Arama

Medya Haber - Sayfa 146

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 660.551 Cevap: 1.864
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
1 Nisan 2010       Mesaj #1451
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
İnsan kanı içmeden duramıyorlar

Sponsorlu Bağlantılar
vampir 1410 ic 3546 334


Almanya'da vampir tarikatına üye 39 yaşındaki Rafael adlı kişi insan kanı içmeden duramadığını söylüyor.

Almanya'da son dönemde insan kanı emen vampir sayısında büyük bir artış yaşandığını söyleyen vampir uzmanı Dr. Mark Benecke, "Son dönemde ülkede vampir enflasyonu yaşanıyor" dedi.

Bu tür haberlerin artması üzerine Alman Bild gazetesi bu konuyu araştırmak için vampir tarikatına üyesi 39 yaşındaki Rafael'le görüştü. Almanya'nın Bavyere eyaletinde yaşayan ve bilgisayar uzmanı olarak çalışan Rafael, "Benim gibi 150 kişi var. Birbirimizi vücudumuzdaki yaralardan tanıyoruz çünkü biz birinin boğazını ısırarak kan emmiyoruz. Jiletle el yada ayak bileğini keserek, oradan gelen kanı emiyoruz. Bazıları kanı bir bardağın içine doldurup içiyor ama ben doğrudan yaradan içmeyi tercih ediyorum " dedi.

İnsan kanının tadını çok beğendiğini söyleyen vampir Rafael, "Enerji ve güç için insan kanı içiyorum. Eskiden haftada iki ya da üç defa içiyordum ancak şimdi iki ayda bir içiyorum. Ancak benim kız arkadaşım kan emici olmadığı için bu durumdan pek hoşlanmıyor."

(ekolay)

volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
1 Nisan 2010       Mesaj #1452
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
İstiklal Caddesi'nde balon festivali

Sponsorlu Bağlantılar
balon2004 1 2610 334


İstiklal Caddesi, 100 bin balon ile pembeye büründü. 1 Nisan nedeniyle "İstanbul gülüyor" etkinliği düzenleyen bir firma 100 bin balonu İstiklal Caddesi'ne bıraktı.

Dört farklı binanın çatısından caddeye bırakılan 'gülen' balonlarla İstiklal Caddesi renklendi.

Caddedeki vatandaşlar, balonları patlatmak için birbiriyle yarıştı.

Vatandaşlar, saatler tam 12.30'u gösterdiğinde başlarına yağan balonlarla kısa sürede olsa eğlenceli anlar yaşadı.

Etkinlikte oldukça renkli görüntüler ortaya çıktı

(ekolay)

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
1 Nisan 2010       Mesaj #1453
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD Temsilciler Meclisindeki Türk Dostluk Grubunun Eşbaşkanı Kentucky milletvekili Ed Whitfield, Maryland milletvekili Donna Edwards, Türk Dostluk Grubu üyesi Virginia milletvekili Jim Moran ve Kongreden üst düzey yetkililerden oluşan ABD Kongre heyetiyle bir araya geldi.


Dışişleri Bakanlığındaki görüşmenin ardından açıklama yapan Whitfield, iyi geçtiğini belirttiği görüşmede, Ermeni tasarısı, Türkiye'nin Afganistan'a yaptığı katkılar, Bosna-Hersek ile Sırbistan arasındaki arabuluculuk, İsrail ile ilişkiler ve Türkiye-ABD ilişkilerini ele aldıklarını, bu konularda genel bir durum değerlendirmesinde bulunduklarını kaydetti.

ABD Temsilciler Meclisi Alt Komitesinde Ermeni iddialarına ilişkin tasarının kabul edilmesine yönelik soru üzerine Whitfield, ABD Kongresinde farklı ilişkiler bulunduğunu belirterek, yakın bir sonuç elde edildiğini, ama sonuçta tasarının geçtiğini söyledi. Whitfield, bu konuda gelişme kaydetmeye çalıştıklarını ifade etti.

Türk hükümetinin Ermenistan ile diyalog geliştirmeye çalıştığını ve protokollerin imzalandığını kaydeden Whitfield, bu konuyu çözmenin en iyi yolunun, sorunun Türkiye ile Ermenistan arasında ele alınması olduğunu ve tarihi kanıtların göz önüne alınması gerektiğini düşündüklerini ifade etti.

Whitfield, tasarının geçmesinin bağlayıcılığı bulunmadığını belirterek, bu konunun ABD

Kongresinin dahil olmaması gereken bir konu olduğunu düşündüklerini kaydetti.

Bir soru üzerine, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan'ın çağrılmasını anladıklarını söyleyen Whitfield, "Bu konuda iyimseriz. Türkiye ile normal ilişkiler yürütmeyi umuyoruz" diye konuştu.

Whitfield, Tan'ın dönüş tarihiyle ilgili bir soru üzerine, bunun Türk hükümetinin karar vereceği bir konu olduğunu belirtti.

Whitfield, ABD Başkanı Barack Obama'nın 24 Nisan konuşmasına ilişkin bir soru üzerine, Başkan'ın konuşmasını kendilerinin de beklediğini belirterek, "Bizim de pek bir bilgimiz yok. Türk insanı adına iyi bir konuşma yapacağı yönünde iyimseriz ve umutluyuz" dedi.

Moran da, bir başka soru üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Obama'yı ziyaret etmesini ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da kendisine eşlik etmesini umduklarını belirterek, "Ziyaretin gerçekleşmesini umuyoruz" dedi.

Edwards ise, ABD Kongresinin Türkiye ile ilişkilerin öneminin farkında olduğunu belirterek, karar verilirken iç kaygıların da göz önüne alındığını sözlerine ekledi.

CNN Türk - 01.04.2010
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
2 Nisan 2010       Mesaj #1454
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Çağdaş Sanatlar Vakfı-ÇAĞSAV Başkanı Şefik Kahramankaptan, “Vakfımız kuruluşunun 10. yılında, amaçlarından biri olan ve on yıldır takipçiliğini yaptığını CERMODERN’in açılışını sevinçle karşılamaktadır” dedi. ÇAĞSAV’la CERMODERN arasında bir Stratejik İşbirliği Anlaşması’na da varıldı ve ilk uygulama olarak 2.Söbütay Özer Ödüllü Resim Yarışması birlikte düzenlendi. Yarışmanın sergisi 28 Nisan’da CERMODERN’de açılacak.
CERMODERN’in kısa sürede uluslararası alanda tanınır bir marka olması için Vakfın elinden gelen katkıyı yapacağını belirten ÇAĞSAV Başkanı Şefik Kahramankaptan, Ankara Modern Sanatlar Merkezi’nin kuruluşu ve Vakfın katkılarıyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:
“ Almanlar tarafından yapılmış eski cer atölyelerinin restore edilerek bir müze olarak kullanılabileceği fikri, 1990’lı yıllarda, kurucularımızdan Prof. Dr. Turan Erol tarafından ortaya atıldı. 2000 yılında, ÇAĞSAV’ın kuruluş toplantıları sırasında Ankara’daki çağdaş sanat merkezi- müzesi noksanlığının giderilmesi için girişimde bulunulması ve vakfın konunun takipçisi olması kararlaştırıldı. ÇAĞSAV, dönemin Kültür Bakanı İstemihan Talay nezdinde girişimlerde bulunarak, cer atölyelerinin restorasyonu ve eklentilerle genişletilmesi çalışmalarının başlatılmasını sağladı.
2002 Yılında Kültür Bakanlığı işin ihalesini gerçekleştirdi. İnşaat giderlerinin bir bölümü Kültür Bakanlığı bütçesinden, kalan bölümü ise Rumelihisarı’nın konserler için kiralanması karşılığı özel sektörden sağlanan sponsorlukla karşılandı.
2003 seçimlerinden sonra, görev yapan kültür bakanları, Vakfımızın düzenlediği ANKART-Ankara Sanat Buluşması etkinliklerinin açılışlarında, izleyici ve sanatçılara inşaatı tamamlatarak hizmete açacakları yönünde açık sözler verdiler. ÇAĞSAV, 11-17 Nisan 2005 tarihleri arasındaki Ankara Sanat Buluşması boyunca, CERMODERN’in maketini, yanında açıklayıcı bir pano ile birlikte Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde sergiledi ve binlerce kişi durumda bilgi sahibi oldu. Ancak üç yıl boyunca görev yapan kültür bakanları verdikleri sözlere karşın, gerekli ödenekleri ayırmadılar ve sadece şantiye muhafaza edilebildi. Sayın Ertuğrul Günay’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gelmesiyle birlikte ÇAĞSAV kendisine konuyu ayrıntılarıyla aktararak, başlatılmış ve Başkent Ankara’nın ihtiyacı olan bu projenin tamamlatılmasını istedi. Sayın Günay’ın projeyi benimseyerek Sayın Başbakan’a da anlatmasından sonra, inşaat çalışmaları hızlandırılarak tamamlandı. Sayın Günay, CERMODERN’in işletilmesi için bazı özel sektör kuruluşlarıyla yaptığı görüşmeler sonunda işletmeciliği üstlenen TÜRSAB’ın olumlu yaklaşımı ve desteğiyle binanın son eksiklerinin tamamlanması ve işletmeye açılması sağlandı.
On yıldır ilk öneri sahibi olarak sivil toplum sorumluluğuyla izleyerek gündemde tutulmasını, unutulmamasını sağlamaya çalıştığımız bu girişimin sonuçlandırılarak hizmete açılmasını sevinçle karşılıyor ve Sayın Günay’a şükranlarımızı sunuyoruz. ÇAĞSAV, CERMODERN’le bir “Stratejik İşbirliği Anlaşması”na da varmıştır. İlk uygulama olarak 2. Söbütay Özer Ödüllü Resim Yarışması işbirliğiyle düzenlenmiştir. Bu yarışmanın sergisi 28 Nisan’da CERMODERN’de açılacaktır.”

Basın
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
3 Nisan 2010       Mesaj #1455
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Bu kent tanıdığı 'soykırım' kararını iptal etti!

izyum ukraine 460 2234 334


Ukrayna'nın Harkov bölgesindeki bir yerel belediye meclisi, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarıyla ilgili daha önce kabul ettiği kararını iptal etti.

Kırım Haber Ajansı'nın haberine göre, İzyum Şehir Belediye Meclisi, Aralık 2009'da kabul ettiği Ermeni iddialarıyla ilgili kararı, 26 Mart'ta yapılan toplantıda iptal etti.

Haberde, Ukrayna'da alınan bu iptal kararının, dünyada 1915 olaylarıyla ilgili ilk iptal örneği olduğu belirtildi.

Karara ilişkin açıklama yapan ve iptal kararının alınması için çok çalıştıklarını belirten Kırım Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Rehim Hümbetov, "Artık Ermeni iddialarına ilişkin kabul edilen kararların iptali için uluslararası düzeyde mücadele etme vaktinin geldiğini" söyledi.

Hümbetov, belediye meclisinin daha önce aldığı kararın, Ukrayna kanunlarına aykırı olduğunu belirterek, incelenmesi ve iptali için İzyum savcılığına da başvurduklarını ve yoğun çabalar sonucunda kararın iptal edilmesini sağladıklarını belirtti.

Yaklaşık 60 bin nüfuslu şehir, Harkov'un merkezinden 120 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

(hürriyet)



volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
3 Nisan 2010       Mesaj #1456
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Başkan'dan yollara 'Dikkat! ****** çıkabilir' levhası!

fahise cikabilir 2 460 4248 334


İtalya’nın Treviso eyaletine bağlı Mogliano kentinde olağan trafik işaretlerine bir yenisi eklendi. Mogliano Belediye Başkanı Giovanni Azzolini, kent caddelerine, üzerinde 'Dikkat, ****** çıkabilir' yazan trafik işaretleri dikti.

Daily Mail’in haberine göre, “Dikkat, çocuk çıkabilir”, “Hayvan çıkabilir” vb. uyarı levhalarına alışık olan Moglianolular, yeni bir uygulamayla karşı karşıya kaldı. Bu çerçevede kentin kalabalık caddelerine, üzerinde mini etekli ve yüksek topuklu kadın simgesi bulunan trafik uyarı işaretleri dikildi.

Uygulamayı başlatansa, kentteki fahişelerle polisiye yöntemlerle baş edemeyen Belediye Başkanı Azzolini oldu. Hava karardıktan sonra kent caddelerini dolduran kadın ve transseksüel fahişelerin artık tahammül sınırlarını aştığına karar veren belediye başkanı, çareyi, soruna sıra dışı bir yöntemle çekmekte buldu.

Başkan Azzoli, “Mogliani vatandaşlarını bu konuda yalnız bırakmayacağım. Sorun artık tahammül sınırlarını çoktan aştı” dedi.

Azzoli, mini etekli ve yüksek topuklu kadın simgesinin bazı şoförlerin dikkatini dağıtabileceğine yönelik eleştirilere de, “Asıl gerçekleri dikkat dağıtıyordu. Bu yüzden bazı kazalar da meydana geldi” diye cevap verdi.

(ekolay)
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
3 Nisan 2010       Mesaj #1457
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Cudi ve Küpeli Dağı'nda hava destekli operasyon

hava operasyonu 460 4754 334


Şırnak'ta güvenlik güçleri PKK'lıları etkisiz hale getirmek için Cudi ve Küpeli Dağı'nda hava destekli operasyon başlatırken, bölgeye asker, mühimmat ve zırhlı araçlar sevkedildi.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde geçen hafta PKK'lı teröristelerin mayınla saldırısında 3 uzman çavuşun şehit edilmesi ardından Irak sınırında askeri hareketlilik arttı.

Havaların ısınmasıyla birlikte PKK'lı teröristlerin Kuzey Irak'tan Türkiye'ye geçerek yapabilecekleri eylemlerin önüne geçmek amacıyla sınır şeridi üzerindeki operasyonlar genişletilerek devam ediyor.

Şırnak'ta Cudi Dağı ile teröristlerin geçiş noktası olarak kullandığı Cudi Dağı karşısındaki Küpeli Dağı'nda da hava destekli operasyon başlatıldı.

Küpeli'nin Çirav, Gormec, Gündoğdu ve Seslice bölgelerinde yoğunlaşan operasyonlara, Şırnak'ın Çakırsögüt Tugayı'ndan havalanan Kobra ve Süper Kobra helikopterleri destek veriyor.

Operasyonlar kapsamında, bölgeye kaydırılan Kayseri'den gelen Komando Tugayı'ndaki birlikler bölgede konuşlandırıldı.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde bulunan General Vecihi Akın Zincidere ile General Adnan Doğu Köşk Kışlası ile İkizce Taburu'ndan çıkan panzer, cip, askeri kamyon ve ambulanslardan oluşan konvoy geniş güvenlik önlemleri altında sınırın kritik noktalarında bulunan bölgelere kaydırıldı.

Sikorsky helikopterle özel eğitimli jandarma komandoları operasyon bölgelerinin stratejik noktalarına indirirken, Kobra ve Süper Kobra helikopterleri ise PKK'lıların bulunduğu derin vadiler ve mağaraları bombalıyor.

(ekolay)
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
3 Nisan 2010       Mesaj #1458
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Yüz kızartan suça ekran yasağı


Yeni RTÜK tasarısı televizyon dünyası için önemli düzenlemeler içeriyor. Buna göre; yüz kızartıcı suçtan hüküm giyen program yapamayacak, telekulak kayıtları yayınlanamayacak, haberde fon müziği kullanılamayacak.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; hazırlanan RTÜK yasa tasarısında önemli düzenlemeler yer aldı.

RTÜK yasa tasarısında, yüz kızartıcı suçtan hüküm giyenlere yasak getirilmesi öngörülüyor.

Tasarıda yasadışı dinleme kayıtlarının televizyonlarda yayınlanmasına da yasak getiriliyor. Böylece Ergenekon soruşturmasında ortaya çıkan kasetler artık yayınlamayacak.

Kişilik haklarının ihlal edildiğini düşünenler, düzeltme ve cevap hakkını -mahkemeye gitmeden- yayın kuruluşundan talep edebilecek. 7 gün içinde bu gerçekleşmezse, mahkemeye gidecek.

FON MÜZİĞİNE YASAK
Haber bültenlerinde, haberin etkisinin artırılması için kullanılan fon müzikleri yeni düzenlemede yasaklanıyor.

Türkiye'de haber bültenlerinde yaygın olarak kullanılan haberde fon müziği, tasarının yasalaşmasının ardından yerini, doğal seslere bırakacak.

Yeni düzenleme özel televizyonların programın niteliğine göre kullandıkları şiddet, cinsellik gibi koruyucu sembollerin TRT tarafından da kullanılmasını zorunlu kılıyor.

ULUSA SESLENİŞ GECE YAYINLANMAYACAK
Ayrıca başbakan ve Cumhurbaşkanının halka seslenişi ve hükümet bildirileri gece 24.00'ten önce yayınlanacak.

SES ANİDEN ARTMAYACAK
Tasarıda, dizi ve filmlerin ortasında aniden yüksek sesle ortaya çıkan reklamlar da düzenleniyor.

Dikkat çekmek için dizi ve filmlerin arasına yüksek sesle konulan reklamlar tasarının yasalaşmasının ardından kalkacak.

Düzenlemede reklamların ses seviyesinin programın ses seviyesinin üzerinde olamayacağı yer aldı.

BİR SAATTE 12 DAKİKA REKLAM
Söz konusu tasarıya göre; film ve haber bültenlerinde ilk reklam 30 dakikanın ardından ve her 30 dakikada bir gerçekleştirilebilecek ve 1 saatlik yayında reklam süresi 12 dakikayı aşamayacak.

Ayrıca haber bültenleri ve dini yayınlara ise sponsor alınamayacak.

(ekolay)
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
5 Nisan 2010       Mesaj #1459
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Yerli Heron üretildi

turk 334 2439 334


Türkiye, İsrail'in teslimini geciktirdiği Heron'lar gelinceye kadar kendi insansız hava aracını üretti.

Türk Özgün İnsansız Hava Aracı (TİHA) tamamlanarak yer testlerine başlandı. TSK'nın keşif, gözetleme ve istihbarat ihtiyacının karşılanması amacıyla İsrail'den alınan Heronlar ise iki yıllık gecikmenin ardından teslim edildi ve test uçuşlarına başladı. 30 adet TİHA ve 10 adet Heron ile birlikte TSK envanterine bu yıl 40 adet casus uçak girecek.

2004'TE YERLİ ADIM 2005'TE İTHAL
TSK'nın keşif, gözetleme ve istihbarat ihtiyacının karşılanması için gerekli insansız hava aracı (İHA) tedariği çalışmaları, Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın bu konuda tek yetkili kurum olarak görevlendirildiği Mayıs 2004'te hızlandı. Türkiye'nin ilk büyük yerli İHA'sının üretilmesi amacıyla da TUSAŞ'la 2004'te anlaşma imzalandı ve Türk Özgün İnsansız Hava Aracı'nın (TİHA) üretilmesi çalışmalarına başlandı. Yerli İHA'nın yapımı uzun süreceği gerekçesiyle dış alım yöntemine başvuruldu ve 2005 yılında ihale İsrail'e verildi.

TESLİM TARİHİ İKİ KEZ ERTELENDİ
İsrailli IAI/Elbit Konsorsiyumu'nun yüklendiği 183 milyon dolarlık proje kapsamında alınacak 10 adet Heron tipi İHA'nın teslimat tarihi iki kez ertelendi. Ocak 2010'da iyi haber geldi ve 11 Ocak'ta testlerde başarı sağlayan Heron'lar şubatta teslim edilmeye başlandı. 6 adet Heron Batman'da konuşlandırıldı ve martta test uçuşlarına başladı. Heron tedariği yılan hikayesine dönerken, Türkiye yüzde 100 yerli İHA'sını üretti.

İLK TİHA ÜRETİM BANDINDAN ÇIKTI
İHA ihtiyacının yerli imkanlarla karşılanmasını amaçlayan projeler kapsamında bugüne kadar özellikle mini İHA üretiminde önemli ilerlemeler katedildi ve üretilen yerli Mini İHA sayısı 100'e ulaştı. MALE sınıfından olan ve İsrailli Heronlar'a en yakın özellikleri taşıyan TİHA'nın üretimi ise 1 Nisan 2010 itibarıyla tamamlandı. İlk TİHA, TUSAŞ'taki üretim bandından çıktı.

TİHA YER TESTLERİNE BAŞLADI
Yer testlerine başlayan TİHA'lar, önümüzdeki aylardan itibaren test uçuşlarına geçecek. Böylelikle 183 milyon dolarlık proje için yıllarca bekleyen Türkiye, İsrail ile anlaşma yapılmadan 1 yıl önce sıfırdan başlattığı çalışmaları Heron'lar resmi keşif uçuşuna başlamadan tamamlamış oldu.

TİHA'lar Heronlar'ı gölgede bırakıyor
Son montajı gerçekleştirilen ve sözleşme uyarınca bu yıl TSK envanterine kazandırılması planlanan TİHA, 10 metre gövde uzunluğu, 17 metre kanat açıklığı ve 1.8 ton ağırlığı ile Türkiye'nin ilk büyük istihbarat uçağı. Yüzde 100 yerli tasarım olan TİHA'nın kamera ve keşif sistemleri de yerli savunma sanayi firmaları tarafından üretildi. 600 beygir gücündeki TİHA, 30 bin feet'e kadar yükselebiliyor, gece ve gündüz her türlü hava koşulunda keşif, gözetleme, hedef tespit, teşhis, tanımlama ve gerçek zamanlı görüntü istihbaratı sağlayabiliyor. TİHA üzerinde, elektro optik gündüz kamerası, gündüz, kızılötesi, lazer mesafe bulucu, lazer işaretleyici ve SAR cihazları bulunuyor. 200 kilometrelik bir menzil içinde görev yapabiliyor ve 250 kilogram yük taşıyabiliyor. TİHA, bu özellikleriyle İsrailli Heron'ları aratmayacak bir teknoloji ve kabiliyete sahip bulunuyor. TİHA'nın bazı özellikleriyle Heron'lardan daha üstün kabiliyette olduğu belirtiliyor.

ATAK projesinde atak
Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın Taktik-Taarruz/Keşif helikopteri ihtiyacının milli imkanlarla karşılanmasını öngören ATAK projesi de geçen ay İtalya'daki test sürüşlerinde yaşanan kazayla gündeme gelmişti. Projenin gecikeceği, helikopterlerin uçamayacağı ileri sürülmüş ve projeye yönelik olumsuz iddialar ile haberler ortaya atılmıştı. ATAK'ın Türkiye'yi helikopter üretim bandına sokacak tek proje oluşu ve helikopterin yazılım dahil en hayati kısımlarını Türkiye'nin yapacak olması “devrim otomobili” sendromunu bir kez daha akıllara getirdi. Yıllar önce Türkiye'nin ilk yerli otomobil üretimi de türlü engellerle karşılaşmıştı. Türkiye, 14 yıldır gündeminde bulunan Atak'la yazılım dahil helikopter üreten ülke olacak ve bu helikopteri pazarlama hakkını da alacak. Sözleşmesi gereği Türkiye'nin milli imkanlarını en fazla kullanacağı ilk helikopter projesi olan ATAK'ta program sözleşmesi uyarınca T129 taarruz helikopterinin ilk prototipi 2013 yılında üretilecek. Bu tarihten sonra da 5 yıllık bir teslimat takvimi bulunuyor. T129 helikopterlerinden Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na 51 adet kesin, 41 adet opsiyonel helikopter temin edilecek.

Haziranda 10 Heronumuz olacak
6'sı şubat ayında teslim edilen 10 Heron'dan kalan 4'ünün teslimatı da haziran ayına kadar yapılmış olacak. Heronlar'ın 4'ü Kara Kuvvetleri, 4'ü Hava Kuvvetleri, 2'si ise Deniz Kuvvetleri'ne tahsis edilecek.

(Akşam) counthighlightashx?t1270423316424&ampids28709825588100182292870982559110121929287098254301002782928709825437101884292870982484410050629
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
5 Nisan 2010       Mesaj #1460
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

fileashxu

Meksika'nın kuzeybatısındaki Aşağı California bölgesinde dün gece 7,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde 2 kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı.


Mexicali kentinde ölen 2 kişiden 1'inin yıkılan bir evin altında kaldığı belirtildi.

ABD ve Meksika'nın Büyük Okyanus kıyısındaki sınır bölgelerini geniş ölçüde etkileyen deprem, Meksika'nın Tijuana, ABD'nin San Diego, Los Angeles, Riverside, Arizona gibi kentlerinde de binaların sallanmasına, halkın paniğe kapılmasına yol açtı.

Bazı bölgelerde elektrik hatlarının devreden çıkması dışında söz konusu kentlerde can kaybı veya maddi zarar meydana gelmediği bildirildi.

Aşağı California eyaletinin sivil savunma yetkilisi Alfredo Escobedo CNN'e yaptığı açıklamada, valinin eyalete olağanüstü hal ilan ettiğini, en az bir binanın yıkıldığını ve bazı binaların hasar gördüğünü belirtti.

USGS, artçı sarsıntıların büyüklüğünün 5,1'e kadar çıktığını bildirdi.

Merkez üssü

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi'nin (USGS) yaptığı açıklamaya göre, deprem TSİ 01.40'da, ABD-Meksika sınır bölgesinde bulunan ve 900 bin kişinin yaşadığı Mexicali kenti yakınında, yerin 10 kilometre altında meydana geldi.

USGS, Meksika'ya yakın ABD eyaletlerinde de hissedilen depremin merkez üssünün Meksika'daki Guadalupe Victoria kentinin 26 kilometre güney-güneybatısı ve ABD'nin güneybatısındaki Arizona eyaletindeki San Luis kentinin 64 kilometre güneybatısı olduğunu bildirdi.

CNN Türk - 05.04.2010

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww