Arama

Aşk ve Romantizm'e Dair - Sayfa 14

Güncelleme: 4 Mart 2017 Gösterim: 110.005 Cevap: 216
ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
18 Nisan 2006       Mesaj #131
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
... Yine de yüreğimden, gücümün yettiği yere kadar sana sesleniyorum, seninle konuşuyorum. Bugün sana olan kırgınlığımı rafa kaldırdım, sevgimi aldım avuçlarımın arasına, ona sığınıyorum. Cümlelerimi kısalttım, kelimelerim buruk, gülüşlerim istenmeyen evlat dudaklarımda. Bir ihtimal gelişine sığındığımı farkettiysem de, engel olmadım gurursuz ama umutlu ve sabırlı hasretine. Anlık hayaller anlık mutluluklara gebe kalıyor..bugün gönlümü hoş tutmak istiyorum...imkansız olan her rüyaya inanasım geliyor. Bir çocuk gibi, isteklerimi bastıramıyorum. Çalmayan telefonuma elim gidiyor, sana hala bende olduğunu ısrarla yazmaya çalışıyorum. Bende olan seni hiç kırmadım, değiştirmedim ve hep korudum desem de, sendeki benin nasıl olduğunu, gülüp gülmediğini, anlamsız bir sıkıntıyla merak ediyorum. İçimdeki güzelliğine inanıp inanmamanı artık umursamıyorum..!

Sponsorlu Bağlantılar

Düşler uzak gibi görünüyordu ama yakındı. Belki de görmeyi istemek gerekiyordu. Gözlerini aç desem kapatacaksın ama kapatma gözlerini..! Biliyorum levrekler derinlerde ve dalgalı denizlerde yaşar. Levrekler uzak bir düş gibi zor yakalanır. Ama sen becerirsin düşleri yakalamayı, derinlere dalmayı, uzaklara kavuşmayı..Sahi, becerebilir misin..?


Kendime bir demet papatya aldım ama bakmadım falıma. Gözlerimi gelişlere verdim, gözlerimdeki hüzün bile seni özlemiş, kafayı bulunca itiraf etti sonunda. Düşüncelerim gururlu, hayallerim ve sevdam değil. Gelseydin; kendimi unutup sana akacaktım, susturacaktım içindeki isyanı, kavgaların ortasında bir güneş gibi doğup ısıtacaktım yüreğini, sevinçten ağlayacaktım bu defa, mutluyken hemen sarhoş oluşum gibi, dokunacaktım, kusacaktım birikmişliğimi, hasretimi ama gelmedin, gelmezdin, gelmeye hiç de niyetin yoktu aslında. Kendimi kandırdığımı anladığımda, ağlıyordum...



Söylesene, ben gerçekte senin neyin oldum...? Sesin hep uzakları çağırıyordu, ben üstüme alındım, sana geldim. Bilseydim, bana ait olmayan bir seslenişi sahiplenir miydim..? Şimdi bir mevsimlik aşk kaldı avuçlarımda. Sadece bir mevsim yaşanan ama bir ömür gibi gelen aşk...Kalbime henüz söylemedim gittiğini. Öğrenirse onun da acı çekmesinden korkuyorum. Seni hala benimle biliyor ve seviyor ama ben kalbime ilk defa yalan söylüyorum. Hayır yalan değil..



Görüyorsun işte, aşka ve sana ihanet etmiyorum ben, ki kırgınlığım aşka.Sen üstüne alındın...Bir sonbahar’da, güneş hala daha ısıtırken bedenimi seni çıkarttı karşıma. Sen “bitti” dediğinde yağmur yağıyordu, aşkın canı sıkıldı, seni aldı...



Sevdiğim ne çok şarkı varmış, bunu senin gidişin gösterdi bana. Her şarkıda sen varsın, her yerde, her gördüğüm insanda, denizde, gecede, uykumda...Nasıl beceriyorsun her yerde olabilmeyi. Bu bir marifetse eğer, niye benim yanımda değilsin ki...?





NOT: İçeriğin Tüm Hakları Saklıdır

ѕнσω мυѕт gσ ση ツ
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Nisan 2006       Mesaj #132
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
seni seviyorum deli şey
ahmetimeSmiley9 Smiley9 Smiley9

Sponsorlu Bağlantılar
turk_turk - avatarı
turk_turk
Ziyaretçi
21 Nisan 2006       Mesaj #133
turk_turk - avatarı
Ziyaretçi
teşekkürler eline sağlık güzel bir çalışma
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Mayıs 2006       Mesaj #134
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
isabelle10514oo9bt

AŞK VE SEVGİYE

Aşk ikidir sevgi bir;
Aşk yalan,sevgi gerçektir.
Aşk sudur,sevgi susuzluk.
Bu yüzden sevgi hasrettir,
Özlemektir,beklemektir.
Asıl maharet:
Susuzken suyu içmek değil
Karşısına geçip seyretmektir.
Aşk haykırmaktır,sevgi ağlamak;
Aşk açmaktır,sevgi katlamak.
Sevgi saklamaktır
Yüreğini,gözlerini
Ve de ellerini saklamak
Bahar geldiğinde…
Bir çiçeğe,yeşile,çimene
Aşık olamazsın ama seversin.
Arkadaşına aşık olamazsın
Ama seversin.
Toprağa fidanı aşkla değil
Sevgiyle dikersin.
Sevgi için ölünür,aşk öldürür.
Aşk kıskançtır,nankördür
Sevgiyi öldürür.
Aşk Kabil’dir,sevgi Habil.
Aşkla sevgi aslında kardeştir
Babaları insandır,Adem’dir
Aşk için şiirler yazarsın,
Şarkılar yaparsın;
Sevgiyi anlatamazsın.
Çünkü yüreğine sığdıramazsın.
Kalbini aşka kapatabilirsin
Ama sevgiye kapatamazsın
Sevgi gizli,aşk aşikardır.
Yüz vermeyince unutursun
Sen aşığım diye daha kendini kandır.
Dedim ya sevgi gerçek,aşk yalandır.
Dahası da var:
Aşkın gözü kördür,
Fazla naz aşık usandırır;
Aşk oyun,aşık oyuncaktır.
Sevgi ise yaşamdır,hakikattir.
Aşk aceledir,
Sevgi usul usul sabırlıdır.
Acele işe hem şeytan karışır.
Aşk ateşlidir
Çünkü hastalıklıdır.
Sevgi ılıktır
Çünkü sağlıklıdır.
Velhasıl bu iki kardeşin hikayesidir
Aşka ve sevgiye dair…


askadairbryz8gc
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Mayıs 2006       Mesaj #135
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
anar1es1jr7ke

SENİNLE YAŞLANMAK İSTİYORUM

Seninle yaşlanmak istiyorum. Seneler geçsin, sen beni bil, ben seni bileyım istiyorum. Benim olduğu kadar dostlarının, dostlarının olduğu kadar benim ol istiyorum. Nice sıkıntı ve zorluk yaşayıp anlatalım

Yaşayalım kı, öğrenelim hayatı ve destek çıkmayı. Birbirimizin omuzlarında ağlamalıyız. Sen çok dertlenip, içip, arkadaşlarınla eve gelmelisin. Paylaşmalı ve beraber sıkılmalıyız. Öyle ki, yalnız sıkılmak sıkmalı bizi.

Yaşayalım ki, paramız olunca sevinelim. Güzel günlerimizi, evimizde, bır şişe şarap ve pijamalarımızla kutlamalıyız. Ya da bazen dostlarla ucuz biralar içerek... Böylece yaşamalıyız işte.

Sonra çocuğumuz olmalı, düşünsene, senin ve benim olan bir canlı. Geceleri ağladıkça sırayla susturmalıyız. Sen arada mızıkçılık yapmalısın. Ve ben söylenerek sıranı almalıyım. Yorgun olduğum için yemek yapmamalıyım, söylenerek yumurta kırmalısın. Hava soğukken birbirimize sıkıca sarılıp yatmalıyız.

Zaman su gibi akıp giderken, herşey yaşanmış bir hayatımız olmalı. Herşeye rağmen hiç bıkmamalıyız birbirimizden. Mutlu da olsa, kötü de olsa, yaşadığımız günler bizim günlerimiz olmalı. Saçlara düşünce aklar ya da gidince aklar, çocukları güvence altına alıp gitmeli bu şehırden.

Kavgasız, her sabah gürültüyle uyanılmayan, sessiz bir yere gitmeliyiz. Geceleri balkonda denizi seyredip, sandalyelerimizde sallanmalıyız. Eve gelip, benden kahve istemelisin. Çocuklar gelmeli zıyaretimize, geçmışteki hareketli günlerimizi anımsamalıyız...

Öyle sevmelisin ki beni, bu yazdıklarım korkutmamalı seni. Tebessümler açtırmalı yüzünde. Bir gün bu hayatı bırakıp giderken, sadece mutluluk olmalı yüzümüzde, birbirimizi sevmenin gururu olmalı "herşeyde".

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Haziran 2006       Mesaj #136
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
9wm283989uy

Ben Böyle Seviyorum!!!

Ben seni kocaman bir yürekle sevdim.Gözlerim degil, yüregimdi seni gören. Sen damarlarımdaki kana karışıp, geldin oturdun yüregime. Bir baska yerde olamazdın zaten. Sen, benim en degerli yerimde, yüregimde olmalıydın, orada kalmalıydın.çok aşka ev sahipligi yapan bu yürek, ilk kez bu kadar kolay kabullendi seni. Her hangi bir konuk degildin artık.Bu yüzden ne agırlama faslı vardı, ne de ugurlama.O yüregin gerçek sahibiydin. Simdi sonbahar, kışa giriyoruz ya.Ben dört mevsim baharı yaşadım seninle.çicek çiçek açtın yüregimde.Gökkuşagı zayıf kaldı,senin renklerin karsısında.Taze bir yaprak gibi yeşildin.Açelyaydın pembeliginle.Üzerine çig taneleri düşmüş sarı güldün.Kırmızıydın bir ateş gibi.Ve maviydin... En cok bu renkle anmayı sevdim seni.Denize tutkundum, denizi sensiz, seni de denizsiz düşünemedim.Seni severken dünyayı da sevdim ben, insanları da.Kendime bile dar gelirken, içinde herkese yer olan bir hayatın sahibiydim artık.En kızgın,en tahammülsüz oldugum anlarda bile, seni düşünmek yetti bana.Içimdeki sevinç yüzüme yansıdı,güldüm.Beni öylesine güldüren senin sevgindi ve ben kaygısız, içten gülüşün ne demek oldugunu, nasıl güzel bir şey oldugunu anladım seninle..Her seye ragmen sevdim seni. Güçlüydüm ve aşamayacagım hiçbir zorluk yoktu.Koca bir kente, koca bir ülkeye kafa tutabilirdim.Sen elimden tuttugunda, patlamaya hazır bir volkan gibi hissederdim kendimi.Menzil sendin ve ben o menzile ulaşmak için önüme çıkan her şeyi yok edebilirdim.Sana ulaşmamı engelleyecek her şeyi eritirdim,kul ederdim.Sana ulaştıgımdaysa sakin bir göle dönüşürdüm.Ve o göle bir tek sen girebilirdin...Sevdim ve hayrandım da.Her halin çekti beni.Duruşunu,uyumanı,gülmenı,kızmanı,şaşkınlıgını , saflıgını,kurnazlıgını,çocuklugunu,olgunlugunu sevdim.Sesini de sevdim suskunlugunu da.Küçük oyunlarını,kaprislerini, sitemlerini,korkularını sevdim.Seni ve o doyumsuz sevdanı,uçarı sevdanı anlatacak kelime bulamadım çogu zaman.Sıgmadın cümlelere ve hiç bir cümle seni yeterince tarif edecek kadar derin olmadı.Seni severken yorulmadım.çünkü sen yasam kaynagıydın.Her gün yenilendim.Seninle çogaldım,büyüdüm. Eksik kalan neyim varsa tamamladın.Ölmeyecektim çünkü sen ölmezligin ta kendisiydin
dl2780845bw
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Haziran 2006       Mesaj #137
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
''susmalıyım''

Merhaßa demek isterdim ama sana doğru kurduğum tüm cümLeLerin en sonundayım artık.HoşçakaL demekse öLümün beLki de bendeki diğer adı...
KayßetmekLe kazanmak sanaL bir eLmanın iki yarısı gibi. ßazen kayßettiğin oranda kazanır , ßazende kazandığın asLında hiç senin oLmamıştır..
Sen ßenim kazanma umudumu hiç kayßetmediğim ama hiç kazanıLmamış diğer yarımsın.
Ve ßu gece son kez seni kayßetmeye geLdim sevgiLi...

HayaLini ruhuma işLercesine , gözLerim gözLerine son kez ßakacak. İçimdeki sana dair son umudu da yine senin yanında , yine kendi yüreğimLe kıracağım ßu gece. DiLimden , yüreğimden , hatta kaLemimden iLk defa sevda sözLeri döküLmeyecek sevgiLi.
YüreğimLe , duyguLarımLa sana doğru yürüyemediğim ßu yoLda iLk defa kendime , iLk defa akLıma yürüyeceğim ßu gece.
Evet ßu gece hiç oLmadığım kadar senin , hiç oLmadığım kadar seninLeyim.Son kez tutacak eLLerim eLLerini ve iLk kez soğukLar göndereceğim sıcakLığına...

Evet , evet sevgiLi sana dair ne varsa ßende ...ßu gece son...
ßenden sonra sen hiç oLmayacaksın.ßenden sana hiçbir şey ßırakmayacağım. Geri aLacağım sana verdiğim sevgiyi ve maviyi. Sana sadece korkuLarın , karanLıkLar ve yapış yapış ßir yaLnızLık kaLacak sevgiLi..YıLLar geçse de kurtuLamayacaksın arTa kaLanlardan. Çünkü ßir daha kimse sevmeyecek seni ßen gibi...
Senden sonra ßen...Yüreğimdeki sevginin aydınLığıyLa ya yaLnızLığa yada sonsuzLuğa yürüyeceğim.ßen asLa senin oLmayacağım ama sen daima ßenim kaLacaksın sevgiLi...

Evet sevgili , ßu gece ya ßen sonuna kadar seninim , ya sen sonsuza kadar ßenimsin...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Haziran 2006       Mesaj #138
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
glittermeisjes2042017ot3jb

Hangi dilde anlatsam seni sevdiğimi?
Hangi hasret yüklü,yanık türkülerle dile getirsem?
Hangi iç parçalayan,yürek dağlayan,aşık ozanların şiirlerini okusam yıldız gözlerine bakarak?
Hangi silinmez kalemle yazsam yüreğine aşkımı?
Hangi dağa,hangi taşa,hangi kağıt parçasına yazsam sana duyduğum yüce sevdayı?
Hangi yağan deli yağmurda ıslansam söndürür hasretini?
Hangi rüzgar,hangi tufan kalbimden söküp atar özlemini?
Hangi su siler bedenimden senin izlerini?
Hangi yoldur ki,yürüdüğümde sonu sana gelmesin?
Hangi içki,hangi kadehtir ki;seni sevdiğimi unutturabilsin bana?
Hangi taze çiçektir sevdam gibi eşsiz kokabilen?
Hangi ulu ağaçtır ki;susuz güneşsiz büyüyebilsin içimdeki sen gibi?
Hangi hain gece yokluğunu aratmaz bana?
Hangi mehtabın inci kolyesi olan yıldız,senin gözlerin gibi parlayabilir?
Hangi ressamın ellerinden çıkmış resimdir ki;içinde sen olmayasın?
Hangi şairin,hangi şiiridir ki;mısralarının arasında yüzün gizlenmesin?
Hangi sevda koyu olabilir bu kadar?
Hangi gözdür ki;gözlerime değdiğinde unuttursun bana gözlerinin rengini?
Hangi sıcak avuçtur,ellerime dokunduğunda yaralarıma ilaç olabilsin sen gibi?
Hangi deprem,hangi afet senin kadar acıtarak,sızlatarak alabilir canımı?
Hangi ilaçtır tenin gibi şifalı olan?
Ve hangi sevdanın bütün tonları bu kadar maviye çalabilir ? ?
?


797383blackrosea7ck
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Haziran 2006       Mesaj #139
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Öylesine Sevmiştim Ki...



Öylesine sevmiştim ki her şeyden öte





Gizli gizli ağlardım sensiz her gece


Hatıra defterimin sayfaları
Sararmış gözyaşlarıyla doluydu
Ya kurumuş güller onlar zaten kurumuştu




Öylesine sevmiştimki her şeyden öte


Vazgeçmiştim dünyadan;
Sensiz kalmak ekmeksiz susuz kalmak gibiydi
Artık benim için sen dünya dünya sendin




Öylesine sevmiştimki her şeyden öte


Gecenin bir yarısı kavgalar etmiştim kendimle
Berabere kalmıştık
Ne kendimi yenebiliyordum,nede kendim beni




Öylesine sevmiştim ki herşeyden öte


İki ayrı kişi olmuştum benliğimde
Onu çok ama çok seven
Ve elde edemediği için nefret eden




Öylesine sevmiştim ki herşeyden öte


Artık ölüm bile vız gelirdi
Nemi oldu;ayrılık geldi


Benim için ölüm demekti..



Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Haziran 2006       Mesaj #140
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Sevdİm İste Ötesİ Yok....

Ben seni kocaman bi yürekle sevdim.
Gözlerim degil, yüregimdi seni gören.
Sen damarlarimdaki kana karisip, geldin oturdun zaten.
Sen, benim en degerli yerimde, yüregimdi olmaliydin, orada kalmaliydin.
Cok aska ev sahipligi yapan bu yürek, ilk kez bu kadar kolay kabullendi seni.
Herhangi bir konuk degildin artik.
Bu yüzden ne agirlama fasli vardi, ne de ugurlama.
O yüregin gercek sahibiydin.
Simdi sonbahar, kisa giriyoruz ya...
Ben dört mevsim bahari yasadim seninle.
Cicek cicek actin yüregimde.
Gökkusagi zayif kaldi, senin renklerin karsisinda.
Taze bir yaparak gibi yesildin.
Acelyaydin pembeliginle.
Üzerine cig taneleri düsmüs sari güldün.
Kirmiziydin bir ates gibi.
Ve maviydin...
En sok bu renkle anmayi sevdim seni.
Denize tutkundum, denizi sensiz, seni denizsiz düsünemedim.
Seni severken dünyayi da sevdim ben, insanlari da... Kendime bile dar gelirken, icinde herkese yer olan bir hayatin sahibiydim artik.
En kizgin, en tahammülsüz oldugum anlarda bile, seni düsünmek yetti bana.
İcimdeki sevinc yüzüme yansidi, güldüm.
Beni böylesine güldüren senin sevgindi ve ben kaygisiz, icten gülüsün ne demek oldugunu, nasil güzel bir sey oldugunu anladim seninle.
Her seye ragmen sevdim seni.
Güclüydüm ve asamayacagim hicbir zorluk yoktu.
Koca bir kente, koca bir ülkeye kafa tutabilirdim.
Sen elimden tuttugunda, patlama hazir bir volkan gibi hissederdim kendimi.
Menzil sendin ve ben o menzile ulasmak icin önüme cikan her seyi yok edebilirdim.
Sana ulasmami engelleyecek her seyi eritirdim, kül ederdim. Sana ulastigimdaysa sakin bir göle dönüsürdüm.
Ve o göle bir tek sen girebilirdin.
Sevdim ve hayrandim da...
Her halin çekti beni.
Durusunu, uyumani, gülmeni, kizmani, saskinligini, safligini, kurnazligini, cocuklugunu, olgunlugunu sevdim.
Sesini de sevdim suskunlugunu da. Kücük oyunlarini, kaprislerini, sitemlerini, korkularini sevdim.
Seni ve o doyumsuz sevdani, ucari sevdani anlatacak kelime bulamadim coğu zaman.
Sigmadin cümlelere ve hicbir cümle seni yeterince tarif edecek kadar derin olmadi.
Seni severken yorumlamadim.
Cünkü sen yasam kaynagiydin.
Her gün yenilendim.
Seninle cogaldim, büyüdüm.
Eksik kalan neyim varsa tamamladin.
Ölmeyecektim cünkü sen ölmezligin ta kendisiydin.
Sevdim iste ötesi yok...



Benzer Konular

2 Ekim 2013 / Misafir Genel Mesajlar
30 Aralık 2016 / _Yağmur_ Sanat
18 Şubat 2012 / GusinapsE Sağlıklı Yaşam
11 Mart 2012 / Mira Edebiyat
16 Haziran 2010 / LaSalle X-Sözlük