Arama

Medya Haber - Sayfa 158

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 660.154 Cevap: 1.864
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
21 Mart 2011       Mesaj #1571
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Kaddafi batıya ateşkes ilan etti
Libya Silahlı Kuvvetleri sözcüsü, tüm birliklerine ateşkes emri verildiğini açıkladı. Beyaz Saray ve Pentagon’dan ise ateşkesin tanınmadığı açıklaması geldi.
Sponsorlu Bağlantılar

110302kaddafikonumawide
TRABLUS - Kaddafi batıya ateşkes ilan etti.

Açıklamayı, başkent Trablus'ta Libya ordusu sözcüsü yaptı.

Sözcü, Libya silahlı kuvvetlerinin, gece saat 21.00'den itibaren (TSİ aynı), tüm birliklerine ülkeye saldıran Batılı güçlere karşı ateşkes emri verdiklerini söyledi.

Sözcü, Afrika Birliği'nin dün "savaş durumunun derhal kesilmesi" çağrısına cevaben ateşkes ilan edildiğini bildirdi.

Kaddafi cephesinden gelen bu açıklama, Pentagon tarafından şöyle değerlendirildi: Kaddafi'nin ateşkes ilanına kuşku ile yaklaşıyoruz.

Libya operasyonuyla ilgili Pentagon adına açıklamayı, ABD Donanması'ndan Koramiral Bill Gortney yaptı. Kaddafi yönetiminin, ateşkes emri de dahil olmak üzere tüm açıklamalarına şüpheyle baktığını, Libya'nın ateşkes ilanını inandırıcı bulmadığını dile getiren Gortney, ''Kaddafi'nin tüm açıklamalarına şüpheyle bakıyorum. Ateşkes ilan etti, ama daha sonra askerlerine Bingazi'ye girme talimatı verdi'' diye konuştu.

BEYAZ SARAY ATEŞKESİ TANIMADI
İlerleyen saatlerde, Obama'ya Brezilya ziyaretinde eşlik eden Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Tom Donilon'dan da konuyla ilgili açıklama geldi. Donilon, "Bu noktada görüşümüz, ateşkesin gerçek olmadığı ya da derhal ihlal edilmekte olduğudur" dedi.

Beyaz Saray danışmanı, Libya'ya müdahalenin ilk gününde müttefiklerin "iyi bir gün" geçirdiğini ifade etti.

ASKERİ AYRINTILAR
Pantagon adına konuşan Koramiral Gortney, askeri ayrıntılarla ilgili, Trablus'la Bingazi arasındaki kıyı şeridinin emniyetinin sağlanmak üzere olduğu, Kaddafi'nin Bingazi'ye yönelik harekatının da engellendiği bilgisini verdi.

"Piyadelere saldırılmayacaktı" hatırlatması üzerine, "zırhlı birliklerle ilerliyorlardı, onları vurduk" yanıtı veren Gortney, bombardımanın ayrıntılarıyla ilgili soruya, net raporlar ellerinde olmadığı için yanıt veremeyeceğini söyledi.

"KADDAFİ'NİN PEŞİNDE DEĞİLİZ"
Bill Gortney, ajanslardan geçen, Trablus’ta büyük bir patlama duyulduğu, Kaddafi'nin konutuna yakın bölgede patlama meydana geldiği haberleriyle ilgili olarak da, "Kaddafi'nin peşinde değiliz" dedi ve ekledi: "Hedef listemizde Kaddafi yok. Uçuşa kapalı bölgenin güvenliğini etkileyecek her şeyi vuruyoruz ama Kaddafi bunların arasında değil. Askeri hedefleri vuruyoruz ve eğer kendisi bir askeri bölgede ise onun garantisini veremem."

"YÜZDE YÜZ GÜVENLİ OLMAZ AMA..."
"Libya ordusunun hava savunma sistemlerinin çoğu vurulmuş durumda. Bunların radar sistemleri de vurulmuş durumda. Seyyar bataryalar; elden ve omuzdan ateşlenebilenler var ve bunların hepsini vurmamıza imkan yok. Bunlar ateşlenirse savunma yapmak daha pratik bir yöntem" diyen Gortney, "Uçuşa kapalı bölge tümüyle güvenli olacak mı?" sorusu yöneltildi.

Gortney de, "Daha önceki tecrübelerimze dayanarak yüzde yüz güvenli olmuyor. Karşı taraf isterse uçak ya da helikopter kaldırabiliyor ama biz bunu etkisiz hale getirecek güce sahibiz" şeklinde konuştu.

''ŞU ANA KADAR KAYIP YOK''
Gortney, koalisyon güçlerine ait uçakların Libya'ya operasyonunda şu ana kadar kayıp vermediğini, sivil kayıpların olduğuna dair bir işaretin de henüz olmadığını kaydetti.

Gortney, şu anda ABD, İngiltere ve Fransa'ya ait uçakların uçuşa yasak bölgede devriye gezdiğini, ancak ''her geçen gün'' buna yeni ülkelerin de katılmasının beklendiğini bildirdi.

UÇAKSAVARLAR ATEŞLENDİ
Öte yandan Trablus'ta bu akşam saatlerinde uçaksavar atışları yapıldığı bildirildi.

Bölgedeki AFP muhabiri, seslerin özellikle Kaddafi'nin rezidansının yakınlarından geldiğini belirtti.

Trablus'ta, bu sabahın ilk saatlerinde de aralıksız uçaksavar atışları yapılmıştı.

Sicilya Adası'ndaki Trapani Birgi Havalimanından kalkan 6 İtalyan jetinin, Libya'ya doğru hareket ettiği bildirildi.

İtalyan Ulusal Haber Ajansı ANSA'nın haberinde, Trapani Birgi Havalimanından kalkan 4'ü F-16, 2'si Tornado tipi 6 jetin, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Fransa, İngiltere öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından düzenlenen hava harekatına katılacağı bilgisi yer aldı.

İtalya Savunma Bakanı Ignazio La Russa, bugün öğle sularında yaptığı açıklamada, dün koalisyon güçlerinden kendilerine talep geldiğini bildirerek, "Hali hazırda 8 uçağımız her an operasyona katılacakmış gibi beklemede. İtalyan uçakları her an koalisyon güçlerinin komutası altına girebilirler'' demişti.

Trapani Havalimanı, gün içinde sivil uçuşlara kapatılmıştı.


RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
21 Mart 2011       Mesaj #1572
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Kaddafi sivilleri canlı kalkan yapıyor
Çatışmaların halen devam ettiği Misrata kentinde Kaddafi yanlılarının halkı canlı kalkan olarak kullandığı iddia edildi.
Sponsorlu Bağlantılar

110321kaddafisupportbal
Koalisyon güçlerinin Kaddafi’ye yönelik başlattığı ‘Şafak Yolculuğu’ operasyonu üçüncü gününe girdi. Başkent Trablus başta olmak üzere kaddafi yanlılarının elinde bulunan pek çok yer bombalanıyor.

Haber ajansları saldırılar karşısında Kaddafi yanlılarının canlı kalkan kullanmaya hazırlandığı haberlerini geçiyor. Son olarak Reuters haber ajansına konuşan bir isyancı, Trablus’un 200 km. doğusunda bulunan Misrata kenti yakınlarındaki kasabalardan sivillerin canlı kalkan olarak kullanılmak üzere kent merkezine geitrildiğini öne sürdü.


Ayrıca başkent Misrata’daki Kaddafi yanlısı silahlı milislerin sivil kıyafetlerle kent içinde dolaştıkları iddia ediliyor. Çatışmaların yaşandığı kentte dün de 7 sivilin Kaddafi yanlıları tarafınadn öldürüldüğü iddia edilmişti.


ECDEBİYE VURULDU

Diğer taraftan koalisyon güçlerinin, Libya'nın doğusunda stratejik önemdeki Ecdebiye kenti çevresindeki Muammer Kaddafi güçlerini sabah saatlerine kadar bombaladığı bildirildi.

Libyalı muhaliflerden Ahmed El Tir, koalisyon güçlerinin hava saldırısının sabaha kadar sürdüğünü belirterek, muhaliflerin de saat 03.00 (TSI 03.00) gibi Kaddafi güçlerine karşı saldırı düzenlediğini söyledi. El Tir ve arkadaşları, hava saldırısının dün akşam kentin doğu girişinde


başladığını, batı girişine de hava saldırısı yapıldığını kaydetti.


Nuri Musmari adlı muhalif savaşçı da "Eğer Batıdan daha fazla yardım alamazsak, Kaddafi güçleri bizi çiğ çiğ yiyecek" dedi.


HAYALET UÇAKLAR KULLANILDI

Dün geceki hava operasyonlarında, radara yakalanmayan Amerikan B-2 bombardıman uçakları da kullanıldı. ABD Savunma Bakanlığı dün Libya'ya 124 Tomhawk-cruise füzesi fırlatıldığını bildirdi. Operasyonun hedefinde Libya hükümetine bağlı kara güçleriyle hava savunma sistemleri vardı.

KADDAFİ’NİN KARARGAHI VURULDU

Vurulan hedeflerden bir de Kaddafi’nin komuta merkezi olarak kullandığı Başkent Trablus'taki karagahı da vardı. Karargahın saldırıda kısmen hasar gördüğü ve Kaddafi'nin çadırının yakınındaki üç katlı bir binanın, Tomahawk cruise-füzesiyle vurulduğu kaydedildi. Sığınakta saklanan Kaddafi'nin, saldırıdan etkilenmediği tahmin ediliyor.

‘KADDAFİ’NİN PEŞİNDE DEĞİLİZ’

Pantagon adına konuşan Koramiral Bill Gortney saldırıyla ilgili olarak, "Kaddafi'nin peşinde değiliz" dedi ve ekledi: "Hedef listemizde Kaddafi yok. Uçuşa kapalı bölgenin güvenliğini etkileyecek her şeyi vuruyoruz ama Kaddafi bunların arasında değil. Askeri hedefleri vuruyoruz ve eğer kendisi bir askeri bölgede ise onun garantisini veremem."

Gortney, askeri ayrıntılarla ilgiliolarak da Trablus'la Bingazi arasındaki kıyı şeridinin emniyetinin sağlanmak üzere olduğu, Kaddafi'nin Bingazi'ye yönelik harekatının da engellendiği bilgisini verdi.


'YÜZDE YÜZ GÜVENLİ OLMAZ AMA...'

Libya ordusunun hava savunma sistemlerinin ve bunlara ait radarların çoğunun vurulduğunu ama elden ve omuzdan ateşlenebilen seyyar bataryaların hepsinin vurmasının imkansız olduğunu belirtti.

'ŞU ANA KADAR KAYIP YOK'

Libya hükümetinden gelen bir uçağın vurulduğu iddialarını da yalanlayan Gortney, koalisyon güçlerine ait uçakların Libya'ya operasyonunda şu ana kadar kayıp vermediğini, sivil kayıpların olduğuna dair bir işaretin de henüz olmadığını kaydetti.

Gortney, şu anda ABD, İngiltere ve Fransa'ya ait uçakların uçuşa yasak bölgede devriye gezdiğini, ancak ''her geçen gün'' buna yeni ülkelerin de katılmasının beklendiğini bildirdi.


ABD LİDERLİĞİ DEVREDİYOR

Operasyonun başından beri ön plana çıkmamaya özen gösteren ABD öncülüğünü devretmeye hazırlanıyor. ABD Savunma Bakanı Robert Gates, ülkesinin, Libya'daki askeri misyonun kontrolünü ya İngiltere ve Fransa'nın ya da NATO'nun öncülük edeceği bir koalisyona devretmeyi beklediğini açıkladı.

KADDAFİ ATEŞKES İLAN ETTİ

Kaddafi’nin karargahı vurulmadan hemen önceyse, Libya hükümetinden ateşkes ilanı geldi. Libya ordusu sözcüsünün yaptığı gece saat 21.00'den itibaren (TSİ aynı), tüm birliklerine ülkeye saldıran Batılı güçlere karşı ateşkes emri verdikleri duyuruldu. Sözcü, Afrika Birliği'nin dün "savaş durumunun derhal kesilmesi" çağrısına cevaben ateşkes ilan edildiğini bildirdi.

ABD ATEŞKESİ KABUL ETMEDİ

Kaddafi cephesinden gelen bu açıklama, Pentagon tarafından kuşkuyla karşılandı. Libya'nın ateşkes ilanını inandırıcı bulmadığını dile getiren Bill Gortney, ''Kaddafi'nin tüm açıklamalarına şüpheyle bakıyorum. Ateşkes ilan etti, ama daha sonra askerlerine Bingazi'ye girme talimatı verdi'' diye konuştu.

Kaynak: ntvmsnbc

RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
22 Mart 2011       Mesaj #1573
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Kaddafi’nin 144 ton altını var
Financial Times gazetesinin haberine göre Kaddafi’nin altı buçuk milyar dolar değerinde 144 ton altını var. Bu parayla Kaddafi’nin yıllarca direnebileceği belirtiliyor.
LONDRA - Uluslararası toplum, bir yandan askeri harekat diğer yandan da ekonomik yaptırımlarla Libya lideri Muammer Kaddafi'yi iktidarı bırakmaya zorluyor. Ancak bu gerçekleşmeyebilir çünkü Kaddafi, yıllarca savaşı sürdürmesini sağlayacak önemli bir kaynağa sahip: merkez bankasındaki 144 ton altın.

Uluslararası toplum, hava harekatına girişmeden önce Libya'ya yönelik bir dizi yaptırım kararı aldı. Libya Lideri'yle yakınları ve pek çok kamu şirketinin malvarlığını da dondurdu. Ancak İngiliz ekonomi gazetesi Financial Tiımes'e göre alınan bu önlemler işe yaramayabilir.

Zira uluslararası operasyona karşın direnişini sürdüren Muammer Kaddafi'nin en önemli finansman kaynağı altın.

MF'nin son verilerine göre Kaddafi'nin kontrolünde olan Libya merkez bankasında 144 ton altın bulunuyor. Gerçek miktarın bundan da fazla olabileceği de söyleniyor.

YILLARCA DİRENEBİLİR
Dünyada en fazla altın rezervine sahip 25 ülke arasında bulunan Libya'daki miktarın değerinin alt buçuk milyar doları bulduğu tahmin ediliyor. Yani Libya lideri, aylar hatta belki bir kaç yıl "çok sayıda paralı askeri" finanse edecek kayanağa sahip.

Hava harekatının başlamasıyla altınların merkez bankasından alınıp, Kaddafi'nin de kaçtığı söylenen Çad ve Nijer sınırına yakın olan Sebha kentine nakledildiği öne sürülüyor.

Libya liderinin böylece elindeki altını, tüm önlemlere ve uluslararası yasalara karşın Çad ve Nijer üzerinden takas ederek nakit, silah ve yiyecek temin edebileceği belirtiliyor.

RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
23 Mart 2011       Mesaj #1574
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Türkiye Libya'da ABD'nin "koruyucu gücü" olacak

libya508
Türkiye'nin Libya'da ABD'nin "koruyucu gücü" olması ABD makamlarınca resmen açıklandı.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında bir soru üzerine, Türkiye'nin ABD'nin "koruyucu güç/hami devleti" olmayı kabul ettiğini söyledi.

Bu rolü kabul ettiği için Türkiye'ye "çok müteşekkir" olduklarını belirten Toner, bunun yanında Türkiye'nin New York Times gazetecilerinin serbest bırakılması ve güvenli şekilde ülkeden ayrılmasındaki çabalarından dolayı da "son derece minnettar" olduklarını kaydetti.

"Koruyucu güç/hami devlet" rolü kapsamında, Türkiye'nin Trablus Büyükelçiliği, ülkedeki ABD vatandaşlarını temsilen "konsolosluk ofisi" olarak hareket etmeyi de içerecek şekilde Libya'da ABD'yi "temsil edecek".

Kaynak: ekolay
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
23 Mart 2011       Mesaj #1575
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Çifte felaket sonrası nükleer kabusu yaşayan Japonya'da kaygı büyük. Fukuşima nükleer santralinin 2 ve 3 numaralı reaktörlerinden yer yer dumanlar yükseliyor. Radyasyon seviyesi de korkutuyor. İçme suyu ve deniz suyunun ardından Tokyo'da su arıtma şebekesinde de insan sağlığını tehdit edebilecek seviyede radyasyona rastlandı.



Ad:  file.ashx.jpg
Gösterim: 188
Boyut:  16.0 KB

Yetkililer, şebeke suyunun bebeklere içirilmemesi yönünde uyarıda bulundu.

Beş bölgedeki su şebekesinin radyasyondan etkilendiği belirtiliyor.

Nükleer santralde soğutma çalışmaları zaman zaman kesintiye uğruyor.

Radyasyonun insan sağlığını tehdit edecek seviyeye çıkması dolayısıyla, 2 numaralı reaktörde çalışmalara ara verildi.

1 numaralı reaktörde de ısı arttı. Ancak tehlike seviyesinde olmadığı belirtildi.

Hükümet sözcüsü güvenlik çemberinin daha fazla genişletilmesine gerek olmadığını söyledi.

Ülkede gıda krizi de büyüyor

Başbakan Naoto Kan, nükleer santralin yakınlarında yetişen yeşil yapraklı sebzelerin yenmemesi konusunda halkı uyardı.

ABD, yüksek radyasyon oranı dolayısıyla Japonya'dan gelecek bazı gıda ürünlerinin ülkeye girmesini yasakladı.

Artçı sarsıntılar devam ediyor. Ülkenin kuzeyi 6 ve 5,8 büyüklüğünde iki depremle sarsıldı.

Deprem ve tsunamide ölenlerin sayısı 9 bini aştı, 14 binden fazla da kayıp var.

Öte yandan, deprem ve tsunaminin en fazla zarar verdiği yerlerden biri olan Miyagi bölgesinin polis sözcüsü, sadece kendi bölgelerinde ölü sayısının 15 bini aşacağını tahmin ettiklerini söyledi.

CNN Türk - 23.03.2011
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
23 Mart 2011       Mesaj #1576
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Fukuşima’dan yine dumanlar yükseliyor
Daha önce de iki kez dumanların yükseldiği 3 numaralı reaktörden yine siyah dumanlar yükseliyor.

110322fukushimadaiichim
TOKYO - Soğutma çalışmaları ve radyasyon sızıntısı devam eden Fukuşima Nükleer santralinin 3 numaralı reaktöründen üçüncü kez dumanlar yükseliyor.

Tokyo Elektrik İşletmesi'nin sözcüsü, dumanın türbinin bulunduğu binadan mı yoksa reaktörün olduğu bölgeden mi geldiğini bilmediklerini belirtti. Sözcü, 3 numaralı reaktörün kontrol odasındaki görevlilerin tahliye edildiğini kaydetti.

Santralin 2 ve 3 numaralı santralinde daha önce de iki kez duman yükselmiş, bu nedenle soğutma çalışmalarına ara verilmişti. Dün de santralin yakıt artıklarının toplandığı havuzunda ısının kaynama derecesine yükseldiği, duman çıkışının bu nedenle olabileceği belirtilmişti. Dün yapılan çalışmalarla havuzun ısısı 50 dereceye kadar düşürüldü.

BİR DE İYİ HABER
Soğutma çalışmalarıyla ilgili olarak dün bir de iyi haber geldi. Japon yetkililer depremin ardından elektrik verilemeyen santrale elektrik şebekesinin döşendiğini açıkladılar. Bu son gelişmenin soğutma çalışmalarını hızlandıracak.

Kaynak: ntvmsnbc
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
24 Mart 2011       Mesaj #1577
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Kaddafi'nin karargahına bomba
Kaddafi'ye bağlı birliklerin Ecdebiye kentine dayandığını duyuran El Arabiya televizyonu, koalisyon güçlerine bağlı uçakların da Kaddafi'nin bu kentteki karargahını bombaladıkları belirtti.

110323karargahwidec
İtalyan F-16 uçakları.
TRABLUS - Libya lideri Muammer Kaddafi'nin Ecdebiye'deki karargahına hava saldırısı düzenlendiği bildirildi.

Kaddafi'ye bağlı birliklerin Ecdebiye kentine dayandığı bildiren; tanklı birliklerin, kentin doğu ve batı girişlerinde konuşlandığını duyuran El Arabiya televizyonu, koalisyon güçlerine ait uçakların da Kaddafi'nin bu kentteki karargahını bombaladığını kaydetti.

El Arabiya, daha önce, saldırının Kaddafi'nin dün yandaşlarına seslendiği başkent Trablus'taki karargaha yapıldığını belirtmişti.

Öte yandan, ABD Savunma Bakanı Robert Gates, koalisyon güçlerinin operasyonunun sona erme zamanının belli olmadığını belirtti.

Mısır'ın başkenti Kahire'yi ziyareti sırasında yaptığı açıklamada Gates, BM Güvenlik Konseyi'nin uçuşa yasak bölge için tarih sınırı belirlemediğini belirterek, "operasyonun sona ermesine ilişkin bir takvimin olmadığını" düşündüğünü söyledi.

"KADDAFİ İHLAL EDİYOR"
Amerikalı Tuğamiral Gerard Hueber de, Kaddafi'nin ordusunun, BM Güvenlik Konseyi'nin "sivillere saldırmaya son verilmesi" kararını ihlal etmeye devam ettiğini belirtti.

Hueber ayrıca, operasyonlarda sivillerin öldüğüne dair bilgi bulunmadığını da söyledi. "Buradaki misyonumuz sivil nüfusu korumak" diyen Hueber, hedeflerini seçerken ve icraatlarını planlarken bunu gözönünde tuttuklarını kaydetti.

UÇAKLAR 175 KEZ HAVALANDI
Amerikalı Tuğamiral, koalisyon uçaklarının son 24 saatte 175 kez havalandığını, Amerikan uçaklarının 113 sorti yaptığını kaydetti.

Tuğamiral Hueber, koalisyon güçlerinin Libya mekanize güçlerini, topçu birliğini ve seyyar radar sistemlerini hedef aldığını ifade etti.

Kaynak: ntvmsnbc
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
24 Mart 2011       Mesaj #1578
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Astrolog Binnur Zaimler,menekşe gözlü yıldız Elizabeth Taylor'ın ölümünün ardından ünlü oyuncunun doğum haritasına baktı ve ilginç sonuçlara ulaştı.

İşte Binnur Zaimler'in Elizabeth Taylor ile ilgili astrolojik yorumları

27 Şubat 1932 saat 02.15’te Londra’da dünyaya gelen Elizabeth Taylor hayata gözlerini yumdu. Ünlü yıldızların doğum haritalarında, kadersel etkiler gerçekleştiren önemli sabit yıldızlar görülmektedir. Birçok gezegeni Jüpiter tarafından yönetildiği için doğum haritasında Jüpiter’in konumu, Liz Taylor hakkında bize çok şey söylemektedir. Şans, fırsatlar, zenginlik, kişisel gelişim, kendine inanma da veren Jüpiter, kadersel etkiler yaratan sabit yıldızlardan Dubhe ile birleşmiş görünüyor. Dubhe yıldızı, Liz Taylor’a sevgi dolu olmanın yanı sıra güç de kazandırmış.

Evlilik rekoru nasıl geldi?

Liz Taylor’un doğum haritasında değişken elementlerin çokluğu iş ve özel hayatında sürekli değişiklik olmasını sağlamıştır. Yükselen burcu Yay, bir çok gezegeninin Balık burcunda olması bir yana, evlilik alanı, yine değişken olan İkizler burcu tarafından temsil edilmektedir. İkizler burcu yöneticisi Merkür ise değişken olan Balık burcundadır. Taylor, böylece evlilik rekoru kırmış, defalarca hatta bazen aynı kişiyle evlenmiştir.

SONSUZA DOĞRU

Hayati tehlikeler ve ölüm, ancak bir çok olumsuz gösterge biraraya geldiğinde gerçekleşebilir. Liz Taylor’un da bir çok etki altında kaldığı görülmektedir. Bunlardan bazıları, kadersel etkiler yapan Ay Düğüm noktalarının üzerine hem doğum haritasında hem de ilerletilmiş haritada gelen gezegenlerin yanısıra, ölümü ve dönüşümü temsil eden Akrep burcunda bulunan Ay’ın etkileri önemlidir.

BALIK BURCU’NDA BULUNAN MARS, HEM JAPONYA’YI HEM LİZ TAYLOR’I SERT ETKİLEDİ

Japonya’nın kuruluş tarihine göre çıkarılan gökyüzü haritasında olduğu gibi, Liz Taylor da Mars, Balık burcunda iken doğmuştur. 23 Şubat 2011 tarihinde Mars yine Balık burcuna geçmiştir. Ancak bu sefer, 21 Aralık 2010 tutulması ile bağlantılı olduğundan herzamankinden çok daha fazla etkili olmuştur. Japonya’da ve Liz Taylor’un sağlığı üzerinde çok etkili olmuştur.
Bu haftasonu belki bir çok kişinin sağlığını da etkileyen, Başak burcunda oluşan özel bir Dolunay, ameliyatları da temsil eden Mars’ın etkisini artırmıştır. Savaş gezegeni Mars, hayatla mücadeleyi ön plana çıkarmıştır. Ünlü yıldızın hayati göstergeleri zayıf olduğu için, olay güzel yıldızın ölümü ile sonuçlanmıştır.

Unutulmamalıdır ki ölüm çok özel bir olaydır. Aslında hayatımızda Mars döngüleri, yaklaşık 1,2 senede bir yaşanmaktadır. Hayati göstergeler ve sağlık kuvvetli olduğunda, Mars, bize enerji, yaşama gücü ve başarma azmi vermektedir.

CNNTÜRK


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
25 Mart 2011       Mesaj #1579
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ad:  file.ashx.jpg
Gösterim: 109
Boyut:  32.0 KB

Japonya'daki deprem ve tsunamide hasar gören Fukuşima nükleer santralinin reaktörlerinden birinin çekirdeğinde ciddi hasar olabileceği belirtildi. Depremde ölü sayısı ise 10 bini geçti.

Japon nükleer güvenlik kurumunun sözcüsü Hidehiko Nişiyama, 6 reaktörlü santralin 3. reaktöründe "bir şeyin hasar görmüş olabileceğini" söyledi.
Nişiyama, hasarın reaktörün çekirdeğinde olabileceğini belirtti.
Bu türden bir hasarın çevreye daha ciddi radyoaktif madde yayılma ihtimalini artırdığı kaydedildi.

Çin'e giden 2 Japon'da radyasyon

Tokyo'dan uçakla Çin'e gelen 2 Japon, yüksek radyasyon tespit edilmesi üzerine hastaneye kaldırıldı.
Radyasyon seviyesinin ciddi oranda yüksek olduğu saptandı.
Çin'e gelişlerinde bagaj ve elbiseleri imha edilen 2 Japon'un deprem ve tsunami felaketinden zarar gören nükleer santrale yakın bir bölgede yaşadığı ifade edildi.

CNN Türk - 25.03.2011
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
26 Mart 2011       Mesaj #1580
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Bu sahneyi bir yerden hatırlıyoruz
Tokyo valisi “suda radyasyon yok” demek için gazetecilerin önünde şebeke suyunu içti.

110325valisuwidec

TOKYO - Japonya'da nükleer kabus büyüyor. Bunun en önemli nedeni de radyasyonun yiyeceklere ve şebeke suyuna bulaşma olasılı. Nükleer santralin bulunduğu bölgede üretilen sütün yanısıra brokoli ve karnıbahar gibi sebzelerde de radyasyon tespit edildi. Singapur, Hong kong, Avustralya, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya,Japonya'dan sebze , deniz ürünü ve süt ihracatını yasakladı.

İçme ve deniz suyunda da radyasyon oranın normalin üzerine çıktığı belirtiliyor. Tokyo valisi Shintora Isihiara ise şebeke suyunun güvenliği olduğunu tanıdık bir yöntemle kanıtlamaya çalıştı. Isihiara, halka "tehlike yok" mesajı vermek için gazetecilerin önünde şebeke suyu içti.

Ancak bu hareket Japonların endişelerini dindirmemiş görünüyor. Ülke çapında sebze satışlarında büyük düşüş yaşanırken, marketlerde su stoğu bitmiş durumda.


Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww