Arama

Medya Haber - Sayfa 23

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 659.696 Cevap: 1.864
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
3 Ağustos 2006       Mesaj #221
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
3 agustos perşembe ...gündem...

Sponsorlu Bağlantılar
1- İslam Konferansı Örgütü Yürütme Kurulu, Orta Doğu'daki gelişmeleri ele almak üzere Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da olağanüstü toplanıyor.
- Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora da toplantıya ülkesinden telekonferansla katılacak.

2- TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, ''Ortadoğu ve Lübnan'da yaşanan insanlık dışı vahşet olaylarını görüşme'' gündemiyle olağanüstü görüşecek.

3- Yüksek Askeri Şura (YAŞ), 3. gün çalışmalarına Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün başkanlığında devam edecek.
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi, YAŞ üyeleri ve eşleri onuruna Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verecek.

4- Cumhurbaşkanı Sezer, Arnavutluk ve Avusturya'nın Ankara büyükelçilerini Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

5- Fiyat artışları...
- TÜİK, Temmuz ayı itibarıyla TÜFE ve ÜFE bazında, aylık ve yıllık enflasyon rakamlarını açıklayacak.

6- Devlet Bakanı Beşir Atalay, Türkiye-Kırgızistan Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Toplantısı ve bazı açılışlara katılmak üzere Kırgızistan'a gidecek.

7- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğünün kaçakçılıkla mücadelede kullanacağı motorbotun İstanbul'da düzenlenecek teslim törenine katılacak.
- Bakan Tüzmen, daha sonra ''Istanbul Fashion 2006''nın açılışını yapacak.

8- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Ankara'da elektrik piyasasında uygulanmaya başlanan Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliği (DUY)'nin tanıtım toplantısına katılacak.

9- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Kocaeli'nde halkla sohbet toplantılarına katılacak.

10- Türk Kızılayı tarafından Lübnan'a gönderilecek yardımları taşıyacak 18 TIR'dan oluşan konvoy Ankara'dan yola çıkacak.

11- SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Giresun'da fındık konusundaki gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

12- Toplantı...Tören... Fuar...
- İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, iki hayırsever ile Milli Eğitim Protokolü imzalayacak.
- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emirgan Korusu'nda düzenlenen basın toplantısında ''Ambalaj Atıklarının Yerinde Ayrıştırılması'' projesini tanıtacak.
- Sanko Holding'in, Uluslararası Finans Kurumu (IFC) önderliğinde aldığı kredinin imza töreni İstanbul'da gerçekleştirilecek.
- ''12. Uluslararası Ankara Ayakkabı Moda Fuarı'' Anfa Expo Center'da açılacak.

13- Borsanın asırlık yarışması kabuk değiştiriyor.
- İzmir Ticaret Borsası'nın yaklaşık 100 yıldır üzüm, incir ve pamuk için düzenlediği ilk ürün yarışması kaldırıldı.
- İzmir Ticaret Borsası Başkanı Tuğrul Yemişçi:
- ''Yarışma devam edecek ama konsepti değişecek. Artık en erken gelen ürünü değil, en iyi çiftçiyi seçeceğiz.''

14- Özel santrallerde üretimin durdurulması...
- Türkiye Kojenerasyon Derneği Başkanı Özkan Ağış:
- ''Kapanmalar devam ederse kış mevsiminde sıkıntı yaşanır. Tedbir alınmazsa 2007'de de elektrik krizi olabileceğini hesaplıyorum.''
- ''Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının bu konuyu kullanarak elektrik fiyatlarını artırma taktiği içinde olduğunu düşünüyorum.''
- ''Doğal gaz fiyatının yüksekliği yüzünden kapanmakta olan tesislerin durumu ortaya konduktan sonra hiç olmazsa otoprodüktör ve elektrik üretim şirketlerine yüzde 6,8'lik zammın yansımayacağı umudunu taşıyorduk. Bizim için sürpriz oldu.''

15- Cezaevinden meslek sahibi olarak çıkacaklar
- Kayseri Kapalı Cezaevindeki tutuklu ve hükümlüler, cezalarını tamamladıktan sonra daha kolay iş bulabilmek için düzenlenen kurslarda meslek öğreniyorlar.
- Cezaevinde berberlik, kuaförlük, aşçılık, bilgisayar, ev mefruşatı, arıcılık ve besicilik gibi kurslar düzenleniyor.

16-''Sıcaklarda aile büyüklerini yalnız bırakmayın''...
- Avrupa Acil Tıp Birliği Başkan Vekili Dr. Rodoplu: ''Sıcaklar ve nemli hava, tansiyon, solunum ve kalp hastalarını çok etkiliyor''
- ''Son günlerde İzmir'de ambulanslar, acil servislere sadece sıcak havadan etkilenen yaşlı insanlarımızı taşıyor''
- ''Yalnız yaşayan anne ve babanızı sıcak havalarda daha sık ziyaret edin, yalnız bırakmayın. Aksi durumda onları yaşamlarını yitirmiş olarak bulabilirsiniz''

17- Avrupa Yıldızlar Engel Atlama Binicilik Yarışmaları'na, İstanbul Atlı Spor Kulübü Maslak Tesisleri'nde devam edilecek.

18- Türkiye Yelken Federasyonunun düzenlediği Jim Beam Windsurf Dünya Şampiyonası, Alaçatı'da devam ediyor.

19- TSYD İzmir Şubesi Atatürk Kupası finalinde Altay ile Altınordu karşılaşacak.
- İzmirspor ile Bucaspor da üçüncülük maçı yapacak.

20- Turkcell Süper Ligi'nde 2006-2007 sezonu ilk hafta maçlarını yönetecek hakemler, Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.

21- Formula-1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'sine doğru...
- İstanbul'un 25-27 Ağustosta ikinci kez ev sahipliği yapacağı dev organizasyon öncesinde, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, İstanbul Park'ta basın toplantısı düzenleyecek.

22- Msn Angel Milli Erkek Basketbol Takımı, Almanya'da düzenlenecek Süper Cup turnuvasına katılmak üzere Berlin'e gidecek.

23- Msn Angel Milli Erkek Voleybol Takımı, Avrupa Ligi 6. etap maçları için Hırvatistan'a gidecek.

24- Fenerbahçe'nin 2006-2007 futbol sezonunda giyeceği formalar, kamp ve antrenman malzemeleriyle, sarı-lacivertli kulübün kuruluşunun 100. yılı şerefine hazırlanan ''100 Yıl'' formasının tanıtımı Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılacak.

25- Fenerbahçe Kulübü'nün 100. kuruluş yılı etkinlikleri...
- Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı ve Bağdat Caddesi'nde yapılacak açık hava etkinlikleri ve ışık mimarilerinin düzenlenmesiyle ilgili, İtalyan Festi firmasıyla anlaşma imzalanacak.

26- Futbolda 81 günlük hasret bitiyor...
- Turkcell Süper Ligi'nde 2006-2007 sezonu, cuma günü Ankara'da yapılacak Ankaraspor-Galatasaray maçıyla başlayacak.
- Ligde ilk yarı 10 Aralıkta sona erecek. İkinci yarı 26 Ocak 2007'de başlayıp, sezon 27 Mayısta tamamlanacak.
- Sezonun ilk derbisinde 6. haftada Galatasaray ile Beşiktaş, Ali Sami Yen Stadı'nda karşılaşacak.

27- Galatasaray'ın açılış maçları...
- Sarı-kırmızılılar, Birinci Futbol Ligi'nde geride kalan 48 sezondaki ilk hafta maçlarında 33 galibiyet, 9 yenilgi, 6 beraberlik aldı.
- Sezona deplasmanda Ankaraspor maçıyla başlayacak olan ''Cim Bom'', İstanbul dışında oynadığı 19 açılış maçında 11 galibiyet, 5 yenilgi, 3 beraberlik elde etti.
- Turkcell Süper Ligi'nin son şampiyonu Galatasaray, son 4 sezondur açılış maçlarında puan yitirmiyor


scrolldots

*** İKÖ Yürütme Kurulunun İsrail'in Lübnan ve Filistin'deki saldırılarıyla ilgili olarak Malezya'da yaptığı toplantısına katılan Başbakan Erdoğan, ''Bu savaşın galibi olmayacaktır'' dedi.

<> İsrail'in Filistin ve Lübnan'a yaptığı saldırılar, İslam Konferansı Örgütü tarafından Malezya'da 18 ülkenin yetkililerinin katılımıyla yapılacak olan ''Olağanüstü Yürütme Kurulu Toplantısı''nda bugün ele alınacak.

scrolldots

*** Yüksek Askeri Şura (YAŞ), üçüncü gün çalışmalarına, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök başkanlığında başladı.

scrolldots

*** Irak Devlet Başkanı Talabani, terör örgütü PKK'nın Irak topraklarından Türkiye'ye terörist saldırılar düzenlemesini engellemek için "ellerinden geleni yapacaklarını" bildirdi.

scrolldots

*** İsrail'in, Lübnan topraklarında düzenlediği saldırılar 23. gününde de devam ediyor.

scrolldots

*** Borsa 1. seansta, dünkü 2. seans kapanışına göre 89,57 puan artarak 35.811,21 puandan açıldı
ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
3 Ağustos 2006       Mesaj #222
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
İsrail’in güney Lübnan’a aralıksız yağdırdığı bombalar Akdeniz sahillerini de tehdit ediyor. 15 bin ton petrolün denize aktığını söyleyen Lübnan Çevre Bakanı bunun Akdeniz’in şimdiye kadar tanıdığı en büyük felaket olduğunu söyledi.

Sponsorlu Bağlantılar

Lübnan Çevre Bakanı Yakub Sarraf, iki hafta önce ülkeye elektrik veren bir petrol tankerine yapılan saldırıyı hatırlatarak, burada 15 bin ton petrolün denize aktığını açıkladı. Denize akan petrol özellikle Akdeniz’in doğu sahilleri başta olmak üzere Türkiye, Kıbrıs ve Yunanistan sahillerini kirletebileceği vurgulandı. Sarraf, bunun Akdeniz’in şimdiye kadar tanıdığı en büyük felaket olduğunu söyledi.

8 bin ile 10 bin ton petrolün Lübnan kıyılarına döküldüğünü belirten Sarraf, 5 bin tonun ise denize yayıldığını kaydetti. Çevre Bakanı Sarraf’a göre, sükunetin gelmesinden sonra aylar ve milyonlarca dolar denizi temizlemek için gerekecek.

Lübnan’da çevre koruma derneği "Green Line" (Yeşil Hat) ‘’Lübnan tarihinin en ağır ekolojik krizi’’ konusunda uyararak, dışardan yardım olmadan Lübnan makamlarının bir şey yapamayacağını belirtti.

Yeşil Hat yaptığı açıklamada, ‘’İsrail’in Lübnan’daki saldırıları sadece sivilleri öldürmüyor ve alt yapıyı yok etmiyor ama aynı zamanda çevreyi de kırıp geçiriyor’’ dedi. Petrol Lübnan kıyılarının üçte birine yayıldı. Diğer bir ifadeyle 220 km’den 70’i kara renge büründü.

Beyrut’un 25 km güneyindeki Jiye’de beş elektrik santrali iki kez 14 ve 15 Temmuz’da bombalandı. Mevcut durumda santrallerin birinde mazot sızması durdu ama 25 bin ton mazot içeren bir diğeri halen alevler arasında ve patlama riski bulunuyor. Sözkonusu santral denize 25 metre uzaklıkta bulunuyor.

Çevre Bakanı, şimdiye kadar büyük ekolojik kazaların okyanuslarda olduğunu ancak ilk kez kapalı bir denizde bu tür bir felaketin yaşandığına dikkat çekerek, ‘’yanılgıya kapılmamak gerek, korkunç sonuçların sadece Lübnan değil doğu Akdeniz üzerindeki tüm ülkeleri etkileme riski var’’ uyarısında bulundu. Bakan temizleme çalışmaların 45 ile 50 milyon dolar tutabileceğini belirtti. Çalışmaların da ancak bombardımanın durması ile başlayacağını belirten Bakan, eğer bir şey yapılmazsa akıntı ile birlikte felaketin Kıbrıs, Suriye, Türkiye, Yunanistan ve hatta İsrail’e de ulaşabileceğini belirtti.

Kuveyt sızmayı engellemek için 40 ton materyel ve petrol ürünlerini emen halılar gönderirken Avrupa Birliği de Cuma günü özel malzeme ve uzman ekipler göndereceklerini açıkladı.


ANF NEWS AGENCY
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ
ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
4 Ağustos 2006       Mesaj #223
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
İsrail Ortadoğu yangınına benzin dökmeye devam ediyor. Yahudiler'in 9 Ağustos'ta Mescid-i Aksa'ya gireceği iddia ediliyor..

İsrail parlementosu Knesetteki Arap milletvekillerinden Muhammed Barakah, İsrail yüksek adalet mahkemesinin çıkarmış olduğu, "Tapınak Dağı Sadıkları" adlı Yahudi hareketin üyelerinin önümüzdeki hafta Mescid-i Aksa’ya girmelerine izin veren özel kararını eleştirdi.


Gershon Salomon adlı biri tarafından kurulan "Tapınak Dağı Sadıkları", Kudüs’te Mescid-i Aksa'nın bulunduğu yerde Yahudi Tapınağı’nı (Süleyman Mabedi olarak biliniyor) yeniden kurmak için gayret sarfetmektedirler. Tapınak Dağı Sadıkları, 2007 yılında mescid-i Aksa'nın yıkılacağını ve yerine Yahudi tapınağının inşa edileceğine inanıyorlar.


Yedioth Ahronoth gazetesinin Salı günü internet sitesinde belirttiğine göre, 'Barış ve Eşitlik için Arap Cephesi' adlı grubun başkanı olan Barakah, İsrail yönetiminin vermiş olduğu 9 Ağustos günü Mescid-i Aksa’ya radikal Yahudilerin girebileceğine dair izni şiddetli bir şekilde kınadı.


Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya girmelerine müsaade etmenin tehlikeli bir karar olduğunu belirten Barakah, Lübnan ve Filistin halklarına karşı açılan savaşın gölgesinde alınan bu kararın bölgedeki yangının artmasına neden olacağını ve ateşi daha da yaymak istemek anlamına geleceğini vurguladı.


Öte yandan 9 Ağustos günü İbrani takvimine göre Süleyman Tapınağının yıkıldığı ve çeşitli talihsiz olayların yaşandığı bir matem günüdür. "Tişa Beav" olarak adlandırılan bugünde bir gün boyunca oruç tutan Yahudiler kendi şeriatlarına göre çeşitli ibadetlerde bulunurlar.

Abdülmetin Yıldız / Dünya Bülteni
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Ağustos 2006       Mesaj #224
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Et kopartan dev örümcek paniği

Ankara’nın Haymana ilçesi Çalış beldesinde ortaya çıkan 10 santimetre büyüklüğündeki örümceklerin zehirsiz bir tür olduğu belirlendi.

Çalış beldesi Yılanlı mevkiinde ortaya çıkan örümcekleri görerek paniğe kapılan vatandaşların başvurusu üzerine, İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.


Beldede yapılan çalışma sonrası, yakalanan örümcekler Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü Böcek Bilimi Merkezine gönderildi.

Merkezde yapılan çalışmalar sonucunda, Haymana’da ortaya çıkan örümceğin 'solifugae' türünden olduğu kaydedildi. Söz konusu örümceğin halk arasında 'karabüyü' olarak adlandırıldığı belirtildi.

Zehirli olmadığı bildirilen örümceğin, güneş battıktan sonra ortaya çıktıkları, çok hızlı hareket ettikleri ve 1 metreye kadar sıçrama özelliği olduğu bildirildi.
10 santimetreye varan büyüklüğü ve iri görünümleri nedeniyle halk arasında paniğe neden olduğu ifade edilen Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü raporunda, bu tür örümceklerin ısırabileceği, hatta et dahi kopartabildikleri vurgulandı.
Medya Haber
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Ağustos 2006       Mesaj #225
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Transseksüel tavuk şaşırttı


İsveç'te, bir günde ibiği çıkan, kuyruğunda tüyleri büyüyen ve horoz gibi ötmeye başlayan tavuk panik yarattı. Kümesin sahibi İsveçli Christel Hammar-Malmgren, transseksüel tavuğa, kümesteki diğer tavukların giderek alıştıklarını belirtti.

Hammar-Malmgren, sabah uyandığında, bir yerine iki horozun öttüğünü duyduğunu, kalkıp baktığında tavuklarından birinin 'değişime uğradığını' gördüğünü söyledi.

O hep farklıydı

Şaşkın kadın, "tavuklara özgü tüylerinin büyük bölümünü kaybetmişti, ibiği ve kuyruğu çıkmaya başlamıştı" diye konuştu.

Hammar-Malmgren ayrıca, ilginç tavuğun geçtiğimiz yıl kümesteki diğer tavuklara katıldığını, ancak baştan beri 'farklı' olduğunu da ifade etti.
CNN TürkYayın Tarihi : 4 Ağustos 2006 Cuma

Medya Haber
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Ağustos 2006       Mesaj #226
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bilecik'te şarbon paniği

Bilecik'in Osmaneli İlçesi'ne bağlı Oğulpaşa ve Boyunkaya köyleri şarbon hastalığı sebebiyle karantinaya alınırken, şarbon mikrobu kapan 2 kişi hastaneye kaldırıldı.

Oğulpaşa Köyü'nde, 2 inekte şarbon hastalığı olduğu tespit edildi. Hastalığın tespit edilmesi üzerine, Oğulpaşa ve yakınındaki Boyunkaya Köyü karantinaya alındı. İl Sağlık Müdürlüğü ve Tarım Müdürlüğü ekipleri, köylerdeki insanları ve hayvanları sağlık kontrolünden geçirirken, bölgeye giriş-çıkış yasaklandı.

Bu arada, hasta hayvanlarla uğraşan Recep Özdemir ve Mehmet Ali Önder, şarbon hastalığı kaptı. Durumları ağır olan hastalar, Bursa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bilecik Valisi Musa Çolak, iki köyün karantinaya alındığını ve hayvanların aşılandığını söyledi. Korkulacak bir durum olmadığını belirten Çolak, "Her şey kontrol altında. Gerekli tüm tedbirler alındı" dedi.

Şarbonlu ineğin satıldığının hatırlatılması üzerine "Bu konuda bilgim yok" diyen Vali Musa Çolak, satılan etlerden dolayı hastalığın yayılmasının söz konusu olmadığını söyledi.
İHAYayın Tarihi : 4 Ağustos 2006 Cuma
Medya Haber
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
4 Ağustos 2006       Mesaj #227
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
Pitbull dehşeti!

spacerspacerspacerspacerspacerspacerspacerpitbull

İzmir'in Konak ilçesinde sahibinin serbest bıraktığı Pitbull cinsi bir köpek, bir kadına saldırdı. Sol kolu parçalanan kadına, 5 dikiş atıldı.
İzmir, 4 Ağustos 2006 17:59
Terrier cinsi köpeğini dolaştırırken başıboş gezen pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 29 yaşındaki Aslı Denker, olayın ardından Alsancak Karakolu'na giderek suç duyurusunda bulundu. Bakılması yasak olan köpeğini salan Liri İlke Alpan'dan şikayetçi olan Aslı Denker, 10 bin YTL'lik maddi ve manevi tazminat davası açacağını söyledi. Köpeğin sahibi Alpan, karakolda ifde verdikten sonra ortadan kayboldu. Sol kolu parçalanan ve 5 dikiş atılan Aslı Denker, köpeğin daha önce de saldırgan davranışlar içinde bulunduğunu belirterek, pisikolojisinin bozulduğunu ifade etti.
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
5 Ağustos 2006       Mesaj #228
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
Karadeniz'de TİKKO'cu avı

(5 Ağustos 2006)

Medya Haber



Yasa dışı TKP/ML-TİKKO terör örgütü üyesi olduğu ileri sürülen bir bayanın, ailesiyle birlikte Kastamonu'nun Cide İlçesi'ne tatile geldiği yolundaki istihbarat bilgileri, Kastamonu Emniyet Müdürlüğü'nü harekete geçirdi.

Eldeki bilgiler çerçevesinde, İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Cide'de yaklaşık bir ay süren araştırma başlattı. TKP/ML-TİKKO terör örgütü adına uzun yıllar kırsal alanda yürüttüğü silahlı faaliyetlerden dolayı güvenlik güçlerince aranan ve ismi açıklanmayan, kısa boylu sarışın olduğu söylenen bayanın, Cide'ye saklanmak ve sığınmak amacıyla geldiğinin tespit edilmesi üzerine, operasyon düzenlendi.

Sahte kimlikle ele geçirilen örgüt mensubu, poliste yapılan işlemler sonrasında cumhuriyet savcılığına sevk edildi.

Daha önce TİKKO militanlarının beyin takımını kaybettiği, en az beyin takımı kadar iyi çalışan gövdesinin tekrar toparlanmak için Karadeniz'e kaçtığı şeklindeki haberler, gazete ve dergilerde yer almıştı.
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
5 Ağustos 2006       Mesaj #229
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
METEOROLOJİDEN AŞIRI SICAK UYARISI

sicaklar 4


ANKARA - Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6-8 derece üzerine çıkmasının, başta yaşlılar ve çocuklar olmak üzere insan sağlığı açısından tehlike arz ettiğini bildirdi.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Basra üzerinden gelen sıcak hava kütlesi nedeniyle yurt genelinde hava sıcaklığı 4-6 derece daha artarak Ağustos ayı normallerinin 6-8 derece üzerine çıkacak.
Aşırı sıcak havanın hafta sonu güney ve iç kesimler başta olmak üzere tüm yurtta etkili olması bekleniyor.
Hava sıcaklığının Güneydoğu Anadolu'da 42-44, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Karadeniz'in iç kesimlerinde 38-40, Marmara bölgesinde 36-38, Ege ve Akdeniz bölgesinde 37-38 derecelere kadar ulaşması bekleniyor.
Bazı merkezlerde hafta sonunda beklenen en yüksek sıcaklık değerleri şöyle:
Ankara 38-39, İstanbul 34-35, İzmir 35-36, Diyarbakır, Şanlıurfa 42-44, Adana, Antalya 36-38, Çankırı, Aksaray, Kırıkkale 39-40, Bursa, Balıkesir 38-39, Çorum, Amasya, Karabük 39-40 Tunceli, Elazığ 39-40
Hava Tahminleri Şube Müdürü Murat Şahin, sıcak hava nedeniyle 10.00-18.00 saatleri arasında doğrudan güneş ışınlarına maruz kalmanın başta yaşlılar ve çocuklar olmak üzere insan sağlığı açısından tehlike arz ettiğini, yüksek sıcaklığın olumsuz etkilerine karşı tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
5 Ağustos 2006       Mesaj #230
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
İSRAİL BOMBA YAĞDIRIYOR

lubnan 23

BEYRUT - İsrail'in Beyrut ile Lübnan'ın kuzeyini bağlayan otoyoldaki 4 köprüyü vurması sonucu 4 sivilin öldüğü, 15'inin yaralandığı bildirildi.
Lübnan Kızılhaçı yetkilisi Georges Kettaneh, saldırının ardından tamamen yıkılan Beyrut'un 40 kilometre kadar kuzeyindeki Fidar köprüsünün enkazından 2 kişinin cesedinin çıkarıldığını belirtti.
Kettaneh, Lübnan'ın kuzeyindeki Madfun köprüsüne düzenlenen saldırıda da 2 sivilin öldüğünü, 7'sinin yaralandığını söyledi.
Yetkili, Beyrut'un 20 kilometre kadar kuzeyindeki, bir kısmı kullanılamaz hale gelen Cuniye köprüsünde 7, Casino köprüsünde bir kişinin yaralandığını açıkladı.
Lübnan polisi, İsrail savaş uçaklarının, Beyrut ile Lübnan'ın kuzeyini ve Suriye'yi bağlayan ve kıyı boyunca devam eden otoyoldaki 4 önemli köprüyü sabah saatlerinde bombaladığını duyurmuştu.

İSRAİL, 4 Şİİ YARDIM KURULUŞUNU DA BOMBALADI

Öte yandan İsrail'in düzenlediği saldırılarda Beyrut'un güneyindeki 4 Şii yardım kuruluşunun merkezi de yerle bir oldu.
Bölgedeki AFP muhabiri, bombardımanda biri Hizbullah'a bağlı, görme ve işitme engelliler için açılan 3 vakıf okulunun büyük zarar gördüğünü, Emel hareketine yakın, bodrum katı ecza deposu olarak kullanılan yardım derneği Rabab Sadr Merkezi'ninse tamamen yıkıldığını belirtti.
Rabab Sadr Merkezi'nin yıkılması sonucu bir korumanın yaralandığı ve bu korumanın enkaz altında 3 kişinin bulunduğunu söylediği ifade edildi.

ARAP DIŞİŞLERİ BAKANLARI LÜBNAN'DA TOPLANACAK

Arap dışişleri bakanlarının, İsrail ve Lübnan'daki Hizbullah gerillaları arasında bir ateşkes sağlanması için pazartesi günü Beyrut'ta acil bir toplantı yapacakları bildirildi.
Mısır Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, toplantının, Lübnan halkı ve hükümetine Arap desteği ve dayanışmasının gösterilmesi yönünde Mısır'ın çabaları çerçevesinde yapılacağı belirtildi.
a.a.

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww