Arama

Medya Haber - Sayfa 16

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 660.765 Cevap: 1.864
GusinapsE - avatarı
GusinapsE
Ziyaretçi
11 Temmuz 2006       Mesaj #151
GusinapsE - avatarı
Ziyaretçi
OKS sonuçları açıklanıyor

Sponsorlu Bağlantılar
11 Haziran Pazar günü yapılan Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nın (OKS) sonuçları açıklanıyor. Öğrenciler sonuçları T.C. Milli Eğitim Bakanlığı internet adresinden öğrenebilecekler. Öğrencilerin tercih yapabilmeleri için Türkçe- Matematik (OKS-TM) veya Fen-Matematik (OKS-MF) puan türlerinin birinden 160 puan barajını aşmaları gerekiyor

gun01
Lise eğitimi öğrenci için yeni bir başlangıçtır. Öğrenci genellikle yeni bir okul, yeni öğretmenler ve yeni arkadaşlarla karşı karşıya kalır. Bu geçiş aşamasından öğrencinin en az şekilde etkilenmesi için öğrencinin tercih edebileceği lise türleri ve liseler çok iyi şekilde araştırılmalıdır. Öğrencinin beklentilerine ve kişilik özelliklerine uygun bir lise türü seçilmelidir.
Resmi ve Özel Fen Liselerine, Sosyal Bilimler Liselerine, Anadolu Liselerine, Anadolu Teknik Liselerine, Anadolu Meslek Liselerine, Anadolu Öğretmen Liselerine, Anadolu İmam-Hatip Liselerine, İstanbul Validebağ Anadolu Sağlık Meslek Lisesine, Sağlık Meslek Liselerine, Adalet Meslek Liselerine, Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi, Anadolu Tarım Meslek Liseleri ve Tarım Meslek Liselerine Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınav sonucuna göre öğrenci yerleştirilecektir.

Tercihlerde nelere dikkat etmek gerekir?
I. Tercih başvurusu sınav sonuçlarının açıklanması ile 11-21 Temmuz tarihleri içerisinde, öğrencilerin mezun oldukları okul müdürlüklerince elektronik ortamda Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Sınav Sorgulama Bölümü internet adresinden yapılacaktır. Öğrenciler, sınav sonuç belgelerini mezun / nakil oldukları okul müdürlüğünden alacaktır. Öğrencilerin adreslerine ayrıca "sınav sonuç belgesi" gönderilmeyecektir.
Yerleştirme sonuçları ise 28 Temmuzda açıklanacak. I. ve II. yerleştirmeye başvuracak öğrenciler her başvuru dönemi için okul aile birliğine 2 YTL (iki YTL) ödeyecektir.
I. Yerleştirme sonucu ortaöğretim kurumlarına kayıt hakkı kazanan ve kayıt-kabul şartlarını taşıyan öğrencilerin kayıtları; 29 Temmuz - 04 Ağustos 2006 tarihleri arasında yapılacaktır. Barajı geçen öğrenciler okulların özel başvuru ve tercih şartlarını göz önünde bulundurarak en fazla 12 (on iki) okulu tercih edebileceklerdir. Öğrenciler OKS-MF puanıyla Fen Liselerini, OKS-TM puanıyla diğer okullar tercih edilebilecektir.
Öğrencilerin tercihlerini yaparken puan türlerine dikkat etmeleri ve ilgili puan türünden barajı geçip geçmediklerini kontrol etmeleri gerekmektedir. Öğrenciler tercih yaparken öncelikle isteklerini göz önünde bulundurmalılar. Okul türü ne olursa olsun, öğrenci tercihlerini, en çok istediği okuldan başlayarak sıralamalıdır.
Öğrenciler genellikle sadece puanlarını dikkate alırlar. Ancak öğrencinin üniversitede nasıl bir eğitim ve nasıl bir meslek yaşamı istediği tercih yaparken daha önemli olmalıdır. Fen liselerine ve İstanbul Validebağ Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ile Sağlık Meslek Liselerine OKS-MF puanla, diğer okullara ise OKS-TM puanla yerleştirme yapılacaktır.

Yeni bir yaşama ilk adım
OKS tercihleri en az üniversite tercihleri kadar önem kazandı. Lise eğitimi öğrenciler için pek çok konuda ilk başlangıç olacaktır: Yeni bir çevre, yeni bir eğitim yaşamı ve yeni bir gelecek. Bu yüzden öğrenciler tercih yaparken dikkatli olmalı ve geleceklerini şekillendirecek en önemli kararlardan birini verdiklerini unutmamalıdırlar.

Tercihlerde öğrencinin isteği önemli

Tercihleri yaparken öğrencilerin istekleri en önemli kriterdir. Ancak tercihlerde teknik olarak dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.

Yüzdelik dilim ve başarı sıralamalarında değişikler yaşanabilir. Bu yüzden okulların önceki yılda aldıkları son öğrencinin puanı, yüzdelik dilimi ve başarı sırasından fikir alınmalıdır.
Kılavuzdaki okulların özel koşulları mutlaka kontrol edilmelidir. Öğrenci okulların giriş için aradıkları özel koşulların taşınıp taşınmadığına dikkat etmelidir.
Okullar sıralanırken istek sırası gözetileceğinden, taban puanı küçük olan bir okul, taban puanı büyük olan bir okulun üzerinde yer alabilir (Geçersiz tercih olmamasına dikkat edilmelidir).
Öğrencinin velisi tercih talep formunu doldurup imzalayarak okul müdürlüğüne teslim edecektir. Okul müdürlüğü bu formu veliden imza karşılığı alarak, öğrencinin tercih bilgilerini elektronik ortamda giriş yapacaktır.
Onaylama işleminden önce bir örneği veliye verilerek kontrol edilmesi sağlanacaktır. Bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra elektronik ortamda onaylama işlemi yapılacaktır.
Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi gerçekleşmiş olacaktır. Elektronik ortamda onaylanan bilgilerin çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ve veli tarafından imzalanacaktır. Aslı okulda saklanarak bir örneği imza karşılığı veliye verilecektir.

İkinci yerleştirmeler ağustosta

İlk yerleştirme işlemleri sonucunda açık kalan kontenjanların listesi geçen yıl olduğu gibi yine T.C. Milli Eğitim Bakanlığı adresinde yer alacak ve ikinci yerleştirme işlemleri bu listeler ışığında yapılacaktır.
İkinci yerleştirme için öğrenciler 7-13 Ağustos günleri arasında başvurabilecekler. İkinci yerleştirme sonuçları ise 20 Ağustos tarihinde açıklanacak.
İkinci yerleştirmeye, OKS-MF ya da OKS-TM puan türlerinin en az birinden 160 ve üzeri puan almış, fakat birinci yerleştirmede herhangi bir okula yerleşememiş olan adaylar veya kayıt hakkı kazandığı halde kaydını yaptırmamış olan adaylar başvurabileceklerdir.
Birinci yerleştirme işlemleri sonucunda herhangi bir ortaöğretim kurumunu kazanıp kayıt yaptıran ve sonrasında kaydını sildiren öğrenciler, ikinci yerleştirmeye başvuramayacaklardır.
İkinci yerleştirmelerde adaylar, birinci yerleştirmedeki tercihlerine bağlı kalmaksızın en fazla 8 (sekiz) tercih yapabileceklerdir.
Ancak Özel Fen Liseleri, Özel Meslek Lisesi, Anadolu Lisesi Programı Uygulayan ve sınavla öğrenci alan Özel Öğretim Kurumları, Anadolu Meslek Liselerinin Denizcilik Alanı II. yerleştirme sistemine dâhil edilmeyecektir. II. yerleştirme sonucunda herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleşen adayların kayıtları 21–24 Ağustos 2006 tarihleri arasında yapılacaktır.

Hangi liseyi seçmeliyim?

Lise seçimi günümüzde en az üniversite tercihleri kadar önem kazandı. Öğrencinin tercih edeceği lisenin eğitimi, fiziksel koşulları, sosyal etkinlikleri; kişisel özelliklerinin ve becerilerinin gelişmesinde önemli bir rol oynuyor. Öğrencilerin seçebilecekleri pek çok lise türü bulunuyor. Bunlar arasından hangisinin kendisine uygun olduğunu gerçekçi kriterler doğrultusunda belirlemesi gerekiyor.
Genel liseler, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, anadolu liseleri, öğretmen liseleri, meslek liseleri, yabancı dille eğitim yapan özel okullar öğrencilerin tercih edebilecekleri belli başlı lise türlerini oluşturuyor. Bu lise türlerinden herhangi birini seçmek isteyen öğrenci, ilgili okuldaki eğitim müfredatını, ÖSS sonrası hangi yükseköğretim programlarına yönlendirdiği araştırmalıdır.

Lise tercihinin üniversite tercihlerine etkisi nedir?
Günümüzde var olan sistemde, lise seçimi üniversite tercihlerini de direkt olarak etkiliyor. Lisede öğrencinin mezun olduğu alana bağlı yaptığı tercihler, ortaöğretim başarı puanının ağırlığını belirliyor. Alan dışı tercih yaptığı durumda ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı (AOBP) düşük katsayı ile çarpılıyor, bu da ciddi bir puan kaybına neden oluyor. Örneğin bir öğrenci OKS sonrasında Fen Lisesini tercih ettiği takdirde üniversitede hukuk bölümünde eğitim görmek istediğinde ciddi bir puan kaybına uğruyor; bu da ilgili bölüme yerleştirilmesini neredeyse imkânsız hale getiriyor. Bu yüzden lise tercihlerini öğrencinin dört yıllık eğitim hayatını belirleyen bir karar olarak nitelendirmek yerine aslında onun tüm yaşamını şekillendirecek bir karar olarak değerlendirmek gerekir.

Okul seçiminde nelere dikkat edilmesi gerekiyor?
Fiziki yapı: Fiziki yapı eğitim kalitesini ve öğrencinin sosyal gelişimini birebir etkiler. Dersliklerin büyüklüğünün öğrenci sayısı ile orantılı olması eğitimin kaliteli olabilmesi için en önemli etkendir. Çok kalabalık, öğrencinin kendi görüşlerini iletmek ve öğretmenle birebir iletişim kurmasını engelleyecek sınıflar öğrencinin akademik gelişimini olumsuz yönde etkiler.
Ayrıca öğrencilerin sosyal özelliklerini geliştirebileceği ve bağımsız bir birey olmasını sağlayacak etkinliklere katılabileceği spor alanlarının olması, öğrendiklerini kullanmasını ve pekiştirmesini sağlayacak laboratuvarların okulda yer alması önemlidir. Bir okulun fiziksel yapısı her zaman eğitimi güçlendirici ve destekleyici olmalıdır.

Eğitim – öğretim özellikleri
Öğretmen kadrosunun niteliği, okulun ÖSS ve diğer akademik alanlardaki başarısı okulun eğitim-öğretim düzeyi hakkında fikir verir. Yabancı dil eğitimi gençlerin çağı yakalaması için önemlidir. Bu yüzden özellikle yabancı dilde eğitim veren lise türlerinden herhangi birini seçecek olan öğrencilerin ilgili okuldaki yabancı dil öğretmen kadrosunun niteliği, yabancı dilde yapılan etkinliklere dikkat etmeleri gerekir.

Destek hizmetler
Okulun rehberlik servisinin çalışmaları öğrencinin sosyal ve zihinsel gelişimi için önemlidir. Özellikle mesleki rehberlik çalışmalarının yapılması öğrencinin bundan sonraki eğitim yaşamını sağlıklı bir şekilde yönlendirebilmesi için önemlidir. Ayrıca okul idarecilerinin ve rehber öğretmenlerin velilerle iletişimi eğitimin desteklenmesi için önemli olan kriterlerden biridir. Öğrencinin sosyal becerilerinin gelişmesini sağlayacak olan kulüp çalışmalarının ve eğitsel kol faaliyetlerinin aktif olarak sürdürülmesi önemlidir. Genellikle dersleri engelleyici olarak düşünülen bu tür faaliyetler kişinin sorumluluk alma, takım çalışmasına uyum sağlama, kendi güçlü ve zayıf yanlarını tanımasına fırsat verir. Eğitim programının içinde sistemli bir şekilde yer verilen bu tür faaliyetler eğitimi destekler.

Mesleğe ilk adım: Lise tercihi
İyi bir lise eğitimi öğrencilerin iyi bir üniversite eğitimine ve iyi bir meslek yaşamına sahip olabilmeleri için ilk basamaktır. Bu yüzden lise tercihini yaparken öğrencinin ve velinin iyi bir araştırma yapması; öğrencinin gelecekten beklentilerine ve kişilik yapısına uygun bir seçim yapmak gerekmektedir.
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
11 Temmuz 2006       Mesaj #152
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
24 Bin Geçici İşçiye Kadro Umudu 29.06.2006
gazetelerBakan Başesgioğlu, Türk-İş Başkanı Salih Kılıç ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede, Başesgioğlu, 24 bin geçici işçinin durumunu da içine alan ve çalışma hayatında gözden geçirilmesi gereken konuları kapsayan yeni bir düzenlemeye gidileceğini kaydetti...Görüşmede konuşan Başkan Kılıç, geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptıkları görüşmede geçici işçiler ve 4C statüsünde çalışan işçilerin durumuna gündeme getirdiklerini, Erdoğan'ın konunun incelenmesi için Bakan Başesgioğlu'nu görevlendirdiğini söyledi.
Sponsorlu Bağlantılar
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, 24 bin geçici işçinin durumunu da içine alan ve çalışma hayatında gözden geçirilmesi gereken konuları kapsayan yeni bir düzenlemeye gidileceğini kaydetti.
Bakan Başesgioğlu, Türk-İş Başkanı Salih Kılıç ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede konuşan Başkan Kılıç, geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptıkları görüşmede geçici işçiler ve 4C statüsünde çalışan işçilerin durumuna gündeme getirdiklerini, Erdoğan'ın konunun incelenmesi için Bakan Başesgioğlu'nu görevlendirdiğini söyledi. Bakan Başesgioğlu ise, Başbakan Erdoğan'ın talimatı üzerine başlattıkları girişimlerle çalışma hayatına ilişkin yeni düzenlemeler yapacaklarını belirtti. Türk-İş ile birlikte yapacakları görüşmede özellikle kamuda çalışan 24 bin geçici işçinin durumunun ele alınacağını ifade eden Bakan Başesgioğlu, bununla birlikte 4C'ye göre çalışan işçilerin de değerlendirileceğini vurguladı. 2821 ve 2822 sayılı sendikalar yasasına ilişkin yasal düzenlemelerin son aşamaya geldiğini anlatan Başesgioğlu, görüşmede gelinen noktayı tartışacaklarını bildirdi. Başesgioğlu, ayrıca işgücü maliyetlerinin düşürülmesi ve istihdamın artırılması yönünde de bazı düzenlemelere gidileceğini kaydetti.
Başesgioğlu, ekonomideki dalgalanmaların işgücü piyasası ve istihdamı olumsuz etkileyeceği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine ise, "Türkiye ekonomisi son yıldır hepimizin iftihar ettiği bir büyüme performansı elde etti.
Hükümet olarak amacımız bu büyümeyi sürdürülebilir kılmak. Dalgalanmaların geçici olduğu kanaatindeyim. Bu dalgalanmalara da yurtdışı yansımalarının da etkisi olduğunu biliyoruz. Ekonomiyi dayanıklı kılmak zorundayız" diye konuştu.
Çalışma hayatına ilişkin yapılacak yeni düzenlemeler ilgili bir soruya ise Başesgioğlu, "Biz istihdamı artırmak ve işgücü piyasasının katılığını gidermek istiyoruz. Bu bir paket. Yasal değişiklikler ve maliyetlere ilişkin değişiklikleri içeren bir paket. Yani çalışma hayatımızın gözden geçirilmesi gereken konularını ele alıyoruz" yanıtını verdi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Temmuz 2006       Mesaj #153
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
teror





Sündüs Yaylası’ndaki PKK katliamı-nın üstünden 13 yıl geçti. 24 şehit için ilk kez anma töreni düzenlene-cek. Olaydan yaralı kurtulan Ahmet Sevgili yaşadıklarını Zaman'a anlattı.


Sündüs, Van’ın Bahçesaray ilçesine bağlı geniş ve engebeli bir yaylanın ismi. 13 yıl önce büyük bir katliama sahne oldu. Hayvanlarını otlatmak için bölgeye gelen 6 çadırlık bir oba, terör örgütü PKK’nın saldırısına uğradı. Teröristler, tamamı kadın ve çocuk 24 kişiyi şehit etti. 18 Temmuz 1993’te gerçekleşen bu katliamdan sadece Ahmet Sevgili (68) sağ kurtuldu. 13 yıl sonra ilk kez Zaman muhabiri ile birlikte bölgeye giden Sevgili, acı olayı adeta yeniden yaşadı. Yalvarmalarına rağmen teröristlerin kendilerine kurşun yağdırdığını söyleyen Sevgili, gözyaşlarına hakim olamadı. Sündüs Yaylası’nda şehit olanlar için yıllar sonra bölgeye bir anıt yapıldı. Bu sene de ilk kez resmî tören düzenlenecek. İlçe halkının hiçbir zaman terör örgütüne prim vermediğini belirten Bahçesaray Kaymakamı Bünyamin Yıldız, en zor zamanda dahi vatandaşların canı pahasına devletinin yanında durduğunu vurguluyor.
Bahçesaray’da hayvancılık yapan aileler yaz aylarında yüksek yerlerdeki yaylalara çıkıyor. İlçeye 25 kilometre uzaklıktaki Sündüs Yaylası’nda konaklayan 6 aile, 13 yıl önce terör örgütünün katliamına maruz kaldı. Olaydan yaralı kurtulan Ahmet Sevgili’nin ifadelerine göre, baskının yapıldığı akşam herkes hayvanlarının sütünü sağmış, yemeğini yemiş ve çaylarını yudumlamış, çadırlarının önünde sohbet ediyordu. Saat 22.00 sularında uyumak için çadırlarına çekilmeye hazırlanırken sağ taraftan 7 silahlı erkek belirdi. Obadaki tüm kadın ve çocukları bir çadırın içine topladılar. Gelenler, terör örgütünün militanlarıydı. Dışarıda kimsenin kalıp kalmadığını soran grup liderine, kundakta bir çocuğun kaldığı söylenir.
Militanların elebaşısı kendisi çadıra giderek bebeği alır ve poşet sallar gibi çadırın içinde bir araya gelmiş kalabalığın üzerine fırlatır. Çocuklar ağlamaya başlar, anneleri ise onları teselli etmeye çalışır. Yayla sakinlerinin en yaşlısı olan Huriye teyzenin ağzından kendisinin bile inanmadığı “Korkmayın konuşup gidecekler.” cümlesi dökülür. Ancak bu, temenniden ibaret kalır.
Çadırın önünde bekleyen 3 terörist, telsiz ile yaptıkları görüşmeden sonra ilk olarak kendisini kadın ve çocuklara siper eden çadırın tek yetişkin erkeği Ahmet Sevgili’ye ateş eder. Mermi omzundan sekerek arkada bulunan eşine isabet eder. Yere düşen Ahmet Sevgili, kapının yanındaki taşların önüne yığılır. Çadırdaki kadın ve çocuklar birbirleri ile göz göze gelerek ‘hakkınızı helal edin’ der gibi bakışırlar. Teröristlerin şarjörlerini boşaltmaya başlamasıyla birlikte çığlıklarla silah sesleri birbirine karışır. Birkaç saniye sonra bir çocuk inlemesi duyulunca kapı önünde bekleyen teröristler 2 şarjörü daha cesetlerin üzerine boşaltır. Herkesin öldüğüne hükmeden teröristler daha sonra bölgeden uzaklaşır. Sabahın ilk saatleri ile birlikte kendine gelen Ahmet Sevgili, eşi ve çocuğunu da ölülerin arasında bulur. Olayın tek görgü tanığı kendisidir. Biraz ileride bir taş duvarın arkasına gizlenen bir kadın ve kucağındaki çocuk da teröristler görmediği için sağ kurtulmuştur. Sevgili, atıyla Bahçesaray’a giderek durumu yetkililere haber verir. Jandarma ve halk yaylaya akın eder.
Teröre lanet yağdıran Bahçesaraylılar şehitlerini toprağa verir. Anneler ve küçük çocukları aynı kabre defnedilir. Yaşanan katliam, aradan geçen 13 yıla rağmen Bahçesaraylıların hafızalarındaki tazeliğini hâlâ koruyor. Daha önce her yıl yaz aylarında hayvanların otladığı yaylada şimdi ısırgan otları boy atmış. Olayın meydana geldiği bölgede katliama kurban gidenlerin hâlâ elbise parçaları duruyor. 6 yaşındaki bir kızın hırkası üzerindeki mermi izleriyle adeta o güne tanıklık ediyor.
Anne karnındaki bebeğe kurşun 18 Temmuz 1993’te Van’ın Bahçesaray ilçesine bağlı Sündüs Yaylası’nda çobanlık yapan köylüleri kuşatan terör örgütü PKK militanları insanın kanını durduracak bir katliam yaptı. Başlarında yalnızca bir erkeğin bulunduğu çobanları bir araya toplayan teröristler yağmur gibi mermi yağdırdı. 13 çocuk, 11’i kadın 24 kişi öldü. 6 aylık hamile bir kadının karnına isabet eden mermi sonucu bebek dışarı çıkarken, kafasına da 2 mermi isabet ettiği anlaşıldı.
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
11 Temmuz 2006       Mesaj #154
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
TATİLDE HANGİ ÜLKEYE GİDİLMEZ?
turistİngiliz uzmanlara göre zehirlenme, soyulma ve trafik kazası geçirme riskinin çok yüksek olduğu Tayland, tatil için hiç de cazip olmamalı! Tatilini İngiltere dışında geçiren İngilizlerin seyahat sigortası kayıtlarının incelenmesiyle yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre en tehlikeli tatil mekânının Asya ülkelerinden Tayland olduğu saptandı. Tatil yerlerinin çeşitli açılardan oluşturduğu riskler göz önüne alınarak yapılan değerlendirme şu tabloyu ortaya çıkardı:

En riskli ülkeler
Tayland: En tehlikeli ülke. Tatil burnunuzdan gelebilir. Yediklerinizden zehirlenme, para ve eşyanızı çaldırma, trafik kazası geçirme riski çok yüksek. Eşyalarınız da kolayca kaybolabilir.

Güney Afrika: Kanlı soygunlara maruz kalabilirsiniz. Transit geçişlerde eşyalarınız kaybolabilir.

Avusturya: Kızakla kayarken ya da kayak yaparken kazaya kurban gitme ihtimali çok yüksek.

Çek Cumhuriyeti: Yankesiciler tarafından çarpılabilirsiniz.

Karayibler: Böcek ısırmalarına dikkat.

En güvenli yerler
İrlanda, Belçika, Hollanda, Almanya ve Fransa.
melish - avatarı
melish
Ziyaretçi
13 Temmuz 2006       Mesaj #155
melish - avatarı
Ziyaretçi
Brezilya’da 4 metre uzunluğundaki dev anakonda, 150 kiloluk bir danayı mideye indirdikten sonra yakalandı.
- Yetkilileri alarma geçiren koca yılan, yerleşim birimlerinden uzak bir noktaya *****ürülüp doğal ortamına bırakıldı.

Brezilya’da 4 metrelik dev bir anakonda 150 kiloluk bir danayı yedi. Polis ve bölge halkının işbirliğiyle yakalanan dev yılanın görüntüsü danayı yedikten sonra değişti. Anakonda danayı kustuktan sonra yetkililerce yakalandığı yerden 50 kilometre uzaklıktaki bir nehirde serbest bırakıldı. Anakondalar genellikle nehirler ve bataklıklarda yaşıyor. Ancak son yıllarda bölgedeki ormanların hızla yokolması yüzünen bu yılanlara şehir merkezleri yakınlarında da rastlanıyor.
Haberle ilgili detay ve resim...
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
13 Temmuz 2006       Mesaj #156
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
Ekonomi bushgC3B6z

BUSH: 'BTC HATTI, ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE'

ABD Başkanı George W. Bush, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattını, 'doğudan batıya geçiş koridoru oluşturan çok önemli bir proje' olarak niteledi.
13 Temmuz 2006 Perşembe 15:38
CEYHAN - ABD Başkanı George W. Bush, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattını, 'doğudan batıya geçiş koridoru oluşturan çok önemli bir proje' olarak niteledi.
BTC Ham Petrol Boru Hattının tamamlanıp Ceyhan'a petrolün ulaşması nedeniyle BTC terminalinde düzenlenen törene katılan Bush'un Enerji Danışmanı Clay Sell, Bush'un açılış nedeniyle Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e gönderdiği kutlama mesajını okudu.
Mesajında 'Sizi bu en büyük strateji fırsatının gerçekleşmesini sağladığınız için kutluyorum' diyen Bush, proje sayesinde Hazar petrolünün güvenli, çevresel anlamda hiç bir tehlike taşımadan taşınacağını ve Türkiye'nin de global öneminin artacağını kaydetti.
Cumhurbaşkanı Sezer'in daha önce söylediği 'Bu proje yeni bir İpekyolu olarak da ifade edilebilir' sözlerine tamamen katıldığını bildiren ABD Başkanı, BTC'nin yeni projeleri teşvik edeceğini ve kolaylaştıracağını kaydetti.
Bush mesajında, 'BTC'nin başarısı, tüm dünya için de çok önemli. ABD gelecekte de bu tür projelere tam destek vecektir'dedi.

Son düzenleyen GusinapsE; 15 Temmuz 2006 00:47
GusinapsE - avatarı
GusinapsE
Ziyaretçi
14 Temmuz 2006       Mesaj #157
GusinapsE - avatarı
Ziyaretçi
Ortadoğu'da yangın büyüyor


Medya Haberİsrail jetleri bu sabahın erken saatlerinde Lübnan'ın Bekaa vadisinde Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'ne ait üssü vurdu.
Lübnan polisi, Ahmet Cibril'e bağlı Suriye yanlısı FHKC-Genel Komutanlık örgütüne ait üssün bombalandığını bildirdi.
FHKC-Genel Komutanlığının Lübnan'daki diğer üssü, Beyrut'un 15 kilometre güneyinde bulunuyor.
Suriye yanlısı Filistinlilerin mevzileri, İsrail tarafından ilk kez hedef alınmış oldu.
İsrail jetleri, yine bu sabah Lübnan-İsrail sınırı yakınlarındaki Nakura bölgesini de bombaladı. Jetler, bölgeye 4 füze saldırısı düzenledi.
Saldırılarda can kaybı olup olmadığı bilinmiyor.
Bu arada, İsrail, Hizbullah lideri Hasan Nasrullah'ı ortadan kaldırma tehdidini yineledi.
İsrail İçişleri Bakanı Ron Bar On, "Hizbullah lideri kendi kaderini kendi çizdi. Vakti geldiğinde kendisiyle hesaplaşacağız" dedi.
İsrail, iki askerinin Hizbullah militanlarınca kaçırılması üzerine çarşamba günü Lübnan'a taarruza geçmişti.
İsrail saldırılarına Türkiye'den protesto yağdı


Yurdun çeşitli yerlerinde Çeçen lider Şamil Basayev için gıyabi cenaze namazı kılınırken, İsrail de protesto edildi.
ERZURUM
Erzurum Lala Paşa Camii'nde cuma namazı sonrası toplanan grup, öldürülen Çeçen lider Basayev için gıyabi cenaze namazı kıldı. Daha sonra Alperen Ocağı adına yapılan basın açıklamasında, Basayev'in Çeçen direnişinin önemli bir ismi olduğu belirtilerek, Rusya'nın Çeçenistan'daki direnişi kıramayacağı öne sürüldü. Gıyabi cenaze namazına, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Cemal Almaz da katıldı. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.
YOZGAT
Yozgat Çapanoğlu Büyük Camii'nde Basayev için gıyabi cenaze namazını, emekli öğretmen Ahmet Yazıcı kıldırdı. Memur-Sen İl Başkanı Yusuf Türkmen, burada yaptığı açıklamada, Basayev için organize ettikleri gıyabi cenaze namazına diğer sivil toplum örgütleri ve halkın da destek verdiğini belirtti.
VAN
Van'da Hazreti Ömer Camii'ne gelen grup, cuma namazını kıldıktan sonra Çeçenistan ve Filistin'de yaşamını yitiren Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namazın ardından çeşitli sloganlar atan ve tekbir getiren grup, daha sonra dağıldı.
ELAZIĞ
Elazığ İzzetpaşa Camii'nde kılınan gıyabi cenaze namazının ardından konuşan Anadolu Gençlik Dergisi Elazığ Şubesi Başkanı Mesut Turan, Türk milletinin en önemli özelliğinin bin yılı aşkın süredir Allah'ın ismini en yükseğe taşıması, millet, vatan ve bayrağına hizmet için tüm varlığını feda etmesi olduğunu söyledi. Turan, Çeçenler'in Türk milletiyle İslam'ın hizmetini sürdürmüş bir millet olduğunu belirtti. Cenaze namazına, AK Parti Elazığ milletvekili Şemsettin Murat da katıldı.
SİVAS
Alperen Ocakları Sivas Şubesince Merkez Ulu Camii'ndeki gıyabi cenaze namazına katılanlar, Çeçen liderin öldürülmesini protesto etti. Gaziantep'te Nuri Mehmet Paşa Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılan grup, daha sonra tekbir getirerek sloganlar attı. Ellerinde pankart ve dövizlerle cami çıkışında da slogan atan grup, daha sonra dağıldı.
KONYA
Konya Şerafettin Camii'nde, Basayev ile İsrail saldırılarında ölen Filistinliler için gıyabında cenaze namazı kılan grup, daha sonra cami önünde eylem yaptı. Ellerinde dövizler taşıyan gruptakiler, ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attılar. Bir grup kadının da destek verdiği eylem, polisin uyarıları sonucu sona erdi.
KAYSERİ
Kayseri Hunat Camii'nde, emekli merkez vaizi Mehmet Göktaş tarafından Basayev ve Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldırıldı. Cenaze namazının ardından bir süre slogan atan grup, daha sonra dağıldı. Diyarbakır'da Ulucami'deki cuma namazının ardından toplanan küçük bir grup, İsrail'i protesto etti. Hamas lehine sloganlar atan grup, daha sonra yürümek istedi. Grubu durduran polis ile gruptakiler arasında küçük çapta arbede yaşanırken, polis grubun yürümesine izin vermedi.
İSTANBUL:
BÜYÜKELÇİLİK ÖNÜNDE PROTESTO

Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) üyesi bir grup, İsrail'i protesto amacıyla eylem yaptı. Levent'teki İsrail Başkonsolosluğunun bulunduğu bina önünde toplanan yaklaşık 30 kişilik grup, ''Filistin, Lübnan halkı yalnız değildir. Siyonist İsrail halklara hesap verecek'' yazılı, Ezilenlerin Sosyalist Platformu imzalı bir pankart açtı. Çeşitli dövizler taşıyan ve sloganlar atan grup adına basın açıklamasını okuyan Ersin Sedefoğlu, ''İsrail uçaklarının Lübnan'a bomba yağdırmasına ve 50'yi aşkın sivili katletmesine açıktan göz yumulmaktadır. Bugün yüreklerimiz Filistin'de, Lübnan'dadır'' dedi. Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği Başkanı Füsun Bandır da Filistin'de halkın çektiği zorlukları anlattı. Bandır, ''Filistin'de Bir Kardeşim Var'' kampanyası çerçevesinde Filistin'e yardım ulaştırmaya çalışacaklarını söyleyerek, ''Gün Filistinlilerle dayanışma günüdür'' diye konuştu. Daha sonra grup oturma eylemi yaparken, Vardiya Müzik Grubu da Arapça olarak bir ninni ile şarkı seslendirdi. Başkonsolosluğun bulunduğu bina ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alınırken, eylem olaysız sona erdi.

George Bush liderlerle görüştü


Medya HaberABD Başkanı George Bush'un; Lübnan, Mısır ve Ürdünlü liderlerle Ortadoğu'daki krizle ilgili telefon görüşmeleri yaptığı bildirildi.
Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Frederic Jones, Bush'un G-8 zirvesine evsahipliği yapacak Rusya'nın St.Petersburg kentine gidişi sırasında Air Force One uçağından Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, Ürdün Kralı Abdullah ve Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora'yı aradığını açıkladı.
Sözcü, Bush'un görüşmelerinin içeriği hakkında bilgi vermedi.
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
14 Temmuz 2006       Mesaj #158
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
ANAVATAN'DAN UNAKITAN'A SUÇ DUYURUSU

Anavatan Partisi (ANAVATAN) Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş, partisinin 2006 yılı Hazine yardımının mahkeme kararlarına rağmen ödenmediği iddiasıyla Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Bakanlık Müsteşarı Hasan Basri Aktan ve bazı bakanlık bürokratları hakkında suç duyurusunda bulundu.
14 Temmuz 2006 Cuma 17:40
Sarıbaş, öğleden sonra Ankara Adalet Sarayına gelerek, 3 ayrı suç duyurusu dilekçesini müracaat savcılığına sundu.
Maliye Bakanı Unakıtan hakkındaki suç duyurusu dilekçesinde, bakanlığın ANAVATAN'ın 2006 yılı Hazine yardımının ödenmesine ilişkin 7 Mart tarihli başvurusunun bakanlıkça reddedilmesi ve Ankara 1 No'lu İdare Mahkemesinin yürütmenin durdurulmasına ilişkin hukuki süreç anlatıldı.

Unakıtan'ın, idare mahkemesi kararını yerine getirmediği savunulan dilekçede, parti tarafından çekilen ihtarnamelere de uyulmadığı ifade edildi. İdare Mahkemesinin kararında idarenin işleminin hukuka aykırı olduğunun belirtildiği anlatılan dilekçede, şöyle denildi:

“Mahkeme kararının uygulanmamasıyla tarafımızın maddi ve manevi zararları artmaktadır. Tarafımız, Anayasanın ve Siyasi Partiler Kanununun kendisine yüklediği görevleri yerine getirmekte büyük zorlukla karşılaşmaktadır. İdare, bu tutumuyla iktidar partisi karşısında muhalefet görevini yerine getiren partimizi zaafa uğratmaya çalışmaktadır. Türk milleti adına bağımsız mahkemelerce verilen kararlar, siyasi amaçlarla ve keyfi surette yerine getirilmek istenmemektedir.”

Hukuk devletinde idareyi yönetenlerin mahkeme kararlarını tartışma hak ve yetkilerinin bulunmadığı ifade edilen dilekçede, Unakıtan'ın bakanlığın en yüksek düzeydeki yöneticisi olarak “görevini kötüye kullandığı” ileri sürüldü.
Sarıbaş, aynı iddialarla Bakanlık Müsteşarı Hasan Basri Aktan hakkında da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere, müsteşar Yardımcısı, Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü, Başhukuk Müşaviri ve Muhakemat Genel Müdürü, Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Daire Başkanı ve ilgili diğer bürokratlar hakkında ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu dilekçelerini verdi.
Son düzenleyen GusinapsE; 15 Temmuz 2006 00:48
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
15 Temmuz 2006       Mesaj #159
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
...gündem...

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Artvin'de bazı açılışlar nedeniyle düzenlenen törene ve partisinin il kongresine katılacak.

2- İsrail'in, Gazze Şeridi'nden sonra Lübnan'a da saldırılar başlatmasıyla Ortadoğu'da tırmanan gerginlik izleniyor.
- Arap Birliği dışişleri bakanları, konuyu görüşmek üzere Kahire'de toplanıyor.

3- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Yunanistan'ın Sisam Adası'nda yapılacak Sosyalist Enternasyonal Başkanlık Divanı toplantısına katılacak.

4- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Sivas'ta.
- Şener, Şarkışla'nın Sivrialan köyünde düzenlenen ''Uluslararası Aşık Veysel Aşıklar Bayramı''nın açılış programında bulunacak.
- Şener, ilçede çeşitli açılış programlarını gerçekleştirecek ve Sivas AK Parti İl Danışma Meclis Toplantısı'na katılacak.

5- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Almanya'da.
- Frankfurt İslam-Arap Bilimleri Enstitüsü'nü ziyaret ederek enstitü başkanı Fuat Sezgin ile görüşecek olan Aydın, daha sonra Türkiye'ye dönecek.

6- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Güngören Belediyesi'nin Mimar Yahya Baş Stadı'nda düzenlediği toplu nikah törenine katılacak.

7- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kocaeli Kızılay Kan Merkezi'nin açılışını yapacak.

8- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanlığı'ndaki toplantıya katılacak.
- Unakıtan, esnaf ve Belediye ziyaretlerinin ardından akşam da Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Joseph Kabila ile baş başa görüşecek.

9- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Karabük'ün Safranbolu ve Eskipazar ilçelerinde ziyaretlerde bulunacak.

10- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, İstanbul Silivri'de işadamlarıyla bir araya gelecek ve ilçede esnaf ziyaretleri yapacak.

11- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Samsun feribotunun İstanbul'dan İzmir'e gelişi nedeniyle düzenlenecek törende bulunacak.
- Daha sonra Giresun'a geçecek olan Yıldırım, Görele ilçesindeki 3. Kemençe ve Horon Günleri Şenliği'ne katılacak.

12- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Kars'ta Ani Ören Yeri'nde incelemelerde bulunacak.

13- G-8 üyesi ülkelerin 3 gün sürecek zirvesi, Rusya'nın Saint Petersburg kentinde başlıyor.
- Zirveye katılan liderler, onurlarına verilecek akşam yemeğine katılacaklar.

14- Bitlis'te şehit olan askerlerin cenazeleri toprağa veriliyor.
- Kıdemli Üstçavuş Hakan Toydemir'in cenazesi Ankara'nın Beypazarı ilçesinde, Jandarma Uzman Çavuş Hayrettin Karabıyık'ın cenazesi Balıkesir'de, er Nurdoğan Zorgün'ün cenazesi Kahramanmaraş'ta, er Erdal Kavallı'nın cenazesi Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde, er Ramazan Okur'un cenazesi ise Bursa'da düzenlenecek törenlerle toprağa verilecek.

15- Siyasi partilerden...
- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, partisinin İstanbul il başkanlığında basın toplantısı düzenliyor.
- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mete Gündoğan, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.
- MHP Genel Başkan Yardımcı Mehmet Şandır ve beraberindeki heyet, Giresun'da Fiskobirlik'i ziyaret edecek.
- CHP'li 9 milletvekilinden oluşan ve Karadeniz'de fındıkla ilgili incelemelerde bulunan heyet, Trabzon İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

16- ''Küresel Politikalar ve Ortadoğu'nun Geleceği'' konulu 11. Abant Platformu Toplantısı, Abant'ta sona eriyor.

17- İngiliz Kraliyet Balesi, 13. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali çerçevesinde, ''Manon'' adlı baleyi sahneliyor.

18- Türkiye Genç İşadamları Derneği, İstanbul'da, ''Turkey: Beyond Expectations/Beklentilerin Ötesindeki Türkiye'' konulu toplantı düzenleyecek.

19- Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, bazı şirketlerin doğal gaz fiyatlarındaki artışı gerekçe göstererek elektrik üretimini durdurma kararı almaları konusunun değerlendireceği basın toplantısı düzenliyor.

20- Yatırımcı rehberi...
- İMKB'de işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 6,55 oranında değer yitirdi.
- ABD Doları'nın Türk Lirası satış fiyatı yüzde 0,44 artarken, Avro'nunki yüzde 0,60 düştü.
- Yatırım fonlarına katılma belgelerinin haftalık ortalama değer artışı yüzde 0,18 oldu.

21- Dünyanın milyon yıllık sahiplerine özel koruma.
- Deniz kaplumbağalarının en önemli yuvalama alanlarından Türkiye'deki kumsallarda koruma çalışmaları, Özel Çevre Koruma Kurumu, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları işbirliğinde sürüyor.
- Deniz kaplumbağalarının üreme sezonunda Dalyan, Fethiye, Belek, Göksu ve Patara özel çevre koruma bölgelerindeki 8 kumsalda bugüne dek 817 yuva, WWF Türkiye tarafından bu yıl ilk kez izlenen Akyatan'da da 400 yuva belirlenerek korumaya alındı.

22- Sazlık kurudu, ekolojik denge bozuldu.
- Ereğli'de bulunan Akgöl Sazlıkları'nın kuruması nedeniyle ekolojik dengenin bozulduğu ilçede, son yıllarda görülmeye başlanan don olayları, meyve ve sebzeye zarar veriyor.
- Tarımsal sulama ve kaynakları üzerine kurulan barajlar nedeniyle giderek küçülen ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan sazlıklar, yalnızca Ereğli kanalizasyon sularıyla besleniyor.

23- Özerkliğine kavuşan Judo ve Kuraş ile Halter Federasyonlarında seçim heyecanı.
- Halter Federasyonu Olağan Genel Kurulu Dedeman Otel, Judo ve Kuraş Federasyonu Olağan Genel Kurulu da Büyük Anadolu Otel'de yapılacak.

24- Avrupa Ümitler Basketbol Şampiyonası finalleri, erkeklerde İzmir, bayanlarda da Macaristan'ın Sopron kentinde sürüyor.
- Türkiye, erkeklerde grubundaki 2. maçında Fransa ile karşılaşırken, bayanlarda ise klasman maçını Çek Cumhuriyeti ile yapacak.

25- Futbolda UEFA Intertoto Kupası 3. tur ilk maçında Kayserispor, deplasmanda Yunanistan'ın FC Larissa takımıyla karşılaşıyor.

26- 36. Avrupa Büyükler ***s Şampiyonası, Bulgaristan'ın Filibe kentinde elemelerle sürüyor.
- Türk Milli Takımı'ndan bugün 3 ***sör ringe çıkacak.

27- Speedo Türkiye Bireysel Açık Yaş Yüzme Birinciliği müsabakaları, İzmir'de sürüyor.

28- Profesyonel futbol liglerinde yer alan takımlar, iç ve dış transfer çalışmaları ile yeni sezonun hazırlıklarını sürdürüyorlar.
- Fenerbahçe, Hollanda kampında 2. hazırlık maçını, Kleve kasabasında Ukrayna'nın Metallurg Donetsk takımıyla yapacak.
- Hollanda'daki hazırlıklarını tamamlayan Galatasaray, İstanbul'a dönüyor.


scrolldots

*** Başbakan Erdoğan, ''İsrail bana göre dünyada kendini yalnızlığa doğru taşıyor'' dedi.

scrolldots

*** Dışişleri Bakanlığı, İsrail'e, ''askeri harekatını bir an önce durdurması,'' karşı tarafa da, ''kaçırılan İsrail askerlerinin derhal serbest bırakılması'' çağrısı yaptı.

scrolldots

*** İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a bugün 3. kez akın düzenledi ve kentin güneyindeki Haret Hreik semtindeki Hizbullah mevzilerini vurdu.

scrolldots

*** ABD Başkanı Bush'un, İsrail'in Lübnan'a saldırısında kayıpları en aza indirmesini istediği ancak askeri operasyonu durdurması için baskı yapmayacağı belirtildi.

scrolldots

*** BM Güvenlik Konseyi'nin, Lübnan'ın çağrısıyla yaptığı olağanüstü toplantı, Lübnan'ın isteğinin tersine, bu ülkede ateşkes çağrısı yapılmaksızın sona erdi.

scrolldots

*** Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, hükümet ve IMF'ye, enflasyon hedefindeki sapma nedenlerini anlatan mektubu gönderdi.

scrolldots

*** G-8 üyesi ülkelerin 3 gün sürecek zirvesi, Rusya'nın Saint Petersburg kentinde başlıyor.

scrolldots

*** Nevşehir'de devrilen otomobildeki aynı aileden 2'si çocuk 6 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
15 Temmuz 2006       Mesaj #160
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi

Lübnan, Washington büyükelçisini geri çağırdı

Lübnan hükümeti, ''Beyrut yönetiminin, Hizbullah'ın İsrail askerlerini kaçırmasıyla bağlantısı olduğunu'' ima eden Washington büyükelçisini geri çağırdı.

The Washington Post gazetesinde yayınlanan habere göre, Büyükelçi Ferid Abud, iki İsrail askerinin kaçırılmasına ilişkin olarak çarşamba
günü CNN televizyonunda yaptığı açıklamayla Beyrut yönetimini kızdırdı.

CNN televizyonunda Michael Holmes'un, ''İsrail'in müdahalesini durdurmak için Lübnan'ın neden İsrail askerlerini teslim etmediği'' sorusunu yanıtlayan Lübnan'ın Washington Büyükelçi Abud, ''Çünkü bizim de İsrail hapishanelerinde, İsrail tarafından tutuklanmış adamlarımız var'' dedi.

Abud, ''Bizim elimizde onların adamları var, onlar da bizim adamlarımızı tutuyor. Bir değişim söz konusu olabilir ve bana göre esirlerin değişimi bu meseleye çözüm olacaktır'' diye konuştu.

Gazetenin haberine göre, Lübnan İletişim Bakanı Gazi El-Aridi bir açıklama yayınlayarak, Lübnan bakanlar kurulunun, Dışişleri Bakanlığından, Abud'un hemen geri çağrılmasını talep ettiğini, Abud'un sözlerinin, Lübnan hükümet politikasıyla çeliştiğini kaydetti.

Lübnan'ın bakanlar kurulu, Hizbullah'ın operasyonlarıyla hiçbir bağlantısı olmadığını, bu olaylarla ilgili sorumluluk üstlenmediğini de duyurdu.

Abud ise henüz kendisine görevden ayrılması yönünde talebin resmen iletilmediğini ancak iletilirse hemen Lübnan'a geri döneceğini bildirdi.
-

Son düzenleyen GusinapsE; 15 Temmuz 2006 15:59

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww