Arama

Dünyada ve Türkiye'de Ekonomi Gündemi, Güncel Haberler - Sayfa 46

Güncelleme: 15 Ağustos 2018 Gösterim: 244.065 Cevap: 685
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Mart 2007       Mesaj #451
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
12 MART 2007

Sponsorlu Bağlantılar
1.3 milyon kişi tarımı bıraktı


Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, son 2 yılda 1 milyon 312 bin kişinin tarım sektörünü terk ettiğini bildirdi.



Dünyada ve Türkiye'de Ekonomi Gündemi, Güncel Haberler
Bayraktar yaptığı yazılı açıklamada, tarımda çalışanların sayısının 1955 yılında 8 milyona, 1991 yılında 9.2 milyona ulaştığını hatırlatarak, çalışanların sayısının 2000 yılında 8 milyona, 2005 yılında ise 7 milyonun altına düştüğünü belirtti.

2004-2005 rakamlarına göre tarımda istihdamın 7.4 milyondan 6 milyon 493 bin kişiye gerilediğini belirten Bayraktar, tarımın toplam istihdamındaki payının ise yüzde 34'ten yüzde 29'a düştüğünü kaydetti.

Bayraktar, 2006 yılında tarımda çalışanların sayısının yüzde 6.3 azalarak 6 milyon 88 bine düştüğünü belirtti. Toplam istihdamda tarımın payının bir önceki yıla göre 2.2 puan azalarak yüzde 27.3'e gerilediğini kaydeden Bayraktar'ın açıklaması şöyle:

"Bu sonuç gösteriyor ki, tarımdaki çözülme devam etmektedir. 2005 yılında 907 bin kişi tarımı terk ederken 2006'da tarımsal istihdamdaki sayısal azalma 405 bin kişi olmuştur. Bu durumda son iki yılda toplam 1 milyon 312 bin kişi tarımı terk etmiş bulunmaktadır. Yapılması gereken, öncelikle AB ülkelerinde olduğu gibi kırsal kalkınma politikaları eşliğinde tarım dışı istihdam kapasitesinin yeterince artırılması ve buna paralel olarak kontrollü bir şekilde tarımdaki istihdamın azaltılmasıdır."
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Mart 2007       Mesaj #452
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Dolar milyarderleri listesindeyiz Dünyada ve Türkiye'de Ekonomi Gündemi, Güncel Haberler

Sponsorlu Bağlantılar
clear pixelABD'de yayımlanan Forbes dergisinin haberine göre dolar milyarderleri listesinde altıncı sıradayız

clear pixel
12.03.2007

ABD'de yayımlanan Forbes dergisi her yıl dolar milyarderleri listesi yayımlıyor. Dolar milyarderleri listesinde milyarder sayısı bakımından 6'ncı sıradayız. Ancak, bu listede piyasa değeri 1 milyar doları aşan çok sayıda Türk şirketi de var.

Bu şirketler arasında Hürriyet gibi gazeteler, Akçansa gibi çimento şirketleri, Arçelik gibi, Tofaş, Ereğli gibi fabrikalar, Migros gibi mağazalar, Turkcell gibi haberleşme grupları, Akbank, Garanti, Yapı Kredi gibi bankalar, Doğan, Koç, Sabancı gibi holdingler yer alıyor.

İŞTE PİYASA DEĞERİ 1 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDEKİ ŞİRKETLERİMİZ:
Gıda (2)
Efes Bira 3.535
Coca Cola 1.933

Dokuma/giyim (0)
Basın, yayın (1)
Hürriyet 1.173

Kimya/petrol (2)
Petrol Ofisi 1.719
Tüpraş 4.847

Taş/toprak (2)
Akcansa 1.192
Nuh Çimento 1.015

Metal sanayii (1)
Ereğli Demir Ç. 4.189

Metal eşya (4)
Arçelik 2.660
BSH Ev Alet. 1.145
Ford Otosan 2.890
Tofaş Oto 1.883

İnşaat (1)
Enka 7.011

Haberleşme (1)
Turkcell 11.382

Perakende Tic. (2)
BİM Mağaza 1.451
Migros 2.208

Bankacılık/sigorta (11)
Akbank 15.450
Asya Katılım 1.436
Denizbank 3.782
Finansbank 5.279
Fortis 1.386
Garanti 8.778
İşbank 12.806
Ekonomi B. 1.012
Vakıfbank 6.124
Yapı Kredi 6.543
Aksigorta 1.270

Holdingler (7)
Doğan 2.365
Doğan Yayın 2.064
Koç 5.253
Sabancı 7.150
Şişe Cam 1.594
TAV 1.807
Yazıcılar 1.049


Haber: HABERTURK

AreX - avatarı
AreX
Ziyaretçi
13 Mart 2007       Mesaj #453
AreX - avatarı
Ziyaretçi
13 Mart 2007
SANAYİ ÜRETİM ENDEKSİ IV. DÖNEM / 2006

Üç Aylık Sanayi Üretim Endeksi, 2006 yılı dördüncü döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre % 5,8 artış gösterdi.

ISIC. REV.3’e göre 2005 önemli sanayi maddesinin üretim bilgilerinden oluşturulan 1997=100 temel yıllı Üç Aylık Sanayi Üretim Endeksi, 2006 yılı IV.döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre devlet sektörü endeksi % 7,3 artarak 102,0’dan 109,4’e, özel sektör endeksi % 5,5 artarak 145,4’den 153,4’e, toplam sanayi ise % 5,8 artış göstererek 133,4’ten 141,2’ye yükselmiştir.

Sanayinin alt sektörleri düzeyinde, 2006 yılı IV. döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre, Madencilik sektörü, % 4,6 azalış ; İmalat sanayi sektörü % 6,0 ve Elektrik, gaz, su sektörü % 8,8 artış göstermiştir.

2006 yılının oniki aylık ortalaması yine bir önceki yılın oniki aylık ortalaması ile karşılaştırıldığında, toplam sanayide devlet sektörü % 6,7 artarak 97,7’den 104,2’ye, özel sektör % 5,6 artarak 142,4’den 150,4’e, toplamda ise % 5,8 artış göstererek 130,0’dan 137,6’ya yükselmiştir. Sanayinin alt sektörleri düzeyinde, 2006 yılı on iki aylık ortalama değişim oranları ise, Madencilik sektöründe % 4,4; İmalat sanayi sektöründe % 5,6 ve Elektrik, gaz, su sektöründe % 9,1 şeklinde gerçekleşmiştir.

İmalat Sanayi Üretim Endeksinin en yüksek değişim oranı, diğer ulaşım araçları imalatındadır.
Sanayi Üretim Endeksinin 2006 yılı IV. döneminde 2005 yılı aynı dönemine göre yüzde değişim oranları incelendiğinde, en yüksek artış % 121,2 ile diğer ulaşım araçları imalatındadır. Bunu % 100,7 ile büro, muhasebe bilgi işlem makinaları imalatı takip etmektedir.

Kaynak: TÜİK
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
13 Mart 2007       Mesaj #454
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
SANAYİ ÜRETİMİ YÜZDE 5,8 ARTTI

sanayi uretimi 9

ANKARA
- Sanayi üretimi, 2006 yılının son çeyreğinde (Ekim-Kasım-Aralık), bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 5,8 artış gösterdi.
Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2006 yılının son 3 aylık dönemi ve 12 aylık ortalamalara göre sanayi üretim endeks sonuçlarını açıkladı.
Buna göre, sanayide yılın ilk çeyreğinde yüzde 3,4, ikinci çeyreğinde yüzde 8,2, üçüncü çeyreğinde ise yüzde 5,7 olan üretim artışı, son çeyrekte yüzde 5,8'e yükseldi.
2006 yılının son 3 aylık döneminde, sanayideki üretim artışı devlette yüzde 7,3, özel sektörde ise yüzde 5,5 olarak belirlendi.
Sanayi üretimi, madencilik sektöründe yüzde 4,6 azalırken, imalat sanayinde yüzde 6 ve elektrik, gaz ve su sektöründe de yüzde 8,8 arttı.
İmalat sanayinde devletteki üretim artışı yüzde 5,8, özel sektördeki üretim artışı ise yüzde 6 olarak ölçüldü.
Bu dönemde imalat sanayinde, en fazla üretim artışı görülen alt sektör ise yüzde 121,2 ile diğer ulaşım araçları imalatında oldu.

a.a.
AreX - avatarı
AreX
Ziyaretçi
13 Mart 2007       Mesaj #455
AreX - avatarı
Ziyaretçi
13 Mart 2007

''GENÇ İŞSİZLİĞİ'' SEMPOZYUMU... -ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI BAŞESGİOĞLU: -''İŞSİZLİK SİGORTASI FONU'NUN AMACI DIŞINDA KULLANILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ'' -''TÜRKİYE'DE PARA PİYASALARINA GÖSTERİLEN ÖNEM, İŞ GÜCÜ PİYASALARINA GÖSTERİLMİYOR. OYSA İŞ GÜCÜ PİYASALARININ GİRDİSİ DE ÇIKTISI DA İNSAN''

ANKARA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, bugünlerde İşsizlik Sigortası Fonu'nun çok konuşulduğunu belirterek, fonun amacı dışında kullanılmasına izin vermeyeceklerini bildirdi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Gazi Üniversitesi'nin iş birliğinde ''Genç İşsizliği'' konulu bir sempozyum düzenlendi.

Başesgioğlu, Gazi Üniversitesi'ndeki sempozyumda yaptığı konuşmada, genç işsizliğinin Türkiye'nin olduğu kadar, dünyanın da sorunu olduğunu belirtti. Türkiye nüfusunun yüzde 25.5'inin 0-14, yüzde 16.5'inin ise 14-25 yaşları arasında bulunduğunu anlatan Başesgioğlu, her yıl 600 bin gencin iş gücü piyasasına girdiğine işaret etti.

Türkiye'de işsizlikle mücadelede cüzi de olsa bir başarı sağlandığını ifade eden Başesgioğlu, işsizlik oranının son beş yılın en düşük seviyesi olan yüzde 9.9 seviyesine indiğini kaydetti. Genç işsizlik oranının ise yüzde 18,7 olduğunu bildiren Başesgioğlu, genç işsizliğinin Avrupa'da da bu düzeylerde bulunduğunu belirtti.

Bilgi ve teknolojinin esas unsur olduğu yeni ekonominin, iş gücünün nitelikli olmasını gerektirdiğini ifade eden Başesgioğlu, bu yaşlardaki kişilerin iş tecrübesine sahip olmamaları nedeniyle işverenler tarafından tercih edilmediğini söyledi. Başesgioğlu, gençlerin iş gücü piyasasını yeterince tanımamalarının, işleri çabuk terk etme eğilimlerinin, eğitim sistemi ile iş gücü piyasası arasında etkin bir bağın bulunmamasının, genç işsizlik oranının yüksekliğine yol açtığını anlattı.

Sadece ekonomik büyümenin, işsizliğin azaltılmasına yetmediğini ifade eden Başesgioğlu, ''ancak işsizliği azaltmak için ekonomik büyümenin yine de şart olduğunu'' kaydetti.

Türkiye'de bazı konuların çok sahipli görülmesine rağmen, aslında sahipsiz olduğunu söyleyen Başesgioğlu, bunların başında istihdam konusunun geldiğini belirtti. Başesgioğlu, bu konunun sahipsiz bırakılmaması gerektiğini vurgulayarak, ''Türkiye'de para piyasalarına gösterilen önem, iş gücü piyasalarına gösterilmiyor. Oysa iş gücü piyasalarının girdisi de çıktısı da insan'' diye konuştu.

-''İLİŞKİ SAĞLIKLI DEĞİL''-

Başesgioğlu, Türkiye'de eğitim-istihdam ilişkisinin sağlıklı olmadığını belirterek, ''Türkiye, istihdam kaynakları açısından zengin bir ülke, kullanılabilirse sizi muhteşem noktalara ulaştırabilecek, kullanılamazsa bir takım sıkıntıları getirebilecek bıçak sırtı bir konu'' dedi.

İnsan kaynaklarına, hiçbir cimriliğe düşmeden yatırım yapılması gerektiğini vurgulayan Başesgioğlu, Türkiye'deki genç nüfusun nitelikli hale getirilmesi gerektiğini kaydetti. Başesgioğlu, iş gücü ve eğitim konusunda planlama yapılması gerektiğini kaydederek, bu çerçevede ''Ulusal İstihdam Stratejisi'' ve ''İnsan Kaynakları Geliştirme Stratejisi'' hazırlıklarının devam ettiğini anlattı.

İstihdam maliyetlerinin düşürülmesi konusundaki çalışmaların sürdüğünü belirten Başesgioğlu, makroekonomik istikrarı bozmadan, maliyetleri düşürmek ve yasal ve idari katılıkları düzenlemek konusunda çalıştıklarını anlattı.

-İŞSİZLİK SİGORTASI FONU-

İşsizlik Sigortası Fonu'nun asıl amacı dışına çıkmadan en etkin biçimde nasıl değerlendirilebileceği konusunda çalıştıklarını belirten Başesgioğlu, şöyle devam etti:

''Bu günlerde 'İşsizlik Sigortası Fonu' çok konuşuluyor. Burada çok fazla para olduğu söyleniyor. Olsun, fazla paranın kimseyi rahatsız etmemesi lazım. Keşke Türkiye'nin İşsizlik Sigortası Fonu gibi 4-5 tane daha fonu olsa. Bu fonun amacı dışında kullanılmasına izin vermeyeceğiz. İşsizliğin azaltılması ve mesleki eğitim verilmesi konularına ağırlık vereceğiz. Bu konuda bir düzenleme düşünüyoruz.''

Başesgioğlu, iş dünyasının taleplerine kayıtsız olmadıklarını, ancak uygulanan ekonomik programın çerçevelerini aşmama koşuluyla bir değişiklik yapma iradesinin bulunduğunu kaydetti. Kayıt dışı istihdamla mücadelenin de gündemlerinde olduğunu söyleyen Başesgioğlu, bu amaçla ''Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Projesi''nin başlatıldığını hatırlattı.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Mart 2007       Mesaj #456
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Tmyk'da Nevruz Görüşüldü
Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül Başkanlığında Toplanan Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Toplantısı 2,5 Saat Sürdü. Toplantıda Yaklaşan Nevruz Kutlamalarına Yönelik Alınan Tedbirler Görüşüldü.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül başkanlığında toplanan Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısı 2,5 saat sürdü.

Toplantıda yaklaşan Nevruz kutlamalarına yönelik alınan tedbirler görüşüldü.

Toplantıya, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Yiğit Alpogan, MİT Müsteşarı Emre Taner ile Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Emekli Orgeneral Edip Başer ve dün göreve başlayan Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal da ilk defa katıldı.

Toplantı sonrası Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada ise, "Son dönemde yürütülmekte olan terörle mücadele çalışmaları ele alınmış ve yaklaşan Nevruz dolayısıyla bir durum değerlendirmesi yapılarak alınan tedbirler gözden geçirilmiştir" denildi.(ANKA) (Ankara Haber Ajansı)
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
14 Mart 2007       Mesaj #457
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Güzeliş Porselen Kobi’lerin umudu oldu


Crezone İletişim’in başarısı reklam etkinliğinin ölçüldüğü Effie ödülü ile tescillendi.


Reklâm etkinliğinin ölçüldüğü, reklâmın satışlara etkisinin değerlendirildiği Effie Ödül Töreni’nde Crezone İletişim, Güzeliş Porselen-Eternity markası ile Dayanıklı Tüketim Ürünleri kategorisinde Bronz Effie ödülü aldı. Reklâm bütçelerinin doğru kullanılması ve etkili yönetilmesiyle markalaşma yolunun açıldığını belirten yetkililer ‘ajans-reklam veren’ ilişkisinin bu yolda doğru kurulması ile başarının geldiğini açıkladılar. Crezone için Effie’nin için bir önemi de bu yıl bu ödülü alan tek KOBİ firmasının Güzeliş Porselen-Eternity olması. Küçük bütçelerle de markalaşma yolunda etkili adımlar atılacağını belirten Crezone Ajans Strateji Direktörü Ümit Güzelbey, pazarlamanın ciddi takip edilmesi gereken bir süreç, pazarlama iletişiminin ise tüketicide satın alma ihtiyacı yaratma olduğunu vurguladı. Bu çizgide etkili reklâmlar hazırlayan Crezone Reklâm Ajansı etkili medya stratejileri ile tanınıyor. Hem uluslararası reklam ajansları hem de dev markalar arasında, etkili iletişim ve medya planlama stratejileri kullanarak, başarısını Bronz Effie alarak tescilleyen Crezone Reklam, Kobilerle çalışılarak da dev markalar yaratılabileceğini gösterdi. Eternity, Çardak, Ladin gibi markalara hizmet veren ajans, Regnum ve Avrupa Konutları’na da medya planlama hizmeti veriyor.

AreX - avatarı
AreX
Ziyaretçi
14 Mart 2007       Mesaj #458
AreX - avatarı
Ziyaretçi
14 Mart 2007

AKDENİZ'DE PETROL ARAMADA İHALE SÜRECİ BAŞLIYOR... -TPAO GENEL MÜDÜRÜ DİNÇ: -''AKDENİZ'DE, ANTALYA, İSKENDERUN VE MERSİN KÖRFEZİNDE SIĞ SULARDA ARAMA ÇALIŞMALARINA DÖNÜK, BU AYDAN İTİBAREN ULUSLARARASI İHALE SÜRECİNİ BAŞLATIYORUZ'' -''TEMMUZ VE AĞUSTOS GİBİ ORALARDA, ÜMİT EDİYORUZ YANIMIZDA YABANCI ORTAKLAR OLACAK, ONLARLA BİRLİKTE SIĞ SULARDA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ''

ANKARA (A.A) - Karadeniz'de petrol arama çalışmalarını sürdüren Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), 2007 yılında yönünü Akdeniz'e çevirirken, Antalya, İskenderun ve Mersin körfezinde sığ sularda, bu yıl arama çalışmalarına başlıyor.

TPAO bu kapsamda, Akdeniz'de petrol aramalarına dönük bu aydan itibaren uluslararası ihale sürecini başlatıyor.

TPAO Genel Müdürü Osman Saim Dinç, konuya ilişkin A.A muhabirinin sorularını yanıtlarken, TPAO'nun Karadeniz'de çok yoğun bir arama çalışması yaptığını, 2004 yılında bölgeyi ''boydan boya'' taradıklarını, petrol potansiyeli açısından da güzel gözüken yerleri 2005 yılında daha dikkatli sismik verilerle taradıklarını hatırlattı.

Geçen yıl da bu kapsamda 3 boyutlu sismik çalışmaların yapıldığını anlatan Dinç, ''derin denizde çok pahalı büyük sondajlara doğru yürüyoruz, 2008 ve 2009'da Karadeniz'de sığ sularda da gaz keşifleri bütünü hızıyla devam edecek'' dedi.

-YENİ ROTA AKDENİZ

Karadeniz'de yapılan petrol ve gaz arama çalışmalarından çok memnun kaldıklarını bildiren Dinç, 2007 yılında da Akdeniz'de benzer bir programı yürütmeyi amaçladıklarını söyledi.

Akdeniz'deki petrol arama çalışmalarının, aslında TPAO tarafından yıllar önce planlandığını belirten Dinç, şöyle konuştu:

''Bu çalışmaları yıllar önceden planlamamıza rağmen, elimizdeki imkanlarla ancak birisi götürebilirsiniz ya Akdeniz ya Karadeniz. Sıraya koyduğumuz zaman Karadeniz'in petrol potansiyeli bizim için daha önemli gözüküyordu. 2004 yılında Karadeniz'de arama çalışmalarına başlayışımızın nedeni de bu. Karadeniz'de işler, ciddi bir mesafe katetti, çok iyi gidiyor ve rayına girdi. Dolayısıyla bu sene Akdeniz'de arama çalışmalarına başlıyoruz.''

-İLKBAHAR-YAZ AKDENİZ'DE ÇALIŞMALAR HIZLANACAK-

Bu kapsamda Akdeniz'de ilk olarak Antalya İskenderun Mersin sığ sularında petrol arama çalışmaları yapılacağını bildiren Dinç, söz konusu bölgelerde TPAO'nun 20 yıldır çalıştığını ve elinde sığ su çalışmaları konusunda bilgiler olduğunu söyledi.

Söz konusu bilgilerin hepsinin bir araya toplandığını belirten Dinç, bu ay itibariyle de uluslar arası ihale prosesini başlatacaklarını bildirdi.

Dinç, ''Temmuz ve Ağustos gibi yanımızda oralarda ümit ediyoruz yabancı ortaklar olacak onlarla birlikte sığ suları çalışmaya devam edeceğiz, çalışmalar bu sene başlıyor'' dedi.

Akdeniz'in Antalya açığından başlayarak, Kıbrıs'ın batısı, Mısıra doğru derin sularında da bu yıl ilkbahar ve yaz aylarında çok yoğun olarak sismik çalışmalar yapacaklarını anlatan Dinç, şunları kaydetti:

'Akdeniz'de çok yoğun bir sismik programı yürüteceğiz. Sonra ümit ediyorum o sismikler de çok güzel şeyler söyler, 2008 ve 2009' dan sonra çok daha pahalı, çok daha büyük bir programları hızlı şekilde yürütürüz. Karadeniz sığ suyu, derin suyu arama çalışmaları da devam ediyor. Akdeniz'deki petrol potansiyelini de sismikler söyleyecek.''
AreX - avatarı
AreX
Ziyaretçi
14 Mart 2007       Mesaj #459
AreX - avatarı
Ziyaretçi
14 Mart 2007

DÜNYA BANKASI KÜÇÜK HİBELER PROGRAMI... -PROGRAM KAPSAMINDA 2007 YILINDA HİBE ALMAYA HAK KAZANAN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI BELİRLENDİ

ANKARA (A.A) - Dünya Bankasının ''Küçük Hibeler Programı'' kapsamında 2007 yılında hibe almaya hak kazanan sivil toplum kuruluşları belirlendi.

Dünya Bankası Türkiye Ofisi, 2007 yılında ''Gençlik Gruplarının Güçlendirilmesi için Vatandaş Katılımı'' üzerinde duran projelerin uygulanması için dağılmak üzere toplam 35 bin dolar tahsis etti.

Değerlendirme komitesinin, 101 proje teklifi arasında yaptığı seçmeye göre, 2007 yılında Küçük Hibeler Programında hibe almaya hak kazanan sivil toplum kuruluşları, projeleri ve hibe miktarları şöyle:

''-Ankara'daki Uluslararası Mavi Hilal Vakfı (Tutuklu Gençler İçin Özgüvenin Desteklenmesi ve Stresle Başa Çıkma Eğitimi) 5 bin 143 dolar,

-Kütahya Gençlik Kulübü Derneği (AB Eğitim ve Gençlik Programları Hakkında Bilgilendirme Çalışmaları) 5 bin 143 dolar,

-Ankara'daki Çocuk Haklarını Tanıtma, Yaygınlaştırma, Uygulama ve Uygulamaları İzleme Derneği (Çocuk ve Gençliğin Doğrudan Bilgiye Ulaşma Haklarını Koruma ve Geliştirme) 5 bin 143 dolar,

-Ankara'daki Sosyal Kalkınma ve Cinsiyet Eşitliği Politikaları Merkezi Derneği (Üniversite Kulüplerinde Biraraya Gelmiş Genç Kadınların Sivil Toplum Kuruluşları Örgütlenmelerine Dahil Edilmeleri) 4 bin 193 dolar,

-İstanbul'daki İnsan Sağlığı ve Eğitim Vakfı (Gönüllü Emek, Nitelikli Çalışma Projesi) 5 bin 93 dolar,

-Batman'daki ÇATOM Derneği (Genç Kadınların Güçlendirilmesi Projesi) 5 bin 143 dolar,

-İstanbul'daki Kaos Gey Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği (Gençlerin Cinsel Yönelim Ayrımcılığı Konusunda Bilgilenmelerini Sağlamak) 5 bin 143 dolar.''

Dünya Bankası, projelerin, gençliğin ve gençliğe yönelik çalışan grupların, kalkınma ve gelişim çabalarını etkilemek amacıyla kamu sektörü ile etkileşime girerek katılım ve sorumluluk mekanizmalarını güçlendirmek, belediye/mahalle seviyesinde diyaloglar kurulması veya kampanyalar yapılması, gençliği ilgilendirecek hususlarda bilgi verilmesi veya bilinçlendirme faaliyetleri düzenlenmesi koşullarını taşımasını istiyor.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Mart 2007       Mesaj #460
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Piyasalar yeniden dalgalanıyor

14 Mart, 2007 13:26:00 (TSİ)

Dünyada ve Türkiye'de Ekonomi Gündemi, Güncel Haberler
borsagenelll
Geçen hafta dalgalanmayı nispeten atlatan dünya piyasaları yeniden tedirginlik yaşıyor. Piyasalar ABD'de iflasın eşiğine gelen mortgage şirketi New Centry Financial'ın New York Borsası'nda işlem görmesinin engellenmesinden olumsuz etkilendi.

ABD'de birçok tüketici, aldığı kredileri ödeyemediği için hacizler artmaya başladı. Mortgage kredi pazarının ABD'deki büyüklüğü 10 trilyon dolar civarında. Geçen yılın ilk çeyreğinde ABD'de bazı eyaletlerde 323 binden fazla emlak icralık oldu.

ABD'de 10 trilyon doları bulan mortgage sisteminin çökeceği endişesi tüm dünyayı da endişelendiriyor. Büyük yatırımcılar hisse senetlerinden çıkıp daha güvenilir buldukları ABD tahvillerine yöneldi.

Avrupa borsaları toplamda yüzde bir buçuğun üzerinde değer kaybıyla güne başladı. Bankaların hisseleri, ABD'de tutsat kredisi alanların 'önemli ölçüde kredilerini geciktirmeleri ve ödeyememe sorunuyla karşılaşması' nedeniyle değer kaybetti.

Uzakdoğu piyasalarında da ABD'deki tedirginliğin çok etkili olduğu görülüyor.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası da bu dagalanmadan etkilendi. Günün ilk yarısını 40 bin 497 puandan tamamlayan İMKB Ulusal 100 Endeksi birinci seansta, hisse senetlerinin ortalama değer kaybı yüzde 2.80 oldu.

Benzer Konular

1 Haziran 2007 / virtuecat Ekonomi
27 Ekim 2015 / Misafir Soru-Cevap
18 Ağustos 2013 / Hi-LaL Meslekler
13 Haziran 2008 / Bia Turizm