Arama

Medya Haber - Sayfa 159

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 661.097 Cevap: 1.864
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
27 Mart 2011       Mesaj #1581
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Lübnan'da 3 PKK'lı 'casus' yakalandı
Terör örgütü PKK'ya bir darbe de Lübnan'dan geldi. İsrail adına casusluk faaliyeti yürüttüğü bildirilen 3 terör örgütü mensubu yakalandı.
Sponsorlu Bağlantılar
Terör örgütü PKK'nın ülkedeki faaliyetlerini yakın takibe alan Lübnan Askeri İstihbarat Teşkilatı tarafından Bourj El-Barajneh'te gerçekleştirilen operasyonda, Nevruz'u bahane ederek, halk arasında etnik çatışma yaratma, Mısır, Tunus, Cezayir ve Libya benzeri şekilde halkı yönetim aleyhine kışkırtmaya yönelik faaliyetlerde bulundukları belirlenen, isimleri açıklanmayan ''Khalid'' kod ve ''Cihan'' kod adlı örgüt mensupları ile ''Zaidan'' kod adlı Ahmed El Baba adlı terör örgütü sorumlusunun gözaltına alındıkları bildirildi.

Yakalanan terör örgütü mensuplarının sorgulanmaları sonrasında, ''Lübnan'da İsrail adına casusluk faaliyetleri yürüttüklerini'' itiraf ettikleri öne sürüldü.


Geçen yıl Lübnan güvenlik birimlerince İsrail casus şebekelerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında, başkent Beyrut'un kuzeyindeki sahil kenti Jounieh'te tutuklanan PKK'lıların İsrail adına casusluk yaptıkları ortaya çıkmıştı.


Terör örgütünün Kandil'deki elebaşılarından Murat Karayılan da İsrail'in önde gelen yayın organı ''Kanal 2'' televizyonuna yaptığı açıklamada, ''İsrail'in düşmanları bizim de düşmanlarımızdır'' derken, aynı televizyon kanalında yayınlanan belgeselde, Irak'a gönderilmiş olan eski MOSSAD ajanı Eliyezer Safrir'in, ''PKK'lılar ile İsrailliler arasında büyük bir aşk ve sevgi var'' şeklindeki ifadeleri, PKK-İsrail arasındaki ilişkinin boyutlarını ortaya koymuştu.
Kaynak: ntvmsnbc

_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
30 Mart 2011       Mesaj #1582
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Dini liderler Sarkozy'ye cephe aldı

Sponsorlu Bağlantılar
Laiklik ve İslam’ı tartışmaya açma kararı alan Sarkozy’ye ülkedeki dini liderlerden ortak tavır geldi.

11033020Sarkozywidec


STRASBOURG - Fransız Hıristiyan, Müslüman, Yahudi ve Budist cemaatleri, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve iktidar partisinin 5 Nisan'da başlatmayı planladıkları laiklik tartışmasını istemiyor.

"Fransız dini sorumlular konferansı" adı altında geçen yıl Kasım ayında oluşturulan platform tarafından bu sabah yayımlanan ortak bildiride, laiklik tartışmasının sadece siyasi partiler tarafından yapılamayacağı ve 2012 cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyasına girildiği bir dönemde bu tartışmanın gündeme getirilmesinin uygun olmadığı görüşü ifade edildi.
Fransız Katolik, Protestan, Ortodoks, Müslüman, Yahudi ve Budist dini liderleri tarafından imzalanan bildiride, mevcut konjonktürün politik, ekonomik, finansal ve manevi krizlerle sarsıldığı ve böyle dönemlerde ortamı daha da karıştıracak girişimlerden kaçınılması gerektiği dile getirildi. Konuyu sonbaharda düzenleyecekleri toplumsal bir tartışmayla gündeme getireceklerini duyuran dini liderler ilk defa bu tür bir ortak girişimde bulunuyor.

Bildiriyi imzalayanlar arasında, Fransız Piskoposlar Konferansı başkanı kardinal André Vingt-Trois, Fransız Protestan federasyonu başkanı papaz Claude Baty, Fransız Ortodoks Piskoposlar Asamblesi başkanı metropolit Emmanuel, Fransa büyük hahamı Gilles Bernheim, Fransız Müslüman Konseyi başkanı Muhammed Mussaui ve Fransa Budist Birliği başkanı Olivier Wang-Geng de bulunuyor.

SARKOZY KARARLI
Cumhurbaşkanı Sarkozy ve iktidar partisi Halk Hareketi Birliği'nin (UMP) lideri Jean-François Copé ise dini liderlerin beklenmedik çıkışına rağmen tartışmayı başlatmakta kararlılar.


Tartışmanın temelinde, son aylarda oyları hızla yükselişe geçen ve merkez sağın oylarını "çalmaya" başlayan aşırı sağcı Milli Cephe (FN) partisinin laiklik konusunu seçim malzemesi olarak kullanmaya başlaması yatıyor. FN'nin laiklik konusunu sadece ülkedeki Müslümanların örgütlenmesi ve sorunları perspektifinde kullanarak oy toplamaya çalışması, liberal-muhafazakar karışımı bir parti olan UMP içindeki bir grup tarafından "bu konu aşırı sağın tekeline bırakılmamalı" şeklinde yorumlanıyor. Ancak, başta Başbakan François Fillon ve Dışişleri bakanı Alain Juppé olmak üzere, partinin çok sayıda önde geleni, "aşırı sağın oyununa gelinmemesi ve Müslümanları parmakla gösteren girişimlerden kaçınılması" gerektiğini savunuyor.

UMP'nin 5 Nisan'da düzenleyeceği bir günlük kurultayın, laiklik konusunda bir dizi önerinin kabul edilmesiyle sonuçlanması bekleniyor. Basına sızan olası önerilerin, ana ve ilk okullarda ‘helal’ mönülerin kaldırılması, imamların laik sistem içinde eğitimi, Müslüman kızların okullarda bazı spor derslerine girmeyi reddetmelerine karşı önlemler veya namaz için cami olarak kullanılan lokallerden sokaklara taşan cemaat gibi konuları kapsayacağı belirtiliyor. Önerilerin, toplumdan gelecek tepkilere göre, yeni bir yasal düzenlemeye kadar gidebileceği de söylenmekte.


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
robinho - avatarı
robinho
Ziyaretçi
1 Nisan 2011       Mesaj #1583
robinho - avatarı
Ziyaretçi
80'lik Dede Asker Kaçağı Çıktı


80'lik Dede Asker Kaçağı Çıktı

01dedekucuk


Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne jandarmadan gelen faksta 1931 Antalya doğumlu Ali Çeliker'in asker firarisi olduğu ve yakalanması durumunda kendilerine teslim edilmesi istendi.

Bunun üzerine polis, 80 yaşındaki asker firarisinin izine Büyükşehir Belediyesi'nin Gazi Mahallesi'nde bulunan huzurevinde rastladı.

Hemen huzurevine giden ekipler Çeliker'i gözaltına aldı.

Bastonla yürümekte güçlük çeken Ali Çeliker bir polis memurunun yardımıyla polis otosuna bindirildi, ardından da adliyeye götürülerek burada sağlık kontrolünden geçirildi.

Merkez Komutanlığı'na teslim edilen Çeliker, gazetecilerin "Asker firarisi misiniz?" sorusuna, "Ben 1951'de askerlik yaptım" yanıtını verdi.

Vay arkadaş daha nelerle karşılacağız bakalım Msn Grin
Son düzenleyen ener; 1 Nisan 2011 12:50
faruqen - avatarı
faruqen
Ziyaretçi
1 Nisan 2011       Mesaj #1584
faruqen - avatarı
Ziyaretçi
İş dünyası ve gençlerin değişimine liderlik etmeyi amaçlayan Unilever, üniversite öğrencileri için bu yıl 5. ‘sini düzenlediği Bizztrip2Unilever ile iş dünyasına atılacak gençlerin gerçek bir profesyonel deneyim yaşamasını sağlıyor.

Unilever İnsan Kaynakları Departmanı’nın her yıl düzenlediği “iş gezisi” temalı Bizztrip2Unilever, bu yıl diğer yıllardan farklı olarak 1 ve 2 Nisan tarihlerinde, tam iki gün boyunca sürecek. Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelen öğrenciler, Unilever Merkez Ofisi’nde vaka analizleri yapmanın yanı sıra Algida Dondurma Fabrikası’na yapılacak olan gezi programına da katılacaklar.

Bu yıl 5.’si gerçekleştirilecek Bizztrip2Unilever‘e katılan gençler, Yönetim Kurulu üyeleri başta olmak üzere üst düzey yetkililer ve işe yeni başlamış Management Trainee’ler (MT; Yönetici Adayları) ile tanışma ve onların deneyimlerine ortak olma fırsatı yakalayacaklar. Unilever, kendi Kariyer Günü olan bu etkinlik ile iş dünyasına atılacak gençlere Merkez Ofisi ve Algida Dondurma Fabrikası’nda Unilever’lilerle iki gün geçirme ve vaka çalışmalarında yer alma imkânı sunacak.

Kaynak: Unilever'den gerek bir i deneyimi! - GAZETEVATAN.COM
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
1 Nisan 2011       Mesaj #1585
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Suriye’de Cuma ateşi

İki haftadır iktidar karşıtı gösteriler düzenleyen Suriyeli muhalifler, Cuma namazı sonrasında yine sokaklara döküldü.

ŞAM - Suriye'de muhalifler bugün yine sokaklara döküldü. Başent Şam’ın yanısıra Doma, Lazkiye ve Banyas kentlerinde düzenlenen gösterilerde protestocular iktidardaki Baas Partisi aleyhinde slogan attı ve özgürlük talebinde bulundu.

Cuma namazı sonrasında, önemli camilerin etrafında önlemler alan güvenlik güçleri, alınan önlemlere rağmen eylem yapan muhalifleri dağıtmak için gözyaşartıcı gaz kullandı. Reuters haber ajansına konuşan görgü tanıkları Rifaii Camii yakınlarındaki eylemlerde polisin ve Esad yanlılarının göstericileri dövdüğünü söyledi.

Olaylarin fitilinin ateşlendiği Dera kentinde de Cuma namazı sonrasi yüzlerce kişinin katıldığı bir gösteri düzenlendi.

Çarşamba günü halka seslenen Beşşar Esad, olayların ardında yabancı güçlerin olduğunu söylemiş ve muhaliflerin beklediği reformlar konusunda tatmin edici vaatlerde bulunmamıştı.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
3 Nisan 2011       Mesaj #1586
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
YGS'de şifre iddiasına açıklama

fileashx?FileID455149&ampWidth292&ampHeight0&ampBlackWhiteFalse





ÖSYM'den yapılan soru kitapçığı açıklamasında, "Bu soru kitapçığı sınava giren hiçbir adaya verilmemiştir" denildi.


ÖSYM'nin internet sayfasında konuyla ilgili yer alan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Basında 'YGS'de Gizli Şifre' başlığı ile yer alan kitapçık, ÖSYM'nin sınav sonrasında basına vermek ve internet sitesinden duyurmak üzere hazırlanmış, ana soru kitapçığından türetilmiş, tek bir soru kitapçığıdır.

Bu soru kitapçığının herhangi bir adaya verilmesi söz konusu olmadığından, doğru cevabın bulunduğu yer değiştirilmeden sadece yanlış cevap seçeneklerinin yerleri değiştirilmiştir. Bu soru kitapçığı sınava giren hiç bir adaya verilmemiştir.

ÖSYM, Şubat 2011'den itibaren gerçekleştirdiği tüm sınavlarda 'adaya özgü soru kitapçığı' hazırlayarak pek çok haksızlığın önüne geçmiştir. Adaya Özgü Soru Kitapçığı uygulamasında tüm adaylar için hazırlanmış olan toplam soru, ana konu alanları ile sınırlı kalmak üzere, her bir aday için rastgele seçilmiş farklı sıraya konulmaktadır.

Buna ilave olarak her sorunun doğru cevabı da her bir adayın soru kitapçığında yine rastgele biçimde bir şıka atanmaktadır. Madde analizine imkan tanımak üzere yanlış seçeneklerin de yerleri değiştirilmektedir. Bu sayede her bir adayın soru kitapçığı 'tek bir tane' olarak basılmaktadır. Bugüne kadar yapılan üç sınavda da bu gerçekleştirilmiştir."

"Basınımızın daha hassas davranması beklenir"

Açıklamada, 27 Mart 2011 günü yapılan (2011-YGS) Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda da 'adaya özgü soru kitapçığı' basıldığı ve aday sayısı kadar soru kitapçığı dağıtıldığı vurgulanarak, şu görüşlere yer verildi:

"Sınav sonrasında, soru kitapçıkları ve cevap kağıtları güvenli biçimde toplanmış ve merkezimizde cevap kağıtların görüntülenmesi ve okunması işlemleri sürdürülmektedir. Önümüzdeki günlerde her bir adaya, kendisine verilen soru kitapçığı ve kendi cevap kağıdının görüntüsüne internet üzerinden erişim imkanı verileceğinden, tüm adaylarda bu ya da buna benzer bir soru kitapçığının kullanılmadığı görülecektir.

Daha önceki duyurularda da belirtildiği gibi, kamuoyunu derinden etkileyecek bu ve benzeri konularda basınımızın daha hassas davranması beklenir. Bu gibi durumlarda kamuoyu ÖSYM'nin internet sitesinden duyurduğu bilgilere itibar etmelidir."

kaynak:CNNTÜRK
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen _Yağmur_; 4 Nisan 2011 08:32
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2011       Mesaj #1587
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Çernobil'den beter!
Japonya’da depremde zarar gören Fukişima nükleer santralinden Büyük Okyanus’a radyasyonlu su akmaya başladı.

110402fukiima1hlarge

TOKYO - Deprem ve tsunamiden sonra nükleer korku saçan Fukushima santralindeki betonda 25 cm çatlak oluştu. Yakıt havuzundaki radyasyonlu su okyanusa sızıyor.

Japonya’da 11 Mart’ta 9.0 büyüklüğündeki deprem ve tsunami felaketinde hasar gören Fukuşima Nükleer Santralin’nde bir türlü giderilemeyen radyasyon sızıntısı daha tehlikeli hale geldi. Dün 2 numaralı reaktörün beton haznesinde 20 cm yarık oluştu. Yakıt havuzundaki yüksek derecede radyasyon ihtiva eden su ilk defa direkt olarak okyanusa akmaya başladı.

Santralde soğutma çalışması yürüten ekip sızıntıyı gidermek için seferber oldu. Yarık betonla kapatılmaya çalışılıyor. Benzer yarıkların diğer reaktörlerde oluşabilme ihtimali bulunuyor.

ÖLÜMCÜL DÜZEYDE
Yüzde 70 hasarlı olan içindeki 81 ton yakut çubuğunun yüzde 33’ü eriyen 2 numaralı reaktörden okyanusa akan suyun üzerinde yapılan ölçümlerde 1000 milisievert radyoaktif madde bulunduğu tespit edildi.

İki gün önce deniz suyunda normalin 4.500 katı radyasyon tespit edilmişti. Bir saat 500 milisievertin üzerinde radyasyona maruz kalmak kanser riskini artırabiliyor. Direkt okyanusa akan radyasyonlu su deniz canlıları için büyük tehlike oluşturuyor.

ÇERNOBİLDEN KÖTÜ
Japonya’daki Fukuşima Nükleer Santrali’nin yol açtığı çevre felaketinin 1986’da Ukrayna’daki Çernobil faciasından çok daha kötü olduğu açıklandı. Çernobil sonrasında nükleer karşıtlarına katılan Rus nükleer uzmanı Natalia Mironova, “Çernobil bir kirli bombanın patlaması gibiydi. Çernobil yedinci seviyedeydi ama sadece tek bir reaktörü arızalanmıştı ve felaket sadece iki hafta sürmüştü. Şu anda üçüncü haftadayız ve dört reaktör çok tehlikeli durumda” dedi.

Japonya'da 11 Mart'ta meydana gelen depremin ardından oluşan tsunamide, felaketten zaran gören Fukuşima nükleer santralinde görevli iki kişinin öldüğü açıklandı.

Nükleer santralleri işleten Tokyo Elektrik Enerjisi Kurumu, 11 Mart'tan beri kayıp olan iki mühendisin tsunamide öldüğünü bildirdi. Görevlilerin cesetlerinin geçen çarşamba günü bulunduğu, ancak açıklamanın bugün yapıldığı belirtildi.

Mühendislerin, felaket yüzünden reaktörlerde başlayan tehlikeli aşırı ısınmayı önlemek ve soğutma sistemlerini yeniden başlatmak için, santralde kesilen elektrikleri tamir etmeye çalışırken felakete yakalandığı kaydedildi.

OKYANUSA AKIYOR
Öte yandan Fukuşima nükleer santralinden Pasifik Okyanusu’na yüksek radyasyonlu su akmaya başladığı açıklandı.

Nükleer güvenlik sözcüsü Hidekiho Nişiyama, sızıntı üzerindeki havada 1000 milisievert radyoaktif madde bulunduğunu belirtti. Kısa süre içinde 500 milisievertin üzerinde radyasyona maruz kalmak kanser riskini artırabiliyor.

KAMİKAZELER ÖLÜMÜ BEKLİYOR
Fukuşima nükleer santralinde çalışan 50 personel de maruz kaldıkları ölümcül radyasyonu kabullendi.

İsimleri açıklanmayan 32 yaşındaki işçinin annesi "Oğlum ve iş arkadaşları enine boyuna tartıştı ve ülkeyi kurtarmak için gerekiyorsa canlarını feda etmeyi kabul etti" diye konuştu.

Acılı anne, oğlunun ya da diğer işçilerin radyasyon sebebiyle hastalanmaya başlayıp başlamadıklarını bilmediğini belirterek, "Birkaç hafta veya birkaç ay içinde öleceklerini biliyorlar" dedi.

İşçinin annesi "Oğlum bir masanın üzerinde uyuyormuş. Çünkü yerde yatmaya korkuyor. Ama yüksek radyasyonun her yerde olduğunu söylüyorlar" diye konuştu.

CESETLER TOPLAMAKLA BİTMİYOR
Tsunami’nin yerle bir etteği bölgede ceset toplama çalışmaları devam ediyor. Dün tesadüf eseri Japon arama kurtarma ekipleri denizden 2 kilometre açıkta suların alıp götürdüğü bir evin çatısında akıntıyla sürüklenen canlı bir köpek buldu. Sağlık durumu iyi olan hayvan barınağa gönderildi.

Uluslararası Atom Enerji Ajansı (UAEA), zarar gören Fukuşima nükleer santralindeki reaktörlerin durumuyla ilgili ilk elden bilgi almak için Japonya'ya iki uzman göndereceğini duyurdu.

UAEA uzmanları, Japon yetkililerle bazı görüşmeler yapacak.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2011       Mesaj #1588
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Birleşmiş Milletler uçağı düştü: 20 ölü
Kongo’da Birleşmiş Milletler’e ait bir uçak, inişe geçtiği sırada düştü. Kazada 20 kişi öldü 15 kişi de yaralandı.
KİNŞASA - Birleşmiş Milletler’e ait bir uçak Kongo’nun başkenti Kinşasa’da inişe geçtiği sırada düştü. Kazada 20 kişi hayatını kaybederken 15 kişi de yaralandı.

Görgü tanıkları uçağın çok sert bir biçimde yere çarpttığını, çarpışmadan hemen sonra da ikiye ayrılıp alev aldığını söyledi.


Uçağın ülkenin doğusundaki Goma’dan geldiği bildirildi.


Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin Kongo Sağlık Bakanlığı yetkilisi Joseph Kiboko, uçaktaki 3'ü mürettebat 35 kişiden 20'sinin hayatını kaybettiğini belirterek, hastaneye kaldırılan diğerlerinin durumu hakkında ayrıntı vermedi.


Kiboko, ülkenin doğusundaki Goma'dan kalkan uçağın, Kinşasa havaalanında piste inmeye çalışırken şiddetli rüzgarda kontrolünü kaybettiğini belirtti. Bazı kaynaklar kazada uçağın parçalandığını kaydetti.


New York'taki BM yetkilileri de BM personelini taşıyan küçük yolcu uçağının Kinşasa'da düştüğünü doğruladı.


Yetkililer, aralarında barış gücü askerlerinin de bulunduğu BM personelinin bulunduğu uçağın düşme nedeninin henüz bilinmediğini belirtti.


Kongo'da sivilleri koruma amacıyla 19 bini aşkın barış gücü askeri görev yapıyor.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2011       Mesaj #1589
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Tayland’da sel felaketi: 45 ölü
İki haftadır devam eden ve 2 milyon kişiyi etkileyen sel ve toprak kayması nedeniyle 45 kişi hayatını kaybetti.

110404taylandwidec
BANKOG - Tayland'da iki haftadır etkili olan yağışların yol açtığı sellerde ve toprak kaymasın en az 45 kişi öldü.

Hükümete bağlı doğal felaketler ajansı bugün yaptığı açıklamada, felaket yüzünden sel sularının çekilmediği 3 bölgede 40 binden fazla kişinin geçici barınaklarda yaşamaya başladığını kaydetti. Ajans, felaketten en çok zarar gören ve can kaybının en fazla olduğu Nakhon Si Thammarat bölgesine elektrik verilmesine başlandığını belirtti.

Ülkenin güneyinde demiryolu ulaşımının sekteye uğradığını belirten ajans, 23 Martta başlayan yağışların yol açtığı felaketten 2 milyon kişinin etkilendiğini bildirdi.

Ülkede geçen yıl sonunda meydana gelen sel baskınlarında 220 kişi hayatını kaybetmişti.

RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2011       Mesaj #1590
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
‘Şeriat elden gidiyor’ ayaklanması
Arap dünyasında "reform hedefiyle" isyanlar sürerken, Bangladeş'te tersine bir tepki yaşandı. Hükümet, kadınlara mirasta eşit hak tanıyan düzenleme yapınca aşırı dinciler sokağa döküldü.

110405bangladeswidec
Bangladeş'te hükümetin kadınlara yeni tanıdığı miras hakkı şeriat yanlısı grupları başkent Dakka'da sokağa döktü.

Polis, "Şeriat elden gidiyor" diye ayaklanan gruba bibergazı ve copla müdahale edince başkent savaş alanına döndü.

Gözyaşartıcı gaz kullan polis, göstericilere basınçlı su da sıktı. Bazılarını da coplarla dövdü. Çıkan olaylarda onlarca gösterici yaralanırken çok sayıda kişi de gözaltına alındı.

150 milyon nüfuslu Bangladeş'te Şeyh Hasina başkanlığındaki hükümet; kadınların iş, miras ve eğitim haklarının iyileştirilmesi yönünde adımlar atmaya çalışıyor.

Kaynak: ntvmsnbc

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 4 üye beğendi.

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww