oldukları iyiliklerin karşılığını da Allah dünyada verdiği için diğer tarafta bu konuda bir hakları da olmuyordur imanlı ölmedikleri sürece...Ayrıntılara dikkat ederek okuyun Üstteki mesajımın sonunda verdiğim ayette de Allah bu durumu açık seçik bir şekilde bildirmiş Bunun ötesi yok.

(Kâfirlerin iyi ve faydalı işleri fırtınalı bir günde rüzgârın savurduğu küller gibidir. Âhirette o işlerin hiç faydası olmaz.) [İbrahim 18]

"ingilterede hristiyan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiş olsaydım büyük bir olasılıkla hristiyan olarak yaşamımı sürdürüp o şekilde ölüp cehenneme gidecektim dediğiniz gibi..."

Doğru ama bu cümleyi ben farklı anlamda kullandım ve akabinde de açıklamasını vermiştim Yukarıda ve ondan önceki mesajlarımda... Kişinin yapacağı fiillere göre Allah'ın dilemesi devreye giriyordur demiştim Öncelikle ben bir arayış içine giriyorumdur bir çaba gösteriyorumdur buna bağlı olarak da Allah beni yönlendirip gerçeği bulmamı sağlıyordur Yani o arayış içine girmesem inandığım şekilde bir hristiyan olarak yaşayacak ve öldüğümde cehenneme gidecektim o zaman...Kısacası burada hem kulun inanç bağlamında bir arayış içine girip bunu istemesi hem de Allah'ın dilemesi söz konusudur Bu böyle olmasaydı o zaman Allah bir anda tüm gözlerdeki perdeleri kadırırdı bu da imtihanın bir parçasıdır.

İnanç konusu ayrıdır evet neden ? Çünkü herşeyden önce inanç; kalp işidir,gönül işidir Biri müslüman,diğeri de hristiyan olan iki kişiden biri fakir olup sefil bir hayat sürerken,diğeri zengin olup rahat bir hayat yaşayabilir Ama bu durum her iki kişinin de inancın da bir değişiklik oluşturmuyordur Çünkü içinde bulundukları dünyevi şartlar ya da fiziksel konumları ne olursa olsun o şekilde inanmışlardır ve bu doğrultuda yaşamlarını sürdürürler İnanç açısından imtihanda eşitlik bağlamında ise; İnanan,inanmayan tüm kullarına Allah Her şeyi açıkca bildirmiş,akıl vermiş,düşünme ve sorgulama imkanı vermiş, önlerine bir yol koymuş bu açıdan bir eşitlik sözkonusudur...

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Eylül 2010       Mesaj #25
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
" Müslüman olmayan birinin yaptığı tüm iyilikler geçersiz olmuyordur Tabiki karşılığı vardır Allah adaletli olduğu için onların yapmış oldukları bu iyiliklerinin mükafatını dünyevi olarak dünyada veriyordur zati... "

Böyle yazmışsınız ama, Allah'ın bu mükafatları dünyada dünyevi olarak verdiğini nerden biliyorsunuz, Allah bu dünyaya müdahale ediyorsa öldürülen çocuklara da müdahale etmesi gerekmez miydi, oysa siz imtihan yapmak için bunlara karışmadığını söylemiştiniz, eğer bunlara bile karışmıyorsa imtihan henüz bitmeden bu dünyada mükafat dağıtmak için karıştığını nasıl söyleyebiliyorsunuz, bu sizin kişisel fikriniz, varsayımınız mı, yoksa İslami bir gerçek mi ?

İkinci olarak, eğer Allah bu dünyada inançsızların yaptıkları iyilikler için ufak tefek mükafatlar veriyorsa bile sizin yazdığınız gibi, cehennemin ebedi azabıyla kıyaslandığında bunun bir hiç olduğu ortada değil midir, öyleyse inançsızlar tarafından bu yapılan iyiliklerin gerçekten de hiç bir değeri yoktur, öyle ki cehennemde ebedi olarak yanıcak kadar suçludurlar. Üçüncü bir konu olarak, dünyadaki tüm hristiyanların,yahudilerin veya inançsızların gerçeği aramadığını, samimi olmadıklarını, veya samimiyetle aradıkları gerçeği kendi dinlerinde veya dinlere veya tanrıya inanmama şeklinde bulamayacaklarını düşünüyorsanız, neden bu kadar çok inançsız insan veya hristiyan veya yahudi veya buddhist veya hindu ...... var, bu insanların hepsi gerizekalı mı, hepsi kötü niyetli mi, samimiyetle gerçeği aradığı halde Müslüman olamayan veya gerçeğin İslam olduğunu düşünmeyen tek bir kişi bile olamayacağını düşünüyorsunuz belli ki....

Bu nedenle sizin yazdıklarınız benim aklıma hiç yatmadı, ama uğraşıp cevap yazdığınız için size teşekkür ederim.
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
23 Eylül 2010       Mesaj #26
Avatarı yok
Yasaklı
İnanmayanlar; inançsız oldukları için bu dünya da iyiliklerinin karşığılını Allah dünyevi olarak verir dedim Bu bilgi ayetlerde açıkca bildirilmiştir(Tevbe suresı 17-67 ve 69.ayetler,Kehf suresi 104 ve 105.ayetler ve başka bir çok ayetde bu gerçek bildirilmiştir.) Ayrıca bir hadiste de bu gerçek şu şekilde belirtilmiştir

"Allah bir mü'mine zulmetmez. Bu dünyada iyiliklerinin karşılığı olarak onu rızıklandırır. Ahirette de mükafat verir. Kafire ise, iyiliklerinin karşılığını bu dünyada verir. Kıyamet günü onun hesabından iyilik kalmayacaktır."

Bu insanlar, inançsız oldukları için iyiliklerinin karşığılını Allah'ın dünyevi olarak vermesi,bir imtihanın sonucudur zati Ayrıca inançsız kişilerin bu iyiliklerinden dolayı cehennemde çekecekleri cezanın derecesinin de biraz daha az olucağı bildirilmiştir ama yinede bu durum inançsız oldukları için sonsuza kadar orada kalmalarına engel değildir

Allaha inanmayan,O'nun varlığını kabul etmeyen kişinin ya da islam dini dışında herhangi bir dini inanca sahip kişinin kendisi istemediği ve Allah'da dilemediği sürece gerçeğe ulaşması imkansızdır İnançsız insanların sayıca azlığı ,çokluğu bunu değiştirmiyordur Samimiyetle gerçeği aradığı halde Müslüman olamayan veya gerçeğin İslam olduğunu düşünmeyen tek bir kişi bile olamayacağını söylemedim Aksine samimiyetle gerçeği arayan bir kişi Allah'ın dilemesiyle doğru yolu bulur ve gerçeğe ulaşır ve bu doğru yolda islamdır dedim Çünkü Allah katında tek gerçek din islamiyettir bunu Allah kendisi kuranda açık seçik bildirmiştir Gerçeğin İslam olduğunu düşünmeyen ve kabul etmeyen insanlar var tabiki bu inanlar gerizekalıdır diye bir şey yoktur Ama inanmadıkları için Allah onların akıllarını ve anlayışlarını kapatır.Kalpleri mühürlüdür gözlerinde perde vardır çünkü inkar içindedirler Bu insanlar istedikleri kadar zeki olsalar da ,akıldan yoksun olurlar ve dinle ilgili en basit konuları bile kavrayıp anlayamazlar.

Allah imanları nedeniyle sadece müminlere anlayış verir bu anlayışın diğer adı da akıldır ve akıl ile zeka aynı şey değildir zeka zihinsel bir yetenektir Akıl ise bu zekayı kullanabilmektir

İnanç,inanmak kalp ile olur Mantık bir noktadan sonra durur İnanç bağlamında bazı şeyleri mantık ile açıklayamazsınız Çünkü insan sınırlı bir beyin kapasitesine sahiptir Bazı şeylerin hikmetini görüp anlayamaz Bunun için kişinin ya yaratıcı konumunda olması herşeyi bilmesi ya da Allahın bunun ardındaki sırrı hikmeti kuluna bildirmesi gerekir ve Allah'a inanan kişi O'na yaklaştıkça anlayış ve kavrayışındaki derinlik de paralel olarak artar


Bu konu oldukça derin, ciddi ve hassas bir konudur Verdiğim tüm bilgiler ise islami gerçeklerdir Benim kişisel fikrim ya da bir varsayım değildir *Kişisel fikrim derken de ben bir müslüman olarak bu gerçekleri kabul ediyor ve inanıyorumdur bu ayrı bir konu...Burada bilgim dahilinde bilinen islami gerçekleri kendi yorumumla aktardım sadece.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Eylül 2010       Mesaj #27
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba,

Benim bir sorum olacak arkadaşlar, yazılmış tüm mesajları okuduğumu önce belirtmek isterim, anlayamadığım nokta şu daha önceki mesajlarda Allah'ın bizim kaderimizi yazmadığı sadece baştan bildiği, yani özgür irademiz olduğu söylenmiş, bunu anlıyorum, ama daha sonra tartışmanın gidişatında ve Nötrino arkadaşımızın yazdığı son mesajlarda, Allah'ın gözlerdeki perdeyi kaldırması gerektiğinden, bazılarının kaplerinin mühürlü olduğundan, yalnızca Mümin'lere anlayış verildiğinden bahsedilmiş, ama asıl anlayışa ihtiyacı olanlar doğru yolu bulması için inanmayanlar değil mi ? Yani demek istediğim, zaten inanmayan bir insanın kalbindeki mühür ve gözündeki perde sebebiyle gerçekleri görmesi mümkün değil anlamı çıkıyor eğer yanlış yorumlamıyorsam, ve bu mühürü kaldıran da Allah yine yanlış anlamadıysam, o zaman inanan kişiler Allah inanmalarını istediği için veya inanmayanlar gözlerindeki perde ve kalplerindeki mühür Allah tarafından kaldırılmadığı için inanmıyor gibi bir anlam çıkması mümkün ve bu da özgür irade ile, yani Allah'ın kaderimizi baştan yazmış olmadığı düşüncesiyle çelişiyor, bunu bana daha net açıklayabilir misiniz ?
CrayzBoy - avatarı
CrayzBoy
Ziyaretçi
25 Eylül 2010       Mesaj #28
CrayzBoy - avatarı
Ziyaretçi
Bence en kıssa anlatımı şu hayattasın çünkü Allah senin iyiliğini kötülüğünü ölçmek için dünyada bir sınava gönderdi bu sınav şçyleki:
hayata önem vermek
iman etmek
namaz kılmak
zamanını bunun gibi boş şeylerer harcamamak ...
bir gün ölücen hatta hepimiz ölücez ve tekrar dirilicez Allah ta senin veya hepimizin dünyada yaptıımız şeyleri önümüze dizecek önce kötü şeylereden başlayacak seni sorgu sual edecek...
Bu KaDar!
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
25 Eylül 2010       Mesaj #29
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Merhaba,

Benim bir sorum olacak arkadaşlar, yazılmış tüm mesajları okuduğumu önce belirtmek isterim, anlayamadığım nokta şu daha önceki mesajlarda Allah'ın bizim kaderimizi yazmadığı sadece baştan bildiği, yani özgür irademiz olduğu söylenmiş, bunu anlıyorum, ama daha sonra tartışmanın gidişatında ve Nötrino arkadaşımızın yazdığı son mesajlarda, Allah'ın gözlerdeki perdeyi kaldırması gerektiğinden, bazılarının kaplerinin mühürlü olduğundan, yalnızca Mümin'lere anlayış verildiğinden bahsedilmiş, ama asıl anlayışa ihtiyacı olanlar doğru yolu bulması için inanmayanlar değil mi ? Yani demek istediğim, zaten inanmayan bir insanın kalbindeki mühür ve gözündeki perde sebebiyle gerçekleri görmesi mümkün değil anlamı çıkıyor eğer yanlış yorumlamıyorsam, ve bu mühürü kaldıran da Allah yine yanlış anlamadıysam, o zaman inanan kişiler Allah inanmalarını istediği için veya inanmayanlar gözlerindeki perde ve kalplerindeki mühür Allah tarafından kaldırılmadığı için inanmıyor gibi bir anlam çıkması mümkün ve bu da özgür irade ile, yani Allah'ın kaderimizi baştan yazmış olmadığı düşüncesiyle çelişiyor, bunu bana daha net açıklayabilir misiniz ?

Her insan müslüman olarak dünyaya gelmiyordur Müslüman olan kişi Rabbini tanıdığı bildiği ve emirlerini kabul ettiği için o anlayış otomatik olarak zati kendisinde vardır İlk sayfada kader konusuyla ilgili bir mesajım vardı onu okuduysanız orada,İnsanların dünyaya gelirken bazı şeyleri seçemediklerini söylemiştim(anne-baba,ırk,cinsiyet,DİN vsvs gibi) bu da bir kader şekli olarak kabul ediliyordur Ama burada insanın iradesi hükümsüzdür ve sorumluluğu yoktur Diğer kader şeklinde ise irade söz konusudur Allah insanların kendi iradesi ve tercihiyle nasıl bir yaşam yaşayacağını ezeli olan ilmiyle bilir ve o insanın kaderini bu şekilde yazar bu da sorumluluk gerektirir Kısacası Allah; bildiği ve öyle yazdığı için yapılmıyor ,kişinin kendi iradesiyle yapacağı fiilleri, Allah daha önceden ilmiyle bildiği için bu şekilde yazıyor Bu bağlamda kişinin kendi özgür iradesi devreye girmiş oluyordur

Bir kişinin hristiyan ya da başka bir dine bağlı olarak dünyaya gelmesi ve inanmadığı için gözünde perde bulunması; bu kişinin bundan sonra doğruyu bulamayacağı ya da gözündeki perdenin hiç kalkmayacağı anlamında değildir İnanmayanların gözündeki perdenin kalkması ya da kalplerindeki mühürlerin çözülmesi de yine aynı özgür irade sonucunda gerçekleşmektedir Yani bir İnsanın ne yapacağını, başına ne geleceğini Allah ezeli ilmiyle biliyor Ama Allah'ın bunu bilmesi o kişinin illaki o işi yapmasını gerektirmiyor Bunun için Allah kullarının önüne bir çok seçenek,yol sunmuş ve onlara irade vermiş,düşünme gücü vermiştir.İnsan kendi iradesini kullanarak, hangi yolu, seçeneği tercih ederse,Allah onu o kulu için yaratır ve anlamasına yardım eder ve burada sorumlu olan; kişinin seçtiği yol itibariyle kendisidir Kısaca,inançlı ya da inançsız kul kendi iradesiyle istiyor; Allah'ın dilemesi ve yardımıyla da bu irade gerçekleşiyordur İnanmak isteyen kişi bu yönde yolunu belirleyip harekete geçiyor gerçeğe ulaşmak istiyor ve Allah bu yönde kulunun inanmasını sağlıyor. İnanmayanların gözündeki perde ise Allah tarafından bilerek kaldırılmadığı için değil ;inanmayanlar kendileri inkar içinde olup seçimlerini bu yönde yaptıkları için o perde kalkmıyordur ...
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Eylül 2010       Mesaj #30
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bu dünyayı düzeltmek yerine, siz öbür dünyanızı düşünün, kendinizi kurtarmaya, kendi menfaatinize bakın ancak, sokak çocukları varmış, fahişelik varmış, mafya varmış, bu dünya bir imtihan ya tüm bunların olması normal, yoksa imtihan olamazdı dünya güzel olsaydı, o yüzden siz hayal alemine gömülün, cennetin bahçelerinin hayalini kurun, bu dünyayı iğrenç bir yer olarak bırakın, kaç milyon müslümanız, kaç milyon insanız, toplanıp haksızlıkların, zulümlerin, pisliklerin hesabını tek tek sormak yerine, öbür dünyanın hayalini kuralım biz, bu bencil bu pis anlayışın egemen olduğunu görünce siz müslümanlara ve siz insanlara, çok üzülüyorum, çok umutsuzluğa kapılıyorum, bu bencil bu bireyci zihniyeti kınıyorum, madem müslümanız haydi madem milyonlarcayız milyarlarcayız toplanalım ve dünyayı herkes için yaşanası, herkes için eşit, kimsenin aç kalmadığı, kimsenin ****** olmadığı bir yer haline getirelim, çünkü allah insanları eşit yaratmıştır ve komşusu açken tok yatan bizden değildir, neden o zaman bunu yapmıyoruz arkadşlar, neden ülkemizde aç insanlar var, neden bir sürü pislik var, madem milyonlarca müslümanız ve buna engel olamıyoruz, o zaman hepimiz cehennemliğiz...
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 0 üye beğendi.

Benzer Konular

3 Ocak 2012 / Misafir Soru-Cevap
13 Şubat 2011 / Ziyaretçi Soru-Cevap
16 Ocak 2012 / ultraslan_merve Taslak Konular
3 Ocak 2009 / ESMA Soru-Cevap
14 Şubat 2012 / Misafir Soru-Cevap