Arama

Medya Haber - Sayfa 182

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 659.980 Cevap: 1.864
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
3 Temmuz 2012       Mesaj #1811
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Davutoğlu: Cezasız kalmayacak suç
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye’nin Türk uçağını düşürmesinin cezasız kalmayacak bir suç olduğunu söyledi.
Sponsorlu Bağlantılar

120703 davutogluahmedium

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye’nin Türk uçağını düşürmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bakan Davutoğlu, şu an yaşanan gerilimden Suriye’nin sorumlu olduğunu söyledi.
Davutoğlu, “Uçağın düşürülmesi cezasız kalmayacak bir suçtur” dedi.

Ahmet Davutoğlu, “Türkiye sınırına yönelik bir saldırı NATO’ya saldırıdır” diye konuştu.
Suriye’de yönetimin değişmesi gerektiğini vurgulayan Davutoğlu, “Rusya ve Çin değişim gerektiği kanaatine vardı” dedi.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
4 Temmuz 2012       Mesaj #1812
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Pilotların cenazeleri 12 gün sonra bulundu
Suriye’nin 22 Haziran’da düşürdüğü Türk uçağının pilotlarının cenazeleri bulundu.
Sponsorlu Bağlantılar

120704 pilot bulunduhmedium

22 Haziran’da Suriye tarafından düşürülen Türk askeri uçağının pilotlarının bulunması için yürütülen çalışmaların 12. gününde kara haber geldi. Genelkurmay Başkanlığı, yapılan çalışmalarda pilotlar Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un naaşlarının denizin dibinde bulunduğunu açıkladı.
Pilotların cenazelerinin gemiye çıkarılması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, “Şehitlerimize Allah'tan rahmet; kederli ailelerine, yakınlarına ve silah arkadaşlarına başsağlığı dileriz” denildi.
RF-4 tipi Türk askeri keşif uçağı, 22 Haziran tarihinde Suriye tarafından düşürülmüştü. O günden beri kayıp pilotlar ve uçağın enkazını bulmak üzere çalışmalar yürütülüyordu.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
5 Temmuz 2012       Mesaj #1813
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
50 metrelik işgalin sonu: Felaket

Taşan Mert Nehri'nin yıllar önce 60-70 metre olan dere yatağının yer yer 20 metreye kadar daraltılması, felakete davetiye çıkardı. Bu hatayı kentsel dönüşümün öncülüğünü üstlenen TOKİ'nin yapması gözlerin bir kez daha kuruma çevrilmesine neden oldu.

120705 samsun toki 70metrehlarge

Samsun-Canik'te 70 metrelik dere yatağı, zamanla 20 metreye indirilip bölge imara açılınca felateket de gecikmedi. Şiddetli yağışla taşan nehir de TOKİ'nin yaptığı evleri yuttu, 6'sı çocuk 9 kişi hayatını kaybetti. 1 kişi de kayboldu. Doğu Karadeniz'de iki gündür etkili olan sağanak yağış Samsun'da faciaya yol açtı. Önceki akşam saat 18.00'de başlayan ve 22.00 sıralarında şiddetini artıran yağmur gece boyu devam etti. İlkadım ve Canik ilçelerini gece yarısı sel bastı. Sel suları araçları sürükledi, dev ağaçları yerinden söktü, birçok evi su bastı. Vatandaşlar araçlarının içinde mahsur kaldı. Küçük Sanayi Sitesi sulara gömüldü. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte sel felaketinin boyutu da ortaya çıktı.

Faciaya, taşan Mert Nehri'nin dere yatağının daraltılması neden oldu. 1970'li yıllarda Mert Nehri'nin bulunduğu bölgede dere yatağı 60-70 metre genişlikteydi ve tek katlı gecekondulardan başka yapılaşma yoktu. Ancak yıllar içinde bölgenin imara açılmasıyla birlikte çok katlı konutlar yapıldı ve Canik, kentin ikinci büyük ilçesi haline geldi. Bu esnada Mert Nehri'nin dere yatağı yer yer 20 metreye kadar daraltıldı.
'KAPAKLAR PATLADI'
2 yıl önce sahiplerine teslim edilen ve yakınından iki dere geçen TOKİ Konutları'nın da dere yatağına yapıldığı belirtildi. Vatandaşlar, TOKİ Konutları'na 3 kilometrede DSİ'nin baraj yaptığını, gece boyu süren şiddetli yağış nedeniyle barajın suyu tutamadığını ve kapaklarının patladığını, suyun önce barajın yakınındaki çöp arıtma tesisine ulaştığını, oradan da 1 kilometre uzaklıktaki konut bölgesine aktığını öne sürdü.

YAĞMACILAR BOŞ DURMADI
Bölgede inceleme yapan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince felakete müdahale edildiğini kaydetti. Ayrıca belediye hoparlörle Mert Nehri ve Yılanlı Deresi yakınındaki evlerin tahliye edilmesi yönünde uyarı yaptı. Uyarının ardından çok sayıda ev tahliye edildi, vatandaşlar yüksek yerlerde oturan yakınlarının yanına sığındı. Ancak dereye 150 metre uzaklıktaki TOKİ Konutları'nda oturanların "Su buraya kadar ulaşmaz" diyerek evlerini terk etmediği iddia edildi. Samsun-Ordu Karayolu üzerinde bulunan ve kısa süre önce açılışı yapılan bir alışveriş merkezinde bulunan işyerleri de sel suları nedeniyle zarar gördü. İş yerlerinde bulunan malzemeler yollara saçıldı. Yaşanan felaketi fırsat bilen bazı yağmacılar, eşyaları topladı. Samsun'da gece boyunca süren sağanak yağmur dün sabah saatlerinde etkisini yitirdi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde Vali Aksoy başkanlığında kriz masası oluşturuldu. Aksoy ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da dün sabah konutların bulunduğu Gaziosmanpaşa Mahallesi'ne giderek arama-kurtarma çalışmalarını yerinde inceledi, yetkililerden bilgi aldı. Bu sırada bazı mahalle sakinleri tepki gösterdi.

BABA VE ÇOCUKLARI ÖLDÜ
Sel felaketinde, Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki 450 haneli Kuzey Yıldızı TOKİ Konutları büyük zarar gördü. Yakınındaki Mert Nehri'nin taşması sonucu saat 02.00 sıralarında TOKİ Konutları'nın bodrum katları sular altında kaldı. Alt katlarda oturan ailelerin büyük bölümü kendi imkânlarıyla sel sularından kurtulmayı başarırken, bazı vatandaşlar dışarı çıkamadı. Tıpkı bodrum katında yaşayan apartman görevlisi Recep Yılmaz ve ailesi gibi. Anne Hüsniye Yılmaz vatandaşlar tarafından kurtarılırken; baba Recep Yılmaz, 6 yaşındaki kızı Azime'yi alarak kendini dışarı attı. Ancak çiftin çocukları 1.5 yaşındaki Hüseyin ve 5 yaşındaki Abdullah'ın cesetlerine ulaşabildi. Yine TOKİ Konutları'nda oturan apartman görevlisi 40 yaşındaki Kenan Yazıcı da çocukları Mücahit Yazıcı (16) ve Bedirhan (9) ile birlikte hayatını kaybetti.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
adsız - avatarı
adsız
VIP VIP Üye
8 Ağustos 2012       Mesaj #1814
adsız - avatarı
VIP VIP Üye
Diş sigorta kapsamına giriyor

SGK, özel muayenelerde yapılan diş tedavi masraflarını da karşılayacak. Yeni uygulama 2013'te başlayabilir.
Diş de sigorta kapsamına giriyor. SGK, özel muayenelerde yapılan diş tedavi masraflarını da karşılayacak.
Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç, CNBC-e'deki Finans Cafe programında konuyla ilgili son durum hakkında bilgi verdi.
Kılıç şunları söyledi: "Çalışma Bakanı Faruk Çelik bir talimat verdi. SGK'nın dişle ilgili yeni uygulaması EKK karasından sonra gelecek yıl uygulanabilir. Maliye Bakanlığı ve Hazine'nin görüşleri alınarak karar verilecek. Olumlu bir karar çıkacağını düşünüyorum. 14 bin muayenehane var. Bunlara diş tedavi hizmeti bağlamında vatandaşın başvurması sağlanacak. Bugüne kadar yoktu. 1 Ocak'tan itibaren herkes genel sağlık sigortası kapsamında. Sağlık hizmetine diş tedavi hizmetlerinin de konulması durumunda her şey devlet eliyle karşılanmış olacak."
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
ömr-ü bahar
adsız - avatarı
adsız
VIP VIP Üye
12 Ağustos 2012       Mesaj #1815
adsız - avatarı
VIP VIP Üye
Damacana suda yasaklı 12 firmaya izin

Sağlık Bakanlığı, damacana su üretimi durdurulan 12 firmanın problemini giderdiği için yeniden su üretimine başlamasına izin verildiğini açıkladı.
Sağlık Bakanlığı, damacana su üretimi durdurulan 12 firmanın problemini giderdiği için yeniden su üretimine başlamasına müsaade edildiğini, problemini gideremeyen 3 tesisin faaliyetinin durdurulduğunu ve 5 firmayla ilgili karar verebilmek için de analiz sürecinin tamamlanmasının beklendiğini bildirdi.
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, dolum tesislerinden ve sulardan alınan numunelerin titizlik incelendiği ve hiçbir firmada isim ya da numune karışıklığı olmadığının altı çizildi.
Firmalara eksiklerinin tek tek izah edildiği, 1 hafta içinde gerekli önlemleri alan firmalara da tekrar üretim izni verildiği belirtildi.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
ömr-ü bahar
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
13 Ağustos 2012       Mesaj #1816
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
'Aygün'ün kaçırılması' dünya basınında

CHP milletvekili Hüseyin Aygün'ün Tunceli'nin Ovacık ilçesinde PKK tarafından kaçırılması dünya basınında geniş yer buldu.

120813aygunhlarge

Alman Der Spiegel dergisi internet sayfasında haberi, "PKK ilk kez bir Türk vekili kaçırdı" sözleriyle verdi. El Cezire de, "PKK muhalefet milletvekilini kaçırdı" dedi.

DER SPIEGEL:
Alman Der Spiegel dergisi internet sayfasında verdiği haberde, terör örgütü PKK'nın Türkiye'de ilk kez bir milletvekilini kaçırdığına dikkat çekti. Kürt kökenli Hüseyin Aygün'ün muhalefet partisi CHP'nin milletvekili olduğunu hatırlatan Der Spiegel dergisi, Türkiye'de Kürt sorununun yeniden alevlendiğini savundu. Haberde, PKK'lıların yol keserek CHP milletvekili Hüseyin Aygün'ün aracını durdurduğu ve daha sonra kaçırdıkları belirtildi. Der Spiegel, Aygün'ün danışmanı ve bir gazetecinin ise, PKK'lılar tarafından serbest bırakıldığını vurguladı.

CNN:
Amerikan haber kanalı CNN, Türk milletvekili Hüseyin Aygün'ün pazar günü Kürt militanlar tarafından kaçırıldığını belirtti. CNN televizyonu internet sitesinde yayınladığı haberde, CHP Parti sözcüsü Haluk Koç'un "Hüseyin Aygün'ün kaçırıldığı doğru. Danışmanı serbest bırakıldı ancak kendisi hakkında bilgi alamıyoruz" görüşüne yer verdi. Haberde, PKK'nın ilk kez bir milletvekilini kaçırdığı da vurgulandı.

EL CEZİRE: Katar merkezli El Cezire televizyonu da internet sayfasında Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından kaçırılmasına geniş yer verdi. Ana muhalefet partisi CHP milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK'lılar tarafından kaçırıldığı belirtilerek, CHP Parti sözcüsü Haluk Koç'un, "İlk defa bir milletvekili terör örgütü tarafından kaçırıldı" sözlerine yer verildi. Haberde, PKK'nın geçmişte asker, sivil ve gazetecileri kaçırdığı hatırlatıldı.

PRESS TV:
İran'ın İngilizce yayın yapan devlet televizyonu Press TV de, Türkiye'deki ana muhalefet partisi CHP milletvekilinin PKK tarafından kaçırıldığını duyurdu. Haberde, CHP milletvekili Hüseyin Aygün'ün pazar günü Tunceli'nin Ovacık ilçesinde kaçırıldığı belirtilerek, olay hakkında PKK'nın henüz bir açıklama yapmadığı vurgulandı.

NEUE ZÜRCHER ZEITUNG:
İsviçre gazetesi Neue Zürcher Zeitung da, internet sayfasında yayınladığı haberde, Türkiye'de muhalefet partisi CHP'nin Kürt kökenli milletvekili Hüseyin Aygün'ün pazar günü PKK'lılar tarafından kaçırıldığını yazdı. Haberde, kaçırılma sonrası ordunun bölgede geniş çaplı bir operasyonla milletveki Aygün'ü aradığı belirtildi. Haberde ayrıca geçtiğimiz hafta 3 Türk askerinin PKK tarafından kaçırıldığı da hatırlatıldı.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
adsız - avatarı
adsız
VIP VIP Üye
26 Ağustos 2012       Mesaj #1817
adsız - avatarı
VIP VIP Üye
80 yaşındaki yaşlı kadın komşusunun kedisi tarafından balkonda saldırıya uğradı.



Önceki gün İngiltere'de alışılmamış bir olay yaşandı. Rnia adlı kedi, 80 yaşındaki Nora Scott'ı tam anlamıyla dövdü!

kedisaldiri



Komşusunun kedisi tarafından bahçede saldırıya uğrayan kadın, neye uğradığını şaşırdı. "Kan revan içinde kaldım! Eğer gözlüklerim gözümde olmasa, o kedi gözümü bile çıkarabilirdi" diyerek isyan eden Nora, bahçesindeki çiçekleri sevdiğini ama kedinin orda olup olmadığını görebilmek için hepsini kestiğini söyledi.

TAŞINMAYI BİLE DÜŞÜNDÜM

Taşınmayı bile düşünen Nora Scott, "26 yıldır aynı yerde yaşıyorum ama taşınmayı bile aklımdan geçirdim. Sonra da, bir kedi yüzünden neden ben taşınayım ki diye düşünerek vazgeçtim" dedi.

Rnia'nın sahibi ise kedisi tarafından saldırıya uğrayan Nora'dan özür diledi.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
ömr-ü bahar
adsız - avatarı
adsız
VIP VIP Üye
28 Ağustos 2012       Mesaj #1818
adsız - avatarı
VIP VIP Üye
Kart şifresini kaptıran yandı

Yargıtay kart şifresini kaptıranlar için 'gizliliğini koruyamıyorsan kusur sendedir' kararını verdi.

8ed6951d7a3e3ed710a4e95



Yargıtay, kredi kartı şifresi ve bilgilerinin kötü niyetli üçüncü şahıslar tarafından öğrenilmesinden doğan zararlarda, sorumluluk kriterlerini belirledi.
Akşam'ın haberine göre, kart bilgilerinin gizliliğini kendi kusurundan kaynaklanan sebeplerle koruyamayan tüketici, ortaya çıkan zarardan asli sorumlu olacak.
Ancak Yargıtay, kart dolandırıcılığı olaylarında bankalara düşen yükümlülüklere de dikkat çekti ve bunların yerine getirilmemesi halinde, zarardan bankaların da sorumlu olacağına karar verdi.
Yargıtay 13'üncü Hukuk Dairesi'nin kararına konu olay 2009 yılında Samsun'da yaşandı. Arama motorundan rastgele ulaştığı bir internet sitesine kredi kart bilgilerini veren tüketicinin şifresi, kötü niyetli üçüncü şahıslar tarafından öğrenildi. Tüketicinin kusurundan kaynaklanan bu durumdan faydalanan dolandırıcılar, internet üzerinden kart bilgilerini kullanarak, her seferinde 150 lira olmak üzere dört ayrı işlemde toplam 600 liralık alışveriş yaptılar. İnternetten gerçekleştirilen belgesiz alışverişi fark eden banka, dolandırıcılık olasılığına karşı kredi kartını bloke etti, ancak bu gelişmeyi kart sahibine bildirmedi. Kartın bloke edildiğini anlayan dolandırıcılar ise kendilerini kart sahibi olarak tanıtıp bankanın müşteri hizmetleri servisiyle bağlantıya geçip blokenin kaldırılmasını sağladılar. Ardından da, yine internet üzerinden belgesiz işlemle bin 600 liralık alışveriş daha gerçekleştirdiler.
'NİYE HABER VERMEDİN'
Bu gelişme üzerine banka, kart sahibine telefonla ulaşarak internet üzerinden yapılan işlemlerle ilgili bilgi verdi. Toplam 2 bin 200 lira dolandırıldığını anlayan kart sahibi, internet üzerinden yapılan belgesiz alışverişlerin ve kartın bloke işleminin kendisine bildirilmemesi nedeniyle doğan zarardan bankayı sorumlu tutarak dava açtı. Davaya bakan yerel mahkeme, 'kredi kartı sahiplerinin, kimlik bilgisi, kod numarası ve şifre gibi gizlilik gerektiren bilgileri korumakla yükümlü oldukları' gerekçesiyle davanın reddine karar verdi.
Davanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 13'üncü Hukuk Dairesi kart bilgilerinin gizliliğini koruyamayan tüketicinin asli kusurunun yanı sıra, bankanın da kusuru oranında sorumlu tutulmasına karar verdi. Yargıtay'ın gerekçeli kararında, internet veya diğer iletişim araçlarıyla yapılan belgesiz alışverişlerin ve bu işlemler nedeniyle kredi kartının bloke edilmesi durumunun, kart sahibine zamanında haber verilmemesi, dolandırıcılık olayında bankanın kusuru olarak açıklandı.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
ömr-ü bahar
adsız - avatarı
adsız
VIP VIP Üye
29 Ağustos 2012       Mesaj #1819
adsız - avatarı
VIP VIP Üye
Restoranda sigaraya uydudan takip

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kapalı mekanlardaki sigara yasağının GPS destekli mobil cihazlarla denetleneceğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Çalışanları Tütün Kullanımı Araştırması'nın sonuçları, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da katıldığı basın toplantısıyla açıklandı.
Türkiye'nin tütünle mücadelede başarılı bir çalışma yürüttüğünü, bu mücadelenin devam edeceğini anlatan Akdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu mücadeleye sahip çıktığını ifade etti.
Akdağ, 15 yaşın altında çocuk, hamile, kalp, astım ve akciğer gibi kronik hastalığı bulunanların yaşadığı evlerde sigara içilmemesi gerektiğini vurgulayarak, ''Bununla ilgili bir kanun yapsak uygulanmasının pratik zorlukları olabileceği şimdiden düşünülebilir. Özellikle hamile, çocuk ve sürekli hastalığı bulunanların yaşadığı hanelerde lütfen sigara içilmesin'' dedi.
Sağlık Bakanlığı Çalışanları Tütün Kullanımı Araştırması'nın sonuçlarıyla ilgili de bilgi veren Akdağ, sağlık çalışanları arasında sigara kullanma oranının yüzde 21'e düştüğünü bildirdi.
SİGARAYA GPS’Lİ TAKİP SİSTEMİ
Kapalı alanlardaki sigara yasağı ihlallerinin daha sıkı denetleneceğini açıklayan Akdağ, ''Kapalı alanlardaki ihlalleri önlemek için bazı yeni uygulamalara başlıyoruz. GPS destekli mobil cihazlarla izlemeye başlayacağız. Bu işimizi biraz daha kolaylaştıracak. 81 ildeki ekiplerimizle 4 yıl içinde 3 milyon 665 bin denetim yaptık. 82 bine yakın cezai işlem uyguladık ve 25 milyon liranın üstünde de idari ceza kesildi. Alo 171 Sigarayı Bırakma Hattı'na da 4 milyona yakın vatandaşımız müracaat etti.'' Dedi.
EYLÜL'DE BAŞLAYACAK
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Mustafa Aksoy, Bakanlığın 184 numaralı hattına sigara yasağı ihlali ihbarı geldiğinde, buraya GPS üzerinden yapılacak takiple en yakın ekibin yönlendirileceğini belirtti
Aksoy, yeni uygulamanın Eylül ayında başlayacağını açıkladı.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
ömr-ü bahar
adsız - avatarı
adsız
VIP VIP Üye
4 Eylül 2012       Mesaj #1820
adsız - avatarı
VIP VIP Üye
McDonald's ilk kez et satmayacak

Dünyanın önde gelen fast-food zinciri McDonald's, ilk kez vejetaryen restoran açacak. Hindistan'da açılacak restoranda et satışı olmayacak.







d354ed11a4888df998c3892



Dev fast-food zinciri McDonald's, dünyada ilk kez et satmayacağı bir restoran açacak.
Hindistan'da halkın çoğunluğunun vejetaryen olması nedeniyle şirket bu ülkede gelecek yıl 'vejeteryan restoran' açacak.
Hindistan'da nüfusun yüzde 80'i ineklerin kutsal hayvan olduğuna inanıyor. Hintlilerin dini inancı gereği et yememesi şirketi böyle bir karar almaya itti.
Amritsar kentinde açılacak restorana yenilerinin de eklenmesi planlanıyor. Hindistan'daki McDonald's'larda menünün yüzde 50'si vejetaryenlere göre hazırlanıyor.
Hindistan, McDonald's için henüz çok küçük bir pazar. ABD'li şirketin ülkede 271 restoranı bulunuyor. Dünya genelindeki toplam restoranların sayısı ise yaklaşık 33 bin.
ömr-ü bahar

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww