Arama

Medya Haber - Sayfa 185

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 660.668 Cevap: 1.864
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
10 Nisan 2013       Mesaj #1841
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
2.5 Milyon Memura 3 Yıllık Şark Hizmeti Şartı

Sponsorlu Bağlantılar
Askerlik, polislik ve doktorluk gibi bazı meslekleri kapsayan zorunlu doğu hizmeti bütün kamu çalışanlarını içine alacak.


869918 25 milyon memura 3 yillik sark hizmeti sarti


Yeni hazırlanan yasa tasarısına göre az gelişmiş bölgelerde 3 yıllık zorunlu hizmet, bütün memurları kapsayacak. Şark görevinin kimler için uygulanacağı ise bölgenin ihtiyacı ve personel durumuna göre yönetmelikle belirlenecek. 2,5 milyon memuru ilgilendiren düzenlemenin, nitelikli personel dağılımındaki dengesizliğin önlenmesi amacıyla yapıldığı belirtiliyor.

DOĞU'DA 3 YILLIK ZORUNLU HİZMET DÖNEMİ
Zaman gazetesinin haberine göre, yaklaşık 2,5 milyon memuru yakından ilgilendiren 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapılacak değişikliklerin ayrıntıları netleşmeye başladı. Yasa tasarısına göre askerlik, polislik ve doktorluk gibi bazı meslekleri kapsayan zorunlu doğu hizmeti artık bütün kamu çalışanlarını içine alacak şekilde genişletiliyor. Bundan sonra her meslek grubundan memur, az gelişmiş illerde ve bölgelerde 3 yıl süreli zorunlu hizmet yapacak. Ancak kurumlarda yer değiştirmeye tabi olacak personel, ikincil mevzuatla belirlenecek.

Şark görevinin hangi memurlar ve unvanlar için uygulanacağı ise yönetmelikle tespit edilecek. Bölgenin ihtiyacı ve personel durumuna göre Çalışma Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ve ilgili bakanlık birlikte çalışarak yönetmeliği hazırlayacak. Yeni uygulamanın, nitelikli personelin dengesiz dağılımını önlemeye yönelik olduğu belirtiliyor. Halen birçok kamu kurumunda memurlar kendi istekleri dışında başka illere gönderilemiyor. 20-25 yıl boyunca bir ilde çalışabiliyor. Demokratik Eğitimciler Sendikası Başkanı Gürkan Avcı yeni yasanın iyi niyetli bir girişim olduğunu söyledi. Ancak zorlamaların çeşitli problemlere yol açabileceği uyarısında bulundu.

TAMAMI DEĞİL İHTİYAÇ DUYULAN PERSONEL TAYİN EDİLECEK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 657 sayılı yasada değişiklik öngören yasa tasarısında genel hüküm olarak 3 yıl zorunlu hizmet şartı yer almasına karşın bütün memurların rotasyonu gibi bir durum söz konusu olmayacak. Bu nedenle yasaya "Kurumlarda yer değiştirmeye tabi olacak unvanlar ikincil mevzuatta düzenlenecektir" maddesi kondu. Böylece 2,5 milyon memurun tamamının yer değiştirmesinden çok ihtiyaç duyulan personelin tayininin yapılması hedefleniyor. Düzenlemeyle idarenin elinin güçleneceği, kamu çalışanlarının tayininin kolaylaşacağı belirtiliyor.

MEMUR İLK OLARAK BATIDA BİR İLE ATANACAK
Yasa ile gelen bir başka önemli değişiklik de göreve ilk başlayan memurların görev yerine ilişkin. Buna göre memur ilk olarak batıda bir ile atanacak. Burada en az 3 yıl görev yaptıktan sonra mecburi hizmet için Doğu ve Güneydoğu'ya gidecek. Mevcut durumda çoğunlukla işe yeni başlayan memur, Güneydoğu ve Doğu başta olmak üzere sosyoekonomik açıdan daha az gelişmiş illerde görevlendiriliyor. Bu durum, o bölgelerdeki kamu hizmetinin niteliksiz olmasına yol açıyor.

657 sayılı yasada yapılacak değişiklikle ilgili maddede 'İlk defa hizmete alınan personel sosyoekonomik açıdan gelişmiş bölgelerde en az 3 yıl görev yaptıktan sonra diğer bölgelere atanmaları sağlanacak." ifadelerine yer veriliyor. 657 sayılı yasaya ilişkin tasarıyı değerlendiren Demokratik Eğitimciler Sendikası Başkanı Gürkan Avcı, mevcut kanunda yer değiştirmeye ilişkin bir hüküm olmadığına dikkat çekerek bunun yönetmelikle belirlendiğini ifade ediyor. 3 yıl zorunlu hizmetin bütün memurlar için kanuna girmesinin idarenin elini güçlendirmeye dönük bir girişim olduğunu belirten Avcı, Doğu ve Güneydoğu'ya tecrübesiz, yeni göreve başlamış kişilerin gitmesinin pek çok soruna yol açtığını kaydediyor. Yeni yasanın iyi niyetli bir girişim olduğunu söyleyen Avcı, ancak zorlamaların çeşitli yeni sorunlara yol açabileceğini belirtiyor.

YÖNETİCİ OLMA ŞARTI 5 YILA İNDİRİLECEK
Yasa tasarısıyla kamudaki memur, sözleşmeli memur, geçici personel ve işçi olarak çalışanlar işçi ve memur başlığı altında iki grupta toplanacak. Mevcut sözleşmeliler memur kadrolarına, geçici personel de (4-C) işçi kadrolarına atanacak. Kamuda yönetici olmak için gereken 10-12 yıl çalışma şartı 5 yıla inecek. Kamu kurumlarına özel sektörden yönetici atanabilecek. Dışarıdan atanan yönetici memur olmayacak, görev süresi bitiminde kamu ile ilişkisi kesilecek.

Yöneticilerin görev süresi bakanlıklarda 4 yıl, belediyelerde 5 yıl ile sınırlanacak. Uzman ve müfettişlikte yardımcılık süresi 3 yıldan 2 yıla inecek. Uyarma, kınama ve kademe ilerlemesi cezaları kalkacak. Disiplin cezaları; aylıktan kesme, geçici süreli uzaklaştırma ve görevden çıkarma şeklinde olacak.



Kaynak: haber365.com
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
16 Nisan 2013       Mesaj #1842
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
İran'da şiddetli deprem

Sponsorlu Bağlantılar
Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi, İran'da 7.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. İran ise, depremin büyüklüğünü 7.5 olarak açıkladı.
16 Nisan 2013 14:00

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, İran'da 7.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, depremin büyüklüğünü önce 8.0 olarak vermişti, sonra 7,8 olarak düzeltti.

İranlı bir yetkili, 'büyük bir yıkım var, yüzlerce kişi ölmüş olabilir' diye konuştu. İran devlet televizyonu da en az 40 kişinin öldüğünü duyurdu.

Pakistan'ın İran sınırında da 1200 evin yıkıldığı, yüzlerce kadın ve çocuğun enkaz altında kaldığı belirtildi.



Pakistan sınırına yakın bölgedeki deprem Türkiye saatiyle 13.44'te meydana geldi.

İran ise, depremin büyüklüğünü 7.5 olarak duyurdu. Depremin meydana geldiği bölgenin Sistan ve Belucistan olduğu belirtildi.

İran Sismoloji Merkezi, depremin derinliğini 18 kilometre olarak verdi.

İran'daki depremin tüm Körfez bölgesinde, Pakistan ve Hindistan'da hissedildiği açıklandı. Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de yüksek binalar sallandı, yetkililer binaların tahliye edilmesi emrini verdi.

İran’ın Buşehr eyaletinde 9 Nisan’da 6.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Depremde 40’a yakın kişi yaşamını yitirmişti.

HAŞ'A 90 KİLOMETRE UZAKLIKTA

İran ise, depremin büyüklüğünü 7.5 olarak duyurdu. Depremin meydana geldiği bölgenin Sistan ve Belucistan olduğu belirtildi.

Depremin merkez üssü Haş kentinden 90 kilometre uzaklıkta. Haş kentinin 56 bin nüfusu bulunuyor.

İran Sismoloji Merkezi, depremin derinliğini 18 kilometre olarak verdi.

İran'daki deprem tüm Körfez bölgesinde, Pakistan ve Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de de hissedildi.

BAŞBAKANLIK AFAD HAREKETE GEÇTİ

AFAD'dan yapılan açıklamada, İran'da meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki deprem sonrası, AFAD tarafından İran'a arama-kurtarma ve ilk yardım ekipleri gönderilmesi için hazırlık yapıldığı belirtildi.

Bu çerçevede Van ve Erzurum Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlikleri ile Sağlık Bakanlığı UMKE ve Türk Kızılayı ekiplerinin hazırlandığı ifade edilen açıklamada, "İran'ın uluslararası yardım çağrısını müteakip, arama kurtarma, UMKE ve insani yardım ekipleri bölgeye hareket edecektir. Gelişmeler takip edilmektedir" denildi.

'200 ATOM BOMBASI GÜCÜNDE'

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, İran'daki şiddetli depremle ilgili olarak ''Gerginlik boşalımı 200 atom bombası gücüne yakın'' yorumunda bulundu.

35 YILIN EN BÜYÜK DEPREMİ

İran 35 yıldır bu büyüklükte bir deprem yaşamamıştı. 16 Eylül 1978'de Tabas'ta meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremde 15 bin kişi hayatını kaybetmişti.

İran’ın Buşehr eyaletinde 9 Nisan’da 6.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Depremde 40’a yakın kişi yaşamını yitirmişti.

1978'DE 15 BİN İNSAN ÖLDÜ

İran’da geçtiğimiz yüzyılın en büyük depremi, 1978 yılında Tabas bölgesinde oldu. Bu sarsıntıda 15 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

1990 yılında olan 7.4 büyüklüğündeki depremde, yaklaşık 40 bin kişi yaşamını yitirdi. Bu depremden 7 yıl sonra Kaen’de olan 7.3’lük sarsıntıda ise bin 500’den fazla kişi öldü.

2003 yılında Bam kentinde meydana gelen 6.6’lık depremde ise 30 bin kişi can verdi.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
28 Mayıs 2013       Mesaj #1843
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Nazmiye Demirel hayatını kaybetti
MsXLabs.org

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel tedavi gördüğü hastanede yaşama veda etti. Süleyman Demirel, hastane çıkışı, 65 yıllık hayat arkadaşının vefatıyla ilgili kısa bir açıklama yaptı.

130528 nazmiyesonhaberv2

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel 86 yaşında hayata veda etti. 1927 doğumlu olan Nazmiye Demirel, 12 Mart 1948 tarihinde Süleyman Demirel'le evlendi.
Süleyman Demirel'in 1993 yılında Cumhurbaşkanı seçilmesiyle 'First Lady' olan Nazmiye Demirel, 2005 yılında bu yana alzheimer rahatsızlığıyla mücadele ediyordu.
Nazmiye Demirel’in ölümüyle ilgili açıklama, Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi doktorlarından Haldun Müderrisoğlu'ndan geldi.
Müderrisoğlu, Nazmiye Demirel’in 4 Aralık 2010 tarihinde alzheimer hastalığı nedeniyle hastanelerinde kabul edildiğini ve o tarihten bu yana tedavisinin aralıksız şekilde sürdüğünü belirterek, "Bu akşam, kandaki oksijen azalması ve kalp durması sonucu tüm müdahalelere rağmen; saat 22.27 itibariyle kendisini kaybettik" dedi.

SÜLEYMAN DEMİREL KONUŞTU
Doktor Müderrisoğlu’nun, "Az önce geldiler. İçeride dinleniyorlar. Çok üzgünler ama metanetlerini muhafaza ediyorlar. Sağlık durumu çok iyi" dediği 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de, hastane çıkışı kısa bir açıklama yaptı:

"Bütün sağlık personeline minnet ve şükranlarımız var. 4.5 sene onu ayakta tuttular, Allah kendilerin razı olsun, Allah rahmet eylesin."

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
4 Haziran 2013       Mesaj #1844
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Gezi Parkı protestosunda ölüm
MsXlabs.org

Hatay'daki protestolarda 22 yaşındaki Abdullah Cömert, başına isabet eden kurşun sonucu hayatını kaybetti.

130604 hatay1standard

HATAY - İstanbul Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara destek vermek amacıyla Hatay'da dün de protestolar devam etti. Armutlu Mahallesi'nde düzenlenen protestolarda bir kişi hayatını kaybetti. 22 yaşındaki Abdullah Cömert, saat 23.30 sularında nereden ve kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen bir kurşunun başına isabet etmesiyle yaralandı.
Kanlar içerisinde yere yığılan Cömert, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Antakya Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Cömert'in ölüm haberi üzerine yakınları hastane önüne akın etti. Büyük üzüntü yaratan Cöment'in ölümü ile ilgili polis araştırma başlattı.
CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, yaptığı açıklamada yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in CHP Hatay Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi olduğunu belirterek, "Bu arkadaşımız olayların yaşadığı mahallede ikamet ediyor. Dolayısıyla olaylar sırasında hayatını kaybetti" dedi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA
Olayla ilgili Hatay Valiliği de resmi internet sitesinden bir açıklama yaptı. Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"03 Haziran 2013 Pazartesi günü saat 23.35 sıralarında ilimiz Merkez'e bağlı Armutlu Mahallesi'nde, İlimiz Belen nüfusuna kayıtlı ve Merkez İlçede Gazi Mahallesi'nde ikamet ettiği belirlenen Abdullah Cömert isimli vatandaşımız, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin açtığı ateş sonucu ağır yaralanmıştır. Yaralı vatandaşımız kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Olayla ilgili olarak Adli Makamlar tarafından geniş çaplı inceleme başlatılmıştır."
DAHA ÖNCE DE ATEŞ AÇILMIŞ
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'den bir açıklama geldi. Lekesiz, kentte iki gündür yapılan gösterilerde ilginç gelişmelerin yaşandığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Dünkü, aynı bölgedeki gösteriler sırasında güvenlik birimlerimizin mahallelerde yaptığı inceleme ve araştırmalar sırasında, güvenlik görevlilerimizin araçlarına ateşli silahla ateş açılmıştır. Yine dünkü yapılan çalışmalar sırasında, göstericilerde bir tane kurusıkı tabancadan bozma ve içerisinde gerçek mermi olduğu tespit edilen bir silah ele geçirilmiştir.
Benzeri şekilde bugünkü gösteriler sırasında da göstericilerden bazılarında silah olduğuna ilişkin, basın mensuplarımızın da bu yönde tespitleri ve çekimleri olduğu şeklinde bilgiler gelmiştir.
Olay nedir, ne değildir her türlü provokasyonun olabileceği, başka unsurların olabileceği göz önüne alınarak tüm boyutlarıyla incelenmektedir. Takdir edersiniz ki adli makamlara konu intikal ettirilmiştir, adli merciler konuyu tüm boyutlarıyla incelemektedirler...

"SERİNKANLI OLSUNLAR"
Bu tür eylemlerde, özellikle ilimiz gibi yerlerde kaos çıkarmak, kargaşa yaratmak, toplumsal yaşama olan güvensizlik duygusunun hakim olmasını isteyen gruplar tarafından iyi niyetle sokağa dökülen vatandaşlarımız, yanlış yollara yönlendirilip, provokatif eylemlere alet edilebilirler. Vatandaşlarımız lütfen serinkanlı olsunlar, soğukkanlılıklarını muhafaza etsinler...


Sen sadece aynasin...
Heulwen - avatarı
Heulwen
VIP VIP Üye
22 Eylül 2013       Mesaj #1845
Heulwen - avatarı
VIP VIP Üye
Oyuncu Esra Ronabar kaza geçirdi
MsXLabs.Org

İstanbul’da oyuncu Esra Ronabar'ın bulunduğu otomobil kamyonetle kafa kafaya çarpıştı. Sıkıştığı araçtan çıkartılan Ronabar, hastaneye kaldırıldı.

130922 esrahmedium

İSTANBUL - Sarıyer ilçesinde Bahçeköy Yolu üzerinde sabah saatlerinde bir kamyonet, sürücüsü Hamza Öztayaoğlu’nun direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine karşı yönden gelen Ertürk Yavuz’un idaresindeki otomobile çarptı.

Kazada Ertürk Yavuz ile yanında bulunan oyuncu Esra Ronabar araç içinde sıkıştı.

Olay yerine gelen ekipler, Yavuz ve Ronabar'ı araç içinden çıkardı. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Kamyonetin şoförü Hamza Öztayaoğlu, "Yollar ıslaktı, araç kaydı. Kafa kafaya çarpıştık" dedi.

Özel bir televizyon kanalında yayımlanan “Sana Bir Sır Vereceğim” dizisinde oynayan Ronabar’ın dizi setine gittiği belirtildi.

Kazada hafif şekilde yaralanan Ertürk Yavuz’un ayın dizede yapım asistanı olarak görev yaptığı örğenildi.


nicely - avatarı
nicely
VIP VIP Üye
25 Eylül 2013       Mesaj #1846
nicely - avatarı
VIP VIP Üye
ÇİN'DE KÜÇÜK ÇOCUK ANNESİNİ KOMADAN ÇIKARDI
cin de kucuk cocuk annesini komadan cikardi 62379 b
Annesini komadan çıkaran Çinli küçük çocuk, her gün annesini kuş gibi besleyerek hayata tutunmasını sağladı.
cin de kucuk cocuk annesini komadan cikardi 32906 b
Çinli kadın Zhang Rongxiang, 2010 yılında trafik kazası geçirdiğinde doktorlar bitkisel hayata giren kadının hamile olduğunu fark etti.
Anne karnında yaşatılan Gao Qianbo, 2011 yılında sezaryenle dünyaya geldi. Gao o günden bu yana komadaki annesinin başından ayrılmadı.
Anne gözleri açtığında karşısında iki yaşındaki oğlunu gördü. Komadan çıkan ancak felçli kalan annesini kuşlar gibi ağzında çignediği lokmayı yediren Gao, doktorları duygulandırdı. Gao'nin babası, doktorların hayata dönmesi mucize olur dediği eşinin oğlunun sevgisiyle hayata döndüğünü söyleyerek, felç durumunun da iyileşeceğine inandığını açıkladı.
Birbirimize tutundukça ;Bıçakların ucu kapanacak.. ~Smiley9TenderMsn Inlove
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
9 Kasım 2013       Mesaj #1847
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
Savaş Ay vefat etti.


Sabah gazetesinin usta kalemi, A Takımı'nın kaptanı duayen gazeteci Savaş Ay Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde vefat etti.

Savaş Ay’ın kalbi, 1,5 aydır gırtlak kanseri tedavi gördüğü Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde durdu. Savaş Ay doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Uzun süredir gırtlak kanseriyle mücadele eden 59 yaşındaki Savaş Ay’ın boğazında son dönemde yeni bir tümör oluştu. Doktorlar acil ameliyata alınmasını istedi. Ünlü gazeteci, yeni ameliyat hakkında düşünmek için doktorlardan zaman isteyip boğazının delinmesine izin vermedi. Doktorların acil ameliyat talebine izin vermeyen Savaş Ay, bugün öğlen saatlerinde fenalaştı. Kalbi duran Ay’ı hayata döndürmek için doktorlar uzun süre uğraş verdi. Çabalar sonuçsuz kalınca ünlü gazeteci, 15.00 sıralarında yaşamını yitirdi.

SAVAŞ AY KİMDİR?

Gazeteci Savaş Ay, Şükran ve Turan Ay'ın oğlu olarak dünyaya geldi. Marmara Ticari Bilimler Akademisi'nde eğitimini tamamladı. Gazeteciliğe 1974 senesinde Dünya Gazetesi'nde muhabir olarak başladı. Tercüman, Vatan, Milliyet, Sabah gazetelerinde ve Akajans'ta görev aldı. ATV, TGRT, Kanal D, Kanal 6, Show TV, Flash TV, tekrar ATV, Star TV ve Kanal 1'de A Takımı adlı tartışma programını yaptı.

2000 yılında Beyazıt Öztürk ve Kerem Alışık'ında oynadığı Dansöz adlı filmin yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını yaptı. Ulaş Can Ay isimli, ses sanatçısı bir erkek çocuğu ve Sanem Ay adında, bir kız çocuğu vardı. Ayrıca son yıllarda A Haber'de muhabirlik yapan Savaş Ay, gırnak kanseri tedavisi görüyordu.

SAVAŞ AY: "DİNLEDİĞİM ŞİİRLER BANA İLAÇ OLDU"

Doktoru Murat Baş daha dün Facebook adresinden bu mesajı paylaşmıştı...

"Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde bir buçuk ay radyoterapi seansına giren Savaş Ay, her seans için kendi sesiyle şiir kasetleri hazırlamış. Kendi doldurduğu bu şiir kasetleri, seansların daha hızlı bir şekilde geçmesini sağlamış. Kendi bulduğu bu yöntemle, tedavi dönemini daha rahat geçirmiş. "Bir musibet olursa döner durur illaki beni bulur, o yüzden bu belalara sabretmeye alıştım, kanserle bir gün buluşacağımızı biliyordum diyen Ay; kanserle savaşan binlerce insan arasına böylece katılmış."

KANSER TEŞHİSİ TESADÜFEN KONULMUŞ

1998 yılında programdan hemen sonra arayan doktor izleyicisi "Gırtlağınızı bir kontrol ettirin, kanser olabilirsiniz" demiş. Bu uyarının ardından hastaneye giden Savaş AY, testlerden sonra kanser olduğu gerçeğini öğrenmiş. Teşhisten sonra hemen tedavilere başlanmış. Tedavi sırasında sigarayı zoraki bırakmış. Ayrıca bir müddet konuşması bile yasaklanmış. Parasını sesiyle kazanan birisi için bu çok zor olsa gerek. Bu yasaklara uymadığı durumda gırtlağının alına bileceğini ve bir daha belki hiç konuşamayacağı gerçeği söylendiğinde üzüntüsünü ağlayarak değil belli bir noktaya bakarak belli etmiş.

Önceleri program nasıl devam edecek diye düşünen sanatçı, her hafta birisinin sunması için ünlü dostlarına rica etmiş. Hepsi teklife sıcak bakarak kabul etmiş ancak daha sonra buna gerek kalmamış.

HASTANE DE HEP MORAL KAYNAĞI OLDUM

Tedavi safhasında zorlandığını belirten Savaş Ay, "Acı vermiyordu desem yalan olur ama hastanede insanların hep moral kaynağı oldum" diyor. Cerrahi müdahalenin yerine, radyoterapi tedavisine başlamaya karar veren usta gazeteci, İstanbul Tıp Fakültesi'nde radyoterapi başlamış.

HER TERAPİDE ÜNLÜ BİR KİŞİ YANIMDA HAZIR BULUNUYORDU

Radyoterapi tedavileri yaklaşık on dakika sürüyormuş. Bu süre bana bir ömür gibi geliyor diyen Ay, evde üç dakikalık şiir kasetleri hazırlamış. Kendi sesinden okuduğu şiirleri seansa girerken kulağına takıp tedavinin bitmesini bekliyormuş. Her terapiye bir ünlü de Savaş Ay'ın yanında refakatçi olarak hazır bulunuyormuş.

Savaş Ay
muronoloji - avatarı
muronoloji
Ziyaretçi
22 Ocak 2014       Mesaj #1848
muronoloji - avatarı
Ziyaretçi
asker maaşları

tsk

Türk Silahlı Kuvvetleri son yıllarda personel istifaları ile gündeme geliyor. Türkiye’nin en güvenilir kurumlarından olan TSK neden personeli ile ilgili istifa haberleri ile gündeme geliyor? Son 3 yılda 14 bine yakın personel TSK’dan istifa etti. Son yılların en yüksek istifaları bu yıl yaşandı. Bazı TSK mensupları istifa nedenlerinde askerliğin artık prestijli olmadığını gerekçe gösterirken, bazıları da Subaylar ve Astsubaylar arasında yaşanan ast- üst ilişkilerinden şikayet ediyor. Ergenekon, Balyoz gibi genellikle emekli ve muvazzaf askerin yargılandığı davaların da istifalarda etkisi bulunuyor.

Özel Sektörün Cazip İmkanları

İstifa eden TSK mensuplarının özel sektörde aldıkları yüksek maaşların cazibesine kapıldıkları gerçeğinin göz ardı edilmemesi gerekiyor. Özellikle pilot olarak TSK’da pilot olarak görevli askerler 3-5 bin TL maaşla zorlu şartlada görev yapıyor. Oysa özel sektörde görevli olan pilotların maaşları 10 bin TL’yi bile geçiyor. TSK’daki istifaların nedenlerinden bir tanesi de zorunlu hizmet sürelerinin düşürülmesi olarak gösteriliyor.

İşte Tsk’da Görevli Askerler Ne Kadar Maaş Alıyor?

Orgeneral: 8 bin TL

Albay:4 bin 500 TL

Teğmen:3 bin TL

Astsubay KDM. BÇVŞ: 3 bin 200 TL

Astsubay Çavuş: 2 bin 200 TL

Uzman Çavuş: 2 bin TL
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
muronoloji - avatarı
muronoloji
Ziyaretçi
24 Ocak 2014       Mesaj #1849
muronoloji - avatarı
Ziyaretçi
Obama, Alman ZDF kanalına, ABD Ulusal Güvenlik Dairesi'nin (NSA) dünya liderlerini dinlemesiyle ilgili açıklamalar yaptı.

Alman ZDF kanalına, ABD Ulusal Güvenlik Dairesi'nin (NSA) dünya liderlerini dinlemesiyle ilgili konuşan Başkan Obama, "Erdoğan'ı dinliyor musunuz" sorusuyla karşı karşıya kaldı.

Ünlü haber sunucu Claus Kleber, Obama'ya, "Türkiye'de şu an zor bir durum var. Gizli servisiniz, Başbakan Erdoğan'ın iletişim faaliyetlerini merak ediyordur. Onun iletişim faaliyetleri Başkan istemediği için bu sınırların dışında mı tutulacak?" sorusunu yöneltti. Obama, "Bunu ülke ülke tartışmak istemem" dedi.

Almanya Başbakanı Merkel'e cep telefonunu artık dinlemeyecekleri garantisi veren ABD Başkanı Barack Obama, Alman gazetecinin sorusuna karşın Başbakan Erdoğan için bu yönde net bir taahhütte bulunmadı. Obama, "İstihbaratımız dünyadaki her ülkenin, devletin niyetleriyle ilgilenmeyi sürdürecek" dedi.

Obamaya Alman TVsinde Erdogan sorusu
muronoloji - avatarı
muronoloji
Ziyaretçi
24 Ocak 2014       Mesaj #1850
muronoloji - avatarı
Ziyaretçi
Beyaz Saray, ABD yönetiminin P5+1 ülkeleriyle İran arasında varılan anlaşmanın neleri içerdiği konusunda daha şeffaf olması gerektiği yönünde Kongre ve bazı gruplardan gelen çağrılara yanıt olarak, anlaşmadaki teknik detayların bir özetini yayımladı.

Kongre'yle metnin tamamını paylaşan Beyaz Saray, kamuoyuyla ise 4 sayfalık bir özetini paylaştı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun (UAEK) anlaşmadaki teknik detayların belli unsurlarının gizli kalması yönünde ricada bulunduğunu belirtti.

ANLAŞMA ÖZETİNDEKİ DETAYLAR
Özete göre, İran, anlaşmanın uygulanmaya başlayacağı 20 Ocak'a kadar ya da o tarihte yüzde 20 oranında zenginleştirilmiş uranyum üretmeyi durdurmayı ve yüzde 20 oranında zenginleştirilmiş uranyum stoğunun yarısını seyreltmeye başlamayı kabul etti.

UAEK sonraki 6 ay içerisinde de İran'ın uranyum zenginleştirmesi ve santrifüj kullanımına dair diğer kısıtlama ve azaltmaları tetkik edecek. İran'a, yeni zenginleştirme tesisleri inşa etme, Arak reaktörünü işletme ya da reaktöre yakıt sağlama, Arak'ta yeni herhangi bir reaktör unsuru tesis etme, Arak reaktör tesisine yakıt ve ağır su transfer etme, yeniden işleme kapasitesine sahip bir tesis inşa etme müsaadesi verilmeyecek. Metin, İran'ın Arak reaktörü için yakıt üretme ve test etmesine de yasak getiriyor.

Özette, İran'ın 6 aylık dönemde atması gereken belli adımları içeren bir program üzerinde taahhüt ortaya koyduğu belirtilerek, bu adımlar, "yüzde 20 oranında zenginleştirilmiş uranyum stoğunun yarısını seyreltmenin 3 ayda tamamlanması ve kalanının da 6 ay içerisinde okside dönüştürülmesi" ve "İran'ın yüzde 5'e kadar zenginleştirilmiş uranyum stoğunun izin verilen boyutuna bir üst limit koyması" şeklinde sıralandı.

ORTAK KOMİSYON KURULACAK
AB, P5+1 ve İran'ın, Ortak Eylem Planı'nın uygulamaya geçirilmesini gözlemlemek için UAEK ile birlikte çalışmak üzere bir ortak komisyon kuracağının anlatıldığı özette, bu ortak komisyonun AB, P5+1 ve İran'ın uzmanlarından oluşacağı ve Ortak Eylem Planı'nın hayata geçirilmesi ve gündeme gelebilecek diğer konuları ele almak üzere ayda en az bir kez toplanacağı kaydedildi. Komisyonun ayrıca, İran'ın nükleer faaliyetleriyle ilgili geçmişteki ve şu andaki kaygıların giderilmesini kolaylaştırmak için UAEK ile çalışacağı belirtildi.

Özete göre, UAEK müfettişleri Natanz ve Fordo uranyum zenginleştirme tesislerini günlük bazda ziyaret edecek ve bu ziyaretlerin bir kısmı planlı bir kısmı ise önceden haber verilmeden yapılacak. Müfettişler, Arak reaktörünü de ayda en az bir kere ziyaret edecek.

Özette, İran'ın Arak reaktörüyle ilgili dizayn bilgisi ve diğer bazı tesislere erişim sunmayı kabul ettiği de belirtildi.

Bu gelişmiş izleme tedbirlerinin UAEK'e, İran'ın taahhütlerini hayata geçirmesinin durumu hakkında Ortak Komisyon'a aylık bilgilendirmeler sunma imkanı vereceği ve uluslararası topluma da yükümlülüklerden kaçışı ya da materyallerin gizli bir programa yönlendirilmesini daha hızlı biçimde tespit etme olanağı sağlayacağı kaydedildi.

YAPTIRIMLARA GETİRİLECEK HAFİFLEMELER
Bu ilk adımın bir parçası olarak, P5+1 ve AB'nin İran'a yönelik yaptırımlara sınırlı, geçici ve hedefe yönelik bazı hafiflemeler getireceğinin belirtildiği özette, bu hafiflemelerin toplam değerinin 6 ila 7 milyar dolar olduğu kaydedilirken, bu miktarın İran'ın bloke edilmeye ya da kısıtlama tabi tutulmaya devam edecek 100 milyarlık döviz stoğunun küçük bir bölümünü oluşturduğuna dikkat çekildi.

Yaptırımlara getirilecek hafiflemenin bir kısmının ilk günden hayata geçirileceği, ancak çoğunun 6 ay süresince dilimler halinde uygulanacağının kaydedildiği anlaşma özetinde, petrol, bankacılık ve finansal yaptırımlar dahil olmak üzere İran'a yönelik yaptırım rejiminin çok büyük bir kısmının yürürlükte kalmaya devam edeceği de kaydedildi.

Özette, İran'ın kısıtlama altındaki 4,2 milyar dolarlık fonlarına 6 ay boyunca dilimler halinde erişim izni verilmesi konusunda, bu dilimlere dair bir takvim de yer alıyor. Toplam 8 aşamadan oluşan dilimlerin bir kısmına erişim, İran'ın uranyum zenginleştirmesini seyreltmede sağlayacağı ilerleme ve taahhütlerini yerine getirmesine bağlı olarak tanınacak. Buna göre ilk dilim 1 Şubat'ta, son dilim ise 20 Temmuz'da serbest bırakılacak.

Anlaşma özetinde, "Bu uygulama planıyla, somut ilerleme sağladı. Şimdi, İran'ın nükleer programıyla ilgili endişelerimizi gideren kapsamlı bir çözümün takibine yönelik kritik çalışma üzerinde odaklanacağız" ifadesi kullanıldı.

KONGRE ÜYELERİNİ İKNA EDEMEDİ
ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Wendy Sherman, anlaşmayla ilgili olarak dün Kongre üyelerini kapalı bir toplantıda bilgilendirdi. Ancak toplantıdan çıkan bazı Kongre üyeleri, kaygılarının azalmaktan öte daha da arttığını söyledi.

Obama yönetiminin dış politikasını en çok eleştiren isimlerden biri olan Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, yaptığı açıklamada, "Brifingden sonra her zamankinden daha fazla rahatsızım" dedi.

Anlaşmayı eleştiren çevreler, Obama yönetiminin İran'a çok fazla taviz verdiğini savunuyor.

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww