Arama

Medya Haber - Sayfa 160

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 660.183 Cevap: 1.864
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2011       Mesaj #1591
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Kaddafi: Sevgili evladımız Obama...
Libya lideri Obama’ya bir mektup göndererek ülkesine yönelik operasyona son verilmesini istedi. Kaddafi mektubunda ABD Başkanı’na “sevgili evladımız” diye seslendi.
Sponsorlu Bağlantılar

110405gaddafiobamablkhl
WASHINGTON - Libya lideri Muammer Kaddafi, ABD Başkanı Barack Obama'ya yazdığı mektupta, bu ''haksız savaşa'' son vermesini istedi ve ''Bütün bunlara rağmen, ne olursa olsun her zaman evladımız olarak kalacaksınız'' ifadesini kullandı.

Obama'dan, NATO öncülüğündeki hava operasyonlarına son verilmesi ricasında bulunan Muammer Kaddafi, bu operasyonları, ''gelişmekte olan bir ülkenin küçük insanlarına yönelik haksız bir savaş'' olarak nitelendirdi.


''Dünya barışına hizmet etmek, teröre karşı ekonomik ve güvenlik işbirliği ve halklarımız arasındaki dostluk için NATO'yu Libya'nın meselelerinden sonsuza dek uzak tutabilecek bir konumdasınız'' diyen Kaddafi, demokratik bir toplumun füzeler ve savaş uçakları kullanarak inşa edilemeyeceğini vurguladı. Libya lideri iktidardan devrilmesini isteyen muhaliflerin terör örgütü El Kaide üyesi oldukları iddiasını tekrarladı.


'SEVGİLİ EVLADIMIZ'

Mektubunda Obama'ya ''sevgili evladımız'' ve ''ekselans'' diye hitap eden Kaddafi, ülkesinin NATO operasyonundan ''fiziksel'' olarak değil, ''ruhen'' etkilendiğini belirterek, ''Bütün bunlara rağmen, ne olursa olsun her zaman evladımız olarak kalacaksınız. Hala ABD'nin Başkanı olarak devam etmeniz için dua ediyoruz'' ifadesini kullandı.

Kaddafi, yazdığı üç sayfalık mektubunda, ''Yanlış bir eylemi ortadan kaldırmak için yeterince cesareti olan bir adamsınız. Bunun için sorumluluğu omuzlayabileceğinizden eminim'' dedi.


MEKTUP İMLA HATALARI DOLU

Resmi olmayan bir dille ve İngilizce yazılan, ancak çok sayıda imla hatasının olduğu mektupta Kaddafi, Obama'nın adını ''Baraka Hussein Abu oumama'' olarak yazdığı görülürken, ayrıca gelecek yıl yapılacak seçimde Obama'ya şans diledi.

Kaddafi'nin mektubu üzerine açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ''Sayın Kaddafi'nin ne yapması gerektiğini bildiğini düşünüyorum. Yapması gereken ateşi kesmesi, güçlerini kentlerden çekmesi, iktidarı devretmesi ve Libya'dan ayrılmasıdır'' demişti.

Kaynak: ntvmsnbc ve AA

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
8 Nisan 2011       Mesaj #1592
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Vurma Sazlar Grubu bateristi Cezmi Başeğmez'in (65) cenazesi toprağa verildi.
Sponsorlu Bağlantılar

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Vurma Sazlar Grubu bateristi Cezmi Başeğmez'in (65) cenazesi toprağa verildi.

Başeğmez için ilk olarak Paşalimanı Eski Tekel binasındaki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Müdürlüğünde tören düzenlendi. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü Ertuğrul Köse, törendeki konuşmasında, Başeğmez'in çok şakacı ve iyi niyetli bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi.

Başeğmez'i unutmayacaklarını ve şakaları ile hatırlayacaklarını kaydeden Köse, "Bize en kötü şakasını yaptı. Mekanı cennet olsun" dedi.

Senfoni orkestrası vurmalı çalgılar bölümünden Yücel Berrak da Başeğmez ile 1960'lı yıllarda tanıştığını ve uzun yıllar birlikte çalıştıklarını anlatarak, "Çok iyi bir müzisyendi, çok iyi bir insan ve çok iyi bir arkadaştı. Allah rahmet eylesin. Kendisini çok arayacağız" diye konuştu.
Orkestra şeflerinden Nuri Irmak da Başeğmez ile 42 yıllık arkadaşlık dönemlerinde birçok kez aynı sahneyi paylaştıklarını belirterek, "Bir gün bile beni kızdıracak bir şey yapmadı. Daima anı yaşayan bir insandı. Herkes tarafından çok sevilen biriydi" dedi.

Müzisyen Celal Kara da Başeğmez ile 45 yıllık bir geçmişleri olduğunu belirterek, "Kendisini sevgiyle anacağımız bir arkadaş. Çok mükemmel bir kişiliği vardı. Hiç unutmayacağım. Ruhu şad olsun" ifadelerini kullandı.

Başeğmez için duaların okunduğu törene, 1997 yılında Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'ye üçüncülük kazandıran "Dinle" adlı parçanın bestecisi Levent Çoker, Başeğmez'in eşi Semra ve kızı Ayça Başeğmez ile İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası çalışanları ve arkadaşları katıldı.

Başeğmez'in cenazesi, daha sonra götürüldüğü Şişli Camisi'nde Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

08.04.2011
Kaynak



BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen Daisy-BT; 8 Nisan 2011 23:30
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2011       Mesaj #1593
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
İffetsizler bedenime el sürmesin’
Dün bir okula baskın düzenleyip 13 kişiyi öldüren saldırgan, ardından bıraktığı mektupta “ölü bedenine sadece iffetli kişilerin dokunabileceğini" yazdı.

110408brezilyasaldrwide
RIO DE JANEIRO - Brezilya’nın Rio de Janeiro son yılların en kanlı okul baskınlarından birine sahne oldu. Dün, Realengo Mahallesi'nde bir okulda ateş açan bir kişi 13 kişiyi öldürdükten sonra kendini vurdu. Saldırı sonrasında 22 kişi de hastaneye kaldırıldı. Polis, saldırıyı okulun eski bir öğrencisi olan 24 yaşındaki Menezes de Oliveira’nın işlediğini açıkladı ve bugün saldırganın bıraktığı bir mektubu yayınladı.

Konferans vereceğini söyleyerek, sırt çantasıyla okula giren ve bir sınıfta rastgele ateş açan Oliveira, arkasında bıraktığı mektupta, "iffetsizler ölü bedenime dokunmasın, sadece iffetli kişiler dokunabilir" diye yazdı.


Menezes de Oliveira'nın üzerinde bulunan ve basın tarafından yayımlanan mektup, şu ifadeleri içeriyor:


'SADECE İFFETLİ OLANLAR...'

"Şunu bilmelisiniz ki iffetsizler eldiven giymeden bedenime dokunamazlar. Sadece iffetli olanlar veya evlendikten sonra bekaretini kaybetmiş ve zina yapmamış olanlar bedenime eldivensiz el sürebilirler. Cenazem ile ilgilenecek olanlar, elbiselerimi çıkarıp, bedenimi yıkasınlar, kurutsunlar ve okulun birinci katındaki birinci odaya bıraktığım torbanın içindeki beyaz çarşafa sarsınlar."

Mektubunda "iffetsiz ve pis olan hiçbir şeyin kanını pisletemeyeceğini" ifade eden saldırgan, mektupta, kendisine annelik yapan kişinin yanına gömülmeyi, "Tanrı'ya sadık bir müminin" mezarının başında kendisi için dua edip, işlediği günahtan dolayı Tanrı'dan af dilemesini istedi.


Polis, Oliveira'nın saldırıyı ve intihar etmeyi önceden planladığını söyledi.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2011       Mesaj #1594
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Almanya’da kum fırtınası faciası: 5 ölü
Almanya'da çıkan kum fırtınası trafiği alt üst etti. 80 aracın birbirine girdiği zincirleme kazada 5 kişi hayatını kaybederken, 27 kişi de yaralandı.

110409kaza141widec
BERLİN - Ülkenin kuzeyindeki Rostock kentinde bir anda ortaya çıkan kum fırtınası trafik faciasına neden oldu.

Görüş mesafesinin sıfıra inmesi ve sürücülerin kontrolü kaybetmesiyle yaklaşık 80 araç birbirine girdi.

Kazaya karışan araçlardan birinde yanıcı malzeme bulunması, 20 aracın alev almasına neden oldu.

Zincirleme kazada 5 kişi hayatını kaybederken, 27 kişi de yaralandı.

Bir kazazede olayı şöyle anlattı: “Hepsi aniden oldu. Karşımda adeta siyah bir duvar belirdi ve direksiyon hakimiyetimi kaybettim. O anda bir araç bana vurdu ya da ben bir araca vurdum. Ne olduğunu hatırlayamıyorum.”

Kaza, otoyolların büyük bölümünde hız sınırı olmamasını bir kez daha tartışmaya açtı.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2011       Mesaj #1595
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Gazze'de gerilim tırmanıyor
Gazze Şeridi ile İsrail arasında geçen Perşembe günü başlayan gerilim artarak tırmanıyor. Gün boyu Gazze Şeridi'nden İsrail'e onlarca Kassam roketi ve havan saldırısı yapılırken, İsrail uçaklarının son saldırısında ise Gazze'de Nasir Selahaddin Tugayları'nın bir üyesi öldü; ikisi de ağır yaralandı.
İsrail'e ait insansız hava araçlarından, Gazze'nin Zeytun mahallesinde bir grubun üzerine, akşamın geç saatlerinde füze saldırısı düzenlendi.

Saldırıda ağır yaralanan 3 kişi Şifa hastanesine kaldırılırken, biri hastanede hayatını kaybetti. Halk Direniş Komiteleri'nin askeri kanadı Nasır Selahaddin Tugayları, ölen ve yaralananların kendi grup üyelerinden olduğunu duyurdu. İsrail uçaklarının ayrıca, bölgenin kuzeyinde yine bir grubun üzerine füze attığı, birinin durumu ağır olmak üzere en az iki kişinin de yaralandığı bildirildi.


Geçtiğimiz Perşembe günü, İsrail'in güneyinde bir okul otobüsüne tanksavar mermisi atılarak, biri çocuk yaşta iki kişinin yaralandığı olaylarla başlayan ve giderek tırmanan gerginlikte, Filistin kaynaklarının verilerine göre Gazze'de 18 kişi hayatını yitirdi; 60'dan fazla kişi de yaralandı.


Gazze Şeridi'nden İsrail'e roket ve havan saldırıları da gün boyu devam etti. Filistinli grupların da Cuma gecesinden bu yana İsrail tarafına 80'den fazla roket saldırısı düzenlediği bildirildi.


İsrail ordu sözcülüğü ise geçtiğimiz günlerde bölgeye yerleştirilen Demir Kubbe füze savunma sistemi bataryalarının, atılan roketlerden en az 7'sini yakalayarak imha ettiğini bildirdi.


Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın Sözcüsü Ebu Ubeyda ise akşam düzenlediği kısa basın toplantısında, Kassam Tugayları'nın İsrail'e karşı gereken her şekilde karşılık vereceklerini söyledi. Ebu Ubeyda, İsrail'in Filistin halkına karşı saldırıları sürerken, İsrail ile Gazze Şeridi arasında sükunetten bahsedilemeyeceğini de ifade etti.


Ebu Ubeyda, grup üyelerinin son 48 saat içinde İsrail'e 70'e yakın roket ve füze saldırısı düzenlediklerini belirtti.


BARAK, ABD ZİYARETİNİ İPTAL ETTİ

Öte yandan Ma'an haber ajansı, İsrail radyosuna dayanarak, Savunma Bakanı Ehud Barak'ın bu akşam ABD'ye yapacağı ziyareti, güneydeki olaylar nedeniyle iptal ettiğini duyurdu.

İsrail radyosu ayrıca, Filistinli bir güvenlik yetkilisine dayandırarak verdiği haberinde, Hamas'ın askeri kanadının Komutanı Ahmed Cabari'nin, Gazze ve Şam'daki Hamas siyasi liderliğinin aksine, bölgedeki durumu tırmandırma kararı aldığını savundu.


Radyoya göre, Filistinli güvenlik yetkilisi, Hamas hükümetinin Başbakanı İsmail Haniyye'nin Cabari'yi "megaloman" sözleriyle suçladığını da öne sürdü.


Hamas sözcülerinden Sami Ebu Zühri ve Fevzi Marhum, Ebu Ebuyda'nın İsrail'e her şekilde karşılık vereceklerini açıklamasından birkaç saat önce yaptığı açıklamada, Hamas'ın İsrail saldırılarına büyük çaplı yanıt vermediğini ve karşılıklarının sınırlı olduğunu söylemişti. Ebu Zühri ve Barhum, Arap ülkelerine ve uluslararası camiaya da, İsrail'in saldırılarını durdurması için başvurduklarını belirtmişti. Hamas sözcüleri, ayrıca Arap ülkelerinden İsrail'e karşı boykot uygulamalarını istemiş, ayrıca ABD'yi de İsrail'e hiçbir şey yapmamakla suçlayarak, hatta silah ve ekonomik yardımlarıyla desteklediğini belirtmişti.


TÜRKİYE: ENDİŞE DUYUYORUZ

Dışişleri Bakanlığı, tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in Gazze'deki sivillerin can kaybına ve yaralanmasına yol açan orantısız ve ayrım gözetmeyen misille saldırılarını şiddetle kınıyoruz" denildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının acı hatıraları uluslararası toplumun zihninde tazeliğini korurken, bölgede yeniden şiddet sarmalına girilmemesi gerektiği belirtilen açıklamada, "Bu bağlamda şiddete derhal son verilmesi, aklıselim ve itidal içinde hareket edilmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz" denildi.
Kaynak: ntvmsnbc
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2011       Mesaj #1596
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Uçaklar Kaddafi’nin 25 tankını vurdu
NATO uçakları Kaddafi'ye bağlı 25 tankı havaya uçurdu, çatışmalarda 3 kişi de yaşamını yitirdi.

20010321libyaslidewbd8j
Libya'da Muammer Kaddafi güçleri ve muhaliflerin savaşı sürerken NATO bugün bir kez daha bombardıman düzenledi.

NATO savaş uçakları, Ecdebiye’ye giden yolda bugün sabah saatlerinde 11 tankı vurdu. Misrata’da yaşanan çatışmalarda ise 3 kişinin öldüğü bilgisi geldi.

Uçaklar, Misrata yakınlarında da 14 tankı yerle bir etti. Yaşanan çatışmalarda 3 kişi hayatını kaybetti.

NATO'dan bir yetkili, Ecdebiye'de durumun umutsuz olduğunu ve Kaddafi güçlerinin kente ağır silahlarla saldırdığını söyledi.

Libya'daki muhalifler de NATO'nun bu sabah Kaddafi kuvvetlerini vurduğunu doğruladı.

Misrata'dan dün Kaddafi'ye bağlı birliklerle çatışan muhaliflerden 8'inin öldüğü bilgisi gelmişti.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2011       Mesaj #1597
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Teröre karşı Susam Sokağı
Amerika, dünyaca ünlü çocuk programı Susam Sokağı’nı Pakistan’daki çocukları eğitmek için kullanacak.

110410sesamehmedium
Tüylü kuklalardan oluşan Susam Sokağı ekibi Pakistan’a gitmeye hazırlanıyor. Amerika, Pakistanlı çocukları terörizm ve radikal dincilikten uzak tutmak amacıyla dünyaca ünlü çocuk programını Pakistan’a gönderiyor.

Ülkemizde de uzun sure yayınlanan Susam Sokağı’nın Pakistan’daki bölümlerinde ‘Minik Kuş’ ve ‘Kurabiye Canavarı’ gibi karakterler yer almayacak. Pakistan’a özel olarak çekilecek 123 bölümde başrolü Rani adlı 6 yaşındaki bir Pakistanlı çocuk oynayacak. Çiftçi bir ailenin kızı olan Rani ve diğer Susam Sokağı karakterleri, ‘dhaba’ adı verilen tipik bir Pakistan köyünde yaşayacak. Şovun ana karakterlerinden Elmo da Pakistan versiyonunda rol alacak.

Amerikan Uluslararası Gelişim Kurumu (Agency for International Development) bu proje için 20 milyon dolar ayırdı. Projenin işbirlikçilerinden Faizaan Peerzada ise program için şunları söylüyor: “Amaç çocukları öğrenim yolunda ilerlemeye hazırlamak ve onları eğitime teşvik etmek. Böylesine kritik bir zamanda Pakistan’daki çocukların eğitimi, çok ciddi bir iş.”

Programın amacı çocukları radikal dincilikten uzak tutmak ve ülkedeki gelişimi desteklemek olacak.

Kaynak: ntvmsnbc
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2011       Mesaj #1598
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
'Mavi Marmara 2' için ikna turları
Gazze'ye ikinci yardım filosu hazırlıklara başlarken, bu kapsamda Avrupalı parlamenterler ve BM’ye ziyaretler yapılacak.

ihhgemisiwidec
Gazze'ye yardım taşıyan filoya düzenlenen ve 9 Türkün ölümüyle sonuçlanan saldırının yıldönümünde Gazze'ye yardım götürecek yeni uluslararası yardım filosu hazırlıklara başladı.

‘Özgürlük Filosu 2’nin kordinasyon heyeti, filonun içeriği ve hedefi konusunda Avrupalı parlamenterler, Birleşmiş Milletler ve diğer kuruluşları ziyaret ederek bilgilendireceklerini açıkladı.

Heyet, İsrail'in yardım filosuna müdahale etmemesi için uluslararası topluma ve kuruluşlara önlem almaları çağrısında da bulundu.

Heyetten gelen açıklamada, “‘Özgürlük Filosu'nun ikinci yolculuğu öncesinde İsrail hükümeti bizi yine tehdit ediyor. Bu nedenle hükümetlerimizi, uluslararası toplumu ve BM'yi İsrail terörüne boyun eğmemeye çağırıyoruz" denildi.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2011       Mesaj #1599
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
ABD'de seri katil dehşeti büyüyor
New York'ta bulunan iki ceset, son haftalardaki seri katil korkusunu büyüttü.
New York’taki seri katil dehşeti gün geçtikçe daha da derinleşiyor. Geçtiğimiz haftalarda polis kentin sahil kesimi ve otoban yakınlarında yaşları 22 ila 27 olan eskort kızlara ait sekiz ceset bulmuştu.

Bulunan cesetlerin ardından seri katil şüphesi ile başlatılan soruşturmada ceset sayısı 10'a çıkabilir. Yetkililer,en son bölgedeki otobanda henüz incelemesi tamamlanmamış ancak insan cesetine ait olabileceği düşünülen kalıntılar buldu.

Yapılan açıklamada, bulunan kalıntıların öldürüldüğü tahmin edilen hayat kadınlarına ait olabileceği ve bu kadınların bilgilerinin belirli bir internet sitesinde yer aldığının tespit edildiği belirtildi. Eskort kızların tanıtıldığı bu sitenin yetkilileri de soruşturmaya dahil edildi. Ayrıca polis kimlik belirleme çalışmalarında DNA örnekleri ve diş hekimi kayıtlarının da kullanılacağını belirtti.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
13 Nisan 2011       Mesaj #1600
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
ÖSYM'den öğrencilere YGS mektubu

ÖSYM, 27 Mart'ta yapılan YGS ile ilgili son incelemeleri yapıyor. İnceleme sonuçları en kısa zamanda açıklanacak. ÖSYM, öğrenci ve velilere mektup göndermeyi planlıyor.


ÖSYM YGS'nin açıklanmasıyla ilgili son hazırlıklarını yapıyor.

Sonuçları değerlendirmeyi tamamlayan ÖSYM'nin sınav sonuçlarını en kısa sürede açıklamayı planladığı öğrenildi.

Bu arada, YGS'de şifre iddialarıyla ilgili yaşanan tartışmalar üzerine, öğrencilere ve velilerine gönderilmek üzere bir mektup hazırlandığı, mektubun hangi yolla ulaştırılacağı konusunda değerlendirme yapıldığı belirtildi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, geçen hafta düzenlediği basın toplantısında, tüm adaylara bir mektup yazacağını belirtmişti.


Kaynak: CNNTürk
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww