Arama

Medya Haber - Sayfa 19

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 660.770 Cevap: 1.864
eros_sonya - avatarı
eros_sonya
Ziyaretçi
17 Temmuz 2006       Mesaj #181
eros_sonya - avatarı
Ziyaretçi
Arazi taraması yapan güvenlik güçleri ile PKK arasında Siirt’in Eruh ilçesinde çıkan çatışmada 7 er ve 1 korucu şehit oldu. Acı haberle 8 aile yıkıldı. Mersinli şehit er Yalçın Duman’ın annesi Gülsüm Duman ve babası Şahin Duman "Ciğerimiz yandı, tek oğlumuzdu" diye feryat etti.

Sponsorlu Bağlantılar

SİİRT’in Eruh ilçesi’ne bağlı Dağdöşü Köyü kırsal kesiminde arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri, önceki gece 22.00 sıralarında kalabalık bir grup teröristle karşılaştı. Burada çıkan çatışmada 7’si asker, 1’i korucu 8 güvenlik görevlisi şehit oldu. Şehitlerin isimleri şunlar: Jandarma Komando Çavuş Yalçın Duman (Mersin), Jandarma Komando Onbaşı Kamil Alkan (İzmir-Ödemiş), Jandarma Komando Er Orçun Yaldır (Konya), Jandarma Komando Er Emrah Öztürk (Tekirdağ-Şarköy), Jandarma Komando Er Mustafa Akmansoy (İzmir-Kemalpaşa), Jandarma Komando Er Erdal Güneş (Tunceli), Piyade Komando Er Sedat Akca (Ankara-Polatlı) ve köy korucusu Osman Sarın (Siirt).

OPERASYON SÜRÜYOR
Karanlıktan yararlanarak dağlık kesime doğru Medya Haberkaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla çatışma bölgesine Şirvan, Eruh, Pervari ve Siirt’ten de takviye askeri timler sevkedildi. Havanın aydınlanmasıyla birlikte Kobra helikopterleri PKK’lıların kaçtıkları yöne doğru olan alanı yoğun biçimde bombaladı. Sikorsky helikopterleri de, teröristlerin kaçış güzergahlarını kesmek amacıyla bazı noktalara özel eğitimli komando timleri indirdi. Çok sayıda korucunun da katıldığı operasyon aralıksız sürüyor.

OCAKLARI SÖNSÜN

Şehit Jandarma Komando Çavuş Yalçın Duman’ın Mersin Hal Mahallesi’nde Türk Bayrağı asılı evde yaşayan annesi Medya HaberGülsüm Duman, oğlunun şehit olduğu haberini eve gelen askerlerden aldı. Duman, "Bizim ciğerimiz yandı. Allah’ta onlarınkini yaksın. Allah’ta onların ocağını söndürsün, onların da ciğerleri sızlasın. Tek oğlum vardı. Onu da kaybettim" dedi.

EVLİLİK YILDÖNÜMÜNDE
Jandarma komando er Mustafa Akmansoy’un İzmir’deki evine ateş düştü. Henüz altı aylık asker olan Akmansoy’un acı haberini evlilik yıldönümlerinde alan eşi Zeliha Akmansoy, son telefon konuşmasını anlatarak, "Operasyona çıktıklarını söyledi. Bana evlilik yıldönümümüzü hatırlatarak ’önümüzdeki yıllarda çocuklarımızla birlikte daha mutlu kutlarız. Şimdi vatanıma hizmet ediyorum’ dedi" diyerek ağladı.
Medya Haber
AMCASI KIBRIS ŞEHİDİ
Ödemişli şehit Onbaşı Kamil Alkan’ın aynı ismi taşıyan amcasının da 1974 yılında Kıbrıs’ta şehit düştüğa öğrenildi.

GURURLUYUM
20 yaşındaki Piyade Komando er Sedat Akca’ın Polatlı’nın Karaahmet Köyü’nde oturan ailesi yasa boğuldu. Baba Salih Akcan oğlunu vatan için şehit verdiğini belirtirken, "Evlat acısı yüreğimi parçalıyor. Ancak ben de vatan için evladımı şehit vermenin gururunu yaşıyorum" dedi.Medya Haber

İZNİ ERTELEDİ ŞEHİT OLDU
Şehit jandarma komanda er Orçun Yaldır’ın aynı gün izne çıkacağı ancak operasyon nedeniyle iznini 10 gün ertelendiği öğrenildi. Acılı ağabey Sefa Sualp "Kardeşim, karıncayı bile incitmezdi. Vatan uğruna canını verdi. Vatan sağolsun" dedi. Konyalı şehit Orçun Yaldır’ın amcasının oğlunun 11 yıl önce Şırnak’ta, 6 yıl önce de dayısının Mardin’de şehit olduğu öğrenildi.

ÇAPAYLA BÜYÜTTÜM
Şarköylü Jandarma Komando Er Emrah Öztürk’ün babası İsmet Öztürk oğlunu tarlalarda çapa yaparak büyüttüğünü Medya Habersöyleyerek, "Son telefon konuşmamızda yeni asker olduğu için operasyonlara götürülmediğini söylemişti. Duyunca ciğerim yerinden koptu. Hep bizim gibi yoksul insanların çocukları ölüyor. Ülkeyi yönetenlerin çocukları neden buralara gitmiyor. Çocuğumu vicdansızlar öldürsün diye mi büyüttüm" diyerek gözyaşı döktü. Anne Nursel Öztürk ise, acı haberi alınca baygınlık geçirdi.

Yalçın Duman’ın 45 gün kadar önce izne geldiğini söyleyen baba Şahin Duman, "Askerliği 24 Kasım’da bitecekti. Şimdi ne desek boş" diye konuştu. Şehit erin kız kardeşi Elçin ise, bir odaya kapanarak abisinin fotoğrafına bakarak gözyaşı döktü.

KafKasKarTaLi - avatarı
KafKasKarTaLi
Ziyaretçi
18 Temmuz 2006       Mesaj #182
KafKasKarTaLi - avatarı
Ziyaretçi
TÜRKİYE ŞEHİTLERİNİ DUALARIYLA UĞURLUYOR

Sponsorlu Bağlantılar
Medya HaberSiirt’te PKK ile çıkan çatışmada şehit düşen 7`si asker 8 şehitten 3`ü toprağa verilirken Van`da şehit düşen polis memurunun cenazesi düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı


Siirt`in Eruh ilçesinde güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada, şehit olan 7 er ve erbaş ile bir köy korucusundan oluşan 8 şehitten 3`ünün cenazesi bugün dualarla toprağa verildi.

Çatışmada şehit düşen Komanda Çavuş Yalçın Duman’ın cenazesi Mersin`de düzenlenen törenle toprağa verildi.Muğdat Camiinde düzenlenen törene, şehit Yalçın Duman`ın babası Şahin Duman, annesi Gülsüm Duman, kız kardeşi Elçin Duman ile yakınları, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, vali yardımcıları, Cumhuriyet
Başsavcısı Cemil Kuyu, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur
Oral, İl Jandarma Alay Komutanı Cahit Hüsrev Şen, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Akınsel, Büyükşehir Belediye BaşkanVekili Erol Ertan, Emniyet Müdür Vekili Süleyman Ekizer ile çok sayıdaaskeri personel ve vatandaş katıldı.




Kılınan namazın ardından, şehit Jandarma Komando Çavuş Duman`ın cenazesi, askerlerin omuzlarında top arabasına taşındı. Daha sonra cenaze aracına konulan Duman`ın cenazesi, Mersin Büyükşehir Mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.


Cenazede dev Türk bayrağı

Bu arada, cenaze törenine katılan vatandaşlar dev Türk bayrağı açarak tepkilerini dile getirdiler.

Öte yandan, geçen nisan ayında, Şırnak`ta terör örgütü PKK üyelerince şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Murat Tutal`ın annesi Halime Tutal`ın, Duman`ın tabutuna sarılarak ``Oğluma selam söyle`` diye seslenmesi çevredekileri duygulandırdı. Yine nisan ayında Diyarbakır`ın Silvan ilçesinde teröristlerce yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Er İbrahim Halil Akçakoca`nın annesi Leman Akçakoca da ``Oğlum yanına bir arkadaş geliyor`` diye ağıt yaktı.

Şehit Jandarma Komando Er Orçun Yaldır’ın cenazesi
Aynı çatışmada şehit düşen Konyalı Jandarma Komando Er Orçun Yaldır`ın cenazesi, Musalla Mezarlığı`nda düzenlenen törenle Konya Şehitliği`nde toprağa verildi. Şehit Yaldır`ın cenazesi, Musalla Mezarlığı`nda bulunan Musalla Camisi önünde kılınan cenaze namazı ve düzenlenen askeri törenin ardından askeri araçla Konya Şehitliği`ne götürüldü. Yaklaşık 2 yıl önce Bingöl`de şehit olan Caner Çelik`in annesi Ayşe Çelik de törende, terör örgütü PKK`ya tepki gösterdi

Törene katılan çok sayıda vatandaş, şehitliğe kadar terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı. Yaldır`ın koğuş arkadaşı Nurullah Aydın, acemi birliğinden bu yana birlikte olduklarını belirterek, ``Ben izne geldim, onlar operasyona gitti. O da bugün izine gelecekti. 11 aydır yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmedi. Aynı ranzada altlı üstlü yatıyorduk.Benim nikah şahidim olacaktı. Ama ben onun cenaze törenine geldim`` dedi.

Diğer şehit Jandarma Komanda Onbaşı Kamil Aklan ise İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı Konaklı beldesinde toprağa verildi.
Kılınan cenaze namazının ardından şehit onbaşının cenazesi sloganlar eşliğinde belde mezarlığına götürüldü. Mezarlıkta şehit onbaşının cenazesi, annesi, babası ve 15 yaşındaki kardeşi İbrahim`e son kez gösterildikten sonra dualarla
toprağa verildi.Törende belde gençleri terörü lanetleyen dövizler ve Türk bayrakları taşıdı.

Şehit polis memurunun cenazesi memleketine gönderildi.
Van Özalp ilçesinde bölücü terör örgütü PKK’lı teröristler tarafından haince açılan ateş sonucu şehit olan polis memuru Serkan Özkılınç için Van Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Burada düzenlenen törenin ardından şehidin cenazesi Kırıkkale’ye gönderildi.

Cenaze töreninde konuşan Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, ``Dün polis merkezine düzenlenen saldırıda bir polis kardeşimizi şehit verdik. Bizim
verdiğimiz şehitler, Serdar kardeşimizle sınırlı değildir`` dedi Bütün dünya milletlerini tehdit eden teröre karşı tüm dünya ülkelerinin birleşmesi gerektiğini belirten Van Valisi Mehmet Niyazi Uluslararası işbirliği yapılırsa terörün uluslararası finans kaynakları kesilirse inanıyorum terör hiçbir ülkede başarıya kavuşamayacaktır.`` dedi. Bundan sonra hiçbir terörist kuvvetin Türkiye Cumhuriyeti karşısında başarı elde edemeyeceğini ifade eden Tanılır, . İnanıyorum ki milletçe birlik ve beraberlik içinde bu zor günlerin üstesinden
geleceğiz. Memleketin başına bela olan bu terörist lanetini de bir an
önce ortadan kaldıracağız.``dedi. Saldırıda şehit edilen ve bekar olan polis memurunun cenazesi, okunan duaların ardından tekbir sesleriyle cenaze aracına bindirilerek Kırıkkale`ye gönderildi.
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
18 Temmuz 2006       Mesaj #183
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
'Ankara çok şeye gebe'

Teröre tepki gösteren Erdoğan, "Bunlar çekilir şeyler değil. Yarın yapacağımız toplantı ve Bakanlar Kurulu toplantısı çok şeylere gebedir, onu söyleyeyim" dedi

AĞRI DHA


Bitlis'te perşembe günü 5, Siirt'te de dün 8 güvenlik görevlisinin şehit olduğuna dikkat çeken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Yarın (bugün) sabah yapacağımız toplantı ve Bakanlar Kurulu toplantısı çok şeye gebedir" dedi.
AKP Ağrı İl Kongresi'ne katılan Erdoğan, çok duygulu olduğunu belirterek, "Temenni ediyorum ki duygularım aklıma, bilgime, tecrübeme egemen olmasın" diye konuştu.

"Hep sabırlı olduk, ancak..."
Terör konusunda hep beraber mücadele edilmesi gerektiğini, bölücü terör örgütünün Türkiye'nin evlatlarını acımasızca şehit ettiğini, PKK'nın bu süreci acımasızca sürdürdüğünü ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:
"Bu işin üzerine hep sabırla gittik. Hep demokratik çizgide bu işi halledelim istedik. Bunun arzusu içinde olduk. Ancak bu gece 8 yavrumuz şehit oldu. Bitlis'te de 5 yavrumuzu şehit etmişlerdi. Bunlar artık çekilir şeyler değil. Yarın sabah yapacağımız toplantı ve ardından yapacağımız Bakanlar Kurulu toplantısı çok şeylere gebedir. Onu da söyleyeyim."

"30'u aşkın etnik unsur var"
Erdoğan, bölgesel milliyetçiliğe karşı olduklarını, 780 bin kilometrekaresiyle Türkiye'nin her yerinin kendileri için eşit olduğunu kaydetti. Devletin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 7,5 milyon YTL yatırım yaptığına işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Doğu ve Güneydoğu, Türkiye'nin her yeriyle aynı modern yapıya kavuştuğu gün, kendimizi mutlu hissedeceğiz. Biz etnik milliyetçiliğe karşıyız. Türkiye'de 30'u aşkın etnik unsur var. T.C. üst kimliğiyle el eleyiz. Omuz omuzayız. Türkiye'nin birliğine ve beraberliğine kastedenlere gerekli cevabın milletçe verilmesi gerekir. Bizim kardeşliğimiz, bizim birliğimiz, zafiyet bulursa ülke tamamen zafiyet bulur."

Kürt vatandaşlarına çağrı
Başbakan Erdoğan, AKP Iğdır İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada da, "Acımız büyük. Bugün milletimize, vatanımıza, bayrağımıza bir kez daha sadakatimizi gösterme günüdür. Özellikle ayrımcılığın gayreti içinde olanlar var" dedi.
Erdoğan şöyle devam etti: "Bakın sürekli Kürt kökenli olan vatandaşlarımız da tahrik ediliyor. Türk, Laz, Çerkez, Abaza, aklınıza ne gelirse 30'un üzerinde etnik unsurlar kadar onlar da bu ülkeye, bu devlete, bu bayrağa, vatana sadık olduklarını her zaman göstermektedirler. Bugün bu sadakati en üst seviyede göstermelerini özellikle istiyorum. Bir Başbakanları olarak bekliyorum. Bir hizmetkârları olarak bekliyorum. Ben, kardeş kanı döken bu teröristlere en anlamlı cevabı Kürt kökenli vatandaşlarımızın vereceğine inanıyorum."

Başbakanlık'ta acil toplantı

Başbakan Erdoğan dün Ağrı'da bölücü teröre karşı sert önlemler alınacağının sinyalini verirken, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu da Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün başkanlığında olağanüstü toplandı. Başbakanlık merkez binasındaki toplantıda, perşembe günü ve dün 13 güvenlik görevlisinin şehit olduğu saldırılar görüşüldü. Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, MGK Genel Sekreteri Yiğit Alpogan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ali Tuygan, MİT Müsteşar Vekili Cemal Uzgören ve Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner'in katıldığı toplantı yaklaşık iki saat sürdü.
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
18 Temmuz 2006       Mesaj #184
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
ÖSS sonucu açıklanıyor ossxt4 Adaylar sonucu bugün cep telefonu ya da internetten öğrenebilecek.
20/07/2005



AA - ANKARA - Öğrenci Seçme Sınavı'nın (ÖSS) sonuçları, bugün açıklanıyor. Sonuçlar internet sitesinden ya da cep telefonları aracılığıyla duyurulacak. Adaylar sonuçları saat 11.00'den itibaren öğrenebilecek.
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden (ÖSYM) yapılan açıklamaya göre, Başkan Prof. Dr. Ünal Yarımağan, saat 11.00'de düzenleyeceği basın toplantısında ÖSS ve Yabancı Dil Sınav (YDS) sonuçlarına ilişkin bilgi verecek. Sonuçlar aynı saatten itibaren 'http://oss.osym.gov. tr' ve 'http://oss2005.osym.gov.tr' ad- reslerinden, WAP uyumlu cep telefonlarından (ÖSYM:::Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) ve kısa mesajla (Avea 6777, Telsim 3366, Turkcell 3366) öğrenebilecek.
Açıklamada, adayların internet ve WAP uyumlu cep telefonu adreslerine ilk birkaç saat içinde, yoğun talep nedeniyle ulaşmakta zorluk çekebilecekleri, ancak daha sonra kolaylıkla ulaşabilecekleri belirtildi.
Sonuçlar Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Sınav Sonuç Gazetesi'yle de duyurulacak. Gazetede 160 ve üstünde puan alanların T.C. kimlik numaraları yer alacak. Adaylar puanlarından en az birinin 185 ve üstünde olup olmadığını da öğrenecek. Gazete 21 Temmuz'da tüm Türkiye'de gazete bayilerinde bulunacak. Sınav sonuçları adaylara 22 Temmuz'dan itibaren postayla gönderilecek.
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
18 Temmuz 2006       Mesaj #185
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
... gündem...



1- ÖSS ve YDS sonuçları açıklanıyor.

- ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, düzenleyeceği basın toplantısıyla, Öğrenci Seçme Sınavı ve Yabancı Dil Sınavı sonuçlarına ilişkin bilgi verecek.

- Adaylar, sonuçları saat 11.00'den itibaren ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenebilecekler.


2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da...

- Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Genel Kurul Toplantısı'na katılacak.

- Erdoğan, öldürülen eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri'nin oğlu milletvekili Saad Hariri'yi, İstanbul'daki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde kabul edecek.

- Erdoğan, daha sonra İstanbul'dan Ankara'ya dönerek, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı Kuruluş Yıldönümü ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde bulunacak.


3- TBMM Başkanı Bülent Arınç, KKTC'nin Ankara Büyükelçisi Tamer Gazioğlu ve beraberindeki heyeti kabul edecek.


4- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, İngiltere'nin başkenti Londra'da temaslarda bulunacak.

- Gül, öğle saatlerinde İngiltere Dışişleri Bakanı Margaret Beckett ile görüşecek.

- Gül'ün, öğle yemeğinde Avam Kamarası Türk ve KKTC dostluk gruplarının mensubu milletvekilleriyle bir araya gelmesi bekleniyor.


5- İsrail'in, Lübnan topraklarındaki saldırıları ve bölgedeki diplomatik çabalar izleniyor.

- İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, bölgede temaslarda bulunan BM heyeti ile Kudüs'te görüşecek.


6- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Siirt ve Bitlis'te incelemelerde bulunacak.


7- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'un, İtalya'nın Milano kentinde katıldığı ''4. Avrupa-Akdeniz Yıllık Konferansı'' sona eriyor.

- Coşkun'un, akşam saatlerinde yurda dönmesi bekleniyor.


8- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara'da, DHMİ Genel Müdürlüğü ve diğer kuruluşlar tarafından işletilen havaalanları sertifika törenine katılacak.

- Yıldırım, deniz seyrüsefer cihazı olan ve seyir güvenliği açısından büyük önem taşıyan ''Yerli Üretim Otomatik Tanımlama Sistemi (AIS)
Transponder''in İstanbul'daki testinde bulunacak.


9- ''Halk kütüphanelerinden eve teslim kitap projesi''...

- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, projeye ilişkin protokolü, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda düzenlenen törenle imzalayacaklar.


10- Kıbrıs'ta temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Matthew Bryza, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan Ferdi Sabit Soyer ve Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ile görüşecek.


11- Siyasi partilerden...
- ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenliyor.

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, parlamentoda basın toplantısı yapacak.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu ve Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu'yu, ayrı ayrı ziyaret edecek.

- CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz TBMM'de basın toplantısı düzenleyecek.


12- Uluslararası Ticaret Odası (ICC) Genel Kurul Toplantısı, İstanbul'da gerçekleştiriliyor.


13- İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, gazetecilerle biraraya geleceği toplantıda, güncel ekonomik gelişmeler ve İTO'nun faaliyetleriyle ilgili açıklamalar yapacak.


14- Hazineden çifte ihale...
- Hazine bugün, biri 182 gün vadeli referans bono, diğeri de 728 gün vadeli tahvil olmak üzere 2 ihale düzenliyor.


15- Geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle'nin sağlık durumuna ilişkin gelişmeler izleniyor.


16- Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın'ın Yüce Divan'da yargılanmasına devam edilecek.


17- Türk Kızılayı'ndan Filistin'e gönderilecek un yardımının ilk bölümünü taşıyacak TIR'lar, Etimesgut tesislerinde düzenlenecek törenle yola çıkıyor.


18- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin kıdemli üyelerinden sürekli basın kartı sahibi olan ve ''Güzin Abla'' olarak tanınan Güzin Sayar'ın cenazesi, İstanbul'da toprağa veriliyor.


19- Bölgesel uçuşlar için uçak projesi...

- Türkiye, TAI aracılığıyla orta menzilli yerel sivil uçak geliştirecek.
- Yerel uçak modelleri arasında en uygun projenin, Rusya ve İtalya'nın da aralarında bulunduğu Sukhoi'nin RRJ tipi uçağı olarak belirtiliyor.
- Türkiye, RRJ'nin model geliştirme ve ortak üretim evrelerine katılabilecek.


20- İstihdamda kadının ''adı'' yok.
- Türkiye, çalışabilir yaştaki her 4 kadından ancak 1'ini istihdam edebilirken, AB ülkeleri içinde kadın istihdam oranının en düşük olduğu ülke durumunda bulunuyor.

- AB hedeflerine ulaşılabilmesi için kadın istihdamının 4,5 yıl içinde 2,5 kat artırılması gerekiyor.

- Türkiye'nin, AB'nin toplam ortalama istihdam hedeflerine ulaşabilmesi için ise mevcut istihdam oranını 1,5 kattan fazla artırması gerekecek.


21- İznik çinisi dünya binalarını süslüyor.
- Yüzlerce yıl öncesine ait bir kültürel değer olan, gerek fiziksel özellikleri gerekse desen ve renk uygulamasındaki çeşitliliğiyle dekoratif amaçlı olarak modern mimarideki yerini alan İznik çinileri, dünyanın dört bir köşesinde sergilenmeye devam ediyor.

- İznik Çinicilik Eğitim ve Öğretim Vakfı Müdürü Atıl Ersan:

- ''Vakfımız durmaksızın çini üretiyor ve dünyanın dört bir yanını ülkemizin bu prestijli sanatıyla donatıyor.''


22- ''Kum Kenti''ne büyük ilgi...
- ''Anadolu Efsaneleri''nin konu edildiği ve 100'den fazla eserin sergilendiği Türkiye'nin ilk kum kentini 1 ayda yerli ve yabancı yaklaşık 50 bin kişi ziyaret etti.

- Dünyaca ünlü yabancı heykeltraşlar tarafından Antalya Lara Plajı'ndaki 8 bin metrekare alanda yapılan kumdan efsanelere, Türk heykeltraşlar ve öğrenciler de ilgi gösteriyor.

- Kimi üniversitelerin öğretim üyesi ve öğrecilerinin, gelecek yıl yapılacak organizasyonda yer almak istedikleri bildirildi.


23- Kaçak kuyular sulak alanları kurutuyor.
- Bilinçsiz tarımsal sulama ve kuraklık nedeniyle bazı sulak alanları kuruyan Konya Kapalı Havzası'nda, binlerce kaçak kuyunun kapatılması öneriliyor.

- Kuş Araştırmaları Derneği Genel Koordinatörü Osman Erdem:

- ''Konya'yı büyük bir tehlike bekliyor. O da susuzluk. Ciddi tedbirler alınmadığı taktirde 10-15 yıl içinde Konya'da içme suyu sıkıntısı başlayacak.''


24- 28. Avrupa 19 Yaş Altı Msn Angel Gençler Futbol Şampiyonası finalleri, Polonya'da başlıyor.
- Türkiye, (B) Grubu'ndaki ilk maçında İspanya ile karşılaşacak.


25- Basketbol erkeklerde Avrupa Şampiyonaları...
- 23. Avrupa Gençler Şampiyonası finalleri, Yunanistan'da başlıyor. Türkiye, Msn Angel Grubu'nda ilk maçını Argostoli kentinde Ukrayna ile yapacak.

- İzmir'deki 9. Avrupa Ümitler Şampiyonası'nda ise milli takım, final grubundaki ilk maçında İtalya ile karşılaşacak.


26- Beşiktaş Kaptanı Tayfur Havutçu, BJK İnönü Stadı'nda yapacağı jübileyle aktif futbol yaşamına veda edecek.
- Jübile maçında Beşiktaş ile Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımları karşı karşıya geliyor.


27- Akbank Private Banking TED Open 58. Uluslararası Tenis Turnuvası, İstanbul TED Kulübü Kortları'nda sürüyor.


28- 36. Avrupa Büyükler ***s Şampiyonası, Bulgaristan'ın Filibe kentinde 2. tur maçlarıyla sürüyor.
- Türkiye'den bugün de ringe 2 ***sör çıkacak.


29- Yüzme ve Atlama Federasyonu da OKS'den yakınıyor.
- Federasyon Başkanı Sema Küçüksöz: ''Çocuklar (eğitim mi, spor mu) ikileminde kalıyor. OKS, daha çok yüzücünün yetişmesine engel.''
- ''Vakıf üniversiteleri gibi devlet üniversiteleri de başarılı sporculara burs kontenjanı sağlamalı.''


30- Profesyonel futbol liglerinde yer alan takımların iç ve dış transfer çalışmaları ile yeni sezonun hazırlıkları sürüyor

a.a
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
20 Temmuz 2006       Mesaj #186
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
Tsunami bu kez Cava adasını vurdu: 104 ölü

Endonezya'yı yine deprem vurdu. Endonezya'nın Cava adasında 7.2 büyüklüğünde deprem meydana ...
ayirac
Endonezya'yı yine deprem vurdu. Endonezya'nın Cava adasında 7.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi ve adayı iki metrelik tsunami vurdu. İlk belirlemelere göre 86 kişi hayatını kaybetti. Cava adasında meydana gelen ve başkent Cakarta'da da hissedilen depremin büyüklüğü, Richter ölçeğine göre 7.2 olarak açıklandı.
Görgü tanıkları, Kıbrıs saatiyle 11.24'te olan ve iki dakikadan fazla süren depremin Cakarta'da büyük binaları sallandığını söylüyor.

2 dakika süren depremin ardından 2 metre büyüklüğündeki tsunami, Cava Adası'nın güney kıyılarını vurdu. Pangandaran kıyısında oteller ve evler hasar gördü. Dalgalar gemileri kıyıya fırlattı. Bir görgü tanığı, kıyıdaki bütün evlerin yıkıldığını bildirdi.

Halk kıyıdan kaçarak yüksek kesimlere sığındı. İlk belirlemelere göre tsunamide en az 86 kişi öldü. Depremden yaklaşık iki saat sonra, 6,1 büyüklüğünde artçı şok meydana geldi.

Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, depremin Endonezya'nın Sumatra kıyıları, Cava Adası ve Avustralya'nın Kokoz ve Christmas adalarında tsunamiye yol açabileceği uyarısında bulunmuştu.
2004 yılı aralık ayında Güney Asya'da meydana gelen tsunami felaketinde yaklaşık 300 bin kişi hayatını kaybetmişti.



( NOT: ALıntıdır.)
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
20 Temmuz 2006       Mesaj #187
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
''KKTC'YE AZINLIK GÖMLEĞİ GİYDİRİLEMEZ''

erdogan talat 2
LEFKOŞA -Mustafa Sağıroğlu- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Eğer kim ki KKTC'ye bir azınlık gömleği giydirmek istiyorsa boşuna hevesleniyor. Böyle birşeyi kimse aklının ucundan geçirmesin, böyle birşey söz konusu olamaz, bu mümkün değil'' dedi. KKTC'de bulunan Erdoğan, KKTC'nin resmi yayın organı Bayrak Televizyonu'nda (BRT) verdiği demeçte, ''KKTC'nin halkı bir azınlık değildir. Bir defa bunu dost düşman herkesin bilmesi lazım. Burada artık bir devlet oluşmuştur. Bu vardır. Artık herşeyiyle vardır. Onu tanıyan da bir Türkiye Cumhuriyeti vardır. Bunu bir defa herkesin bilmesi gerekiyor'' diye konuştu. Erdoğan, ziyaretiyle dünyaya vermek istediği özel bir mesaj olup olmadığı sorusuna karşılık, sorumluluk dönemi içinde KKTC'ye 2. kez geldiğini hatırlatarak, 6 bakan ve 20'ye yakın milletvekiliyle KKTC halkının heyacanını birlikte paylaşmak ve Kıbrıs Türkleri'nin yalnız olmadığını göstermek için KKTC'ye geldiklerini kaydetti. Kıbrıs sorununun BM zemininde halledilmesi gerektiğini belirterek, Türkiye'nin, Kıbrıs Türk halkına uygulanan izolasyonların kaldırılması konusundaki tavrında en küçük bir değişiklik bulunmadığına işaret etti. Türkiye'nin, KKTC'ye uygulanan izolasyonlar kalkmadığı sürece kesinlikle liman ve havaalanlarını Rumlar'a açmayacağını vurgulayan Erdoğan, ''Eğer kim ki KKTC'ye bir azınlık gömleği giydirmek istiyorsa boşuna hevesleniyor. Böyle birşeyi kimse aklının ucundan geçirmesin, böyle birşey söz konusu olamaz, bu mümkün değil. KKTC'nin halkı bir azınlık değildir. Bir defa bunu dost düşman herkesin bilmesi lazım''dedi. Kıbrıs Türk halkının sosyo-ekonomik standartlarının yükseltilmesinde kararlı olduklarını belirten Erdoğan, hedefin, 5 bin dolardan 10 bin dolara çıkan kişi başına düşen milli gelirin 15 bin dolara çıkarılması olduğunu kaydetti.


a.a.
ramsstein - avatarı
ramsstein
Ziyaretçi
21 Temmuz 2006       Mesaj #188
ramsstein - avatarı
Ziyaretçi
TÜRKİYE'NİN HAZIRLIĞI IRAK'TA ALARM YARATTI
uc unlem Türkiye'nin K.Irak'a gireceği sinyalleri Irak'taki ABD'lileri hareketlendirdi.Türkiye'nin Irak'taki PKK'lı terörist gruplara karşı olası sınır ötesi operasyonu tartışılırken, bu ülkedeki ABD'li Çokuluslu Güçler Komutanı General George Casey, Kuzey Irak'a geçti.General Casey, Irak Kürdistan Demokrat Partisi lideri ve 'Kürdistan Bölge Başkanı' Mesut Barzani ile görüştü. Görüşme Süleymaniye kenti yakınlarındaki Kaleçoban kasabasında gerçekleşti.

Bölgedeki Kürt kaynaklar, görüşmede Irak-Türkiye ve Irak-İran sınırında PKK'ya karşı alınacak önlemlerin gündeme geldiğini belirtiyor. Ayrıca bölgedeki diğer terör gruplarının durumunun da ele alındığı öne sürüldü.

Görüşme, Türkiye'de artan PKK terörü üzerine sınır ötesi harekat tartışmalarının yaşandığı bir döneme rastladı. Görüşmeye Celal Talabani'nin lideri olduğu Kürdistan Yurtsever Birliği'nin Genel Sekreter Yardımcısı Noşirvan Mustafa, 'Kürdistan Bölge Başkan Yardımcısı' Kosret Resut Ali, Kürt bölgesinin Peşmerge Bakanı Zaim Ali ile, iki Kürt partisinin üst düzey yöneticileri katıldı.

Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
21 Temmuz 2006       Mesaj #189
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
Başkent, son yıllarda ÖSS'de sayısal alandaki başarısı ile dikkat çekiyor 21.07.2006


2006-Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) 2 birinci çıkaran Ankara, son yıllarda ÖSS sayısal alandaki başarısıyla öne çıkıyor.
Ankara, 2002, 2003, 2004 ve 2005 yıllarında ÖSS'de sayısal puan ortalamalarına göre en başarılı iller arasında ilk sırada yer aldı. Bu yıl aynı puan türünde ikinci olan Ankara'da, Anadolu liseleri başarılarıyla dikkati çekiyor.
Ankara'daki özellikle merkez ilçelerdeki Anadolu liselerinin üniversitelerin lisans programlarına öğrenci göndermedeki başarı oranları yüzde 70-90 arasında değişiyor.
Bu yıl Türkiye birincisi çıkaran Ankara Atatürk Anadolu Lisesi, geçen yıl ÖSS'ye giren 269 öğrencisinden 239'unu üniversitelerin lisans programlarına gönderdi. Yine bu yıl birinci çıkaran Ankara Yıldırım Beyazıt Anadolu lisesinin de geçen yıl ÖSS'ye giren 58 öğrencisinden 43'ü üniversitelerin lisans programlarında okumaya hak kazandı.
ÖSYM'nin 2005 verilerine göre Çankaya Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesinin ÖSS'ye giren 95 öğrencisinin 87'si, Çankaya Milli Piyango Anadolu Lisesinin 135 öğrencisinden 116'sı, Ankara Gazi Anadolu Lisesinin 158 öğrencisinden 135'i, Ankara Çağrıbey Anadolu Lisesinin 84 öğrencisinden 71'i, Keçiören F. Kemal Mumcu Anadolu Lisesinin 95 öğrencisinden 79'u, Ankara Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesinin 109 öğrencisinden 89'u, Dr. Binnaz Ege-Dr. Rıdvan Ege Anadolu Lisesinin 89 öğrencisinden 72'si üniversitelerin lisans programlarına yerleşmeye hak kazandı.
Türkiye'deki en başarılı fen liseleri arasında yer alan Ankara Fen Lisesinin geçen yıl ÖSS'ye katılan 91 öğrencisinden 82'si lisans programlarına yerleşti.
ÖZEL OKULLAR
2005 yılı verilerine göre, Ankara'daki en başarılı özel okulların ortalaması yüzde 70-80 civarında oldu.
Özel Çağrı Fen Lisesi'nin 2005-ÖSS'ye giren 24 öğrencisinden 20'si, Özel Samanyolu Fen Lisesinin öğrencisinden 44'ü, Başkent Üniversitesi Özel Ayşeabla Fen Lisesinin 29 öğrencisinden 23'ü, Özel Evrensel Fen Lisesi'nin 18 öğrencisinden 13'ü, Özel Yüce Fen Lisesi'nin 73 öğrencisinden 52'si lisans programlarını kazandı.
ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Lisesinin 2005-ÖSS'ye giren 113 öğrencisinden 93'ü, Ankara TED Vakfı Özel Lisesinin 309 öğrencisinden 246'sı, Özel Bilkent Lisesinin 48 öğrencisinden 38'i, Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesinin 101 öğrencisinden 78'i, Başkent Üniversitesi Özel Ayşeabla Lisesi'nin 42 öğrencisinden 32'si, Özel Ankara Geliştirme Vakfı Özel Lisesinin 42 öğrencisinden 30'u lisans programlarına yerleşti.
Ankara Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmenlerin deneyiminin ve öğrencilerin bilgi kaynaklarına kolay ulaşmalarının başarıyı artırmada önemli etken olduğunu söyledi. Ankara'da görev yapan öğretmenlerin yüzde 80'inin hizmetiçi eğitimden geçtiğini, hepsinin bilgisayar kullanmayı bildiklerini kaydeden Balta, fiziki altyapı sorunlarının büyük ölçüde giderilmiş olmasının da öğrencilere olumlu yansıdığını vurguladı.



Kaynak: AA
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
21 Temmuz 2006       Mesaj #190
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
...gündem...

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KKTC'de...
- Bazı açılışlara katılacak olan Erdoğan'a, Doğu Akdeniz Üniversitesince, ''Uluslararası İlişkiler'' alanında fahri doktora unvanı verilecek.
- Erdoğan, Karpaz'ı ziyaretinin ardından Türkiye'ye dönecek.

2- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İstanbul Fatih'te esnafı ziyaret edecek, Yedikule sosyal tesislerindeki toplantıya katılacak.

3- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yurtdışına gönderilecek yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile ilgili olarak Van'da basın toplantısı yapacak.
4- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Aksaray'da ziyaret ve incelemelerde bulunacak, 24. Ihlara Kültür ve Turizm Festivaline katılacak.

5- CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Deniz Baykal'ın başkanlığında genel merkezde toplanacak.

6- Siyasi Partilerden...
- ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, Trabzon'da basın toplantısı düzenleyecek, Akçaabat Belediyesince düzenlenen 16. Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivalinin açılış törenine katılacak.
- SHP MYK toplantısı parti genel merkezinde yapılacak.

7- Elektrik sorununda çözüme doğru...
- Bakanlar Kuruluna sunulacak ''öneri paketine'' göre, öncelikle elektrik üretim ve tüketim fiyatlarını yükselten ek maliyet kalemlerinde indirim ve kolaylık sağlanması söz konusu.
- Ancak Hazineye getireceği yük nedeniyle bu yola gidilmezse elektrik fiyatlarına yüzde 5-15 arasında değişen oranlarda zam yapılması gündeme gelebilecek.
- Elektrik üretiminde ÖTV'nin sıfırlanması da öneriler arasında.

8- Şehit polisler toprağa verilecek.
- Antalya'daki helikopter kazasında şehit olan Başkomiser Kudret Çalık Denizli'nin Çivril ilçesinde, Komiser Adem Vurucu ise Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde toprağa verilecek.

9- Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanları Cumhur Ersümer ile Zeki Çakan'ın Yüce Divan'da yargılanmasına devam edilecek.

10- Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, haftalık basın toplantısını yapacak.

11- Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğüne getirilen Ömer Balıbey, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü görevini Ata Özer'e devredecek.

12- İsrail'in, Lübnan topraklarındaki saldırıları 10. gününe girdi.
- Bölgedeki şiddet, tahliye çalışmaları ve sorunun çözümüne ilişin diplomatik çabalar izleniyor.

13- Elazığ Doğal Gaz Dağıtım Lisansı ihalesi, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunda yapılacak.

14- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara'da, TİKA ve TOBB ETÜ ortaklığında düzenlenen 2006 Türkoloji Yaz Staj Programı stajyerlerini kabul edecek.

15- Miting... Toplantı...Tören...Ziyaret...
- Bitlis'in İçgeçit köyünde şehit olan 5 asker için, Bitlis Atatürk Anıtı önünde ''Terörü telin mitingi'' düzenlenecek.
- İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, İzmir Kalkınma Ajansları toplantısına katılacak. - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kadın astronot Shanon Lucid'i makamında kabul edecek.
- Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan başkanlığında ASO'da düzenlenecek sektör değerlendirme ve bilgilendirme toplantılarının ilkinde ''Ağaç İşleri Meslek Grubu''nun sorunları ele alınacak.
- İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İlknur Denizli, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Tamer Taşkın'ı ziyaret edecek.

16- Dünya borsalarında şirketler...
- Dünyadaki 45 borsada toplam 32 bin 315 şirketin hissesi işlem görüyor.
- En fazla şirketin yer aldığı TSX group (Toronto) borsasında, 3 bin 796 şirketin hisseleri işlem görürken, Malta borsasına sadece 13 şirket kote bulunuyor.
- Dünya borsaları arasında bu yıl en çok şirket kaybeden borsa Çin Shenzhen oldu.
- En çok yabancı şirket hissesi New York borsasında işlem görürken, Lüksemburg borsasında yabancı şirketlerin sayısı yerlilerin üzerinde bulunuyor.

17- Hurda yolcu uçaklarına büyük talep...
- İstanbul'da bir şirketin internet üzerinden tanıtımını yaparak satışa çıkardığı 16 hurda uçağı almak için 21 şirket birbiriyle yarışıyor.
- Şirketler, satın alacağı uçağı restoran, kafe, disko ve mağaza gibi çeşitli amaçlar için kullanmak istiyor.
- Jet Analiz Havacılık Şirketi Genel Müdürü Celal Uzar:
- ''325 bin YTL'ye satışa çıkardığımız Airbus A300 B4 tipi yolcu uçağını almak için çok sayıda kişi sıraya girdi.''

18- Kornişon, ''ihracatta stratejik ürün'' haline geldi.
- Turşu ihracatçılarının kornişon bulmakta zorlanması üzerine, DTM, taze kornişon ihracatını izlemeye aldı.
- Taze kornişon ihracatında kiloda 60-70 cent-avro olan döviz geliri, turşu ihracatında 1,5-2 avroya çıkıyor.
- Penguen Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gençoğlu:
- ''3-5 fırsatçı firmanın taze kornişon ihracatı yüzünden Avrupa'daki pazarımızı kaybedersek, binlerce çiftçi zarar görür.''

19- Uşak halısı, evinde yaşam mücadelesi veriyor...
- 100 yıllık aranın ardından yeniden üretimine başlanan dünyaca üne sahip Uşak halısı için dokuyucu bulamama sorunu yaşanıyor.
- 1996 yılında kurduğu atölyeyle Uşak halısını yeniden canlandıran Palmet Halı firmasının sahibi Sema Kıvrak:
- ''2003 yılına kadar 100 kişiyle devam ettik. Ama şu an bunları kaybettik.''

20- Kültür ve doğa turizmine hazırlanan ilçe...
- Ankara'nın Güdül ilçesinde kaymakamlık ve belediyenin işbirliğiyle başlatılan çalışmalar kapsamında ilçenin tarihi ve doğal güzellikleri turizme kazandırılıyor.
- Yıkılmaya yüz tutan tarihi Güdül evlerinin restore edilmesiyle yeni bir çehreye bürünen ilçede, cadde ve sokaklar da tarihi dokuya uygun olarak yeniden düzenlendi.

21- Kumar yasaklandı, yeni oyun ''satranç''
- Bahçesaray Kaymakamı Bünyamin Yıldız:
- ''Bazılarına göre uzun geçen kış mevsiminde yolların kar nedeniyle kapalı olması veya geçmişte ilçedeki ileri gelenlerin kumarı yasaklamasıyla satranç yaygın hale geldi.''
- ''Gençler arasında satrancın yaygınlaşması amacıyla satranç merkezi kurduk.''

22- Üniversite öğrencileri için 'uydu öğrenci kentleri' önerisi...
- SÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ:
- ''Taşradan gelen, kalacak elverişli yer bulamayan, büyük kentlerin acımasızlığını bilmeyen öğrencilerin olumsuz ortamlara itilmesi, uydu kentlerle önlenebilir.''

23- Voleybolda 3. Erkekler Avrupa Ligi'nde mücadele başlıyor.
- Ankara'da 2 maçla başlayacak ligin 1. turnuvasındaki ilk maçında Türkiye, Hollanda ile karşılaşacak.

24- Msn Angel Milli Basketbol Takımı, 15. Dünya Erkekler Şampiyonası finallerinin hazırlıklarını, İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda sürdürüyor.

25- 23. Avrupa Genç Bayanlar Basketbol Şampiyonası finalleri, İspanya'nın Kanarya Adaları'ndaki Tenerife kentinde başlıyor.
- 10 gün sürecek şampiyonada (D) Grubu'nda yer alan Türkiye, ilk maçını ev sahibi İspanya ile yapacak.

26- Binicilikte Türkiye Engel Atlama Birinciliği mücadelesi, Ankara'da 3 yarışmayla sürüyor.
- Binicilik Federasyonu'nun ilk olağan genel kurulu da bugün Ankara'da toplanacak.

27- Akbank Private Banking TED Open 58. İstanbul Uluslararası Tenis Turnuvası'na, TED Kulübü Kortları'nda devam ediliyor.

28- Profesyonel futbol liglerinde yer alan takımlar, iç ve dış transfer çalışmaları ile yeni sezonun hazırlıklarını sürdürüyorlar.
- Beşiktaş, 2. etap kamp için Almanya'ya gidiyor.


scrolldots

*** Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Bush ile yaptığı telefon görüşmesinde, terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki varlığının da gündeme geldiğini belirterek, ''tahammül sınırlarının da artık ciddi manada aşıldığını, üç gün içerisinde bizim 15 şehidimizin olmasının kenara konacak bir olay olmadığını ifade ettik'' dedi.

scrolldots

*** Bush'un, Erdoğan ile görüşmesinde, İran ve Suriye'nin Hizbullah'a desteğinden duyduğu endişeyi ifade ettiği ve Hizbullah'ın, Lübnan'ı da bölgede çatışma içine çekmeye çalışarak kriz yaratmasını kınadığı bildirildi.

scrolldots

*** BM Genel Sekreteri Annan, Lübnan topraklarına sınır tanımadan saldırı düzenleyen İsrail ile olayların başlamasına neden olan Hizbullah örgütünü kınadı.

scrolldots

*** Para Politikası Kurulu, kısa vadeli faiz oranlarını 0,25 puan artırdı. Buna göre gecelik faiz oranı yüzde 17,50'ye çıktı.

scrolldots

*** Van'ın Gürpınar İlçesi'nde devam eden operasyonda, ilk belirlemelere göre 2 terörist ölü ele geçirildi; 2'si ağır 4 asker yaralandı.

scrolldots

*** Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na katılan öğrencilerin 11 Temmuzda başlayan tercih işlemleri süresi bugün mesai saati bitiminde sona erecek.

scrolldots

*** Borsa, 1. seansta, dünkü 2. seans kapanışına göre 312,40 puan düşerek 34.998,64 puandan kapandı.

a.a
shim

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww