Arama

Saç Sağlığı ve Bakımı - Sayfa 2

Güncelleme: 13 Temmuz 2016 Gösterim: 134.594 Cevap: 29
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
5 Mayıs 2008       Mesaj #11
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
İçeriği: Buhar distilasyonu yöntemiyle elde edilen çam terebentin esansı
Faydaları: Saçı besler, dökülmesini ve kepek oluşumunu engeller. Saç diplerini kuvvetlendirir.
Sponsorlu Bağlantılar
Kullanım Alanları: Saç için kullanılır.
Kullanım Önerileri: Saçlar için susam, fındık, ceviz ve badem yağıyla birlikte saça friksiyon yapılarak kullanılır. 200 ml. şampuan şişesine 25 damla konularak şampuanla birlikte kullanılabilir.
Uyarılar: Baz yağlar olmaksızın tek başına kesinlikle kullanılmamalıdır. Gözle temas ettirilmemelidir.
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
20 Haziran 2008       Mesaj #12
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi

Güzel saçlar için 44 ipucu


1. Çok kuru saçlar
Sponsorlu Bağlantılar
Şampuanı sadece ellerinizle, ıslak saçın diplerine dağıtın ve hafifçe yedirin. Durularken incelerek saçın içinden akacak olan şampuan, saçları temizlemek için yeterlidir. Böylece saçlarınızın biraz daha kurumasını önlemiş olursunuz.

2. Normal saçlar
Şampuanı dairesel hareketlerle saça yedirin, hemen ardından iyice durulayın. Eğer başınızda şampuan artığı kalırsa, saçlarınız matlaşır ve kurur. Kural şu: Şampuanlamak için harcadığınız sürenin üç misli süreyi durulamak için kullanın. Saçlarınızın durulandıktan sonra gıcırdar gibi olması gerekiyor.

3. İkisi bir arada
Bu ürünler hem yıkar hem de bakım yapar. Pratiktir ama her gün kullanılmaya uygun değillerdir. Çünkü bu ürünlerin çoğunda silikon yağı vardır. Önce saçları yumuşak yaparlar. Fakat uzun vadede saç tellerinin yüzeyinde birikerek, saçı ağırlaştırabilirler. Haftada sadece 1 kez kullanın.

4. Ilık su ile durulayın
Kaşmir kazağınızı sıcak suyla tıkayamazsınız. Saçlarımız da aynı derecede hassas olduklarından, çok sıcak suyu sevmezler. Ilık su, saçların zarar görmemesi için ide3aldir. Hatta başarabilenler, saçlarını soğuk su ile yıkamalıdır. Soğuk su , saçlara mükemmel bir parlaklık verir.

5. En iyi fön stratejisi
Saçları yıkadıktan sonra dikkatle ayırın. Isıtılmış bir havluyla önden kurutun. Fön makinesini en düşük ayara getirip, saçları çok fazla karıştırmadan tam kuruyana kadar fönleyin: sonra fönü daha yüksek ısıya getirip, yuvarlak bir fırçayla şekillendirme işine girişin. Fön makinesini saçınızdan en az 15 santim uzak tutun.

6. Nazik olun
Islak saçlar, hafifçe şişmişlerdir. Dolayısıyla çabuk kırılabilirler. Taramak için ayrık dişli, mümkünse kauçuk veya ahşaptan, el yapımı bir tarak kullanın (Cinsi üstünde yazar. ) Ucuz plastik tarakları tercih etmeyin.

7. Çok mu streslisiniz?
Saçlarınızı yıkarken başınıza masaj yaparsanız, mutluluk hormonlarınızı aktive edersiniz. Parmak uçları ile daireler çizerek, şakaklardan saç diplerine doğru masaj yapın. Oradan tekrar kulaklara doğru inin. Sonra ensenize doğru devam edin. Bunları yaparken derin derin nefes alıp verin.

8. Ön yargıları unutun
Yağlı saçların her gün yıkandıkları zaman daha çabuk yağlandıklarıyla ilgili masalları unutun. Eğer kendinizi daha bakımlı hissedecekseniz, her gün duş alabilirsiniz. Önemli olan, yumuşak bir şampuan kullanmanız. Şampuanı saçınızda bekletmeyin ve hemen yıkayın.
İnce mi yoksa asi mi? Kürleri en etkin nasıl kullanacaksınız?

9. Saç kremi
Kremi özellikle saçın aşağı sarkan kısımlarına ve uçlarına sürün. Saç diplerindeki ilk 3 santime gelmemesini sağlayın. Diplerde çıkan yeni saçların ek bir bakınma ihtiyacı yoktur.

10. Çok ince saçlar
İnce telli saçlar, yağlı ürünleri kaldıramazlar. En iyisi, nemli (veya kuru) saçlara nemlendirici sprey sıkmaktır. Sprey, statik elektrik oluşmasını ve saç tellerinin 'uçuşmasını? engeller.

11. Tatilde bakım
Tatildeyken saçlarınız şekle girmiyorsa, bu durum bulunduğunuz yerdeki suyun içerdiği mineral oranından kaynaklanıyor olabilir. Çözüm için saçlarınızı yıkadıktan sonra içme suyu ile durulayın.

12. Koruma ve tamir:
Omega-6 yap asitleri gibi lipit ve seramit içeren ürünler, saçların kırılmasını önler. Çünkü bu maddeler, saç lifleri içindeki çatlakları doldururlar ve fönden gelen sıcağa karşı korurlar.
Saç kürleri yumuşacık yapar. Ama hangisini kullanmalı?

13. İnce telli saçlara kür uygulamak
Yoğun kür, ince telli saçları aşırı derecede yorabilir. Fakat yine de ara sıra böyle ekstra bir bakım uygulayabilirsiniz. Çözümü: Kürü saça, yıkamadan önce yedirin ve 10 dakika beklettikten sonra bildiğiniz şekilde saçlarınızı şampuanlayın.

14. Saç maskeleri
Maskeler, özellikle sıcak ortamlarda saça daha iyi nüfuz ederler. En ideali, kür maskesini, havluyla nemini aldığınız saçınıza, ince demetler halinde sürerek yedirin. Sonra saçınızı sıcak fönle ısıtın ve başınızı alüminyum bir folyoyla sarın, üstüne de ısıtılmış bir havlu dolayın. En az yarım saat etki etmesini bekleyin. Çok etkili bir başka yöntem de, buharlı ortamda saç maskesi uygulamaktır (yine aynı şekilde havlu altında)

15. Sarı, kızıl ya da kahve
Boyanın ömrünü özel bakım ürünleriyle uzatabilirsiniz. Yıkama sırasında, bakım kürlerinde ya da şekillendirici ürünlerde bulunan maddeler sayesinde saçlardaki renk pigmentleri tazelenir.

16. Çabuk kür uygulamak için
Saçınız uzunsa ve kürler çok vakit alıyorsa, artık dert değil! İnci proteini içeren çabuk kürleri uyguladığınızda saçınızı yıkamanıza gerek yok. Saçlarınızı ipek gibi parlak yapıyor.

17. Doğuştan güçlü ve kalın telli saçlar
Bu tip saçlar şekil aldıklarında adeta rüya gibidir. Fakat şekil almak istemezler ve asidirler. Doğru stratejiyle onları hükmünüz altına alabilirsiniz: a) Her gün yıkamayın, hatada 1-2 kez yıkamak yeterli.B) Her yıkamadan sonra saç kremini sürün ve her dört yıkamada bir maske uygulayın.
Doğru yöntemleri bilenler kötü saç günü yaşamazlar

18. Vaks nasıl kullanılır?
Genellikle fönle şekil verilen katlı kesim, sürülen vaks yüzünden gene sarkmaya başlar. İste bu yağ krizine karşı bir yöntem var: Önce saçınıza sprey sıkın, biraz kurumasını bekleyin, sonra uçlara vaks sürün. Mükemmel olacak.

19. Çok fazla jöle kaçırdıysanız
Eğer saçlarınızı çok fazla jölelediyseniz ve taradıysanız, saçlarınız yağlı gözükebilir. Bunu önlemek için ürünü kabında (ya da tüpünde) önce fönle kısa bir süre ısıtın. Ürün daha iyi dağılacağından dolayı otomatik olarak dozu fazla kaçırmanızı da önlemiş olursunuz.

20. Saç spreyi ve parlatıcı
Havalandırıcı etki yaratmak için spreyi yukarıdan aşağıya doğru sıkmayın. Yoksa saçlarınızın üstünde ağırlık oluşur ve saçlarınız düzleşir. Onun yerine, saçları bukle bukle elinizle biraz yukarı kaldırın ve spreyi alttan yukarı olarak püskürtün. Uzun saçlarda: Başı geriye atın ve sprey bulutu aşağı doğru düşerken, saçlarınızı hafifçe silkeleyin.
Hacim vermek için ideal yardımcılar fön, fırça ve köpüktür

21. Zamanlama sorununuz varsa:
Örneğin, sabah sabah 06:30?da uçağınız kalkacaksa, saçlarınıza akşamdan uygulayacağınız doğru bir şekillendirme ile zaman kazanabilirsiniz.saçlarınızı yıkayın ve yuvarlak fırçayla kabartarak fön çekin. Biraz saç spreyi sıkın. Yatmadan önce yarım saat bekleyin. Ertesi sabah hafifçe tarayın.

22. Saçınızı yıkamadan yattınız
Eğer sabah da saçınızı yıkayacak vaktiniz yoksa ve saçınızın yıkanması gerekiyorsa, saçlarınızın diplerine transparan pudra sürün ve iyice fırçalayın. Ayrıca buklelerinizi de nemlendirici sprey veya köpükle canlandırırsanız, saçlarınız tertemiz görünür.

23. Güçsüz kalmış kuru saçlar
İçinde alkol barındıran ve bu yüzden saçı iyice kurutan jöle köpük gibi ürünlerden vazgeçerdeniz; bunların yerine yumuşak ürünleri kullanırsanız saçlarınız çabucak eski haline kavuşur.

24. Sabah hiç vaktiniz yoksa
Bir gün önceden sürdüğünüz saç jölesini ıslak ellerinizle yeniden aktif hale getirebilirsiniz. Ama saçlarınızı uzama yönünün aksine doğru parmaklarınızla taramalısınız.

25. Uzun saçlara ellerinizle köpük sürmeyin
Eğer saçlarınıza ellerinizle köpük sürerseniz, eşit dağılım olmayabilir. Bunu yerine bunu yerine geniş bir tarağa saç köpüğünü sıkın ve saçlarınızı diplerden ortaya kadar güzelce tarayın. Böylece köpüğü saçınıza eşit dağıtmış olursunuz.

28. saç diplerinizin daha dik olmasını istiyorsanız
Uzun saçlarınızı üst kısımlarda kısmet krapeyle kabartıp, sprey sıkabilirsiniz. Böylece saçlarınız kabarık durur. Kısa saçları, üstten birkaç bukle ile ayırıp yandan klips tokalarla tutturun, yumuşak bir şekillendirici sürün ve fönleyin. Son olarak saçlarınıza sprey sıkın ve parmaklarınızla şekil verin
Uzun, omuz hizası ya da kısa modellerin hangisi bana uyar?

27. Hayal ettiğiniz model
Kuaföre giderken hayalinizdeki saç modelini bir dergiden keserek yanınızda götürün. Resme bakan uzman, ne istediğinizi daha iyi anlayacaktır. Ama şunu da unutmayın: Herkesin saç cinsi aynı değildir. Üstelik o fotoğraflar çekilmeden önce saçlar epeyce kuaför elinden geçmiş olur. Yeni alternatiflere açık olun. Saç uzmanları, neyin mümkün olup neyin olamayacağını bilirler.

28. Yuvarlak yüz
Yuvarlak yüzlü kişilerin, çene ya da kulakmemesi hizasındaki kabarık saçlardan uzak durması gerekir. Onun yerine başın üst kısımlarında kabaran ve aşağıya doğru ince perçemli dökülen kat kat modeller daha uygundur. Saçların uzunluğu omuzlara kadar olabilir.

29. Sık ve güçlü saçlarınız varsa
Pek çok kesime cesaret edebilirsiniz. Saçınızın rengi ne olursa olsun, orta uzunluktaki köşeli küt modeller ile düz kısa saçlara çok yakışır. Ama keskin hatlı bu saçları sık sık kuaföre düzelttirmeniz ve parlaklıklarını korumak için her gün bakım yapmanız gerekir.

30. Yeni bir kısa model mi denemek istiyorsunuz?
Yeni bir kesimde,alıştığınız tarzdan farklı şekillendirmek durumundasınız. Eğer çok erkeksi görünmek istemiyor, seksi olmak istiyorsanız, göz ve dudaklarınızı daha çok çıkarın. Ayrıca dikkat çekici küpeler, her zaman kadınsı bir hava yaratır.
Yumuşak dökümlü perçemler her yüz tipine gider

31. Saç, boy ve ölçüler
Birbirleriyle orantılı olmalıdırlar. Örneğin boyu 1.60m?nin altındaki kadınlara uzun saç yakışmaz. Uzun boylu iri kadınlarda kısa saçlar başın küçük, bedenin iri görünmesine neden olur.

32. İnce hafif perçemler
Özellikle ince saçlarda çok idealdir. İnce perçemler en fazla çene hizasına kadar ve kakülle birlikte kullanılırsa. Daha hacimli durular. Becerikli kuaförler araya birkaç kısa bukle yerleştirerek, saçın alttan destek alıp kabarmasını sağlar.

33. Kısaltmak ya da uzatmak?
Kesin karar veremeyenlerin, zamanla saçları uzadığında bile, şekli bozulmayacak bir modele ihtiyaçları vardır. En ideali, ince perçemlerle ensede daha uzun, yanlarda daha kısa dökülen kat kat bir modeldir. Bu model çene hizasında da güzel durur. Kısa kesimler ince saçlar için idealdir.

34. Elbise ve bluz dekolteleri saçınızla uyumlu olmalıdır
Çeneye kadar gelen saçlarda yuvarlak ve çok açık olmayan dekolteler idealdir. Kıvırcık saçları V şeklinde derin dekolte veya ince askılı bluzlarla daha kadınsı hale getirebilirsiniz. Kısa saçlarla hemen her şeyi giyebilirsiniz. İster derin dekolte olsun, ister balıkçı yaka kazak?

35. Kakül ve alında perçem
Uzun yüzleri dengeler. Çene hizasında biten küt kesimler de çeneye ekstra denge sağlar.
Kıvır kıvır saçlar şimdi çok moda

36. Sıcaktan korunun
Maşa ve fön sık kullanıldıkları zaman saçlara zarar verebilirler. Termo şekillendirici ürünler, ısıya dayanıklıdırlar ve aletlerin üstünde kalıntı bırakmazlar.

37. Düz saçlı kadınlar
Düz saçlı kadınlar yalancı ya da gerçek perma yaptırmayı severler. Ama suni kıvırcıkların şekillendirmesinin daha uzun sürdüğünü de hesaba katmak gerek. Kıvırcıklarınızın mükemmel görünmesini istiyorsanız, açık havada kurumaya bırakmak pek çözüm olmaz. Bunun yerine, saçlarınıza uygun bir şekillendiriciyle, parmaklarınızı kullanarak saçınızı biçimlendirin.

38. Periyodik soruna özel çözüm
Doğal kıvırcık saçlar, reglden birkaç gün önce düzleşir. Nedeni de büyük ihtimalle hormonlardır. Ama kıvırcık saçlar için özel spreyler sayesinde saçlarınıza eski havalarını geri kazandırabilirsiniz.
Kabarık saçlara kat kat kesimle hava kazandırabilirsiniz

39. Dipleri düzleşmiş kıvırcık saçları canlandırmak için
İnce bukleler alın, bunları maşaya diplerden beş parmak uzak kalacak şekilde, içe doğru sarın (uçları dışarıda bırakın). Kısa süre böyle tutun, dikkatle maşayı ayırın ve soğumasını bekleyin. Son olarak da tarayın.

40. Daha hacimli saçlar mı istiyorsunuz?
O zman saçlarınızı normal uzaman yönlerinin tersine doğru sarın. Daha sağlam kıvırcıklar elde edersiniz. Daha kabarık ve güzel dökülürler. Ayrıca o kadar da çabuk düzleşmezler.

41. Eğer doğaz kıvırcıklarınıza egemen olamıyorsanız
Saçlarınızı evcilleştirme işlemine yıkadıktan hemen sonra başlayın. Nemli saçlarınızı sıkı bir kuyruk yapın, sprey sıokın ve kurumaya bırakın. Sonra ayrık dişli bir tarakla tarayın ve isterseniz parlatıcı sürün.

42. 20?li yılların dalgalı saçlarına sahip olmak
önce saçlarınızı spreyle biraz ıslatın ve alnınıza uzun bir klips takın. Altındaki saçları da klipsle tutturun. Parçaları fönle kuruttuktan sonra klipsleri çıkarın, yumuşak bir şekilde tarayın.

43. Sarı saçlara parlaklık gerek
Çünkü perma sarı saçı renksiz ve solgun yapabilir. Rengi tazelemek için soğuk küllü renk boyalar kullanmayın, kıvırcıklarınızı sağlıksız ve mat gösterirler. En ideali altın sarısı veya bakır gibi parlak sıcak renklerdir.

44. Saç kesimi her şeydir
Güçlü doğal dalgalarda çok kısa ve küt kesimler doğru olmaz. Üstelik saçlara belirgin olmayan katlar verilmelidir. Öyle ki, saç aşağıya incelerek dökülsün ama optik olarak eşit uzunlukta gibi görünsün.
Son düzenleyen perlina; 13 Temmuz 2016 10:49
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
27 Temmuz 2008       Mesaj #13
karayel - avatarı
Ziyaretçi

100 milyon YTL’lik "saçınız dökülmesin"yarışı kızıştı



Kısa sürede 100 milyon YTL’lik hacme ulaşan pazarın, bir anda Türkiye’nin en hızlı büyüyen sektörleri arasına girmesi, Türkler’i saç dökülme sorunundan kurtarmak için yerli, yabancı bir çok firmanın adeta seferber olmasını sağladı. Çok sayıda marka, serum, tablet ve şampuanlarla sadece eczane, parfümeri ve kuaförlerde değil, market raflarında da yer almaya başladı. Peş peşe piyasaya sürülen bu ürünlerden bazıları, ambalajlarının görünümünden üzerindeki yazı karakterlerine kadar birbirlerine benziyor. Ancak, bu ürünler arasındaki fiyat farklılıkları, kafaların karışmasına da yol açıyor.

Kadınlara da yöneldi

Erkeklere yönelik ürünlerde elde edilen başarı, son dönemlerde firmaların rotayı kadınlara çevirmesini sağladı. Bunda da, erkeklere oranla daha az saç dökülme sorunu yaşayan kadınların, bu sorunu daha fazla dikkate almaları ve çözüme ulaşmak için çaba göstermeleri etkili oluyor. Yapılan araştırmalara göre, saç dökülme sorunu yaşayan kadınların yüzde 52’si, çözüme ulaşmak için bu ürünlere başvurmakta tereddüt etmiyor.
Kadınlardaki bu kullanıma yönelik potansiyel, firmaları da harekete geçiriyor. Bu da, son aylarda kadınlara özel şampuan, tablet ve serumların peş peşe piyasaya sunulmasının en önemli göstergesini oluşturuyor. Saç dökülme probleminin erkeklere özgü bir sorun olduğu düşüncesini yıkmaya çalışan firmalar, saçı dökülen erkeklerden sonra kadınlara da ürün tanıtımlarında yer vermeye başladı. Son olarak Bioxcin markasıyla faaliyet gösteren B’IOTA Laboratuvarları, piyasaya sunduğu yeni ürünü Bioblas’la kadınları hedef alırken, sektörde Vichy, Activ, Ducray, Rogaine, Crescina, Foltene, Shen Min gibi firmaların da kadınlara özel ürünlerle rekabet etmeye çalışıyor.

En çok şampuan

Minodixil, Saw Palmetto ve Finansteritte adlı ilaçların yan etki olarak saç çıkarttığının anlaşılmasıyla birlikte gelişen pazarda, tüketici talebi bitkisel çözüm sağlayan ürünlerde yoğunlaşıyor. Bu nedenle sektörde en fazla şampuan ve serum satışı gerçekleştiriliyor. Tablet kullanımı ise daha düşük seviyelerde kalıyor. Buna göre, sektörde yılda 550 bin adet serum, 1.5 milyon adet saç dökülmesini önleyen te şampuan ve yaklaşık 150 bin adette tablet satışı gerçekleşiyor. Dökülmelere karşı etkili şampuanların fiyatı 30 YTL’ye kadar ulaşırken, serumların 112 YTL’yi, gıda takviyeli tabletlerin fiyatı da 100 YTL’yi buluyor. Saç dökülme sorunu yaşayanların yüzde 35’i aralarında kuaförlerinde bulunduğu doktor ve eczacıların tavsiyesiyle ürünleri kullanmaya başlıyor. Geri kalan yüzde 65’i ise kullanıcı tavsiyesi ve tanıtımlardan etkilenerek ürün satın alma yolunu seçiyor.

Saç dökülmelerinin yüzde 95’i genetik

Erkek
ve kadınlarda görülen saç dökülmesinin yüzde 95’i genetik yapıya bağlanıyor. Dökülmelerin yüzde 5’i ise hastalık, aşırı stres, yetersiz beslenme, kalitesiz saç bakım ürünleri ve ilaç kullanımı gibi nedenlerle meydana geliyor. Türk erkeklerinin sorunları arasında ilk sırada yer alan saç dökülmesi, 20-40 yaş arasındaki erkekleri etkiliyor. Erkeklerin yüzde 30’u 25 yaşında, yüzde 40’ı 40 yaşında saç dökülmesi sorunlarıyla karşı karşıya kalıyor. Kadınların ise yüzde 43’ü saç dökülmesi sorunu yaşıyor. Saç dökülme sorunu yaşayan erkeklerin yüzde 45’i, kadınların da yüzde 52’si çözüm sunan ürünlere yöneliyor. Avrupa’da saç dökülmesine karşı etkili ürünleri en çok kadınlar kullanıyor. Türk kadınları da bu ürünlere olan ilgisini günden güne artırıyor. Saç dökülmesi, hayat kalitesi üzerinde negatif bir etki yaratıyor.
Son düzenleyen perlina; 13 Temmuz 2016 10:55
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
17 Eylül 2008       Mesaj #14
nünü - avatarı
Ziyaretçi

Tatil Sonrası Saç Bakımı


Yazın içimiz kıpır kıpır oldu, koştuk kendimizi engin denizlere oradan da sıcak kumlara atıp saatlerce güneşlendik. Tatilimizin tadını, son kırıntısına kadar çıkarırken hangimiz denizden ve güneşten zarar gören saçlarımızı düşündü ki? Tatil sonrasında saçların da tıpkı cilt gibi özel bir bakıma ihtiyacı olduğunu inkar edipte boşuna üzülmeyin! Hele birde kurumuş, sıcaktan uçları tiftik tiftik olmuş cansız saçlarınıza bakıyorsanız, bu yazımız içinizi rahatlatacak bir ürüne ev sahipliği yapıyor!

Kerastase markasının ürettiği bu güneş sonrası şampuanı kremsi yumuşak jel dokusu ile saçları nemlendirip, güneşin kurutucu etkilerinden arındırıyor. Yumuşaklık, hafiflik ve parlaklık sağladığı saçlarınızın üzerinden güneşin etkilerini silmekle kalmayıp, saçlarınıza ipeksi bir yumuşaklık kazandırarak düzenli kullanımda eski hallerine dönmelerini sağlıyor. Fiyatı 39 YTL olan bu saç banyosunu tüm Kerastase satan kuaförlerden edinebilirsiniz.

B ve E vitaminleri sayesinde saç hücrelerinin zarar görmesini de önleyen kür ve maskelerin aynı zamanda saçlara parlaklığını da geri kazandığını söyleyen uzmanların 1 numaralı tercihi olan Kerastase Soleil onarıcı süt ise güneş etkilerine maruz kalmış saçlar için doğru tercih. Yağsız dokusu ile saçları söndürmeden saç yapısında eriyerek anında saçları onaran bakım ürününün fiyatı 55 YTL.
Son düzenleyen perlina; 13 Temmuz 2016 10:57
HeliX - avatarı
HeliX
Ziyaretçi
17 Eylül 2008       Mesaj #15
HeliX - avatarı
Ziyaretçi

Saçlarınızın pırıl pırıl olması için sirkeli su ile yıkayın


  • Saçlarınızın beyazlamasını geciktirmek ve güçlendirmek için; Bir avuç sarmaşık yapraklarını1 litre suda 10 dakika kaynatın. Saçlarınızı şampuanla yıkadıktan sonra bu su ile durulayın.
  • Eğer saçlarınıza röfleli bir görüntü kazandırmak istiyorsanız Sarmaşık yapraklarını kaynattığınız suya 1 demet maydanoz atarak kaynatın ve saçınızı bu su ile durulayın.
  • Kepeklerinizden kurtulmak istiyorsanız haşlanmış kereviz suyuyla saçınızı yıkayın.
  • Güçlü ve parlak saçlar için saçınızı zeytinyağı ile tarayın ve diplere işlemesi için başınıza bir havlu sarıp bir iki saat bekleyin. Daha sonra Saçınızı uygun bir şampuanla yıkayın.
  • Saç diplerinizdeki kaşıntıyı ve kuruluğu önlemek için saçınızı elma sirkesi ile yıkayıp 10 dakika bekleyin ve durulayın. hem kaşıntıdan kurtulacaksınız hem de saç diplerinizdeki kuruluktan kurtulduğunuzu göreceksiniz.
  • Saçlarınızın kolay taranması ve elektriklenmemesi için spreyli bir şişenin içine az miktarda saç kremi koyup biraz su ile sulandırın ve saçlarınıza sıkın. Saçlarınızın çok kolay tarandığını ve elektriklenmediğini göreceksiniz.
  • Kepeksiz ve pırıl pırıl saçlar için bir kaşık balı yarım çay bardağı suyun içinde erittikten sonra saç diplerinize parmaklarınızla bu su ile masaj yapın ve saçlarınızı durulayın.
  • Her gün yatmadan önce saçlarınızı yumuşak bir fırça ile fırçalayarak basit şekilde saç bakımı yapabilirsiniz. Hem gün boyu saçlarınıza toplanan tozları temizlemiş, hem de saçlarınızı canlandırmış olursununuz
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 13 Temmuz 2016 11:01
HeliX - avatarı
HeliX
Ziyaretçi
29 Eylül 2008       Mesaj #16
HeliX - avatarı
Ziyaretçi

SAÇ DÖKÜLMELERİNE KARŞI AHMET MARANKİDEN CEVİZ KABUĞU KÜRÜ


Cevizin hem dahili, hem harici kullanımından dolayı, vücudumuza şok şifalı bir besin olduğunu, heryerde okuyoruz ve duyuyoruz. Peki ,cevizin hem kabukları, hem içi, hatta ve hatta aradaki perdelerinin bile, ayrı ayrı şifa kaynağı olduğunu biliyor musunuz ? Bunu kim mi söyledi. Tabiki, Dr. Ahmet Maranki. Bu yazımızda ,ceviz kabuğunun saç dökülmelerine karşı etkisinden bahsedeceğiz.
* 20-25 adet cevizin sert dış kabuğunu, 1 litre suda 15 dakika kaynatın. Sabah ve akşam bu su ile saçlarınızı yıkayın. Saç dökülmelerinin azaldığını ve kaybolduğunuz göreceksiniz. Aynı zamanda bu kür doğal boya yerinde geçer. 3 ay boyunca bu kürü uygularsanız saçlarınız doğal rengini bulacak ve yumuşacık olacaktır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 13 Temmuz 2016 11:02
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
23 Şubat 2009       Mesaj #17
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi

SAÇ DÖKÜLMESİ VE DEMİR


Daha geçen yıla kadar saç dökülme sebepleri olarak genetik faktörler, hormonlar, dış etkenler ve çinko gibi bazı minerallerin eksikliğini sayarken bu sıralamanın içerisine demirin eksikliği de girdi.

KANSIZLIK OLMADAN DA DEMİR EKSİKLİĞİ OLUR


2006 yılında Amerikan Dermatoloji Akademisi Dergisi'nde yayınlanan geniş bir araştırma demir eksikliği olanlarda saç dökülmesinin arttığını; demir depoları doldurulursa dökülen saçların geri çıktığını yada en azından dökülmenin durduğunu işaret ediyordu. Aynı çalışma doktorların kansızlık yok diye demir eksikliğini değerlendirirken başka belirtileri çok dikkate almadıklarını fakat saç dökülmesinin anemi olmadan da görülebildiğini vurgulamaktaydı.. Buna göre biz doktorlar, saç dökülmesinin sebeplerini araştırırken basit bir kan sayımı yapıp eğer kansızlık yoksa, sessiz bir demir eksikliği olabileceğini göz ardı edip saç dökülmesi için bu önemli nedenin varlığını araştırmayı ihmal etmekteyiz.

KONTROLSÜZ DEMİR ALMAYIN


Fakat sakın ola ki bu yazıyı okuyan her saç problemli kendi başına demir almaya kalkışmasın. Çünkü kontrolsüz aşırı demir alımına bağlı demir zehirlenmeleri ve çok ciddi sonuçlar olabileceğini herkesin aklında bulundurması lazım.


ÖNEMLİ OLAN FERRİTİN


Kandaki demirin miktarını değerlendirmenin en etkili yolu Ferritin düzeyini ölçmektir. Ferritin, demiri depolama işinde önemli rol oynayan bir proteindir. Kandaki normal seviyesi kadınlarda 10-120 ng/ml erkeklerde ise 30-250 ng/ml olarak kabul edilir. Bu geniş aralık nedeni ile 10-15 ng/ml Ferritin'e normal denilir; fakat bu yanlış bir karardır. Saç dökülmesinin önüne geçebilmek için bu düzeyin en az 50-,70 ng/ml arasında olması gerekir.

Yukarda adı geçen çalışmayı yapan araştırmacılar özellikle saç dökülmesi yaşayan kadınlardaki ferritin seviyelerinin diğerlerine göre düşük bulunduğunu; demir eksikliğinin bu kişilerde, genetik olarak var olan saç dökülme riskinin daha kolaylıkla ortaya çıkmasına sebep olduğunu öne sürmektedir.

SAÇ DÖKÜLMESİ VARSA DEMİR BAKILMALI


Eğer sağlıklı bir kadında saç dökülmesi varsa demir eksikliği de mutlaka araştırılmalıdır. Bilindiği gibi kadınlarda yoğun seyreden adet kanamaları nedeniyle sıklıkla demir eksikliği ve anemi görülebilmektedir. Fakat bu tür sebebi olamayacak bir erkekte yada menopoz sonrası bir kadında demir eksikliği tespit edilmişse hangi hastalığın buna sebep olduğu mutlaka araştırılmalıdır. Saç dökülmesi araştırılırken tespit edilen demir eksikliğinin 55-60 yaşında bir erkekte altta yatan nedeni, bağırsak kanseri nedeni ile gizli kan kayıpları olabilir.

Dışardan alınacak demir hapları kelliğin ilacı değildir ama gerekli görülen hallerde bu derdin çözümünde önemli katkılar sağlayabilir. Her ne kadar bu haplar, besin destek raflarında reçetesiz olarak satılabiliyorlarsa da bir doktorun tavsiyesi olmadan demir hapı kullanılmamalıdır. Demir açısından zengin mercimek, fasulye, kabuklu deniz ürünleri, ıspanak, kuru üzüm, kuru erik ve kırmızı yağsız et sağlıklı demir kaynakları olarak tüketilmelidir.

Son düzenleyen perlina; 13 Temmuz 2016 11:08
pesimist - avatarı
pesimist
Ziyaretçi
9 Mayıs 2011       Mesaj #18
pesimist - avatarı
Ziyaretçi
Kuru saçların bakımı

Saçların bakımında en çok zorluk çıkaran saç tipi, kuru saç tipidir. Kuru saçlara sahip kadınların saçları, her zaman mat, zor şekil alan, fön tutmayan, uçları kırık saç tipidir. Kuru saçlı kadınların en büyük şikâyeti, özellikle düz saçlara sahip kadınların sürekli dile getirdiği yakınma, saçlarının asla düz fön tutmadığı, sürekli tülerdiği, sert ve bakımsız göründüğüdür.
  • Kuru saçlara sahipseniz, her banyo sonrasında saç diplerinize mutlaka banyo sonrası kullanılan ve durulama gerektirmeyen yağ içeren saç bakım kremlerinden sürün. Saçlarınızı mümkün olduğu kadar fön makinesinden uzak tutun.
  • Saç diplerinizdeki kan dolaşımını hızlandırmak için, saçınızı tamamını kremleyin ve başını öne eğip 50 defa fırçalayarak tarayın.
  • Haftada 3 defa aralara birer gün koyarak, zeytin yağ ile saç diplerinize masaj yapın ve yarım saat bekleyip yıkayın.
  • Saç uçlarınızdaki kırıkları düzenli kestirin.
  • Şampuanınızı mutlaka kremli şampuanlardan seçin. Sis, egzoz, sigara dumanı gibi çevre kirliliklerine maruz kalan saçlarınızı mutlaka yıkayın ve bu tür zararlı maddelerin saçınızda uzun süre kalmasını engelleyin.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 13 Temmuz 2016 11:10
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
20 Kasım 2011       Mesaj #19
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Günlük saç bakımında dikkat edilmesi gerekenler kişiden kişiye farklılık gösterir. Ancak bilinmesi gerekir ki en temel bakım saçı yıkamakla başlar. Saç derisi, yüz derisinden farklı değildir. Gün içinde yüzümüzde biriken ter, toz, yağ ve kiri arındırmak için yüzümüzü yıkamak gerekir. Aynı mantık saç derisi için de geçerlidir. Yüz derisinden farklı olarak saç derisi, saça bitişik, aktif çalışan yağ bezleri ile örülü olduğundan yüz derisine göre çok daha fazla yağlanmaktadır. Saçlı derinin temizliği saçın sağlıklı olması için hayati önem taşır. Bu nedenle saç derisinin özellikle erkeklerde ve sık yağlanan ciltlerde- ideal olarak günlük yıkanması gerekir. Ancak saç derisi daha az yağlanan ve ya saçı kuru olan kişilerde yıkama sıklığı hafta da en az 2-3 olmak kaydıyla azaltılabilir.

Saçı yıkamaktan kaçınmanın bir diğer nedeni ise şampuanın ve suyun saçı kuruttuğuna inanılmasıdır. Şampuanlar saç derisini temizlemek için üretilmektedir. Saçın sık yıkanması durumunda saçta yıpratıcı etki olmaması için saçın dış kısmı için mutlaka saç kremi kullanılmalıdır. Saçın nem almasının en doğal yolu, saçın suyla buluşmasıdır. Bu nedenle saçı yıkamak zararlı değildir. Saçın kurumaması için, saça nem hapseden saç kremini her yıkamadan sonra kullanmak çok faydalıdır.

►Burada dikkat edilmesi gereken kişinin saç derisinin – kuru-normal-yağlı- durumuna göre şampuan seçebilmesidir. Bu aşamada tarayan kuaförün uzmanlığından faydalanmak gerekir. Bazıları sık şampuanlamanın saça zararlı olduğunu düşünerek her yıkamada şampuan kullanmaktan kaçınmaktadır. Saça biriken kiri şampuan kullanmadan temizlemek mümkün değildir. Bu çamaşırı deterjan kullanmadan yıkamaya benzer.

►Bunun yanı sıra yine saçın ihtiyacına göre haftada bir iki kere nem ve protein içeren özel bakım kürleri kullanılabilir.

►Sanılanın aksine şampuan veya saç kremi saç dökülmesine sebep olmaz. Saç derinin altında büyür, moleküler yapısı itibariyle şampuan ve saç kreminin deri altına inmesi mümkün olmamaktadır.

►Şampuan saç derisine parmak uçlarıyla 2-3 dk masaj yapmak suretiyle uygulanır, saç kremi ise sadece saçın uçlarına uygulanır.

►Saçın günlük bakımında yine pek çok kişi daha doğal olduğunu düşündüğü sabun kullanmaktadır. Sabunun asidik derecesi cilt yapısına uyumlu olmadığı için ciltte şampuandan daha fazla atık bırakma riski vardır.

►Saçı şekillendirmek için kullanılan jöle, köpük, sprey gibi şekillendiricilerin gün sonundan saçtan yıkanarak arındırılması gerekir. Bu tür ürünler yapıştırıcı etkiye sahip oldukları için, bir süre sonunda saçın dibine çökmekte ve uzun vadede saçın tıkanmasına sebep olabilmektedirler.

►Saçın sağlıklı olabilmesi için, kaliteli şampuanlar kullanmak gerekir. Market tipi şampuanlar saçı daha yumuşak ve kabarık yaptığı, güzel koktuğu ve daha çok köpürdüğü için tercih sebebidir. Ancak bilinenin aksine saçın çok yumuşak olması iyi bir şey değildir. Saç biraz daha tok ve hafif sert olması ideal olandır.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 13 Temmuz 2016 11:12
🌘 🚀
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
11 Ocak 2012       Mesaj #20
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye

Güçlü ve Sağlıklı Saçlar İçin



Saçlar bir kadın için çok önemlidir. Çünkü bakımlı görünen ışıl ışıl parlayan saçlar bir kadının güzelliğini ortaya çıkaran en önemli etkendir. Peki ama saç bakımıyla ilgili olarak neler biliyoruz? İşte size saç bakımı ile ilgili öneriler.

Önce Doğru Beslenme


Saçlarınızın donuk ve cansız olduğunu düşünüyorsanız belki de bakım eksikliğinden değil beslenme tarzınızdan kaynaklanıyordur. Saç sağlığı için gereken vitamin ve mineral, yeşil yapraklı sebzelerde, soya filizinde, süt ürünlerinde, çeşitli tahıllar içeren ekmeklerden, kümes hayvanlarından elde edilen besinler ve balıklardan karşılanabilir.Yeşil yapraklı bitkilerle beslenirken ekşi olanlarından da yemelisiniz. Ekşi tadı olan bitki ve sebzeler cilde ve saça doğal parlaklık katar. Tüm bunları yaparken saçınıza bakımın yanı sıra hem dengeli beslenmiş olur hem de cilt güzelliğinizi sağlamış olursunuz.

İşte Jojoba Mucizesi


Saman gibi kuru kırılmış saçlarınız varsa çözüm jojoba yağında. Bu doğal madde Güney Amerika çöllerinde yetişen bodur bitkilerin fındığından elde ediliyor. Uzun yıpranmış saçlara özel ürünlerin temel maddesi olarak banyomuza yerleşti bile. Bu öz sayesinde kolayca taranabilen saçlar güneş gibi parlıyor.


Strese Karşı Saç Diplerinize Masaj Yapın


Elinizdeki imkânlarla uygulayabileceğiniz kolay bir yöntem (nane çam fıstığı ve sedir yağı canlandırıcı ve uyarıcı etki yapıyor). Birkaç damla yağ esansını bir pipet aracılığı ile saç köklerinize damlatıp dairesel hareketlerle masaj yapın.

Güçsüz Saç Derisine Karşı Çamur Banyosu


Mineral zengini çamur banyosu özellikle ünlülerin kullandığı yöntemlerden biri. Bütün saçınıza bu balçıkta masaj yapın. 10-15 dakika bekleyin ve normal bir şampuanla yeniden yıkayın.

Boyalı Saçlar İçin Bir Öneri


Saç renginizi uzun süre muhafaza etmek için şu özleri içeren şampuanları kullanın:
Sarışınlar: Papatya
Kumrallar: Kestane
Kızıllar: Kına özlü
Esmerlere: Nemlendiricili meyve özlü şampuanlar kullanmalı.

Saçlarınız Şekle Girmeyi Reddediyorsa


Avucunuza aldığınız jöleyi, tüm saçınıza dağıtıp saçlarınızı geriye doğru taramayı deneyin. Bu ıslak görünüm hem çok moda hem de pratik. Özellikle bitki özlü jeller ve jöleler kullanın. Bu tür işlemlerden önce doğal malzemelerden üretilmiş bir fırça ile saçlarınızı tarayın.

Kaynak
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 13 Temmuz 2016 11:13
Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

6 Ekim 2014 / GÜLGECELER Moda
1 Temmuz 2016 / ahmetseydi Sağlıklı Yaşam
24 Temmuz 2014 / AriThmetiCs Taslak Konular
22 Ağustos 2013 / Misafir Sağlıklı Yaşam
9 Temmuz 2016 / neslihanyare Sağlıklı Yaşam