Arama

Medya Haber - Sayfa 169

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 660.198 Cevap: 1.864
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
19 Ocak 2012       Mesaj #1681
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
ABD Kongresi'ni protesto eden Wikipedia yayınlarını kararttı

Sponsorlu Bağlantılar
120117154325 wikipedia 304x171 other nocredit

İnternet bilgi paylaşım sitesi Wikipedia, ABD Kongresi'nde gündeme gelen korsan yayıncılıkla mücadele yasası tasarısını protesto etmek için İngilizce yayın yapan sayfasını 24 saatliğine durdurdu.

Eylem, Kongre'nin görüştüğü SOPA, diğer adıyla Stop Online Piracy Act (Çevrimiçi Korsanlığı Durdurun) ve PIPA, yani Protect Intellectual Property Act (Fikri Mülkiyeti Koruyun) yasalarına tepki olarak düzenleniyor.

İçeriği kullanıcıları tarafından oluşturulan haber sitesi Reddit ve Boing Boing isimli blog da 24 saatlik protesto eylemine katılacaklarını açıkladılar.

Popüler internet paylaşım sitesi Twitter ise eyleme katılmayı reddetti.
Wikipedia sitesinde karartılan bir ekranda yer alan mesajda, ''Özgür bilginin olmadığı bir dünya düşünün'' çağrısında bulunuldu.

Mesajda ayrıca insanlık tarihinin en büyük ansiklopedisini oluşturmak için 10 yıldan uzun bir süredir milyonlarca saat harcandığına dikkat çekilerek, ''Şu anda ABD Kongresi, özgür ve açık internete ölümcül darbe vurabilecek bir tasarıyı görülüyor. Farkındalık yaratmak için Wikipedia'da 24 saat sürecek bir karartma uyguluyoruz'' dendi.

Wikipedia'nın kurucusu Jimmy Wales, BBC'ye yaptığı açıklamada, 'SOPA'nın savunucuları, karşıtlarını korsanlığı savunan ya da mümkün kılmaya çalışan kişiler olarak gösteriyorlar. Ancak bu doğru değil. Yasa tasarısı o kadar kötü hazırlanmış ki, korsanlığı durdurmakla ilgisi olmayan şeyleri de etkileyecek' dedi.

Beyaz Saray ise, yasayı veto edebileceği imasında bulundu. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada yabancı internet sitelerinde korsanlığın ciddi bir tehdit olduğu ve ciddi yasal düzenleme getirdiğine dikkat çekilirken, ''İfade özgürlüğüne zarar veren, siber güvenlik risklerini arttıran ya da dinamik, yenilikçi küresel internete darbe vuran bir düzenlemeyi desteklemeyeceğiz'' dendi.

Söz konusu yasa tasarısını savunan milletvekilleri ise, yasanın ''korsan internet siteleri'ne kaynak sağlanmasının önüne geçeceğini savunuyorlar.

Ancak Beyaz Saray cumartesi günü yayımladığı beyanda, yasa karşıtlarının yanında yer alır bir görünüm çizdi.

Yasalar, telif haklarını ihlal eden malzemeleri içeren sitelere girişi engellemeyi hedeflediği belirtiliyor.

Tasarının yasalaşması halinde, telif hakları ihlal edilen içerik sahipleri ve hükümet, korsanlıkla ilişkilendirilen internet sitelerinin kapatılması için mahkeme kararı çıkarılması talebinde bulunabilecekler.

Bu sitelere reklam verenlerin, para aktarımına hizmet edenlerin ve internet hizmeti sağlayanlarının da ülke dışında faaliyet gösteren 'korsan siteler'le bağları engellenecek.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
HANDSOME - avatarı
HANDSOME
VIP ☪ ɴє мυтŁυ тürĸüм đἶყєɴє
20 Ocak 2012       Mesaj #1682
HANDSOME - avatarı
VIP ☪ ɴє мυтŁυ тürĸüм đἶყєɴє
Medya Haber

Sponsorlu Bağlantılar
Dışişleri Bakanlığı, Eutelsat şirketinin, ROJ TV'nin kendi uyduları üzerindeki varlığına son verme yolunda aldığı kararını, Kopenhag Mahkemesi kararının doğal gereği olarak değerlendirdi.
Danimarka'da ROJ TV ile ana şirketi "Mezopotamya Yayıncılık A/S" aleyhine 2005 yılında başlatılan soruşturma süreci sonucunda, 10 Ocak 2012 tarihinde Kopenhag Şehir Mahkemesii PKK'nın terör örgütü niteliğini teyit etmiş, ROJ TV'nin PKK adına propaganda yaptığı, terörizmi ilerlettiği ve kanalın PKK tarafından kontrol ve finanse edildiğini tespit etmişti.
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İlgili uùdu şirketinin, yukarıdaki gerçeklerden hareketle, ROJ TV'nin kendi uyduları üzerindeki varlığına son verme yolunda aldığı kararı ve dağıtım şirketlerine ROJ TV'nin yayınlarını soná erdirmeleri yönündeki çağrısını, konuya ilişkin dava sürecinde teyit edilen ve mahkeme kararıyla hüküm altına alınan tespitlerin doğal bir gereği olarak değerlendirmekteyiz. Alınan bu kararın mahkemede hükme bağlanan sonuçla uyumlu olduğu kanaatindeyiz." ifadelerine yer verildi.



KayNak
Adam Olmak; Cinsiyet Meselesi DeğiL.! Şahsiyet Meselesidir!..
HANDSOME - avatarı
HANDSOME
VIP ☪ ɴє мυтŁυ тürĸüм đἶყєɴє
21 Ocak 2012       Mesaj #1683
HANDSOME - avatarı
VIP ☪ ɴє мυтŁυ тürĸüм đἶყєɴє
Medya Haber

İzmir'de bir liseli kıza kurulan çirkin tuzak okuldan uzaklaştırma ile son buldu


zmir'in Alsancak semtinde, lise öğrencisi S.Y.'nin, kız öğrenci M.A.'yla uygunsuz görüntülerini, dolaba saklanan kuzenine gizlice çektirip yayması üzerine hem polis, hem de okul yönetimi soruşturma başlattı.
S.Y. ile görüntüyü çeken kuzeni C.B., sevk edildikleri adliye tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Okuldaki disiplin soruşturmasında ise, 5 erkek öğrenci tasdiknameyle okuldan uzaklaştırıldı. Geçen ay Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü'ndeki Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde, 3'üncü sınıf öğrencilerden S.Y., sınıf arkadaşlarından M.A. ile gönül ilişkisi kurabileceği konusunda erkek arkadaşlarıyla iddiaya girdi.
İddia sonrasında M.A. ile ilişki yaşamaya başlayan S.Y., genç kızı götürdüğü evinde tuzak kurdu. İddiaya göre S.Y.'nin kuzeni C.B. dolaba saklanıp S.Y. ile M.A.'nın uygunsuz görüntülerini çekti.
S.Y., daha sonra iddiayı kazandığını göstermek için, çektirdiği görüntüleri, bazı öğrenci arkadaşlarıyla sanal ortamda paylaştı. Olay duyulunca adli ve idari soruşturma açıldı. Çocuk Şube Müdürlüğü'nde aralarında tuzağa düşürülen liseli kızın da bulunduğu 8 öğrencinin ifadesi alındı.


Kaynak
Adam Olmak; Cinsiyet Meselesi DeğiL.! Şahsiyet Meselesidir!..
HANDSOME - avatarı
HANDSOME
VIP ☪ ɴє мυтŁυ тürĸüм đἶყєɴє
22 Ocak 2012       Mesaj #1684
HANDSOME - avatarı
VIP ☪ ɴє мυтŁυ тürĸüм đἶყєɴє
Medya Haber

Ankaralı işadamı Muzaffer Ergin, AK Parti'nin kapatılması için Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından kendisine dilekçe yazdırıldığını söyledi

Beyaz TV'de yayınlanan 'Dinamit' isimli programa katılan Ankaralı işadamı Muzaffer Ergin, AK Parti'nin kapatılması için Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından kendisine dilekçe yazdırıldığını söyledi.

Danıştay suikastını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na önceden haber verdiği iddiasını geçtiğimiz hafta gündeme getiren Ergin bu hafta da bomba iddialarda bulundu.

17 Ekim 2006 tarihinde Uğur Dündar'ın Başbakan Erdoğan'a İsmail Ağa Cemaati'nden olan Bayram Ali Öztürk'ün öldürülmesiyle ilgili olarak "Sayın Ergin'in iddiaları ilgili olarak ne diyorsunuz, bir kadı mahkemesinden söz ediliyor" dediğini hatırlatan Ergin, "Sayın Başbakan da 'küçük bir mahkemeden bahsedildiğini ve bunun inandırıcı olmadığını dile getirdi.

İsmail Ağa cemaatini tanıdığını ve o dönmede öldürülen Bayram Ali Öztürk'ün iki üniversite bitirdiğini ve daha cesedinin soğumadığını söyledi. Bunlar da bu konuşmayı Başbakan 'Tekke ve Zaviyeler Kanunu'na muhalefet suçu işlemiştir' diye yorumladılar.

Bundan sonra da Süleyman Demirel bana bir dilekçe yazdırdı. Beni basın savcılığına yönlendirdiler. Basın savcılığı inceleme yaptı ve Başbakan'ı yargılama yetkisinin TBMM'de olduğunu belirtti. Daha sonra AK Parti'ye kapatma davası açan Abdurrahman Yalçınkaya 'sen normal savcıya götürmüşsün. Normal savcılar bu adamı yargılayamaz ben bunların ipini çekerim, bunlar Türkiye'nin temeline dinamit koyan insanlar. Atatürkçüyüm, gazi torunuyum hadi taşın altına elini koy' dedi. Ben de bu işe müdahil olmak istemediğimi söyledim" dedi.
Süleyman Demirel'le Abdurrahman Yalçınkaya görüşmüş olabileceğini de dile getiren Ergin, Demirel'in dilekçeyi kendisine yazdırmasının ardından Abdurrahman Yalçınkaya'nın telefonla arayarak kendisini çağırdığını da ifade etti.

Adam Olmak; Cinsiyet Meselesi DeğiL.! Şahsiyet Meselesidir!..
HANDSOME - avatarı
HANDSOME
VIP ☪ ɴє мυтŁυ тürĸüм đἶყєɴє
23 Ocak 2012       Mesaj #1685
HANDSOME - avatarı
VIP ☪ ɴє мυтŁυ тürĸüм đἶყєɴє
Medya Haber

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifinin Senatoda kabul edilmemesi konusunda Fransa'yı bir kez daha uyardı.

Davutoğlu, Fransa'nın tavrını değiştirmemesi halinde bu ülkeye yönelik yaptırımların sürekli olacağı uyarısında bulundu. ''France 24'' televizyon haber kanalına konuşan Davutoğlu, ''Biz bu yaptırımları açıklamak zorunda kalmamayı umut ediyoruz. Ancak Türkiye'nin sessiz kalacağını düşünmeyin. Yeni yaptırımlar olacak ve bu kez yaptırımlar Fransa tavrını değiştirene kadar sürekli olacak.'' dedi.

Senato gündemine gelen yasa teklifinin insan haklarına aykırı olduğunu belirten Davutoğlu ''Fransız aydınlar ve senatörler için ortak değerlerimizden birisi olan ifade özgürlüğünü savunmanın zamanı geldi.'' diye konuştu.

KayNak
Adam Olmak; Cinsiyet Meselesi DeğiL.! Şahsiyet Meselesidir!..
HANDSOME - avatarı
HANDSOME
VIP ☪ ɴє мυтŁυ тürĸüм đἶყєɴє
24 Ocak 2012       Mesaj #1686
HANDSOME - avatarı
VIP ☪ ɴє мυтŁυ тürĸüм đἶყєɴє
Medya Haber

Fransa Senatosu genel kurulu, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesinin suç sayılmasını öngören yasa teklifini 127 oyla kabul etti.

Türkiye'nin karşı duruşu, yaptırım tehditleri işe yaramadı ve beklenen oldu.

348 koltuklu Fransa senatosu, 68 senatörün katılımı ve vekaleten oy kullanımı sonucu, 1915 Ermeni iddialarını suç sayan yasa teklifini onayladı.
Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin de desteklediği yasayla, Fransa'da 'Ermeni soykırımının' varlığını inkar etmek suç haline geldi. Soykırımı inkar edenler 1 yıl hapis ve 45 bin Euro tazminat cezasıyla yargılanacak.

TSİ 16.00'da başlayan genel kurula, 348 senatörden 68'i katıldı.
İlk olarak, 'yasa teklifi anayasaya aykırıdır' diyen Anayasa Komisyonu'nun verdiği 'teklif düşürülsün' önergesi oylandı ve sonuç 86'ya 166'yla önergenin reddi şeklinde oldu. (Komisyonun önergesi kabul edilseydi yasa teklifi düşmüş olacaktı.)
Grup başkanlarının vekaleten oy kullandığı senatoda, daha sonra diğer önergelere geçildi. Bunlardan ilki teklifin 'anayasaya aykırı' olduğu (81'e 170) , diğeri teklifin yeterince görüşülmediği gerekçesiyle geri çekilmesi (42'ye 196) yönündeki önergelerdi ve iki önerge de reddedildi.
Senato bunun üzerine kanun teklifinin 1. maddesinin görüşülmesine geçti. Bu noktada da maddeyle ilgili değişiklik önergeleri verildi ancak sonuç yine 86'ya karşı 120'yle ret oldu. Yaklaşık 8 saat süren maratonunun sonunda, senato, 2. maddelik paketi 86 redde karşın 123 kabul etti. Yasa, 'soykırım' iddialarına desteği bilinen Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin önüne gidecek.
TÜRKİYE NE YAPACAK?

Yasanın Fransa Meclisi'nden geçmesinin ardından, Fransa'yla askeri ve siyasi ilişkilerini askıya alan Türkiye, sürecin Senato'da devam etmesi veya Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy tarafından onaylanması durumunda başka önlemler alınacağını ifade etmişti.
TÜRKLER VE ERMENİLERDEN EYLEM

Bu arada oylamaya dakikalar kala Fransa Senatosu önünde toplanan Türk dernekleri, gösteriler yaparak yasa teklifinin reddedilmesini talep etti. Senato'nun bir alt sokağında ise, Ermeniler toplanarak karşı gösteri yaptı. İki taraf da oylama öncesi Fransız senatörleri etkilemeye çalıştı.
'ANAYASA MAHKEMESİNE GİDECEĞİZ'

Yasa teklifiyle ilgili görüşmelerde söz alan Fransız Senatör Nathalie Goulet de, teklifin büyük bir ihtimalle kabul edileceğini, ancak kendisi gibi teklife karşı çıkan senatör ve milletvekillerinin Anayasa Mahkemesi'ne gideceklerini söylemişti


KayNak
Adam Olmak; Cinsiyet Meselesi DeğiL.! Şahsiyet Meselesidir!..
underto - avatarı
underto
Ziyaretçi
24 Ocak 2012       Mesaj #1687
underto - avatarı
Ziyaretçi
Gündem değişmiyor,
değiştiriliyor...
HANDSOME - avatarı
HANDSOME
VIP ☪ ɴє мυтŁυ тürĸüм đἶყєɴє
25 Ocak 2012       Mesaj #1688
HANDSOME - avatarı
VIP ☪ ɴє мυтŁυ тürĸüм đἶყєɴє
Medya Haber

Soru-cevap şeklinde T.C Sosyal Güvenlik Kurumu adresinde yayınlanan açıklamada, "50 Soruda Yeşilkart ve Gelir Testi" başlığıyla hazırlanan soru ve yanıtlar şunlar:
GENEL SAĞLIK SİGORTASI UYGULAMASINA İLİŞKİN SORU VE CEVAPLAR

1- 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren genel sağlık sigortası uygulamasındaki değişiklikler nelerdir? Genel sağlık sigortasından yararlanılmasında temel şartlardan birisi, Türkiye'de ikamet etmektir.
1/1/2012 tarihinden itibaren zorunlu genel sağlık sigortası uygulamasına geçilmiştir. Buna göre; tutuklu ve hükümlüler, er, erbaş ve yedek subay okulu öğrencileri, yabancı bir ülkede sosyal sigortaya tabi olması nedeniyle sözleşmeli ülke adına sağlık yardımları karşılananlar, Kuruma devir alınacakları tarihe kadar 5510 sayılı Kanunun geçici 20'nci maddesi kapsamındaki banka ve sigorta şirketlerinin sandıkları kapsamında bulunanlar ile bunların bakmakla yükümlüleri, yabancı ülke vatandaşlarından Türkiye'de kesintisiz olarak bir yıldan fazla ikamet etmeyenler, milletvekilleri ile Anayasa Mahkemesi Başkan ve üyeleriyle bunların emeklileri ile dul ve yetimleri hariç olmak üzere Türkiye'de ikamet edenler, zorunlu genel sağlık sigortası kapsamına alınmıştır.


KayNak
Son düzenleyen HANDSOME; 25 Ocak 2012 00:06 Sebep: 25/01/2012
Adam Olmak; Cinsiyet Meselesi DeğiL.! Şahsiyet Meselesidir!..
poorcrow - avatarı
poorcrow
Ziyaretçi
25 Ocak 2012       Mesaj #1689
poorcrow - avatarı
Ziyaretçi
Sivas'ın Merkez ilçesindeki bir açık hava düğününde 170 kiloluk Ç.Ş.(42)'nin halay başı olma ısrarı kanlı bitti. Bir anlık denge kaybıyla komple halayı alaşağı eden Ç.Ş., halayda bulunan A.B. (26), C.D. (18), D.E. (35), F.G (25) ve X.Y. (75) 'nin hayatlarını yitirmelerine sebep oldu. Bunun yanında 2 kişinin ağır yaralı ve 3 kişinin de kayıp olduğu bildirildi.
Polis ve ambulansın hızlı bir şekilde olay yerine intikal etmesi, hayatını kaybedenleri ve kaybolanları geri getirmeye yetmedi.

Pınarbaşı Burma Burma
Görgü tanıkları yaptıkları açıklamada; hafif tempoda giden halayın birden "Pınarbaşı burma burma" türküsünün coşkusuyla hareketlendiğini, daha sonra her şeyin bir anda geliştiğini ve halay başında bulunan Ç.Ş'nin bir anlık dalgınlıkla yere düşmesiyle, halaydakilerin telef olduğunu kaydetti.
Ölenlerden X.Y.'nin turist olduğu ve belgesel çekmek için orda bulunduğu gelen haberler arasında.

Kaynak Msn Dunno
HANDSOME - avatarı
HANDSOME
VIP ☪ ɴє мυтŁυ тürĸüм đἶყєɴє
26 Ocak 2012       Mesaj #1690
HANDSOME - avatarı
VIP ☪ ɴє мυтŁυ тürĸüм đἶყєɴє
Medya Haber

Erdoğan, 9 bakanla katıldığı Zaman Gazetesi'nin 25. yıl resepsiyonunda 28 Şubat'ta atılan manşetlere göndermede bulundu

Zaman gazetesinin 25. yıl resepsiyonuna katılan Başbakan Erdoğan 28 Şubat ve partisine açılan kapatma davası süreçlerindeki gazete manşetlerini hatırlattı ve "Bize yapılanı başkasına yapmayacağız" dedi.

YAYIN DURMA CEZASI KALDIRILACAK
Başbakan Erdoğan, Zaman gazetesinin 25. yıl resepsiyonunda konuştu.
Basın özgürlüğüne geniş yer ayıran Erdoğan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in birkaç gün önce açıkladığı 3. yargı paketine değindi.
İfade özgürlüğünü üzerinde duran ve paketle, yayın durdurma cezasının kaldıralacağını, basın yoluyla işleanen suçlarla ilgili de yeni düzenlemeler yapldığını hatırlatan Erdoğan, partisine açılan kapatma davası sürecindeki gazete manşetlerini ele aldı.
28 ŞUBAT DÖNEMİNE GÖNDERME YAPTI
"Allah şahittir asla intikam peşinde olmadık, olmayacağız. Bize yapılanların başkasına yapılmasına razı olmayacağız" diyen Erdoğan, "'Muhtar bile olmaz' manşetlerinden bugünlere ulaştık. Gazetecilere haber yazdırıp, küfürü dosyaya koyup kapatma davası açtılar. Ama bize yapılanı biz başkasına yapmayacağız" dedi.
28 Şubat sürecine üstü kapalı gönderme yapan Erdoğan, "Emir komuta zinciri altında menşet atmayan, zor zamanlarda demokrasiyi savunan tüm basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Biz manşetlerle savaşa savaşa bugünlere geldik" ifadelerini kullandık.


KayNak
Adam Olmak; Cinsiyet Meselesi DeğiL.! Şahsiyet Meselesidir!..

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww