Arama

Medya Haber - Sayfa 175

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 659.179 Cevap: 1.864
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
27 Mart 2012       Mesaj #1741
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Yeşilçam emektarlarına sosyal yardım geliyor

Sponsorlu Bağlantılar
esh 56723

Emektar Yeşilçam sanatçıları için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı devreye girdi.

Bakanlık Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kendisine vereceği "zor durumda olan Yeşilçam çalışanları" envanterine göre sanatçılara sosyal yardım yapacak. "İhtiyacım var" diyen Yeşilçam çalışanlarına evde bakımdan, sağlık yardımına kadar pek çok hizmet ücretsiz verilecek. İki bakanlık, kadın, çocuk, engelli, yaşlı ve muhtaç durumda olanları ilgilendiren konularda bugün bir protokol imzalayacak.


EMEKTARLAR UNUTULMADI

Protokolün en dikkat çekici maddelerinden biri,Yeşilçam emektarları için yapılacak düzenlemeyle ilgili. Aile Bakanlığı, "sinema sektöründe uzun yıllar çalışmış, sinema sanatının muhtelif dallarında temayüz etmiş; ancak yaşlılık, sağlık sorunları gibi nedenlerle işgücü kaybına uğrayan ve herhangi bir sosyal güvenlik kapsamında yer almadığı için halihazırda yaşamını idame ettirecek geliri olmayan sanatçılara" destek sağlayacak. Söz konusu sinema emektarları, Bakanlığın sunduğu sosyal yardımve hizmetlerden faydalandırılacak. Bir dönem herkesin tanıdığı, peşinden koştuğu fakat sonrasında yaşamları bir trajediye dönüşen Yeşilçam yıldızları, önce Kültür Bakanlığı'nın yapacağı envanter çalışması ile tespit edilecek.Muhtaç durumda olanların sayısının çıkarılmasıyla, hızla "sosyal yardımlar" bağlanacak.



EVLERİNDE YALNIZ ÖLMEYECEKLER

Sinemaya yıllarca emek verdikten sonra unutulan, yalnızlaşan, yaşamlarını yokluk içerisinde devam ettirmeye çalışan oyuncuların dramlarına son vermek amacıyla yapılacak uygulamada, maddi yardımın yanı sıra "evde bakım", huzurevine yerleştirilme gibi tüm hizmetler sunulacak.



PARKTAKİ BANKTA ÖLMÜŞTÜ

- Yadigar Kuzu (Bilinen adıyla Yadigar Ejder): Ev kirasını ödeyemediği için evinden atılmış ve kışın ortasında Taksim Parkı'nda bir bankta yatınca sabaha kadar donmuş ve ölü bulunmuştu.

Yıldırım Önal:Tiyatro ve sinema oyuncusu, yönetmen Yıldırım Önal, 11 Ekim 1982'de İzmir'de beyin kanamasından ölürken yoksulluğun pençesindeydi.


AİLEYİ DESTEKLEYEN DİZİLERE DESTEK

Protokolle birlikte aile yapısını destekleyen, kuvvetlendiren, ailenin önemini anlatan televizyon dizilerinin, programların teşvik edilip desteklenmesi amacıyla işbirliğine gidilecek. Ayrıca dizilerde vatandaşlardan da sık sık eleştiri alan "ailenin yozlaşması, kadının sömürülmesi, çocuk istismarı" gibi unsurların ortadan kaldırılması için farkındalık oluşturmak adına yapımcılarla bir araya gelinecek.
Kaynak:Ensonhaber.com


---------- Mesaj tarihi 00:17 ---------- Önceki mesaj tarihi 00:11 ----------

PKK katır başına 100 dolar alıyor

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden yaplan açıklamada çarpıcı detaylara yer verildi.

esh6814

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından 8 ay süren 'Şemsiye' adı verilen operasyonda toplam 5 milyon 411 bin 500 lira değerinde 1 milyon 352 bin 870 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, kaçak sigaraların katır sırtında yurda sokulduğunu ve terör örgütünün katır başı 100'er dolar pay aldığını söyledi.

PKK'YA ŞEMSİYE OPERASYONUYLA AĞIR DARBE

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro ekiplerinin son 8 ayda düzenlediği operasyonlarla ilgili Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam açıklama yaptı. Sağlam, gümrük kaçağı sigaraların sınır ülkelerinden Türkiye'ye kaçak yollarla sokulduğunu, Batı illerine götürülerek satışa sunulduğunu söyledi. "Şemsiye" adı verilen operasyonu yaklaşık 8 aydır sürdürdüklerini belirten Sağlam, şöyle dedi: "B.G. ve N.D. liderliğinde sigara kaçakçılığı yapan suç örgütüne yönelik son 8 ay içerisinde yapılan 21 ayrı operasyonda piyasa değeri yaklaşık 5 milyon 411 bin 500 lira olan toplam 1 milyon 352 bin 870 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiş, kaçakçılık olaylarında kullanılan gizli bölmeli 7 araca el konulmuştur. Gümrük kaçağı sigaraların orijinal cam bardak kutuları içerisine, çay paketleri ve deterjan kutuları içerisine 'zulalı' tabir ettiğimiz yerlerde gizlenerek sevkıyat yapıldığı tespit edilmiştir. Yapılan planlı çalışmalar sırasında örgüt liderlerinin organizatörlüğünde gümrük kaçağı sigara taşımacılığının yanı sıra, kaçak sigaraları temin eden, piyasada satışa sunulmasında aracılık yaptıkları tespit edilen ve suç örgütü adına faaliyette bulunarak ülke ekonomisi zararına haksız kazanç temin eden şahısların yakalanmalarına yönelik olarak, Emniyet Müdürlüğümüz koordinesinde Diyarbakır, Batman, Mardin, Bitlis, Şanlıurfa, Van, Şırnak, Hakkari, Bursa, Siirt, Kocaeli, Tekirdağ, Kayseri ve İstanbul illerinde yapılan operasyonlarda araların da örgüt liderinin de bulunduğu 42 şahıs yakalanmıştır."

ÖRGÜT KATIR BAŞINA 100 DOLAR PAY ALIYOR

Kaçak sigaraların yurda nasıl sokulduğuyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, sigara kaçakçılarının sınır kesimlerindeki dağlık alanları kullandığını, terör örgütünün kaçak sigara taşıyan katır başına 100'er dolar pay aldığını söyledi. Sağlam, "Sınır kesimlerinde güvenlikli olan- olmayan birçok yer var. Dağ başlarında katırlarla, belli araçlar içerisinde bizim bildiğimiz açık ithalat yapar gibi gelmiyor bunlar. Terör örgütünün payı, sınırlardan geçen her kaçakta onların payı var. Katır gidip geldikçe 100'er dolar pay alıyorlar" dedi.

Açıklamanın ardından kaçak sigaraların muhafaza edildiği depoları inceleyen Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, bir kamyonda bulunan koliler dolusu sigaraları gösterdiği sırada, koliler kayarak üzerine yıkıldı. Sigara kolilerini Müdür Sağlam ve korumaları tutmaya çalıştı. Müdür Sağlam, "Gördüğünüz gibi kaçak sigaralar artık depolara hiçbir yere sığmıyor. Altında kalacaktık" dedi.

Kaynak:Ensonhaber.com

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
27 Mart 2012       Mesaj #1742
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Dul kadınlara çift maaş müjdesi

Sponsorlu Bağlantılar
Yargıtay, eşinden ölüm aylığı alan dul kadının, ölen babasından da aylık almak istemiyle açtığı davayı reddeden mahkeme kararını bozdu.

Resim 1332775057

Yüksek Mahkeme, 6 Ağustos 2003`den önce hak sahibi kız çocuklarına bağlanan gelir ve aylıkların, evlenme ve çalışma halleri hariç geri alınmayacağını hükme bağlandığı için 6 Ağustos 2003`ten önce ölen babası nedeniyle hak sahibi olan davacının, eşinden ölüm aylığı alsa bile babasından da ölüm aylığı alabileceğine karar verdi.

Ölen eşi üzerinden dul aylığı alan bir kadın, daha önce ölen babasından da yetim aylığı almak üzere Sosyal Güvenlik Kurumu`na (SGK) başvurdu.
SGK, 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu`na göre, babasından aylık bağlanan kadının, kocasından da aylık almaya hak kazanması halinde, bu aylıklardan yüksek olanın ödeneceği, bu nedenle yalnızca eşinden aylık alabileceği gerekçesiyle başvuruyu reddetti.

YARGITAY, YEREL MAHKEMENİN KARARINI BOZDU

Kadın, bunun üzerine Ankara 13. İş Mahkemesi`nde dava açtı. Mahkeme, SGK işleminin doğru olduğu, davacının dava açmada haklı olmadığı gerekçesiyle davayı reddetti.
Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 21. Hukuk Dairesi, yerel mahkeme kararını bozdu.

Dairenin kararında, 506 sayılı yasa gereği, babasından aylık bağlanan kadının, kocasından da aylık almaya hak kazanması halinde, bu aylıklardan yalnızca fazla olanının ödeneceği belirtildi.

Kararda ancak, aynı kanuna 2005 yılında eklenen geçici 91. madde ile “6 Ağustos 2003`den önce hak sahibi kız çocuklarına bağlanan gelir ve aylıkların, evlenmeleri, Sosyal Sigortaya, Emekli Sandıklarına tabi çalışmaları veya kendi çalışmalarından dolayı buralardan gelir veya aylık almaları halleri hariç olmak üzere geri alınmaz. Bunlardan, yukarıda belirtilen haller haricindeki nedenlerle gelir veya aylıkları kesilen veya durdurulan kız çocuklarının gelir ve aylıkları, kesme veya durdurma tarihi itibarıyla talep şartı aranmaksızın yeniden başlatılır” şeklinde düzenleme getirildiği kaydedildi.

DUL KADINA HEM EŞİNİN HEM ÖLEN BABASININ MAAŞI BAĞLANACAK

Olayda, davacı kadının eşinin 27 Ağustos 2003 öldüğü, 1 Ekim 2003`ten itibaren de eşinden ölüm aylığı aldığı, 1 Nisan 1996`da ölen babasından dolayı ölüm aylığı talebini ise 4 Ocak 2008 itibariyle dile getirdiği ifade edilen kararda, “Davacının evli olması nedeniyle eşinin ölüm tarihi olan 27 Ağustos 2003`ten önce ölüm aylığı talep etmesi mümkün değildir. Ancak 506 sayılı Kanuna eklenen geçici 91. madde ile getirilen düzenlemeye göre 6 Ağustos 2003`ten önce ölen babası nedeniyle hak sahibi olan davacı, eşinden ölüm aylığı almakta olsa dahi evliliğinin ölüm nedeniyle son bulmasından sonra babasından da ölüm aylığı talep etme hakkına sahiptir” denildi.
Kaynak:Haberortak

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
27 Mart 2012       Mesaj #1743
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
31 tonluk altın rezervi bulundu

Kayseri'nin Develi ilçesinde yapılan çalışmalarda 31 tonluk altın rezervi bulundu. Altının çıkarılması için 2012 yılında sondaj çalışmaları sürdürülecek.

Medya Haber

Develi ilçesi Öksüt köyü ile Zile kasabası arazisi arasında bulunan Pıtıraklı mevkii, Şeben, Çamboğazı, Uzun Güney, Moduga Kalesi bölgesinde yapılan 57 sondaj çalışması sonucunda, Wardell Armstrong International şirketi tarafından yapılan kaynak hesaplamaları dahilinde 2 ayrı lokasyonda yaklaşık 31 ton altın kaynağı bulundu.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Öksüt Adencilik Genel Müdürü Bahri Yılmaz, Develi ilçesi Öksüt köyü ve Zile kasabası sınırları içerisindeki altın cevherleşmesi ile ilgili olarak Stratex Madencilik şirketi tarafından Ekim 2007 tarihinden 10 Nisan 2008 tarihine kadar jeolojik harita ve kayaçlardan numune alındığını kaydetti.

2008 yılından itibaren yörede yapılan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli jeolojik harita, kaya ve toprak numune alımı şeklinde yürütülen çalışmalarda altın cevherleşmesinin ekonomik olabileceğinin belirlendiğini bildiren Yılmaz, 17 Ağustos 2008 tarihinde sondaj çalışmalarının başlatıldığını, 17 Ağustos 2008'den 11 Mayıs 2009 tarihine kadar toplam 13 adet sondaj ile sahanın büyük bir bölümünde jeofizik etüt yapıldığını belirtti.

11 Mayıs 2009 tarihinde Stratex Madencilik ile Kanada Orijinli Centerra Gold arasında Öksüt cevherleşmesinin araştırılması ve ekonomik rezerv bulunması halinde işletilmesi amacıyla anlaşma imzalandığını açıklayan Yılmaz, "Yeni gelişmelere bağlı olarak 12 Ekim 2009 tarihinde Öksüt Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kurularak Stratex Madencilige ait Öksüt Zile civarındaki 9 ruhsat Öksüt Madenciliğe transfer edilmiştir. Golder Association tarafından Şubat 2011 tarihinde ön çevre çalışmasının 1. bölümü ve 26 Aralık 2011 tarihinde ise ön çevre çalışmasının tamamı bitirilmiştir. Bu çalışma maden arama çalışmaları başladığı andaki çevre durumlarını (flora, fauna, yer altı ve yer üstü suları ve hava kirliliği) kapsamaktadır. Maden sahasında 17 Ağustos 2008 tarihinden 2011 yılı sonuna kadar toplam 57 adet sondaj metre yapılmıştır. Bu sondaj çalışmalarında, Wardell Armstrong International şirketi tarafından yapılan kaynak hesaplamaları sonucu 2 ayrı lokasyonda yaklaşık 31 ton altın kaynağı belirlenmiştir. Belirlenen altın kaynağını geliştirmek için 2012 yılında sondaj çalışmaları devam edecektir" ifadalerini kullandı.
Kaynak:Haber7
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen BySeuS; 27 Mart 2012 14:31 Sebep: kaynak
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
27 Mart 2012       Mesaj #1744
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Üç günde rekorları alt üst etti

Finlandiyalı sosyal medya oyun şirketi Rovio’nun üç gün önce yayımlanan Angry Birds Space (Öfkeli Kuşlar Uzay) oyunu, bu süre zarfında 10 milyon defa indirildi.

120324birdsa2hlarge

Üç gün önce yayımlanan Angry Birds Space (Öfkeli Kuşlar Uzay) oyunu, bu süre zarfında 10 milyon defa indirildi. İşte oyundan kareler.


Öfkeli Kuşlar sayesinde piyasaya değerini neredeyse dokuz milyar dolara çıkaran Rovio, elde edilen başarıyı dün Twitter üzerinden attığı mesajla duyurdu. Angry Birds’ün bir önceki versiyonu Rio, 10 milyon rakamına 10 günde ulaşmıştı.

Mobil cihaz analiz şirketi Flurry’nin Başkan Yardımcısı Peter Farago, “Bu kadar kısa zamanda daha iyi bir performans gösteren başka bir uygulama hatırlamıyorum... OMGPOP’nin Draw Something uygulaması beş haftada 20 milyon kez indirilmişti, ama Angry Birds’ün bu rekoru tarihe gömeceği belli” dedi.

Angry Birds, ilk yayımlandığı 2009’dan bu yana 500 milyonu aşkın kullanıcı tarafından indirilme başarısı gösterdi. Oyuncak çeşitleriyle mağazaların değişmez ürünleri arasına giren Angry Birds, aynı zamanda yapımcısı Rovio’nun NASA, National Geographic ve ABD’nin en büyük perakendecisi Walmart ile ortaklık kurmasını da sağladı. Rovio, artan ününü Finlandiya ve İngiltere'de kuracağı Angry Birds parklarıyla iyice pekiştirecek.


YENİ ÖZELLİKLER
Angry Birds Space, Apple iPhone, iPad ve iPod Touch, Android işletim sistemi kullanan mobil cihazlar, Mac ve masa üstü bilgisayarlarda oynanabiliyor. Rovio’nun CEO’su Mikael Hed, uzaya çıkan kuşların Windows Phone işletim sistemi kullanan telefonlarda da yakında belireceğini müjdeledi.

Angry Birds Uzay, özellikle yerçekimi kuvveti gibi fizik kanunlarına dayalı içeriğiyle dikkat çekiyor. Yumurtalarını çalan domuzların peşindeki öfkeli kuşlar, gezegenlerin yerçekimi kuvvetlerini kullanarak domuzları beklenmedik atışlarla gafil avlayabiliyor.

Angry Birds Space, 60 bölümden oluşuyor. Şu an için sadece iPhone versiyonunda ek özellikler içeren oyunda, gizli bölümler, yeni özellikler de yer alıyor. Oyunun sunduğu iki yeni karakter ise Buz ve Lazer Kuşu.

Balistik kuşların domuzların barınaklarını hayava uçurmaya uzayda devam ettiği Angry Birds Space, Google Play’de 2.99, iTunes’da ise 0.99 dolar. Oyunun Mac versiyonu Mac App Store’dan, PC versiyonu ise doğrudan Rovio’nun internet sitesinden indirilebiliyor. Analistler, yeni oyunun toplam bir milyar indirilmeye ulaşabileceğini öne sürmüştü.

Kaynak:Ntvmsnbc
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012       Mesaj #1745
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
İl il Türkiye'nin göç alış veriş rakamları

2011 yılının Türkiye göç haritası oluşturuldu. Nüfusa oranla en fazla göç Tekirdağ'a yapılırken, en fazla göçü Vanlılar yaptı. İşte en fazla göç alan ve veren iller sıralaması


Medya Haber

2011 yılında nüfusa oranla Net Göç Artışı en yüksek il Tekirdağ oldu.

Tekirdağ'ı sırasıyla Antalya, Ankara, Gümüşhane, Eskişehir, İstanbul, Kocaeli, Muğla, Bursa ve Malatya izledi. Net Göç Düşüşü en fazla olan şehir ise Van oldu.

Van'ı sırasıyla Yozgat, Çankırı, Kırıkkale, Kars, Trabzon, Ağrı, Adıyaman, Ardahan, Niğde ve Bitlis takip etti.

Göç haritası raporunda en dikkat çeken il Artvin oldu. Artvin'in aldığı göç ile verdiği göç rakamları birbirini dengeledi.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) 2011 yılı nüfus verileri şu şekilde oluştu:

Tekirdağ nüfusu 829 bin 873. Aldığı Göç 42,265 Verdiği Göç 28,62. Net Göç 13,645 Net Göç Hızı 16,58.

Antalya nüfusu 2 milyon 43 bin 482 Aldığı Göç 89,731 Verdiği Göç 62,875. Net Göç 26,856 Net Göç Hızı 13,23.

Ankara nüfusu 4 milyon 890 bin 893. Aldığı Göç 191,864 Verdiği Göç 137,385. Net Göç 54,479 Net Göç Hızı 11,2.

Gümüşhane nüfusu 132 bin 374. Aldığı Göç 10,426 Verdiği Göç 8,988. Net Göç 1,438 Net Göç Hızı 10,92.

Eskişehir nüfusu 781 bin 247 Aldığı Göç 35,045 Verdiği Göç 27,908. Net Göç 7,137 Net Göç Hızı 9,18.

İstanbul nüfusu 13 milyon 624 bin 240. Aldığı Göç 450,445 Verdiği Göç 328,663. Net Göç 121,782 Net Göç Hızı 8,98.

Kocaeli nüfusu 1 milyon 601 bin 720. Aldığı Göç 63,314 Verdiği Göç 50,07. Net Göç 13,244 Net Göç Hızı 8,3.

Muğla nüfusu 838 bin 324. Aldığı Göç 35,409 Verdiği Göç 29,604. Net Göç 5,805 Net Göç Hızı 6,95.

Bursa nüfusu 2 milyon 652 bin 126. Aldığı Göç 74,243 Verdiği Göç 58,258. Net Göç 15,985 Net Göç Hızı 6,05.

Malatya nüfusu 757 bin 93 Aldığı Göç 32,925 Verdiği Göç 29,515. Net Göç 3,41 Net Göç Hızı 4,51.

Sakarya nüfusu 888 bin 556. Aldığı Göç 28,537 Verdiği Göç 24,633. Net Göç 3,904 Net Göç Hızı 4,4.

Bolu nüfusu 276 bin 506. Aldığı Göç 12,545 Verdiği Göç 11,386. Net Göç 1,159 Net Göç Hızı 4,2.

Gaziantep nüfusu 1 milyon 753 bin 596. Aldığı Göç 45,991 Verdiği Göç 38,634. Net Göç 7,357 Net Göç Hızı 4,2.

Çanakkale nüfusu 486,445. Aldığı Göç 17,278 Verdiği Göç 15,623. Net Göç 1,655 Net Göç Hızı 3,41.

Yalova nüfusu 206,535 Aldığı Göç 10,267 Verdiği Göç 9,782. Net Göç 485 Net Göç Hızı 2,35.

İzmir nüfusu 3 milyon 965 bin 232. Aldığı Göç 110,364 Verdiği Göç 101,42. Net Göç 8,944Net Göç Hızı 2,26.

Kayseri nüfusu 1 milyon 255 bin 349. Aldığı Göç 34,387 Verdiği Göç 31,787. Net Göç 2, Net Göç Hızı 2,07.

Düzce nüfusu 342 bin 146. Aldığı Göç 11,253 Verdiği Göç 10,679. Net Göç 574 Net Göç Hızı 1,68.

Bilecik nüfusu 203 bin 849. Aldığı Göç 9,25 Verdiği Göç 8,914. Net Göç 336 Net Göç Hızı 1,65.

Aydın nüfusu 999 bin 163. Aldığı Göç 32,077 Verdiği Göç 31,056. Net Göç 1,021 Net Göç Hızı 1,02.

Balıkesir nüfusu 1 milyon 154 bin 314.Aldığı Göç 37,143 Verdiği Göç 36,638. Net Göç 505 Net Göç Hızı 0,44.

Kırklareli nüfusu 340 bin 199. Aldığı Göç 11,979 Verdiği Göç 11,829. Net Göç 150 Net Göç Hızı 0,44.

Artvin nüfusu 166 bin 394. Aldığı Göç 7,948 Verdiği Göç 7,948. Net Göç 0 Net Göç Hızı 0.

Rize nüfusu 323 bin 012. Aldığı Göç 14,558 Verdiği Göç 14,56. Net Göç -2 Net Göç Hızı -0,01.

Edirne nüfusu 399 bin 316. Aldığı Göç 14,494 Verdiği Göç 14,588. Net Göç -94 Net Göç Hızı -0,24.

Denizli nüfusu 942 bin 278. Aldığı Göç23,454 Verdiği Göç 23,853. Net Göç -399 Net Göç Hızı -0,42.

Konya nüfusu 2 milyon 38 bin 555. Aldığı Göç 52,134 Verdiği Göç 54,533. Net Göç -2,399 Net Göç Hızı -1,18.

Şırnak nüfusu 457 bin 997. Aldığı Göç 13,403 Verdiği Göç 13,957. Net Göç -554 Net Göç Hızı -1,21.

Kastamonu nüfusu 359 bin 759. Aldığı Göç 15,023 Verdiği Göç 15,482. Net Göç -459 Net Göç Hızı -1,28.

Hakkari nüfusu 272 bin 165. Aldığı Göç 8,775 Verdiği Göç 9,133. Net Göç -358 Net Göç Hızı -1,31.

Mersin nüfusu 1 milyon 667 bin 939. Aldığı Göç 51,328 Verdiği Göç 54,63. Net Göç -3,302 Net Göç Hızı -1,98.

Manisa nüfusu 1 milyon 340 bin 74. Aldığı Göç 33,312 Verdiği Göç 36,021. Net Göç -2,709 Net Göç Hızı -2,02.

Tunceli nüfusu 85 bin 62. Aldığı Göç 6,187 Verdiği Göç 6,419. Net Göç -232 Net Göç Hızı -2,72.

Batman nüfusu 524 bin 499. Aldığı Göç 18,429 Verdiği Göç 19,902. Net Göç -1,473 Net Göç Hızı -2,8.

Sinop nüfusu 203 bin 27. Aldığı Göç 10,038 Verdiği Göç 10,618. Net Göç -580 Net Göç Hızı -2,85.

Şanlıurfa nüfusu 1 milyon 716 bin 254. Aldığı Göç 35,888 Verdiği Göç 41,57. Net Göç -5,682 Net Göç Hızı -3,31.

Burdur nüfusu 250 bin 527. Aldığı Göç 8,873Verdiği Göç 9,712. Net Göç -839 Net Göç Hızı -3,34.

Karabük nüfusu 219 bin 728. Aldığı Göç 8,239 Verdiği Göç 9,066. Net Göç -827 Net Göç Hızı -3,76.

Uşak nüfusu 339 bin 731. Aldığı Göç 8,653 Verdiği Göç 10,138. Net Göç -1,485 Net Göç Hızı -4,36.

Hatay nüfusu 1 milyon 474 bin 223. Aldığı Göç 29,509 Verdiği Göç 37,164. Net Göç -7,655 Net Göç Hızı -5,18.

Giresun nüfusu 419 bin 498. Aldığı Göç 17,058 Verdiği Göç 19,346. Net Göç -2,288 Net Göç Hızı -5,44.

Kütahya nüfusu 564 bin 264. Aldığı Göç 17,547 Verdiği Göç 20,655. Net Göç -3,108 Net Göç Hızı -5,49.

Adana nüfusu 2 milyon 108 bin 805. Aldığı Göç 50,523 Verdiği Göb,26.

Kayseri nüfusu 1 milyon 255 bin 349. Aldığç 62,402. Net Göç -11,879 Net Göç Hızı -5,62.

Bartın nüfusu 187 bin 291. Aldığı Göç 6,56 Verdiği Göç 7,619. Net Göç -1,059 Net Göç Hızı -5,64.

Osmaniye nüfusu 485 bin 357. Aldığı Göç 15,675 Verdiği Göç 18,42. Net Göç -2,745 Net Göç Hızı -5,64.

Bingöl nüfusu 262 bin 263. Aldığı Göç 9,292 Verdiği Göç 10,782. Net Göç -1,49 Net Göç Hızı -5,67.

Elazığ nüfusu 558 bin 556. Aldığı Göç 16,862 Verdiği Göç 20,054. Net Göç -3,192 Net Göç Hızı -5,7.

Aksaray nüfusu 378 bin 823. Aldığı Göç 10,778 Verdiği Göç 13,142. Net Göç -2,364 Net Göç Hızı -6,22.

Diyarbakır nüfusu 1 milyon 570 bin 943. Aldığı Göç 36,622 Verdiği Göç 46,834. Net Göç -10,212 Net Göç Hızı -6,48.

Samsun nüfusu 1 milyon 251 bin 729. Aldığı Göç 35,103 Verdiği Göç 43,408. Net Göç -8,305 Net Göç Hızı -6,61.

Isparta nüfusu 411 bin 245. Aldığı Göç 15,325 Verdiği Göç 18,269. Net Göç -2,944 Net Göç Hızı -7,13.

Bayburt nüfusu 76 bin 724. Aldığı Göç 3,997 Verdiği Göç 4,57. Net Göç -573 Net Göç Hızı -7,44.

Erzurum nüfusu 780 bin 847. Aldığı Göç 27,719 Verdiği Göç 33,599. Net Göç -5,88 Net Göç Hızı -7,5.

Karaman nüfusu 234 bin 5. Aldığı Göç 7,593Verdiği Göç 9,365. Net Göç -1,772 Net Göç Hızı -7,54.

Mardin nüfusu 764 bin 033. Aldığı Göç 25,447 Verdiği Göç 31,302. Net Göç -5,855 Net Göç Hızı -7,63.

Nevşehir nüfusu 283 bin 247. Aldığı Göç 8,995 Verdiği Göç 11,374. Net Göç -2,379 Net Göç Hızı -8,36.

Amasya nüfusu 323 bin 079. Aldığı Göç 11,424 Verdiği Göç 14,142. Net Göç -2,718 Net Göç Hızı -8,38.

Kahramanmaraş nüfusu 1 milyon 54 bin 210. Aldığı Göç 21,716 Verdiği Göç 31,005. Net Göç -9,289 Net Göç Hızı -8,77.

Iğdır nüfusu 188 bin 857. Aldığı Göç 6,915 Verdiği Göç 8,579. Net Göç -1,664Net Göç Hızı -8,77.

Afyonkarahisar nüfusu 698 bin 626. Aldığı Göç 17,219 Verdiği Göç 24,063. Net Göç -6,844 Net Göç Hızı -9,75.

Kırşehir nüfusu 221 bin 015. Aldığı Göç 9,598 Verdiği Göç 11,87. Net Göç -2,272 Net Göç Hızı -10,23.

Tokat nüfusu 608 bin 299. Aldığı Göç 29,576 Verdiği Göç 36,342. Net Göç -6,766 Net Göç Hızı -11,06.

Sivas nüfusu 627 bin 056. Aldığı Göç 22,884 Verdiği Göç 30,131. Net Göç -7,247 Net Göç Hızı -11,49.

Erzincan nüfusu 215 bin 277. Aldığı Göç 11,523 Verdiği Göç 14,218. Net Göç -2,695Net Göç Hızı -12,44.

Siirt 2011 Nüfusu 310 bin 468. Aldığı Göç 10,274 Verdiği Göç 14,228. Net Göç -3,954Net Göç Hızı -12,66.

Zonguldak nüfusu 612 bin 406. Aldığı Göç 15,822 Verdiği Göç 23,658. Net Göç -7,836Net Göç Hızı -12,71.

Çorum nüfusu 534 bin 578. Aldığı Göç 15,174 Verdiği Göç 22,441. Net Göç -7,267 Net Göç Hızı -13,5.

Kilis nüfusu 124 bin 452. Aldığı Göç 4,692 Verdiği Göç 6,42. Net Göç -1,728 Net Göç Hızı -13,79.

Muş nüfusu 414 bin 706. Aldığı Göç 12,895 Verdif6b,26.

Kayseri nüfusu 1 milyon 255 bin 349. Aldığği Göç 18,663. Net Göç -5,768 Net Göç Hızı -13,81.

Ordu nüfusu 714 bin 039. Aldığı Göç 23,963 Verdiği Göç 34,472. Net Göç -10,509 Net Göç Hızı -14,6.

Bitlis nüfusu 336 bin 624. Aldığı Göç 11,419 Verdiği Göç 16,61. Net Göç -5,191 Net Göç Hızı -15,3.

Niğde 337 bin 553. Aldığı Göç 11,769Verdiği Göç 17,023. Net Göç -5,254 Net Göç Hızı -15,44.

Ardahan nüfusu 107 bin 455. Aldığı Göç 4,908 Verdiği Göç 6,673. Net Göç -1,765 Net Göç Hızı -16,29.

Adıyaman nüfusu 593 bin 931. Aldığı Göç 13,873 Verdiği Göç 23,939. Net Göç -10,066 Net Göç Hızı -16,81.

Ağrı nüfusu 555 bin 479. Aldığı Göç 15,508 Verdiği Göç 25,182. Net Göç -9,674 Net Göç Hızı -17,27.

Trabzon nüfusu 757 bin 353. Aldığı Göç 24,858 Verdiği Göç 38,446. Net Göç -13,588 Net Göç Hızı -17,78.

Kars nüfusu 305 bin 755. Aldığı Göç 10,654 Verdiği Göç 16,376. Net Göç -5,722 Net Göç Hızı -18,54.

Kırıkkale nüfusu 274 bin 992. Aldığı Göç 12,19 Verdiği Göç 17,482. Net Göç -5,292 Net Göç Hızı -19,06.

Çankırı nüfusu 177 bin 211. Aldığı Göç 10,582 Verdiği Göç 14,322. Net Göç -3,74 Net Göç Hızı -20,88.

Yozgat nüfusu 465 bin 696. Aldığı Göç 15,251 Verdiği Göç 26,921. Net Göç -11,67 Net Göç Hızı -24,75.

Van nüfusu 1 milyon 22 bin 532. Aldığı Göç 23,415 Verdiği Göç 72,273. Net Göç -48,858 Net Göç Hızı -46,67."

Kaynak:İHA
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
28 Mart 2012       Mesaj #1746
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
4+4+4 görüşmeleri gergin başladı
TBMM Genel Kurulu'nda kademeli eğitim sistemi görüşmelerinde ilk gün tamamlandı. 6.5 saat süren oturumda sinirler yine gergindi. Meclis'te bugünkü görüşmeler saat 14:00'te başlayacak.

210327 meyhane tbmmhlarge

Zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran kanun teklifinin Meclis Genel Kurulu'ndaki ilk gün görüşmeleri tamamlandı. 6 buçuk saat süren görüşmelerde yine gerginlik hakimdi.
Zaman zaman tansiyonun yükseldiği Genel Kurul’da ilk tartışma CHP’li Şevki Kulkuloğlu'nun, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu'nun CHP sıralarına yönelik küfür ettiği iddiası üzerine çıktı.

Usul tartışmasında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin konuşması devam ederken CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ile AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu tartışmaya başladı.
Yerinden ayağa kalkan Kulkuloğlu, Çavuşoğlu'na doğru parmağını sallayarak, ''Küfür ettin, özür dileyeceksin'' diye bağırdı.
Kulkuloğlu'nun tepkisinin sürmesi üzerine bazı AK Parti milletvekilleri, arkadaşlarına, ''Bu adamı muhatap almayın'' diye uyarıda bulundu.
Çavuşoğlu'nun da yanıt vermesi üzerine tartışma büyüdü. Çok sayıda CHP ve AK Parti milletvekili ile grup başkanvekilleri, iki grubun sıralarının birbirinden ayıran kısımda tartışmaya başladı.
Kulkuloğlu'nun, ''Özür dileyeceksin'' diye bağırmasına Çavuşoğlu, ''Edepsiz adam'' diye yanıt verdi.

MEYHANE TARTIŞMASI
Oturuma verilen aranın ardından bu sefer de AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın sosyal paylaşım sitesi Twiter üzerinden paylaştığı bir mesaj gerginliğe neden oldu.
Tayyar'ın "4+4+4 okulları değil meyhaneleri vurdu. CHP'li vekiller tam kadro Meclis'te" mesajına CHP Grup Başkanvekili Muarrem İnce tepki gösterdi. İnce "Bu ahlaksızlığı kınıyoruz" ifadelerini kullandı.
Meclis'te bugünkü görüşmeler saat 14'te başlayacak.
Sen sadece aynasin...
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012       Mesaj #1747
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Huzurevinde Yaşlılar Yatağa Bağlanıyor

Bir çalışanın ihbarı, huzurevi yönetimi tarafından doğrulandı ve savunma: Hastaların yakının isteği ve düşüp kendilerine zarar vermesinler diye.

120328 huzureviv2120328 huzur3standard

Çalışanın çektiği fotoğrafta (sağda), bir yaşlının yatağa bağlandığı görülüyor

Avrupa’nın ikinci büyük huzurevi ve beş yıldızlı otel konforunda olmakla övünen İzmir Narlıdere Bakımevi’nde yaşlılar insanlık dışı muamele görüyor.

'Olanlara dayanamıyorum' diyen huzurevi çalışanı skandalı Taraf gazetesine haber verdi. Gazete de, çalışanın gizlice çektiği fotoğraflar eşliğinde haberi manşetine taşıdı

Skandalla ilgili huzurevi müdürü Zekeriya Altın'dan gelen açıklama, "Evet, düşüp kendilerine zarar vermesinler diye yatağa başlıyoruz" oldu.

Son iki yılda iki yaşlının intihara kalkıştığı ve birinin yaşamını yitirdiği huzurevinde yaşananlarla ilgili Aydın Tabibler Odası Başkanı Dr. Eralp Atay, "Bu asla kabul edilemez bir uygulama. Bu bir insan hakkı ihlalidir. Bu yönde hiçbir yönetmelik, hiçbir madde yok, olamaz" açıklamasında bulundu.

Kaynak:Ntvmsnbc
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012       Mesaj #1748
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Terörün esnafa 7 yılda verdiği zarar 5 milyon lira

Gösterilerde esnafa ve vatandaşa verilen zararı devlet kasasından ödüyor.
esh7976

Terör örgütü mensuplarının şehirlerde yaptığı eylemlerin faturası halka çıkıyor. Son 7 yılda sadece İstanbul'da sivil vatandaşa verilen zararın boyutu ise milyonlarca lirayı geçti.

7 YILDA 5 MİLYON LİRA ZARAR

Devlet, 2004 yılında yürürlüğe giren "Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun" kapsamında evleri yakılan, araçları kundaklanan, işyerleri zarar gören, hayvanları telef edilen, şahsî can ve mal kayıplarına uğrayan sivil vatandaşların zararlarını, zararı belgelendirdikleri takdirde karşılıyor.

Bu kapsamda İstanbul'da da 2005 yılından beri Valilik bünyesinde oluşturulan 'Terör Mağdurlarının Zararlarını Tazmin Komisyonu' faaliyet gösteriyor. Komisyon raporlarına göre İstanbul'da 2005 yılından bu yana terör eylemlerinde can ve mal kaybına uğrayan 865 kişiye toplam 5 milyon 200 bin lira tazminat ödedi.

Başvurular 60 gün içinde yapılmalı

Komisyonun sadece sivil özel ve tüzel kişilerin zararlarını kapsadığını belirten bir komisyon yetkilisi, "Kamu kurumlarının zararlarını devlet karşılamıyor. Ayrıca terör olaylarından mağdur olan sivil vatandaşlardan da aracı kaskolu olanlar ile evi ve işyeri sigorta kapsamında olanlara da tazminat ödenmiyor." diye konuştu.

Terör olaylarından mağdur olan vatandaşların zararlarını devletten tazmin edebilmeleri için olayın yaşandığı tarihten sonra 60 gün içinde zararını belgelendirerek komisyona başvurması gerekiyor. Devletin, terör olaylarında yaralanma, sakatlanma ve ölüm hâllerinde yapacağı ödemenin miktarı duruma göre artabiliyor. Buna göre ölüm halinde hayatını kaybeden kişinin mirasçılarına yaklaşık 22 bin lira tazminat ödeniyor. Yaralanan ve sakatlananlara ise derecelerine göre tazminat ödeniyor.

Kaynak:Ensonhaber

__________

4+4+4'te 8 madde kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda konuşulan 4+4+4 ile ilgili kanun teklifinin ilk 8 maddesi kabul edildi.
esh 16714

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, TBMM Genel Kurulu'nda, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifinin ''yok hükmünde'' olduğunu öne sürerek, teklif metnini yırttı.

Genel Kurul'da görüşmeleri devam eden teklif üzerinde söz alan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam'ın, 28 Şubat'ta ve 8 yıllık kesintisiz eğitimle ilgili şura kararının Tebliğler Dergisi'nde yayımlandığı tarihte Milli Eğitim Bakanı olduğunu söyledi.

Bunun üzerine söz alan Mehmet Sağlam, ''Şura kararlarının Bakan olduğum dönemde yayımlanması, benim o kararlara katıldığım anlamına gelmez. Şurada karar alındığında ben Bakan değildim'' dedi.Değişiklik önergesi üzerinde söz alan CHP'li Öner, konuşmasına başlamadan önce, Başkanlık Divanı'na ve Hükümet sıralarına, teklifin komisyon görüşmelerinin görüntülerinin bulunduğu CD'leri bıraktı.


KÜRSÜDE TEKLİF METNİNİ YIRTTI

Öner, ''Görüntüler incelendiğinde, bugün olmayan bir metin üzerinde çalıştığımız daha iyi anlaşılacak. Bu metin sahte evrak tanzimi hükmündedir. Olmayan bir metin imzalanarak Meclis Başkanlığı'na gönderildi. Meclis Başkanı da bunu işleme koydu'' diye konuştu. Öner, ''Yok hükmündedir'' dediği teklif metnini kürsüde yırttı.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, teklifin 8. maddesinin kabul edilmesinin ardından birleşime ara verdi. Verilen aranın ardından Komisyon ve Hükümetin yerine oturmaması üzerine Yakut, bugün saat 14.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Kaynak:Ensonhaber


_________

Metrobüsün mucidinden İstanbul'a öneri

Metrobüsün mucidi, İstanbul'daki trafik sorununu çözebilmek adına önerilerde bulundu.
esh2655


'Metrobüsün Mucidi' olarak kabul edilen ve Kolombiya'nın başkenti Bogota'nın eski belediye başkanı da olan Enrique Penalosa, Kiev ve İstanbul'da birkaç köprü daha yapmak istendiğini belirterek, "Oysa New York'ta kimse daha fazla köprü ya da tünel yapmaktan bahsetmiyor. Çünkü yeni köprü ve yollar yaparak trafik sorununu çözemeyeceklerini anlamışlar. Toplu taşımaya ağırlık vermeleri gerektiğini fark ettiler" dedi.

Arkitera Mimarlık Merkezi'nin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği gayrimenkul sektörünün aktörlerini bir araya getiren "ArkiPARC 12 Buluşmaları"nın açılışında konuşan Penalosa, bütün vatandaşların şehrin sağladığı imkanlardan eşit bir şekilde yararlanma hakkına sahip olduğunu söyledi.

Penalosa, bir şehirde insanların parkları, bahçeleri, koşu ve bisiklet yollarını tercih etmesinin o şehrin insanlarının mutlu olduğunu gösterdiğini belirterek, iyi şehirlerin çocuklara, engellilere ve yaşlılara özgürce yaşam alanı sunduğunu kaydetti.Ülkesindeki gecekondu sorununa vurgu yapan Penalosa, sözlerini şöyle sürdürdü:


"DAHA FAZLA YOL ATEŞE BARUTLA GİTMEKTİR"

"Yıllardır devam eden gecekondulaşma sorununun çevreye de çok olumsuz etkileri mevcut. Bunu önlemek için şehrin dışından arazi satın aldık. Özel imar yerleri kurduk. Şehrin etrafındaki arazilerde izinsiz konut yapımının önüne geçmiş olduk. Zenginleştikçe daha iyi evlerimiz, şehirlerimiz ve hayatımız olacağını sanıyoruz ama zengin oldukça daha fazla araba ve trafik sıkışıklığı oluyor. Peki İstanbul'da bu problemi nasıl çözeceğiz? Daha fazla yolla bu sorun çözmek ateşe barutla gitmek gibidir. Trafik sorunlarını daha fazla yol yapmakla çözemezsiniz. Amerika'da da trafik son yıllarda daha fazla sıkışmaya başladı. Oysa daha geniş yollar yapmanın trafik sıkışıklığını önleyeceğini düşünürüz ama tam tersi oluyor. Trafik sıkışıklığın oluşturan şey, arabaların sayısı değil. Bu sadece üç nedenden biri. Bu yapılan yolculukların uzunluğu ve sayısına da bağlı. 'Araba kullanımını nasıl sınırlayabiliriz?' diye düşünüyor şimdi uzmanlar. Paris, Londra, İstanbul gibi şehirlerde geniş yollar dar bir yerde toplanıyor. Mesela Kiev ve İstanbul'da birkaç köprü daha yapmak istiyorlar. Oysa New York'ta kimse daha fazla köprü ya da tünel yapmaktan bahsetmiyor. Çünkü yeni köprü ve yollar yaparak trafik sorununu çözemeyeceklerini anlamışlar. Toplu taşımaya ağırlık vermeleri gerektiğini fark ettiler."

"GENİŞ YOL - BİSİKLET YOLU"

Penalosa, geniş yollarda otobüs ve bisiklet yolu ile kaldırımların olması gerektiğini ifade ederek, "Toplu taşımanın ilerletilmesi gerekir. Bizim Bogota'da plakalarla ilgili bir kısıtlama yöntemimiz var. Yine park alanlarının da sınırlandırılması gerekir. Park bulamayan insanlar toplu taşımaya yönelir. Dünyadaki eğilim böyle, İstanbul'da bu uygulanabilir. Yayalara iyi davranan şehirler yapmak lazım. Bir de elektrikli bisiklet kullanımı da teşvik edilmeli İstanbul'da. Ancak bunun için bir alt yapıya da ihtiyaç var. Bisiklet yolları aslında bir sembol, eşitlik sağlıyor" ifadelerini kullandı.

"OTOBÜS YOLDAN ÇIKARSA İSTANBUL'DA YOLUN İÇİNDE KALIYOR"

Ülkesinde metrodan daha hızlı yolcu taşıyan bir otobüs sistemi kurduklarını anlatan Penalosa, "Bu sistemde otobüsler için ayrı bir yol açtık. Otobüs bozulunca yoldan çıkarabiliyorsunuz ama bu İstanbul'da mümkün değil. Yolun içinde kalıyor. Ufak tefek bazı değişikliklerle bu sorunu çözebilirsiniz. Ayrıca otobüs sayısı daha arttırabilir. Otobüs kaldırıma daha yakın durmalı. Engellilerin daha rahat binebilmesi için İstanbul'un sorunları çözmek aslında teknik değil, politik bir sorun" şeklinde konuştu.

Bogota'da geniş bir bisiklet yolu açtıklarını dile getiren Penalosa, 10 binlerce insanın bisiklet kullandığını, bunun da ulaşımı büyük ölçüde rahatlattığını söyledi.

Kaldırım, yürüyüş ve park alanlarına yer ayrılması ve binaların sağlam zeminde olmasına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Penalosa, sahilleri de özel kişilere vermek yerine kamuya açılmasının şehri güzelleştireceğini kaydetti.

Kaynak:Ensonhaber


---------- Mesaj tarihi 09:11 ---------- Önceki mesaj tarihi 08:55 ----------

Irkçı twitter mesajına hapis

Futbol maçı sırasında kalp krizi geçiren futbolcu Fabrice Muamba ile Twitter üzerinden dalga geçen öğrenciye hapis cezası verildi.

120328 TWWWwidec

Futbol maçı sırasında kalp krizi geçiren Afrika kökenli İngiliz futbolcu Fabrice Muamba ile sosyal medya sitesi Twitter üzerinden dalga geçen İngiliz öğrencinin 56 gün hapis yatacağı açıklandı.

21 yaşındaki Liam Stacey ırkçı mesajlar gönderdiğini kabul etti.

Swansea Üniversitesi öğrencisi Stacey, Boltonlu futbolcu daha henüz bilinçsiz bir şekilde pistte yattığı sırada yazdığı ilk mesajında, Muamba'nın öldüğünü belirtip, yüksek sesle güldüğünü ifade eden bir kısaltma kullanıyor.

Stacey'nin izi, mesajını okuyanların polise şikâyet etmesi üzerine bulundu.

Irkçı nefrete tahrik suçundan ceza alan öğrenci, mesajları yazdığı sırada sarhoş olduğunu söyledi.

Öğrencinin yargılandığı davanın hâkimi John Charles, suç karşısında hapis cezasından başka bir alternatif bulunmadığını söyledi.

17 Mart Cumartesi günü Bolton ile Tottenham arasında oynanan Hotspur FA Kupası mücadelesinde kalbi duran ve hastaneye kaldırılan Muamba kritik aşamayı atlattı ancak hala yoğun bakımda tutuluyor.

Futbolcunun kalp krizi geçirip yere yığıldığı dakikalarda 1-1 olan maç 41 dakika boyunca durdurulmuş ardından da iptal edilmişti.

Press Association ajansı, Muamba'nın tekrar nefes alabilmesi için sağlık görevlilerinin iki saati aşkın süre çabaladıklarını duyuruyor.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde doğan Muamba 11 yaşında İngiltere'ye gelmiş 16 yaşından itibaren Arsenal'in genç takımında yetiştirilmişti.

Kaynak:Ntvmsnbc
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012       Mesaj #1749
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Cem Garipoğlu'nun cezası onandı

Yarfıtay, Münevver Karabulut cinayetinde Cem GAripoğlu'na verilen 24 yıl hapis cezasını onadı..
120329 cem garipoC49Fluhlarge

Münevver Karabulut'un öldürülmesine ilişkin olarak, sanık Cem Garipoğlu, "çocuğa karşı, tasarlayarak, canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürmek" suçundan, 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay verilen bu hapis cezasını onadı.

Geçtiğimiz yıl Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, son sözü sorulan Cem Garipoğlu, "Çok üzgünüm, çok pişmanım, cezam neyse çekmeye razıyım" demişti. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Garipoğlu'nu, "çocuğa karşı, tasarlayarak canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürmek" suçundan 24 yıl hapis cezasına mahkum etmiş, baba Garipoğlu ise beraat etmişti.

Kaynak:Ensonhaber


---------- Mesaj tarihi 09:51 ---------- Önceki mesaj tarihi 09:47 ----------

İkna Odası’na ilk sorgu

YÖK, İstanbul Üniversitesi’ne müfettiş gönderdi; İ.Ü. Öğrenci İşleri Müdürü, 12 kişnin ismini verdi. Müfettişler bu isimleri ifade vermeye davet etti.
120329 istanbul C3BCnivhlarge

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) müfettişleri tartışmalara neden olan 'ikna odalarına' ilişkin ilk incelemeyi başlattı.

Star Gazetesi'nin haberine göre, İstanbul Üniversitesi’nde o dönem görev yapan 12 kişi ifadesi alınmak üzere İstanbul Üniversitesi Rektörlüğünde kurulan çalışma merkezine davet edildi.

Önceki gün için randevu verilen ancak mazeret bildirmeden gelmeyenlerin ise YÖK Başkanlığı'nda ifadeye çağrılacağı belirtildi.

Dönemin İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı olan CHP Milletvekili Prof. Dr. Nur Serter’in uygulamaya koyduğu ‘İkna Odaları’nı mercek altına alan YÖK tarafından görevlendirilen müfettişler ilk olarak İstanbul Üniversitesi’nin 20 yıllık Öğrenci İşleri Müdürü ile görüştü.

Öğrenci İşleri Müdürü’nün, 'ikna odalarında' kız öğrencilerle görüşüp baskı yaparak başlarını açtırmaya çalıştıkları iddiasıyla 12 kişinin ismini verdi.

Müfettişlere ifade için listedeki isimlerden kaçının randevuya gittiği tam olarak öğrenilemezken, randevuya gelmeyenler için ise YÖK Başkanlığı tarafından işlem yapılacağı öğrenildi.

Kaynak:Ntvmsnbc
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012       Mesaj #1750
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Ahmet Hakan: Bu durumda CHP neye karşı

Ahmet Hakan, CHP'nin yeni eğitim sistemine karşı gelmesini haksız buldu.
esh4164

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan son günlerin tartışmalı konularından biri olan yeni eğitim sistemi ile ilgili olarak CHP'ye yönelik çeşitli eleştirilerde bulundu. Hakan yazısında CHP'ye çeşitli göndermelerde bulunarak 'bu durumda CHP neye karşı' sorusunu yöneltti.

İşte Ahmet Hakan'ın o yazısı;

CHP NEYE KARŞI

"4+4+4" modelinde "kesinti" olmayacak.
Kademe getiriliyor.
"Kademe" demek, "kesinti" demek değil.
Öğrenciler ilk 9 yıl aynı dersleri görecekler.
Sadece ilk dört yılın ardından bazı dersleri "seçmeli" alabilecekler.
Yani bir "kesinti" söz konusu değil.
Soruyorum: Bu durumda CHP neye karşı?

"BUNDA İTİRAZ EDECEK NE VAR"

İmam-hatiplerin orta kısmında fazladan sadece "Kuran-ı Kerim" ve "Arapça" dersleri söz konusu idi.
Yeni sistemde bu iki ders, "seçmeli dersler" kapsamına alındı.
Bunda itiraz edecek ne var?
İsteyenin istediği dersi seçmesinde ne sakınca var?
Soruyorum: CHP bu konuda neye itiraz ediyor?

Meclis'e gelen teklifte...
"Çocuk işçi" ya da "küçük anne" gibi itirazları gerektirecek hususlar ortadan kaldırıldı.
Yani...
9 yaşındaki bir çocuğun mesleğe yönlendirilmesi söz konusu değil.
Yani...
"9 yaşından sonra evde eğitim seçeneği" de gündemden düştü.
Soruyorum: CHP neye itiraz ediyor?

Kaynak:Ensonhaber


---------- Mesaj tarihi 12:44 ---------- Önceki mesaj tarihi 12:37 ----------

Erdoğan-Ahmedinejad görüşmesi sona erdi

İran'da temaslarda bulunan Başbakan Recep Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile bir araya geldi.
esh4130

esh2594

Görüşmeye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi de katıldı.

GÖRÜŞME DÜN AKŞAM YAPILACAKTI AMA..

Erdoğan ile Ahmedinejad arasında planlanan görüşme dün akşam yapılacaktı ancak Ahmedinejad'ın sağlık sorunları gerekçe gösterilerek bugüne ertelendi.

Ertelenme nedeni ile ilgi olarak İran'dan her hangi bir resmi açıklama yapılmazken, Ahmedinejad'ın dün akşam saatlerinde Türkmenistan'dan gelen bir yetkiliyi kabul ettiği İran basınında yer aldı.

BASIN MENSUPLARI GÖRÜNTÜ ALDI

Başbakan Erdoğan dün akşam saatlerinde de İran Meclis Başkanı Ali Laricani ile görüştü. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmede; Kürecik'teki füze kalkanı sistemi, Suriye ve Irak meseleleri üzerinde duruldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Tahran'da İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile görüşmesi başladı. Görüşme öncesi basın mensuplarının görüntü almasına izin verildi.

GÖRÜŞME SONA ERDİ

2 lider arasındaki 1 saat 35 dakikalık görüşme sona erdi.

Kaynak:Ensonhaber

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww