Arama

Biz Bize / Sanal Günlük - Sayfa 26

Güncelleme: 5 Haziran 2016 Gösterim: 225.045 Cevap: 1.418
ramsstein - avatarı
ramsstein
Ziyaretçi
30 Temmuz 2006       Mesaj #251
ramsstein - avatarı
Ziyaretçi
sınırsız zamanlarda dalgalar
vazgecmek istermis gibi dalgalanmaktan
Sponsorlu Bağlantılar
ağır ağır geliyor
damla taslar bozulmasin ister gibi
biraz durayim taş damlalar aksın demişçesine
rüzgara
tikiyor ciktigi yeri
açıyor
acıyor
gozlerini kapatinca
dusmeden kuruyan damlalar gibi

damla taslar o anlara kadar birikeni
kurtulmak istercesine
dalgalara karistiriyor
damlalar dalgalara fazla geliyor
yosuna kaciyor
saglamligin guveniyle
hem islak hem duragan
kipirtisiz gozler
taşa bağlanıyor.

ahhh günlük neler oldu bir bilsen çok kötü günler geçirdim şimdi burdayımMsn Sad
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Ağustos 2006       Mesaj #252
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
BEN KENDİMİ GARİP HİSSEDİYORUM BUGÜN HERŞEY KARMAŞA İÇİNDE BEN KENDİMİ SALIVERMİŞİM TEMBELLİĞİN KUCAĞINA BUNUN ÇİN VİCDANIM SIZLIYORDU Kİ ARKADAŞIMDAN GELEN HABERLERLE BÜTÜN ENERJİMİN TÜKENDİĞİNİ HİSSETTİM ŞU AN SADECE YAZMAK İSTİYORUM YAZMAK İÇİMDEKİLERİ ATMAK ... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAMsn Confused
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Ağustos 2006       Mesaj #253
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
yine her zamanki gibi sıradan bi gün işte
yoksun yine yanımda
ağlıyorum içten içe
seni çokk özlüyorumm
MaRgHeRiTa - avatarı
MaRgHeRiTa
Ziyaretçi
4 Ağustos 2006       Mesaj #254
MaRgHeRiTa - avatarı
Ziyaretçi
hiç bişi bu kadar yakmamıştı canımı .... belki çok çok uzun bi süreden sonra ilk defa bu kadar ağladım ... hala dahada dindiremiyorum gözyaşımı biliyorum elbet geçicek ama şu anda değil ..... ne daha fazla yakıyo canımı onuda bilmiyorum ki ... sonuçta 2,5 senelik maraton burada sona erdi ..... sağlık olsun canımsağolsun ..... işimden ayrıldm çıkışımı yaptım ... helalleştim ııyykkk saçmaladımm
adioss
SailorGirl - avatarı
SailorGirl
Ziyaretçi
4 Ağustos 2006       Mesaj #255
SailorGirl - avatarı
Ziyaretçi
Sevgili Günlük;

Sana Yazmaa Da Yeni başladım Msn Happy Bayan Çok Çeneli İle Tanışma Vaktin Gelmişti ZatenMsn Angel Yarın Denizdeyim.. Aslında Bi Gitmek Bide Gitmemek İstiorm.. Msn Dunno O Nası Oluosa Msn Tongue Can Dostumu Bırakmak İstemiorm Msn Lipssealed Onun İçin..

1 Ağustos'da çk sevdiim cnm Sago'm Evlendi.. Kolo'ylan.. İnşallah Sago'mun İstedii Kız Çocukları Olur Msn Cool
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Ağustos 2006       Mesaj #256
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Günlük...Senin hakkında bir kaç bilgi topladım Msn Happy

Günlük yazarken

Günlük yazmak kendini ifade etme,geliştirme ve keşfetme yolunda oldukça etkili ve güçlü bir yol. Bir günlük insanın en derin düşüncelerini, hislerini, fikirlerini, kuşkularını ve kaygılarını iletmek ve daha sonradan yeni baştan incelemek için bir yer sağlamakta. Başka koşullarda zor olabilecek bir yolla insanların konuşmak ve kendilerine karşı dürüst olma konusunda bir yer sağlıyor. Günlükler insanların görünen yüzlerinin arkasında parçalarıyla iletişime geçmesini sağlıyor.

Kendini ifade etme

Kendini dışa vurmak bilinmenin ve açılmanın bir yolu. Bir kere kafanızdan çıktı mı kelimeler hislerinize ve düşüncelerinize bir açıklık kazandırmakta ve bazen onların yarattığı sıkıntıdan kurtulmanızı sağlamakta. Peki hislerinizi açıklamak neden bu kadar önemli? Bizi etkileyen şeyler hakkında konuşmak etrafımızdaki dünyada pek birşey değiştirmiyor ve insanların "Eğer hiçbirşeyi değiştirmiyorsa o zaman bunun hakkında konuşmanın yararı ne?" diye konuştuklarını pek sık duymuşsunuzdur.

İşin aslı şu ki kendini ifade etme - olan şeyler hakkında konuşma - dünyayı değiştirmiyor. Ama kendini ifade etme kendinizi ve dünyayı görüp tecrübe etme yolunu değiştirme gücüne sahip. Hislerinizi kelimelere dökmek onlara bir şekil ve anlam kazandırmakta. Bu sizin hislerinizi ve düşünceleriniz çevrenizdeki dünyaya sokmanıza izin veriyor ve bu yolla çevrenizi ve etrafınızdaki insanları birbirine bağlama şansına sahip oluyorsunuz.
Kaynak:efeslight.com.tr
Ne şekilde ve nasıl günlük kullanmak gerekiyor

Eğer günlük yazma işini ciddiye alıyorsanız, yazmak gününüzün belli bir zamanını ayırmanız gerekiyor. Her gün yazmak sizin kendizi daha çok yansıtmanızı ve günün belli bir kısmını nasıl hissettiğinizi düşünmenize yol açacaktır.

Günlük yazma işi önemli bir görüşme veya olaydan önce işe yarar bir hale geliyor. Bunun sebebi konuşmak istediğini konular hakkında düşünmenize ve düşünceleriniz ve hisleriniz hakkında daha açık olamanıza yol açması. Kendinizin farkında olamnız ve açık olmanız gereken her durumda daha önceden günlüğünüze yazmanız bazı hislerin ve duygularınızın netleşmesine yardım ediyor.

Kendinizi rahatlatmak

Günlük tutmaya alışkın olmuyor olabilirsiniz ve belki de nasıl başlamanız gerektiğini bilmiyorsunuz. İlk önce hangi koşulların ve çevrenin sizin günlük tutmanıza en uygun olduğuna karar verin. İşte sizin için bu işi daha rahat ve kolay yapabilmenin bir kaç yolu;

Gün içinde düzenli bir yazma zamanı belirleyin, bu zamanın sizin en taze ve en çok enerjiye sahip olduğunuz bir zaman olmasına dikkat edin

Yazarken molalar vermeyi ihma etmeyin. Bacaklarınızı uzatmak, aklınızı dinlendirmek için bir fırsat olabilir

Duygusal olarak rahat olduğunuz bir çevre yaratın. Arka planda sizi rahatlatan bir müzik olmasına özen gösterin. Güneşli aydınlı bir odayı mı, yoksa mumlarla aydınlatılmış bir odayı mı tercih edersiniz?

Fiziksel olarak da rahat olmaya özen gösterin. Bir çokları için yazmak üstünüzde rahat bir giysi ve sevdiğiniz bir sandalyenin üzerinde daha fazla verim getiren bir iş haline gelir.

Yazmak ve okumanın sizin için ruhsal olarak da rahatlatıcı olduğu bir yer seçin. Sessiz özel bir yeri mi, insan içinde yazmayı mı seviyorsunuz?

Bir yazıyı tamamladığınızda onu tekrar okuyun. Yazdıklarınızı okumak size yeni fikirler kazandırabilir.

Kendiniz için yazın

Günlüğünüzün hep aynı şey, yani sadece bir günlük olduğu gerçeğini unutmayın. Günlüğünüzü sadece kendiniz için yazdığınızı aklınıdan çıkarmayın. Yazdıklarınızı daha sonradan başkalarının okuyabileceği gerçeğinden etkilenmeyin. Günlüğünüzü daha sonradan okuyacak olan biri için değil, sırf kendiniz için yazın.

Düzenli ve dürüst bir şekilde yazarsanız günlüğünüz yaşam içindeki yolculuğunuzun ayrılmaz bir parçası haline gelebilir.

"Düşüncelerimi yazdığımda onlar benden kaçmıyorlar. Bu da bana kendi güçümü hatırlatıyor." Isodore Ducasse
ReYYa - avatarı
ReYYa
Ziyaretçi
7 Ağustos 2006       Mesaj #257
ReYYa - avatarı
Ziyaretçi
Sevgili Günlük

Burda kendimi garip hissettim kimse yokmuş gibi Msn Sad
bilinmezden insan - avatarı
bilinmezden insan
Ziyaretçi
7 Ağustos 2006       Mesaj #258
bilinmezden insan - avatarı
Ziyaretçi
uzun zaman oldu buralara uğramayalı gelmişken yazmalı dedim günlüğe iki de cümle, çokk ama pek çok yoğun günler geçti ancak 1 ağustos itiberiyle tatile başlaya bildik buralar çok sıcak lakin gidecek başka da bir yer yok ki, gündüzleri pek sıkıcı akşamları da havanın serinliği yanında beni pek de mutlu eden bir şey yok şu aralar, aslında canım da hiç bir şey yapmak istemiyor zira öylece otursam ya da çıksam dışarıya gezsem yeni mekanlarda ama yoksa yanında arkadaşların ne anlamı var tüm bunların anlayacağın günlüğüm ben bu aralar pek karışığım
cansulum - avatarı
cansulum
Ziyaretçi
10 Ağustos 2006       Mesaj #259
cansulum - avatarı
Ziyaretçi
mrb günlük bugün seninle ilk defa tanışacaz.bu yüzden fazla yazacak bişey bulamıuom aslında.İlerki günlerde daha iiyi anlaşacağımıza eminim.Şimdilik bye
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Ağustos 2006       Mesaj #260
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
biliorum sıkıldın benden dertlerimden sözlerimden herşeyimden gene sana geldim beni dinleyen bi sen varsın şu erkekelrin hiç birini anlamıorum ya bi gün öleler bi gün böle bide o kadar sıcakki hava evde tıkılıp kaldım nese senburda kal ben yine gelcem yanına sıkılma olur mu Msn Happy