Arama

Medya Haber - Sayfa 183

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 660.077 Cevap: 1.864
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
10 Eylül 2012       Mesaj #1821
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
'Cep telefonuyla havaya uçurulmuş olabilir'
Afyon'daki patlamanın sabotaj olduğunu iddia eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, cephaneliğin cep telefonuyla havaya uçurulmuş olabileceğini öne sürdü.
Sponsorlu Bağlantılar

12010 cep afyon kilichlarge

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar'daki patlamayla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı. Patlamanın sabotaj olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, cephaneliğin cep telefonuyla havaya uçurulmuş olabileceğini öne sürdü.
Güneş Gazetesi Yazarı Talat Atilla'ya konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

-25 askerimizin şehit olması içimizi yaktı. Nedense bir türlü içimizi soğutan bir açıklama gelmiyor. Soruşturma bitmediği için orada neler olduğunu bir türlü anlamıyoruz. Sizin bu konuya ilişkin bilgileriniz var mı?
Evet, maalesef fidan gibi gençlerimiz şehit oldu. Bu olayla bizzat ilgilendim. Komutanlara sordum.
-Ne dediler? Bir bulguya ulaştınız mı?
Ordu, 'yüzde 99 sabotaj' dedi.
-Genelkurmay net bir şey söylemedi. Bakanlar, 'Kesinlikle kaza' dedi.
Evet, bu kadar bilgi karmaşası yaşanınca üst düzey komutanlara sordum. Sabotaj olduğuna dair kuvvetli emareler olduğunu söylediler.
-Peki, kanıtları nedir acaba?
Birden fazla kanıtları var. Cep telefonuyla patlamanın gerçekleştirilmiş olma ihtimaline yoğunlaşmışlar.
-PKK' mı, Suriye kaynaklı mı? Telefonla nasıl yapılmış?
Kimin yaptığına dair şu anda bir bilgiye ulaşılamamış. Sabotajı yüzde 99 doğrulayan birkaç ihtimalden birisi telefon. Dışarıdan çaldırıldığında harekete geçen bir mekanizmadan söz etti komutanlar. Yüzde 1 ihtimali dışlamadan sonucu görmeliyiz.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
19 Eylül 2012       Mesaj #1822
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Tunceli'de Başsavcı'ya silahlı saldırı
Tunceli’de Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun, adliye lojmanları önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı. Susuturucu takılmış silahla gerçekleştirildiği belirlenen saldırının ardından başlatılan operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.
Sponsorlu Bağlantılar

120919 tunceli savcC4B1640hlarge

Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun, Kandolar Mahallesi'ndeki adliye lojmanlarına öğle saatlerinde giriş yaptığı sırada silahlı saldırıya uğradı.Lojmanda merdiven boşluğuna saklanan bir kadın PKK'lının susturucu takılmış silahıyla, Başsavcı Uzun'un başına tek el ateş ettiği bildirildi.
Başsavcı'nın kanlar içerisinde yere düşmesinin ardından saldırganın kendisini bekleyen bir otomobille olay yerinden uzaklaştığı öğrenildi.
Saldırının ardından Başsavcı Murat Uzun, Ovacık Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Ovacık Devlet Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapılan Uzun, daha sonra çağırılan askeri helikopterle Elazığ'a gönderildi.
Elazığ Asker Hastanesi'ne getirilen Uzun, buradaki müdahalenin ardından Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.

HELİKOPTERDE HAYATA DÖNDÜRÜLDÜ

Hastaneye gelen Uzun'un eşi Cihan Uzun, "Allah’ım ne olur ölmesin" diyerek gözyaşı döktü.
Bu arada, Başsavcı Uzun'un duran kalbinin helikopterde doktorlar tarafından yeniden çalıştırıldığı öğrenildi.

BAŞHEKİM: BİZE GELDİĞİNDE ÖLÜ DEĞİLDİ

Gazetecilere açıklama yapan Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen, Başsavcı’nın saldırının ardından hayata döndürüldüğünü belirterek, “Bize kalp masajı ve ilk yardım müdahalesi yapılmış şekilde geldi. Getirildiğinde ölü değildi” dedi.
Berilgen, ''Kafatasında bir kurşun var ve kurşun hala kafatasının içinde. Gerekli tüm müdahaleler yapıldı ve yapılıyor. Yoğun bir şekilde takip ediliyor. Fakat hayati riski yüksek olarak devam ediyor'' diye konuştu.

7 KİŞİ GÖZALTINDA
Öte yandan, araçla Tunceli yönüne kaçtıkları belirtilen saldırganların yakalanması için ilçede helikopter destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.
2 terörist tarafından düzenlendiği tahmin edilen saldırının ardından başlatılan operasyon kapsamında 7 kişi gözaltına alındı. Zanlıların emniyetteki sorgusu sürüyor.

Polis ekipleri ayrıca, ilçe çıkışında terk edilmiş halde bulunan bir otomobili emniyet müdürlüğüne getirerek incelemeye aldı.

İLÇEYE YENİ GELMİŞTİ

Başsavcı Uzun'un Temmuz ayındaki kararnameyle Serik'ten Ovacık'a atandığı belirtildi.
35 yaşındaki Murat Uzun'un hemşire eşinin de ilçede görev yaptığı ve 2 çocuklarının olduğu öğrenildi.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
2 Ekim 2012       Mesaj #1823
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Turgut Özal'ın kabri açılıyor
Ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında mezarının açılmasına karar verilen 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kabrinde bu işlem başladı.

121002 mezar3v2

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kabrinin açılması işlemleri başladı. Ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında yaklaşık 2 hafta önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığını’nın aldığı karar üzerine, kabrin açılma işlemleri bu sabah başladı.
Anıt mezarın bulunduğu bölgeye sabah saat 6.30 sıralarında 2 iş makinesi getirildi. İş makinelerinden biri anıt mezarın içinde, diğeri de hemen dışında bekletiliyor. Olay yeri inceleme, bomba imha ve çevik kuvvet ekipleri de anıt mezarın bulunduğu bölgeye geldi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ölümüyle ilgili iddialar üzerine, 17 Eylül'de, soruşturma yürüttüğü 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın mezarının açılarak inceleme yapılmasına karar vermişti.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın mezarın açılarak inceleme yapılmasına dair talimat yazısının, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaşması üzerine, konuyla ilgili özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ümit Zafer Çolak görevlendirilmişti.
Anıt mezarın çevresi, kabirde yapılacak işlemlerin dışarıdan görüntülenmemesi için sac levhalarla çevrilmişti.
Öte yandan, mezarın açılma işlemine aileden birinin katılması gerekliliği üzerine, Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal orada olacağını açıklamıştı ancak bu saat itibariyle Ahmet Özal anıt mezara gitmedi.



BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
4 Ekim 2012       Mesaj #1824
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
3 misliyle yanıt verildi
TÜRKİYE, Akçakale ilçesine düşen ve 5 kişinin hayatına mal olan, 10’unu da yaralayan saldırıya bu kez ağır bir yanıt verdi. Bizzat Ankara’da devletin zirvesinin talimatıyla gerçekleşen harekâtta, faciaya neden olan saldırının sorumlusu Tel Abyad’dan Türkiye’ye top mermilerinin gönderildiği 16 noktaya 50 civarında topçu atışı yapıldı. Bu sabah ise Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi ve çevresinde, saat 06.45 itibariyle Türkiye'den Suriye tarafına yapılan top atışlarının sesleri duyuluyor.
spacer
Saldırının hesabının sorulduğu bu harekâttaki bombalanan noktalar, ANTPQ36 tipi bölgeyi okuyan radarların günlerce yaptığı kayıtların geri taramasıyla tespit edildi. Bölgedeki güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre, 20 Eylül’den bu yana Akçakale ve civarına Suriye’den 3 ile 20 kilometre arası değişen mesafelerden havan ve topçu karışık olmak üzere ağır mühimmat atabilen silahlarla atışlar gerçekleştirildi. Ancak, Türkiye bu atışların yapıldığı yerleri kaydetti. Anında da Suriye makamlarına sert uyarılarda bulundu. Ancak her defasında Suriye makamları, Türkiye’nin sınıra yakın bölgelerinde sadece tankları olduğunu arazide herhangi bir askeri varlığının bulunmadığı bahanesini ileri sürdü.

Dün gece Ankara’da yapılan değerlendirmelerde, “Türkiye; topraklarına yapılan ve vatandaşlarının canını alan saldırının hesabını kim olduğuna bakmadan sormuştur. Bundan sonra çok daha ağır yanıtlar verilecektir” ifadeleri kullanıldı.

Deniz ve Hava’da hareketlilik
Türkiye’yi ayağa kaldıran gelişmeler sonrasında Deniz ve Hava kuvvetlerinde de hareketlilik yaşandı. Diyarbakır, Malatya ve Batman’da olası durumlar için alarm verildi, pilotlar tam yüklü uçaklarla harekâta hazır bekletildi. Deniz Kuvvetleri’nde de Suriye karasularına yakın bölgelerde Milli Angajman Kuralları çerçevesinde tertip alındı. Genelkurmay Savaş Harekât Merkezi de dün gece alarm durumuna geçti. Karargâhta komutan emriyle ilgili tüm personel acil koduyla mesaiye çağırıldı.

Suriye’yi vurduk
AKÇAKALE’ye düşen bombanın ardından Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, “Bu menfur saldırıya, sınır bölgesindeki silahlı kuvvetlerimiz tarafından angajman kuralları doğrultusunda anında gereken karşılık verilmiştir” denildi.
Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan zirvenin ardından yapılan açıklama şöyle:
“Bu menfur saldırıya, sınır bölgesindeki silahlı kuvvetlerimiz tarafından angajman kuralları doğrultusunda anında gereken karşılık verilmiş; radarla tespit edilen Suriye’deki noktalara top atışı yapılarak hedefler vurulmuştur. Olayla ilgili olarak Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Dışişleri Bakanlığımız tarafından gerekli diplomatik girişimler derhal başlatılarak, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon ve Birleşmiş Milletler Konseyi üyesi bazı ülkelerin dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yapılmıştır.
Türkiye, angajman kuralları ve uluslararası hukuk çerçevesinde, Suriye rejiminin ulusal güvenliğimize yönelik bu tür provokasyonlarını asla karşılıksız bırakmayacaktır. Olayda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır ve metanet; yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.” ANKARA

Top atışları sabah yeniden başladı

Türkiye’nin misilleme olarak yaptığı top atışları, saat 06.45’te yeniden başladı. Akçakale ilçesi girişinde bulunan ve geçen hafta 3 obüs ile 1 uçaksavarın sevk edildiği askeri bir birlikten peş peşe 3 top atışı yapıldı. Akçakale’den yapılan top atışlarının Suriye’nin Telabyad ilçesinin Türkiye sınırına 14 kilometre uzaklıktaki Ayn El Arus bölgesine konuşlanan Esad’a bağlı ordu birliklerini hedef aldığı ileri sürüldü. (DHA)

Davutoğlu, MİT Müsteşarı ile görüşüyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, şu saatlerde MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri yetkilileri ile görüşüyor.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
9 Kasım 2012       Mesaj #1825
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
İran ABD insansız uçağını vurdu
ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, geçtiğimiz hafta Arap Körfezi bölgesinde uluslararası hava sahasında, keşif uçuşu yapan bir Amerikan insansız hava aracına İran savaş uçakları tarafından ateş açıldığını duyurdu.

121109dronehlarge

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, İran'a ait bir SU-25 askeri uçağının 1 Kasım'da Arap Körfezi üzerinde uluslararası hava sahasında ABD insansız uçağına ateş açtığını açıkladı. Pentagon, insansız uçaklarının saldırıda zarar görmediğini de belirtti. Pentagon Sözcüsü George Little, düzenlediği basın toplantısında, olayın 1 Kasım'da ABD saatiyle sabaha karşı 04.50 civarında meydana geldiğini, ABD uçağının isabet almadığını, hasarsız şekilde üssüne geri döndüğünü söyledi.
Little, insansız uçağın, ''rutin keşif'' görevi yaptığını ve İran sahillerinin 26 kilometre açığında uçtuğunu belirtti.

'İRAN'I UYARDIK'
ABD'ye ait bir insansız uçağa Körfez üzerinde uluslararası hava sahasında ilk kez ateş açıldığı bilgisini veren Little, ABD'nin, uluslararası hava sahasında bu tür keşif uçuşlarına devam edeceği yönünde İranlıları uyardığını söyledi.

'OBAMA HABERDAR EDİLDİ'
''Bölgedeki askeri varlıklarımızı ve kuvvetlerimizi korumak için diplomatik ve askeri anlamda geniş yelpazede seçeneklere sahibiz ve gerektiğinde bunu yapacağız'' diyen Little, olayla ilgili olarak ABD Başkanı Barack Obama, Savunma Bakanı Leon Panetta ve ilgili Kongre üyelerinin bilgilendirildiğini sözlerine ekledi.

ABD İNSANSIZ UÇAĞINI DÜŞÜRMÜŞTÜ
İran yaklaşık 6 ay önce ABD'ye ait RQ-170 tipi insansız uçağı düşürdüğünü açıklamıştı. İran'ın düşürdüğü ABD insansız uçağının teknolojisinden yararlanarak, yeni bir insansız uçak ürettiği iddia edilmişti.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
21 Kasım 2012       Mesaj #1826
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
PKK'ya ağır darbe
Kandil'de eğitim gördüğü belirtilen, terör örgütünün ÖSB sorumlusu C.A. Diyarbakır'da yakalandı. Vali'den, "örgüte ağır darbe vuruldu" açıklaması geldi.

121121 diyardarbehlarge

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, yasadışı PKK/KCK'nın şehir merkezlerinde sansasyonel eylem yapmak amacıyla oluşturulan sözde Öz Savunma Birliği'nin (ÖSB) Türkiye sorumlusu C.A.'nın Diyarbakır'da yakalandığını duyurdu. Toprak, açıklamayı, Emniyet Müdürü Recep Güven ile birlikte düzenlediği toplantıda yaptı.
Toprak, "C. A. ile birlikte toplam 5 terör örgütü mensubu tutuklandı. ÖSB'ye ağır bir darbe vuruldu" dedi.

"Örgüt kırsal alanda yaptığı başarısız saldırı girişimlerini telafi etmek ve moral-motivasyon kazanmak amacıyla metropol kentlerde eylem hazırlığındaydı" diyen Toprak, "Amaçları, kaos ortamı oluşturabilmek için işyerlerine saldırı, yağmalama, kepenk kapattırma yoluyla sansasyonel saldırı tarzında eylemler gerçekleştirmek" şeklinde konuştu.
Verdiği bu bilgilerin ardından Vali Toprak, ''Operasyonla ÖSB yapılanmasına ağır bir darbe vurulmuştur. Söz konusu grubun zikredilen eylemleri organize ettikleri göz önünde bulundurulduğunda, bu operasyonun gerek ilimiz gerekse ülkemiz açısından önemi bir kez daha anlaşılmıştır'' değerlendirmesinde bulundu.
Kullanıma hazır silah ve bol miktarda örgütsel dokümanla yakalanan kişilera arasındaki C.A.'nın, wlke genelinde çok sayıda lastik yakma, yol kesme, molotofkokteyli atma, güvenlik güçlerine taşlı ve havai fişekli saldırı gibi birçok eylemi organize ettiği, terör örgütünün Kandil'de bulunan kamplarında sabotaj, suikast, silahlı ve bombalı saldırı eğitimi aldığı kaydedildi.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
adsız - avatarı
adsız
VIP VIP Üye
21 Kasım 2012       Mesaj #1827
adsız - avatarı
VIP VIP Üye
'Pişman değilim, yine aynı şeyi yapardık'


12 Eylül davasında sanıklar Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın savunmasını yaptığı bugünkü duruşma sona erdi. Sanıklar savunmalarında, "Biz kurucu iktidarız, yargılama yetkiniz yok" dedi. Evren, "Pişman değilim, bugün olsa yine aynı şeyi yapardık" diye konuştu.

6e1f6ad3d268d653248aa4c


12 Eylül darbesine ilişkin, dönemin Genelkurmay Başkanı, Yedinci Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılandığı davaya bugün de devam edildi.

Evren ve Şahinkaya, sesli ve görüntülü iletişim sistemiyle savunmalarını yaptı. Sanıklar, yansıtılan görüntülerde dün olduğu gibi yataklarında göründü.

Duruşmada, müdahil avukatlardan Fikret Babaoğlu söz alarak, sanıkların sistematik işkence ve kötü muamele suçları yönünden de savunmalarının yapılması gerektiğini söyledi.

Evren'in avukatı ise "İşkence iddiaları ayrı bir soruşturmanın konusudur. Sorgu sadece darbeden yapılabilir" diye konuştu.

Mahkeme Başkanı, Evren ve Şahinkaya'nın sadece darbe suçlamasından yargılanacağını söyledi.

'İŞKENCE İLE İLGİMİZ YOK'

Mahkeme Başkanı Süleyman İnce, Evren'e, iddianamedeki suçlamaları özetledikten sonra sonra, ''Haklarınızı anladınız mı? Savunmanızı kendiniz mi yapacaksınız? Avukatınızla mı yapacaksınız?'' diye sordu.

Kenan Evren, işkence ile bir ilgisinin olmadığını savunmasını avukatının yapmasını istedi, Şahinkaya da avukatıyla birlikte savunma yapacağını söyledi.

Hem Kenan Evren hem Tahsin Şahinkaya savunmalarında "Mahkemenin bizi yargılama yetkisi yok, tarihi olayları ancak tarih yargılar" dedi.

'BUGÜN OLSA YİNE AYNI ŞEYİ YAPARDIK'

Kenan Evren savunmasında, "Biz, ihtilal yaptık, ihtilale teşebbüs etmedik. Herkesin ihtilal ile ihtilale teşebbüsün aynı şey olmadığını bilmesi gerekir. İhtilal yapmayı suç sayan bir kanun yok. TSK iktidar olmanın meraklısı değildir. İhtilallerin sebebi siyasilerin beceriksizliğidir. Demokrasinin işlediği yerde ihtilal olmaz. Ülke o günkü olaylara layık değildi. Bugün olsa yine aynı şeyi yapardık. Pişman değilim. Bundan sonra beni tarih yargılar. Görevim mahkemeye yardımcı olmak, sanık değilim. Sorulara yanıt vermeyeceğim. Biz kurucu iktidarız, yargılama yetkiniz yok. 12 Eylül komuta zinciri içinde yapıldı. Yapılış nedeni Türk milletine bildiriyle açıklandı" dedi.

Evren ifadesinin ardından sağlık kontrolünden geçirildi.

'BİR SAĞDAN, BİR SOLDAN' AÇIKLAMASI

Evren, mahkeme başkanının, bir röportajında kullandığı "Bir sağdan astık bir soldan" ifadeleri ile ilgili sorusuna şu yanıtı verdi: ''Söyledim. Sağda olanlar var, solda olanlar var. Yalnız sağdakileri verip de idam ettirip, bir sağdan, bir soldan... Bunla hiçbir tarafı tutmadığımızı, bitaraf olduğumuzu anlatmak istedik.''

EVREN'E TEPKİ

Bu sırada mahkemede bulunanlardan bazıları, ''Ondan sonra da 'İnsanım' diye yaşıyorsunuz, değil mi?'' diye tepki gösterildi.

'NECDET ÜRUĞ'A SORMAK LAZIM'

"Bayrak Harekat Planı sizin onayınızdan geçti mi?" sorusunu, "Hatırlamıyorum, kendisine (Necdet Üruğ) sormak lazım" diye yanıtlayan Evren, şöyle devam etti:

"Bayrak Harekat Direktifini Necdet Üruğ hazırlamıştır. Ona bu talimat, Genelkurmay Başkanlığı Kurmay Başkanı Ali Haydar Saltık tarafından verilmiştir. Haydar Saltık benim yerime birçok belgeyi imzalama yetkisine sahipti. Bu belge yönünden de gerekli imzayı o atmış olabilir. Kendisine bu yönde yetki verilmiştir. Saltık kendi kendine yazmaz. Saltık, Genelkurmay Başkanının Yardımcısı. Ona yetki verilmiştir."

'MAHKEMENİN BİZİ YARGILAMA YETKİSİ YOK'

Şahinkaya da savunmasında, "Anayasa ile kurulmuş Milli Güvenlik Konseyi üyesiyim. Konseyin her kararı anayasa çerçevesinde verildi. Milli Güvenlik Konseyi kurucu iktidardır. Kurucu iktidarların tasarrufları suç unsuru olamaz. Mahkemenin bizi yargılama yetkisi yoktur. TSK, Türk milletine olan görevini yerine getirdi. O gün Türk milleti için en doğru olanı yaptık. 12 Eylül müdahalesi Türk ve dünya tarihinde yerini almış büyük bir olaydır. Tarihi olayları ancak tarih yargılar. Bu çerçevede hiçbir soruya yanıt vermeyeceğim" diye konuştu.

Mahkeme, Şahinkaya'ya, ''Bireysel olarak bir darbe yapmanın gerektiğine ne zaman inandınız? Bu kararınızı kimlerle paylaştınız? Darbe yapılması yönündeki karara hangi tarihli toplantıda, hangi komuta kademesi ile hangi komutanlarla karar verdiniz? Sizin dışınızda kalan, yani emir komuta zinciri dışındaki TSK görevlilerince veya TSK dışında bir silahlı güç tarafından darbe yapılsaydı, buna o dönemdeki tepkiniz ne olurdu?'' sorularını yöneltti.

Şahinkaya, sorulara cevap vermeyeceğini söyledi.

Mahkemenin, ''12 Eylül 1980 askeri darbesinin yapılmasında ABD veya bir başka ülkenin bilgisi veya onayı var mıdır?'' sorusu üzerine, ''Arz etmiştim efendim, (yanıt) vermeyeceğim'' dedi.

'ULUSLARARASI ÇETENİN PARÇASI'

Müdahil avukatlar Şahinkaya yanıt vermese de sorularını soracaklarını açıkladı.

Evren'in avukatı yanıt alınmamasına rağmen soru sorulmasının yasal olmadığını söyledi.

Müdahil avukatlar, küfür, hakaret olmadan soru sorulabileceğini belirterek, sanıkların uluslararası çetenin parçası olarak darbe yaptığını iddia etti.

MAL VARLIĞI SORULARINA YANIT VERMEDİ

Müdahil avukatlarından Ömer Kavili, Şahinkaya'ya çoğunluğu mal varlığıyla ilgili bir dizi soru yöneltti.

Tahsin Şahinkaya, sorulan 235 soruyu yanıtsız bıraktı.

'SUSMAK, KABUL ETMEKTİR'

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, Baskın Oran'ın, korumasında silah bulunması kriz yarattı. Mahkeme Başkanı sinirlendi, silah zabıtlara geçti.

Baskın Oran, Şahinkaya'nın sorulara yanıt vermemesine "Susmak, suçlamaları kabul etmektir" sözleri ile tepki gösterdi.

Duruşmaya yarın 09.45'te devam edilecek.

'UMARIM HAYIRLI SONUÇ ÇIKAR'

Pakistan'a hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''12 Eylül Davası ile ilgili bir ilk yaşandı. Sanıklar Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya video konferans ile ifade vermeye başladılar. Siz de o dönemlere tanıklık eden biri olarak neler hissettiniz '' sorusuna karşılık, ''Telekonferans veya televizyonlar aracılığıyla kurulan bu sistemle, ekranlar aracılığıyla bu tür bir savunmanın yapılması bunlar zaten dünyada uygulanan sistemler. Gerek rahatsızlık sebebiyle, tabi bunun bazı gerekçeleri şüphesiz ki olmadan olmuyor. Bu gerekçelere dayalı olarak bu adımlar atılıyor. Burada da böyle bir adım atıldı. Bugün de bu süreç devam edecek. Temenni ederim ki burada yargı, hayırlı bir netice ile bu işi sonuçlandırır. Çünkü beklentiler çok yüksek'' değerlendirmesinde bulundu.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
ömr-ü bahar
bekirr - avatarı
bekirr
VIP VIP Üye
26 Aralık 2012       Mesaj #1828
bekirr - avatarı
VIP VIP Üye
DAĞA ÇIKMAK İSTEYEN BDP'YE BAŞVURMUŞ!

BDP'lilerin telefon görüşmeleri teknik takibe takıldı. Cezaevlerinde açlık grevi sürerken planlanan rakı sofraları ve BDP'den PKK'ya eleman sevki deşifre...

Batman’da KCK soruşturmasında dinlemeye takılan Batman İl Genel Meclis Başkanı Mehmet S.A’nın, örgüt üyelerinin cezaevinde açlık grevi yaptığı saatlerde pirzola yiyip rakı içtiği ortaya çıktı. BDP Batman İl Başkan Yardımcısı E.E’nin kırsala eleman gönderme faaliyetleri ise yapılan teknik dinleme sonucu deşifre edildi.

DİNLEMEYE TAKILDILAR

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’nce yürütülen KCK soruşturmasının Batman ayağında, 31 kişi gözaltına alınmış ve zanlıların 24’ü tutuklanmıştı. Gözaltına alınan zanlılar arasında BDP Batman İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet S.A. ile Batman İl Başkan Yardımcısı E.E’nin ilginç konuşmaları dinlemeye takıldı.

“ABD’YE UÇACAĞIM ŞEKERİM!”

PKK-BDP işbirliğiyle 12 Eylül’de başlayan açlık grevlerine bazı BDP yöneticilerinin rakı âlemiyle katıldığı ortaya çıktı. Batman İl Genel Meclis Başkanı’nın örgüt sanıklarının aksine açlık grevine katılmadığı, pirzola-rakı âlemine gittiği belirlendi. Diyarbakır Başsavcı Vekilliği’nin mahkeme kararıyla yaptığı telefon dinlemeleri bu durumu gün yüzüne çıkardı. 9 Ekim 2012 tarihli konuşmalar şöyle:

X Kadın: Nasılsın bakalım S..’ciğim.

Batman İl Genel Meclis Başkanı Mehmet S.A: Hayatım valla ben içiyorum bu bir.

X Kadın: Oh afiyet olsun.

Mehmet S.A: Benim iki-üç tane de arkadaşım var. Böyle benim gibi. Yarı sarhoş. Amerikan Konsolosluğu vize verirse Amerika’ya gidecem.

X Kadın: Ay evet evet hatırladım, hatırladım şekerim. Senin pasaportun kabarıktır, verir sana.

Mehmet S.A: Bir dakka abi vermezse akşam oturup adam gibi içeceğiz.

DAĞA ÇIKMAK İÇİN BDP’NİN KAPISINI ÇALDI

Yine teknik dinlemeye takılan bir başka telefon görüşmesi BDP’nin, PKK’nın askerlik şubesi işlevini gördüğünü gözler önüne serdi. Ankara Demetevler semtinde garsonluk yaparak geçimini sağlayan A.Ş. isimli şahıs, istediği kızı alamaması ve ailesi ile yaşadığı sorunlar üzerine dağa gitmeye karar veriyor. A.Ş. bunun için BDP Ankara İl Başkanlığı’na gidiyor. İsmi bilinmeyen şahıslar, A.Ş’yi BDP Batman İl Başkan Yardımcısı E.E’ye yönlendiriyor. A.Ş. ile E.E’nin telefon görüşmesi kayıtlara şöyle yansıdı:

A.Ş: Abi bizim bir işimiz sana düşmüş, halledebilir misin? Biz iki kişiyiz. Batman’a geleceğiz.

E.E: Nerdesin?

A.Ş: Ben şimdi Batıkent’teyim, (Erkek şahsın yanında bulunan üçüncü şahıs: Söyle dağa dağa, oğlum söyle dağa dağa…) Biz dağa gideceğiz ha.

E.E: Tamam, siz gittiğiniz zaman beni ararsınız.

A.Ş: Biz dağa gideceğiz ha, haberin olsun. Ona göre biz geleceğiz, bu akşam yola çıkıyoruz.

E.E: Siz yerinize gideceksiniz, gittiğiniz zaman beni ararsınız.

KAYNAK:AKTİFHABER.COM
adsız - avatarı
adsız
VIP VIP Üye
4 Ocak 2013       Mesaj #1829
adsız - avatarı
VIP VIP Üye
Mavi kapak kampanyası bitti


Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, engellilere tekerlekli sandalye almak amacıyla başlattığı mavi kapak kampanyasını sonlandırdı.



Medya Haber


Engellilere tekerlekli sandalye almak amacıyla Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nce başlatılan ve tüm Türkiye'ye yayılan plastik mavi kapak toplama kampanyası, 3 senelik gönüllü çalışmanın ardından bitirildi.
Projeyi internette görüp İzmir'e getirme teklifinde bulunan Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinden Kosovalı Kushtrim Ahmeti'nin girişimine destek veren başta öğretim üyesi Prof. Dr. Nurselen Toygar olmak üzere kampanyanın yayılmasında büyük emek veren fakültedeki birçok öğretim üyesi ile öğrenci, kararla üzüntü yaşadı.
Prof. Dr. Nurselen Toygar, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Artunç'un, fakültenin bilimsel çalışmalarla adının duyulmasını istemesi nedeniyle kampanyaya son verildiğini dile getirdi. Prof. Dr. Toygar, şunları söyledi
Dekanımız, her sene kampanyanın bitirilmesini istiyordu, ancak biz halkımızdan gelen istek üzerine kampanyayı devam ettirdik. Fakat 2012 yılında Dekanımız bitirilmesini istedi. Çünkü fakültenin bilimsel haberlerle gündeme gelmesini, adının kapakla anılmasını istemediğini söyledi. Bu kampanya benim çocuğum gibi oldu, Ataşehir Belediyesi'nden aldık, onu yetiştirdik ergenliğe getirdik. O kadar kişinin evladı gibi benimsediği kurumsal olmaktan çıkan bu projenin bitirilmesi en çok beni üzüyor ve içimi acıtıyor. Uykularımı kaçırıyor. Bu proje bizden daha çok halkımızın sahiplendiği bir proje oldu.
'ÇOCUKLAR AĞLIYOR'
Projenin 81 ille sınırlı kalmadığını aynı zamanda dünyaya yayıldığını kaydeden Prof. Dr. Nurseli Toygar, 50 dünya ülkesinden proje için kapak geldiğini belirtti. Prof. Dr. Toygar, şunları söyledi:
Bana soruyorlar; 'Hocam bu kampanya biterse biz bu kapakları ne yapacağız' Bazı kişiler çocuklarına kampanyanın bittiğini söyleyecek olmuş çocuklar ağlamaya başlamış. Çocuklara sosyal sorumluluk o kadar çok aşılanmış. Engellilerimize bir tekerlekli sandalye almayı amaç edindik. Bize sağlık raporuyla başvuran bütün engellilere ulaştık ve bunu gururla söylüyorum. Buna ulaşmamızı halkımız sağladı.
'BİRÇOK KURUM SAHİP ÇIKMAK İSTİYOR'
Prof. Dr. Toygar, kampanyanın biteceğini öğrenen birçok kurumun kendisiyle iletişim kurduğunu ve sahip çıkmak istediklerini aktardı. Prof. Dr. Toygar, Belki sistemi bildiğim için belki de koordinatörü olduğumdan dolayı birçok kurum bana teklifte bulundu. Yoksa ben bu projede bir sembolüm. Fakat, proje başka bir kuruma verilecekse, mutlaka kurum tarafsız olmalı. Çünkü biz burada herkesi kucakladık.
'GUINNESS'E BAŞVURDUK'
Projenin dünya rekoru kırdığını ve bunu tescil ettirmek için Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurduklarını belirten Prof. Dr. Toygar, Facebook'ta 350 bin takipçimiz var, her ilde gönüllü kuruluşlarımız var. Bunlar zaman içinde sağlanan destekler. Bunların tekrar kurulması çok zor. Şu ana kadar 1600 tekerlekli sandalye dağıttık. 400 ton kapak toplandı. Arjantin'de 80 ton kapak toplanmış ve Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişler. Biz de Guinness'e başvurduk ve oradan da haber bekliyorduk dedi.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
ömr-ü bahar
Bihemta - avatarı
Bihemta
Ziyaretçi
9 Ocak 2013       Mesaj #1830
Bihemta - avatarı
Ziyaretçi
Ağır Roman'ın yazarı Metin Kaçan intihar etti!


Tiyatrocu ve karikatürist Hasan Kaçan'ın kardeşi yazar Metin Kaçan'ın (52), Boğaz Köprüsü'nden atlayarak intihar etti.

Çengelköy Polis Merkezi'ne giden taksi şoförü Yüksel Güçlü, Metin Kaçan olduğunu söyleyen bir kişinin fotoğraf çekeceğini söyleyip yavaşlamasını istediğini, yavaşlayınca da cüzdanını ve telefonunu bırakıp korkuluklardan atladığını söyledi. Ceset henüz bulunamazken, Kaçan'ın yapımcısı Yelda Kelly, "Sosyal medyada yer alan Kaçan'ın intiharı ile ilgili söylentilerin aslı astarı yoktur. Bugün kendisiyle toplantı gerçekleştirdik. Gün içinde ben de konuştum. Telefonu kapalı, ulaşamıyoruz ama kaygılanacak bir durum yok" dedi.

Sinemaya uyarlandıktan sonra dizi olarak da çekilen Ağır Roman kitabının yazarı Metin Kaçan'ın intihar ettiğini ileri süren taksici Yüksel Güçlü, Çengelköy Polis Merkezi'ne giderek ifade verdi. Nişantaşı'ndan taksisine binen müşterisi ile sohbet ederek köprüye kadar geldiklerini anlatan taksici, "Bana yazar Metin kaçan olduğunu söyledi. Üsküdar'da evi varmış, oraya gideceğini söyledi. Köprüye girdikten sonra fotoğraf çekeceğini söyleyerek yavaşlamamı istedi. Aklıma kötü bir şey gelmedi. Yavaşladım. Ne olduğunu anlayamadan cep telefonu ile cüzdanını koltukta bırakıp aşağı atladı" dedi.
Bunun üzerine polis ekipleri, köprü üzerindeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Görüntülerde bir kişinin taksiden inip kendini boşluğa bıraktığının tespit edildiği belirtildi. Bunun üzerine Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi'ne haber verildi. Yapılan aramalarda hiçbir ize rastlanmadı. Polis, ellerindeki cüzdan ve telefonu, zabıtlarla birlikte Üsküdar Cumhuriyet Savcılığgına gönderdi.

"BİR UMUTTUR" DİYEREK PAYLAŞMADIK

Metin Kaçan'ın ağabeyi Hasan Kaçan, Twitter'da yaptığı açıklamada "Metin Kaçan ile ilgili bilgiler maalsef doğrudur. Aile olarak, 'Bir umuttur' diyerek paylaşmadık. Acımızı paylaşan herkese teşekkür ederiz." dedi.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww