Arama

Harry Potter ve Melez Prens - J. K. Rowling

Güncelleme: 22 Temmuz 2011 Gösterim: 4.910 Cevap: 1
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
22 Temmuz 2011       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Harry Potter ve Melez Prens (Harry Potter and the Half Blood Prince)
Ad:  Harry_Potter_ve_Melez_Prens_kitap.jpg
Gösterim: 443
Boyut:  16.9 KB
Yazan: J. K. Rowling

Sponsorlu Bağlantılar
Kitap Hakkında

Harry Potter ve Melez Prens, J. K. Rowling tarafından yazılan Harry Potter serisinin altıncı kitabıdır. İngiltere'de ilk basım tarihi 16 Temmuz 2007'dir. Yapı Kredi Yayınları tarafından Eylül 2007'de yayınlanan kitap, Türkçe'ye Sevin Okyay ve Kutlukhan Kutlu tarafından çevrilmiştir.
Dizinin ilk beş kitabında olduğu gibi, bu kitapta da geçmişte sorulmuş pek çok sorunun yanıtını veren J. K. Rowling okuyucuyu yeni sorularla, Harry Potter''ı da yeni sorunlarla baş başa bırakıyor.

Arka Kapak Yazısı

Büyücüler dünyasında devam eden kargaşa artık Muggle'ların dünyasını da etkilemeye başlamıştır. Harry Potter, Hogwarts'taki altıncı yılını Feci Yorucu Büyücülük Sınavlarına hazırlanarak geçireceğini düşünmektedir. Artık Quidditch takımının da kaptanıdır. Ancak Diagon Yolu'ndaki okul alışverişi sırasında Draco Malfoy'un bir şeyler çevirdiğini fark eder. Lord Voldemort'un geçmişiyle ilgili pek çok bilinmeyen ortaya çıkarken bir yandan da Malfoy'un neyin peşinde olduğunu öğrenmeye çalışan Harry'yi yine zor günler beklemektedir.


Başlıca Karakterler
  • Harry Potter: 31 Temmuz 1980'de doğan Harry Potter, 11 yıl merdiven altındaki küçük odada kendisinden nefret eden teyzesi, eniştesi ve domuza benzeyen kuzeniyle birlikte yaşadıktan sonra hayatı beyaz bir baykuşun getirdiği mektupla değişir. Harry’nin anne ve babası o daha bir yaşındayken Lord Voldemort tarafından öldürülmüşlerdir. Harry bu olaydan kurtulmuş ve teyzesiyle yaşamak zorunda kalmıştır. Bir gün etrafının büyücülerle çevrili olduğunu anlamakla kalmamış kendisinin de büyücü olduğunu keşfetmiştir. Hiç başvuru yapmadığı halde Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’ndan kabul edildiğini bildiren bir mektup almıştır. Eniştesinin tüm karşı çıkmalarına rağmen okula baykuşu Hedwig’i de alıp gitmiştir. Harry Muggle denen gerçek insanların dünyasında önemsenmeyen ve bir pislikmiş gibi davranılan bir çocuk olmasına rağmen büyücülerin dünyasında sevilen küçük, sıska ve ailesini öldürenbüyücüden kurtulan çocuk olarak ünlenmiştir. Okula girmesiyle de hayatı oldukça maceralı, espirili, hayaletli ve şüpheli olaylarla dolmuştur.
  • Ronald Weasley: 1 Mart 1980'de doğan Ron, Harry Potter'ın en yakın arkadaşıdır.
  • Hermione Granger: Muggle doğumlu Hemione, Harry ve Ron'un en yakın arkadaşıdır. Kabul etmese de Ron'dan hoşlanmaktadır.
  • Albus Dumbledore: Albus Dumbledore, Lord Voldemort'un korktuğu yegane en büyük büyücüdür. 1944-1996 tarihleri arası Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'nun müdürlüğünü yapmıştır.
  • Minerva McGonagall: Minerva McGonagall (d. 1925), Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'nda müdür yardımcısı, Gryffindor Binası Müdürü ve Biçimdeğiştirme öğretmenidir.
  • Rubeus Hagrid: Hagrid, yarı dev yarı insan olup Harry Potter ile arkadaşlarının yakın arkadaşıdır.
  • Severus "Sev" Snape: İksir öğretmeni Severus "Sev" Snape, Slytherin binasının başkanıdır.
  • Ginny Weasley: Ginevra "Ginny" Molly Weasley, Ron Weasley'in kız kardeşidir ve Harry Potter'a aşıktır.
  • Vernon Dursley: Harry'nin eniştesidir.
  • Petunia Dursley: Harry'nin teyzesidir.
  • Alastor Moody: Alastor Moody'e enellikle Deli Göz Moody denir, bir seherbazdır. Onun sayesinde Azkaban'da boş hücre kalmadığı söylenir. 1994 yılında Hogwarts'ın müdürü Albus Dumbledore tarafından Hogwarts'a Karanlık Sanatlara Karşı Savunma dersi öğretmenliği için çağrılır. Çok zekidir. Tek gözü ve tek bacağı yoktur. Gözü yerine sihirli bir takma göz, bacağı yerine de demirden protez bacak kullanır. Harry Potter'ı çok korur. Ona çok yararı dokunmuştur.
  • Bellatrix "Bella" Lestrange: En önemli ölüm yiyendir. Harry Potter'in vaftiz babası olan kuzeni Sirius Black'i öldürmüştür. Lord Voldemort'un en sıkı destekçilerinden biridir.
  • Lord Voldemort: Tüm zamanların en korkunç ve kötü büyücüsü, sihirli dünyaya korku salan Lord Voldemort,belirli zaman aralığındaki birçok ölümün başlıca nedenidir.Lily ve James Potter'ı öldürdüğünde, Harry Potter'ı da öldürmeye çalışır, ama gönderdiği ölüm laneti Harry`nin alnından geri teperek çarptığı Karanlık Lord'u ölümcül derecede zayıflatır. Lord Voldemort kaçar ve sihir dünyası üzerinde kurduğu baskı kalkar. Karanlık Lord ve Ölüm Yiyenler denen yakın destekçileri, büyücüler ve normal insanlar dünyasında birçok işkence ve cinayetin sorumlusudur. Safkan bir anneden ve Muggle bir babadan doğma bir melezdir. Gerçek adı Tom Marvolo Riddle'dır. Voldemort ise bu isimden uyarlanmıştır.
  • Draco Malfoy: Draco Malfoy, çok zengin bir ailenin çocuğudur. Annesi ve babası tarafından tek çocuk olduğu için biraz şımartılmıştır, züppece davranışları, karanlık sanatlara ilgisi ve safkanlık takıntısından dolayı Harry Potter ve arkadaşları ile hiç bir zaman anlaşamamıştır. Lord Voldemort'dan aslında hoşlanmaz, ancak ondan korkar, çünkü eğer onun emirlerine uymaz ise o ve ailesi öldürülecektir. Bu yüzden onun emirlerine uymaya çalışır. Albus Dumbledore onun karşısında yalnız, savunmasız ve asasız olmasına rağmen Draco Dumbledore'u öldürmek istememiştir.
Kitap Özeti
Lord Voldemort'un geri dönüşünü Sihir Bakanlığı'nın da kabul etmesiyle artık insanlar Harry'i "Seçilmiş Kişi" diye çağırmaya başlarlar. Bu arada Harry, kendisine vaftiz babası Sirius'tan miras mallar kaldığını öğrenir. Bu mallar, Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nın gizli karargahı olan Grimmauld Meydanı'ndaki Black ailesinin evi ve yaşlı ev cini Kreacher'dır.
Harry, Profesör Snape'in Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeni olduğu anonsunu duyunca afallayıp kalır. Snape'nin yerini, Harry'nin farkında olmadan öğretmenlik yapması için ikna ettiği Horace Slughorn doldurur. Bu bir bakıma Harry'nin faydasına olmuştur çünkü; Slughorn, Harry'i Snape'in istediğinden daha düşük bir S.B.D. (Sıradan Büyücülük Düzeyi) puanı ile F.Y.B.S (Feci Yorucu Büyücülük Sınavları) İksir sınıfına kabul eder. Böylece Harry seherbaz olabilmesi için gereken dersleri alabilir. Harry'nin gelecekte yapmayı düşündüğü tek meslek seherbazlıktır. Hakkındaki kehaneti de duyduktan sonra kendisi için karanlık büyücülerle savaşmaktan daha uygun bir meslek olamayacağını düşünmektedir. Profesör Slughorn Harry'e, yenisini alana kadar kullanılmış bir iksir kitabını verir. Kitabın sahibi "Melez Prens"tir. Kitaptaki iksirlerle ilgili el yazısıyla yazılmış küçük notlar Harry'nin başarılı iksirler yapmasını ve ödül olarak küçük bir şişe Felix Felices (şans iksiri) kazanmasını sağlar.
Dumbledore, Harry'e özel dersler vermeye başlar. Aslında bu dersler, düşünseli ile Lord Voldemort'la ilgili anılara yapılan yolculuklardır. Dumbledore, Lord Voldemort'un ölümsüz olabilmek için ruhunu yedi parçaya bölerek onları Hortkuluk denilen bazı nesnelere yerleştirdiğini tahmin etmektedir. İki hortkuluk imha edilmiştir: Tom Riddle'nin günlüğü ve Marvoldo Gaunt'un yüzüğü. Bu arada gelişen olaylarla Harry Melez Prens'in Severus Snape olduğunu öğrenir.
Üçüncü hortkuluk Salazar Slytherin'e ait olan bir madalyondur ve madalyon iyi korunan bir mağarada gizlenmiştir. İçi gizemli bir sıvıyla dolu bir kabın dibindedir. Madalyona ulaşmak isteyen kişinin bu sıvıyı içmesi gerekmektedir. Dumbledore sıvıyı içer, güçsüz ve yorgun düşer. Sonunda bir madalyon ve kendine R.A.B. diyen birinden kısa bir not bulurlar. Harry, Dumbledore'u da alarak hızla oradan uzaklaşır. Dumledore'un iyileşebilmesi için Snape'in ona bir iksir hazırlaması gerekmektedir. Okula vardıklarında, Draco Malfoy'un yardımı ile okula sızan Ölüm Yiyenler'le karşılaşırlar ve Snape, Dumbledore'u öldürüp Ölüm Yiyenler'le birlikte okuldan kaçar.

Yazar Hakkında (bak. J. K. Rowling)
J. K. Rowling, 31 Temmuz 1965'te Chipping Sodburry, İngiltere'de doğdu. Ailesiyle birlikte Bristol'e, daha sonra da Chepstow'a taşındı. Liseyi Wyedean Comprehensive'de okudu. Exeter Üniversitesi'nde, bir yıllık Fransa'da okuma da dahil olmak üzere, Fransızca ve klasik edebiyatlar okuduktan Londra'ya yerleşerek araştırmacı ve çift dilli bir sekreter olarak Amnesty International'de çalışmaya başladı.
Bu sırada, Rowling'in aklında bir büyücülük okulunda okuyan bir çocuğun hikayesi vardı. Rowling, 4 saat rötarlı bir Manchester-Londra tren yolculuğu sırasında bu hikaye üzerinde yoğunlaştı ve yolculuk sonunda "Harry Potter ve Felsefe Taşı" kitabının temel hikayesi ve karakterleri aklının bir köşesinde duruyordu. Rowling, öğle aralarında hikayeyi yazmaya başladı.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
22 Temmuz 2011       Mesaj #2
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Harry Potter ve Melez Prens, Harry Potter serisinin aynı adı taşıyan altıncı kitabından uyarlanan 2008 yılı yapımı film.
Ad:  Harry_Potter_and_the_Half-Blood_Prince.jpg
Gösterim: 297
Boyut:  40.9 KB

Sponsorlu Bağlantılar
Özgün ad: Harry Potter and the Half-Blood Prince
Yönetmen: David Yates
Yapımcı: David Heyman, David Barron
Senaryo yazarı: J. K. Rowling (roman), Steve Kloves (senaryo)
Müzik: Nicholas Hooper
Tema: John Williams
Oyuncular:
  • Daniel Radcliffe
  • Rupert Grint
  • Emma Watson
  • Tom Felton
Yapım yılı, ülkesi: 2008, Birleşik Krallık
Dil: İngilizce
Gösterim tarihi: 15 Temmuz, 2009 (Tr), 15 Temmuz, 2009 (UK, US)
Dağıtım şirketi: Warner Brothers
Önceki film: Zümrüdüanka Yoldaşlığı
Devam filmi: Ölüm Yadigarları
Beşinci filmin yönetmenliğini üstlenmiş olan David Yates bu filmin de yönetmenidir. Filmin yapımcıları David Heyman ve David Barron'dur. Filmin senaryosunu J. K. Rowling’in kitabına dayanarak Steve Kloves kaleme aldı. Filmin çekimlerine 24 Eylül 2007'de başlanmış ve filmin çekimleri 29 Temmuz 2008 itibariyle tamamlanmış ve stüdyo çalışmalarına geçilmiştir. Önceki filmdeki gibi 6. filmde de bazı sahnelerinde IMAX teknoloji kullanılmıştır.
Filmde oynayan bazı oyuncular: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Bonnie Wright, Matthew Lewis, Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Warwick Davis, Jim Broadbent, Michael Gambon, Alan Rickman, Maggie Smith, Tom Felton, David Thewlis, Julie Walters'dır.
Film 15 Temmuz 2009’da ABD ve Türkiye dahil birçok ülkede aynı anda gösterime girmiştir.
Konusu
Harry Potter ve Melez Prens'de Voldemort'un geri dönüşünü Sihir Bakanlığı'nın da kabul etmesiyle artık insanlar Harry'i "Seçilmiş Kişi" diye çağırmaya başlarlar. Bu arada Harry, kendisine vaftiz babası Sirius'tan miras mallar kaldığını öğrenir. Bu mallar, Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nın gizli karargahı olan Grimmauld Meydanındaki, Black ailesinin evi ve yaşlı ev cini Kreacher'dır.
Harry, Profesör Snape'in Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeni olduğu anonsunu duyunca afallayıp kalır. Snape'nin yerini, Harry'nin farkında olmadan öğretmenlik yapması için ikna ettiği Horace Slughorn doldurur. Bu bir bakıma Harry'nin faydasına olmuştur çünkü; Slughorn, Harry'i Snape'in istediğinden daha düşük bir S.B.D. (Sıradan Büyücülük Düzeyi) puanı ile F.Y.B.S (Feci Yorucu Büyücülük Sınavları) İksir sınıfına kabul eder. Böylece Harry seherbaz (ölüm yiyenlerle savaşan büyücü) olabilmesi için gereken dersleri alabilir.(Harry'nin gelecekte yapmayı düşündüğü tek meslek seherbazlıktır. Hakkındaki kehaneti de duyduktan sonra kendisi için karanlık büyücülerle savaşmaktan daha uygun bir meslek olamayacağını düşünmektedir.) Profesör Slughorn, Harry'e kullanılmış bir iksir kitabı verir ki bu kitabın sahibi "Melez Prens"'dir. Kitaptaki iksirlerle ilgili el yazısıyla yazılmış küçük notlar Harry'nin başarılı iksirler yapmasını ve ödül olarak küçük bir şişe Felix Felices (şans iksiri) kazanmasını sağlar.
Dumbledore, Harry'e özel dersler vermeye başlar. Aslında bu dersler, düşünseli ile Voldemortla ilgili anılara yapılan yolculuklardır. Dumbledore, Voldemort'un ölümsüz olabilmek için ruhunu 7 parçaya bölerek onları Hortkuluk denilen bazı nesnelere yerleştirdiğini tahmin etmektedir. İki hortkuluk imha edilmiştir (Tom Riddle'nin günlüğü ve Marvoldo Gaunt'un yüzüğü). Bu arada gelişen olaylarla Harry Melez Prensin Severus Snape olduğunu öğrenir.
3. hortkuluk Salazar Slytherin'e ait olan bir madalyondur ve madalyon iyi korunan bir mağarada gizlenmiştir ve içi gizemli bir sıvıyla dolu bir kabın dibindedir ve madalyona ulaşmak isteyen kişinin bu sıvıyı içmesi gerekmektedir. Dumbledore sıvıyı içer ve çok güçsüz ve yorgun düşer sonunda bir madalyon ve kendine R.A.B. diyen birinden kısa bir not bulurlar. Harry, Dumbledore'u da alarak hızla oradan uzaklaşır. Dumledore'un iyileşebilmesi için Snape'in ona bir iksir hazırlaması gerekmektedir. Okula vardıkarında, Draco Malfoy'un yardımı ile okula sızan ölüm yiyenlerle karşılaşırlar ve Snape, Dumbledore'u öldürüp ölüm yiyenlerle birlikte okuldan ayrılır.


Yapım Aşaması



Resmi olarak yönetmen olarak David Yates seçilmeden önce önceki yönetmenlere iş teklif edilmiş ve onlarda bu teklifle ilgilenmiştir. Üçüncü filmin yönetmeni olan Alfonso Cuarón, "fırsatlara sahip olmayı sevdiğini" belirterek dönüş sinyalleri vermiştir. Ateş Kadehi filminin yönetmeni Mike Newell beşinci filmin yönetmenliğini kabul etmediğinden bu yönetmene teklif edilmemiştir. Terry Gilliam Felsefe Taşı yönetmesi için Rowling'in kişisel tercih ettiği yönetmendir. Gilliam'a daha sonra çekilecek filmlerin yönetmeni olup olmayacağı hakkındaki sorulara "Warner Bros. şirketinin karar vereceği" cevabını vermiştir.
Yates beşinci filmden besteci Nicholas Hooper, kostüm tasarımcısı Jany Temime, görsel efekt süpervizörü Tim Burke, yaratık tasarımcısı ve efekt uzmanı Dudman ve özel efekt uzmanı John Richardson'u 6. film içinde kadroya dahil eder. Şubat 2007'den itibaren ilk beş filmin sahne tasarımı yönetmeni Stuart Craig; Dumbledore ve Harry'nin madalyon hortkuluğunu almaya gittikleri mağara sahnesininde yer aldğı filmin final sahnelerinden astronomi kulesinin de tasarımlarını hazırlamıştır. Filmin alıcı yönetmenliğinde Akademi ödüllü Bruno Delbonnel vardır.
Harry Potter ve Melez Prens'in senaryo yazımı aşamasında, senarist Steve Kloves ve yazar J. K. Rowling arasında bir tartışma yaşandı. Çünkü Rowling, Kloves'un yazdığı senaryoda Albus Dumbledore'un gençken aşık olduğu bir kızdan bahsedildiğini gördü ve bunun üzerine Dumbledore'un eşcinsel olduğunu ve yaşamı boyunca sadece, bir düelloda öldürmek zorunda kaldığı Grindelwand isimli bir büyücüye aşık olduğunu yapımcılara bildirdi. Ek olarak Rowling, serinin son kitabı Harry Potter ve Ölüm Yadigarları'nda bu konudan bahsetmişti.
Yates ve Heyman Harry Potter ve Ölüm Yadigarları'nda geçen olayların bu filmin metnini etkileyebilceğini belirtmiş ve bazı olayların filmde yer almayacağını belirtmiştir. İlk dört filmin senaryolarını yazan Steve Kloves altıncı adaptasyon için döndü. Filmin baş oyuncularından Daniel Radcliffe filmi pek çok açıdan 1996 yılının kült filmi Trainspotting'e benzeterek;
"Bol miktarda dugusal enerji ve uyuşturucu paralelliği var. Bizde de yönetmenimiz David Yates'in de dediği gibi birkaç Trainspotting anlarımız var."
şeklinde açıklama yaptı.

Filmin Çekildiği Yerler

Filmin çekimlerine 24 Eylül 2007'de başlanmış ve Mayıs 2008'de sona ermiştir. Sırlar Odası filminde Harry'nin Dobby'yi özgür bıraktığı sahnede kullanılan Lacock Abbey manastırı bazı sahneler çekilmiştir. Ayrıca çekimler boyunca High Street ile Church Street trafiğe kapatılmış Cantax Tepesi'ne, West Sokağı'na ve Church Sokağı'nın dışına yolun belirli saatlerde kapanacağına ilişkin işaretler koyulmuş v
e George Inn dışındaki otobüs durağı set alanı olarak kullanılmıştır. Gece yapılan çekimler akşam saatlerinde, öğleden sonra 5'ten sabah 5'e kadar sürmüştür. İlk filmden itibaren serinin yapım tasarımcılığını yapan Stuart Craig, bu filmdeki Mağara ve Astronomi Kulesi'nin tasarımlarını 2007 Şubat ayında tamamlamıştır. Daha önce Sırlar Odası'nın çekimleri yapılan Gloucester Katedrali'nde bazı çekimler yapılmış buradaki çekimlerde Maggie Smith, Robbie Coltrane, Daniel Radcliffe ve Julie Walters rol almıştır.

Kitap ile Film Arasındaki Farklar

Yapımcı David Barron kitapta olmayan Kovuk'ta geçen bir savaş sahnesini filme eklediklerini açıklamış ve,
"Yani bu ek sahne filmin ortalarında geçiyor. Dünyanın artık güvenli bir yer olmadığını göstermek için koyduk. Umarım beğenilir."
demiştir. Yedinci kitapta gördüğümüz Regulus Black karakterinin filmde olacağını belirten Fransa’sız One isimli dergi,
"Geçmişden sahnelerde ayrıca Regulus Black’i de göreceğiz. Sirius’un kardeşinin nasıl Ölüm Yiyen olduğuna ve Voldemort tarafından öldürülüşüne tanık olacağız."
diye yazmıştır.

Oyuncular ve Karakterler

  • Harry Potter'ı canlandıran Daniel Radcliffe Hogwarts'taki 6. yılına girerken kendini Sihir dünyasında savaşın ortasında bulur.
  • Ron Weasley'i canlandıran Rupert Grint Harry'nin en iyi arkadaşlarından biri. Dumbledore'un Ordusu'nun kurulmasında ve Esrar Dairesi'ndeki savaşta Harry'e yardım eder. Hermione'ye aşık olmasına rağmen Lavender Brown ile çıkmaya başlar.
  • Hermione Granger'i canlandıran Emma Watson Harry'nin en iyi arkadaşlarından biri. Watson, altıncı film için dönmemeyi düşünmüş fakat sonunda "Artı yönler, eksi yönlerinden ağır bastı" için dönmeye karar vermiştir.
  • Albus Dumbledore'u canlandıran Michael Gambon Hogwarts okul müdürü.
  • Horace Slughorn'u canlandıran Jim Broadbent Hogwarts'ın yeni İksir hocası.
  • Severus Snape'i canlandıran Alan Rickman eski İksir Hocası ve 6. senesinde amacına ulaşarak Karanlık Sanatlara Karşı Savunma Hocasıdır.Filmin sonunda Dumbledore'u öldürerek bir Ölüm Yiyen olduğunu gösterecektir.
  • Bellatrix Lestrange'ı canlandıran Helena Bonham Carter Bellatrix Voldemort'un en iyi ölüm yiyenidir.
  • Draco Malfoy'u canlandıran Tom Felton Harry 'nin dönem arkadaşı, Harry'nin yıl boyunca şüphelendiği Voldemort'un görevlendirdiği Narcissa Malfoy'un oğlu ve Bellatrix'in yeğeni.
  • Ginny Weasley'u canlandıranBonnie Wright Weasley ailesinin en küçük bireyi, Harry ile yıl sonunda duygusal yakınlaşmaya başlarlar.
  • Neville Longbottom'u canlandıranMatthew Lewis Harry, Ron, Hermione, Ginny ve Luna'nın biraz antisosyal arkadaşları.
  • Luna Lovegood'u canlandıranEvanna Lynch Harry, Ron, Hermione, Ginny ve Neville'in hayalci ve ilginç fikirler, olan arkadaşları.
Hero Fiennes Tiffin ve Frank Dillane her ikiside Tom Riddle rolünde Lord Voldemort'un on yaşındaki çocukluğunu ve gençliğini oynamıştır. Tiffin dördüncü ve beşinci filmlerde yetişkin Lord Voldemort'u oynayan Ralph Fiennes'ın 10 yaşındaki yeğenidir.

Medyadaki Görüşler

Usa Today 2008'in en beklenen filmleri listesine göre film beşinci sıraya yerleşmiştir.

Pazarlama

Filmin DVD'si piyasaya içinde Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı filminden özel sahnelerinde yer alacağı 2 özel DVD olarak çıkacaktır.i EA Games şirketi serinin 6. oyunununda yapımını üstleneceğini ve film çıkmadan önce piyasaya süreceğini belirtti.i Filmin ilk resmi fragmanı Ağustos'un başlarında yayınlanmıştır. Fragmanda Lord Voldemort’un çocukluğu ile ilgili olan sahneler öne çıkmaktadır. Fragman için Ron'u canlandıran Rupert Grint,
"Tek bir fragman bile insanların aşırı heycanlanmasını sağladı."
demiştir.

Ödülleri

"Harry Potter ve Melez Prens" 2007 yılında Movies.com tarafından "Can't Wait For" ödülü kazanmıştır.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 10 Ocak 2016 11:11
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!

Benzer Konular

29 Mayıs 2011 / ThinkerBeLL Edebiyat
29 Mayıs 2011 / ThinkerBeLL Edebiyat
22 Temmuz 2011 / ThinkerBeLL Edebiyat
22 Temmuz 2011 / ThinkerBeLL Edebiyat
22 Temmuz 2011 / ThinkerBeLL Edebiyat