Arama

Medya Haber - Sayfa 70

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 660.762 Cevap: 1.864
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Mayıs 2007       Mesaj #691
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Başkenti vuran hain saldırı
23 Mayıs 2007 Çarşamba 02:15
Sponsorlu Bağlantılar

Başkent Ankara’nın Ulus semtinde nedeni henüz belirlenemeyen şiddetli bir patlama meydana geldi. Olayda ilk belirlemelere 1'i Pakistan uyruklu 6 kişi öldü yaklaşık 100 kişi de yaralandı.

Ankara'nın işlek merkezlerinden Ulus'taki Anafartalar Çarşısı'ndaki saat 18.45 sıralarında şiddetli bir patlama oldu. Patlamanın etkisiyle çarşının giriş bölümünde hasar meydana geldi.

Aralarında Pakistan uyruklu 4 kişinin de bulunduğu yaralılar çeşitli hastanelere kaldırıldı.


BİLANÇO KANLI: 6 ÖLÜ




İlk anda ölü ve yaralı sayını tespit etmekte büyük güçlük yaşandı. Olay yeri ana baba gününe dönerken, cesetlerin parçalandığı öğrenildi.

Kanlı saldırının bilançosu 1'i Pakistanlı 6 ölü olarak açıklandı. 100 de yaralı var. Yaralılar Ankara'daki hastanelerde tedavi altına alındı.



A-4 TİPİ BOMBA

Olay yerine sevkedilen bomba imha ekipleri bölgede çok titiz bir çalışma yürüttü. İlk veriler patlamaya A-4 tipi bombanın neden olduğu yönünde. Canlı bomba ihbarı üzerinde durulurken, patlayıcının duraktaki çöp kutusuna konmuş olabileceği de bildirildi.



DEVLETİN ZİRVESİ OLAY YERİNDE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile kuvvet komutanları da olay yerine gitti.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Başbakan Erdoğan, patlama sonucu 1'i Pakistan vatandaşı olmak üzere 5 kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 60 kişinin de yaralandığını açıkladı.

ERDOĞAN: "BU GADDARLIK"

Başbakan Erdoğan “Terörün gaddar uygulamalarından bir tanesini daha yaşamış bulunuyoruz” diyerek herkesin teröre karşı güçbirliği yapmasını istedi.

Türkiye’nin yakın geçmişte teröre karşı bir uluslararası mücadele platformunun oluşturulması için uluslararası topluma öneri gördüğünü anımsatan Erdoğan, Türkiye’nin bu isteğinde ne kadar haklı olduğunun görüldüğünü anlattı.

BÜYÜKANIT'TAN UYARI!

Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt da olay yerine gidip incelemelerde bulundu. Daha sonra hastanede yaralıları ziyaret eden Büyükanıt, olayın organize bir eylem olduğunu söyledi.

Büyükanıt, "Olaylardan önce terörü besleyenler kim ona bakmak lazım. Bu olayın arkasında kimlerin olabileceğini iyi düşünmemiz lazım" dedi.

Büyükanıt'ın yaptığı uyarı ise endişe vericiydi. Büyükanıt, "Bundan sonra da büyükşehirlerde böyle bir olay bekleyebiliriz, böyle bir ihtimal var” diye konuştu.


BUNU YAPANLAR İDAM EDİLMELİ



Patlamadan hemen sonra olay yerine giden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek gördüğü manzarayı "dehşet verici" olarak niteledi.
Patlamanın olduğu bölgenin dar gelirli vatandaşlara hitap eden bir çarşı olduğunu söyleyen Gökçek "Bunu yapanların insan olamaz dedi ve ekledi: "Yakalananlar ne olacak bir de yakalayıp besleyecek miyiz! Bunu yapanlar asılmalı, idam edilmeleri gerek.

IRAK'TA KAYBOLAN BOMBALAR


Irak'a yönelik ABD operasyonundan sonra 342 ton A4 plastik patlayıcı kaybolmuştu. Bunun 1 tona yakının Türkiye'ye sokulduğu öne sürülüyordu. Bir çok kentte yapılan operasyonlarda A4 plastik patlayıcı ele geçirilmişti.

A4 patladığında etrafı 3 bin derece ısı yayıyor. Herhangi bir koku içermiyor ve beyaz renkte...


evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
25 Mayıs 2007       Mesaj #692
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
ŞIRNAK'TA MAYIN PATLADI: 6 ŞEHİT

Sponsorlu Bağlantılar
asker 3

DİYARBAKIR - Şırnak'ın Bestler Dereler mevkisinde mayın patlaması sonucu 6 asker şehit oldu, 10 asker yaralandı.
Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı birliklerinin yürüttüğü arazi arama tarama faaliyetleri sırasında terör örgütü PKK tarafından döşenen mayının patlaması sonucu 11 güvenlik görevlisi yaralandı. Hastanelere kaldırılan yaralılardan 1'i kurtarılamadı. Patlamada şehit olanların sayısı 6'ya yükseldi.
Patlamada, askeri araçta bulunan Piyade Uzman Çavuş Bayram Bulak, Piyade Uzman Çavuş Vedat Dayıoğlu, Piyade Uzman Çavuş Atıf Günkan ile Piyade Onbaşı Bekir Çakır, Piyade er Mahir Yıldırım ve Piyade er Samet Kırbaş, şehit oldu.
Bu arada, patlamanın ardından güvenlik güçleri tarafından bölgede hava ve kara destekli geniş çaplı operasyon başlatıldığı bildirildi.
Yaralanan 10 kişinin tedavisi ise Şırnak ve Siirt'teki asker hastanelerinde sürdürülüyor.

a.a.

nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
28 Mayıs 2007       Mesaj #693
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Dünyayı bekleyen 10 büyük tehlike
i1İngiliz The Guardian Gazetesi yazarı Kate Ravilious, dünyaca ünlü 10 bilim adamına dünyanın ve insanlığın karşı karşıya olduğu en büyük tehlikeleri ve gerçekleşme ihtimallerini sordu.
On büyük tehlikenin önümüzdeki 70 yıl içerisinde gerçekleşme ihtimalleri, gerçekleştikleri takdirde insanlık üzerinde yaratacakları etkiler ve insanoğlunun bu tehlikelere karşı neler yapabilecekleri, tehlike puanları verilerek değerlendirildi.

KÜRESEL ISINMA
East Anglia Üniversitesi’nden Nick Brooks’un sunduğu tehlikeye göre 21. yüzyılın sonunda ortalama küresel sıcaklık 2 derece artacak ve son 1.5 milyon yılın en yüksek sıcaklıkları hissedilecek. Brooks, küresel ısınmanın insanlığın sonunu getireceğini sanmadığını, fakat bu potansiyele kesinlikle sahip olduğunu belirtti.
70 yıl içinde olma ihtimali: Yüksek İnsanlık üzerindeki tehlike puanı:6

TELOMER AŞINMASI
Viyana Üniversitesi’nden Dr. Reinhard Stindl, her hayvan kromozomunun sonunda ‘telomer’ isimli koruyucu kapakların bulunduğunu ve bunların evrim sürecinde hücrelerin çoğalması ile küçülerek koruyuculuklarını yitirdiklerini belirtti. ‘Telomer aşınması’ denen bu olayla Alzheimer gibi yaşlanmaya dayalı hastalıkların artması ve erken yaşta görülmesi ihtimali doğuyor.
70 yıl içinde olma ihtimali: Düşükİnsanlık üzerindeki tehlike puanı: 8

NÜKLEER SAVAŞ
Liberal Demokrat Savunma sözcüsü Air Marshal Lord Garden, nükleer savaşın teoride insanoğlunu yok etme ihtimalinin çok az olduğunu belirtti.
70 yıl içinde olma ihtimali: Düşük İnsanlık üzerindeki tehlike puanı: 8

BÜYÜK VİRÜS SALGINI
Virolog Prof. Dr. Maria Zambon, 1918’de 20 milyon kişinin ölümüne sebep olan grip salgınını hatırlatarak küresel ölçekte bir virüs salgınının insan ırkını yok edemeyeceğini belirtti. Prof. Zambon, böyle bir salgının uzun yıllar uygarlıkta ciddi bir gerileme yapabileceğini belirtti.
70 yıl içinde olma ihtimali: Çok Yüksek İnsanlık üzerindeki tehlike puanı: 3

KÜRESEL TERÖRİZM
St. Andrews Üniversitesi’nden Prof. Paul Wilkinson, kimyasal ve biyolojik silahla yapılacak kitlesel katliamların özgür harekete değer veren günümüz açık toplumlarında engellenmesinin garantisinin olmadığını ve böylesine büyük saldırıların gerçekleşme ihtimalinin çok büyük olduğunu söyledi.
70 yıl içinde olma ihtimali: Çok Yüksek İnsanlık üzerindeki tehlike puanı: 2

METEOR ÇARPMASI
NASA’nın Dünyaya Yakın Cisimler Programı Bürosu Müdürü Donald Yeomans, ciddi büyüklükte bir meteor çarpışmasının ortalama milyon yılda bir gerçekleştiğini söyledi. Böyle bir çarpışma sonucu atmosfer devasa büyüklükte toz tabakasıyla kaplanacak ve haftalarca güneş ışığını engelleyecek.
70 yıl içinde olma ihtimali: Orta İnsanlık üzerindeki tehlike puanı: 5

ROBOTLARIN İSTİLASI
Carnegie Mellon Üniversitesi Robotik Enstitüsü’nden Prof. Hans Moravec, 2050 yılına kadar insanın zihin gücüne sahip akıllı robotların varolabileceğine inandığını ve bunların yönetimi ele geçirebileceklerini belirtti.
70 yıl içinde olma ihtimali: Yüksek İnsanlık üzerindeki tehlike puanı: 8

KOZMİK IŞIN YAĞMURU
İsrail İbrani Üniversitesi’nden Nir Shaviv, dünyanın patlayan bir yıldızdan kaynaklanan kozmik ışın yağmuruna tutulduğu takdirde Buzul Çağı’na girebileceğini söyledi.
70 yıl içinde olma ihtimali: Düşük İnsanlık üzerindeki tehlike puanı: 4

SÜPER VOLKANLAR
College London Üniversitesi’nden Prof. Bill McGuire, her 50 bin yılda bir süper volkanların patladığını, böyle bir durumda atmosferin sülfürik asitle kaplanarak gün ışığının yitirilebileceğini söyledi.
70 yıl içinde olma ihtimali: Çok Yüksek İnsanlık üzerindeki tehlike puanı: 7

KARA DELİK YUTAR MI
Harvard Üniversitesi’nden Richard Wilson, kara delikler hakkında sahip oldukları bilgiler dahilinde Dünya’nın bir kara delik tarafından yutulmayacağını söyledi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Mayıs 2007       Mesaj #694
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Sarkozy'nin şikayetçi olduğu karikatüristin Türkiye karikatürü ilgi gördü


Karikatürlerinde Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'yi genellikle kafasının çevresinde sinekler uçuşurken çizen ve Sarkozy tarafından Le Monde gazetesi yönetimine defalarca şikâyet edilen karikatürist Jean Plantu, bu kez de Sarkozy'nin Türkiye'yle ilgili muğlak tavrını ve düştüğü zor durumu konu etti. Karikatür, gazetenin birinci sayfasında yayımlandı. Çizimde Sarkozy'nin giysisi ve sarık, 1970'li yılların popüler çizgi roman dizisi "Iznogoud"dan esinlendi. Goscinny'nin imzasını taşıyan dizide "Büyük Vezir Iznogoud" Bağdat halifesini öldürüp yerine geçmeye çalışan soysuz bir veziri temsil ediyordu.

sonsiy13gf9
kambis - avatarı
kambis
Ziyaretçi
28 Mayıs 2007       Mesaj #695
kambis - avatarı
Ziyaretçi
1-

İstanbul'da bu yollar kapalı
Bugün, 19:45
İstanbul'un fethinin 554. yıldönümü dolayısıyla yarın düzenlenecek tören nedeniyle bu akşamdan itibaren bazı yollar trafiğe kapatılıyor. Kapalı yollar ve alternatifleri şöyle:

--------------------------------------------------------------------------------

Haber7 - İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bazı yollar, bu akşam saat 22.00'den, yarın yapılacak kutlama törenlerinin bitimine kadar trafiğe kapanacak.
Bu süre içerisinde Fatih 10. Yıl Caddesi, bu caddenin Seyitnizam Caddesi ile birleşmiş olduğu noktadan Prof. Muammer Aksoy Caddesi ile birleştiği yere kadar olan bölümü, Belgradkapı yolu Göğüs Hastalıkları Hastanesi önü, Asım Kazancıgil Caddesi kesişim noktası ile Silivrikapı Hisaraltı Sokak, trafiğe kapalı kalacak.
Sürücüler için önerilen alternatif yollar ise şöyle:
''Topkapı istikametinden gelenler Mevlanakapı'dan Zeytinburnu Mevlevihane Caddesi'ne giriş yaparak Davutpaşa-Kazlıçeşme yolundan Seyitnizam Caddesi kavşağından Asım Kazancıgil Caddesi'ni takiben, Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi kavşağından Balıklı Kazlıçeşme Yolu Ermeni Hastanesi kavşağı Zakirpaşa Sokak'tan Abay ve Zübeyde Hanım Caddesi'nden Zeytinburnu Belediye Başkanlığı üst geçit köprüsünden Sahil Kennedy Caddesi'ne çıkabilecek.
Yedikule istikametinden gelenler ise Zeytinburnu Belediye Başkanlığı köprüsü üzerinden Abay Caddesi, Zakir Paşa Sokak Ermeni Hastanesi kavşağı, Asım Kazancıgil Caddesi Seyitnizam Kavşağı, Davutpaşa Kazlıçeşme Sokak'tan Mevlanakapı'ya geçebilecek.''


2-



Yörünge oteline adım adım
Bugün, 21:10
Dünya'nın yörüngesinde otel kurmak için görüşmelerini sürdüren iş adamları, 2015'e doğru uzay otelini faaliyete geçirmeyi planlıyorlar.

--------------------------------------------------------------------------------

AA - Sivil uzay havacılığının en önemli destekçilerinden Virgin Grubu'nun sahibi Sir Richard Branson ile uzay otelinin prototipini geçen yıl uzaya fırlatan Las Vegaslı otel kralı Robert Bigelow bu amaçla görüşmelerini sürdürüyorlar.
Virgin Galactic şirketinin operasyon şefi Alex Tai, Amerikan Uzay Cemiyeti'nin 26. yıllık Uluslararası Uzay Gelişim Konferansı'nda yaptığı açıklamada, yörünge otelini kurmak için Bigelow tarafından uzaya gönderilen genişletilebilir modülün kullanımı konusunda temaslarını sürdürdüklerini belirtti.

Las Vegaslı otel kralı tarafından uzaya gönderilen otel prototipine yolcu taşıyacak SpaceShipTwo adlı aracın deneme uçuşlarına gelecek yıl başlanacak.
2004'te uzay sınırına ulaşmayı başaran ilk özel girişim araç SpaceShipOne'ın geliştirilmiş versiyonu SpaceShipTwo iki pilot ve altı yolcuyla uçacak.

Uzay aracı faal olduktan sonraki ilk yıl 500 kadar kişinin taşınması planlanırken, bu uçuşun bedelinin başta 200 bin dolar olması, zamanla 100 bin dolar hatta daha da aşağı inmesi bekleniyor.
Genişletilebilir bir özelliğe sahip olan ve özel bir girişim sonucu ortaya çıkan Genesis 1 uzay modülü geçen yıl başarılı bir şekilde yörüngeye fırlatılmıştı.

Las Vegaslı otel kralı Robert Bigelow tarafından finanse edilen Genesis 1, ileride kurulacak olan benzeri tipte bir genişletilebilir uzay otelinin prototipini oluşturuyor.
İçinde çeşitli böceklerin bulunduğu uzay modülü en az 5 yıl yörüngede kalarak, dayanıklılığı ve yaşanabilirliği ölçülecek. Uzay modülü, yörüngede uçuşan tehlikeli cisimlere karşı koruma amacıyla kurşun geçirmez yeleklerde kullanılan kevlar katmanları ile kaplanmış.

Tamamen özel girişim ürünü "SpaceShipOne", ilk kez 2004'te uzay sınırı sayılan 100 kilometre irtifaya ulaşmıştı.
SpaceShipOne, ABD'de havacılık efsanesi olarak tanınan Burt Rutan ve Microsoft'un kurucularından Paul Allen'ın ortak eseri.
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
30 Mayıs 2007       Mesaj #696
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
fetih 2007 41
İstanbul yeniden fethedildi!...
s
Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’un Fethi’nin 554. yılını lazer ve havai fişek desteğiyle Haliç’te yapılan muhteşem bir şölenle kutladı. Kutlamada ışık, su, ses ve görüntü teknikleri kullanılarak İstanbul’un Fethi’nin birebir yaşatılması izleyenleri büyüledi.

s
s s
s
fetih 2007 42

İstanbul, Çağ kapatıp çağ açan Fethin 554. yılında Haliç’ten yeniden fethedildi. İslam, Türk ve dünya tarihinin en önemli olaylarından biri olan İstanbul’un Fethi, geçmiş kutlamalardan farklı olarak Haliç’te ışık, su, ses ve görüntü teknikleri kullanılarak birebir yaşatıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ev sahipliği yaptığı kutlamalara Vali Muammer Güler ile 52. Zırlı Tümen Komutanı Tümgeneral Cengiz Arslan da katıldı.

fetih 2007 43

fetih 2007 44

Büyükşehir Belediyesi’nin, İstanbul’un Fethi’nin 554. Yıldönümü’nü dolayısıyla hazırladığı yaklaşık 1,5 saatlik gösteri, Haliç’i ışık, renk, lazer ve havai fişek cümbüşüne çevirdi. 200 metreye 25 metre ebadında kurulan ve Avrupa’da kullanılan en büyük sudan görüntü perdesi olma özelliğini taşıyan perdeye, kutlamalar için özel olarak hazırlanan “Fetih” filmi, üç boyutlu olarak yansıtıldı. Film sırasında özel alev efektleri kullanıldı ve lazer gösterisiyle Haliç’in tamamı lazer ışıklarıyla kaplandı.

fetih 2007 45

fetih 2007 46

Türkiye’de bir ilk olan gösteriye Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığı Askeri Müze Mehteran Bölüğü’nün söylediği marşlara ellerindeki Türk Bayraklarıyla eşlik eden İstanbullular, unutulmaz bir Fetih şöleni yaşadılar. 60 fıskiye ile 40 jet nozel sistemi kullanılan kutlamada deniz yüzeyinde müzikle senkronize hareket eden fıskiye ve ışık boyama sistemleri ile rengarenk bir şov gerçekleştirildi. büyük alkış aldı. Kutlamalar yaklaşık 15 dakika süren havai fişek gösterileri ve Haliç’te kurulu su perdesinde Fatih Sultan Mehmet’in atıyla şaha kalkan görüntüsünün yansıtılmasıyla sona erdi.

fetih 2007 47

Başkan Topbaş; “Cumhuriyet Bayramı’nı da çok görkemli kutlayacağız…”

Gösteriyi islemek için Haliç sahillerini dolduran vatandaşlara hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Fethi’nin 554. yıldönümünün coşkusunu ilk kez muhteşem bir atmosferde İstanbullularla birlikte yaşadıklarını belirterek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını çok daha görkemli bir şekilde Kız Kulesi ile Boğaz köprüsü arasında yapacaklarını açıkladı.

fetih 2007 48

Böyle özel günlerin yaşatılmasının önemine dikkat çeken Kadir Topbaş, “Bunu hissetmek ve yavrularımıza hissettirmek ve hatırlatmak yöneticiler olarak görevimiz. ‘Milletçe hep birlikte al bayrağın altında birlikte tek vücut olarak bir araya gelelim ve dostluğu, kardeşliği hiçbir zaman sarsmayalım’ diye. Bu fetih kutlaması İstanbullular üzerinde önemli izler bırakacak. Yoğun katılımdan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İstanbul Valisi Muammer Güler de “Bayramları artık klasik kutlama tarzından çıkarıp bu şekilde görsel şenliklere dönüştürmek lazım. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çok daha görkemli olacak” dedi. Öte yandan İstanbul’un Fethi’nin 554. Yıldönümü kutlamaları kapsamında Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda Fetih Resepsiyonu verildi ve Fetih Sergisi’nin açıldı. Gecede Ferhat Göçer de bir konser verdi.

fetih 2007 49


s
İBBWEB
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Mayıs 2007       Mesaj #697
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
*Mehmetçik 37 Okul Onardı...
okul11
30.05.2007
*Merkez Ve İlçelere Bağlı Okulların Onarımı İçin 108 Bin Ytl Harcama Yapıldı.
*Mehmetçik 37 Okul Onardı.
*Merkez Ve İlçelere Bağlı Okulların Onarımı İçin 108 Bin Ytl Harcama Yapıldı.


okul1okul
Mardin’de jandarma karakollarının bulunduğu köylerde bulunan ilköğretim okulları Mehmetçik tarafından onarıldı. Vali Mehmet Kılıçlar normal şarlarda okulların ihale ile onarılması durumunda 500–600 bin YTL lik bir giderin söz konusu olabileceğini söyledi.

Güvenlik hizmetleri yanında, eğitim sağlık gibi alanlarda da bölge insanın yardımına koşan Mehmetçik Mardin’de 37 ilköğretim okulunun onarımını gerçekleştirdi. Vali Mehmet Kılıçlar Mehmetçik tarafından 108 bin YTL’ ye onarılan okulların ihale yoluyla onarımın yapılması durumunda harcamanın 500-600 bin YTL’ ye çıkabileceğini söyledi. Kılıçlar “Jandarma karakolu bulunan köylerimizde Mehmetçiklerimiz ilköğretim okullarını onarmayı üstlendi. Tahsis ettiğimiz ufak bütçelerle kısa sürede büyük işler yapan Mehmetçiğimize ve komutanlarına teşekkür ediyorum. Çok kısa bir süre içinde 37 ilköğretim okulu onarılarak eğitimin hizmetine verilmiştir. Bunun için 108 bin YTL harcama yapılmıştır. Bu onarımları normal şartlarda gerçekleştirseydik 500–600 bin YTL’lik bir harcama yapmamız gerekecekti.”dedi.
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
31 Mayıs 2007       Mesaj #698
nünü - avatarı
Ziyaretçi
KDV oranı yüzde 18'den yüzde 8'e inen ürünler
Hangi ürünlerde KDV yüzde 8

Gıda maddelerindeki KDV indirimi kademeli olarak yürürlüğe girecek. Bazı gıda ürünlerinde indirimlerin bütçeye yük getirmesi olasılığı nedeniyle uygulama tarihi 2008 olarak öngörüldü.

Örneğin, çikolata ve gazozlu içeceklerde indirim 2008 başından, çay, kahve, deniz ürünleri, salam, sosis, meyve suları gibi ürünlerdeki indirimler 1 Haziran’da yürürlüğe girecek.

İçkili yer kapsam dışı

Otel, motel, pansiyon, tatil köyü, lokanta, pastane gibi yerlerde verilen hizmetlerde de 1 Ocak 2008’den itibaren KDV oranı yüzde 18’den yüzde 8’e indirilecek, ancak otellerde ya da diğer eğlence mekanlarında içilen alkollü içecekler, vergi indiriminin dışında tutuldu. Gazino, bar, diskotek, pavyon, birahane gibi yerler de indirim dışında tutuldu.

KDV indiriminden yararlanacak mekanlar arasında kahvehane, çay bahçesi, çay ocağı, kafeterya, pastane, ayakta yemek yenilen yerler bulunuyor. Ancak bu mekanlarda alkollü içkilerin faturalarına indirim yapılmayacak.

KDV oranı yüzde 18’den yüzde 8’e inen ürünler

* Tüm çerez ürünleri: Kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı, ceviz, fındık, antep fıstığı, ayçiçek, leblebi, kestane, kabak çekirdeği
* Bitkisel yağlar ve bitkisel gıdalar: Mazı palamut, kendir tohumu, kanola, kitre ürünleri, tüm bitki ekstratları
* Tüm bakliyat ürünleri: Tüm bakliyat ürünleri, kuru fasulye, kuru barbunya, kuru bakla, nohut, mercimek
* Et ve et mamülleri: Büyük ve küçükbaş hayvan etleri, bağırsağı (katkılılar hariç)
* Taze sebze ve meyve: Meyve ve sebze ile suları, konserve, tohum, çekirdek, fide
* Bisküvi, gofret ve unlu mamüller: Değirmencilik ürünleri, yağlı tohum ve meyveler, pastacılık ürünleri, unlu mamüller ve yufka
* Çikolata, şeker, şekerlemeler: Beyaz çikolata hariç, şekerler, şekerlemeler, çikolatalar, gofretler
* Hazır gıdalar: Hazır çorba, pudingler, bulyonlar, soslar, ketçap ve mayonezler
* Konserve gıdalar: Konserveler ve soğutulmuş ürünler, siyah çaylar, bitkisel çaylar.
* Meşrubatlar: Meşrubat, gazoz, kolalı içecekler
* Kahve, Nescafe, çiklet, müsli, kahvaltılık gevrekler
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
5 Haziran 2007       Mesaj #699
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
TUNCELİ'DE SALDIRI: 7 ŞEHİT

asker 10


TUNCELİ - Tunceli'nin Pülümür İlçesi Kocatepe Jandarma Karakol Komutanlığına teröristlerce düzenlenen saldırıda 7 güvenlik görevlisi şehit oldu, 1'i ağır olmak üzere 7 güvenlik görevlisi de yaralandı.
Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, sivil bir araç ile sivil kıyafetli gelen PKK-KONGRA/GEL terör örgütü mensubu iki teröristin el bombaları ve patlayıcı maddelerle ''intihar saldırısı'' düzenlediği, karakol civarındaki ormanlık araziden de bir grup sivil kıyafetli terör örgütü mensubunun ateş açtığı kaydedildi.
Saldırı neticesinde 7 güvenlik görevlisinin şehit olduğunun bildirildiği açıklamada, 1'i ağır olmak üzere 7 güvenlik görevlisinin de yaralandığı belirtildi.
Açıklamada, karakola saldırı düzenleyen teröristlerden birinin üzerinde patlayıcı maddeler bağlanmış vaziyette silahı ile ölü ele geçirildiği kaydedildi.

a.a.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Haziran 2007       Mesaj #700
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Sınıra sevkiyat sürüyor

Medya Haber
Irak ve Suriye sınırına komşu olan Mardin'den sınıra askeri araçların sevkıyatı devam ediyor.

Bölgede terör örgütü PKK'ya karşı düzenlenen kara ve hava operasyonları eş zamanlı olarak devam ederken, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), sınır birliklere tank ve top sevkıyatını sürdürüyor.

Elazığ 8. Kolordu Komutanlığı'ndan yola çıkan tank ve top yüklü 30'a yakın askeri TIR, askeri tankerler ve askeri mühimmat dolu kamyonlar, kara yoluyla sınır birliklerine gönderildi. Askeri Tır'lara helikopter ve panzerler eşlik etti.



Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww