Arama

Hayata Dair - Sayfa 80

Güncelleme: 2 Ekim 2013 Gösterim: 268.608 Cevap: 1.657
RuYa - avatarı
RuYa
Ziyaretçi
26 Haziran 2007       Mesaj #791
RuYa - avatarı
Ziyaretçi
Hayat;bizim bildiğimiz hayattan daha derin,daha geniş,daha zikzaklı ve daha karmaşıktır,Onu basit ve anlamsız bir söz,bembeyaz bir kağıt parçası yada dümdüz bir yol haline getirmek istersek hata yaparız....
Hayat;ataların mirasıdır,hayat tarihin ve zamanın yadigarıdır.En önemlisi hayat başımızın belasıdır aynı zamanda.
Sponsorlu Bağlantılar

söz: Hayatın anlamı acıyı ve mutluluğu iç içe barındırmaktır...

TEKİN TORSUN

fun_club - avatarı
fun_club
Ziyaretçi
29 Haziran 2007       Mesaj #792
fun_club - avatarı
Ziyaretçi
Sesini duyduğunuz anda avuçlarınız terlemeye kalbiniz deli gibi çarpmaya başlıyorsa...
Bu aşk değil !
Sponsorlu Bağlantılar
.... HOŞLANMAKTIR....

Ellerinizi ondan çekemiyor sürekli dokunmak sarılmak istiyorsanız
Bu aşk değil !
....ARZULAMAKTIR....

Yanınızda bir tek o olduğu için onu istiyorsanız....
Bu aşk değil !
....YALNIZLIKTIR....

Herkes onunla olmanızı beklediği için onunlaysanız...
Bu aşk değil !
....SADAKATTİR....

Size sıcak yakın davrandığı için onunlaysanız.
Bu aşk değil !
....KENDİNE GÜVENSİZLİKTİR....

Üzülmesini istemediğiniz için onunlaysanız...
Bu aşk değil !
....ACIMAKTIR....

Ona değer verdiğiniz için hatalarını hoş görüyorsanız
Bu aşk değil !
....ARKADAŞLIKTIR....

Bütün gün ondan başka hiçbir şey düşünmediğinizi söylüyorsanız..
Bu aşk değil !
....KOCA BİR YALANDIR....

Onun iyiliği için kendinizden çok şey feda edebiliyorsanız
Bu aşk değil !
....YARDIMSEVERLİKTİR....

O üzgünken sizin de kalbiniz acıyorsa
....İşte bu AŞKTIR....

Tarif edemediğiniz bir çekim yüzünden ondan bir türlü kopamadığınızı düşünüyorsanız.
....İşte bu AŞKTIR....

O herkese güçlü görünmesine rağmen içindeki zayıflığı hissedebiliyorsanız..
....İşte bu AŞKTIR....

Başkalarını da çekici bulmanıza rağmen hiç pişmanlık duymadan onunla kalmaya devam edebiliyorsanız.
....İşte bu AŞKTIR....

RuYa - avatarı
RuYa
Ziyaretçi
30 Haziran 2007       Mesaj #793
RuYa - avatarı
Ziyaretçi
NİSAN YAĞMURLARI İLE UYANDI BİRİ
PENCERESİNDE DAMLALAR RAKS EDERKEN
BİR RÜZGARIN UGULTUSU İLE
MAHALLESİNDE GÖZ GEZDİRDİ...
DAMLA DAMLA DÜŞERKEN HÜZÜNLER YÜREĞİNE
DOKUNMAK İSTEDİ YASTIĞINA...
DÖNÜP BAKTIGINDA KİMSE YOKTU YANINDA..
BİR DÜŞ BİN YIKINTI...
NİSAN YAĞMURLARI BEDENİNE YAĞARKEN
DUDAKLARINI ÖZLEDİ..
HER SABAH ÖPEREK ALNINDAN UYANDIRMAYI GÜNÜ
SICAK SEVGİLERİN İÇİNDE
ISLANAN BEDENİ KURUTMAYI
ŞİMDİ ELLERİ VARMADI
YAĞMURLARI TUTMAYI,
BİR BARDAĞIN İÇİNE DOLDURUP
İÇMEYİ...
SAATLERCE GÖZLERİ DALDI GÖKYÜZÜNE..
SAAT KAÇTI BİLMİYORUM...
KENDİNE GELMESİ
VE BU YAĞMURLARI İÇMEMESİ
BİR EZİKLİK BİN ACIDAN DAHA AĞIRDI...
DİŞLERİNİ *****,,
BOĞAZINA YAPIŞTI SON HIÇKIRIKLAR..
AMA YİNE DE İLK DEFA YAĞMURLA BİRLİKTE AĞLAMADI...
ÇÜNKÜ BİLİYORUM Kİ,,
SEN ŞİMDİ BU NİSAN YAĞMURLARINDA
BAŞKASINI DÜŞLÜYORSUN..
ONUN İÇİN HEYCANLANIYORSUN...
VE BU YÜZDEN SEVDİĞİM SIRF BU YÜZDEN
İÇİMDEKİ ÇOÇUK
BOŞ SOKAKLARDA ISLANIRKEN
BELKİ SAATLERCE BELKİ YILLARCA
BİR DAHA ISLANMANIN
TEBESSÜMÜNÜ ANIMSAMICAK..
VE BİR ÖZLEM İLE
BU YAĞMURDA SANA SOYUNMICAK..
NİSAN YAĞMURUNDA SENİ HATIRLATAN HERŞEY
ESKİ..
YENİ BİR YAĞMURDA ISLANMICAK GÖZLERİ....
VE BOŞ KALMAYACAK
ELLERİ...
ESKİDEN KALMA SON DAMLA İLE
YAĞMURLARLA BİRLİKTE
YÜRÜDÜ GİTTİ
SEVDA MEVSİMİ... GÖRKEM SARUHAN
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
1 Temmuz 2007       Mesaj #794
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Hayat

umut çiçeğim yeşerse keşke
ve bir hayat doğsa avuçlarından yüreğime...

ölüm dururken başucumda,
dokunulmazlıkla sırlaşan ir gerçek gibi
kabullenemz onu
bu yeniden doğmaya
hayata inat koşmaya susayan ruhum

dizlerim kanarken bu ıssız yolda
onca düşüp kalkmalar gelir aklıma
sonra bir perde gibi iner gözlerimden
karanlığın içinde yanlızlık.

sonuna gelmek istemezken
aslında sonu yaşıyor olmak zor
zor gündüzlerde bile işkenceler içinde
sevgisizlikten çatlamış topraklarda kök salmaya çalışmak

ama bir umut yeşermek üzere
gözyaşları ile sulanan bir hayat
doğmak üzere avuçlarından yüreğime...

Duygu Tuncel
RuYa - avatarı
RuYa
Ziyaretçi
1 Temmuz 2007       Mesaj #795
RuYa - avatarı
Ziyaretçi
Hayat Bize Mutlu Olma Şansı Vermedi

Hayat bize mutlu olma şansı
vermedi
Biz kendimizden başka
Herkesin üzüntüsünü
Üzüntümüz,
Acısını acımız yaptık.
Çünkü Dünya''nın öbür ucunda,
Hiç tanımadığımız bir insanın
Gözyaşı bile içimizi parçaladı...
Kedilere ağladık
Kuşların yasını tuttuk.
Yüreğimizin yufkalığı
Kimi zaman hayat karşısında
Bizi zayıf yaptı.
Aslında ne güzel şeydir
İnsanın insana yanması
Sevgili...
Ne güzeldir bilmediğin birinin
derdine üzülmek ve çare aramak.
Ben bütün hayatımda hep
Üzüldüm, hep yandım..
Yaşamak ne güzeldir be sevgili
Sevinerek, severek, sevilerek,
Düşünerek...
ve o vazgeçilmez sancılarını
Duyarak hayatın ...SERAP UZUN
HaRukA - avatarı
HaRukA
Ziyaretçi
2 Temmuz 2007       Mesaj #796
HaRukA - avatarı
Ziyaretçi
ne kadar zor olsada ,ne kadar çekilmez olsada çektim.
anne,baba kalbinizi kırdım.özürdilerim.ama bunları birileriyle paylaşmazsam içimde kalır ve beni öldürür.gerçekten ölmekten korkmuyorum.yeter ki şu an hastanede yerinizde yatan ben olsaydım.siz yine gülümseseydiniz bana.binlerce kilometre uzaklıkta olmak zorunda mıydınız yada.
o gün sölediklerimi istyerek söylememiştim.sizi kırmak istememiştim.sadece iyiliğim için saklamıştınız bunu benden.ama o gün anlatttığınızda sizi gerçekten tanımadğımı düşündüm.siz sanki bir yabancıydınız ama uzun yıllar boyunca görmediğim,hatta hiç tanımadığım akrabalarım benim her şeyimdi.sanki onları yıllardan beri tanıyordum.siz dinlemek istemedim ve sizden kaçtım.sizi kırdım ama hiç biri isteyerek değildi.gerçek annemin ve babamın suratını görmesemde size baktığımda onları görür gibi oluyordum.aslında o kazanın hiç olmamasını isterdim.gerçek ailemle yaşamayı isterdim ama kader dedikleri varya insanın içini yakan.kalbine acısı oturdumu istemiceği şeyler soyleten kader,beni kimsesiz bırakmaya meyilli.ama şimdi sizin yanınızda olmayı yada sağ salim olduğunuzu bilmeyi çok isterdim.
üvey annem babam olabilirsiniz ama sizi gerçekten çok seviyorum.
çünkü siz anlayışlıydınız.size söylediklerime bile göz yumdunuz.
en nice dileklerimle hemen iyileşmenizi umuyorum.......
RuYa - avatarı
RuYa
Ziyaretçi
3 Temmuz 2007       Mesaj #797
RuYa - avatarı
Ziyaretçi
Ağlarken gülebilmek
İşte hayat böyle.
Ağlarken gülebilmek
Ancak sevgiyle olur herhalde.

Bu öyle bir duygu ki
Bazen bir gülümseme belirir
Farkında olmasan da...

Sevgilerle başlar her şey
Yol alır gider
Sevgiyle açılır yürekler
Sevgilerle güler yüzler
Küskünlük biter
Sevgiyle, sevgiyle.

İşte hayat böyle
Ağlarken gülebilmek
Ancak sevgiyle olur herhalde.

Bütün dünya susmuştur
Dopdoludur yüreğin
Bir kaç damla belirir
Gözlerinde. MUSTAFA AKYAZI
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Temmuz 2007       Mesaj #798
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Acı
Sizin için ne derece önemi var bunu bilmiyorum ama ben bu satırları yazarken gözümden damlalar akıyor klavye üzerine. Erkekler ağlamaz lafı bana göre değil. Ağlamaktan hiç utanmadım,duygularım,acılarım beni boğduğu zaman hep ağladım.Yine ağlıyorum... Sizleri tanımıyorum ama sizlerle paylaşmak istiyorum.Lütfen;bu satırlara bir seven olarak sahip çıkın ve lütfen yazılı satırlar olarak geçmeyin. Okudukça yeryüzünde insanlar neleri yaşarmış diyeceksiniz buna eminim. Bir memur ailenin en küçük çocuğu olarak babamın tayininin çıktığı bir köye taşındık.Huzursuzdum,okulumu bir köy okulunda okumaktansa ,şehirde medenice okumak istiyordum.kaydımı yaptırdı babam okula.İlkokul 4. sınıftan başladım köy okuluna.Beni bir sınıfa verdiler.Öğretmen köyde yabancı olduğumu biliyordu ve hangi sıraya oturmak istiyorsan otur dedi bana.Bir kızın yanı boştu sadece oraya oturdum.Hayatımı adadığım,gidişiyle beni bitiren insanla ilk o zaman tanıştım.İsmi Altınay idi.Çocuk yaşımda bile onun güzelliği beni çok etkilemişti.Masmavi gözleri,gamze yanakları ile arada bir bana dönüp gülüşü,yanlış yazdığım notlarımda kendi silgisiyle defterimdeki hatayı silmesi beni o minik yaşımda ona bağladı.O dönemlerde çocukça bir arkadaşlıktı. Zaman ilerledikçe onsuz tek saniye geçiremiyordum.ya ben onlara gidip ders çalışıyor, yada o bize geliyordu.Mükemmel bir paylaşımcıydı.Yüreğini,sevgisini,dostluğunu daha o yaşta vermişti bana.İlkokulu birlikte okuduk ve aynı sırada bitirdik.Hep onunla hep ona biraz daha alışarak. Ortaokula geçtiğimizde ailelerimize rica ettik ve bizi aynı okula yazdırdılar, hatta aynı sınıfa,hatta aynı sıraya oturmamız için babalarımız öğretmenlere adeta yalvardılar.Başarmıştık. Yine aynı sıradaydık.Geride kalan ilkokul dönemindeki iki yılda anladım ki onsuz hayat bana huzur vermiyordu.Yaşımız olgunlaştıkça o beni,ben onu daha çok seviyordum.Çocukça başlayan arkadaşlığımız sevgiye aşka dönüşmüştü ortaokul yıllarımız bitmek üzereyken.Şehir merkezinde.Ailelerimiz liseye geçtiğimiz sırada ortak bir karar aldılar.Buna göre tek ev kiralayacak ikimiz aynı evde kalacaktık.Annem de bizimle kalacaktı.Allah'ım o karar bize iletildiğinde dakikalarca sarmaş dolaş kutlamıştık bunu.Ona aşık olmuştum.Aynı duyguları o da paylaşıyordu ve bunu fareden ailelerimiz okul bittiğinde evlendirelim diye karar almışlardı bile.Ona tapıyordum artık.Haşa Allah'a şirk koşar gibi günah işlercesine seviyordum.İlk elini tuttuğumda sakın bir daha bırakma demiştim. Yanakları kızarmıştı,utanmış ve başını önüne ! eğmiş,gülümsemiş ve elimi sıkı sıkı kavramıştı.Artık her gün elele tutuşup okula gidiyor okuldan çıkarken elele dolaşıyor geziyor öyle gidiyorduk evimize.Arada bir elleri terler ve her terleyişte elini elimden kurulamak için çekerdi.Bunu her yaptığında kızar elimi bırakma diye azarlardım,hep tamam tamam diyerek gülümser ve hızla elini avucuma sokuştururdu. Her şey harikaydı,dünya cennet gibiydi gözümüzde.Yıllar akıp gidiyordu mutluluk içinde.Nihayet liseyi de bitirmek üzereydik.karne dönemi gelmişti.Karnelerimizi aldık hiç kırığımız yoktu.Sevinçle sarıldık birbirimize elimi tuttu.bunu kutlamak için bir cafeye gidip cola içerek kutlayacaktık.Okulun az ilerisinden geçen bir çakıl yol vardı.Her zaman toz duman içinde olurdu.çakıllarla kaplıydı.O yolun benim ve ölürcesine sevdiğim insanın ayrılmasında bu kadar rol oynayacağını bilsem hiç girer miydik o yola.Neler vermezdim o yolu yürümemek için. Eli yine elimdeydi,ansızın elini çekti,terlemişti yine eli.Sanırım dört adım atmıştım.Dönüp yine azarlayacaktım.Çünkü hem elimi bırakmış,hem de geride kalmıştı.Dönüp baktığımda Dünya başıma yıkıldı.Sanki gök kubbenin altında kaldım.yerdeydi ve yüzünden kan fışkırıyordu.ne yapacağımı bilemedim üzerine kapandım yüzüne yapışmış saçlarını kaldırdığımda hayatımı bitiren o görüntüyle karşılaştım.Başı kesilmiş bir tavuk gibi çırpınıyordu.Suratına bir taş parçası bıçak gibi saplanmıştı ve bakmaya doyamadığım mavi gözlerinden biri akmıştı.Suratının yarısı yoktu.Hırlıyordu bana bir şeyler demek istiyor kanla kaplı diğer gözünü temizleyerek bana bir şeyler demeye çalışıyordu.Yoldan geçen bir kamyonun tekerinin altından fırlayan bir taş suratına saplanmıştı.Ölürcesine bir aşkı,geleceğimizi kibrit büyüklüğünde bir taş parçasının bitireceğini bilemezdim.Donuk donuk hiç konuşamadan yüzüne bakmaktan başka bir şey yapamıyordum. Ellerini tuttum kaldırdım başını göğsüme dayadı ve elimi sıkı sıkı tuttu.Akan kan ellerimize damlıyordu.Yoldan geçen bir araba durmuş bizi seyrediyordu,hastaneye yetiştirelim dediğimde kanlı olduğu için almadı ve kaçtı gitti.Kimse arabaya almıyordu.çevreme bakıp yardım eden demekten,ona dönüp seni seviyorum,beni bırakma,dayan demekten başka bir şey yapamıyordum.İki dakikalık bir çırpınıştan sonra kucağımda öldü.Cennet olan Dünya 5 dakikada cehenneme döndü.Tam dokuz yıl oldu onu yitireli.Kendime olan güvenimi yitirdim.Artık kimseyi sevemem,kimsede beni sevemez korkusundan kurtaramıyorum kendimi.Bitkisel hayatta gibiyim.Tek elimde kalan bu net.bu net aracılığıyla sizinle paylaşmak istedim.Yitiren,ya da ben yitirenle paylaşmak isteyen herkese elleri terlese bile ellerimi bırakmamaları şartıyla elimi uzattım.Dost,kardeş,arkadaş ne olursanız olun ama elimi bırakmayın.Size sesleniyorum, elimi bırakmayın lütfen...
RuYa - avatarı
RuYa
Ziyaretçi
8 Temmuz 2007       Mesaj #799
RuYa - avatarı
Ziyaretçi
Altın sarı yapraklarda
Hayatın son kez yansıyan ışığı
Solarken yüzümde
Şiir
Kirlenen bir su gibi çıkıp gidiyor hayatımızdan.
Üzerinde unutulan meyvaları şarabî nar ağacı
Çiçeklerini anımsayan kim kaldı
Altmış yıllık çam, nasıl
Bu denli kıyıda kalabildiğine şaşkın
Orman oynamaz mı yerinden
Portakallar birer güneş olup yükselmez mi
güz bahçesinden ?
Ilık toprakta taze güz çimeni
Soluğuyla nemleniyor yüzüm
Asmada kalmış bir salkım
Son kırlangıcın şırası
Hüzün, güz bahçesinde kızkardeşim
Kameriyedeki ıslak sırada
Çocukluğum tarlalarda
Leylek peşinde
Uzakta, göğün ve denizin griliği içinde alevler
Arıtımevi bacalarında parlayan bayraklar
Ayva dallarıyla karışan fındığın dibinde
Henüz çürümemiş bir tane
Sincabım nerde, ben nerde!
Bu güz bahçesi sonu hayatın
Baharı bir daha görmek
Uzun, uzun bir gecede beklenen leylek ... SENNUR GÜL
cyrmınal - avatarı
cyrmınal
Ziyaretçi
9 Temmuz 2007       Mesaj #800
cyrmınal - avatarı
Ziyaretçi
YİNE GÜN AĞARIYOR BENSE HALA NÖBETTEYİM
BİR AN AKLIMDAN ÇIKMIYOR O GÜZEL GÖZLERİN
SÖYLESENE SEVMEKTEN BAŞKA NEYDİ GÜNAHIM BENİM
GÖZLERİN GÖZLERİME DEĞDİĞİNDE ERİRDİ YÜREĞİM
O GÜZEL GÖZLERİNİN SONUM OLACAĞINI NERDEN BİLİRDİM.
BİLİYORUM KARAM
HATAYDI SENİ SEVMEM,SANA HERŞEYDEN ÇOK DEĞER VERMEM
ENGEL OLAMADIM YÜREĞİME ENGEL OLAMADIM İŞTE
SONU YOKTU BİLİYORDUM AMA YİNE DE SENİ SEVİYORDUM
HER YERDE SENİ ARIYOR GÖZLERİM YOKLUĞUNA ALIŞAMIYORUM
DÖN DESEM DÖNMEYECEĞİNİ BİLİYORUM
İNAN BANA KARAM SENİ ÇOK ÖZLÜYORUM...