Arama

Medya Haber - Sayfa 21

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 660.108 Cevap: 1.864
KafKasKarTaLi - avatarı
KafKasKarTaLi
Ziyaretçi
29 Temmuz 2006       Mesaj #201
KafKasKarTaLi - avatarı
Ziyaretçi
BİNBAŞI CENAZESİNDE PROVOKASYON

Sponsorlu Bağlantılar
Bingöl'de Şehit Olan Özel Harekat Taburu Komutanı Binbaşı Adil Karagöz'ü 10 bin kişi uğurladı. Cenaz töreninde DTP provokasyonu oldu, halk galeyana geldi.

Bingöl’ün Genç İlçesi’nde teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Bingöl Jandarma Özel Harekat Taburu Komutanı Binbaşı Adil Karagöz 'ü 10 bin kişi uğurladı.

10 bin kişinin katıldığı cenaze töreni sırasında kortej güzergahındaki Demakrotik Toplum Partisi (DTP) il binası taşlandı, polis havaya ateş açtı. 40 yaşındaki şehit Binbaşı Adil Karagöz'ün annesi 60 yaşındaki Fatma Karagöz gözyaşı dökerken, “Vatan sağ olsun demeyeceğim. Çünkü bugüne kadar bir şey yapılmadı” diye tepki gösterdi. Şehidin dedesi 80 yaşındaki Halil Karagöz de 4 yıl askerlik yaptığını belirterek, “Şehit edilen torunumun üniformasını giyip, onun yerine teröristlerle çarpışmaya hazırım” diye konuştu.

Evli ve biri 8 diğeri 1 yaşında iki çocuk babası şehit Binbaşı Adil Karagöz için ilk tören bu sabah görev yaptığı Bingöl İl Jandarma Komutanlığı’nda yapıldı. Buradaki törene şehit binbaşının ailesi, yakınları, Bingöl Vali Vekili Sedat Sırrı Arısoy, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Osman Eker ile silah arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Sinir krizleri geçiren şehit Binbaşı Karagöz’ün eşi 34 yaşındaki Yasemin Karagöz’ü cenaze töreninde doktorlar sürekli sakinleştirdi. Gözyaşları içinde eşinin tabutuna sarılan ve güçlükle ayakta durabilen Yasemin Karagöz, duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Törende bir konuşma yapan Bingöl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ümit Yılmaz, şehidin kanının yerde kalmayacağını belirterek, “Adaletin, hoşgörünün timsali olan asil milletimiz, bugün şer güçler ve onların işbirlikcileri tarafından varlığına, birliğine ve dirliğine yönetilen insanlık dışı bir saldırı ile karşı karşıyadır” dedi. Albay Yılmaz, vatanı ve bayrağı kanlarının son damlasına kadar koruyup, lekesiz ve tertemiz gelecek nesillere teslim etmenin kendileri için namus borcu olduğunu kaydetti.

ANNENİN FERYADI

Şehit Binbaşı Adil Karagöz’ün cenazesi Bingöl'den askeri helikopterle, toprağa verilmek üzere memleketi Osmaniye'ye getirildi. Son 15 yılda 179 asker, 6 polis, 4 öğretmenini şehit veren Osmaniye’nin bu yıl 8’inci şehidi olan Binbaşı Karagöz’ün cenazesini taşıyan helikopter Garnizon Komutanlığı’nın pistine indi. Cenaze helikopterden Osmaniye Belediyesi’nin cenaze arabasına alınıp, Yeni Mahalle’deki babaevine götürüldüğünde evdeki ailesi ve yakınlarının gözyaşları feryat olup, yankılandı.

Seçkin bir subay olan oğlunun şehit olduğu haberini aldıktan sonda iki gündür uyumayan ve iğnelerle ayakta durabilen 2’si kız 4 çocuk annesi Fatma Karagöz, cenazenin eve getirilmesini beklerken feryat etti. Her şehit cenazesinde ‘vatan sağ olsun’ denildiğini söyleyen Fatma Karagöz, “Ben ‘vatan sağ olsun’ demeyeceğim. Çünkü bugüne kadar hiçbir şey yapılmadı. Olan bize oluyor, ateş düştüğü yeri yakıyor. Öksüz kalan kuzularımıza (torunları) ben şimdi ne diyeceğim, ne cevap vereceğim? Oğlum şehit oldu içim yanıyor” diye haykırdı.

Şehit Binbaşı Karagöz'ün kızkardeşi 35 yaşındaki Dilek Şahin, “Bir Adil Karagöz gitti, bin Adil Karagöz gelecek” derken, babası 65 yaşındaki İlyas Karagöz de “20 yıldır şehit kanları akıyor ‘dur’ diyen yok. Bugüne kadar her şey söylendi ama bir şey yapılmadı. Çıkıp, mesajlar veriliyor. Mesajı alan olmadı, bir şey yapan olmadı. Gereken yapılmalı, ne yapılması gerekiyorsa yapılmalı. Şehit kanları artık durmalı” diye konuştu.

Binbaşı Karagöz'ün dedesi 80 yaşındaki Halil Karagöz, 4 yıl askerlik yaptığını, gerekirse bir 4 yıl daha askerlik yapmaya hazır olduğunu söyledi. Terörün artık kökünün kazınması gerektiğini belirten Halil Karagöz, “Torunum şehit oldu. Ben de elbisesini, üniformasını giyip, onun intikamını alacağım. Devlet var olsun, sağ olsun, ama bir şey de yapsın. Devlet görevini yapıyor ama yanlışlık olabilirse bilemem. Ben de ne yapılması gerekirse yaparım. Yaşım 80, gerekirse yine askere giderim” dedi.

DTP’YE TAŞ YAĞMURU

Şehit binbaşının cenazesi babaevinden alınıp, törenin yapılacağı 3 kilometre uzaklıktaki Büyük Cami’ye götürülürken yaklaşık 10 bin kişilik bir kortej oluştu.

PKK aleyhine sloganlar atılıp, tekbir getirerek ilerleyen kortej DTP il binası önüne gelindiğinde, önde yürüyenlerin açtığı 50 metrekarelik bayrağa bu binadan taş atıldığı ileri sürüldü ve halk galeyana geldi. Zemin katı ve birinci katında işyerleri bulunan binanın üçüncü katındaki DTP il merkezi taş yağmuruna tutuldu. Camları kırılan bina tahrip edilirken, seken taşlarla hafif yaralananlar, yüzleri kan içinde kalanlar oldu.

Güvenlik güçleri olayın daha tırmanıp lince dönüşmesini önlemek için havaya ateş açtı. Kortejdeki bazı kişiler galeyana gelen halkı yatıştırmak için konuşmalar yaptı ve bir süre sonra taşlı saldırı son buldu.

Olay sırasında parti binasında olduğunu söyleen DTP Osmaniye İl Başkanı Bedri Aslan, olayın provokasyon olduğunu ileri sürdü. Kortej geçerken kimsenin dışarı çıkmadığını söyleyen Aslan, “Partinin bütün camları kırıldı. Alt kattaki işyerlerinin de camları kırıldı. Polis onları durdurdu. Kortej geçtikten sonra da bizi güvenlik amacıyla çıkartıp, partiyi boşaltmamız istendi” dedi. Kortejin geçişinden önce 3 gencin parti binasına gelip Türk bayrağı asılmasını istediğini, bayrağın zaten asılı olduğunu söylediklerini anlatan Aslan, “Belki birileri bizim binanın damına çıkıp, provokasyon amacıyla grubu taşlamış olabilir” dedi.

Kortej cuma namazı öncesi Büyük Cami'ye ulaştı. Burada yapılan konuşmalarda terör lanetlendi ve kılınan namazın ardından şehit Binbaşı Adil karagöz, Asri Mezarlık'taki Şehitlik'te toprağa verildi.

YILLIK İZNİNE GELECEKTİ

Şehit Binbaşı Adil Karagöz’ün kardeşi 34 yaşındaki Osman Karagöz, ağabeyiyle en son iki hafta önce telefonla görüştüğünü ve izin alınca geleceğini belirttiğini söyledi.

Osman Karagöz, “Ağabeyim bize işiyle ilgili bir şey anlatmazdı. Buraya en son 2 yıl önce geldi. En son görüşmemizde yıllık iznini burada geçirmek istediğini söylemişti. Şimdi cenazesi geldi. Yaklaşık bir yıl önce Van’ın Gürpınar İlçesi kırsal kesiminde PKK’ya yönelik sürdürülen ve 15 teröristin öldürüldüğü operasyona katılmıştı. Operasyonun ardından kendisine onur belgesi verilmişti” dedi.
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
29 Temmuz 2006       Mesaj #202
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
Kuşadası şehidine ağladı !
Dünkü uçak kazasında şehit olan Pilot Yüzbaşı Sezginer, Kuşadası'nda toprağa verildi !
Sponsorlu Bağlantılar
Medya Haber
28 Temmuz 2006 23:29


Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda F-5A uçağının düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Akgün Sezginer'in (31) cenazesi, memleketi olan Kuşadası'nın Davutlar beldesinde toprağa verildi.

Davutlar Merkez Camii'nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazına, Aydın Valisi Mustafa Malay, Aydın Garnizon Komutanı Tümgeneral Faik Canpolat ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende şehit yüzbaşı Sezginer'in annesi Nezihe Sezginer, uzun süre tabutun başında gözyaşı döktü. Şehit yüzbaşının pilot olan eşi Ebru Sezginer ise ayakta durmakta zorluk geçerken, uzun süre 5 yaşındaki oğluna sarılarak ağladı.

Baba Erdal Sezginer, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun vatan için şehit olduğunu belirterek, ''Her ne kadar yüreklerimiz acı içinde yansa da şehit babası olmaktan gurur duyuyorum'' diye konuştu.

Şehit pilotun cenazesi, daha sonra belde şehitliğinde defnedildi.

Yüzbaşı Akgün Sezginer'in pilotluğunu yaptığı F-5A uçağı, dörtlü kol uçuşu için Konya 3. Ana Jet Üssü pistinden kalkışından hemen sonra düşmüştü. Kazada Sezginer'in yanısıra hava istihkam erler Uğur Özdemir ve Erdoğan Alagöz de yaşamlarını yitirmişlerdi.

Türk Yıldızları hava akrobasi takımında da 2 yıl görev yapan Sezginer, kendisi gibi pilot olan Ebru Sezginer ile evli ve 5 yaşında bir çocuk babasıydı.
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
29 Temmuz 2006       Mesaj #203
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
hilal resim gokyuzu
GÖKYÜZÜ BU AKŞAM 'AY YILDIZ'A BÜRÜNECEK


Ay, ince hilal evresinde bu akşam Mars gezegeninin önünden geçecek. Örtülmeden önceki görüntü, Türk Bayrağı'ndaki 'ay-yıldızı' andıracak.
27 Temmuz 2006 Perşembe 15:33
ANKARA - Ay, ince hilal evresinde bu akşam Mars gezegeninin önünden geçecek. Örtülmeden önceki görüntü, Türk Bayrağı'ndaki 'ay-yıldızı' andıracak.
ODTÜ Amatör Astronomi Topluluğu Üyesi Tunç Tezel'den alınan bilgiye göre, gökyüzünde Türk Bayrağı'nı andıran görüntünün görülebilmesi için Ay'ın 30 günlük turu sırasında birkaç parlak yıldız ya da gezegenden birine çok yakın görünmesi, hatta bunların önüne geçmesi gerekiyor. Ancak, Ay'ın yörüngesi, gezegenlerin dolandığı tutulum düzlemine eğik olduğundan, Ay, her turunda parlak yıldız veya gezegenlerin önüne geçemiyor. Bu nedenle, Türk Bayrağı'ndaki ay-yıldız görüntüsü, gökyüzünde seyrek olarak yineleniyor.
Kastamonu-Ankara-Konya-Antalya hattı ve batısındaki vatandaşlar bu akşam, böyle bir görüntüyü seyretme imkanı bulabilecekler. Ay, bu akşam 21.17-21.25 saatleri arasında ince hilal evresinde, Mars gezegeninin önünden geçecek. Örtülmeden önceki görüntü, Türk Bayrağı'ndaki 'ay-yıldızı' andıracak.
Bu muhteşem gökyüzü olayını görebilmek şu hususlara dikkat edilmesi gerekiyor:
'-Güneş battıktan yaklaşık 45-50 dakika sonra batı yönünde çıkacak Ay ve Mars oldukça soluk görünecekler.
-Bu gözlemin başarılı olması için öncelikle havanın temiz ve bulutsuz olması gerekiyor.
-Bu gök olayı sırasında Ay ve Mars neredeyse batmak üzere olacağından, batı yönünde açık ve temiz ufuk çizgisi olan bir gözlem noktası bulunması gerekiyor.
-Eğer bu koşullar gerçekleşirse, gözlem yapılan yere göre 21.17-21.25 saatleri dolaylarında kırmızı Mars, 1-2 saniye içinde Ay'ın arkasında kalarak gözden kaybolacak. Bu örtülme olayı, Kastamonu-Ankara-Konya-Antalya hattının doğusundan görülemeyecek.'
Türk Bayrağı'ndaki gibi bir 'ay ile yıldızı' bir daha görmek için 15 Temmuz 2012 sabahı, Ay'ın Jüpiter'in önünden geçişini beklemek gerekecek.
ramsstein - avatarı
ramsstein
Ziyaretçi
30 Temmuz 2006       Mesaj #204
ramsstein - avatarı
Ziyaretçi
ARMED FORCES JOURNAL - Blood borders - June 2006

sagdaki harita bakmalik. next-e basin.
KafKasKarTaLi - avatarı
KafKasKarTaLi
Ziyaretçi
30 Temmuz 2006       Mesaj #205
KafKasKarTaLi - avatarı
Ziyaretçi
ISPARTA ŞEHİTLER İÇİN AYAKTAMedya HaberSokaklara dökülen binlerce Ispartalı vatandaş, hainleri lanetledi.“Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” diye sloganlar atıldı. Şehitler için dualar edildi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin düzenlediği “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” mitingi halkı sokağa döktü. Şehitler için dualar edildi.
Isparta şehitler için yürüdü
“Şehitler ölmez, vatan bölünmez” mitingine katılan gencinden yaşlısına, binlerce insan teröre ve örgütüne lanet yağdırdı.
Türkiye Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi tarafından organize edilen “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” mitingi, gerçekleştirildi. Mitingde, Isparta halkı tek yumruk oldu ve hep bir ağızdan teröre lanet yağdırarak Türkiye’nin teröre olan kinini bir kere daha gözler önüne serdi.

Geniş katılım
Siyasi partilerden sivil toplum örgütlerine, şehit ailelerinden minik çocuklara kadar yüzlerce vatandaş, ellerine aldıkları ay yıldızlı bayraklarla İstasyon Meydanı’nda hem şehitleri yad etti, hem de teröristbaşı Öcalan’a ve teröre kin kustu. Türkiye Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şube Başkanı Emin Pınar, son zamanlarda daha çok gündeme gelen terör olaylarında al bayraklara sarılarak ocaklarına gönderilen şehitlerin çoğalmasından dolayı derin üzüntü duyduklarını belirterek terör belasının bir an önce önlemesi gerektiğinin altını çizdi.
Miting için Isparta’ya gelen Türkiye Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran ise yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 1984 yılından buyana 55 bin şehit ve 35 bin malül gazi verdiğini belirterek, bu akan kanın artık durmasını istedi.

Kimse bölemez
Uran, “Bugün burada bizi bölmeye çalışan hainlere bu ülkeyi bölemezsiniz diye toplandık. Bu coşkulu kalabalık, ülkenin bölünmez bütünlüğünü en güzel göstergesi ve teminatıdır.. Kimse bu ülkeyi bölemez” dedi. Siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı mitingte şehitler için dua etti. Mitinge ve duaya; çevre sakinleri de gerek balkonlarına astıkları Türk bayrakları, gerekse okudukları dualarla destek verdi.
Kalabalık topluluk, İstasyon Caddesi’nden başlayarak Atatürk anıtına kadar ’Kahrolsun PKK’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Vur vur inlesin PKK dinlesin’, ‘Ne mutlu Türküm diyene’, ‘PKK’ya karşı omuz omuza’sloganlarını attılar.
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
30 Temmuz 2006       Mesaj #206
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
BAYKAL _ ÜLKÜCÜ YAKINLAŞMASI SÜRÜYOR..


CHP lideri Baykal’ın Giresun mitinginde MHP’liler yine ön saflardaydı..


Medya Haber

29 Temmuz 2006 17:03

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, Sivas’ın ardından Giresun’da da MHP’lilerin “ilgisi” ile karşılaştı. Giresun’daki fındık mitinginde Baykal’ı dinlemeye gelenler arasında MHP İl Başkanı da vardı. Sivas’ın ardandan Giresun’da da Deniz Baykal’ı izlemeye gelenler arasında MHP’liler vardı.

Geçen hafta gittiği Sivas Divriği’de CHP liderini karşılamaya gelenler arasında mhp’lilerin de yer alması dikkat çekmişti. CHP lideri Giresun’da da benzer bir tabloyla karşılaştı.

Osmanağa Meydan’ındaki fındık mitingini izleyenler arasında MHP Giresun İl Başkanı Mahmut Karakuş’un da bulunduğu, MHP İl Başkanı’nın Baykal’ın yanına giderek, “hoşgeldiniz” dediği belirtildi. Baykal geçen hafta, kendisini karşılamaya gelenler arasında MHP’lilerin bulunmasına ilişkin bir soru üzerine “Tespit ve söylemlerimize herkesin ilgi duyma hakkı var” demişti.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Temmuz 2006       Mesaj #207
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Yıldızı parlayan site
Medya Haber

Kasım 2005"te, ABD"de 3.5 milyon dolarlık risk sermayesiyle kurulan 'YouTube.com" sitesi, 2006"yla birlikte ulaştığı rakamların ardından yeni ekonominin yeni yıldızı olmaya aday. Geçtiğimiz yıl, sessiz sedasız adından söz ettirmeye başlayan YouTube, geniş bant internet fırsatını en iyi biçimde değerlendiren firmaların başında geliyor.

Sadece Haziran ayı içerisinde YouTube.com adresinde izlenen videoların sayısı 2 milyarı geçmiş durumda. Sitede günlük olarak izlenen video sayısı şu günlerde 100 milyonu buluyor. YouTube video arşivine her gün yaklaşık 65 bin yeni video ekleniyor ve ayda 20 milyon tekil kullanıcı YouTube.com adresini ziyaret ediyor. Merkezi California"da bulunan firmada sadece 30 kişi çalışıyor. Bu arada, risk sermayesi sağlayan Sequoia Capital, sitenin yoğun ilgi görmesinin ardından 8 milyon dolarlık ek bir destek daha sağlamış durumda.

Şu anda tek başına online video pazarının yüzde 30"dan fazlasını elinde bulunduran firma yetkililerinin verdiği bilgilere göre sitede en çok amatörler tarafından çekilmiş 2 dakikayı geçmeyen komik videolar ilgi görüyor. Yükle, ara, paylaş YouTube, kendine has teknolojisiyle oldukça başarılı bir video yükleme, arama ve paylaşma sitesi. Bu sitede herkes kendi çektiği video görüntülerini başka kullanıcılarla paylaşıyor.

Savaş görüntüleri, efsanevi filmlerden kareler, şarkı söyleyenler, dans edenler, rol kesenler, komiklik yapanlar... YouTube sitesindeki görüntüler sadece amatör kullanıcıların kayıtlarından oluşmuyor. Bu sitede, reklam filmleri, çizgi filmler ve kısa filmler gibi profesyonel çekimleri de bulubilmeniz mümkün. Siteye üye olup, kendi çektiğiniz video görüntülerini sisteme kaydedebileceğiniz gibi, siteye üye olmadan sistemdeki tüm görüntüleri izleyebilmeniz de mümkün.

Kullanıcılar ayrıca, ilgili görüntüleri başka kullanıcılarla paylaşabildiği gibi, görüntüler hakkında yorum da yapabiliyor. YouTube.com"daki video"lara ulaşmanın en kolay yolu, sitedeki 'arama" bölümünü kullanmak. Yukarıdaki video görüntülerine, bu yolla, ilgili konu başlıkları yazılarak ulaşılabiliyor.

YouTube"u sallayan Türkler YouTube, Türkiye"deki kullanıcılar tarafından da oldukça ilgi görüyor. Türkiye ile ilgili pek çok başlık altında farklı tarzda görüntülere ulaşabilmek mümkün oluyor. Son olarak YouTube"da Cenk ve Kemal isimli iki yetenekli gencin amatör bir kamerayla çektikleri 'Turkish Barbie Girl" isimli video klip büyük ilgi gördü. İnternette e -posta yoluyla hızla yayılan klip sayesinde bu iki genç adeta bir internet starı haline geldi. Amatör olarak çekilen klibin gösterim sayısı 623 bini bulmuş durumda. Bu klibin ardından ikili, pek çok farklı klibe de imzasını atmış durumda.
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
31 Temmuz 2006       Mesaj #208
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
Medya Haber
Gazeteci Duygu Asena öldü!


Gazeteci-yazar Duygu Asena, beyin tümörü nedeniyle tedavi görmekte olduğu VKV Amerikan Hastanesinde vefat etti. Türkiye'de feminist hareketin öncülerinden gazeteci-yazar Duygu Asena'nın (60) ''solunum durması'' nedeniyle vefat ettiği açıklandı. Vehbi Koç Vakfı (VKV) Amerikan Hastanesinden yapılan yazılı açıklamada, Duygu Asena'nın, 27 Temmuz Perşembe sabahı ''ani solunum sıkıntısı ve yüksek ateş'' şikayetleriyle hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Duygu Asena'nın, bugün saat 04.45'te ''solunum durması'' nedeniyle, tedavi gördüğü genel yoğun bakım ünitesinde vefat ettiği bildirilen açıklamada, Asena'nın 2 yıldan bu yana beyin tümörü teşhisi ile tedavi gördüğü kaydedildi.

ÖZGEÇMİŞİ

Gazeteci-yazar Duygu Asena, 19 Nisan 1946'da İstanbul'da doğdu. Atatürk'ün yaveri CHP milletvekillerinden Ali Şevket Öndersev'in torunu olan Duygu Asena, Kadıköy Özel Kız Koleji, ardından İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde pedagoji bölümünden mezun oldu. Asena, Haseki Hastanesi Çocuk Kliniği ve İstanbul Üniversitesi Çocuklarevinde pedagog, bir reklam şirketinde metin yazarı olarak çalıştı. Gazeteciliğe 1972 yılında Hürriyet Gazetesinde başlayan Asena, Kelebek Gazetesinde köşe yazarlığı, Ayrıntılı Haber Gazetesinde muhabirlik yaptı.

1976-78 yılları arasında Man Ajansta metin yazarlığı görevinde bulunan, 1978'de Gelişim Yayınlarına Genel Yayın Yönetmeni olarak giren Asena, ''Kadınca'', ''Onyedi'', ''Ev Kadını'', ''Bella Bayan'', ''First'', ''Kim'', ''Negatif'' dergilerini yönetti. Bu dönemde Söz, Sabah, Güneş gazetelerinde köşe yazarlığı, yöneticilik ve röportaj yazarlığı yapan Asena, 1992-1997 yılları arasında TRT-2'deki ''Ondan Sonra'' programını hazırlayıp sundu. Duygu Asena, Milliyet Gazetesinde başladığı köşe yazarlığını Cumhuriyet, Yarın ve Vatan gazetelerinde sürdürdü. Asena, 1987 yılında yayınlanan ve bir yıl içinde 40 baskı yaparak satış rekoru, ardından filme çekilerek gişe rekoru kıran ''Kadının Adı Yok'' kitabıyla ünlendi.

Bu kitap, 1998 yılında Başbakanlık Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu tarafından muzır bulunarak yasaklandı. İki yıl süren dava sonucunda yayımına tekrar izin verilen kitap, aynı yıl yönetmen Atıf Yılmaz tarafından filme alındı. Gazeteci-yazar Asena, bu kitabın devamı niteliğinde olan ''Aslında Aşk Da Yok'' kitabını yayınladı. Asena'nın, ''Kadının Adı Yok-1987'', ''Aslında Aşk Da Yok-1989'', ''Kahramanlar Hep Erkek-1992'', ''Değişen Bir Şey Yok-1994'', ''Aynada Aşk Vardı-1997'', ''Aslında Özgürsün-2001'', ''Aşk Gidiyorum Demez-2003'' ve ''Paramparça-2004'' isimli kitapları bulunuyor. Duygu Asena ayrıca, ''Umut Yarıda Kaldı'', ''Yarın Cumartesi'', ''Bay E'' adlı 3 filmde rol aldı.
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
31 Temmuz 2006       Mesaj #209
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
uzay ucan daire


BİLİM ADAMLARI UZAYDA EVRENİN EN BÜYÜK CİSMİNİ BULDU


Bilim adamları, 200 milyon ışık yılı genişlikte ve amip benzeri bir yapıya sahip olan, galaksilerden ve gazdan oluşan yapının evrenin en büyük cismi olduğunu açıkladı.
30 Temmuz 2006 Pazar 00:06
Bilim adamları, 200 milyon ışık yılı genişlikte ve amip benzeri bir yapıya sahip olan, galaksilerden ve gazdan oluşan yapının evrenin en büyük cismi olduğunu açıkladı.
Lyman alfa blob'u (binary large object'in kısaltması: ikili büyük cisim) adı verilen cisim, Büyük Patlama'yla evrenin ortaya çıkışından 2 milyar yıl sonra oluştuğu tahmin edilen üç uzantının birleşmesinden oluşuyor.
Hawaii'deki Mauna Kea Gözxlemevi'nde bulunan Subaru ve Keck teleskopları sayesinde bulunan galaksiler, birbirlerine evren ortalamasının dört katı kadar yakınlıkta sıkışmış olarak bulunuyor.
Bilim adamlarının tahminlerine göre, gaz kabarcıklarının bazıları yaklaşık 400 bin ışık yılı genişlikte. Bu da en yakınımızdaki galaksi olan Andromeda'nın çapının neredeyse iki katına denk geliyor.

İki teori
Gökbilimciler, evrenin ilk zamanlarında doğan yıldızların süpernova olarak patladığını ve daha sonra etrafa yayılarak evrendeki gaz kabarcıklarını oluşturduğunu düşünüyor.
Başka bir teori ise bu kabarcıkların, daha sonra yeni galaksilerin doğmasını sağlayan devasa gaz kozaları olduğunu söylüyor.

Daha büyükleri de olabilir
Evrenin en büyük cisminin bulunması, bilim adamlarının evrene daha geniş bir perspektiften bakarak yapısının nasıl olduğunu anlamalarını sağlayacak.
Japonya'daki Tohoku Üniversitesi'nden Ryosuke Yamauchi, "bu büyüklükte bir cisim ve yoğunluğu, evrenin ilk zamanlarında çok nadir görülen bir durum" diyor:
"Keşfettiğimiz yapı ve diğerleri, büyük ihtimalle, yüzlerce galaksilik kümelerden oluşan çok daha büyük yapıların müjdecileri olabilir."
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
31 Temmuz 2006       Mesaj #210
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
ZAPSUTEPKC4B0
FINDIKÇILARIN ZAPSU AYAKLANMASI!..

Ordu'daki dev mitingde çiftçiler hükümetin fındık politikasına tepki gösterdi. Erdoğan'ın danışmanı Zapsu'nun maketi yakıldı. BEŞ bin kişinin oturma eylemi yaptığı Ordu-Samsun karayolu 9 saat trafiğe kapandı. Polis ve jandarma güç kullanarak yolu açabildi.

Hükümete tepki gösteren çiftçiler Zapsu'nun maketini yaktı, yolu kapattı.

Ordu'daki dev mitingde çiftçiler hükümetin fındık politikasına tepki gösterdi. Erdoğan'ın danışmanı Zapsu'nun maketi yakıldı. BEŞ bin kişinin oturma eylemi yaptığı Ordu-Samsun karayolu 9 saat trafiğe kapandı. Polis ve jandarma güç kullanarak yolu açabildi.


Ordu'nun dereleri Zapsu'ya karşı aktı

Ordu'da 100 bin fındık üreticisi hükümete yüklenirken, Başbakan'ın danışmanı Cüneyd Zapsu hedef adam oldu. Zapsu'nun maketini yakan üreticiler "Zapsu nereye akıyor?" yazılı pankart açtı.

Ordu'da 100 bine yakın çiftçi hükümete seslenerek fındığa sahip çıkmaya çağırdı. Türkiye'nin 81 ilinden çiftçilerin de Ordu'ya gelerek fındık üreticisine destek verdiği mitingde 'Hükümet istifa' sloganları atılırken Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Cüneyt Zapsu'nun maketi asıldı. Mitingde çiftçilerin karayolunu trafiğe kapatması üzerine olay çıktı. Ordu Cumhuriyet Meydanı'nda Türkiye Ziraat Odaları, Muhtarlar Derneği ve Esnaf Odaları tarafından düzenlenen fındık mitingine katılan çiftçiler fındık fiyatının 7 YTL' den 2 YTL'ye düşmesinden sorumlu tuttuğu Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Cüneyt Zapsu'nun temsili maketini meydanda astı. Temsili Zapsu maketinin yanı sıra "Türk Fındığını çalarken yakalandı, Cezası idam" yazılı bir pankart da asıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda Ordu,Giresun, Trabzon ve Samsun Emniyet müdürlüklerinden takviye olarak gelen bin 500 polis görev aldı. Fındık üreticileri pankartlarda "Hükümet İstifa, Bu şarkı bitti sandıkta görüşürüz", "Fındıkta ne don, ne fon hazin son 2 YTL", "Biz Ağlarken Gülenlerden Hesap Soracağız" yazıları yer aldı.

'AŞIMIZ, EKMEĞİMİZ FINDIK'
Mitingde bir konuşma yapan Ordu Ziraat Odası Başkanı Onur Şahin, "81 ilden gelen vatandaşlarımızı selamlıyorum. Burada Türkiye var. Burada milletin efendisi var. Burada fındığın son kalesi var. Bizim fındığın içini boşaltmak isteyenleri sandıkta da asarız, meydanda da asarız" diye konuştu. Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ise 'Hükümet istifa' sloganları ile çıktığı otobüsün üzerinden yaptığı konuşmada, şunları söyledi: "Karadeniz'in en önemli ürünü olan fındık yerlerde sürünüyor onun için bu meydanlardayız. Türk tarımı üzerine oyun kuranları, kuruldukları sahneden al aşağı etmek için buradayız. Maliyeti 3,5 YTL olan fındık 2 YTL'nin altına düştü." Cüneyd Zapsu'yu da eleştiren Bayraktar, "Fındık politikasını yönetenin, Başbakan danışmanı olan fındık tüccarını kim olduğunu biliyor musunuz. Evet, Cüneyt Zapsu'yu tanıyorsunuz. Fındık tüccarı olan bu zat yani Cüneyt Zapsu haddini aşmış beni mahkemeye vermiş. Zapsu'ya sesleniyorum: Bir değil bin kere mahkemeye versen yine de yolumuzdan vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

findik miting

ORDU'DAKİ OLAYLI FINDIK MİTİNGİNDE 40 KİŞİ YARALANDI


Ordu'da dün düzenlenen 'Fındık Mitingi'nde çıkan olaylar nedeniyle 16'sı güvenlik görevlisi toplam 40 kişinin yaralandığı, 38 kişinin de gözaltına alındığı bildirildi.
ORDU - Ordu'da dün düzenlenen 'Fındık Mitingi'nde çıkan olaylar nedeniyle 16'sı güvenlik görevlisi toplam 40 kişinin yaralandığı, 38 kişinin de gözaltına alındığı bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, 'Fındık Mitingi' sonrasında yaklaşık 9 saat Ordu Samsun karayolunu trafiğe kapatan göstericilere güvenlik güçleri biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.
Göstericiler dağıtılırken çıkan olaylarda 38 kişi gözaltına alındı, 16'sı polis, 24'ü sivil olmak üzere toplam 40 kişi vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı.
Gözaltına alınan 38 kişinin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğünde sorgulamalarının sürdüğü kaydedildi.
Olaylar sırasında 4 sivil aracın camı kırıldı, 1 polis panzeri ve 2 araç hasar gördü.
Bu arada, jandarma ekipleri karayolunda araç geçişlerini sağlamak için gece boyunca güvenlik önlemlerini sürdürdü. Polis ekipleri de, zırhlı araçlarla kent merkezinde güvenlik önlemi aldı.

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww