Arama

Medya Haber - Sayfa 155

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 661.987 Cevap: 1.864
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
1 Şubat 2011       Mesaj #1541
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
İstanbul’da beklenen kar yağışı, bu sabah etkisini göstermeye başladı. Yüksek kesimler yer yer beyazlara büründü.

Sponsorlu Bağlantılar
110201 istanbul20karwidec

İSTANBUL - Günlerdir soğuk bir hava yaşanan İstanbul, bu sabah kar yağışıyla uyandı.
Hafif şekilde etkili olan kar yağışı, yüksek kesimlerde yer yer kar birikintilerine neden oldu.
Araçların üzeri ve çatılarda beyaz kar örtüsü oluştu.

DON VE BUZLANMAYA DİKKAT

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışının özellikle kuzey ve doğu ilçelerinde daha fazla etkili olmasının beklendiğini belirterek, bugün en düşük sıcaklığın -2 derece, en yüksek sıcaklığında 3 derece olacağını söyledi.


Yarın, en düşük sıcaklığın -3, en yüksek sıcaklığın 8 derece, havanın parçalı ve az bulutlu olacağını ve yağış beklenmediğini belirten Yıldırım, ''İstanbul'da bugün aralıklarla kar yağışı devam edecek. Yarın kar yağışı beklenmiyor. Özellikle çarşamba ve perşembe gece ve sabah saatlerinde görülecek don ve buzlanmaya karşı ilgilileri ve vatandaşları uyarıyoruz'' dedi.

Yıldırım, perşembe günü İstanbul'da parçalı bulutlu, zaman zaman da çok bulutlu bir hava görüleceğini, sıcaklığın ise en düşük 0 en yüksek 10 derece beklendiğini kaydetti.
Mustafa Yıldırım, cuma günü yağmur beklendiğini ve en düşük sıcaklığın 2 derece en yüksek sıcaklığın da 8 derece olacağını ifade etti.

NTV

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
AndThe_BlackSky - avatarı
AndThe_BlackSky
Ziyaretçi
2 Şubat 2011       Mesaj #1542
AndThe_BlackSky - avatarı
Ziyaretçi

dovizli askerlik kabul edildi 2509739 3115 o

Sponsorlu Bağlantılar
Dövizli Askerlik İle İlgili Yasa Teklifi TBMM Genel Kurulunda Kabul Edildi.

Yurt dışında yaşayıp, dövizle askerlik kapsamından çıkartılanlar veya bu hizmetten yararlanma şartlarını kaybedenler, 10 bin Avro ödemeleri ve temel askerlik eğitimini yapmaları halinde, askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak.

Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Yasaya göre, yurt dışında yaşayıp, daha önce her ne nedenle olursa olsun dövizle askerlik hizmeti kapsamından çıkartılanlar veya bu hizmetten yararlanma şartlarını kaybettikleri sonradan tespit edilenler, kanunda belirtilen şartları taşımaları ve 10 bin Avro ödemeleri ve temel askerlik eğitimini yapmaları halinde, askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak.

Bu kişiler, durumlarını ispat eden belgeler ile konsoloslukları aracılığıyla askerlik şubelerine başvuracak. 10 bin Avro veya karşılığı yabancı ülke parasını, başvuru sırasında defaten ödeyecekler.

Yasanın yürürlüğe girdiği tarihte 45 yaş ve üzeri olanlar da dövizle askerlikten yararlanabilecek. Yurt dışında yaşayan 45 yaş ve üzeri kişiler ise 15 bin Avro veya karşılığı yabancı ülke parasını başvuru sırasında defaten ödeyecek.

Bu kişiler, temel askerlik eğitimine tabi tutulmadan, askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak; eğer 21 günlük temel askerlik eğitimini yapmak isterlerse de 10 bin Avro ödemeleri yeterli olacak.

Türk vatandaşlığından çıkmalarına İçişleri Bakanlığınca izin verilenler ile Türk vatandaşlığını kaybettirilmesine Bakanlar Kurulunca karar verilenlerden; düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 yıl içinde vatandaşlığa alınmak üzere yetkili mercilere başvuranlar, Türk vatandaşlığına yeniden kabul edilme tarihinin ardından 1 yıl içinde başvurmaları halinde, bu hükümlerinden yararlanacak.

Bu düzenlemeden yararlananların dövizle askerlik hizmeti kapsamında daha önce yaptıkları ödemeler, ödeyecekleri toplam miktardan düşülecek. Bundan yararlanan yükümlüler hakkında, saklı, yoklama kaçağı, bakaya veya noksan hizmetli statüsünde olup her ne sebeple olursa olsun askerlik hizmetini tamamlamamaktan dolayı soruşturma ve kovuşturma yapılamayacak, başlatılmış olanlar ise sona erdirilecek.

-SAĞLIK YARDIMI VERİLECEK-

Yasayla, görev sırasında, görev dışında görevlerinden dolayı saldırıya veya kazaya uğrayan erbaş ve erlerden sağlık kurumlarında tedavisi sürenlere, tedavinin sürdüğüne dair sağlık kurul raporuna istinaden sağlık yardımı verilecek.

Terhislerini takip eden aybaşından itibaren verilecek sağlık yardımı, görevdeki uzman çavuşun aldığı net maaşın 2/3'ü olarak, bağlı olduğu Kuvvet Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından ilgili bütçe kaleminden ödenecek.

36 ayı geçmemek üzere yapılacak bu ödemelerde, sigorta primi dahil, hiçbir kesinti uygulanmayacak, tedavi sürecindeki gerçekleştirilen sağlık yardımı personelden tahsil edilmeyecek.

Olay, kaza; keyif verici içki ve her çeşit madde kullanmaktan, her ne şekilde olursa olsun kendisine veya başkalarına menfaat sağlamak veya zarar vermek amacından doğmuş ise sağlık yardımı ödenmeyecek.

Aynı hükümler yedek subaylar için de geçerli olacak. Yedek subaylara yapılacak sağlık yardımı ise görevdeki emsali yedek subayın net maaşının 2/3'ü olarak ödenecek.

Tedavisi sürenlerden vazife malulü ya da harp malulü aylığının bağlandığı tarihi takip eden aybaşından itibaren; malullük durumu oluşmaksızın tedavisi kesin işlemli sağlık kurulu raporuyla sonlandırılanlara, raporunu takip eden aybaşından itibaren sağlık yardımı ödenmeleri sonlandırılacak.

Başkanvekili Nevzat Pakdil, teklifin yasalaşmasının ardından birleşimi saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.




_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
2 Şubat 2011       Mesaj #1543
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Medya Haber

Defne Joy arkadaşının evinde ölü bulundu

Ünlü sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster, kaldığı arkadaşının evinde ölü bulundu.
Alınan bilgiye göre, ''Yok Böyle Dans'' adlı programda yarışmacı da olan 32 yaşındaki Defne Joy Foster Caddebostan'da arkadaşının evinde ölü bulundu.Polis olaya ilişkin inceleme başlattı.

Annesi Türk, babası Amerikalı olan Foster, 3 yıl önce evlenmiş ve bir oğlu olmuştu. İlk olarak Kral TV'de DJ olarak ekran başına geçen Foster, daha sonra çeşitli kanallarda müzik programı sunuculuğu yaptı. Foster, ''Ruhsar'', ''Beyaz Yalanlar'', ''Sihirli Annem'', ''Selena'', ''Hayal ve Gerçek'' gibi dizilerde de rol almıştı.


Solunum yetmezliği mi, kalp krizi mi?
Sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster'ın ölümüne ilişkin olarak Kadıköy'deki dairede incelemeler sürüyor. Ünlü sunucunun ölümüyle ilgili olarak kalıtsal hastalığına dikkat çekildi ve iki ihtimal üzerinde duruluyor...

Alınan bilgiye göre, Kadıköy Cumhuriyet Savcısı ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Foster'ın ölü bulunduğu Caddebostan Tanzimat Sokak'taki 3 katlı binaya geldi.
Savcı ve olay yeri inceleme ekiplerinin, buradaki incelemeleri sürüyor.

Bu arada, astım rahatsızlığı olduğu öğrenilen Defne Joy Foster'ın, dün gece arkadaşlarıyla eğlendikten sonra arkadaşı Kerem Halit Altan'a ait bu eve geldiği öğrenildi.
''Solunum yetmezliği'' ve ''kalp krizi'' sonucu öldüğü sanılan Foster'ın, kesin ölüm sebebinin yapılacak otopsiden sonra anlaşılacağı öğrenildi.

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
2 Şubat 2011       Mesaj #1544
ener - avatarı
Ziyaretçi
Defne Joy Foster ölü bulundu


LiveImages5CGC3BCzelim5C7585CDEFNE20JOY20FOSTER20VE20BEBEC49EC4B05C04


Ünlü sunucu Defne Joy Foster, Caddebostan'da bir arkadaşına ait evde ölü bulundu... Foster'in dün gece arkadaşlarıyla eğlendikten sonra bu eve geldiği belirtildi. Henüz 32 yaşında olan Foster, 2009 yılında oğlu Can Kılıç'ı dünyaya getirmişti.

Son olarak 'Yok Böyle Dans' adlı programa yarışmacı olarak katılan ünlü sunucu Foster, bir çocuk annesiydi. Polis, Defne Joy Foster'ın ölüm nedenini araştırıyor.

Defne Joy Foster, 2 Mayıs 1979'da Sinop'ta doğdu. Annesi Türk, babası Amerikalı olan Defne Joy Foster, ortaokulu İzmir Alsancak Ortaokulu'nda okudu. İlk olarak Kral TV DJ'yi olarak ekran başına geçen Foster, daha sonra çeşitli kanallarda müzik programı sunuculuğu yaptı. Ardından dizi oyunculuğuna başladı. Uzunca bir süre Sihirli Annem adlı dizide Eda karakterini canlandıran Foster, tv8'de yayınlanan Bir İş İçin Lazım adlı programı Cemil Büyükdöğerli ile birlikte sundu.
Foster, Ruhsar, Beyaz Yalanlar, Sihirli Annem, Selena, Hayal ve Gerçek gibi dizilerde de rol almıştı.
Bunun dışında bir TRT programı olan Çeyiz Şov'u da sunan Foster, son olarak Yok Böyle Dans adlı programda yarışmacı olarak katılmıştı. Foster, yarışmadan geçen hafta elendi.
2008'de İlker Yasin Solmaz ile evlendi. Bu evlilikten 13 Haziran 2009'da Can Kılıç adında bir oğlu dünyaya geldi.
Foster, geçen hafta yarışmadan elenmiş ve bunun nedenini de "Bebeğim bir süredir hasta. Geceleri uyutmuyor, onun için yeterince çalışamadım" diyerek açıklamıştı.
SOLUNUM YETMEZLİĞİ YA DA KALP KRİZİ OLABİLİR
Foster'ın ölümüne ilişkin olarak Kadıköy'deki dairede incelemeler sürüyor.
Alınan bilgiye göre, Kadıköy Cumhuriyet Savcısı ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Foster'ın ölü bulunduğu Caddebostan Tanzimat Sokak'taki 3 katlı binaya geldi.
Savcı ve olay yeri inceleme ekiplerinin, buradaki incelemeleri sürüyor.
Bu arada, astım rahatsızlığı olduğu öğrenilen Defne Joy Foster'ın, dün gece arkadaşlarıyla eğlendikten sonra arkadaşı Kerem Halit Altan'a ait bu eve geldiği öğrenildi.
“Solunum yetmezliği” ve “kalp krizi” sonucu öldüğü sanılan Foster'ın, kesin ölüm sebebinin yapılacak otopsiden sonra anlaşılacağı öğrenildi.


kaynak
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
2 Şubat 2011       Mesaj #1545
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ad:  file.ashx.jpg
Gösterim: 172
Boyut:  32.0 KB

Mısır'da tansiyon yine yüksek. Ordu göstericilere ilk kez "Artık evlerinize dönün" çağrısı yaptı. Ancak Kahire'deki Tahrir Meydanı'nda hükümet yanlılarıyla muhalifleri çatışıyor. Ordunun uyarı ateşi açtığı, çatışmalarda ölenlerin olduğu haberleri geliyor. Muhalif lider Muhammed El Baradey de orduyu göreve çağırdı. Kahire'de kaçırılan Türkiye Fox TV muhabiri Erol Candabakoğlu'na da ulaşıldı.


Bu kez Mübarek'in binlerce taraftarı, başkent Kahire'deki Tahrir Meydanı'nda bir araya geldi.

Bu sırada halihazırda Tahrir Meydanı'nda muhalefetin de gösterisi sürüyordu.

Tahrir Meydanı'nda karşı karşıya gelen iki taraf arasında çatışmalar yaşanıyor. İki tarafın birbirine sopalarla saldırdıklarını belirten görgü tanıkları, çatışmada bazı kişilerin başlarından yaralandığını kaydetti.

El Cezire televizyonundaki haberde de, çatışmalarda ölü ve yüzlerce yaralının olduğu belirtildi. El Cezire televizyonu muhabiri ayrıca, askerlerin çatışmaları dağıtmak amacıyla havaya ateş açtığını duyurdu.

Bu arada, Mübarek yanlısı bazı göstericilerin atlar ve develerin sırtında çatışmalara katılması dikkat çekti.

Asker çekimser kaldı!

Gün boyunca iki karşıt grubu birbirlerinden uzak tutmak için müdahalede bulunan askerlerin, çatışmalar başladığındaysa müdahale etmekten kaçındığını kaydeden görgü tanıkları, askerlerin büyük kısmının, Tahrir Meydanı'nın girişlerinde bulunan zırhlı araçlar ve tankların içine sığınmış durumda olduklarını ifade etti.

Bu arada sadece sivil polislerin zor kullanarak Tahrir Meydanı'na girdiği bildirildi.

Baradey orduyu göreve çağırdı

Muhalif lider Muhammed El Baradey de orduyu göreve çağırdı. Hükümeti "korkutma taktikleri uygulamakla" suçlayan El Baradey, Mübarek yanlılarını da "bir avuç eşkiya" olarak nitelendirdi.

Mısır Ordusu'ndan sabah saatlerinde yapılan açıklamada göstericilere, "Mesajınız ve talepleriniz anlaşıldı, eve dönün. Hayat artık normale dönsün" diye seslenilmişti.

Müslüman Kardeşler, Mübarek'i eylüle kadar bile istemiyor

Müslüman Kardeşler, Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in Eylüle kadar kalmasını kabul etmediklerini açıkladı.

Müslüman Kardeşler, yazılı bir açıklama yaparak, Mübarek'in dün akşam yaptığı konuşmada, 'yeniden aday olmayacağını ancak Eylüle kadar görevinin başında olduğunu' söylediğini belirterek, "bunun reddedildiğini" duyurdu.

Hükümet iktidar değişimini reddetti

Hükümet ise, uluslararası toplumdan gelen iktidarın değişimine yönelik çağrıları reddetti.

Mısır Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hüsam Zeki, uluslararası toplumdan gelen çağrıların ardından yaptığı açıklamada, "iktidar değişimini" kabul etmediklerini bildirdi.

Türkiye Fox TV muhabiri kaçırıldı

Öte yandan Kahire'de kaçırılan Türkiye Fox TV muhabiri Erol Candabakoğlu'na ulaşıldı. Mısır
polisi, Erol Candabakoğlu ile Mısırlı kameramanı ve şoförüne ulaştı. Candabakoğlu ile kameramanı ve şoförü ifade verdikten sonra Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği'ne teslim edildi.

Ekibin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Mısır'ın İskenderiye kentinde de Mübarek taraftarlarıyla muhalifler arasında çatışma çıktı. Görgü tanıkları, çatışmada çok sayıda yaralı olabileceğini ifade etti.

Google ve Twitter Mısır için işbirliği yapıyor
(Metin Güneş / CNN TÜRK / Londra)

Google ve Twitter internet bağlantıları kesilen Mısırlıların mesajlarını yayımlayabilmeleri için bir mikro blog sitesi oluşturdu. Mısır’dan gelen haberlere göre internete erişim, son erişim sağlayıcı Nur Grubu’nun da bağlantısının kesilmesi üzerine artık tamamen kesilmiş durumda.

Ama "speak-to-tweet" (Tweet’e konuşun) hizmeti sayesinde Mısır’daki protestocular ve ülkede bulunan herkes belirli telefonları arayarak sesli mesaj bırakabilecekler.

Bu telefon numaraları şöyle: +16504194196, +390662207295 ve +97316199855.

Bu numaralara bırakılan mesajlar daha sonra otomatik olarak tweet haline geliyor ve aynı telefon numaralarını arayan ya da twitter.com/speak2tweet sitesini ziyaret edenler bu mesajları dinleyebiliyor. Google’ın geçenlerde satın aldığı SayNow da bu hizmetin sağlanmasında rol oynuyor.

SayNow’un kurucularından olan ve Google’ın ortadoğu ve Kuzey Afrika ürün müdürü olan Abdülkerim Mardini, “Biz de bir çok kişi gibi Mısır’da olup bitenlerle ilgili haberlere yapışıp kaldık. Buradaki insanlara nasıl yardım edebliliriz diye düşündük. Bu sayede Mısır’daki halkın bu zor günlerde birbirleriyle iletişim kurmasına katkıda bulunacağını umuyoruz" dedi.

ABD Başkanı'ndan orduya teşekkür

Mısır'daki gelişmeleri en çok takip eden ülkelerin başında gelen ABD'nin Başkanı Barack Obama, Mısır'daki gelişmeler ile ilgili Beyaz Saray'da bir konuşma yaptı.

Mısır'da eylül ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar görevde kalacağını belirten Devlet Başkanı Mübarek ile 30 dakika görüşen Obama, "Mübarek'le görüşmem sırasında kendisine açıkça, 'barışçıl bir iktidar değişikliğinin, çatışmasız, düzenli ve anlamlı bir şekilde hemen başlaması' gerektiğini belirttim" dedi.

Mısır'daki Mübarek aleyhtarı göstericilerin aksine Obama, Mübarek'e iktidarı hemen bırakması gerektiği yönünde bir telkinde de bulunmadı.

Mübarek, istifa etmesi yönünde yapılan gösterilerin ardından televizyonda yaptığı konuşmasında, eylül ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar görevde kalacağını, seçime yeniden aday olmaya niyetli olmadığını, anayasal değişiklikler için çaba göstereceğini, iktidarının bundan sonraki birkaç ayını "barışçıl bir iktidar değişikliğine ayıracağını" ifade etmiş ve "Mısır'da ölmeyi tercih ettiğini" kaydetmişti.

Obama konuşmasında genç Mısırlılara da seslenerek, "Sesinizi duyuyoruz" dedi. Obama, "Mısırlılara ve özellikle de gençlere sesleniyorum, şunu bilin kisesinizi duyuyoruz ve artık iyice eminim ki kendi geleceğinizi kendinizbelirleyeceksiniz" şeklinde konuştu.

Obama, müdahale etmeyip, barışçıl gösterilerin yapılmasına izin verdiği için de Mısır ordusuna teşekkür etti.

CNN Türk - 02.02.2011
AndThe_BlackSky - avatarı
AndThe_BlackSky
Ziyaretçi
2 Şubat 2011       Mesaj #1546
AndThe_BlackSky - avatarı
Ziyaretçi
Acun Ilıcalı'dan İlk Açıklama

acun ilicali dan ilk aciklama 2511498 6153 o


Defne Joy Foster'in Ölümünden Sonra, Yok Böyle Dans Devam Edecek mi?

Hayatını kaybeden Defne Joy Foster'ın yarışmacı olarak yer aldığı "Yok Böyle Dans"ın yapımcısı Acun Ilıcalı, AcunMedya ailesi adına basın açıklamasında bulundu.

Acun Ilıcalı, mesajında Defne Joy Foster'ın ailesine baş sağlığı dileklerinde bulundu ve bu hafta program yayını yapmayacağını belirtti.

İşte Acun Ilıcalı'nın basın açıklaması:

Sevgili Arkadaşım Defne Joy'u kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Yok Böyle Dans'ta beraber olduğumuz süre boyunca bana hep destek olmuş böylesine iyi niyetli bir insanın bu kadar genç bir yaşta aramızdan ayrılması bana ve bütün Acunmedya ailesine büyük bir acı verdi. Defne'ye Allah'tan rahmet, kederli ailesine baş sağlığı diliyorum. Takdir edersiniz ki böyle bir acı yaşarken hafta sonu hiçbir şekilde program yayını yapmamız söz konusu bile olamaz. Bu hafta sonu Yok Böyle Dans ve Yetenek Sizsiniz Türkiye yayınları olmayacaktır.





_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
3 Şubat 2011       Mesaj #1547
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Sözleşmeli askerlik seçimden sonra

Hükümetin zorunlu askerlik süresinin kısalmasıyla ilgili çalışmayı seçim sonrasına bıraktığı bildirildi.

İSTANBUL - Üç haftalık aradan sonra önceki gün toplanan Bakanlar Kurulu, “Sözleşmeli Er” düzenlemesini ve zorunlu askerlik süresinin kısaltılmasıyla ilgili taslak çalışmayı ele aldı.
“Sözleşmeli er” uygulamasında görev alacak askeri personelin kadro sorunu aşıldı ve tasarı imzaya açıldı.
Habertürk gazetesinin haberine göre; tasarının bu hafta içinde TBMM’ye sevk edilmesi beklenirken, askerlik süresinin kısaltılmasıyla ilgili düzenlemenin, seçim öncesine yetişmeyeceği görüşü ağırlık kazandı.

Genelkurmay’ın, “askerlik süresinin kısaltılmasıyla ilgili düzenleme, Sözleşmeli Er uygulamasının vereceği sonuca göre daha sonra ele alınmalı” görüşünü dikkate alan hükümet, bu düzenlemeyi seçim sonrasına bırakma kararı aldı.

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
AndThe_BlackSky - avatarı
AndThe_BlackSky
Ziyaretçi
3 Şubat 2011       Mesaj #1548
AndThe_BlackSky - avatarı
Ziyaretçi
son yolculuguna ugurlandi 15351 b

Defne Joy Foster Son Yolculuğuna Uğurlandı.

Kadıköy'de bir arkadaşına ait evde dün ölü bulunan sunucu ve Oyuncu Defne Joy Foster'in cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.

Foster için Zincirlikuyu Camii'nde tören düzenlendi. Foster'in cenazesi, burada öğle vakti kılınan namazın ardından omuzlar üstünde Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedileceği yere kadar taşındı. Foster'in cenazesi, daha sonra burada toprağa verildi.


Foster'in annesi Hatice Foster, cenaze törenine ambulansla getirildi. Tekerlekli sandalye ile kızının tabutunun yanına gelen Foster, fenalaşınca yeniden ambulansa taşındı. Hatice Foster, bir süre sonra tekrar tekerlekli sandalye ile cami avlusuna getirildi. Tören boyunca Hatice Foster'ın yanında sağlık ekipleri bulundu.

Törene Foster'in eşi Yasin Solmaz, dayısı Nejat Nayman, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile Azra Akın, Nilgün Belgün, Metin Arolat, İpek Tanrıyar, İnci Türkay, Burcu Güneş, Emre Altuğ, Çağla Şikel, Pascal Nouma, Acun Ilıcalı, Emrah, Nedim Saban ve Açelya Akkoyun'un da aralarında bulunduğu çok sayıda Oyuncu, sunucu ve yapımcı ile vatandaşlar katıldı.

Cenaze törenine Sezen Aksu, Gülben Ergen ve Ferdi Tayfur'un da aralarında bulunduğu bazı sanatçılar ise çelenk gönderdi.

Bu arada, Türk Toraks Derneği Astım ve Alerji Çalışma Grubu, Defne Joy Foster'in ölümüyle gündeme gelen astımla ilgili, etikleyici faktörlerden uzaklaşmayan ve düzenli hekim kontrolünde olmayan hastaların ölümcül ataklar geçirebildiklerini bildirdi.





AndThe_BlackSky - avatarı
AndThe_BlackSky
Ziyaretçi
4 Şubat 2011       Mesaj #1549
AndThe_BlackSky - avatarı
Ziyaretçi
ABD İLE ÇİN'E DÜNYA YETMEDİ

nasa uydu

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, Wikileaks'in sızdırdığı gizli Amerikan Dışişleri Bakanlığı belgelerine dayanarak ABD'yle Çin arasında uzayda silahlanma yarışı yaşandığını ve bir süre önce Washington'ın Pekin'i askeri güce başvurmakla tehdit ettiğini yazdı.

Daily Telegraph'a göre, iki ülke arasındaki gerginlik Ocak 2007'de başladı. Çin bu tarihte, 850 kilometre yükseklikteki bir meteoroloji uydusunu vurarak Beyaz Saray'ı şoka uğrattı. Bu deneme, Çin'in Amerika'nın askeri ve sivil uydularını vurarak kaos yaratabileceği endişelerine neden oldu.
ABD, Şubat 2008'de Çin'in bu denemesine "sorunlu" bir uyduyu vurarak yanıt verdi ve Pekin'e aynı şeyi yapabileceğini gösterdi. Amerikan Yönetimi, bunun askeri amaçlı bir deneme olmadığını savundu. Ancak Daily Telegraph, "Wikileaks belgelerine göre, ABD'nin amacı farklıydı" diyor.
Uydunun vurulmasından bir ay önce Pekin'i uyaran ABD, 1985'den bu yana böyle bir deneme yapmadığını hatırlattı. Dönemin Dışişleri Bakanı Condeleezza Rice'ın kurmayları, Pekin'e bu tür denemelerin ABD ve diğer ülkelerin uzay sistemlerine zarar verebileceği uyarısında bulundu ve diplomatik ya da askeri yollardan çıkarlarını koruma haklarını saklı tuttuğunu söyledi.
Daily Telegraph'a göre, diğer ülkeler de Çin'in denemesinden sonra 1980'lerde terk edilen Reagan döneminin yıldız savaşları programının yeniden başlatılmasından endişe duydu. 'Ne müttefik ne de düşmanız'ABD uydusunu, yakıt tankının sağlık tehdidi yaratması nedeniyle vurduğunu açıkladı ancak Çin bunu inandırıcı bulmadı. Gizli yazışmalar da bu denemenin askeri nitelikli olduğuna işaret ediyordu.
Amerika'nın kendi uydusunu vurmasından sonra iki ülke bu konuda müzakereler yürüttü. Haziran 2008'deki bir zirve toplantısında Amerikan heyeti Çin'i düşman olarak görmediklerini söyledi. Çin buna iki ülkenin ne düşman ne de müttefik olduğunu söyleyerek yanıt verdi.
Uydu vurma denemelerine geçen yıla kadar devam ettiği belirtilen Çin, ABD'nin füzeleri, fırlatıldığı ülkenin topraklarında vurabilecek bir lazer sistemi geliştirmekte olduğunu öne sürüyor.


_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
4 Şubat 2011       Mesaj #1550
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Ankara'da ikinci patlama: Ölü, yaralı ve mahsur

OSTİM Sanayi Bölgesi'nde akşam saatlerinde bir patlama daha oldu. Torno ruhsatı olan atölyede tiner imalatı yapıldığı ve patlamanın tiner kazanında meydana geldiği belirtiliyor. İlk belirlemere göre 8 ölü, 7 yaralı var; binada bulunan 10 ile 12 kişi de mahsur durumda.

110203 ankarahaberv2


Ankara'nın zor günü

110203 ankarafoto300w
Kentte can kayıplarına neden olan ikinci patlama, tiner ve boya imalatı yapılan atölyede yaşandı.




OSTİM'de patlama, en az 6 ölü

İlk görüntüler
110203 patlama2300w

Ankara'da akşam saatlerinde ikinci bir patlama oldu.



İçeridekiler mesaj atıyor: Yanıyoruz...
110203 mesajtanC4B1k300w

Patlamanın tanıkları NTV'ye konuştu.


'Yoldan geçen araçlar da yandı'
110203 tanC4B1kson300w

Patlamanın tanıkları NTV'ye konuştu.

'Kaçak mazot' iddiası
110203 mazotvideo300w

Melih Gökçek'in sorusu ve bir vatandaşın verdiği yanıt.


ANKARA - Başkent Ankara'da, bugünkü ikinci patlama akşam saat 19.30 sularında meydana geldi.

Patlama, OSTİM Sanayi Bölgesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 34 kişinin yaralandığı ve 2 kişinin de hala kayıp olduğu patlamaya yakın bir bölgede yaşandı: Henüz net olmamakla birlikte bir aracın LPG'si patladı, çıkan yangın yasal olmayan tiner ve boya atölyesine sıçradı, oradaki patlama ve sonrasında çıkan yangın da yan blogları etkiledi.
Şu ana kadar 8 kişinin cesedine ulaşılırken, 7 kişi yaralandı, enkaz altında kalan 10 ila 12 kişiye de ulaşmaya çalışılıyor.


Ankara OSTİM ikinci bir patlamanın şokunu yaşıyor.
Patlamanın nasıl olduğuna ilişkin en net bilgi, olay yerinden NTV yayınına bağlanan Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'den geldi:

"Bir araç patlıyor ve çıkan yangın içeride çalışanların olduğu tiner atölyesine sirayet ediyor. Oradan yandaki bloğa oradan da yandaki bloğa... Şu anda 3'er katlı 5 blogdan dumanlar yükseliyor. Gördüğüm kadarıyla 16-17 araba paramparça, yerde bir ceset var ve 3 ölü daha var; 4 tane cenazemiz var. (Ölü sayısı 8 oldu) Yaralı sayısı net değil ama şu anda içeride de 15 kişi bulunduğu haberleri geliyor. Yangının çevreye sıçrama durumu yok, itfaiye tedbir almış durumda."

VALİ YÜKSEL KONUŞTU
İlk açıklamasında 1 ölü, 8 yaralı olduğunu belirten Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de ilerleyen dakikalarda daha net bilgiler verdi:


"Torna atölyesi olarak ruhsat aldığı anlaşılan işletme içinde tiner ve boya imalatı gerçekleştiriliyor. 19.30 sularında tiner kazanlarındaki patlama sonucunda bir ölümüz var. Ancak içeride 3 kişinin daha öldüğü yönünde bilgi geliyor. 1'i ağır 14 yaralı hastanelere sevk edilirken, 15 kişi hala içeride. Bunun nedeni ise, koku ve kimyasallar nedeniyle şu an içeriye girilememesi.

Doktorlar telefon yoluyla içerideki arkadaşlarla irtibat halinde. Tüm imkanlar seferber edildi ve gelişmeleri takip edeceğiz. Karşımızda çok ciddi bir olay var ve ekipler yangının söndürülmesinin ardından cihazlarıyla içeriye girecekler.

Bölgede 5 bine yakın işletme var burası örnek bölgelerden biri. Torna ruhsatı - tiner imalatı konusu şu an tartışılacak bir şey değil. Önce insanların can güvenliğini sağlayalım, sonra hiçbir şeyi yapanların yanına kar bırakmayız."

Sağlık görevlileri ile itfaiye ekiplerinin olay yerindeki çalışmaları sürüyor.

"BODRUM KATI TAMAMEN YANMIŞ"
Patlama sonrası binada mahsur kalan ve sayılarının 10 ile 12 arasında olduğu tahmin edilen kişilerin bodrum katında olduğu iddiaları vardı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile birlikte basına açıklamalarda bulunan bir itfaiye yetkilisi şöyle konuştu: "Bodrum katı tamamen yanmış, birisi varsa kurtulması çok zor. Orası enkaz altında kalmış; deprem olmuş gibi..."

NTV
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww