Arama

Saç Sağlığı ve Bakımı

Güncelleme: 13 Temmuz 2016 Gösterim: 134.572 Cevap: 29
Moonay - avatarı
Moonay
Ziyaretçi
4 Mart 2006       Mesaj #1
Moonay - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  saç bakımı.jpg
Gösterim: 1539
Boyut:  60.5 KB
Günün modasına göre saçlarını kazıdılar, pudraladılar, peruk taktılar ya da boyadılar. Ancak bugün artık sağlıklı, güzel ve ışıl ışıl saçları elde etmenin dertsiz tasasız yolları da var.

Sponsorlu Bağlantılar
Kuru saçlar
  • Kuru saçların neme ihtiyacı vardır, bu nedenle etkili bir saç kremi her şampuanın kesinlikle olmazsa olmazı.
  • Saçınızın kökleri dışında her yanına boydan boya uygulayın. Yaklaşık üç dakika bekleyin, ardından kayganlığı gidinceye dek durulayın.
  • Saç maskeleri ışıltıyı artırmak için muhteşem bir çözüm, ancak saçta beş dakikadan uzun süre bekletildiği takdirde işe yarar.
  • Kimyasal maddeler ve saç kurutma makinesiyle aşırı derecede kurutma en aza indirilmeli.
  • Öte yandan gölge ve renk, gereğince yapılırsa ışıltıyı ve saçın kalitesini artırabilir. Kullanılan ürünlerdeki peroksit düzeyinin de az olmasına dikkat edilmeli.
  • Boyamadan sonra saç renginin korunması için, daima boyalı saçlar için geliştirilen ürünler kullanılmalı. Bu ürünler alkol içermez ve pH dengesini korur, böylece saçın fazla kurumasının önüne geçilir
İnce ve cansız saçlar
Saç serumları kırılan uçları düzleştirmede son derece işe yarar. Parmaklarınızın arasına bir damla alarak yıpranmış saç uçlarına uygulayın.
  • Hacimsiz saçlar çoğu zaman fazla ürünün, özellikle de saç kremlerinin kullanması sonucu ortaya çıkar. Daha hafif bir ürüne geçin ya da birkaç gün boyunca hiç kullanmayın.
  • Saçlara hacim ve hareket kazandırmak amacıyla, saç diplerine (geri kalan yerlere değil) köpük sıkın. Saç kurutma makinesiyle şöyle bir kurutun.

Yağlı saçlar

Saç derisinde biriken sebum adlı yağ hücrelerinin fazlalığı düzensiz şampuanlama, terleme ya da hormonal dengesizlikten kaynaklanıyor olabilir. Saç derisindeki bezlerden gelen salgılar saç tellerinin üzerini kaplar, toz ve kirler saçta toplanır, böylece saçınız yağlı, cansız ve donuk bir görünüme bürünür. Çaresi: saçınızı her gün arındırıcı bir şampuanla yıkayın. Krem içermeyen şampuanlardan kullanın.


Dalgalı saç

Saç türleri arasında en yaygın olanı budur. Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 60’ı değişen oranlarda dalgalı saça sahiptir. Dalgalı saç genellikle kuru olur, bu nedenle nemlendirici içeren şampuan ve kremlere gerek vardır.

  • Islak saça uygulanan serumlar saç tellerini yumuşatır.
  • Serum ve köpükler saçtaki kıvrımları vurgular.
  • Saçın ıslakken düz taranması, jöle sürülmesi ve kendi kendine kurumaya bırakılması da izlenebilecek başka bir yöntemdir.
Saçla ilgili önemli ipuçları
Saçınızın sağlığını yitirecek kadar kötüleşmesine izin vermeyin. Güneşten kaçının, özellikle de saçınız boyalıysa...

  • Her zaman nazik şampuanlar ya da kremler kullanın. Saç tipinize ya da saçınızın durumuna uygun ürünler seçin.
  • açınızı sert havlularla kurulamak dalgaları kıvırcık hale getirebilir.
  • Saç tipinizden emin değilseniz kuaförünüze ya da uzman tehşhisine başvurun.

Saç kesiminin önemi

İnce telli ve düz saçlar cesaret ister

Saçınızı omuzlarınızdan aşağıya uzatmayın; zekice kesilmiş katlar saçınızı daha kalın göstererek hareket kazandırır. Yüz şeklinize uygun bir perçem de iyi fikirdir.


Kalın ve sert saçlar

En kolay saç tiipi, ama sürekli bakım ve kontrol gerektirir. Fazla kısa kesmeyin, yoksa çim adama benzersiniz.


Dalgalı saçlar

İnceden kalına doğru uzanır, bu yüzden kesim ve uzunluk tamamen yüz şekline bağlıdır. Ne kadar uzatırsanız, dalgaları o kadar azalır.


Kıvırcık saçlar

Bu saçların yapısı büyük çeşitlilik gösterir, ancak önünüzdeki seçenekler sınırlıdır. Doğal haliyle bırakın, iyi bakın ve örme, topuz gibi stil tekniklerini öğrenin ya da düz hale getirin. Bu sonuncusu kimyasal işlem gerektirdiğinden, saçınızı sağlıklı tutmak için sürekli bakım uygulamanız gerekecek. Düzleştirme işlemini profesyonellere bırakmanız en iyisi.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 4 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 13 Temmuz 2016 12:10
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Mart 2006       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

Neden saçlarım geç uzuyor?


Saç köklerimiz saç tellerine hayat veren organlarımızdır. Saç köklerimiz normal koşullarda saç tellerine yeni kısımlar ekliyerek saçları uzatırlar.
Sponsorlu Bağlantılar

Günümüzde saç yapımını hızlandıracak bir çözüm henüz bilinmemektedir.
Bazı ilaçların kullanımı, beslenme bozuklukları stress gibi faktörlere bağlı olarak saç uzamasında yavaşlama olasıdır.

Saç köklerinin beslenmesini bozan durumlarda da saç uzaması yavaşlar. Sigara yine damaraları büzücü etkisi ile kan dolaşımını bozan ve besinlerin, oksijenin hücrelere ulaşımını engelleyen bir faktördür. Dikkat edilecek olursa saç uzamasını olumsuz yönde etkileyen faktörler yaşantımızda sık karşılaştığımız faktörler. Saçlarının hızlı uzamasını isteyen kişileride etkileyen faktörlerdir.

Saç yapımı ile ilgili olarak bazı vitaminlerin önemli olduğu günümüzde biliniyor. Ancak bu vitamin ve mineraller günlük beslenmemiz yolu ile zaten alınan vitaminlerdir. Zaman zaman takviye olarak bu tip vitaminlerden almak eksiklik varsa düzeltir.

Saçların uzamasını hızlandırmak için yapılacak en iyi şey saçların uzamasını azaltan faktörler ile savaşmaktır.
Sağlıklı beslenme, özellikle sebze ve meyvaların ağırlıklı olduğu beslenme tarzları, bol su içmek, düzenli ve yeterli uyku çok önemlidir. Stress yine salgılattığı adrenalin gibi hormonlar yolu ile damarlarda daralmaya yol açar ve saç köklerinde beslenmeyi bozar. Stresi düşürecek önlemlerde saç uzması açısından önemlidir.

Sigara içerdiği nikotin ve karbon mono oksit gazı ile olumsuz etkileri olan bir faktördür. Nikotin damarları daraltırken, karbon mono oksit gazı kanda oksijen taşınmasını bozarak hücre beslenmesini bozarlar.
Yeterli besin ve oksijen alamayan saç köklerinin normal üretimlerini yapması zordur.
Saç derisine uygulanacak sıcak havlular, hafif masajlar bu bölgede dolaşımı arttıtacak ve saç köklerinin normal beslenmesini sağlayacaktır.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 12 Temmuz 2016 09:24
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Mart 2006       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

Yağmur suyu saçlar için bulunmaz değer


İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Klinik Şefi Yardımcısı Uzman Dr. İlgül Zeren Bilgin, yağmurun saf sudan oluştuğu ve içerisinde saçlara zarar verecek herhangi bir maddenin bulunmaması nedeniyle saçlar için bulunmaz değer olduğunu söyledi.

Yağmur suyunun yoğunlaşmış buhardan oluştuğunu ve içerisinde çok az miktarda mineral bulundurduğunu belirten Bilgin, çeşme suyunda klor gibi çeşitli kimyasal maddelerin bulunduğunu ve bu maddelerin saçı tahriş ettiğini kaydetti.

Kış aylarında havanın kirli ve kuru olması nedeniyle saçların ayrı bir bakıma ihtiyaç duyduğuna değinen Bilgin, ''Kirli, dumanlı havada dolaşılmamalı ve saç sürekli yıkanmalı. Kuru hava saç derisini de kurutarak, saçın da kurumasına neden oluyor. Bu, saçın kırılmasına yol açıyor. Saçın kuru kalmasını engellemek lazım. Saçın şapkayla ya da eşarpla örtülmesinin faydası olacaktır. Saçları kuru havadan korumak için bol su almalı, yeşil sebzeler yemeli. Kafeinli içeceklerden uzak durmalı. Nemlendirici, bazen de saç kremi kullanılmalı'' dedi.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 2 Aralık 2016 14:35
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Mart 2006       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

Saç bakımı özen ister


Saç kestirmek sadece kısa olmasını sağlar, bakımla ilgisi yoktur
Uzun ve sağlıklı bir saç için sürekli kesim yaptırmak gerekmiyor. Hepiniz uzun ve sağlıklı bir saça sahip olmak için onu sürekli kestirmeniz gerektiğini duyarsınız. Aslında sürekli saçınızı kestirmek sadece onun daha kısa olmasını sağlar. Sağlıklı olması ile hiçbir ilgisi yoktur.
Saç uzunluğu kafanızın şekli ve genişliği ile orantılıdır ve yeni teknolojilerle bile bunu değiştirmenize olanak yoktur.

SAĞLIKLI YA DA SAĞLIKSIZ SAÇ YOKTUR


Sağlıklı ya da sağlıksız saç yoktur. Saçımız aslında ölüdür. Ölü olmasaydı kesildiğinde canımız yanmazmıydı? Eğer saçlarınızın ucu kırılmamışsa ya da boyama yüzünden hasar görmemişse onu sürekli kestirip sağlıklı ve uzun yapmaya çalışmak yanlış bir şey. Sadece stil değişikliği düşünenler için sık saç kestirilmesi önerilebilir.

SAÇ BAKIMI NASIL OLUR?


Saçınızın sağlıklı olması için yapabilecekleriniz:
*Günlük olarak pahalı olmayan bir Vitamin (One-A-Day) alın.
*Saçınızı fazla taramayın. Sadece gerektiğinde şekil vermek için tarayın.
*Kaliteli bir tarak ya da fırça kullanın. Keskin metal ya da plastik uçlar saçlarınızın uçlarının kırılmasına neden olur.
*Kaliteli saç ürünleri kullanın. Çoğu alışveriş merkezlerinde satılan şampuan ve saç ürünleri aslında birçok kötü kimyasal maddeyi içlerinde bulunduruyor. Mesela 'ammonium laurel sulfate' , ya da silikon içeren ürünler saçınızı kurutarak daha kolay kırılmasına neden olabiliyor. İçlerinde birçok koruyucu madde bulunduğunu iddia eden bu ürünler saçınız için aslında en büyük tehlikeyi oluşturuyor.
*Saçınızı sıkı bantlarla toplamayın. Bırakın rahat kalsın. Bu tür toplama şekilleri de kırılmalara neden oluyor.

Saç bakımı için doğal yöntemler


Sağlıklı olması ile hiçbir ilgisi yoktur. Saç uzunluğu kafanızın şekli ve genişliği ile orantılıdır ve yeni teknolojilerle bile bunu değiştirmenize olanak yoktur. Sağlıklı ya da sağlıksız saç yoktur. Saçımız aslında ölüdür. Ölü olmasaydı kesildiğinde canımız yanmazmıydı? Eğer saçlarınızın ucu kırılmamışsa ya da boyama yüzünden hasar görmemişse onu sürekli kestirip sağlıklı ve uzun yapmaya çalışmak yanlış bir şey. Sadece stil değişikliği düşünenler için sık saç kestirilmesi önerilebilir.

Sıcak yağ tedavisi


Kurumuş ve yıpranmış saçları en iyi canlandırma yöntemi zeytinyağı tedavisidir. Saçlarınıza parlaklık vermek ve beslemek için 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın. Bunu yavaş yavaş tüm saç derinize yedirin. Sıcak suda ıslattığınız bir havluyu sıktıktan sonra bir türban gibi başınıza sarın. Havlu soğurken bu işlemi iki veya üç defa tekrarlayarak, başın yağı iyice emmesini sağlayın. Sonra saçlarınızı yıkayarak, iyice durulayın. Bu bakım türü, özellikle çabuk kırılan saçlar için çok yararlıdır.

Hintyağı tedavisi


Yarım çay fincanı hintyağını ısıttıktan sonra baş derinizi ovarak saçınızın yağı emmesini sağlayın. Yavaş yavaş tarayacağınız saçlarınızı kaynar suya batırırıp sıktığınız havluyla sarın. Bu işlemi yaptıktan sonra yarım saat kadar bekleyip şampuanla yıkayın. Bu tedavi, fazla ince, çabuk kırılan, kuru saçlara iyi gelir.

Zeytinyağı ve bal tedavisi


Yarım çay fincanı yeşil zeytinyağıyla bir çay fincanı süzme balı karıştırın. Bu sıvıyı iyice sallayıp çalkalayın ve bir kaç gün dinlenmeye bırakın. Daha sonra bu karışımı baş derisinize ovarak ve tarayarak yedirin. Ancak bu işlemi yaparken tarağın dişlerinin baş derinize batmamasına özen gösterin. Başınıza bir naylon torba geçirerek, başın sıcaklığını muhafaza etmeyi sağlayın. Karışımı başınızda yarım saat beklettikten sonra, saçlarınızı bol suyla durulayın. Bu işlem, koyu renk saçların ışıltılı bir hal alıp parlamasını sağlar.

Protein tedavisi


Yumurta ile yapılacak protein tedavisi hemen hemen her tür saç için uygundur. İki yumurtayı çırpın ve içine yavaş yavaş bir çorba kaşığı zeytinyağı, bir çorba kaşığı gliserin, bir çorba kaşığı sirke (mümkünse elma sirkesi) ilave edin. Saçınızı bir kez şampuanladıktan sonra saçlarınıza bu karışımı sürüp 15-20 dakika bekleyin. Saçlarınızı iyice duruladıktan sonra saçlarınızın çok kısa sürede canlandığını fark edeceksiniz.

Kakao yağı tedavisi


Koyu renk saçlı kişilerin uygulayabileceği bir başka bakım yöntemi ise aşağıda anlatılan bu karışımdır. İçinde su kaynayan genişçe bir tencerenin içine daha küçük bir kabı oturtun. Yarım çay fincanı ayçiçeği yağını, 1 çorba kaşığı kakao yağını, 1 çorba kaşığı susuz lanolini bu ikinci kabın içinde eritin. Bütün bu yağlar eriyince, kabı kaynar suyun içinden alın ve karışımı iyice çırpın. Bu karışımdan 1 çorba kaşığı kadarını alarak buna 1 çorba kaşığı su katın, iyice karıştırın. Bu sıvıyı ovarak başınıza sürün ve bu durumda 15 dakika ile yarım saat arasında bekleyin. Ardından saçınızı yıkayıp durulayın. Bu tedavi koyu renk saçlara yeni bir canlılık ve parlaklık verir.

Saç Bakımı Hakkında Bilmeniz Gereken Her şey


Şaçlar bir kadın için çok önemlidir. Çünkü bakımlı görünen, ışıl ışıl parlayan saçlar bir kadının güzelliğini ortaya çıkaran en önemli etkendir. Peki ama saç bakımıyla ilgili olarak neler biliyoruz? İşte size özel saç bakımı ile ilgili öneriler ve bilmek istediğiniz herşey...

Önce Doğru Beslenme


Saçlarınızın donuk ve cansız olduğunu düşünüyorsanız,belkide bakım eksikliğinden değil beslenme tarzınızdan kaynaklanıyordur.75 mg.C vitamini, 100 mikrogram Biotin, 15 mg Çinko, 300 mg Folyo asidi günlük ihtiyacınız.Bu miktarda vitamin ve minerali; yeşil yapraklı sebzeler, Soya filizi, süt ürünleri, çeştli tahıllar içeren ekmekler,Kümes hayvanlarından elde edilen besinler ve balık karşılayabilir.Yeşil yapraklı bitlilerle beslenirken ekşi olanlarından da yemelisiniz ekşi tadı olan bitki ve sebzeler cilde ve saça doğal parlaklık katar.tüm bunları yaparken saçınıza bakımın yanısıra hem dengeli beslenmiş olur hemde cilt bakımınızın yarısını karşılamış olursunuz.

İşte Jojoba mucizesi


Saman gibi kuru, kırılmış saçlarınız varsa, çözüm jojoba yağında. Bu doğal madde, Güney Amerika çöllerinde yetişen bodur bitkilerin fındığından elde ediliyor.Uzun, yıpranmış saçlara özel ürünlerin temel maddesi, olarak banyomuza yerleşti bile. Bu öz sayesinde kolayca taranabilen saçlar, güneş gibi parlıyor. Bu bakım önerisine ne dersiniz ? Önce hayal edin.

Strese Karşı Masaj


Elinizdeki imkanlarla uygulayabileceğiniz kolay bir yöntem,( nane, çam fıstığı ve sedir yağı canlandırıcı ve uyarıcı etki yapıyor).Bir kaç damla yağ esansını bir pipet aracılığı ile saç köklerinize damlatıp dairesel hareketlerle masaj yapın, buda ufak bir öneri, deneyin .

Güçsüz Saç Derisine karşı


Mineral zengini çamur banyosu .Özellikle ünlülerin kullandığı yöntemlerden biri.
Bütün saçınıza bu balçıkta masaj yapın, 10-15 dakika bekleyin ve normal bir şampuanla yeniden temizleyin.

Bir gizli öneri daha


Saçlarınızın doğallığı için kullanacağınız şampuan özlerine dikkat edin.Ayrıca damak zevkinden ödün vermeyenlere iyi bir haber: Yeni şampuanların bir çoğu egzotik meyve kokteyleri gibi nefis kokular saçıyor.Yeşil elma özlü, kayısı özlü,kavun özlü ve daha bir çok "Meyve Bakım Şampuanı".

Boyalı Saçlar İçin Extra Bir Tavsiye


Saç renginizi uzun süre muhafaza etmek için ne yapmalı? Çok kolay, çok pratik:
Boyanmamış saçta bile renkli ışıltılar.
Sarışınlara; Papatya
Kumralara; Kestane
Kızıllara; Kına özlü
Esmerlere; Nemlendiricili meyve özlü şampuanlar.
Sıradan kullandığınız şampuanlar gibi 2-3 dakika bekletip şapuan tipine uygun bir ürünle durulayınız( saç kremi vb...)

Saçlarınız Şekle Girmeyi Reddederse


Bir avuç jöleyi tüm saçınıza dağıtıp, geriye doğru taramayı deneyin. Bu ıslak görünüm şimdi çok moda hemde müthiş pratik. Özellikle bitki özlü jeller ve jöleler kullanın ve bayodan ve bu tür işlemlerden önce doğal malzemelerden üretilmiş bir fıça ile saçlarınızı uzun uzun tarayın.
İşte size bir kaç öneriden sonra ışıltısı ile gözkamaştıran saçlar.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 12 Temmuz 2016 09:33
Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
7 Nisan 2006       Mesaj #5
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
Güneşle birlikte saçlarınız da parlasın
Güneşin gittikçe daha etkili hale gelmesiyle içimiz neşeyle dolarken kadınlar da açılmaya başladı ama birçok sorunla birlikte: Selülit, yağlar, varisler, lekeler, tüyler, istenmeyen bir sürü şey... Herkes bir formülün, bir kremin, bir ustanın peşinde.
Bu arada saçlarımız da berelerin, şapkaların altından çıkıyor.
Kış ayları boyunca soğuk havalar, hava kirliliği yüzünden yeterince yıpranan saçları bahar ve yaz aylarıyla birlikte yeni düşmanlar bekliyor:
Havuz ve deniz suları, güneşin zararlı etkileri, yağlanma vb. O yüzden saçınıza bakmaya ne kadar çabuk başlarsanız o kadar iyi. Hem kışın kötü etkilerini silersiniz hem de onları yazın getirdiklerine karşı hazırlayabilirsiniz.
Saçlarınızın bakımı için öncelikle yapmanız gereken şey kuaförünüze danışmak. Ondan saçınızın cinsini, eksiklerini, saçınız için nelere ihtiyacınız olduğunu öğrenebilir, ona göre bakım yaptırabilir ya da ürün satın alabilirsiniz.
Kuru, yıpranmış görünümlü saçlardan daha parlak, canlı ve güçlü saçlara geçebilirsiniz. Özellikle şu sıralar piyasada o kadar yeni saç ürünü var ki inanamazsınız.

Ballı, zeytinli, haşhaş tohumlu ürünler


Yeni ürünlerden bir tanesi The Body Shop'un tüm dünya ile birlikte Türkiye'de satışa sunduğu saç bakımı serisi. Ballı, zeytinli, ısırgan otlu şampuanlar ve kremleri; normal, kuru, yıpranmış, yağlı saçlar için ayrılıyor. Nemlendirici maskelerden içinde haşhaş tohumu yağı bulunanı tüm saçlar; Brezilya fıstığı bulunanı ise kimyasal işlem görmüş saçlar için.

Bir başka yeni ürün, daha doğrusu iki ürün ise BC Bonacure'den. Özellikle ışıltısız, kuru, yıpranmış saçlara tavsiye ediliyor. Saça derinlemesine bakım yaptıkları kuru ve kıvırcık saçlarda da elektriklenmeyi önledikleri söyleniyor.

Şekil vermek deyince...


Şekil vermek özellikle elektriklenen saçlarda sorun oluyor. Çoğu kadın saçlarını açıkken daha çok sevse de bu yüzden toplamak zorunda kalıyor.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 12 Temmuz 2016 09:36
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Aralık 2006       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

Kıvırcık saç dert değil.


Buklelerin havalı ve esnek olabilmesi için saçın;
  • Sağlıklı olması; yani yeterince beslenmiş olması gerekir. Çünkü sebum uzun saçı en uç noktasına kadar besleyemez. Bu nedenle her yıkamadan sonra saç tipine uygun bir bakım ürünüyle saçınıza bakım yapılması gerekir. Saça dipten uca kadar yapılacak bu bakım sayesinde kırıklar da önlenebilecektir.
  • Doğru kesimli olması gerekir. Saç ne kadar kısaysa o kadar fazla kıvrılacaktır. Bu nedenle bukleler için isteğiniz doğrultusunda bir kesim yaptırmanız da gerekir.
Kıvırcık saçların beslenmesi ve yıpratıcı dış etkenlerden korunması gerekir. Saçlar kurumuşsa canlılığını yitirir ve istenmeyen şekilde, düzensiz kıvırcıklar haline dönüşür. Her ihtiyaç için muhteşem ürünler çözüm sağlamaktadır:
  • Nemli ortamlarda saçınız istenmeyen şekilde kıvrılıyor mu? Gündüz kremleri gibi derinlemesine işleyen bir serum kullanın. Bukleleri ağırlaştıran yağlı ürünlerden kaçının.
  • Kıvırcıklarınız düzensiz mi? Ayaklanan buklelerinizi “styling” yani şekillendirme ürünleriyle alt edebilirsiniz.
  • Kıvırcıklarınız hafifliklerini mi yitirmiş? Onlara hafifliklerini tekrar kazandıracak bir güç vermek için nemlendirici bir ürün kullanın ama fazla ağır sabitleyicilerden kaçının.
  • Kıvırcıklarınız havalı değil mi? Defrize edici bir jel yardımıyla saçınızdaki kırıkları iyice düzeltin bigosu bulunmayan fönleri hiçbir zaman kullanmayın. Bu tip fönler kıvırcıkların tüm esnekliğini yok eder.
Ad:  saç.jpg
Gösterim: 942
Boyut:  26.5 KB
Saçınızı duşta ıslatın, bir havluyla kurulayın, hafif bir masajla saç şekillendirme ürününü hemen uygulayın. Saçınız çok kıvırcıksa onları fırçalamayın ve sakın bigosuz bir fön kullanmayın. Saçınıza canlılık ve parlaklık kazandırmak için bir serum da kullanabilirsiniz.
Kıvırcık saçlar kuru oldukları için genellikle cansız ve sönük görünür. Bu nedenle doğru hareket şampuan uygulamasından sonra yapılacak bir bakımdır. Sirkeli suyla durulama yaparak saça canlılığı yeniden kazandırılabilir. Bunların dışında şekillendirme ürünleri de kırıkları düzelterek saça canlılık kazandırır.
Kıvırcıkların sağlığını ve saçın tatlı parlaklığını korumak için permalı saçlara daha özenli bir bakım uygulamak lazımdır. Bu durumda da saçın genel sağlığı için kuruluğa karşı savaşı sürdürmek ve zayıf düşen saçı kuvvetlendirmek şarttır. Bunun için tavsiye edilen şey haftada bir, kuru saça maske uygulamak ve bir saat maskeli durduktan sonra saçı iyice durulamaktır.

DALGALI SAÇ HEM DE ÇABUCAK


Bigudiler, düz saçta harika dalgalar yaratabilir. Ancak, bunun için zaman gereklidir. Bu işlemi hızlandırmak ise elinizde: Saçlarınızı yıkadıktan sonra, sarmadan önce fönle kurutun. Daha sonra bigudiyle sarın ve her tutam saça bir miktar sprey sıkın. Bir bone takarak 10 dakika saçın kurumasını bekleyin. Sonuç olarak saçlarınız hacim kazanacak ve iri dalgalara sahip olacaksınız.

KIRILMAYA KARŞI


Saç, omuz hizasına ulaştığı andan itibaren kırık riskiyle karşı karşıya kalır. Saçta oluşacak kırıkları engellemek için, boyu henüz çene hizasındayken önlem almak gerekir. Uzun saçlara özel bir hazır bakım kürü uygulanabilir. Ya da her üç veya dört yıkama dan sonra, saçın uçlarına masaj yaparak yedirilecek bir kırık önleyici losyon da kullanabilirsiniz. Bu losyonun durulanması da gerekmez.

DOĞRU KURUTMA


Saça, özellikle de katlı kesilmiş saça, hacim ve kurutma kazandırmak için, kuaförler özel bir kurutma tekniği kullanır. Yıkadıktan sonra, yalnızca saçın dip kısımlarına sprey sıkın. Daha sonra, tutamlar halinde elinize aldığınız saçı fönleyin. Saç uçlarını ise, parmaklarınız arasına sarıp kıvırarak fönleyin.

DÜZ SAÇA KALICI ŞEKİL


Uzun saçların dümdüz ve şekilsiz durmaması için, saçı tutamlara ayırın. Her tutama ayrı ayrı krepe yapıp, sprey sıkın. Daha sonra elinizle saça son şeklini verin.

LÜLELER


Düz saçta dağınık lüleler elde etmek için kağıt peçeteden yararlanabilirsiniz: saça biraz köpük veya jöle sürün. İnce tutamlar halinde ayırdığınız saçı, uzun parçalar halinde kestiğiniz kağıt peçetelere sarın. Ancak, saçın sadece alt kısmını, yani yarı uzunluğundan ucuna kadar olan bölümü sarmalısınız. Son olarak da, kağıtların uçlarını düğümleyin. Bu şekilde uyumak bile size rahatsızlık vermeyecektir.

MUTLAKA SAÇ KREMİ KULLANIN


Bahçecik Kuaför'ün kurucusu Metin Bahçecik saç kremi konusundaki yanlış inanışa dikkat çekiyor: 'Kadınlar arasında saç kremi kötü olduğu yönünde bir inanış vardır, kimse bu ürünleri kullanmak istemez.. 'Döküyor, yağlandırıyor' derler, inanılmaz iddialardır bunlar. Krem, saç için harika bir bakımdır, kadınların bunu bilmesi gerekir. Saçınıza yapabileceğiniz en büyük iyilik, krem kullanmaktır.
Kremli şampuanlar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Ben kimyager değilim ama tecrübelerimle gördüm ki, kremli şampuan diye bir şey olamaz. Bunlar silikonik maddeler içerirler. Saça zararlı mıdır? Bunlar saçı çok kuru gösterirler. Kremli şampuan kullanılan saçları bir türlü ıslatamazsınız. İçindeki silikonik maddeyle saç pulları kapatılır, saç böylece akıcı gösterilir. Ama saç naylon gibi olur. Oysa saç kremi başka bir şeydir. Krem saçın içine nüfus ederek saçı besler.

8 Ay Dayanıklı Fön


Kalıcı Saç Düzleştirme işlemi ile artık 8 ay boyunca düz ve daha sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz.
Birçok saç tasarım merkezi tarafından uygulanan kalıcı saç düzleştirme işlemiyle saçlarınız 8 ay boyunca yeni fönlü gibi düz ve parlak gözüyor. Uygulamanın sağlığa zararı olmadığı belirtiyor.

Saç düzleştirme işlemi nasıl yapılıyor?
*Öncelikle Saç analizi yapılarak saçın durumu kontrol edilir.
*Saça Koruyucu sprey sıkılır ve hafifçe taranır.
*Saçta yıpranmış kısımlar varsa ön bakım yapılır.
*Saçın pul tabakasını açabilecek ürün saçın tamamına sürülür ve bekletilir.
*Saç yıkanarak ısıdan korumaya yardımcı bakım spreyi sıkılır.
*Saçın her bir bölümü kağıt inceliğinde ayrılarak düzleştirici maşa ile düzleştirilir. Bu işlem saçın uzunluğuna göre gür olma durumuna göre yaklaşık 1-1,5 saat sürer.
*Düzleştirilen saça 'Sabitleyici süt' sürülerek beklenir.
*Sabitleyici üründen sonra saç durulanır ve son bakım yapılır.
*Bu işlemden sonra fırça kullanmadan fön ile kurutulur.
*3 gün boyunca saç yıkanmamalı, saçında klips ya da toka kulanılmamalıdır.
Yapılan tüm işlemlerden sonra denizden, havuzdan, banyodan çıkıldığında saçlarınız yine dümdüz fön çekilmiş gibi durur. İstenildiği zaman maşa yapılabilir ya da dalgalı olarak da kullanılabilir

Saçlarınız problem olmasın!
Saçlarınızın kırılmasından ve çabuk yağlanmasından şikayetçiyseniz bu öneriler sizin için

Saçlarınız çok karışıyorsa...

Her duştan sonra saçlarınız iç içe geçiyorsa, yapmanız gereken haftada iki kez saç diplerine ve uçlarına zeytinyağı uygulayarak masaj yapmak. Saçlarınızda yağı 30 dakika kadar bekletin ve sonra güzelce yıkayın. Bu işlemi düzenli olarak yaptığınızda, saçlarınızın kolayca açıldığını ve aynı zamanda parladığını fark edeceksiniz.

Saçlarınız kırıldıysa...
1 tatlı kaşığı badem yağını zeytinyağı ile karıştırıp saç uçlarına uygulayın. 20 dakika saçınızda beklettikten sonra saçlarınızı iyice yıkayın. Bu işlemi ayda üç kere düzenli olarak yaparsanız, kırıklarından kurtulabilirsiniz.

Saçlarınız çabuk yağlanıyorsa...
Biberiye bitkisi ve 1 tatlı kaşığı kekiği bir buçuk su bardağı kaynar suda, çay demler gibi demleyin ve bir süre dinlendirdikten sonra süzün. Daha sonra bu karışımı temiz saç diplerine iyice yedirerek sürün. Bu şekilde çabuk yağlanma sorununa elveda diyebilirsiniz.

Saçlarınız çabuk uzamıyorsa...
Saçlarınızın çabuk uzaması için, 2 su bardağı suyun içine yarım çay bardağı elma sirkesi ekleyin. Banyo yaparken bu karışımı saçlarınıza uygulayın. Düzenli olarak kullandığında saçlarınızın daha hızlı uzadığını fark edeceksiniz.

Saçlarınızı yıkarken...


Saç bakımının ilk aşaması saçların yıkanmasıdır. Saçlarımızı yıkarken kullandığımız şampuanlar, saç sağlığımızı büyük ölçüde etkiler. Bu yüzden, şampuan seçerken saçınızın yapısına ve gereksinimlerine uygun olanları tercih edin. Şampuanın seçimi kadar uygulanması da önemlidir. Kuaföre gidip saçınızı yıkadığınızda kafanızın ne kadar rahatladığını ve saçlarınızın ne kadar temiz olduğunu hissedersiniz. Çünkü kuaförler saç yıkama işini nasıl yapacakları konusunda bilgi sahibidirler. Siz de kendi saçınızı böyle yıkayabilir, büyük bir rahatlama hissedebilirsiniz. Işte size şampuanı nasıl uygulayacağınıza dair birkaç öneri:
  • Şampuandan önce, saçınızı mutlaka fırçalayın. Böylece saçınız birikmiş olan tozlardan arınacak ve şampuanın etkisi artacaktır.
  • Şampuanı saçınıza uygulamadan önce avucunuza dökün.
  • Şampuanlama sırasında, tırnaklarınızı değil, parmak uçlarınızı kullanın. Parmak uçlarınızla saç derinize hafif masajlar yaparak kan dolaşımını hızlandırın.
  • Saçınızı, şampuanlıyken, seyrek dişli bir tarakla tarayın.
  • Ilık suyla bolca durulayın.
  • İyice durulandıktan sonra, parlaklık kazandırmak için diplerden uçlara soğuk su tutun.

Saç bakım maskeleri


Maskeler de saç bakımının önemli bir parçasıdır. Saç bakım maskeleri, saç tellerini onarır ve saçların derinlemesine bakımını sağlar. Saç yapınıza uygun olarak seçeceğiniz maskenizi haftada bir kez uygulayın. Boya, perma, güneş gibi saçları yıpratan durumlarda ise haftada 2 veya 3 kez şok bir kür uygulayın. Böylelikle saçlarınız eski canlılığına daha çabuk kavuşur.
Fındık büyüklüğünde bir parça maskeyi temiz saça uygulayın. Maskenin saça daha iyi ve hızlı nüfuz etmesi için saçınızı sıcak bir havlu ile sarın. Maskede önerilen süre kadar bekledikten sonra bol suyla durulayın. Durulamanın sonunda diplerden uçlara soğuk su tutun.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 13 Temmuz 2016 12:23
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Mayıs 2007       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

Parlak, sağlıklı canlı saçlara hangi kadın sahip olmak istemez ki? İşte düz, dalgalı ve bakımlı saçlara sahip olma yöntemleri..


Görüntünüze uygun saç kesimi için kuaförünüze güvenin ve kendinizi ona bırakın... İster inanın ister inanmayın bacak bacak üstüne atıp, karışmadığınızda kesim sonrasında farklı bir görüntüye kavuşabilirsiniz.

Mükemmel kimya!


Saçlarınızın yapısını anlatın: Saçlarınızı boyatmadan, düzleştirmeden veya perma yaptırmadan önce, saçlarınızın yapısıyla ilgili kuaförünüzle konuşun. Bu uygulamaları daha önce yaptırdıysanız ve herhangi bir sorunla karşılaştıysanız anlatın. Böylece kuaförünüz saçınıza uygulayacağı malzemelerle ilgili daha kolay karar verebilecektir.

Yeni renkle canlanın: Saçlarınızı yıkamadan önce güçlendirici ürünler kullanın. Her yıkamamadan sonra saçlarınızın rengi giderek solar... Haftada iki kere saç rengini artıran ve kökleri güçlendiren bir şampuanla masaj yaparak uygulayın ve sabah yıkayın. Saçlarınızı boyatmadan önce daha önceki boya artıklarından kurtulun ve sonrasında yeniden boyatın.

Düzleştirme stratejileri


Fönletin: Kıvırcıkları kontrol edin. Saçlarınızı düzleştirirken, saçlarınızın tamamen kuruduğundan emin olun. Saçlarınızın nemli kalması düz şeklin çabuk bozulmasına neden olur.

Ütüleyin

: Saçları hızlı bir şekilde düzleştirmenin diğer bir yolu da ütülemektir. Nasıl yapabilirsiniz? Saçlarınızı parmaklarınızla düzleştirerek fönleyin. Saçlarınız kuruyunca düz bir fırça ile tarayın, varsa parlatıcı veya sprey uygulayın. En sonunda 3-4 cm'lik kısımlar halinde düz bir zeminde ütü uygulayın. Bu yöntemnle saçlarınız 2-3 gün düz kalacaktır.

Parlak saçlar


Parlak saçlar az şampuan: Daha çok parlaklık için daha az şampuan... Saçlarınız yağlanmadıkça her gün yıkamayın. Saçları hergün şampaunla yıkamak saçları koruyan, besleyen ve parlak gösteren doğal yağını yok eder. Eğer saçlarınız kuru, yıpranmış ve boyalıysa saçlarınızı 2 gün yıkamayın. Eğer saçlarınız normalse bir veya iki gün yıkamayabilirsiniz. Saçlarınız şeklini kaybediyorsa sadece su ile durulayabilirsiniz.

En iyi fön: 1600 watt'lık bir fön makinesi, hızlı ve güçlü kurutma sağlayarak, kalıcı ve etkili fön sağlar. Aşırı sıcak havanın saçlarınıza zarar vermediğini mutlaka kontrol edin. Standart fön makinelerinden daha uzun süre kalıcılık sağlar. Yandaki saçlarınızı şekillendirmeniz zor oluyorsa ıslak veya kuru saçlar için olan saç şekillendiricilerden kullanabilirsiniz.

Dalgalı saçlar


Saçlarınıza dalga verirken yakmayın: Saçlarınızı saç maşasıyla kıvırcık hale getirirken kızartmayın. İnce saçları kıvırcık hale getirirken kuru olmasına dikkat edin. Sonrasında uygulayacağınız sprey bvozulmasını önleyecektir. Cansız saçları 3 - 5 cm genişliğinde ayırarak şekillendirmeye çalışın. Eğer saçlarınızı kurutma makinesine sokacaksanız 30 dakikadan fazla beklemeyin.

Kısa sürede dalga şekline kavuşma: Kuru ve temiz saçınızı 3-5 cm genişliğinde ayırın. Daha sonra iki , üç veya daha fazla parmağınıza dolayın. Ancak unutmayın, daha büyük dalgalar çabuk bozulur. Bir tokayla tutturun ve fön makinesiyle 10 dakika kurutun. Tokaları çıkartın ve şekillendirin.

Dalgalı bırakın: Her zaman dalgalı saçlar kullanılmayabilir. Yeni model bigudilerle saçlarınıza dalga kazandırabilirsiniz. Kumaş bigudileri seçerseniz saçlarınızı diplerine kadar sarabilirsiniz.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 13 Temmuz 2016 10:30
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
7 Mayıs 2007       Mesaj #8
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi

SAĞLIKLI SAÇLAR İÇİN


Saçlarınızın sağlıklı görünmesini istiyorsanız; 2 ayda bir kestirin, ılık su ile yıkayın ve kremi sadece uçlarına sürün.

Saç bakımında dikkat etmeniz gereken diğer hususlar şöyle

:
Jöle sürünce saçlar dökülür mü? Jöle saçta 2-3 gün kalırsa havasız bıraktığı için saç dökülür. En azından ertesi gün saç yıkanmalıdır.

Mevsim dönümlerinde saçlara özel bir bakım uygulanmalı mı?


Bu konuda her zaman bir bakım yapmak lazım. Belli markaların şampuan, krem ve serumları her zaman değil ama mevsim dönümlerinde kullanılmalı.

2 ayda bir saçları kestirmek gerekir mi?


Saçlar ucundan alınınca daha sağlıklı olduğu için çabuk ve dengeli uzar. 2 ayda bir saç kesimi normaldir. Böylece şekli de bozulmamış olur.

Saçın her gün yıkanması zararlı mıdır


Saç kendi yağında kalmalıdır. Ama mesela günde 3 şampuan yapıyorsanız zararlıdır. Her gün yıkansa bile 1 şampuan yeterlidir.


Saç için özel bir krem kullanılmalı mıdır?


Her zaman saçın ucuna uygulanmalıdır. Çünkü krem saçın dibini yumuşattığı için saçı döker.

Saç nasıl suyla yıkanmalıdır?


Saçları ılık suyla yıkamak daha iyidir. Ilık su saçı parlak yapar. Yıkama sonrasında 1 kez soğuk su tutulmalıdır. Çünkü hem beyin rahatlar hem de saçlar canlanır.

Esmer bayanlara ne renk saç önerilir?


Aslında en güzel sarışınlar, esmerlerden çıkar. Esmerler sarışın olacaksa önce uçlardan başlanılır. Yani dip çok koyu, uçlar sarı olmalı. Dekolteye düşen sarı saçın esmer tene yakışıp yakışmadığına bakılır.

Ad:  sç ve şampuan.jpg
Gösterim: 968
Boyut:  36.1 KB
Saç sağlığı için en önemli olan diyetin içeriğidir. Protein açısından yetersiz diyetler, saç köklerini dinlenme dönemine sokarak, proteinden tasarruf etme yoluna gider. Bu ağır diyetleri takiben 2-3 ay içinde yaygın saç dökülmesi görülebilir.

Sıkı toplanmış saçlar, at kuyrukları, topuzlar ve örgüler saçların köklerini zayıflatmaktadır. Özellikle alnın yan kısmındaki saç dökülmelerinden, sıkı ve gergin toplamalar sorumludur" diye konuştu.

Saçlarla ilgili Doğru Bilinen Yanlışlar


Yanlış: Saçları uçlarından sık sık kestirmek daha hızlı uzamasını sağlar.
Doğru: Saçlar kestirseniz de kestirmeseniz de yaklaşık olarak 1,5 cm uzar. Saçlar yazın belki daha çok uzayabilir ama bunun makasla değil hormonlarla ilgisi vardır. Saçlarınızı uçlarından aldırmak sadece daha iyi bir görünüm sağlar.

Yanlış: Stres saçlarınızı dökebilir!
Doğru: Saçlarınız hemen hemen her zaman günde 50 ila 120 tel arasında dökülür. Boşanma, işinizi kaybetme, sağlıkta bozulma gibi büyük stres faktörleri belki birkaç tel daha saç kaybetmenize neen olabilir. Dökülmeye neden olan diğer etkenler ise hamilelik veya antibiyotiklerdir. Dökülen saçların yerine yenirleri birkaç hafta sonra kesinlikle yeniden çıkacaktır.

Yanlış: Şampuanı değiştirmek saçlarınızı daha sağlıklı yapar!
Doğru: Bu tez gerçekçi gelse de uzmanlar sadece buna güler. Hiçbir ürün saç telleri arasındaki farklılıkları gideremez.
Favori şampuanınız saçlarınızda her zaman aynı etkiyi gösterir. Eğer yağlı saçlarınız varsa veya çabuk kirlenen saçlarınız varsa, iki haftada bir bunu gideren şampuanlar kullanabilirsiniz.

Yanlış: Eğer beyaz bir saçı kopartırsanız o bölgede daha çok beyaz saç oluşur.
Doğru: Bu doğru değildir ancak beyaz saçı kopartmak da kötü bir alışkanlıktır. Saç köklerine zarar verebilir, enfeksiyona neden olabilir veya iz bırakabilir.

Yanlış: Saçlarına fön çekmezsen veya sarmazsan daha sağlıklı olur.
Doğru: Bigudiler 5 dakika içinde saçlarınızı şekillendirir ve hareketlendirir. Şimdilerde saçı koruyan şekillendirme yöntemleri oldukça yaygın.

Yanlış: Gerçekten temiz saçlara sahip olmak için; Saçlarını iyice köpürtmen, durulaman ve tekrar etmen gerekir.
Doğru: Bir kez yıkamak saçınızın yeterince temiz olmasını sağlar.

Yanlış: Saçlarınızı soğuk suyla köpürterek yıkamak saç tellerinize parlaklık verir.
Doğru: Bu sizi uyandırabilir ama saçlarınızın daha parlak görünmesine faydası olmaz.

Yanlış: Saç boyatmak büyük zararlara neden olabilir.
Doğru: Evde veya güzellik salonlarında kullanılan bugünün ürünleri, saçları zayıflatmaz. Önemli olan saçlarınızı iyi boyayabilecek veya perma yapabilecek profesyonel biri tarafından uygulanmasıdır.

Yanlış: Bazı cilt bakım ürünleriyle saçlarınızı dipten uca iyileştirebilirsiniz..
Doğru: Çatlaklar için olan ürünler sadece çatlak için kullanılır. Balmumu veya silikon içeren bu ürünlerin faydası yoktur. Saçlarınızın sadece daha kolay şekil almasını sağlar ve yumuşatır.

Yanlış: Her gün saçlarınızı en az 100 kere fırçalamalısınız.
Doğru: Saçlarınızı sadece şekillendirmek için fırçalayın. Fazla fırçalamak saç tellerinizin zayıflamasına neden olabilir

Saçlar Koruma Altında


Saçlarımız her daim özel ilgi bekliyor. Uzatmak için kırılmalarını engellemek, kolay taranmalarını sağlamak gerek. Hiç "aman uğraşamam kestiriverir kısa kullanırım" demeyin. Kısa saçta da buklelere hakim olmak ummadığınız kadar zor olabilir. Peki ya duştan ilk çıktığınızda parıl parıl parlarken evden dışarı adımınızı attığınız anda solgun görünmeye başlayan ve canlılığını yitiren saçlarla nasıl baş etmeli? Her derdin çözümü ayrı. Şimdi sıkıntınıza çözüm olacak ürünlerle, canlı, parlak ve sağlıklı saçlarımızı savurarak yaza merhaba diyoruz.

Saçınızı özene bezene yapıyorsunuz ama dışarıda en küçük bir rüzgarda saatlerce uğraştığınız bukleler ya havalanıyor ya da birbirlerine karışıyorlar. Şimdi dalgalı ya da kıvırcık saçlı olmak hiç olmadığı kadar keyifli. Çünkü John Frieda inatçı buklelere özel düzleştirici ve rahatlatıcı bakım kremi saçlarda sert ve yapışkan bir his bırakmadan buklelere şekil veriyor. Kremin fiyatı 24 ytl.

Saçlarımızı uzatıp, rapunzel gibi dolaşmak istiyoruz ama kırıklar yüzünden ya sürekli saç kestirmek ya da uzun ama kırıklarla dolu bir saça razı olmak zorunda kalıyoruz. Artık değil. Saç konusunda uzman marka Schwarzkopf düzenli kullanımda saç kırılmasında %100, uçlardaki çatallaşmada %95'e kadar azalma sağlıyor. Schwarzkopf Gliss Kur saç maskesini güzellik marketlerinden 12 ytl'ye satın alabilirsiniz.

"Bu sene karamel modaymış", "ay yok sarıya geri döneyim" derken saçlarımız boya ile yıpranıyor ve parıltıdan eser kalmıyor. Yıpranmış saç tellerini yeniden yapılandırmak ise Carita'ya düşüyor. Carita Le Cheveux adlı mineralli saç maskesi ile saçlara parlaklık ve canlılık veriyor. Maskenin fiyatı ise 40 ytl.

Yaz aylarında saçlara özel bakım



Yaz aylarında saçlarınızın en büyük düşmanı; güneş ışınları ile deniz ve havuz suyudur.
Bütün bu zararlı etkenler saçlarınızın kurumasına, renklerinin açılmasına ve uçlarının kırılmasına neden oluyor. Bu nedenle saç uzmanları deniz ve havuza girerken bone kullanımını öneriyor. Böylelikle saçlarınız deniz suyunun tuzundan ya da havuzun klorundan etkilenmiyor, saç renginiz açılmıyor.
Yaz mevsiminde özellikle boyalı saçlara sahipseniz bone kullanımını ihmal etmemelisiniz. Zira boyalı saçlar, havuz suyuyla temas ettiklerinde ortaya hiç de iç açıcı görüntüler çıkmıyor. Güneş ışınlarının zararlı etkilerinden koruyan UV filtreli, koruyucu özellikli şampuanlar ve bakım ürünleri de saçların doğal yapısını korumada etkili oluyor.

Şampuan ya da saç bakım ürünü alırken nelere dikkat etmelisiniz?

- Öncelikle saçınızı tanıyın. Kuru, yağlı, ince veya kalın telli saçlara mı sahipsiniz bilin.
- Saçınıza uygun şampuan, saç bakım ürünleri kullanın.
- Haftada bir kez saçınızı canlandıracak evde yapabileceğiniz saç bakım maskelerini uygulayın. Kendiniz uygulayamıyorsanız kuaförünüzden öneri alın.
- Argan ve Shea yağı gibi doğal özlü bakım ürünleri tercih edebilirsiniz.
- Şampuan seçerken mutlaka varsa testırlarını yoksa küçük boyunu deneyin. Saç derinizi kaşındıran, saçlarınızı elektriklendiren şampuanı kullanmayın.
- Saçlarınızı şampuanınızı sulandırarak ve köpürterek sadece 2 dakika yıkayın. İsterseniz sonrasında krem, saç bakım ürünü uygulayın.
-Saçlarınızı iki günde bir yıkayın. Sık yıkamak saçınızın doğal dengesini bozabilir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 13 Temmuz 2016 12:28
arrjin - avatarı
arrjin
Ziyaretçi
5 Ağustos 2007       Mesaj #9
arrjin - avatarı
Ziyaretçi
Saçlarınız kırılıyor mu, hiç parlamıyor mu, şekle mi girmiyor, yoksa kepeklendi mi? İşte belli başlı 13 saç problemine 13 pratik çözüm önerisi. Saçlarım çok uzun, hiç şekle girmiyor Uzun saçlara şekil vermek zordur. Biraz daha hacimli ve dalgalı görünmesini istiyorsanız saçlarınızı yıkayıp nemini aldıktan sonra bolca köpük sürün. Ardından kalın bigudilerle saçınızı sarın. Yarım saat beklettikten sonra bigudileri açın ve parmaklarınızla şekil verin. Saçımı yıkayacak vaktim yok Dert etmeyin. Talk pudranızı saç diplerine serpiştirin. Bu, çok eski bir taktik. Bir tane de yeni taktiğimiz var. Yüz temizleme toniğini bir parça pamuğa dökün ve saç diplerinizi bununla temizleyin. Ardından saçınıza birkaç damla parfüm sürün. Bir öneri daha: Saçlarınızı iyice fırçalayın. Ardından diplerine az miktarda saç köpüğü sürün ve kalın bigudilerle sarın. 15 dakika sonra saçlarınızı açın ve istediğiniz şekli verin.

Saçımı birden kepek bastı


Muhtemelen şu sıralar yoğun stres altındasınız. Saç derisi aynen cildinizin diğer bölgeleri gibi strese karşı tepki verir. Cildinizi yormayacak bir kepek şampuanı sorunu çözebilir.


Saçlarımı uzatmak istiyorum


İşini çok iyi bilen bir kuaförle geçiş dönemini kolay atlatabilirsiniz. Çeşitli ışık oyunlarıyla gölgelerle geçiş dönemini iyi bir saç modeliyle
geçiştirebilirsiniz.

Permamın zamanı doldu


Saçı permalı olan kadınlar genelde kremli şampuanlar kullanır. Permanızın süresi dolmaya başladığında bunlardan uzak durun. Çünkü kremli şampuanlar saçı ağırlaştırır, bukleleri çeker. Saçlarınızı normal bir şampuan ile yıkadıktan
sonra bukleleri koruyan kremlerden sürün.

Saçlarım çok cansız ve dökülüyor


Saçların cansız olmasının en büyük nedeni yetersiz kan dolaşımı. Bu, aynı zamanda saçların dökülmesine de yol açıyor. Kan dolaşımını artırmak için günde iki kere saç derinize parmaklarınızla masaj yapın. Faydasını göreceksiniz. Taramak da farklı bir masaj yöntemi.


Saçlarım çok mat, parlamıyor


Saçlarınız birkaç ayda bir, ekstra bakım yapmalısınız. Çeşitli kozmetik firmalarının yoğun bakım maskelerini kullanabilirsiniz. Saç tipinize en uygun olanını kuaförünüze danışın. Ancak yoğun bakımı yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar var. Mesela asla bakımı saçlarınızı yıkadıktan sonra yapmayın. Çünkü fazla bakım kremi saçları daha da matlaştırıyor.

Saçımın boyası hemen akıyor


Kına, boya, ya da geçici boya, mutlaka her yıkamada biraz kan kaybediyor. Bunu engellemek için son durulama suyuna bir miktar sirke karıştırın. Ekşi, boyanın akmasını engelliyor.

Saçım çok uzun, tararken zorlanıyorum


İnce telli ve uzun saçlar yıkadıktan sonra birbirlerine dolanırlar. Tararken de kişiye cehennem azabı çektirirler. Bunu önlemek için kayısı özlü şampuanlar ve saç kremleri kullanın. Kayısı özünün içindeki yağ, saçların içiçe geçmesini önler.

Saçlarım çok elektrikleniyor


Saçların elektriklenmesi çeşitli nedenlere bağlı. Ancak en önemli neden, yanlış yıkama ve tarama. Saçınızı çitileyerek yıkıyorsanız, elektriklenmesi ve kabarması normal. Aynı zamanda metal saç fırçaları ve kuru fırçalama saçı
elektriklendiriyor. Kullandığınız saç fırçası kıldan ya da ahşaptan olmalı. Bunu önlemek için saçınızı yumuşak bir şekilde yıkayın. Tarama aşamasında ise fırçaya bir miktar saç kremi sürün. Krem, saçın elektriklenip kabarmasını önler.

Saçım hiç fön tutmuyor


Gerçekten de bazı saçlarda uzun fönlerden sonra bile model hemen kayboluyor. Çok ince telli ya da çok kalın telli olanlarda böyle bir sorun olabilir. Eğer saç teliniz çok inceyse hacim katan şampuanlardan kullanın. Ayrıca yıkamada saç kremini ya hiç kullanmayın ya da çok ekonomik kullanın. Kalın telli saçlar da şekle girmekte zorlanırlar. Şampuandan sonra durulama gerektirmeyen saç kremleriyle bakım uygulayın. Fön çektirmeden önce saçınızı bir miktar köpükleyin.


Büroda saçıma kötü kokular siniyor


Sürekli kapalı mekanlarda çalışanlar böyle bir sorunla karşı karşıya kalıyorlar. Odada sigara içildiğinde saçlara bu kokunun sinmemesi olanaksız. Ancak bu kokuyu yoketmek mümkün. Saçınızı biraz ıslatın, ardından güçlü bir şekilde tarayın. Başınızı öne doğru eğin ve enseden tarayın. Saçınızı iyice havalandırdıktan sonra bir miktar parfüm sıkın.

Saçlarım kırıldı


Mutlaka bir-iki santim kestirmelisiniz. Bunun dışında özel saç bakım kremleri
kırık uçları tamir eder. Saçlarınızın kırılmasını önlemek için çok sıcak kurutmamalı. Ve havluyla nemini alırken dikkatli olmalısınız. Ayrıca saç tokaları da saçları kırıyor.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 13 Temmuz 2016 10:34
dj_oznur_0106 - avatarı
dj_oznur_0106
Ziyaretçi
23 Mart 2008       Mesaj #10
dj_oznur_0106 - avatarı
Ziyaretçi
Hepiniz uzun ve sağlıklı bir saça sahip olmak için onu sürekli kestirmeniz gerektiğini duyarsınız. Aslında sürekli saçınızı kestirmek sadece onun daha kısa olmasını sağlar.

Sağlıklı olması ile hiçbir ilgisi yoktur. Saç uzunluğu kafanızın şekli ve genişliği ile orantılıdır ve yeni teknolojilerle bile bunu değiştirmenize olanak yoktur. Sağlıklı ya da sağlıksız saç yoktur. Saçımız aslında ölüdür. Ölü olmasaydı kesildiğinde canımız yanmazmıydı? Eğer saçlarınızın ucu kırılmamışsa ya da boyama yüzünden hasar görmemişse onu sürekli kestirip sağlıklı ve uzun yapmaya çalışmak yanlış bir şey. Sadece stil değişikliği düşünenler için sık saç kestirilmesi önerilebilir.

Saçınızın sağlıklı olması için yapabilecekleriniz:


- Günlük olarak pahalı olmayan bir Vitamin (One-A-Day) alın.
- Saçınızı fazla taramayın. Sadece gerektiğinde şekil vermek için tarayın.
- Kaliteli bir tarak ya da fırça kullanın. Keskin metal ya da plastik uçlar saçlarınızın uçlarının kırılmasına neden olur.
- Kaliteli saç ürünleri kullanın. Çoğu alışveriş merkezlerinde satılan şampuan ve saç ürünleri aslında birçok kötü kimyasal maddeyi içlerinde bulunduruyor. Mesela 'ammonium laurel sulfate' , ya da silikon içeren ürünler saçınızı kurutarak daha kolay kırılmasına neden olabiliyor. İçlerinde birçok koruyucu madde bulunduğunu iddia eden bu ürünler saçınız için aslında en büyük tehlikeyi oluşturuyor.
- Saçınızı sıkı bantlarla toplamayın. Bırakın rahat kalsın. Bu tür toplama şekilleri de kırılmalara neden oluyor.

Sıcak yağ tedavisi


Kurumuş ve yıpranmış saçları en iyi canlandırma yöntemi zeytinyağı tedavisidir. Saçlarınıza parlaklık vermek ve beslemek için 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın. Bunu yavaş yavaş tüm saç derinize yedirin. Sıcak suda ıslattığınız bir havluyu sıktıktan sonra bir türban gibi başınıza sarın. Havlu soğurken bu işlemi iki veya üç defa tekrarlayarak, başın yağı iyice emmesini sağlayın. Sonra saçlarınızı yıkayarak, iyice durulayın. Bu bakım türü, özellikle çabuk kırılan saçlar için çok yararlıdır.

Hintyağı tedavisi


Yarım çay fincanı hintyağını ısıttıktan sonra baş derinizi ovarak saçınızın yağı emmesini sağlayın. Yavaş yavaş tarayacağınız saçlarınızı kaynar suya batırırıp sıktığınız havluyla sarın. Bu işlemi yaptıktan sonra yarım saat kadar bekleyip şampuanla yıkayın. Bu tedavi, fazla ince, çabuk kırılan, kuru saçlara iyi gelir.

Zeytinyağı ve bal tedavisi


Yarım çay fincanı yeşil zeytinyağıyla bir çay fincanı süzme balı karıştırın. Bu sıvıyı iyice sallayıp çalkalayın ve bir kaç gün dinlenmeye bırakın. Daha sonra bu karışımı baş derisinize ovarak ve tarayarak yedirin. Ancak bu işlemi yaparken tarağın dişlerinin baş derinize batmamasına özen gösterin. Başınıza bir naylon torba geçirerek, başın sıcaklığını muhafaza etmeyi sağlayın. Karışımı başınızda yarım saat beklettikten sonra, saçlarınızı bol suyla durulayın. Bu işlem, koyu renk saçların ışıltılı bir hal alıp parlamasını sağlar.


Protein tedavisi


Yumurta ile yapılacak protein tedavisi hemen hemen her tür saç için uygundur. İki yumurtayı çırpın ve içine yavaş yavaş bir çorba kaşığı zeytinyağı, bir çorba kaşığı gliserin, bir çorba kaşığı sirke (mümkünse elma sirkesi) ilave edin. Saçınızı bir kez şampuanladıktan sonra saçlarınıza bu karışımı sürüp 15-20 dakika bekleyin. Saçlarınızı iyice duruladıktan sonra saçlarınızın çok kısa sürede canlandığını fark edeceksiniz.

Kakao yağı tedavisi


Koyu renk saçlı kişilerin uygulayabileceği bir başka bakım yöntemi ise aşağıda anlatılan bu karışımdır. İçinde su kaynayan genişçe bir tencerenin içine daha küçük bir kabı oturtun. Yarım çay fincanı ayçiçeği yağını, 1 çorba kaşığı kakao yağını, 1 çorba kaşığı susuz lanolini bu ikinci kabın içinde eritin. Bütün bu yağlar eriyince, kabı kaynar suyun içinden alın ve karışımı iyice çırpın. Bu karışımdan 1 çorba kaşığı kadarını alarak buna 1 çorba kaşığı su katın, iyice karıştırın. Bu sıvıyı ovarak başınıza sürün ve bu durumda 15 dakika ile yarım saat arasında bekleyin. Ardından saçınızı yıkayıp durulayın. Bu tedavi koyu renk saçlara yeni bir canlılık ve parlaklık verir.
Son düzenleyen perlina; 13 Temmuz 2016 10:36

Benzer Konular

6 Ekim 2014 / GÜLGECELER Moda
1 Temmuz 2016 / ahmetseydi Sağlıklı Yaşam
24 Temmuz 2014 / AriThmetiCs Taslak Konular
22 Ağustos 2013 / Misafir Sağlıklı Yaşam
9 Temmuz 2016 / neslihanyare Sağlıklı Yaşam