Arama

Medya Haber - Sayfa 172

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 659.694 Cevap: 1.864
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
27 Şubat 2012       Mesaj #1711
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
MGK'da sürpriz bakan
Başbakan Erdoğan, rutin mesaisine MGK toplantısı ile başladı. Toplantıya MGK üyesi olmayan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de katıldı. Bakan Dinçer’in eğitim alanındaki çalışmalarla ilgili olarak kurula bilgi verdiği belirtildi.
Sponsorlu Bağlantılar

120227 mgk surpriz bakanhlarge


ANKARA - Geçirdiği ikinci ameliyatın ardından bir süre dinlenen ve çalışmalarını İstanbul’da sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü Milli Güvenlik Kurulu toplantısıyla rutin mesaisine başladı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü’nde yapılan Şubat ayı olağan toplantısı saat 13.55'te başladı.

SÜRPRİZ KONUK
Kurulun önemli gündem maddeleri arasında Suriye’deki durum ve terör olaylarının bulunduğu öğrenildi.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de MGK toplantısına katıldı. Bakan Dinçer’in eğitim alanındaki çalışmalarla ilgili olarak kurula bilgi vereceği öğrenildi. Bakanlık kaynakları bu katılımın aylar öncesinden planlandığını kaydetti.Bakan Dinçer, saat 15.20'de toplantıdan ayrıldı. MGK toplantısı devam ediyor.

MGK ÖNCESİ TOPLANTI
Bu arada, toplantı öncesinde Başbakan Tayyip Erdoğan, kurul üyesi bakanlarla bir araya geldi. Başbakanlık Resmi Konutu'nda 1 saat 45 dakika süren toplantıya Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan da katıldı.

ERDOĞAN GRUPTA KONUŞACAK
Erdoğan Salı günü ise TBMM’de partisinin grup toplantısında milletvekillerine hitap edecek. Pazartesi günleri yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ise Çarşamba günü yapılması bekleniyor.
Son olarak 30 Ocak’ta toplanan Bakanlar Kurulu yoğun bir gündemde Çarşamba günü Başbakan Erdoğan başkanlığında toplanacak. Erdoğan’ın Perşembe günü ise haftalık olağan görüşmelerini gerçekleştirmesi beklenirken, rutin program kapsamında çeşitli kabullerinin de olması öngörülüyor.

Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
28 Şubat 2012       Mesaj #1712
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
4+4+4'e yeni formül
AK Parti 4+4+4 kesintili eğitim teklifinde değişikliğe gidiyor. Açıköğretim seçeneği ikinci 4 yılın sonunda geçerli olacak.
Sponsorlu Bağlantılar

120228 egitim komhlarge
TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nda sert tartışmalar yaşandı.

Kız öğrencileri okuldan koparacağı gerekçesi ile tartışma yaratan 12 yıllık temel eğitim düzenlemesi elden geçiriliyor.AK Parti Grubu, eğitimde kademeli sisteme geçişi öngören ve TBMM’de görüşülmeye başlanacak kanun teklifinde yer alan “evde eğitim” önerisinde, muhalefetin tepkisi üzerine değişiklik yapmaya hazırlanıyor.
AK Parti, açık eğitimin teklifte olduğu gibi 1’inci 4 yıl yerine, 2’nci 4 yıldan sonra yapılmasını önerecek. TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nda sert tartışmalardan sonra alt komisyona havale edilen teklifte bir dizi revizyon yapılacak.
Muhalefet, düzenlemenin öğrencileri kuran kurslarına ve imam hatiplere yönlendirmeyi hedeflediği görüşünü dile getirmişti.

Sen sadece aynasin...
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
28 Şubat 2012       Mesaj #1713
Avatarı yok
Yasaklı
Bolu F Tipi Cezaevi'nde 28 Şubat Basın Açıklaması

Biz bugün Dreyfus ve Rosenbergler Davası'ndan haberdarsak, bunu borçlu olduğumuz kimselerin başında; Emile Zola ve onun yolundan giden haysiyetli aydınlar gelmektedir! Yeni devir Hukukçular derneği "28 Şubat Basın açıklamasıyla"' Bolu F Tipi cezaevinde olacaklarını bildirdiler.

'İleri demokrasi'den, 28 Şubat'la hesaplaşmaktan bahsedildiği şu günlerde Mirzabeyoğlu Davası ısrarla unutturulmak isteniyorsa; bunu borçlu olduğumuz kimselerin başında; yine zamanın aydınları gelmektedir!

Tıpkı Dreyfus ve Rosenbergler Davası gibi baştan sonra bir hukuksuzluk örneği olan, davasına bakan her iki hâkim tarafından emir ve talimatla hareket edildiği itiraf edilen, kararı veren mahkemeler kaldırılsa da hükmü HÂLÂ cari olan, hukuksuzluğu artık her türlü ispat ve izahtan vareste olduğu için hiçbir kayıt, şart ve taleple bağlı olmaksızın RE'SEN ve yeniden görülmesi gereken Mirzabeyoğlu Davası'nda adalet HÂLÂ tecellî edip, zararlar tazmin edilmemişse; 28 Şubat farklı aktörler eliyle 15 yıldır devam ediyor demektir!

'İleri demokrasi'den, darbelerle hesaplaşmaktan, devletin sebebiyet verdiği zararları tazmin etmesi gerekliliğinden bahsedildiği şu günlerde 28 Şubat kararları kaskatı bir vakıa olarak devam ettiği için, sürecin aktör ve sonuçlarıyla hesaplaşmaya buradan başlanılması gerektiğini düşündüğümüz Bolu F Tipi Cezaevi'nde, 28 Şubat 2012'de, saat 14'de yapacağımız basın açıklamasına herkesi bekleriz.


Kaynak:Timetürk(27 Şubat 2012,16:18)
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
SaKLI - avatarı
SaKLI
VIP VIP Üye
29 Şubat 2012       Mesaj #1714
SaKLI - avatarı
VIP VIP Üye
Ankara Valiliği, hava şartları nedeniyle kentteki okulların yarın tatil edildiğini açıkladı.
Medya Haber

Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı nedeniyle resmi ve özel ilk ve orta dereceli okulların yarın bir gün süreyle tatil edildiği bildirildi. Yarın ayrıca kamuda çalışan kronik hastalıkları olanlar ve özürlü personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.
..
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
29 Şubat 2012       Mesaj #1715
Avatarı yok
Yasaklı
İBDA-C Lideri İçin Protestoda Bulundular

İBDA-C lideri Salih İzzet Erdiş'in cezaevine girişinin 13'üncü yılı nedeniyle Bolu F Tipi Cezaevi'nin önünde toplanan yaklaşık 100 kişi, sloganlar atarak protestoda bulundu.

Yeni Devir Hukukçular Derneği adına açıklama yapan Salih İzzet Erdiş'in avukatı Ali Rıza Yaman, "İleri demokrasiden, darbelerle hesaplaşmaktan, devletin sebebiyet verdiği zararları tazmin etmesi gerekliliğinden bahsedildiği şu günlerde 28 Şubat kararları kaskatı bir vaka olarak devam ettiği için, sürecin Aktör ve sonuçlarıyla hesaplaşmaya Bolu F Tipi Cezaevi'nde başlanılması gerekmektedir. Bugün 60'a yakın eseri bulunan, 28 Şubat sürecinde tutuklanıp, 28 Şubat hukukuna göre yargılanan, tek eylemi kitap yazmak olan, sırf fikirlerinden dolayı idam cezası verilen ve 13 yıldır cezaevinde bulunan, 12 yıldır da 'telegram' isimli işenceye maruz kalan Salih Minzabeyoğlu'na Atlantik ötesinden gelen emirler doğrultusunda saldırıda bulunulmuştur" dedi.

Ali Riza Yaman, Salih İzzet Erdiş ile görüşmek için cezaevine girdi. Cezaevinin önüne gelen kişiler daha sonra dağıldı.


Kaynak:Haberler com (28 Şubat 2012,17:25)
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
29 Şubat 2012       Mesaj #1716
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
ABD askeri Malatya’da
NATO füze savunma kalkanının ilk ayağı olan Malatya Kürecik üssünün faliyete geçtiği bildirildi.

120229 malatya abdhlarge

Uzun süredir tartışılan NATO’nun radar savunma üssü faaliyete geçti. Malatya'nın kürecik ilçesi yakınlarına konumlandırılan savunma üssünde 50 Amerikan askerinin çalışmalara başladığı bildirildi.
Açıklama, Avrupa'daki Amerikan ordusunun komutanı Korgeneral Mark Hertling'den geldi.

General Hertling'in faliyetin başladığı dediği bölgede güvenlik önlemleri de üst düzeye çıkarıldı.

KOMUTA TÜRK SUBAYLARINDA
Edinilen bilgilere göre tesisin komutası Türk subaylar tarafından yürütülüyor. Ayrıca, çevre güvenliğinin de 7. Ana Jet Üssü'ne bağlı birlikler tarafından sağlandığı belirtildi.

ÜSSÜN ÖNÜNDE EYLEM
Üssün İsrail’i korumak için kurulduğunu ve ili tehlikeye soktuğunu düşünen Malatyalılar ise üssün önünde kurdukları çadırlarda eylemlerini sürdürüyorlar.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
29 Şubat 2012       Mesaj #1717
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
14 ilde kar tatili!
Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitime ara verildi

ANKARA
Ankara’da kar, hayatı olumsuz etkiledi. Bugün okullar bir günlüğüne tatil edildi.

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, başkentin soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında bulunduğu belirtilerek, vatandaşlardan tedbirli olmaları istendi.
Kar yağışı nedeniyle resmi ve özel ilk ve orta dereceli okullar, yaygın eğitim kurumları, anaokulları ve kreşlerin bir gün süreyle tatil edilmesinin kararlaştırıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Beklenen ani sıcaklık düşüşlerinin buzlanma ve don olayına sebep olacağı ve birlikte aralıklı kar yağışı beklendiği değerlendirildiğinden, Ankara İl Hıfzıssıhha Kurulunun kararı ile 29 Şubat Çarşamba günü ilimiz kamu kurumların görevli hamile ve emziren bayanlar, kalp-böbrek yetmezliği, kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliği ve kronik hastalıkları olanların ve özürlü personelin idari izinli sayılması, resmi ve özel ilk ve orta dereceli okullar, yaygın eğitim kurumları ile anaokulları ve kreşlerin ise bir gün süreyle tatil edilmesi kararlaştırılmıştır.”

BURSA
Bursa’da kar yağışı, buzlanma ve soğukların artması nedeniyle eğitime bugün bir gün süre ile ara verildi. Bursa Valiliği’nden yapılan açıklamada Merkez Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçeleriyle birlikte il merkezinde kar yağışı beklendiği ayrıca buzlanma ve soğukların artması nedeniyle resmi ve özel ilk ve orta dereceli okullar, yaygın eğitim kurumları, anaokulları ve kreşlerin bir gün süreyle tatil edildiği bildirildi.

ÇANKIRI
Çankırı'nın il merkezi ve bazı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi.
Çankırı Valiliğinden yapılan açıklamada, devam eden yoğun kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilemesinden dolayı Kızılırmak, Eldivan ve Kurşunlu ilçe merkezleri, bağlı belde ve köylerdeki okul öncesi eğitim, ilk ve ortaöğretim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitime ara verilmesine karar verildiği belirtildi.
Açıklamada, Korgun ve Ilgaz ilçelerinde taşımalı eğitim yapılan okullar, Yapraklı ilçesinde ise belde ve köy okullarında da eğitime ara verildiği kaydedildi. Orta, Çerkeş, Şabanözü, Bayramören ve Atkaracalar ilçelerinde de eğitime ara verilmişti.

BARTIN
Bartın Valisi İsa Küçük, kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve bağlı ilçeler ile belde ve köylerde bugün eğitime ara verildiğini kaydetti.

DÜZCE
Düzce Valiliğinden alınan bilgiye göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle, İl Hıfzıssıhha Kurulunca il merkezi ve tüm ilçelerdeki okullarda bugün 1 gün süreyle eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

BOLU
Bolu'da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, Dörtdivan ve Gerede'de ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitim öğretime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

ISPARTA
Isparta Valisi Memduh Oğuz, kar yağışı nedeniyle Sütçüler ve Aksu ilçesiyle, bu ilçelere bağlı belde ve köylerde eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

ADANA
Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde okullar bir gün süreyle tatil edildi.

ORDU
Ordu'nun Akkuş, Çaybaşı, İkizce ilçelerinde okullar bir gün tatil edildi.

KIRIKKALE
Kırıkkale'de kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildi.

YOZGAT
Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve merkeze bağlı köylerde okul öncesi eğitim, ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitime bugün ara verilmesi kararlaştırıldı. Akdağmadeni, Sorgun ve Çekerek ilçelerinde de taşımalı eğitim yapılan yerleşim yerleriyle ilçelere bağlı köy ve beldelerde okullar bugün tatil edildi.

KASTAMONU
Kastamonu Bozkurt Kaymakamlığı, kar yağışının geceden beri aralıksız sürmesi nedeniyle, ilçedeki tüm okullarda eğitime bugün ara verilmesini kararlaştırdı. Karar, sabah belediye hoparlöründen vatandaşlara duyuruldu.

ANTALYA
Antalya'nın Akseki ilçesi kaymakamı Mekan Çeviren kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime bir gün ara verildiğini belirterek, “İki gündür devam eden kar yağışı ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Taşımalı olarak eğitim gören öğrencilerin ilçeye ulaşımında sorun yaşanacağından ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi” dedi.

KONYA
Kar yağışı nedeniyle Konya'nın Akören, Bozkır, Kadınhanı, Sarayönü,Derebucak, Seydişehir, Cihanbeyli ve Kulu ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
1 Mart 2012       Mesaj #1718
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Hocalı mitingine 'yasal takip'
İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada provakasyona dönüşen Hocalı katliamı ile ilgili yasal takibin başlatıldığı bildirildi.

120301 hocali mitinghlarge

İSTANBUL - İçişleri Bakanlığı, geçen Pazar günü İstanbul’da düzenlenen Hocalı katliamını protesto mitingiyle ilgili bir açıklama yaptı. Mitingde bazı provakatif gruplarca taşınan, mitingin amacına aykırı söz ile davranışların olduğunu ve bunların tasvip edilmesini mümkün olmadığı belirtildi.
Açıklamada bu kişi ve gruplarla ilgili gerekli yasal takibin de başlatıldığı kaydedildi.

BAKANIN KONUŞMASI ÇARPITILDI
Açıklamada ayrıca İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından mitingde yapılan konuşmaya da değinildi.

Şahin’in konuşmasının çarpıtıldığı ve amacından çarptırıldığı belirtilen açıklamada, konuşmaya ‘bazı kısımlarının öne çıkartılarak, konuşmanın bütünü yerine söylenmemiş sözler ve kastedilmemiş anlamalar yüklendiği’ belirtildi.

Açıklamada bu yayınlarla ilgili de hukuki yollara başvurulduğu iletildi.
NTVMSNBC
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
L4r0xyL - avatarı
L4r0xyL
Ziyaretçi
1 Mart 2012       Mesaj #1719
L4r0xyL - avatarı
Ziyaretçi
Sivas - Malatya karayolu ulaşıma kapandı

Sivas'ta akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı ulaşımda aksamalara yol açıyor.

Özellikle görüş mesafesinin düştüğü Kangal-Hekimhan bölümünde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Sivas-Malatya
karayolu ulaşıma kapandı. Ekipler, Kangal ve Hekimhan yönünden araçların geçişine izin vermiyor.

GÖRÜŞ MESAFESİ DÜŞTÜ

Bu arada ilçeler arası bazı yolların da ulaşıma kapalı olduğu belirtildi. Şehri çevre illere bağlayan diğer karayollarında da ulaşım güçlükle sağlanıyor.
Görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle Karayolları ekipleri çalışmalarını zor şartlar altında sürdürüyor.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Efulim; 1 Mart 2012 09:35 Sebep: Sayfa düzeni.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
2 Mart 2012       Mesaj #1720
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
'İntibak' yasalaştı
Emekli maaşları arasındaki farkları kaldırmayı amaçlayan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda değişiklik yapan yasa teklifi, Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmelerin ardından kabul edildi.

120301 tbmmhlarge

Kamuoyunda 'intibak yasası' olarak bilinen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda değişiklik yapan kanun tasarısı Meclis genel Kurulu’nda kabul edildi. Yasa, 2000 yılından önce emekli olanlarla, 2000 yılından sonra emekli olanlar arasındaki maaş farklarını bir ölçüde gidermeyi amaçlıyor.
Yasayla işçi emeklilerine 10 ila 320 lira arasında zam yapılacak.

‘BAĞ-KUR’LULAR DA KAPSAMDA
Yasaya sonradan dahil edilen madde ile Bağ-Kur emeklilerinden düşük maaş alanlar da 100 ila 150 lira arası maaş artışından yararlanacaklar.

İLAÇTA KATKI PAYI DÜŞÜRÜLDÜ
Yasayla ilaçta katılım payında da değişiklik yapıldı. Daha önce yüzde 10 ile yüzde 20 arasında alınan pay, emekliler lehine esnetilerek yüzde 1 ila yüzde 20 arasında belirlendi.
Kronik hastalığı olmayan ancak tedavisinde yüksek tutarlı ilaç reçete edilen hastalardan alınan katkı payı da yüzde 10'dan yüzde 1'e çekildi.
Cumhurbaşkanı Gül'ün onaylamasının ardından emeklilerin merakla beklediği intibak yasası yürülüğe girecek.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww