Arama

Zamanda Yolculuk - Sayfa 2

Güncelleme: 16 Mart 2015 Gösterim: 36.870 Cevap: 22
sentor - avatarı
sentor
Ziyaretçi
21 Nisan 2008       Mesaj #11
sentor - avatarı
Ziyaretçi
saçmalık bence
insan eğer ALLAH inancı taşıyorsa kıyametin kopacağınada inanır
Sponsorlu Bağlantılar
mantıklı düşünelim insanlık hata yaptığı yere bakın insan demiyorum insanlık hata yaptığı yere tekrar dönsün düzeltsin hatta işine gelmeyen insanlara suikastlar düzenlesin
örnek
Hz ishakın değilde Hz ismailin soyundan geldiği için yahudiler Peygamberimize günümüz teknolojisi ile zaman içinde ufak bir yolculuğa çıkıp bu suikastı gerçekleştirebilirlerdi tabi buna ALLAH izin vermez
yani kısacası zaten manevi olarak çöküntüde olan toplumumuza bu tip kdnuları açıp gençlerimizin beyninini yok zamnda yolculuk yok reankarnasyon yok öldükten sonra dirilme yoktur yok şeytana tapalım gibi zırvalıklarala LÜTFEN doldurmayalım
cosmopolice - avatarı
cosmopolice
Ziyaretçi
5 Mayıs 2008       Mesaj #12
cosmopolice - avatarı
Ziyaretçi
zamanda yolculuk tabiki mümkündür ve her insanda zaten zaman içerisinde yolculuğa çıkar
-ancak geri dönemez o başka- bunun için paradokslara denklemlere hiçde gerek yok, peki ya nasıl? çok basit elimde ölüm gibi bir makine önümde ise ebedi bir yolculuk var.....
Sponsorlu Bağlantılar
her canlı mutlaka ölümü tadacaktır - ki bütün sorularına cevap bulabilsin-
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
17 Mayıs 2008       Mesaj #13
Avatarı yok
Yasaklı
zamanda yolculuk derken bildiğimiz anlamda bir yolculuk değildir bu yani geçmiş ya da geleceğe gitmekten bahsedilmiyordur.zaman içinde bir hareketlilik söz konusudur sadece ve bu da relativite görelilik kuramına göre kurtdelikleri denilen köprüler aracılığıyla gerçekleştiriliyordur.bilim adamları bir maddeyi zaman içerisinde ileriye gönderebilmişlerdir bu maddenin adı TACHYON'dur ve kütlesi sıfıra yakındır hatta sıfırdan da küçük bir değerdir .zati bir cismin zamanda yolculuk yapabilmesi için kütlesi sıfır olmalı ve ışık hızını aşabilmelidir.bilim adamları tachyonik sistem üzerinde hala çalışmaktadırlar ayrıca reenkarnasyon farklı zamanda yolculuk farklı bir olaydır reenkarnasyon tamamen saçma bir olaydır ve dinimizde de yeri yoktur önceki yaşam yoktur hurafedir .ama dediim gibi zamanda yolculuk bilimsel bir olaydır ve üzerinde çalışmalar devam ediyordur.... vsvs.
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
21 Mart 2010       Mesaj #14
Avatarı yok
Yasaklı
ABD’de en çok satan kitaplar arasına giren “Elegant Universe”ın yazarı Kolombiya Universitesi profesörü Brian Greene’in iddiasına göre, zaman yolculuğu çok uzak bir hayal.



Zamanda yolculuk yapabilmek kaybettiğiniz bir sevdiğinize tekrar sarılmak, dünyadaki çeşitli savaş ve haksızlıkları önlemek sebepleriyle ya da daha değişik sebeplerle zaman zaman hayal edilen bir kurgu. İnsanlık tarihi boyunca sorgulanan zaman kavramı, fizikte en, boy ve yükseklik gibi bir boyut olarak tarif ediliyor. Örneğin evden bakkala giderken uzayda en, boy ve yükseklikle tanımlanabilecek bir yöne doğru hareket ediyorsunuz. Bunların yanında bir de dördüncü boyut olarak kabul edilen “zaman”da ilerliyorsunuz.

“One Universe: At Home in Cosmos” kitabının yazarı, City University of New York astrofizik profesörü Charles Liu’ya göre zaman ve mekan birbirine karışarak ‘zaman-mekan’ adı verilen dört boyutlu bir doku oluşturuyor.

Liu, “Kütlesi olan herhangi bir cisim -siz, ben, bir nesne, bir gezegen ya da bir yıldız bu dokuya oturduğu zaman bir çukur oluşturuyor. Bu çukurun varlığı zaman -mekan boyutunun bu kütleye göre eğilip büküldüğünün göstergesi” diyor.

Zaman-mekan boyutu nesnelerin eğimli bir düzlemde hareket etmesine sebep oluyor, ve bu eğim de yerçekimini doğuruyor.

Matematiksel olarak üç boyutlu düzlemlerde ileriye ve geriye gitmek mümkün, fakat zaman bu özgürlüğü tanımıyor.

Liu bu dört boyutlu zaman-mekanda sadece ileriye doğru hareket edilebileceğini söylüyordur.


GEÇMİŞE YOLCULUK


Zaman yolculuğuyla ilgili birçok senaryo var. Bunların en kapsamlısı “solucan deliği” adı verilen, ve iki zaman-mekan koordinatını birleştiren kuramsal tüneller. Varsayıma göre bu tüneller iki ayrı evreni ya da bir evrenin iki ayrı köşesini birleştirebilir.

“Hyperspace” ve “Parallel Worlds” adlı kitabın yazarı Michio Kaku bu deliklerin “hem geçmiş, hem gelecek” olduğunu söylüyor, ve ekliyor: “Fakat çok dikkatli olunmalı. Bir zaman makinesini çalıştırabilmek bugünün teknolojisiyle mümkün değil.” Zaman-mekan dokusunda bir delik açmak için Kaku’ya göre bir yıldızın enerjisi, ya da negatif enerji gerekiyor. Negatif enerji de “hiçbir şey”in enerjisinden daha az bir enerji olarak tanımlanıyor.

Maddeyi en az 10 boyutta değerlendiren ve parça fiziğiyle doğanın temel güçlerini birlikte yorumlayan Süpersicim (iplikçik) teorisi uzmanı Greene bu teoriyi sorguluyor. Greene bu fikrin doğru olma ihtimalinden şüphe duysa da, solucan deliği modeli gerçekse bir zamanla diğer zaman arası bağlantı kurulabileceğini söylüyordur.


KOZMİK SİCİMLER


Zaman yolculuğuyla ilgili bir başka teori de Süpersicim Teorisi. Sürekli genişleyen bir evrene boylu boyunca yayılmış ince enerji tüplerine süpersicim adı veriliyor. Evrenin oluşumundaki ilk evrelerinden kalan bu enerji alanlarının fazlasıyla kütle barındırdığı ve zaman-mekan boyutuna ağırlık yaparak eğrileştirdiği tahmin ediliyor.

“Time Traveller in Einstein’s Universe” adlı kitabın yazarı Princeton Üniversitesi astrofizik profesörü Richard Gott’a göre sicimler ya spiral şeklinde, ya da sonsuz uzunlukta. Gott sicimlerin bu yüzden “spagetti gibi” olduklarını söylüyor.

Bu teoriye göre iki sicimin birbirine yaklaşması sayesinde zaman-mekan boyutu eğilebilir ve zamanda yolculuk gerçekleşebilir.

Fakat Gott bunun ancak “ileri medeniyetlerin projesi” olabileceğini söylüyor. Çünkü ona göre biz henüz “kendi gezegenimizin enerji kaynaklarını bile doğru kullanmayı beceremiyoruz.”




Kaynak:MSNBC INTERACTIVE
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
15 Nisan 2010       Mesaj #15
Avatarı yok
Yasaklı
ZAMANDA YOLCULUK

Einstein'ın genel görelilik kuramı, zaman içinde yolculuk olasılığını tamamen ortadan kaldırmıyordu. Fakat daha sonra kuramcılar, bu tür yolculukların mümkün olabileceğini göstermenin çok zor olacağını gördüler. Şimdi, Newcastle Üniversitesi'nden Felicity Melor ve Ian Moss, bazı sorunların kurt delikleriyle çözülebileceğini ileri sürüyorlar. Kurt delikleri, genel görelilik kuramı denklemleri için uygun çözümlerdir. Uzay zamanın birbirlerinden uzak olan bölümlerini birleştirirler. Kurt deliklerini en iyi şu örneği ele alarak anlayabiliriz: Bir elmanın üstünde, karşı karşıya iki nokta düşünün.Kurdun bir noktadan ötekine gitmek için iki yolu vardır. Ya elmanın dış kısmından ilerleyecek ya da elmanın merkezine doğru bir delik açarak kestirmeden karşıdaki noktaya ulaşacaktır.

Stephan Hawking ve Roger Penrose'un hesaplarına göre kurt deliğiyle yolculuk mümkün değil. Çünkü, kurt deliği, ancak çok büyük bir nesne, kendi kütlesel çekiminin sonucu olarak çöktüğü zaman oluşabilir. Bu durum, bir tekillik oluşumuna, maddenin sonsuz özgül ağırlıkla sıkıştığı uzay-zamanda bir noktanın oluşmasına yol açar. Böylelikle bir tekillik, Cauchy Ufku diye bilinen ve kurt deliğinden yolculuğu engelliyen geçilmez bir barikatla sarılı olacaktır. Cauchy Ufku'na yaklaşan her yolcu, sonsuz bir enerjinin itmesiyle karşılaşacaktır. Bu, yolcunun sorunlarından yalnızca biridir.

Araştırmacılar, ''ikizler çelişkisi'' nin bir değişkeninden yararlanan bir zaman makinesi öneriyorlar. ''İkizler çelişkisi'', görelilik kuramının standart bir özelliği. İkizlerden biri yeryüzünü terk ederse ve ışık hızıyla yakında bir yıldıza yolculuk yaparsa geri döndüğünde ikizinizden daha genç olacaktır. Thorne ve arkadaşları ise ikizlerden birinin kurt deliğinin bir ucunu taşıyarak dairesel bir yolculuk yaptığı bir zaman makinesi ileri sürüyorlar. Öteki ikiz ise kurt deliğinin karşı ucunda kalacak. Yolculuk yapan ikiz geri dönerek kurt deliğinin iki ucunu bir araya getirdiği zaman, ikizlerin yaşı farklı olacak. Böylece, ikiside kurt deliğini zamanda ileri geri gidip gelmek için kullanacaklar. Uzay içinde yer değiştirmelerine de gerek olmayacak.



ZAMAN İÇİNDE YOLCULUK


Felicity Mellor ve Ian Moss, kara delikleri elektrik yüklü kurt delikleri olarak kabul ettiler ve kapalı bir evren için Cauchy Ufku'nun özelliklerini araştırdılar. Öteki kuramcılar, uzayın yassı olduğu bir açık evren üstüne çalışmalarını yapıyorlar.

Mellor ve Moss, kapalı bir evren için Cauchy Ufku'nun geçilmez olmadığını ortaya koyuyorlar. Elde ettikleri sonucun, kendi çevresinde dönen bir karadelik için de geçerli olduğuna inanıyorlar. Thorne ve öteki fizikçiler, şimdi kurt deliği durumu için görelilik hakkındaki tahminlerini gözden geçiriyorlar. Bu koşullar altında, geleceği tek bir biçimde, nedensellik çelişkisi olmadan tahmin edip edemeyeceklerini araştırıyorlar. İlginç olan bir nokta, Mellor ve Moss'un ortaya koydukları kurt deliklerinin ''kozmik sansürü'' delmesi. Mellor ve Moss'un kurt delikleri, klasik genel görelilik kuramının bir ürünü göz önüne almıyorlar. Parçacık fizikçileri, uzay-zamandaki küçük değişimlerin neden olduğu kuantum kurt delikleri ile çok ilgililer. Bunların boyutları, en küçük atomaltı parçacıklardan çok daha küçük olan planck uzunluğu düzeyinde. Uzay-zamana, mikroskopik ölçekte köpüğe benzer bir yapı verecekler. Kuantum kurt delikleri, parçacık fiziğinin varolduğunu ileri sürdüğü birçok parçacığın niçin bulunamadığını açıklayabilir. Bu tür parçacıkların uzaya doğru ilerlemesi, kuantum kurt delikleriyle engellenebilir.





Kaynak:Bilcom
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
16 Nisan 2010       Mesaj #16
Avatarı yok
Yasaklı
Zaman Makinası

Warp Drive ve Wormhole kuramlarının bir araya geldiği Vakumsal enerji alanları düzeyinde karşımıza scaler elektromanyetik alanlar anlayışından Tesla dalgalarına (Tesla Wave) yada elektrogravitasyonel dalgalara dek uzanan vakumsal dalga yapılanması çıkmaktadır.Öyleyse bizim zaman boyutumuzdan geçmişteki ve gelecekti bir zaman boyutuna doğru bir pencere açmaktan yada bir koridor açmaktan söz edeceksek eğer alanların karşılıklı rezonansı ve etkileşimine dayalı bir yöntemle vakumsal düzeyde dalga etkileşimi modelleriyle çalışacak ve kendini hareket ettirecek bir Zaman Makinesi anlayışını gündeme getirmiş olmamız lazım.

ufoqu3


Bugün için bir UFO Teknolojisi olarak adlandırdığımız Alcubierrenin Çekimsel Dalga Motorları, (Gravity Wave Amplifiers Motor), zamanda yolculuk teknolojilerine dair Kip Thorne 'un kuramsal wormhole fikirleri vakumsal enerji alanlarına dek uzanan bir çerçevede bizlere teleportasyonun, antigravitasyonel sistemlerin ve Free energy denen sıfır noktası enerjisinin kapılarını aralamaktadır. Ayrıca tam bu noktada bize paralel bir düzlemde bizimle birlikte titreşen başka boyutların varlığına dair de ciddi kuramsal düşünceler kendini göstermektedir.

Zamanda yolcuk dendiğinde spekülatif çerçevede hep söylenegelen klasik teknolojiler karşımıza çıkmaktadır. Bunlar Tesla bobini, Delta T anten sistemleri, Skaler dalga vericileri, Sıfır zaman Jeneratörü, Devirli manyetik etki alanları, Çekimsel rezonans alanı bobinleri, Özel sarımlı bobin sistemleri, Uçan elektrogravitik diskler, Kristal prizma fiziği vb... bir çok teknik düzeneklerden ve sistemlerden bahsedilmektedir. Tüm bu teknik sistemlerin temel mantığı ZAMAN'ın bir DALGA YAPISI olmasıdır. Tüm bu bilimsellik havası verilen spekülatif teknik sistemler Zamanın Dalga Teorisi çerçevesinde anlam kazanmakta ve bir noktaya dek geçerlilik arz etmektedir.






Kaynak:Zamandayolculuk(Çetin Bal)
snackbloot - avatarı
snackbloot
Ziyaretçi
18 Ekim 2010       Mesaj #17
snackbloot - avatarı
Ziyaretçi
Japonya Uzay Havacılık Dairesi (JAXA) ve Tokyo Üniversitesi'nde görev yapan Doç.Dr. Serkan Anılır, zamanda yolculuk konusunu yazdı.

Zamanda yolculuk dendiğinde aklımıza hep ünlü bilim adamı Stephen Hawking'in yaklaşımı gelir.

'Eğer zamanda yolculuk mümkün olsaydı, neden bugün gelecekten gelmiş zaman yolcularıyla karşılaşmıyoruz?'

Peki ya ileride zamanda yolculuk gerçekten mümkün olursa ve gelecekten gelmiş kişiler aramızda yaşayıp bizi izliyorlar ve içlerinden gülüyorlarsa? Gelin, hep beraber bu olasılığı düşünelim.

Zannederim, uzmanlık alanı olmasa da herkes, zamanda yolculuğun ancak ışık hızına ulaşabilmemiz durumunda mümkün olduğunu biliyordur.

Gelecekte, zaman yolculuğu ile ilgili bütün engelleri ortadan kaldırıp ışık hızından daha hızlı hareket etmeye yönelik teknolojiyi geliştirdiğimizi varsayarsak, nasıl bir zaman yolculuğu yaşanacağını da hayal edebiliriz.

Wells'in romanı ve 'warp' fikri

Zamanda yolculuk üzerine en tanınmış yazılı roman, ünlü yazar H.G.Wells tarafından kaleme alınmıştır. Romanda zaman makinası geçmişe ve geleceğe tek bir çizgi üzerinde hareket ederken, bugün zamanda yolculuğun gerçekleşeceğine inanan birçok bilim adamı, bazı zorlukları yok etmek için 'warp' fikrini ortaya atmaktadır.

'Warp'ı basit bir örnekle açıklayacak olursak, bir kağıdın sol alt köşesine (X), sol üst köşesine Msn Up yazalım. X'den (şimdiki zaman) Y'ye (geçmiş zaman) bir çizgi çekelim.

Wells'in modelinde, zaman makinasını bu çizgi üzerinde hareket etmektedir. Ama, harflerin yazılı olduğu iki köşeyi kağıdı kaldırıp ortası sarkacak şekilde biraraya getirirsek, bu iki farklı nokta arasında hareket etmek için varolan çizgiyi takip etmek yerine direkt atlama yapabileceğimizi görürüz. 'Warp' budur.

Her ne kadar bu imkansız gibi düşünülse de, bugün doğadaki formlara baktığımızda, mükemmel bir kare veya dikdörtgen benzeri bir form göremeyiz. Doğa, bizim '3.5 boyut' ismini verdiğimiz mevcut form cetvelleriyle tanımlanamayan 'fraktal'lerden oluşur.

Kar tanesi ve yansımalar

Buna en güzel örnek ise bir 'kar tanesinin' şekli. Kyoto Üniversitesi'nden Prof. Dr. Koji Miyazaki ile beraber yaptığımız bir araştırma sırasında, kar taneleri ve benzer milyonlarca fraktal şekillerin aslında dördüncü boyuttan üçüncü boyuta yansımalar olduğunu bilgisayar modelleriyle kanıtlayıp başarılı olduk.

Einstein'in 'zaman' olarak tanımladığı dördüncü boyutun, belki de farklı bir kurgusu olan bir üst 'mekan' olabileceğine dair bir tez de geliştirdik.

Uzayın şekli ve boyut konusunu daha derinden kavramak, ileride belki de zaman makinasının önünü açabilir.

Zaman makinasına geri dönecek olursak, bugüne kadar büyük bütçeler ve derin araştırmalarla hazırlanmış bütün filmlerde kahramanımız zaman makinasıyla geçmişe veya geleceğe giderken, farklı zaman diliminde başladığı nokta ile çıktığı nokta aynıdır.

Örneği tekrar düşünürsek, bir kağıt üzerindeki iki nokta arasındaki çizgiyi takip etmeden o noktalar arasında gidip gelmek bir gün mümkün olsa da, herhalde o gün zaman makinası üzerine çalışanlar, çok önemli bir gerçeği fark edecekler. O da kağıdın hareket halinde olması... Yani uzayın hareket ediyor olması.

Nasıl mı?

Dünya saatte yaklaşık bin 600 km hızla dönmektedir. Eğer bir zaman yolcusu 'warp' ile, zamanda bir saat geriye gidecek olursa, çıkacağı nokta ilk başlangıç noktasından bin 600 km ötede olacaktır.

Tabii ki bu durumda, uzaya dışarıdan bakacak olursak, dünyanın aynı bir saat içinde güneşin etrafında da 107 bin km yol katettiğini, güneşin de Samanyolu galaksisinde 810 bin km, Samanyolu'nun da Andromeda galaksisine doğru 240 bin km, 'Local Group' adı verilen bizim sistemimizin de Virgo kümesine doğru 2 milyon 770 bin km ve komple olarak Virgo sisteminin de 'Great Attractor' adı verilen görünmeyen bir kümeye doğru 2 milyon 150 bin km ile hareket ettiğini düşünmemiz gerekir.

Zamanda yolculuk hayalleri ile yola çıkan pilotumuz, sadece ve sadece bir saat geriye dönmeye kalkışırsa, yola çıktığı noktadan yaklaşık 5 milyon kilometre uzaklıktaki farklı bir noktada ortaya çıkacaktır.

Burada önemli olan, yolculuğa başladığı noktada gene ortaya çıkmış olsa bile, bu sırada uzay bir saat içinde hareket etmeye devam etmiştir.

Bu kadar kötümser olmamak için, olaya bir de iyi tarafından bakalım. 5 milyon kilometre uzakta çıkma olasılığından bahsettiğim halde, bütün yıldız ve kümelerin aynı yöne hareket etmediği gerçeğini göz önünde bulunduracak olursak, buradan birbirlerini sıfırlama şansları olduğunu söyleyebiliriz.

Bugün bilim adamlarının 'uzayın duvar kağıdı' olarak da tanımladıkları arka plandaki 'kozmik kısa dalga fon radyasyonu' (Büyük patlama, yani Big Bang adını verdiğimiz evrenin doğuşunda meydana gelen patlamadan geriye kalan radyasyon) ölçümleri ışığında, dünyanın saatte yaklaşık 1 milyon 400 bin km hareket ettiğini biliyoruz.

Bu uzaklıkları şu ana kadar sadece bir saatlik bir zaman yolculuğu macerası olarak düşündük. Bunu günlere, aylara, yıllara vurursak ortaya çıkan mesafe farklılıklarını zannediyorum herkes hesaplayabilir.

Basit bir örnek verecek olursak, 2105 yılından zamanımıza dönmeye çalışan bir kişi, dünyadaki başladığı noktadan yaklaşık 1 trilyar kilometre uzakta çıkacaktır, bize o noktada mesaj gönderse, dünyaya ulaşması yaklaşık 47 gün alacaktır.

Uzay keşifleri

Eğer bu şekilde bir yolculuk imkanı olursa, yani uzayın sürekli hareket halinde olmasını kendi avantajımıza çevirmek istersek, bunlardan birisi uzay keşifleri olabilir.

Mesela aynı hesaplama sistemi ile gidersek, şu an ki bulunduğumuz noktada 17.4 gün sonra Jüpiter gezegeninin olacağını tahmin ederek (dünyaya en yakın olduğu zamanda 587 milyon kilometre) buna ayarlayarak bir keşif gemisini gönderebiliriz.

Tabii ki x-y düzleminde başarılı olunacağı tahmin edilse bile, uzay ortamındaki x-y-z sisteminde düşünürsek, belki uzaklık olarak doğru noktada çıkabiliriz ama Jüpiter'in o andaki konumuna göre tam olarak yanında çıkma şansımızın çok zayıf olduğu da bir gerçektir.

Ancak bu teknoloji eğer başarılı olursa, mesela dünya yörüngesine uydu veya benzeri yük taşıması için son derece pratik bir çözüm olabilir.

Hayal gücümüzü zorlamaya devam edecek olursak, ben bir gün zaman makinasıyla yolculuk yapma şansını yakalasam iki seçeneğim vardır.

Birincisi ne kadar dünyadan uzakta ortaya çıksam bile, en kısa zamanda dünya ile bağlantı kurup yönümü bulmak ve geriye dönmeye çalışmak.

İkincisi ise, zaten geri dönemeyeceğim gerçeğini kabul ederek, gitmişken sonuna kadar gideyim fikrine de sarılarak, uzayın başladığı zamana dönmek.

Acaba Big Bang patlamasının olduğu ana kadar gidebilir miydim? Uzayın henüz bin yaşında olduğu ve sadece taneciklerden meydana geldiği bir döneme dönebilecek olsam, acaba benim zaman makinem de o anda tanelerine ayrılır mıydı?

'Warp' fikrinde zamanın etrafında dönerek, yani o çizgi üzerindeki olaylardan etkilenmeyerek hareket edebileceğimizi varsayarak, 'Big Bang'den öncesine dönmeye kalkışsaydık? Bu durumda uzayın varolmayacağı ve uzayın varolmasından dolayı ortaya çıkan ve insanlar tarafından yorumlanarak 'fizik kanunları' olarak kabul edilmiş, ve benim zaman makinamla o noktaya kadar gitmeme imkan sağlamış bütün kuralların da varolmayacağını düşünersek?

'Terminator' filminde zamanda geriye giderek, ileride lider olacak insanların ailelerini yok etme düşüncesi nereye kadar mümkün bilemiyorum.

Buna başka bir yaklaşım getirsem, mesela ileride olacak çok büyük bir felaketi dünyaya mesaj olarak yollayarak tedbir almaları için uyarabilirdim.

Bu belki ileride mümkün olabilir ancak böylesine bir felakette ölmesi gereken bir kişi, benim yollayacağım mesaj sayesinde kurtulur ve ileride dedemi bir kavga sırasında öldürürse?

Zaman yolculuğu tartışması yıllarca sürer...
Ölümcül - avatarı
Ölümcül
Ziyaretçi
23 Mayıs 2011       Mesaj #18
Ölümcül - avatarı
Ziyaretçi
Yaşadığımız dünyada bu anca hurafe diye kalır bunun yapılması fiziksel olarak imkansız bir insan için..Cinler için düşünülebilir..Işık hızını geçebilecek gücü yaparmıyız bilmem.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Şubat 2012       Mesaj #19
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Zamanda yolculuk konusu da maddecilerin safsatası

Kuran da Evrenin yaradılışıyla ilgili ayetlerin olduğunu biliyorum. Din Alimlerinin Ayet ve Hadis hadis yorumlamalarından da bu bilgilere ulaşmak mümkün...
Başka bir konuya yaptığım yorumu buraya da yazmak istedim...

Bilim adamları Güneş sistemi dışındaki bir gezegenin milyonlarca ışık yılı süreceğini öne sürüyorlar...
1 Işık yılı 9,4 Trilyon Km..
Işık hızı Saniyede 299 Bin Km hız yapmakta
Bir teoriye gürede ışık hızına ulaşan her cisim enerjiye dönüşür...
Bunun kanıtı yok çünkü henüz ''Işık Hızına Çıkan'' bir araç icat edilemedi...
Hem Böyle bir araç icat olsa.. Teori çürütürse bile... ''Devasal bir uzay Gemisi'' inşa edilse dair... Sonra bu gemiyle evrende yolculuğa çıkılsa...
Milyonlarca yıl gidilmesi gerek... Malumunuz insan hayatı çok kısa Msn Happy
Kaç kuşak sonra bu geziyi sonuçlandırırız ?
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
29 Şubat 2012       Mesaj #20
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı

Kuran da Evrenin yaradılışıyla ilgili ayetlerin olduğunu biliyorum. Din Alimlerinin Ayet ve Hadis hadis yorumlamalarından da bu bilgilere ulaşmak mümkün...

Kur'an da evrenin yaradılışıyla ilgili ayetlerde,uzaydaki mesafelerin ölçüsünden,boyutlardan da bahsedilmiştir.Bunları da biliyor olmanız gerekir.Bu minvalde -Zamanda yolculuk konusu da maddecilerin safsatası- gibi bir cümleyi neye dayanarak kurabiliyorsunuz? Ayrıca yaptığınız yorum basit bir mantık çerçevesi içinde yüzeysel kalıyordur.

Benzer Konular

5 Temmuz 2014 / nötrino Uzay Bilimleri
27 Haziran 2015 / ThinkerBeLL X-Sözlük
22 Nisan 2012 / HeliX Taslak Konular