Arama

Medya Haber - Sayfa 171

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 660.084 Cevap: 1.864
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
14 Şubat 2012       Mesaj #1701
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Suriye Konusunu Görüştüler

Sponsorlu Bağlantılar
Medya Haber

Davutoğlu, Suriye konusunda ''bekle-gör'' tavrı içinde olamayacaklarını vurgulayarak, "Bu konuda Türkiye olarak Cenevre'deki BM İnsan Hakları Komisyonu'nda yeni bir girişim başlattık" dedi.

Davutoğlu-Clinton görüşmesi
Davutoğlu ve Clinton, önce çalışma yemeğinde bir araya geldi. Davutoğlu ve Clinton, daha sonra yaptıkları ikili görüşmenin ardından ABD Dışişleri Bakanlığı'nda ortak basın toplantısı düzenledi.
Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Türk-Amerikan ilişkilerinin, ABD Başkanı Barack Obama'nın tanımladığı gibi bir model ortaklık ilişkisi olduğunu kaydederek, bu ilişkilerin sadece güvenlik boyutlu değil, aynı zamanda ekonomik alanda da bir model ortaklık ilişkisi olmasını istediklerini kaydetti.
Suriye'de gerçek bir insani trajedi yaşandığını belirten Davutoğlu, "BM Güvenlik Konseyi'nde yaşanan çıkmazdan sonra, uluslararası toplum ve bölgesel ortaklar olarak 'bekle-gör' tavrı içinde olamayız'' dedi.

Suriye halkına insani yardımlar konusunda yeni bir girişim gerektiği konusunda Clinton'la mutabık kaldıklarını belirten Davutoğlu, "Bu konuda Türkiye olarak Cenevre'deki BM İnsan Hakları Komisyonu'nda yeni bir girişim başlattık diye konuştu.

Davutoğlu, ayrıca Tunus'taki toplantının, Suriye halkına yönelik dayanışmanın gösterilmesi ve Suriye rejimine şiddet yanlısı politikalarını sürdüremeyecekleri yönünde güçlü ve net mesaj gönderilmesi bakımından önemli bir uluslararası platform olacağını kaydetti.

Diplomatik baskıları yoğunlaştıracağız
Clinton, Suriye'deki rejimin, masum halka karşı toplar ve tanklar kullanmak da dahil olmak üzere ülke içindeki kentlerde şiddeti artırmasının içler acısı bir durum olduğunu dile getirerek, ''Suriye halkının yanındayız ve barışçıl bir çözümün gayreti içindeyiz'' dedi.

Hillary Clinton, ABD ve Türkiye'nin, Suriye'deki rejime, ''Arap Birliği'nin son çabalarına ve uluslararası toplumun 'derhal sivil ölümlere son vermesi, yerleşim yerlerinden askeri güçlerini geri çekmesi, gazeteciler ile gözlemcilere giriş izni vermesi, siyasi mahkumları serbest bırakması, gerçek ve samimi bir demokratik değişim sürecine başlaması ve muhalefetle ciddi bir diyaloğa başlaması' yönündeki çağrılarına kulak vermesi'' çağrısında bulunduğunu kaydetti.

ABD olarak, Arap Birliği'nin Kahire'deki toplantısında alınan kararlara güçlü destek verdiklerini ifade eden Clinton, Arap Birliği'nin girişimiyle ilk toplantısını Tunus'ta yapacak olan 'Suriye'nin Dostları' grubuna katılmayı arzuladıklarını bildirdi.

Clinton, hem Davutoğlu hem kendisinin, Suriye'deki krize çözüm yolunda çok aktif rol oynayacaklarını ve rejime, şiddet kampanyasına son vermesi için diplomatik baskıları yoğunlaştıracaklarını belirtti.

Hedefe odaklı yaptırımları güçlendireceklerini ve Esad rejiminin eylemlerinin kınanması noktasında uluslararası toplumu bir araya getireceklerini kaydeden Clinton, hem Suriye içindeki hem de Suriye dışındaki muhalefet gruplarına yönelik erişimlerini artıracaklarını söyledi.

Türkiye, acımasız Esad rejimine bir alternatif örnek
Clinton, ''Özellikle de Türkiye ve diğer ortaklarımızla, Suriye'de zor durumda olan halka, giderek aciliyeti artan insani yardımların ulaştırılması konusunda birlikte çalışacağız'' ifadesini kullandı.
Clinton, ''Türkiye liderlerden biri ve komşu olarak bu konuyla en fazla ilgili ülkeler arasında. Suriye halkının çektiği acıları anlayan bilinç sahibi bir ülke. Türkiye, acımasız Esad rejimine bir alternatif örnek oluşturuyor'' diye konuştu.

Umarım diğer senaryolar için planlara gerek kalmaz
İki bakan daha sonra soruları yanıtladı.

Suriye konusunda şu anda diplomatik ve insani adımlar üzerinde durduklarını, ancak siyasetçiler ve karar vericiler olarak, önlerindeki tüm seçenek ve senaryoları düşünmeleri gerektiğini belirten Davutoğlu, ''Suriye'de insani trajedi devam ederken sessiz kalamayız. Şu anda diplomatik ve insani adımlar üzerinde konuşuyoruz, ancak umarım diğer senaryolar için planlara gerek kalmaz'' dedi.

Türkiye'nin Irak'ta tek istediğinin, etnik ya da mezhepsel altyapılarına bakmaksızın, tüm Iraklıların refahı olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Irak'a birşeyler söylediğimizde, bunun arkasında bir müdahale niyeti değil, tam tersine, yardım etme niyeti yatıyor" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Clinton da Suriye'ye barış gücü talebinin, uzlaşıyı gerektirecek bir talep olduğuna işaret ederek, Suriye'yi buna ikna edip edemeyeceklerini bilmediklerini belirtti.
Clinton, ''Suriye'de bir iç savaş görmek istemiyoruz. Dolayısıyla Esad rejimini ve onu destekleyen çevreleri, ya barış ve demokratik değişime açılan ve bizim de desteklediğimiz yol, ya da hepimizin kınadığı, kaos ve şiddet getiren yol olduğunu anlamalarını sağlamamız lazım'' diye konuştu.
Clinton, "Türkiye'nin AB üyeliğinin eninde sonunda gerçekleşeceğini düşünenlerden biriyim. Kimsenin cesaretinin kırılmasını ve bu süreçten uzaklaşmasını istemiyorum" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu-Panetta görüşmesi
ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü George Little, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile ABD Savunma Bakanı Leon Panetta arasındaki görüşmede, iki ülkenin Suriye'deki duruma ilişkin kaygıları ve Afganistan konusunda devam ettirdikleri işbirliği dahil olmak üzere, iki ülkenin ortak güvenlik çıkarlarını ele aldığını bildirdi.

Little, Davutoğlu-Panetta görüşmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, ''Bakan Panetta bugün, ABD ve Türkiye'nin Suriye'deki duruma ilişkin kaygıları ve Afganistan konusundaki devam ettirdikleri işbirliği dahil olmak üzere, iki ülkenin ortak güvenlik çıkarlarını ele almak üzere Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu ağırladı'' ifadesini kullandı.

Bakan Panetta'nın, Türkiye'nin NATO'ya devam eden katkıları ve NATO füze savunma mimarisi bünyesindeki erken uyarı radarına ev sahipliği yapma kararından dolayı Türkiye'ye teşekkür ettiğini bildiren Little, ''İki bakan da, Chicago'da bu yıl düzenlenecek NATO zirvesi öncesinde, NATO Komuta Yapısı Reformu dahil olmak üzere, Lizbon'daki 2010 NATO zirvesinde varılan kararların tam biçimde uygulanmasına destek sözü verdi'' dedi.

Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
16 Şubat 2012       Mesaj #1702
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Meclis'te Hakan Şükür tartışması
AK Parti Milletvekili Hakan Şükür’ün futbol yorumculuğu yapması, partisi ile CHP’yi karşı karşıya getirdi. CHP'li İnce, 'takibe aldım' dediği Şükür'ün Meclis karnesini açıkladı.
Sponsorlu Bağlantılar

120216 sukurrstandard

Meclis Genel Kurulu’nda CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile AK Parti grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı arasında Hakan Şükür tartışması yaşandı.
Bahçekapılı'nın, Şükür'ün Genel Kurul'da bulunmamasına rağmen CHP'liler tarafından eleştirildiğini iddia etmesi tartışmaya neden oldu.
Şükür'ün rahatsız olduğu için evinde bulunduğunu ifade eden Bahçekapılı, ''Burada olduğunu zaman yüreğiniz varsa aynı sözleri tekrar edersiniz ve cevabınızı alırsınız'' dedi.

Bunun üzerine Muharrem İnce, 'Ben Hakan Şükür'ü bu kürsüde aylık takibe aldım. 4 komisyon toplantısının üçüne katılmamış. 35 açık oylama yapılmış 25'ine katılmamış. Bir defa yerinden konuşma yapmış" ifadelerini kullandı.
Hakan Şükür'ün bir televizyonda yorumculuk yapmasını eleştiren, kendisinin bir okulda ücretsiz ders vermek istediğini ama bu isteğinin Meclis Başkanlığı tarafından reddedildiğini hatırlatan İnce, "Hakan Şükür'e 200 bin TL'ye yorum yaptıracaksınız ama bana izin vermeyeceksiniz. Hangi vicdan bunu kabul eder" ifadelerini kullandı.


Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
17 Şubat 2012       Mesaj #1703
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
MİT Yasası Köşk'te
MİT Kanunu'nda değişiklik yapan kanun, Çankaya Köşkü'ne gönderildi.

120210 mithlarge


ANKARA - Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nda değişiklik yapan yasa, TBMM Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı'ndaki son okumadan sonra Meclis Başkanı Cemil Çiçek tarafından imzalandı. Yasa, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunulmak üzere Çankaya Köşküne gönderildi.
Anayasa uyarınca, Cumhurbaşkanı Gül'ün TBMM tarafından kabul edilen kanunları 15 gün inceleme süresi bulunuyor.
Kanuna göre, MİT mensupları veya Başbakan tarafından belirli bir görevi yerine getirmek üzere kamu görevlileri arasından görevlendirilenler, görevin niteliğinden doğan veya görev sırasında işledikleri iddia olunan suçlardan dolayı haklarında soruşturma yapılması Başbakan'ın iznine bağlı olacak.

Bu kişilerin, özel yetkili mahkemelerin görev alanlarına giren suçları işledikleri iddiasıyla haklarında soruşturma yapılmasında da Başbakanın izni aranacak.
Kanun yürürlüğe girdiği tarih itibariyle devam eden soruşturma ve kovuşturmalarda da Başbakan'ın iznine bağlı olma hükmü uygulanacak.

Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
18 Şubat 2012       Mesaj #1704
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Gül'den MİT yasasına onay

Meclis Genel Kurulu’da kabul edildikten sonra Köşk’e gönderilen MİT yasası, Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylandı.

120217gC3BClhlarge

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MİT kanununda değişiklik öngören tek maddelik yasayı jet hızıyla onayladı.
Dün Meclis Genel Kurulu’nda 12 saat süren tartışmalı bir oturumun ardından kabul edilen yasa değişikliği, bugün öğleden sonra Meclis Başkanı Cemil Çiçek tarafında imzalanarak Çankaya Köşkü'ne gönderilmişti.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'ne gönderilmesinden yaklaşık beş saat sonra yasayı onayladı.

MİT kanununun 26. maddesinde değişiklik yapan yasa, resmi gazetede yayımlanmak üzere Başbakanlık’a gönderildi.
Yasa, resmi gazetede yayımlandıktan sonra resmen yürürlüğe girmiş olacak.


Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
20 Şubat 2012       Mesaj #1705
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
MİT’çileri yakalama kararı kaldırıldı
İstanbul Özel Yetkili Savcılığı 4 MİT’çi için yakalama kararını kaldırdı.

120220 mit kapak fotohlarge

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığınca 4 MİT'çi hakkındaki yakalama kararı kaldırıldı. MİT Müsteşarı Fidan'ın ifadeye çağrılma kararı geri alındı.
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensupları veya bazı kamu görevlileri hakkındaki ceza soruşturmalarında "Başbakan izni" şartını yeniden düzenleyen kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, CMK'nun 103/2 maddesi gereğince 4 MİT'çi hakkındaki yakalama kararını kaldırdı.
MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılma kararı da geri alındı. Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı yakalama kararını geri aldı.
Eski MİT Müsteşarı Emre Taner, eski MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş ile iki MİT personeli hakkındaki soruşturma dosyası yeni yasa gereği, soruşturma izni talebi ile Başbakanlığa gönderilecek. İzin çıkmaz ise soruşturma sona erecek.

NE OLMUŞTU?
KCK soruşturmasında ifadeye çağrılan eski MİT yöneticileri Emre Taner ve Afet Güneş'in de aralarında bulunduğu 4 MİT görevlisi için 10 Şubat’ta yakalama emri çıkarılmıştı.
MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadesinin alınması için ise Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na talimat yazısı yazılmıştı.

Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
21 Şubat 2012       Mesaj #1706
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Savcılar MİT'çiler için Başbakan'a gidecek!

MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve 4 eski MİT'çinin KCK operasyonu kapsamında ifadelerini almak isteyen özel yetkili savcıların, yasa değişikliğinin ardından, bu isimler için Başbakan'dan izin isteyecekleri ileri sürüldü.

Türkiye'nin günlerdir konuştuğu ifade krizi, MİT yasasının değiştirilmesiyle farklı bir boyut kazandı.
MİT görevlileri hakkındaki soruşturmaları Başbakan'ın iznine bağlayan yasa değişikliğinin ardından, izin talep edip etmeyeceği merak konusu olan savcıların, birkaç gün içinde Başbakanlık'a başvuracakları ileri sürüldü.
İddiayı, Hürriyet gazetesindeki köşesinde dile getiren Taha Akyol oldu. Akyol, Başbakan'a gönderilecek talep yazısında, emniyetin ele geçirdiği ve savcılık makamında suç şüphesi yaratan belge ve iddiaların da yer alacağını yazdı ve ekledi: "Başbakan'ın izin vermeyeceğinden eminim..."

Akyol'un, 'Vurun savcılara!' başlıklı yazısının başında sorarak 'izin isteyecekler' yanıtı verdiği, "Özel yetkili savcılar MİT görevlileri hakkındaki soruşturmaları Başbakan'ın iznine bağlayan yasa değişikliği üzerine soruşturmadan vaz mı geçecekler yoksa soruşturmayı yürütmek için Başbakan'dan izin mi isteyecekler?" sorusunu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da dile getirmişti.
Özel yetkili savcılar, MİT görevlilerinin soruşturulmasını Başbakan'ın iznine bağlayan yasanın yürülüğe girmesinin ardından, MİT görevlileri hakkındaki yakalama ve çağrı kararlarını kaldırmıştı.

'TALEP GİTTİ'
Bu arada, savcıların söz konusu izin talebini Başbakanlık'a gönderdikleri de iddia edildi.

Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
22 Şubat 2012       Mesaj #1707
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Tutuklu vekillere maaş ödenecek
Meclis Başkanlık Divanı, tutuklu vekillerin biriken maaşlarının ödenmesine karar verdi.

120222 maasswidec


ANKARA - Meclis Başkanlık Divanı, uzun süredir Meclis bürokrasinin üzerinde çalıştığı tutuklu vekillerin özlük haklarını görüşmek için toplandı.
Toplantıda, 8 tutuklu vekilin hesaplarında biriken yaklaşık 100’er bin TL’nin kullanıma açılmasına karar verildi.
Ayrıca tutuklu bulunan milletvekillerinin özlük haklarından yararlandırılmaları, ödenek ve yollukların verilmesi de karara bağlandı.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
23 Şubat 2012       Mesaj #1708
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
4+4+4 asıl kızlara yarayacak'
Eğitimle ilgili Meclis’e gelen yeni yasa tasarısına yöneltilen eleştirilerin başında, kız öğrencilerin okula gitme oranını düşüreceği geliyor. AK Parti’den bunun tam tersi olacağı iddiası geldi.

120223 caniklihaberwidec

TBMM’ye sunulan yeni yasa tasarısı eğitime 4+4+4 formülü getiriyor. Bugün Meclis komisyonunda görüşülecek olan tasarıya ilişkin, kamuoyunun bir bölümünün ve muhalefetin eleştirileri arasında, okullaşma ve kız çocuklarının okula gitme oranını düşüreceği geliyor.
Bu iki iddiayı, tasarının altında imzası olan AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, NTV yayınında değerlendirdi ve tam tersi bir tablo çizdi.

Yeni sisteme yönelik eleştirileri normal karşıladıklarını ve saygı duyduklarını belirten Canikli, bu eleştirilerden bazılarını ise hayretle izlediklerini kaydederek sözü okullaşma ve kız öğrencilere getirdi:
"Okullaşma oranının düşeceği iddiası var. Tam ekisine, 1997’de uygulamaya konulan kesintisiz 8 yıllık eğitimin ülkeye vurduğu en büyük darbe, özellike kız çocuklarının okula gitmesini engellemesi oldu.
Bu nasıl mı oldu? 8 yllık kesintisiz eğitimden önce kırsal kesimdeki köylerimizde 5 yıllık ilkokullar vardı. Aileler çocuklarını yakın olduğu için bu okullara gönderiyorlardı. Kesintisiz eğitimle birlikte bu okullar kapandı. Kırsal bölgedeki aileler özellikle kız öğrencileri taşımalı eğitim yoluyla köylerden dışarıya göndermek istemediler ki bu durum Türkiye’nin yapısına bakıldığında beklenmeyen bir şey değil. Bu kesintisiz eğitimin vurduğu büyük bir darbeydi.
Bizim öngördüğümüz sistemde, fiziki binaların ayrılması var. Bu, kanun yürürlüğe girdikten sonra köylerde kapatılan okulların 4 yıllık olarak yeniden açılacağı anlamına geliyor. Yani, kırsal kesimdeki aileler kız çocuklarını okula çok daha fazla gönderecekler ve kızlarımızın eğitim sistemine girmesi ikinci 4 yılın da önünü açacak.
Yeni sistemin en büyük olumlu etkisi okullaşma oranını artırması ve kırsal kesimdeki özellikle kız çocuklarının okula gitmesini sağlaması olacak. Sonuç olarak söylenenlerin tam aksi bir durum söz konusu."
'TÜRBAN İLKÖĞRETİME' İDDİASI
Yeni sisteme yönelik eleştirilerden biri de, örgün eğitimle yapılan zorunlu eğitime ilk 4 yıldan sonra açıköğretim alternatifinin getirileceği ve bunun türbanın resmen ilköğretime girmesi anlamına geldiğiydi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
24 Şubat 2012       Mesaj #1709
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Dink raporunda sansürlenen altı sayfa
Devlet Denetleme Kurulu'nun "devlet sırrı" gerekçesiyle Hrant Dink raporunda sansürlediği 6 sayfalık bölümde, emniyet ve jandarmaya yönelik suçlamalar yer alıyor.

120224dinkhmedium

Raporda, "Dink'in öldürülmesine yönelik silah temin edildiği şeklindeki açık ve net istihbarat, Trabzon Jandarma Komutanlığı'nca işleme konulmadı deniliyor.
Habertürk gazetesinin haberine göre, "Devlet sırrı" olarak karartılan bölümde, emniyet ve jandarmaya yönelik suçlamalar yer alıyor ve ihmalleri bulundukları halde kamu görevlilerinin yargı önüne çıkarılmadığı anlatılıyor.
İşte 649 sayfalık raporun karartılan 6 sayfalık bölümü:

İSTİHBARAT TRABZONA VERİLMEDİ
Yasin Hayal tarafından, Hrant Dink'e suikast düzenleneceği yönünde Yardımcı İstihbarat Elemanı Erhan Tuncel'den alınan ve 15 Şubat 2006 tarihinde değerlendirmesi yapılan istihbari bilginin gereği için dönemin Trabzon Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildiği ancak olayın Jandarma Komutanlığı yetki alanı olan Pelitli'de mukim kişilerle ilgili olmasına rağmen, alınan istihbaratın İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilip Trabzon valiliği ve Trabzon Jandarma Komutanlığı'yla paylaşılmadığı görülmüştür.

SORUŞTURMA İÇİN YETERLİ
Özellikle cinayetin işlendiği dönende görevde olan emniyet personeliyle ilgili ihmal iddialarının soruşturma/kovuşturma açılabilmesi açısından yeterli düzeyde ve ciddi olduğu değerlendirilmiştir.

İŞLEM YAPILMADI
Trabzon Jandarma Komutanlığı'na, Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nce edinilen istihbaratın benzerinin, daha net ve ayrıntılı olarak başka kaynaklardan intikal etmiş olduğu görülmüştür. Hrant Dink'in öldürülmesine yönelik olarak silah temin edildiği istihbaratına rağmen, bu istihbarat Trabzon Jandarma Komutanlığı'nca işleme konulmamış ve herhangi bir adli ya da idari birimle paylaşılamamıştır.

SAHTA RAPOR DÜZENLEDİLER
İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlileriyle ilgili olarak, İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğü'ndeki görevlilerin, Trabzon'dan gelen yazı üzerine istihbarat gereklerini yerine getirmedikleri, Yasin Hayal'ın ağabeyi Osman Hayal'ın çalıştığı yerde araştırma yapmadıkları halde yapılmış gibi gerçeğe aykırı tahkikat raporu düzenledikleri görülmüştür.

YARGI ÖNÜNE ÇIKARILMADILAR
Yazılan raporlarla ilgili kamu görevlilerinin ihmam şüphesinde makul ve yeterli delillerle ortaya konulduğu, ancak İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nin kararıyla yargı önüne çıkarılamadıkları görülmüştür.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
25 Şubat 2012       Mesaj #1710
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Matkap: Yeni tüzük hemen uygulanacak
Pazar günü kurultaya gidecek olan CHP’de sular henüz durulmuş değil. Muhalifler boykot çağrısı yaparken Genel Merkez ise ilk kurultay ile muhaliflerin taleplerinin karşılanacağını söylüyor.

120224 matkaphlarge


ANKARA - NTV’nin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, tüzüğün 1 Mart’tan itibaren geçerli olmasını istediğini söyledi.
Çarşaf liste, önseçim, hazine yardımının yüzde 40’ının örgütlere aktarılması düzenlemeleriyle muhaliflerin önemli taleplerinin karşılandığını belirten Matkap, CHP Antalya Milletvekili Baykal’ın “İçim yanıyor ama konuşamıyorum” sözlerini değerlendirdi ve “Baykal’ın kurultaya katılacağını düşünüyorum” dedi.
“Sayın Önder Sav kurultaya gelmezse büyük bir eksiklik olur. Umarım gelir ve onu ben karşılarım” diyen Nihat Matkap, yüzde 33 kadın kotasının devrim niteliğinde olduğunu da sözlerine ekledi.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww