Arama

Hayata Dair - Sayfa 68

Güncelleme: 2 Ekim 2013 Gösterim: 268.483 Cevap: 1.657
Nephthys - avatarı
Nephthys
Ziyaretçi
27 Nisan 2007       Mesaj #671
Nephthys - avatarı
Ziyaretçi
Hayat Masaldır...

Sponsorlu Bağlantılar
murat cahid kuvvet

Sevdalar baharı beklermiş ayrılıklar en umulmaz anı... Sevdalar baharı beklermiş, ayrılıklar en umulmaz anı...

Ayrılık mevsiminden sonra tozu düşmüş kelebek gibi kalbinizi de kaybedersiniz ve Leyla ile mecnun sizin için artık pek bir şey ifade etmez. Kurduğunuz hayallerden yana öksüz kalırken geçmiş günlerden bir ümit bekleyen gözleriniz ise bir organ olmaktan öteye gitmez bundan sonraki yaşamınızda. Yüreğiniz ise dudaklarda bir yalan kadar kalıcı olamamanın acısıyla çarpar artık.

Peki ya benim düşlerim ne oldu, diye sorduğunuzda rüyalar kısa sürer diyen birine rastlarsınız mutlaka. Yüreğiniz derdini anlatacak bir dost ararken konuşma yeteneğini kaybettiğinin farkında değildir hala. Dünden kalan ne varsa aklınızda bir yağmur gibi düşer gözlerinize. Bir de mevsim sonbahar ise eylül yağmurlarıyla göz yaşlarınızı gönderirsiniz vefasız sevgiliye.

Arabesk şarkılarla sitem gönderirken kadere milyonlarca insandan sadece biri olduğunuz aklınıza gelmez.

Bir zamanlar baktığınızda size aşkı anlatan o gül artık mazideki bir hatayı anlatır size. Aylar önce yazdığınız aşk şiirleri yerini isyan şiirlerine çoktan bırakmıştır. Her kafiyede sitem gönderirken sevgiliye elleriniz titrer yüreğinizle birlikte ve artık boşunadır ağlamak.
Her gördüğünüz çiçeği ona benzetirken altındaki dikenleri görememenin pişmanlığını yaşarsınız sigaranızı çektiğiniz her nefeste.

Gözlerinde bir garip yangın ve onurlu yüreğinde bir sessizlik var. Bir zamanlar yerlere serdiğin gururun hesap sormaya hazırdır sana.
Başladı ve bitti senin sevdan da herkesinki gibi. Yıllardır yaşıyorum dediğin dünya seni daha yeni kucaklamıştır ve acılarla yoğrulmayan hayat daha başlamamış masaldır.

Kaderi sorgulayamazsın ki... Sen bir hiçsin çünkü taşıdığın beden bile senin değil. Bu vakitten sonra düşündüğün tek şey Allah ile arandaki aşk olmalı yani gerçek aşk. Yağmura hasret toprak gibi ellerin semada iken gözlerinden düşen her bir damla senin için en büyük kazanımdır ve artık geçmişteki aşklar senin için artık bir şey ifade etmemeli.

Gençliğinim baharında kalbine ansızın düşen bu aşk artık yerini Allah Aşkına çoktan bırakmıştır. Bundan sonra sitemler sevgiliye değil boşa geçen yıllaradır. Kalbini dolduran bu sonsuz aşk ile birlikte başkasına verecek sevgin kalmamıştır çünkü o bütün güzelliğiyle tüm yüreğini kaplamıştır.

Sen artık bu yolun yolcususun. Ne zaman yolum bitti desen yeni bir yol başlar sonsuza uzanan ve artık sen hayata hazırsın...

maipoem - avatarı
maipoem
Ziyaretçi
28 Nisan 2007       Mesaj #672
maipoem - avatarı
Ziyaretçi
Orada mısınız?

Sponsorlu Bağlantılar
Hayatı ütülü bir pantolonu taşır gibi yaşayanlardan mısınız? Bütün dikişleri sağlam, düğmeleri sıkı, hiç diz yeri yapmamış, sürtünen yerleri parlamamış, hırslı gri bir yağmurun çamurundan nasibini almamış... Hani neredeyse mağazadan alındığı gibi... Hani neredeyse hiç kullanılmamış gibi...

Hayatı bir kaleydoskopu boynunda taşır gibi yaşayanlardan mısınız? Elinize alıp bakmaz mısınız hiç birbirini kovalayan renkli küçük dünyalara. Kaybetmez misiniz hiç kendinizi o şekillerin içinde, tıpkı kaybolur gibi bir düşte...

Hayatı kime, neye ne niye olduğunu sizin de bilmediğiniz bir güç gösterisi gibi yaşayanlardan mısınız? Zaaflarınız, zayıflıklarınız, arzularınız kesmez mi hiç takatinizi? Bir çift gülen göz bağlamaz mı hiç dilinizi?

Hayatı kuralları önceden belirlenmiş bir oyun gibi yaşayanlardan mısınız? Misketlerinizi alıp gitmek istemez misiniz hiç? Ya da kurallarını kendinizin koyduğu bir oyunu düşlemez misiniz?

Sizin tanrınız kim? Ruhunuzun askerleri hangi parolayla açarlar demir sürgüleri? Sizin fiyatınız ne? Kaçtan gidiyor şimdilerde aşk?
Ya inanç, güven, sadakat?
Siz sevdiğiniz kadar mı güvenirsiniz yoksa güvendiğiniz kadar mı seversiniz?
Gizli bahçenizde kaç çocuk var elinden oyuncağını alıp ağlattığınız?

Yalnız mısınız?

Orada mısınız?

Özlem Kekeç

DEsssT16 - avatarı
DEsssT16
Ziyaretçi
28 Nisan 2007       Mesaj #673
DEsssT16 - avatarı
Ziyaretçi
1-Seni sen olduğun icin değil, seninle birlikte olduğumda ben olduğum için seviyorum.

2. Hiç kimse gözyaşlarını hak etmez, onlara layık olan kişi ise seni
ağlatmaz.

3. Sen istediğinde sana aşık olmaması, sana aşık olmadığı anlamına gelmez.

4. Gerçek arkadaş, elini tutan, kalbine dokunandır.

5. Birisine yabancılaşmanın en kötü biçimi yanında oturuyor olup ona hiç bir zaman ulaşamayacağını bilmektir.

6. Hiç bir zaman gülümsemekten vazgeçme, üzgün olduğunda bile! Gülümsemene kimin, ne zaman aşık olacağını bilemezsin.

7. Tüm dünya için sadece bir kişi olabilirsin fakat bazıları için sen bir dünyasın.

8. Zamanı onu seninle birlikte geçirmeye hazır olmayan biriyle geçirme.

9. Belki de Tanrı uygun kişiyi tanımandan önce yanlış kişilerle tanışmanı, onu tanıdığında minnettar olman için istedi.

10. "Bitti" diye üzülme, "yaşandı" diye sevin.

11. Her zaman seni üzecek birileri olacaktır, yapman gereken insanlara güvenmeye devam etmek, kime iki defa güveneceğine daha fazla dikkat etmektir.

12. Birini daha iyi tanımadan ve bu kişinin senin kim olduğunu bilmesinden önce kendini daha iyi bir kişiye dönüştür ve kim olduğunu bilerek kendine güven.

13. Kendini çok zorlama, en güzel şeyler onları en az beklediğinde olur.

"YAŞANAN HERŞEYİN BİR SEBEBİ VARDIR"
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
28 Nisan 2007       Mesaj #674
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi

Ekseriya sabaha karşı
Kurşuna dizilir mahkumlar

Bir sünger taşına döner
Anne sütünden yapılan heykel

Bari şu trampetler çalmasa
İnsan gürültüye gitmese

Orhon Murat Arıburnu
DEsssT16 - avatarı
DEsssT16
Ziyaretçi
30 Nisan 2007       Mesaj #675
DEsssT16 - avatarı
Ziyaretçi
Birden fazla seçeneği olan sorular, en zor sorulardır. Seçme hakkın vardır ama doğruyla yanlışı ayırt etmek… Doğrunun doğruluğundan emin olmak… Yollar, karışık yollar… Nereye çıkacağı bilinmeyen çatal yollar…

Hayat boyu attığın her adımda çatallı bir yol. Hangisinin daha doğru olduğunu düşünürken, hayatın başka bir alanında başka bir yol ayrımı… Aslında bütün yolların dünyadaki sonu aynı, bunu biliyorum. Bilemediğim; “hangi yol diğerine göre daha rahat ve daha kolay geçilir?”, bilemediğim; “rahat ve kolay geçilen yol her zaman doğru yol mudur?”

Bu yaşadığımız hayat; sen ne kadar çırpınırsan çırpın, başkalarının seçtiği yollardan, başkalarının yaptığı tercihlerden etkileniyor. Bu hayat öyle ki; yaptığın küçük bir tercih, attığın ufak bir adım, sarf ettiğin bir çift söz, bütün hayatını mahvedebiliyor ya da tüm güzellikleri ayaklarına serebiliyor. Hayat, hayat bir… … … Hayata benzetme bulmak zor. Eşi benzeri olmayan, karşına ne çıkacağını bilemediğin, seçimlerinin sonuçlarını göremediğin, tam “eminim” dediğinde yanıldığın, en doğrunun üzerinde tereddüt ettiğin bir… ne diyeyim, hayat işte…
Değerlendiremediğin, kaçırdığın fırsatlara üzülmek… Düşünüp düşünüp de yanlışa karar vermek… Her yanlışta bir doğru aramaya çalışmak, her doğruda yanlışlarla karşılaşmak. Tereddüt çukuruna düşmek ve nihayet… Kararsızlık.

Önünü görememek, arkana bakamamak… Ya da arkana bakmaktan korkmak… Geriye her dönüşünde yaptığın bir yanlışı daha fark etmek... Karamsar olmasan da kararsızlığa sürüklenmek… Sonra yine fırsatları kaçırmak, tekrar geriye döndüğünde yanlışları görmek… Ve tekrar…

Hangisi daha doğru bilmiyorum; kararsızlık, doğruluğundan emin olmadığın bir tercih yapmak… Sürekli geriye dönmek, yaptığın yanlışları görüp üzülmek, arkana bakmadan yürümeye çalışmak…

Artık hangisinin zor olduğu umurumda değil. Hangisi doğru? Ya da “doğru” ne? Neye, kime göre “doğru”?
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
30 Nisan 2007       Mesaj #676
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
Elinde valizi vardı
İçinde birkaç parça eşyayla
Kalbimi,umutlarımı,hayallerimi de
Koymuştu o çantaya
Bir tek ümitlerimi bırakmıştı benle
Hep ümit edeyim diye
Gidecekti...
Veda ediyordu
sustum...
O da sustu
Tek kelime etmedi
Gözleri gözlerime son kez değip geçti
İki damla yaş bırakarak
Vakit tamamdı
Ayrılık vakti diye vurdu saatler
Bir saniye beklemedi
Sustuk...Gitti!
Ümitlerimi benle bıraktı
Hep ümit edeyim diye
Kalbimi kendi aldı
Hep onu seveyim diye...

a Begüm Sedef
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
30 Nisan 2007       Mesaj #677
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Hayat

Elindeyse zamana geçme dur diye dayat!
Bir sigara içmekten daha kısa bu hayat...
1978

Necip Fazil Kisakurek |
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
30 Nisan 2007       Mesaj #678
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
Hayat

Zaman gelir, söz veririm kendime, kendimce bir sekilde.
Zaman geçer, duramamisimdir sözümde, her nedense.
Çözemedigim bir sir bu, yükselemeyecegim bir mertebe.
Herkes gibi var benim vazifem de, bilemedigim, ne zaman ve nerede?

Yaklasiyorum bir bitise, nefesimin tükenecegi yere.
Kendim disinda herkesin pasif kalacagi bir hendâme.
Takilacagim bir engele, soracaklar: vazifen ne alemde?
Ya hüsrani yasayacagim ya da erecegim ebedî sadete.

Ahmet Arslan
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
30 Nisan 2007       Mesaj #679
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
Düşlerime girer bir denizaltı
Dağılır gider papatyam
Neye benzerse benzesin bu gemi
Beni yok edecek olduktan sonra
Neyi kollamakta olduğu önemli mi