Arama

Medya Haber - Sayfa 86

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 661.956 Cevap: 1.864
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
10 Şubat 2008       Mesaj #851
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Ermeni bakanla tartıştı

Sponsorlu Bağlantılar
Başbakan Erdoğan, Münih'te kendisine, 'Neden ilişki kuramıyoruz?' diyen Ermenistan Dışişleri Bakanı Oskanyan'a, '40 bin Ermeni neden Türkiye'ye kaçıp geliyor, bunu kendinize sorun' diye cevap verdi. ABDULLAH KARAKUŞ Münih

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'nın Münih kentinde katıldığı "44. Münih Güvenlik Toplantısı"nda Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan ile tartıştı.
Erdoğan, "Aramızda savaş yok, neden ilişki kuramıyoruz" diyen Oskanyan'a, "Ülkemde 40 bin Ermeni var, bunlar Ermenistan'dan kaçıp bize geliyorlar. Bunun hesabını kendinize sorun" karşılığını verdi.

Oskanyan'ın sorusu

Erdoğan'ın onur konuğu olarak konuştuğu toplantıya Oskanyan da katıldı. Oskanyan, konuşmasının ardından Erdoğan'a, "Sizinle bizim aramızda diplomatik ilişki yok, sınır kapımız kapalı. Bunun sebebini sorduğumuzda bize hep 1915'te yaşanan soykırımla ilgili gelişmeleri ve Dağlık Karabağ konusunu söylüyorsunuz. Ama ülkelerimiz arasında savaş yok. Dolayısıyla bu sorunları oturup neden konuşamıyoruz? Neden diplomatik ilişki kuramıyoruz? Bizim diplomatik ilişki için herhangi bir ön şartımız yok" dedi.
Bunun üzerine Erdoğan, Ermenistan ile havayolu taşımacılığının olmadığını, ancak Başbakan olduktan sonra kapıları açtığını belirterek, "Şimdi kargo taşımacılığı yapılıyor. Mesaj olsun diye Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nı restore ettik. Bunu Ermeni vatandaşlarımızın hizmetine açtık. Kaldı ki benim ülkemde şu anda vatandaş olmayan 40 bin Ermeni var. Bunlar Ermenistan'dan niye benim ülkeme kaçıp geliyorlar? Bunun hesabını bir siz kendinize sorun. Çünkü Türkiye bir barış ülkesi" diye konuştu.
Dağlık Karabağ konusunda dünyanın Ermenistan'ı işgalci olarak kabul ettiğini söyleyen Erdoğan, Ermenistan'ın çekilmesini istedi. Erdoğan, "Oraya yüz binlerce Azeri yerleşsin. Bunlar bizim de soydaşlarımız.
Buna niye olumlu yaklaşmıyorsunuz? Barış sürecine katkınız olsun. Kimin kimleri nasıl derdest ettiğini, soykırımda bulunduğu Karabağ olayları ortaya koyuyor" dedi.

Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
13 Şubat 2008       Mesaj #852
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
"Asit gecikmeli bomba" ile vuracaklardı.

Sponsorlu Bağlantılar
TOLGA ŞARDAN Ankara

Gaziantep'te, 24 Ocak'ta, 17 kişinin tutuklandığı operasyonda ele geçirilen El Kaide hücresinin, rotary ve lions kulüplerine yönelik baskın planları yaptığı belirlendi.
Eş zamanlı olarak Gaziantep, İstanbul ve Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilen "Ufuk" kod adlı operasyonda bir bölümü yanmış halde ele geçirilen dokümanların üzerinde yapılan araştırmalarda önemli bulgulara ulaşıldı.
Gaziantep'teki hücrenin lideri Mehmet Yılmaz'ın geçen yaz Irak'ta öldürülmesinin ardından yeniden hücre çalışması başlatıldığı saptandı. Polis, Mehmet Polat'ın yeni lider olarak çalışmalara başlamasının ardından, Ahmet Yıldız'ı İran'a gönderdiğini ve El Kaide hücreleriyle temas kuran Yasin adlı El Kaide yöneticisiyle görüştüğünü belirledi. Yıldız'ın geçen yıl ekim ve kasımda iki kez İran'a giderek Yasin ile görüştüğü ortaya çıktı.

Pakistan'daki kurye
Bu ziyaretlerde hücrenin saldırı planlarının yapıldığı saptandı. 14 Ocak 2008'de kurulan son temas sonrasında 1-2 hafta içinde eylem için harekete geçmenin planlandığı, örgütten izin gelmemesi halinde ise yeni eylem planı uygulanacağı bilgisinin de Pakistan'da bulunan örgütün üst düzey üyelerinin kuryesi olan Atiyah Abd-al Rahman'a ulaştırıldığı tespit edildi.

Kulüplere kar maskeli saldırı
ABD ve İsrail hedeflerine yönelik araştırma yapan, Polat liderliğindeki yeni hücrenin, en önemli hedeflerinden birinin Adana'daki İncirlik Üssü'ne silahlı saldırı olduğu belirlendi. Hücrenin, Türkiye genelindeki rotary ve lions kulüplerini hedef aldığı saptandı. Hücrenin bu amaçla uzun namlulu silah ve tabancalarla, kar maskesi, biber gazı ve kelepçeler kullanarak, belirlenen rotary ve lions kulüplerine baskın yapmak suretiyle rehin alma eylemi planladığı belirlendi. Gaziantep'teki rotary ve lions üyelerinin listeleri ve toplantı dönemlerine ait belgeler de bulundu.

Asit gecikmeli bomba
Örgüt içinde yer alan Müslüm Kılıç'ta ele geçirilen dokümanın incelenmesinde, El Kaide hücresinin "asit gecikmeli bomba" yapımı konusunda çalışma yaptığı saptandı. Polis, Ahmet Yıldız'ın bilgisayarında bazı patlayıcıların tahrip gücünü gösteren dokümanlara ulaştı. Evlerdeki aramalarda patlayıcı madde yapımında kullanılan kimyasal maddeler, silah ve mühimmatın yanı sıra kamplarda kullanılan haki renkte 15 çadır ele geçirildi. Örgütün, Nizip'in Dayıdağı Köyü'nde silahlı eğitim yaptığı anlaşılırken, 1800'e yakın mermi de bulundu.
İstanbul'da gözaltına alınan Çeçen asıllı Ramazan Erkinol adlı zanlının ise Ahmad Qargay ve Ramazan kod adını kullandığı, Osman Topal adına sahte Türk kimliği ile Malasharip Mogamedov adına Rusya pasaportunun bulunduğu ortaya çıktı. Çeçen zanlının, örgütün lider adayı olduğu tespit edildi.
Emniyet yetkilileri, "asit geciktirmeli bomba" düzeneğini, bağlantı ve ateşleyici sisteminde asit ve bazdan oluşan iki farklı kimyasalın kullanımı olarak açıkladı. Düzenekte kullanılacak materyale asit emdirildiğini, devreyi tamamlamak için baz kullanıldığını belirten emniyet yetkilileri, böylelikle ayarlanan zaman içinde kullanılarak patlayıcının daha kolay infilak ettirildiğini kaydetti.

Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
15 Şubat 2008       Mesaj #853
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
İşsizlik yüzde 10.1'e yükseldi

Türkiye'de Kasım 2007 dönemi itibarıyla işsizlik oranı, yüzde 10,1 olarak hesaplandı.
Geçen yılın aynı döneminde işsizlik oranı yüzde 9,6 düzeyinde bulunuyordu.
Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) üçer aylık dönemler itibarıyla her ay açıkladığı Hanehalkı İşgücü Anketinin, "Ekim-Kasım-Aralık 2007" dönemini kapsayan "Kasım 2007" sonuçlarına göre, bu dönemde işgücüne katılım oranı ise yüzde 46,9 olarak hesaplandı.
İşsizlik oranı kentlerde yüzde 12, kırsal kesimde yüzde 7,1 olarak belirlendi.
İşsizlik oranları geçen yılın Ocak döneminde yüzde 11, Şubat döneminde yüzde 11,4, Mart’ta yüzde 10,4, Nisan’da yüzde 9,8, Mayıs’ta yüzde 8,9, Haziran’da yüzde 8,8, Temmuz’da yüzde 8,8, Ağustos’ta yüzde 9,2, Eylül’de yüzde 9,3 ve Ekim’de de yüzde 9,7 düzeyinde idi.
2005 yılından itibaren Hanehalkı İşgücü Anketinin tahminleri, hareketli
üçer aylık dönem ortalamaları esas alınmak kaydıyla aylık olarak yayınlanıyor.
Bu seride ilgili üç aylık dönemin ağırlıkları, dönem ortası aya ilişkin nüfus projeksiyonları esas alınarak hesaplanırken, ifade kolaylığı açısından tahminler de dönem ortası ay adıyla ifade ediliyor.

2 milyon 350 bin kişi işsiz

Geçen yılın Kasım döneminde Türkiye’de işsiz sayısı, 2006’nın aynı dönemine göre 85 bin kişi artarak 2 milyon 350 bin kişi olarak belirlendi.
Bu dönemde istihdam edilenlerin sayısı ise 2006’nın aynı dönemine kıyasla 368 bin kişi azalarak 20 milyon 867 bin kişiye geriledi.
Türkiye İstatistik Kurumu, üçer aylık dönemler itibarıyla her ay kamuoyuna duyurduğu Hanehalkı İşgücü Anketinin (Ekim-Kasım-Aralık 2007)
dönemini kapsayan "Kasım 2007" sonuçlarını açıkladı.
İşgücü Anketine göre, Kasım 2007 döneminde Türkiye’de kurumsal olmayan sivil nüfus, 2006’nın aynı dönemine göre 759 bin kişi artarak 69 milyon 185 bin kişiye, kurumsal olmayan çalışma çağındaki nüfus da 740 bin kişi
artarak 49 milyon 511 bin kişiye çıktı.
Bu dönemde, tarım sektöründe çalışan sayısı 349 bin kişi, tarım dışı sektörlerde çalışan sayısı da 19 bin kişi azaldı. Söz konusu dönemde, istihdam edilenlerin yüzde 25’i tarım, yüzde 20,6’sı sanayi, yüzde 6’sı inşaat, yüzde 48,4’ü ise hizmetler sektöründe bulunuyor.

İşsizlik kentte de kırsalda da arttı

Türkiye genelinde işsiz sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre 85 bin kişi artarak 2 milyon 350 bin kişiye yükseldi.
İşsizlik oranı ise 2006’nın aynı dönemine göre 0,5 puan arttı ve yüzde 10,1 seviyesinde gerçekleşti.
Kentsel yerlerde işsizlik oranı 0,3 puanlık artışla yüzde 12, kırsal yerlerde de 0,6 puan artışla yüzde 7,1 oldu.
Kasım 2007 döneminde genç nüfusta işsizlik oranı ise yüzde 20 olarak hesaplandı. Bu oran geçen yıl aynı dönemde yüzde 19 idi.
Türkiye’de tarım dışı işsizlik oranı, geçen yılın aynı dönemine göre 0,4 puan artarak yüzde 12,6 olarak gerçekleşti.
Bu dönemdeki işsizlerin 73,4’ü erkek nüfustan oluşurken, işsizlerin yüzde 56’sı lise altı eğitimli durumda bulunuyor.
Bunların yüzde 29,1’i bir yıl ve daha uzun süredir iş ararken, işsizlerin yüzde 83’ü daha önce bir işte çalışmış durumda.
Bu dönemde istihdam edilenlerin ise yüzde 75’i erkek nüfustan oluşurken, bunların yüzde 61’i lise altı eğitimli durumda.
İstihdam edilenlerin yüzde 59,7’si ücretli, maaşlı ve yevmiyeli, yüzde 27,3’ü kendi hesabına ve işveren, yüzde 13’ü ücretsiz aile işçisi
konumunda.
TÜİK’e göre, kayıt dışı istihdam edilenlerin oranı, Kasım döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 2,6 puanlık azalışla yüzde 45,4 olarak gerçekleşti.
Bu dönemde, 2006’nın aynı dönemine göre tarım sektöründeki kayıt dışılık yüzde 87,8’den yüzde 87’ye, tarım dışı sektörde de yüzde 33,9’dan yüzde 31,6’ya geriledi.

İş gücüne katılım geriledi

Kasım 2007 döneminde iş gücüne katılım oranı ise önceki yılın aynı dönemine göre 1,3 puanlık azalma ile yüzde 46,9 oldu. İş gücüne katılma oranı erkeklerde 0,9 puanlık azalışla yüzde 70,9, kadınlarda ise 1,6 puanlık azalma ile yüzde 23,4 olarak ölçüldü.
Kentsel yerlerde iş gücüne katılma oranı 0,9 puanlık azalmayla yüzde 44,8, kırsal yerlerde ise 2 puanlık azalışla yüzde 50,6 oldu.
Toplam iş gücünün yüzde 17,8’ini 15-24 yaş grubundakiler oluştururken, lise altı eğitimlilerde iş gücüne katılma oranı yüzde 45,7, yüksek öğretim mezunlarında bu oran yüzde 77,9 olarak hesaplandı.
Lise altı eğitimlilerde erkeklerin iş gücüne katılma oranı yüzde 70,7 iken, kadınlarda bu oran yüzde 19,9 oldu.
Yüksek öğretim mezunlarında, erkeklerde iş gücüne katılma oranı yüzde 83,7, kadınlarda yüzde 68,7 olarak ölçüldü.
Kasım 2007 döneminde iş gücü dışında olanların yüzde 37,5’i daha önce bir işte çalıştı.
Daha önce bir işte çalışıp, söz konusu dönemde iş gücü dışında olanların (9 milyon 862 bin kişi) yüzde 30,9’u emeklilik, yüzde 10,1’i mevsim gereği, yüzde 17,9’u sağlık nedeniyle, yüzde 9,1’i evlilik, yüzde 5,5’i işten çıkartılma/iş yerinin kapanması, yüzde 4,8’i işinden memnun olmama ve yüzde 21,7’si diğer nedenlerle en son çalıştıkları işten ayrıldı.

İş gücü hareketleri

Geçen yılın Kasım döneminde 1 milyon 55 bin kişi; işe yeni başlamış veya iş değiştirmiş olarak kayıtlara geçerken, bunların toplam istihdam içindeki oranı yüzde 5,1 oldu.
İşe yeni başlayan veya iş değiştirenlerin yüzde 33,5’i 25-34 yaş grubunda. Bu dönemde işe başlayan veya iş değiştirenlerin yüzde 25,2’si sanayi, yüzde 43,4’ü hizmetler, yüzde 20,1’i inşaat sektöründe, yüzde 11,3’ü ise tarım sektöründe.
Mevcut işsizlerin yüzde 16’sını (375 bin kişi) bu dönemde işten ayrılanlar oluşturdu.
Bu arada, Maliye Bakanlığı tarafından derlenen verilere göre, 2007 yılı 4. döneminde toplam kamu istihdamı 2 milyon 925 bin kişi oldu.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
16 Şubat 2008       Mesaj #854
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Şırıngalı saldırgan yakalandı

Ali ŞEN- Tolunay DUMAN- Murat KİBRİTOĞLU/TARSUS(Mersin), (DHA).
MERSİN’in Tarsus İlçesi’nde, pazartesi günü 2 kız öğrencinin bacaklarına yakıcı sıvı atılmasıyla başlayan, bu sabah aynı şekilde 2 kızın daha saldırıya uğramasıyla şırıngalı saldırı mağdurların sayısı 7'ye çıkarken, zanlı da yakalandı. Sivil kadın polislerin önlem aldığı bölgede, saldırı sonrası bir apartmana girerken yeri MOBESE kamerasıyla saptanarak yakalanan 28 yaşındaki zanlı Deniz K.'nın üzerinde, olaylarda kullandığı sanılan şırınga ele geçti, attığı sıvının ise sülfürik asit olduğu anlaşıldı. Deniz K.'nın ilk sözü “Ben ne yapmışım ki?'' olurken, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, olayın siyasi yönünün olup olmadığının araştırıldığını söyledi.
Tarsus'ta 11 Şubat’ta 2 kız öğrenci, 14 Şubat’ta 2’si hemşire biri ev hanımı 3 kadına yönelik şırıngalı saldırıyı yapan kişinin kurbanlarının verdikleri bilgiler, saldırganın aynı kişi olduğu ihtimalini güçlendirdi. Saldırıları yapan kişinin eşkali, MOBESE kameraları ve verilen bilgiler doğrultusunda saptandı ve yakalanması için Tarsus Emniyet Müdürlüğü alarma geçti ve saldırıların gerçekleştirildiği bölgede, saldırıya hedef olacak şekilde sivil kadın polisler gezmeye başladı.
Kentin ana caddelerini gözetleyen kamera sistemini de özel olarak dizayn eden polisin aldığı önlem beklenen sonucu da verdi. Şırıngalı saldırgan, bu sabah saat 08.00’de Atatürk Bulvarı’ndaki araç trafiğine kapalı Yarenlik Caddesi’nde bir tekstil atölyesinde çalışan 17 yaşındaki İ.G. ve yaşıtı E.Ş.’ye yine şırınga ile sıvı püskürtünce haberdar olan polis, kamera kayıtlarından bu noktadaki eşkalleri incelemeye aldı. Saldırıya uğrayan 2 kız da Tarsus Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Polis, son şırınga kurbanlarından da çevresinde dolaşan kişilerle ilgili eşkali alıp kamera görüntüleri ile karşılaştırdı.

MOBESE KAMERALARINA YAKALANDI

Saldırıların gerçekleştirildiği bölgedeki MOBESE kameralarının kayıtlarında, eşkale uyan zanlının olayın gerçekleştirildiği Yarenlik Caddesi’ne 50 metre uzaklıktaki Langen Bulvarı’nda bulunan Yeşilyurt Apartmanı’na girdiğini saptadı. Bunun üzerine çok sayıda sivil polis, apartmanı ablukaya aldı.
Zanlının gizlenmek için buraya girmiş olabileceği olasılığı üzerinde duran polis, beklemeye başladı. 20 dakikalık beklemenin ardından binadan çıkan zanlı, caddede bulunan sivil ekipler tarafından etkisiz hale getirildi. Zanlının bir fabrikada işçi olarak çalışan Deniz K. olduğu belirlendi. Üzerinde kot pantolon, siyah mont ve siyah bere bulunan kirli sakallı, bıyıksız zanlı, sorgulanmak üzere Tarsus Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
İlk olayı gerçekleştirdiği zamanki kıyafetleriyle yakalanan, 1.90 boylarındaki Deniz K., polis götürürken çekim yapan gazetecilerin ‘Saldırıyı neden gerçekleştirdin?’ sorusunu ‘Ben ne yapmışım ki?’ diyerek yanıtlamakla yetindi.

DENGESİZ DAVRANIYOR

Tarsus Kaymakamı Abdulhamit Erguvan olayla ilgili yaptığı açıklamada, zanlının MOBESE kameralarındaki görüntülerinden saptandığını söyledi.
İlk belirlemelere göre olayın ideolojik yönü olmadığını, ancak yine de araştırıldığını kaydeden Erguvan, zanlının Tarsus nüfusuna kayıtlı olduğunu, şırınga ile atılan sıvının akülerde kullanılan sülfürik asit olduğunu söyledi.
Kaymakam Erguvan, olayın türbanla ilgisi olup olmadığının araştırıldığını belirtirken de “Ailesinde şu ana kadar kapalı bir kimse saptanmadı. Dengesiz davranışları var. Saldırıları neden yaptığı konusunda da çelişkili ifadeler veriyor. Bu da gösteriyor ki psikolojik sorunları var'' dedi. Erguvan, zanlının saldırıları kendisinin yaptığını itiraf ettiğini söyleyen Kaymakam Erguvan, ancak neden yaptığına ilişkin tutarsız cevaplar verdiğini anlattı.
İlk saldırıya uğrayan iki kız öğrencilerden binin ifadesinde saldırganın ‘Bu kızın eteği kısa’ dediğini dikkate alan polis, şırıngayla yakalanan zanlı Deniz K.'nın yanında başka kişilerin de olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.
Öte yandan, bu sabah saldırıya uğrayan 2 kız, tedavilerinin ardından Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Bir tekstil atölyesinde çalışan kızların bugün izinli olmamalarına rağmen işe gitmeyerek çarşıya gezmeye çıktıkları, saldırının bu sırada meydana geldiğini söyledikleri belirtildi.

EŞİ HAMİLE, ANNESİ KRİZ GEÇİRDİ

Şırıngalı saldırı zanlısı Deniz K.’nın ev hanımı olan eşi Fatma K.’nın ilk çocuklarına hamile olduğu, birkaç gün sonra da doğum yapmasının beklendiği ortaya çıktı. Zanlının karnı burnundaki hamile eşi Fatma K., eve gelen polisin yaptığı inceleme sonrasında olayı öğrenince, baba evine gitti.
Mithatpaşa Mahallesi’nde 2 katlı bir evin alt katında oturduğu belirtilen zanlının, üst katında ise ikinci evliliğini yapan annesi ile üveybabasının yaşadığı belirtildi. Zanlının babasından boşandıktan sonra İbrahim H. ile evlenen annesi 56 yaşındaki Hatice H., oğlunun şırıngalı saldırıları gerçekleştiren kişi olarak yakalandığını duyunca sinir krizi geçirdi. Evinde bulunan Kuran-ı Kerim’e el basarak oğlunun böyle bir şey yapmayacağına dair yemin eden iki çocuk annesi Hatice H., “Benim oğlum böyle şey yapmaz. İşinde gücünde olan bir kişidir. Eğer böyle bir yapmışsa da arkadaş kurbanı olmuştur'' dedi.

VALİ: SİYASİ YÖNÜ ARAŞTIRILIYOR

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’le birlikte katıldığı özel bir hastanenin açılış töreni sonrası zanlının yakalanmasıyla ilgili gazetecilere açıklama yaptı. 11 Şubat’ta 2 kız öğrenci, 15 Şubat’ta 2’si hemşire biri ev hanımı 3 kadının saldırıya uğradığını hatırlatan Vali Aksoy, “Bugün sabah itibariyle 2 kıza daha saldırı yapıldığı tespit edildi. Güvenlik güçleri yaptıkları çalışma neticesinde bu saldırıyı gerçekleştiren kişiyi suç aletiyle yakaladı. Şu anda sorgulaması devam ediyor. Şu anda yapabileceğimiz açıklama bu kadar'' dedi.
Mersin Valisi Aksoy, olayın siyasi yönü olup olmadığının araştırıldığını belirtirken, “Şu anda inceleniyor. 1980 doğumlu bir kişi. İnceleme devam ederken, bu yönde elimizde bir bilgi yokken açıklama yapmamız doğru değil'' diye konuştu. Aksoy, sıvının türü konusunda ise, “Sıvı kezzap değil. Aküde kullanılan bir asit türüdür. Sorgulama tamamlandığında detaylı açıklama yapacağız'' diye konuştu.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
17 Şubat 2008       Mesaj #855
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
İstanbul - Edirne arasındaki yollar ulaşıma kapandı

Yoğun tipi, İstanbul’da kara ve deniz ulaşımını olumsuz yönde etkiliyor. TEM Otoyolu Edirne istikameti Selimpaşa’dan, D-100 Karayolu ise Silivri’den itibaren çift yönlü olarak ulaşıma kapandı.

FSM Köprüsü Edirne istikameti TIR'lara kapatıldı...

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yoğun tipi nedeniyle TEM Otoyolu Edirne istikametine doğru Selimpaşa’dan itibaren çift taraflı, D-100 Karayolu ise Silivri’den itibaren çift yönlü olarak ulaşıma kapandı.
Araçlar, TEM Hadımköy ayrımından E-5'e yönlendiriliyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada da Silivri-Edirne Karayolu TEM Kavaklı mevkisi ile Selimpaşa D-100 yolunun şiddetli kar nedeniyle kapalı olduğu belirtilerek, yolda devrilen bir tırın vinçler aracılığıyla kaldırılmaya çalışıldığı kaydedildi.
Bölgede tipi nedeniyle görüş mesafesinin yer yer 10 metreye kadar düştüğü belirtilen açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekiplerinin 3 kar kaplanı, 3 kürüme ve tuz serpme aracı ve çok amaçlı 2 araç ile kara yolları ekiplerine yardıma gittiği ifade edildi.
Bu arada, Eskihisar-Topçular arabalı vapur seferleri ile saat 12.00’de yapılması gereken Pendik-Yalova seferinin karşılıklı yapılamadığı, saat 14.00’te yapılacak Yalova-Pendik feribot seferlerinin iptal edildiği, Kartal-Yalova deniz otobüsü seferlerinin de yapılamadığı bildirildi.
Kar yağışının, gün içinde daha da yoğunlaşacağı, yarın öğle saatlerine kadar etkisini sürdüreceği belirtiliyor.

DENİZ VE HAVA ULAŞIMI FELÇ

Kar yağışı, deniz ulaşımını da aksattı. Bazı deniz otobüsü seferleri iptal edildi. Boğaz ise gemi trafiğine açıldı.
Yurt genelindeki kar yağışı nedeniyle, İstanbul'dan Konya, Eskişehir ve Kahramanmaraş'a yapılması planlanan uçak seferleri iptal edildi.
Atatürk Havalimanı'nda bulunan yolculardan bazıları uçmaktan vazgeçerek evine dönerken, bir bölümü de hava şartlarının düzelebileceği umuduyla bekleyişini sürdürüyor.
DHM yetkilileri, Atatürk Havalimanı'nda pist, apron ve taksi yolları olarak bilinen "PAT" sahalarında gece boyunca kar temizleme çalışmaları yapıldığını, buzlanmaya karşı önlemlerin alındığını, bu nedenle bir sorun yaşanmadığını kaydetti.

YÜKSEK KESİMLERDE BUZLANMA

Yüksek kesimlerde özellikle köprü ve viyadüklerde, yer yer buzlanma meydana geldi. Bu noktalarda araçlar güçlükle hareket ediyor. Yetkililer, sürücüleri araçlarında zincir bulundurmaları konusunda uyardı.
Uyarılara rağmen kar yağışına hazırlıksız yakalanan araç sahipleri, zor anlar yaşadı. Zincirsiz yola çıkan araçlar yollarda kaldı.
İstanbul genelinde 2'si yaralanmalı 191 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. TEM'de meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti.
Sokakta kalan insanlar ise, Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri ve Hızır Acil cankurtarma ambulansları ile toplanarak otellere yerleştiriliyor.

TEKİRDAĞ
Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı olan Tekirdağ-İstanbul kara yolu ile ilçe yollarını açma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
Doğan, AA muhabirine, Çorlu, Çerkezköy, Saray, Marmara Ereğlisi’nde kar yağışının aralıklarla devam ettiğini söyledi. Yolda mahsur kalan araçlardaki vatandaşları, askeri birlikler tanklarla kurtardı.
İl Özel İdaresi, Karayolları ve ilçe belediye ekiplerinin, kapalı yolları açmak için kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Doğan, tipiye bağlı olarak bazen köy yollarının da kapandığını belirtti.
Tekirdağ bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı birliklerin ihtiyaç olduğu takdirde battaniye ve gıda yardımları için hazır beklediğini anlatan Doğan, kar yağışının etkili olduğu ilçelerde kaymakamların görevi başında olduğunu kaydetti.
Bu arada Şarköy ilçesinde, Tekirdağ, İstanbul, Edirne ve Çanakkale otobüs seferleri iptal edildi.
Saatteki hızı 90 kilometreye ulaşan fırtına yüzünden sık sık elektriklerin kesildiği ilçede Şarköy’e elektrik sağlayan yüksek gerilim hatları fırtına nedeniyle koptu.

-EDİRNE-

Edirne-İstanbul arasındaki TEM Otoyolu ve D-100 kara yolunun Çorlu ilçesinden itibaren kapalı olması nedeniyle Edirne’den İstanbul’a giden araç sürücüleri uyarılıyor.
Edirne Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi yetkilileri, Edirne’den İstanbul istikametine TEM Otoyolu ve D-100 kara yolundan gitmek isteyen araçlar sürücülerini, her iki yol güzergahının Çorlu kesiminden itibaren kapalı olduğu konusunda uyarıyorlar.
Yetkililer, Edirne’den hareket eden araçların Babaeski, Lüleburgaz ve Çorlu ilçesine kadar gidebildiğini bildirdiler.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
18 Şubat 2008       Mesaj #856
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Antalya'ya 16 yıl sonra kar düştü

ANTALYA, (DHA)

ANTALYA'ya bu sabahtan itibaren kar yağmaya başladı. Kente en son kar, 15 yıl önce yağmıştı.
Kent merkezinde saat 09.00 gibi başlayan kar yağışı, devam ediyor. Ana caddelerde yürüyenler, yağan karla birlikte şaşkınlık yaşadı. Ev ve işyerlerinin pencerelerinden dışarı bakanlar yağan karı görünce kendilerini sokağa attı. Okullardaki çocuklar teneffüse çıkınca kar yağışını izledi. Antalyalılar, 15 yıl sonra yağan karla birlikte fotoğraf makinelerini alıp sokaklara çıktı. Rakımı 39 olan sahil kentinde kar yağışının günboyu sürmesi bekleniyor.
Antalya'ya en son kar 1993 yılı Şubat ayında yağmış, beyaza bürünen Kaleiçi manzarası kartpostallara fotoğraf olmuştu.
Fırtına - avatarı
Fırtına
Ziyaretçi
18 Şubat 2008       Mesaj #857
Fırtına - avatarı
Ziyaretçi
MSN'de RAHİP Yasak Kelime


MSN'de inanılmaz bir yasak ortaya çıktı. Türkçe olarak RAHİP yazdığınızda iletiniz sansüre uğruyor...

MSN'i açın ve listenizde çevrimiçi olan birisine 'rahip' yazıp gönderin. İletiniz gönderilmiş gibi gözükse de karşı tarafa ulaşmıyor, ulaştırılmıyor.

Rahip kelimesini cümle içinde kullandığınızda da bütün cümle sansüre uğruyor ve karşı tarafa iletilmiyor...

Ancak rahip kelimesini büyük harfle (RAHİP) yazınca sorun olmuyor...Çünkü İngilizce'de bildiğiniz gibi büyük "İ" harfi yok...
Aynı kelimeyi büyük olarak İngilizce harflere uygun yazınca, yani RAHİP yerine RAHIP yazınca sansür hemen devreye giriyor....

Nadir olarak da bu kelime yerine 'maalesef mesajınız karşı tarafa' iletilemedi uyarısı geliyor. Bu sansürün ve denetlemenin neden yapıldığı konusunda herhangi bir bilgi yok.

Bu engelleme sadece Türkçe Rahip kelimesi için geçerli... Rahibin İngilizcesini yazdığınızda mesele olmuyor...


Kaynak: İnternet Haber
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2008       Mesaj #858
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
Alıntı

Kosova bağımsız, Sırplar tepkili


Pazar günü bağımsızlığını ilan eden Kosova; ABD, İngiltere ve Türkiye’nin yanı sıra, bazı Avrupa Birliği ülkeleri tarafından da resmen tanındı. Karara sert tepki gösteren Sırbistan ise, Kosova’yı tanıyan ülkelerdeki büyükelçilerini geri çağırdı.


Medya Haber

PRİŞTİNE - Kosova’nın bağımsızlığını ilan etmesiyle birlikte bazı ülkeler, bu ülkeyi tanıyacağını açıklarken; bazıları karara sert tepki gösterdi. Kimi ülkeler ise Kosova ile ilgili karar vermek için süre istedi.

BM Güvenlik Konseyi, Kosova meclisinin bağımsızlığını ilan etmesinin ardından Sırbistan’ın isteğiyle düzenlediği 2. acil toplantısında da yine uzlaşmaya varamadı. Konsey, ne bir ortak açıklama ne de bir karar tasarısı kabul edebildi. dotblack
Kosova’yı tanıyanlar, tanımayanlar ve kararsızlar
dotblack
Toplantıda 2 kez söz alan Sırbistan Devlet Başkanı Boris Tadiç, Konsey üyelerine seslenerek “Eğer bu gayrimeşru harekete bugün göz yumarsanız yarın sizin ülkenizde aynı tür bağımsızlık ilanları olmayacağına kim garanti verebilir?” dedi.

Tadiç, Kosova’nın bağımsızlığını hiçbir zaman tanımayacaklarını vurgulayarak, bu hareketin çağdaş uluslararası sistemin ilkelerini tamamıyla ihlal ettiği görüşünü savundu.

Tadiç, Kosova’nın bağımsızlığını kabul eden ülkelerin Sırbistan’a dost eli uzatmadıklarını belirterek, Avrupa’nın demokratik bir ülkesi olarak meşru haklarını barışçıl bir biçimde sonuna dek savunacaklarını bildirdi.

Tadiç, eski Yugoslavya’da 1990’larda yaşananlardan dolayı kendisinin özür dilediğini, bugün Sırbistan’da çok başka bir yönetimin bulunduğunu, ancak Sırplar’dan kimsenin özür dilemediğini kaydetti.

BAN, İKİ TARAFA DA İTİDAL ÇAĞRISI YAPTI
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ise BM’nin 1244 sayılı kararının Kosova’da yasal temel oluşturmayı sürdüreceğini belirterek, tarafları şiddetten uzak durmaya çağırdı.

Ban, “Bağımsızlık ilanının yasal olup olmadığıyla ilgili ise yorum yapamam” dedi.

Kosova’da yaşayan nüfusun güvenliğini sağlamaya çalışacaklarını belirten Ban, BM Kosova Misyonu’nun (UNMIK) ülkede görev yapmayı sürdüreceğini söyledi.

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Zalmay Halilzad ise, üye ülkelerin yapması gerekenin Sırbistan ile Kosova arasında normal ilişkilerin oluşmasının sağlanması olduğunu vurguladı.

SIRBİSTAN BÜYÜKELÇİLERİNİ ÇAĞIRDI
Sırbistan Dışişleri Bakanı Vuk Jeremiç, başta ABD ve Avrupa’da kimi ülkeler olmak üzere Kosova’nın bağımsızlığını tanıyan her ülkeye karşı belli bir tutum alacaklarını dile getirdi.

Sırbistan, Kosova’yı tanıyan ülkelerdeki büyükelçilerine ülkeye “geri dön” talimatı verdi.dotblackVe Sırbistan Türk Dışişleri Bakanlığına NOTA verdi ..
lnk storyKosova’da bağımsızlık süreci
dotblack
Sırbistan’da, Kosova’nın bağımsızlığını ilan etmesine kızan Sırplar, bağımsızlığa en büyük desteği verdiğini düşündükleri ABD’nin başkent Belgrad’daki büyükelçiliğini taşladı.

Çoğu genç 2 bin kadar Sırp, 500’den fazla güvenlik görevlisinin koruduğu Büyükelçiliğin etrafını sararak, “Kosova, Sırbistan’ın kalbidir” sloganını attı.

Büyükelçiliğin bulunduğu bölgedeki trafiği alt üst eden ve binaya taş atan göstericiler camları kırdı.

NTV-MSNBC VE AJANSLAR
Güncelleme: 13:48 TSİ 19 Şubat 2008 Salı
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
20 Şubat 2008       Mesaj #859
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Yılın ilk ay tutulması bu gece

Bu yıl gerçekleşecek iki ay tutulmasından ilki bu gece meydana gelecek. Ayın bakır renge dönüşeceği bu gökyüzü şöleni dolayısıyla Ankara Üniversitesi (AÜ) Rasathanesinde bir dizi etkinlik düzenlenecek. Ücretsiz gerçekleştirilecek etkinliklerde, tam ay tutulmasının yanı sıra Satürn ve Mars gezegenlerinin de gözlemi yapılacak.
AA muhabirinin, Ankara Üniversitesi Rasathanesi yetkililerinden edindiği bilgiye göre, tam ay tutulması bu gece Türkiye saati ile 02.36’da başlayacak. 05.01’de gerçekleşecek olan tam tutulma yaklaşık 50 dakika sürecek. Tutulma başlangıcında güney-güneybatı yönünde ufuktan yaklaşık 40 derece yükseklikte görülecek olan Ay, tam tutulma başlangıcında batı yönünde ufuktan yaklaşık 15 derece yükseklikte olacak. Tam tutulmadan saat 07.09’da çıkacak olan Ay, 06.38’de batacak, bu nedenle tutulmanın sonu Türkiye’den izlenemeyecek. Tam Ay tutulması, Kuzey ve Güney Amerika, Afrika ve Avrupa kıtalarından da izlenebilecek. Sabaha karşı gerçekleşecek olan tam tutulma evlerden izlenebileceği gibi AÜ Rasathanesinde uzman gözlemcilerin eşliğinde de ücretsiz izlenebilecek. Ay tutulması nedeniyle rasathane gece boyu açık olacak. Saat 22.00’de başlayacak etkinliklerde "Ay Tutulmasının Önemi" konulu bir sunum yapılacak. Belgesel gosterimlerinin de yapılacağı rasathanede ziyaretçiler, havanın açık olması durumunda rasathanedeki tüm teleskoplardan gökyüzünü izleyebilecekler. Ziyaretçiler, teleskoplarla tam ay tutulmasının yanı sıra, gökyüzünde izlenmeye uygun tüm gök cisimleri ile Satürn ve Mars gezegenlerini de izleyebilecekler.

AY TUTULMASI

Ay, Dünya’nın çevresinde; Dünya da Ay ile birlikte Güneş çevresinde yörünge hareketleri yaparken Güneş’e dönük olan yüzleri aydınlık, öbür yüzleri de karanlık olarak görülüyor. Karanlık tarafta uzayda birer gölge konisi oluşuyor.
Ay, Dünya’nın gölge konisine girdiğinde Ay tutulması, Ay’ın gölge konisi Yer üzerine düştüğünde ise Güneş tutulması meydana geliyor. Ay tutulması sadece Ay Dolunay evresindeyken Dünya’nın gölgesinin bir kısmından geçerse gerçekleşiyor. Tam Ay tutulması esnasında Ay’ın tümü Dünya’nın tam gölge bölgesinden geçiyor ve bu olay Ay’ın görünen renginin değişime uğramasıyla hemen göze çarpıyor.
Ay tutulması dünyanın yuvarlak olduğunun gözlemsel bir tespiti olması bakımından da ilgiyle izleniyor. Çünkü Ay’ı örten dünyanın gölgesi olduğundan gölgenin biçiminden hareketle Yer’in şekli belirlenebiliyor.
Ay tutulmasında Ay’ın dünyaya dönük yüzü kızıl bir renge bürünüyor. Bu kızarmış ışımın incelenmesiyle yer atmosferi hakkında, atmosferin kimyasal pozisyonu ve atmosferdeki toz miktarı gibi ayrıntılı bilgi edinilebiliyor.


Alıntıdır:milliyet.com.t
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
21 Şubat 2008       Mesaj #860
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Paylaşılamayan Hacker

Antalya'da yakalanan dünyanın en ünlü 'hacker'larından Maksym Yastremsky paylaşılamıyor

Kamil Elibol / Bugün

ABD ve Ukrayna ünlü hacker'ın kendilerine iade edilmesini istedi. Türkiye korsanı kime göndereceğine karar veremedi.Dünyanın en ünlü hacker'larından biri sayılan ve Antalya'da düzenlenen "Şifre" kod adlı operasyonla tutuklanan Ukraynalı Maksym Yastremsky Türkiye'yi iki arada bıraktı.
14-15 Şubat tarihleri arasında Ankara'da resmi temaslarda bulunan ABD Adalet Bakanı Michael Mukasey, California Eyaleti'nin "ağırlaştırılmış kimlik hırsızlığı ve erişim" suçlarından Yastremsky'i Kırmızı Bülten ile aradığını belirterek kendilerine iadesi için lobi yürüttü. Mukasey, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay'la yaptığı görüşmelerde Yastremsky'nin ABD'ye iade edilmesini talep etti. ABD'li Bakan'ın, "İade süreci konusunda yasal girişimde bulunacağız, Yastremsky'nin dosyasını Türkiye'ye göndereceğiz" dediği öğrenildi.

KULLANACAKLAR MI?

Ukrayna İnterpolü de "erişim ve dolandırıcılık" suçlarından aradığı vatandaşlarının kendilerine iade edilmesi için girişimde bulundu. Adalet Bakanlığı, ABD ve Ukrayna arasında "paylaşılamayan" hacker'ın iade sürecini yargılanacağı suçtan alacağı ceza sonrasına bıraktı. ABD'nin hacker'in iadesi için Adalet Bakanı düzeyinde girişimde bulunması, "CIA ya da FBI Hacker'ı üstün yeteneklerinden dolayı kullanmak mı istiyor?" şüphesine yol açtı. Üst düzey bir yetkili, "ABD ilk kez terörist olmayan bir suçlu için bu kadar bastırıyor" dedi.
Ünlü hacker Yastremsky, geçtiğimiz yıl 26 Temmuz akşamı Kemer'deki lüks bir otele yapılan baskınla yakalanmıştı. Gencin bilgisayarında, 64 ayrı ülke vatandaşına ait 80 bin kredi ve banka kartı bilgisinin bulunduğu, bunları üçüncü kişilere satarak dolandırıcılık yaptığı anlaşılmıştı. Yastremsky'nin mağdurlardan bin 200'ünün Türk olduğu belirtiliyor.


Peşmerge Sözcüsü Türk topçusu Hakurk'u bombaladı...
Ferit ASLAN/DHA

Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği`nin (KYB) resmi internet sitesi, Türk savaş uçaklarının dün akşam ve bu sabah saatlerinde Kuzey Irak`taki PKK kamplarının bulunduğu bölgeler üzerinde yaptığı keşif uçuşlarından sonra Türk topçusunun Hakkari`nin Şemdinli İlçesi karşısında bulunan Hakurk ve Bradost bölgelerini bombaladığını açıkladı.
Irak Devlet Başkanı Celal Talabani`nin lideri olduğu Irak Kürdistan Yurtseverler Birliğinin resmi internet sitesi, Türk savaş uçaklarının keşif uçuşlarından sonra Türk topçusunun bu sabah saatlerinde Şemdinli ilçesinin karşısında bulunan Hakurk ve Bradost alanlarını bombaladığını ileri sürdü. Türkiye-İran ve Irak sınırının kesiştiği noktada yer alan Hakurk bölgesine çok sayıda top atığı yapıldığını açıklayan site, top atışlarının yapıldığı sıralarda da bazı uçakların havada keşif uçuşu yaptığını belirtti..
Bölgesel Kürt Yönetiminin Peşmerge Bakanlığı sözcüsü Cabbar Yaver ve Perşmerge Güvenlik Komutanı Hüseyin Bervari, Türk savaş uçaklarının dün akşam Türkiye saatiyle 20.00`de Sidekan, Kandil, Ranya, Sinin, Erguş, Harkuk ve Avaşin bölgelerine alçaktan keşif uçuşları yaptıklarını açıklamıştı


Alıntı:milliyet.com.tr

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww