Arama

Kimyasal Karışım ve Kimyasal Karışım Türleri

Güncelleme: 11 Nisan 2018 Gösterim: 7.679 Cevap: 2
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
20 Mayıs 2009       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Kimyasal Karışım
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Kimyasal karışım, iki veya daha çok maddenin kimyasal bir tepkime olmaksızın bir araya gelmesidir. Karışımda karışımı meydana getiren cisimlerin atomlarında bir değişme olmaz. Bunlar yapılarını da değiştirmezler. Yalnız fiziksel olarak karışırlar.
Karışımı meydana getiren maddeler gözle veya optik aletlerle görülemiyorsa, karışıma homojen denir, aksi halde karışım heterojen olur. Karışımın fiziksel özellikleri kendini doğuran elemanların fiziksel özelliklerinden başkadır. Sıvı ve gazlarla da karışımlar meydana gelir. Örneğin, hava bir karışımdır; azot, oksijen, az olarak da helyum, argon ve neon karışımından meydana gelmiştir.

Karışımların Türleri

  • Pembe= Homojen
  • Sarı= Heterojen
Ad:  kimyasalkarisim.png
Gösterim: 2820
Boyut:  8.1 KB

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
buz perisi - avatarı
buz perisi
VIP Lethe
5 Ağustos 2012       Mesaj #2
buz perisi - avatarı
VIP Lethe
Karışım
MsXLabs.org & MORPA Genel Kültür Ansiklopedisi
Sponsorlu Bağlantılar

İki ya da daha çok maddenin fiziksel yöntemlerle ayrılabilecek biçimde, herhangi bir oranda bir araya gelmesiyle oluşan toplam kütle. Kimyasal bileşikler oluşum sırasında ısı alır ya da verirken karışımlarda (çözeltiler hariç) bu olay gözlenmez. Bileşiklerin kendine özgü ve çoğunlukla bileşenlerinkinden farklı özellikleri varken karışımlar, içlerindeki maddelerin özelliklerini ayrı ayrı taşırlar. Örneğin hava oksijen, azot, karbon dioksit vb. gazlardan oluşan bir karışımdır. İçinde bulunan gazların özelliklerini ayrı ayrı taşır. Oysa CO2, kendine özgü özellikleri olan bir bileşiktir.

In science we trust.
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
11 Nisan 2018       Mesaj #3
Avatarı yok
Yasaklı

Karışımlarda Sınıflandırma!


Genellikle saf maddeler bir araya gelerek yeni bir madde topluluğu oluştururlar. İlgili madde topluluğuna karışım denir. Bu bağlamda birden fazla saf maddenin kimyasal özellikleri değişmeyecek şekilde bir araya gelmesiyle oluşan madde topluluğu karışım olarak tanımlanabilir. Tanımdan da anlaşılacağı gibi karışımlar birden fazla saf madde içerir. Karışım içerisindeki her bir saf maddeye ise karışımın bileşenleri adı verilir.

Benzer Konular

16 Mart 2014 / agah Cevaplanmış
21 Nisan 2013 / Misafir Soru-Cevap
24 Aralık 2011 / Misafir Soru-Cevap
9 Aralık 2016 / Misafir Cevaplanmış
27 Şubat 2016 / Safi X-Sözlük