Arama

Medya Haber - Sayfa 88

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 662.904 Cevap: 1.864
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
4 Nisan 2008       Mesaj #871
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
"2 bin İran askeri Kuzey Irak'ta"

Sponsorlu Bağlantılar
Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin resmi internet sitesi, İran'ın Kuzey Irak sınırına yaklaşık 2 bin asker konuşlandırdığını ve PKK'lı teröristlerin daha çok kullandığı bölgelere yönelik top atışlarına başladığını yazdı.

İnternet sitesi İran ordusunun son 2 gün içerisinde İran'ın Kuzey Irak sınarına yaklaşık 2 bin asker yerleştirdiğini yazdı. Site, İran askerlerin İran- Irak sınırında bulunan daha çok terör örgütü mensuplarının kullandığı alanların top ateşine tuttuğunu yazdı.

İran Ordusu, uzun süreden bu yana İran toprakları içerisinde eylemlerde bulunan ve PKK'nın İran'daki kolu olan PJAK örgütü mensuplarına karşı operasyonlarını sürdürüyordu.
kaynak:milliyet haber.

nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
7 Nisan 2008       Mesaj #872
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Emekliler için sağlık karnesi kaldırıldı

Sponsorlu Bağlantılar
Emekliler ile Bağ-Kur’luların sağlık kurumlarındaki muayene ve tedavilerinde sağlık karnesi uygulaması kaldırıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun, “Emekli Ve Malullük Aylığı Bağlanmış Alanlarla, Bunların Kanunen Bakmakla Yükümlü Bulundukları Aile Fertleri, Dul Ve Yetim Aylığı Alanların Muayene ile Tedavileri Hakkında Yönetmelik” ve Bağ-Kur Sağlık Sigortası Yardımları Yönetmeliği’nde bu yönde yaptığı değişiklikler, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, emekli, malullük ve vazife malullüğü aylığı alanlarla bunların yasal olarak bakmakla yükümlü bulundukları aile bireyleri ve dul ve yetim aylığı alanların muayene ve tedavi başvurusunda, sağlık karnesi yerine T.C. Kimlik Numarası bulunan nüfus cüzdanlarının sunumu yeterli sayılacak. Bağ-Kur da sigortalılar ve malullük veya yaşlılık aylığı almakta olanlarla bunların bakmakla yükümlü oldukları eş, çocuk, ana ve babaları, hak sahibi olarak aylık alan eş, çocuk, ana ve babaları için, muayene ve tedavi başvurusunda sağlık karnesi yerine T.C. Kimlik Numarası bulunan nüfus cüzdanlarının ibraz edilmesini yeterli kabul edecek. (ANKA)
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
8 Nisan 2008       Mesaj #873
nünü - avatarı
Ziyaretçi
TOKİ konutlarındaki HAÇ'ların sırrı
toki ffffffdfd Balıkesir Belediyesi tarafından TOKİ’ye yaptırılarak vatandaşa satılan evlerin çatılarındaki HAÇ işaretleri görenleri hayrete düşürürken işaretlerin ilginç detayları var.


Habervatan'ın haberine göre TOKİ konutlarında HAÇ işaretlerinin
konduğu

binalar
, Caminin sağ ve sol tarafına inşa edilmiş.
Ayrıca 2.Etapta bulunan iki tip konuttan dört katlı olanlar
değil de oniki katlı olanlar seçilmiş. HAÇ’lar cami minaresinde
bulunan HİLAL’den daha yüksekte bulunuyor.



Balıkesir’de infial yaratan bu olay,

konutlar
üzerinden geçmekte olan bir pilot
tarafından tesadüfen fark edildi. Olay MHP Balıkesir Mrk.İlçe
Bşk. yardımcısı Fahrettin Sayıt tarafından yerel basın
aracılığıyla tüm Balıkesir'lilere duyuruldu.

Medya Haber





Medya Haber

Haberle ilgili okuyuculardan yeni görüntüler geldi. TOKİ
konutlarının projesinde çatılarda T görüntüsü ortaya çıkarken
inşa edilen konutlar ise T HAÇ şekline dönüşüyor.


Medya Haber
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
8 Nisan 2008       Mesaj #874
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Cep telefonunuzdan 'Duruşmanız var, yarın adliyeye gelin' diye hatırlatmayla karşılaşırsanız şaşırmayın.
Adalet Bakanlığı yargıya hız kazandırmak için GSM operatörüyle anlaşmaya vardı. Türkiye genelinde yürürlüğe girecek uygulamayla vatandaşlar duruşmaya postadan gelen tebligatla değil, cep mesajıyla çağrılacak.

Rize, İstanbul, Diyarbakır adliyelerin sonra Bursa Adliyesi de bir haftadan bu yana tarafları ilgili merciye SMS ile çağırmaya başladı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, uygulamanın maddi yönden de yarar sağlayacağını belirtiyor.

Postayla yapılan tebligat ücreti 4,5 YTL`ye mal olurken, SMS ücretinin ise sadece 45 kuruş olduğunun altı belirtildi.

Projenin başlangıcında, ilk olarak Avea tarafından sağlanacak teknoloji sayesinde Avea abonelerinin UYAP Adalet, Avukat, Vatandaş ve diğer portallar üzerinden yapılan ve bakanlık tarafından belirlenen işlemlerle ilgili uyarı, veri ve duyuruları ve bakanlık tarafından belirlenecek diğer tüm bilgileri, dava bilgileri de dahil olmak üzere SMS, sesli yanıt sistemi, WAP ve Infomobil aracılığıyla ceplerine alabilecekleri öğrenildi.

nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
8 Nisan 2008       Mesaj #875
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Google hakkında dava açıldı ve Youtube gibi kapanma tehlikesiyle karşı karşıya.

Dünyanın en çok kullanılan sitesi yoksa sansüre mi uğrayacak?Youtube sitesinin sürekli kapanmasıyla birlikte artık sansürün nereye gideceği konuşulurken gelen haberler gelinen durumu daha iyi açıklıyor.

Google aramlarında çıkan porno görüntüler sebebiyle hakkında dava açılmış durumda ve şayet mahkeme Google alehinde karar verirse dünyanın en çok ziyaret edilen sitesine erişim engellenecek.

Kullanıcıların internette gezinmek için Google'da arama yaptığı düşünülürse Google'ın engellenmesi aslında tüm internete erişimin ciddi şekilde kısıtlanması anlamına geliyor ve bundan da yine en çok internet kullanıcıları etkilenecek.

Dava devam etmekte ve önümüzde ki günlerde sonuçlanması bekleniyor.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
15 Nisan 2008       Mesaj #876
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Kadıköy'de çöpten bebek cesedi çıktıShy 2

AA

Kadıköy’de, bir çöp konteynerinde bebek cesedi bulundu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Merdivenköy Şair Arşi Caddesi Sahra
Aralığı Sokak’taki çöp konteynerindeki kağıtları toplayan bir vatandaş,
poşete konulmuş bir bebek cesedi buldu.
Olay yerine gelen polis ekipleri, yeni doğduğu ve kız olduğu anlaşılan
bebeğin kim tarafından çöpe atıldığını bulmak için çevrede araştırma
başlattı.
Göbek bağının dahi kesilmediği bildirilen bebeğin cesedi, Göztepe Eğitim
ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
21 Nisan 2008       Mesaj #877
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Medya Haber
İstanbulluya özel benzin zammı geliyor
Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen bir yasa tasarısı ile İstanbul'da benzinin litre fiyatına 1.5 yeni kuruş zam geliyor.


TBMM Plan Bütçe Komisyonunda kabul edilen bir yasa tasarısı ile İstanbul'da benzin ve motorinin litre fiyatına 1.5 yeni kuruş zam geliyor. İstanbul'lu, 3 yıl süreyle zamlı benzin ve motorin kullanmak zorunda kalacak.

Tasarı ile İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında yapılacak harcamalara kaynak sağlamak amacıyla Fon oluşturuluyor. Fonun gelirleri, benzine litre başına 1.5 Ykr, motorin türlerine de litre başına 1 Ykr zam yapılacak. 3 yıl boyunca sürecek uygulamadan, Fona 750 milyon YTL kaynak sağlanması öngörülüyor.
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
21 Nisan 2008       Mesaj #878
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Gıdaya 1 Yılda Gelen Zamlar



ATO Başkanı Sinan Aygün, Türkiye'de IMF ve Dünya Bankası güdümlü tarım politikalarının iflas ettiğini belirtti. Gıda ürünlerine 1 yılda gelen zamlar.




Ankara Ticaret Odası (ATO), pirinç fiyatlarındaki hızlı artışla gündeme gelen gıda krizinin, en çok dar gelirli yurttaşları vurduğunu bildirdi.
ATO'nun yaptığı piyasa araştırmasına göre, pirinç fiyatları son bir yılda yüzde 141 artarken Tarım Bakanı Mehdi Eker'in pirince alternatif olarak gösterdiği "pilavlık bulgur"un fiyatı da geçen yılın Nisan ayından bu yana yüzde 100 zamlandı. Geçen yıl Nisan ayında kilosu 0.75 YTL olan bulgur, şimdi 1.5 YTL'den satılıyor.

ETİN İKAMESİ YEŞİL MERCİMEK YÜZDE 100 ZAMLANDI -

Dar gelirli ailelerin protein ihtiyacını karşılamak için et yerine ikame ettiği "yeşil mercimek" de fiyatı bir yılda ikiye katlanan temel gıda maddeleri arasında yer alıyor. Şu anda fiyatı 2.2 YTL olan yeşil mercimek, geçen yıl Nisan ayında 1.1 YTL'ye satılıyordu.
Genellikle pirinç pilavı ile birlikte yenen milli yemeğimiz "kuru fasulye"nin fiyatı ise geçen yılın Nisan ayına göre yüzde 97 artış gösterdi. Kuru fasulyenin bir yıl önce 1.65 YTL olan fiyatı şimdi 3.25 YTL. "Aşurelik buğday"ın fiyatı yüzde 84, "barbunya"nın fiyatı yüzde 70, "şehriye"nin fiyatı yüzde 52, kuru fasulye gibi milli yemeklerimiz arasında bulunan "nohut"un fiyatı yüzde 50 zamlandı.
Dar gelirlilerin ucuz olduğu için tercih ettiği "makarna" yüzde 114, "kırmızı mercimek" yüzde 133 zamlandı. Dökme makarnanın fiyatı bir yılda 0.70 YTL'den 1.5 YTL'ye, kırmızı mercimeğin fiyatı 0.90 YTL'den 2.1 YTL'ye çıktı.

12 AYIN ZAM ŞAMPİYONU KEREVİZ -

Sebze ve meyve fiyatlarındaki artış da resmi enflasyon rakamların kat kat üzerinde gerçekleşti. Son 12 ayın "zam şampiyonu" yüzde 257 ile "kereviz" oldu. Geçen yıl Nisan ayında 0.70 YTL'den satılan kerevizin fiyatı bir yılda 2.5 YTL'ye yükseldi.
Zam şampiyonluğunda kerevizi yüzde 250 ile "can eriği" ve yüzde 180 ile "limon" izledi. Geçen yıl filesi 1 YTL olan limon, şimdi 2.8 YTL'den satılıyor. Fiyatı bir yılda 1.2 YTL'den 3 YTL'ye çıkan "ayva"daki enflasyon ise yüzde 150... Geçtiğimiz yıl Nisan ayında kilosu 1.5 YTL'den satılan "dolmalık biber"in fiyatı 2008 Nisan ayında 3.7 YTL oldu. Artış oranı yüzde 147.
"Domates" son bir yılda yüzde 115, ıspanak, pırasa ve turp yüzde 100, kabak yüzde 88, beyaz lahana yüzde 71, taze fasulye ve elma yüzde 67, pazı, patates ve çilek yüzde 50, soğan yüzde 44, semizotu yüzde 43, kivi yüzde 34 oranında zamlandı.

KAHVALTILIKLARDAKİ ARTIŞ YÜZDE 50-70 ARASINDA -

Kahvaltılıklardaki bir yılık fiyat artışı da yüzde 50 ile yüzde 70 arasında değişiyor. "Tulum peyniri" ve "kaşar peyniri" bir yılda yüzde 50 zamlanırken, "beyaz peynir"in fiyatı yüzde 70, "siyah zeytin"in fiyatı yüzde 55 arttı.
Kahvaltının alternatifi olan "simit" de bir yılda yüzde 25 oranında zamlandı. Simit fiyatlarının daha da artması bekleniyor.
Türk ailesinin temel gıda maddelerinin başında gelen ekmeğe de kısa bir süre sonra zam gelmesi bekleniyor.
Yağ fiyatlarındaki artışlar da resmi enfasyon rakamlarını geride bıraktı. Nisan 2007-Nisan 2008 döneminde, ayçiçek yağı yüzde 115, mısırözü yağı yüzde 110, margarin yüzde 72, tereyağı yüzde 46 zam gördü. Aynı dönemde "tuz"un fiyatı yüzde 95, "salça"nın fiyatı yüzde 35 arttı. "Un" fiyatları yüzde 53 artarken, "yoğurt" fiyatındaki artış oranı ise yüzde 25 oldu.

GÜBRE YÜZDE 76, MAZOT YÜZDE 30 ZAMLANDI -

Tarımsal girdi fiyatlarındaki artış, gıda fiyatlarını yükselten nedenler arasında yer alıyor. Çiftçinin en önemli girdilerinden birini oluşturan "gübre"ye bir yılda yüzde 76, "mazot"a yüzde 30 oranında zam geldi.
Bir yılda elektriğin birim fiyatı yüzde 27, suyun birim fiyatı yüzde 12, kömür yüzde 18 oranında zamlandı. Elektriğin birim fiyatı Nisan 2007'de 2.16 YTL iken Nisan 2008'de 2.75 YTL'ye, aynı dönemde suyun birim fiyatı 4.79 YTL'den 5.35 YTL'ye çıktı.

ATO BAŞKANI AYGÜN -

Türkiye'de IMF ve Dünya Bankası güdümlü tarım politikalarının iflas ettiğini söyleyen ATO Başkanı Sinan Aygün, "Bir zamanlar tarımda kendi kendine yeten 7 ülkeden biri olan Türkiye'de IMF ve Dünya Bankası güdümlü tarım politikaları iflas etmiştir. Türkiye'yi kuraklıktan önce IMF ve Dünya Bankası'nın tarım politikaları yaktı" dedi.
Tarımda üretimin gerilediğini, tarım arazilerinin boş kaldığını belirten Aygün, şöyle dedi:
"IMF'nin ve Dünya Bankası'nın isteğiyle tarımda destekleme kaldırıldı. Desteklenen ürün sayısı miktarı azaltıldı. Arazisini eksin ekmesin çiftçiye doğrudan gelir desteği ödemesi yapıldı. Ucuz kredi desteği kaldırıldı. Gübre ve diğer girdilerde destek azaltıldı. Bu politikalar yüzünden Türkiye gıda krizi yaşıyor. Anadolu artık kendini besleyemez hale geldi."
Gıda krizi nedeniyle fiyatların arttığını, bundan da en çok dar gelirlilerin etkilendiğini belirten Aygün, "Enflasyon canavarı, fakirin sofrasından kalkmıyor" dedi.
(ANKA)
MaRCeLLCaT - avatarı
MaRCeLLCaT
Ziyaretçi
28 Nisan 2008       Mesaj #879
MaRCeLLCaT - avatarı
Ziyaretçi
KİMLİK NUMARASI ARTIK MECBURİ

2 yıl önce yürürlüğe giren Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası uygulamasının salı gününden itibaren zorunlu hale geliyor. 29 Nisan 2008 tarihinden itibaren hiçbir kamu kurumu kimlik numarası olmadan işlem yapmayacak.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden ilgili tüm kurum ve valiliklere gönderilen genelgede, Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) projesi kapsamında, kurum kayıtları arasındaki bilgi alışverişini sağlamak ve kamu hizmetlerinin sunulmasında kişiyi tek bir numaradan tanımlamak üzere TC Kimlik Numarası uygulamasına başlandığı ve her bireye bu numara verildiği hatırlatılarak şöyle denilmişti:

"21 Ekim 2006 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Başbakanlığın 2006/33 nolu genelgesinde de (kişilerin adına düzenlenecek olan her türlü form, beyanname, kimlik kartı, vergi kimlik kartı, sürücü belgesi, pasaport gibi bütün tanıtıcı belgelerde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasına yer verilir. Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası kurumlar ile diğer gerçek ve tüzel kişilerin her türlü işlem ve kayıtlarında esas alınır) hükmü bulunmaktadır"

2 yıl boyunca verilen uyum sürecinin tamamlanması ile beraber salı gününden itibaren artık TC Kimlik Numarası artık her türlü belge ve işlemlerde TC Kimlik Numarası'nın kullanılması bir zorunluluk olacak.

MaRCeLLCaT - avatarı
MaRCeLLCaT
Ziyaretçi
28 Nisan 2008       Mesaj #880
MaRCeLLCaT - avatarı
Ziyaretçi
TüRK TELEKOM HALKA ARZEDİLİYOR...

Türk Telekomünikasyon A.Ş'deki (Türk Telekom) yüzde 15'lik Hazine hissesinin halka arzıyla ilgili süreç başladı.

Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Türk Telekom Genel Müdür Yardımcıları Erem Demircan ve Celalettin Dinçer'in katılımıyla halka arza ilişkin basın toplantısı düzenlendi.

Türk Telekom'daki yüzde 15'lik Hazine hissesinin halka arzıyla ilgili ön talepler, 28-29-30 Nisan 2008 tarihlerinde toplanacak. Halka arzdaki kesin talep toplama dönemi ise SPK'nın onayının ardından 7-8-9 Mayıs 2008 olarak planlanırken, halka arz yoluyla satışa sunulan hisselerin İMKB Yönetim Kurulunun onayının ardından 15 Mayıs 2008 tarihinden itibaren İMKB'de işlem görmeye başlaması hedefleniyor.

Halka arzda mevcut sermayesi 3,5 milyar YTL olan Türk Telekom'un yüzde 15 oranında hissesine karşılık gelen Hazine Müsteşarlığına ait 525 milyon YTL'lik hissesi satışa sunulacak. Halka arzda ayrıca, 78 milyon 750 bin YTL'lik hisseye karşılık gelen yüzde 2,25'lik 'ek satış' hakkı kullanım imkanı bulunuyor.

Türk Telekom hisselerinin halka arzında satışa sunulacak hisselerin yüzde 30'u Türk Telekom ve PTT çalışanları ile küçük tasarruf sahipleri, yüzde 3'ü alım gücü yüksek bireysel yatırımcılar ve yüzde 2'si de yurt içi kurumsal yatırımcılar olmak üzere, toplam yüzde 35'lik bölümü yurt içindeki yatırımcılara tahsis edilirken, yurt dışı yatırımcılara tahsis edilen oran ise yüzde 65 olarak belirlendi.

HALKA ARZ FİYATI 3,90-4,70 YTL OLARAK BELİRLENDİ

Halka arz fiyat aralığı 1 YTL nominal değerli pay için 3,90-4,70 YTL olarak belirlendi.

Halka arzda Türk Telekom ve PTT çalışanlarıyla küçük tasarruf sahipleri ön talepte bulunmaları durumunda peşin ödeme yüzde 7, kredi kartı ya da vade farksız 5 taksitte ödemede de hisse değeri üzerinden yüzde 4 iskontoya hak kazanacaklar. Bunların, halka arzdan kesin talep döneminde hisse talebinde bulunmaları halinde ise peşin ödemede yüzde 4 oranında iskonto kazanacaklar.

Alım gücü yüksek yurt içi bireysel yatırımcı grubu da ön talepte peşin ödemede yüzde 5, vade farksız 5 taksitte ödeme ve kredi kartıyla ödeme yüzde 2 iskonto kazanacaklar. Bu grupta yer alan yatırımcılara, ön talebe katılmadan kesin talep başvurusu yapmaları durumunda peşin ödemede yüzde 2'lik iskonto sağlanacak.

Halka arzda Türk Telekom ve PTT çalışanları en fazla 20 bin pay, küçük tasarruf sahipleri en fazla 2 bin paya kadar talepte bulunabilecekler. Alım gücü yüksek bireysel yatırımcılar için de en az 2 bin paylık talepte bulunma zorunluluğu söz konusu.

(AA)
sp

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww