Arama

Cilt Tipleri ve Bakım Önerileri - Sayfa 7

Güncelleme: 26 Temmuz 2019 Gösterim: 109.165 Cevap: 94
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
29 Temmuz 2009       Mesaj #61
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Gece Yarısı Servisi

uyku 0img
Sponsorlu Bağlantılar

Siz uyurken cildiniz sorunlar ile savaşsa ve size de sabah güzel bir cilt ile uyanıp bunun keyfini sürmek kalsa hoş olmaz mıydı?Gece rüyalar aleminde gezerken bir de uyansanız ve aynaya baktığınızda o parlayan ya da kupkuru cildinizden eser kalmamış olsa mükemmel olmaz mıydı? Teknolojinin ilerlemesi ile artık her cilt tipi için mükemmel ürünler bulmak mümkün!
uyku 1img

Kuru ve hassas bir cilde sahip olanların en büyük derdi gece yatmadan önce yüzlerine sürdükleri ürünün tüm gece orda kaldığı için alerji yapmasıdır. Skincode Essentials'in Regenerating Night Cream adlı ürünü içeriği ile cildin doğal yağ üretimini yeniliyor ve tüm gece boyunca siz uyurken yüzünüze harika bir nem kazandırıyor. Seçkin eczanelerde bulabileceğiniz ürünün fiyatı ise 93 TL.
uyku 2img

Karma cilt sahiplerinin sivilceye yatkınlığı nedeniyle bir türlü nemlendirme kremi kullanamayıp her türlü üründen kaçtığı dönemler geride kaldı. Darphin Clear White serumu yağlı ciltlerdeki parlama sorununu yağ dengeliyici özelligi ile ortadan kaldırıyor. Ürünün fiyatı ise 218 TL.


nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
31 Temmuz 2009       Mesaj #62
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Mutluluk Veren Nemlendiriciler

cil0
Sponsorlu Bağlantılar

Bu günlerde havalar bir sıcak bir soğuk olurken zavallı cildimiz de bu mevsim değişikliklerine uyum sağlamaya çalışırken yorgunluktan bitip tükenmek üzere. Birden güneş açarken birkaç dakika sonra sert ve soğuk rüzgârların esmesi ile ne yapacağını şaşıran cildimiz bir kuruyor bir yağlanıyor, haliyle de güzelliğini ve canlılığını yitiriyor. Lancome Hydrazen Neuro-Calm serisi ise tam bu sırada imdadımıza yetişiyor. Bu serinin diğer bir özelliği ise, içeriğindeki maddeler ile cilde mutluluk vermesi! Lancome Hydrazen Neuro-Calm Cream, cildi yumuşak, pürüzsüz ve ışıltılı kılar. Yatıştırıcı etki bırakmak için, sürüldüğü ilk anda cilt yüzeyinde kolaylıkla emiliyor. Ciltte nemin tutulmasını sağlayan yağ kıvamında olan krem, normal ve kuruya yakın ciltler için tek kelime ile mükemmel. Neurocalm formülü, aynı zamanda mutluluk molekülleri içeren ve cildin yapısını güçlendiren beta-endorfinler ile de zenginleştirilmiş.
cil1

Neurocalm kompleksi beta-endorfinlerin üretimini sağlaması ve sonucunda cilt bariyerini güçlendirmesi için kötü şartlar altında gelişebilen, tuzlu ve taşlı yüzeyde yaşayarak hayatta kalabilen deniz rezenesi özleriyle birleştirilmiş bir krem. Nemlendirici etki olarak Lancome için geliştirilmiş mikro nem kapsülleri, özel nemlendirici Lipudure TM ile cildin nemini 24 saat boyunca geri kazandırır, yoğun nemlendirme etkisine sahiptir. Doğu felsefesinde kullanılan rahatlatıcı zen etkisi ile batı teknolojisinin nemlendirme etkisi hydra kavramlarını buluşturur. Ürünün fiyatı ise 145 TL.
cil2

Lancome Hydrazen NC Yeux, yorgunluk izlerini yok eden, yatıştırıcı göz çevresi bakım kremlerinin arasında en iyisi. Neuro-Calm teknolojisi ile göz dokusunun dış bariyerinin güçlenmesini ve daha sağlıklı görünmesini sağlıyor. Göz yorgunluğunu hafifleterek, göz çevresindeki torbalanmayı ve yorgunluk izlerini ortadan kaldırıp, elastik, yumuşak bir cilt ve pürüzsüz bir göz çevresi için, yoğun bir rahatlık ve canlılık hissiyle cildi nemlendiriyor. Hassas ciltler dâhil tüm cilt tipleri için uygun olan kremin fiyatı ise 115 TL.


nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
2 Ağustos 2009       Mesaj #63
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Mükemmel Bir Cildin 3 Aşaması

cbk0

Malum sezon alışveriş sezonu. İndirimler her yerde başlarken insanın evde oturası gelmiyor. Bir orada bir burada üzerimize giyecek iki parça bir şey alalım diye gezerken deneme kabinleri çoğu zaman kâbusumuz oluveriyor. Normalde mükemmel görünen cildimizi florasan ışığının altında gördüğümüzde korkup kaçacak, saklanacak yer arıyoruz. Evdeyken fark etmediğimiz lekeler ya da sinir bozucu sivilceler nedense hep deneme kabinlerinde gözüne çarpar insanın. Bu stres yapıcı durumdan kurtulmak için her yolu denediyseniz, hiçbir nemlendirici, tonik ya da yüz yıkama jeli derdinize derman olamadıysa sizlere Shiseido'nun cilt bakım serisini şiddetle öneriyoruz. Shiseido'nun uzun klinik çalışmalar sonucunda piyasaya sunduğu 3 adımda mükemmel ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlayan cilt bakım serisi şu sıralar oldukça revaçta. Tahrişe, kusurlara ve erken yaşlanmaya neden olabilecek günlük kirleri nazikçe fakat derinlemesine temizleyen Ekstra Gentle Cleasing Foam yüz yıkama esnasında iyice köpürtülerek kullanıldığında gözeneklere derinlemesine nüfuz ederek bütün kirleri temizliyor. Fiyatı ise 105 YTL.
cbk1

2. adımda kullanacağınız ürün ise Hydro-Nourishing Softener tonik. Yıkama sonrası, cildi nazikçe soyarak pürüzsüzlük ve aydınlık bir berraklık sağlarken anında nem kazandırmakla kalmıyor ve 3. bakım aşamasında kullanacağınız nemlendiricinin cildinize iyice nüfuz edebilmesi için hazır hale getiriyor. Ürünün fiyatı ise 85 YTL.
cbk2

Son aşama ise, cildi çevresel hasarlara karşı koruyan ve nem seviyesini mükemmel bir şekilde dengeleyen Moisture Protection nemlendirici yüz kremini yüzünüze iyice yaymak. T bölgesini de doğru bir şekilde nemlendirebilme özelliğine sahip olan bu krem aynı zamanda cildin erken yaşlanma belirtilerine de karşı koymaya yardımcı oluyor. Bu mükemmel set ile artık cildiniz hangi deneme kabinine girerseniz girin mükemmel görünecek. Mükemmel nemlendiriciye sahip olmanın fiyatı ise 70 YTL.

nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
21 Ağustos 2009       Mesaj #64
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Güneş Sonrası Bakım

gun 0img

Yaz mevsimi dedinmi herkes üstündeki başındaki fazlalıklardan kurtulur, şöyle bir hafifler. Pantalonlar kısalır, Etekler değişir hatta elbiseler raflardan bir bir iner. Peki ya yazın sıcaklarında değişen aksesuar modası?
gun 1img

Güneş ışınları, sıcak hava ve makyaj birleşince cildimizin temizliğine normalden daha fazla özen göstermemiz gerekir. Karma ve yağlı ciltlere özel etkin çözümler sunan Noviderm Boréade serisi, yaz aylarında cildinizin ihtiyacı olan temizliği sunarak makyaj artıklarının oluşturduğu yaşlanma etkilerinden sizi kurtarıyor. Ürünün fiyatı 38 TL.
gun 2img

Doğal bir UV filtresi olan titanyum dioksit ile özel olarak formüle edilen Baby Blanket SPF 50+ koruyucu güneş losyonu, zaralı güneş ışınlarına karşı hassasiyeti olan bebekler ve anneler için en etkili ürünlerden biri. Suya dayanıklılığı, hipoalerjenikliği ve tahriş etmeyen yumuşak dokusu, dermatologlar ile pediatristler tarafından test edilen ürün, bebeklerin ve annesinin cildine optimum koruma sağlayarak nemlendiriyor. Ürünün fiyatı 48 TL
gun 3img

Nemlendirmede üstün performansı ile özellikle yaz aylarının vazgeçilmez ürünü, Bepanthol Provitamin B5 içeren formülü ile cilde derinlemesine etki ediyor ve cildi ihtiyacı olan neme kavuşturuyor. Ürünü eczanelerden 28 TL vererek alabilirsiniz.

_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
21 Nisan 2010       Mesaj #65
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Cilt Bakımı

SABAH BAKIMI
Sabah kalkar kalkmaz elbette her zaman olduğu gibi yapılması gereken cildinizi su ve sabunla yıkamak. Sabun kullanırken dikkat etmeniz gereken herhangi bir sabun değil, zeytinyağlı ve nemlendirici özelliği olan sabunları kullanmanız. Ben Dowe u tercih ediyorum. Hem ellerim ve hem de yüzüm için.
Cildiniz kuruduktan sonra tonik ve pamuk ikilisi ile yüzünüzü bir güzel tekrar temizleyin. Pamukta oluşan kirler sizi şaşırtmasın çünkü tonik pamuğun ulaşamadığı yerlere, derinlemesine ulaşarak tüm kiri alır.
Cilt temizliğini tonik ile de yaptıktan sonra mutlaka yüzünüze cilt tipinize uygun bir nemlendirici sürün. Bu işlemi elbette boynunuza da uygulamayı unutmayın.

AKŞAM BAKIMI
Akşam bakımınızda sabah bakımınıza çok benzer.
Öncelikli olarak eğer makyajlıysanız yapmanız gereken elbette makyajınızı temizleyin. Makyaj temizliği için makyaj temizliği için kullanılan ürünlerden alıp kullanabilirsiniz. Makyajınızı temizledikten sonra tekrar yüzünüzü su ve sabunla yıkayın.
Arkasından toniğinizi sürün ve toniğinizin üzerine de nemlendiricinizi sürün. Nemlendiricinizin ardından cildiniz için her zaman kullandığınız, cildinizin tipine uygun bir gece bakım kremi kullandıktan sonra akşam bakımınızı da tamamladığınızı sanmayın sakın!
Ellerinizi de bakım için unutmamanız gerekir. Ellerinize de uygun bir krem sürdükten sonra bakımınız tamamlanmış sayılır.


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
8 Haziran 2010       Mesaj #66
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Cilt bakımında 7 yanlış!

cilt01
Dermatologlar, cilt bakımı için yaptığınız en kötü hataları açıklıyor ve sıkça yapılan bu 7 güzellik yanlışını düzeltmeniz için çözüm yöntemleri sunuyor.

1. yanlış
Siz sigara içmiyorsunuz ama içen arkadaşlarınızla vakit geçiriyorsunuz.

Zararı: Bir başkasının sigarasından çıkmasına rağmen, sigara dumanı cildinizi mahveder. Sigara dumanındaki kimyasallar (karbon monoksit, katran, nikotin v.b.) direkt gözeneklerinize işler. Bu toksinler vücudunuzun hücreleriyle temas ettiğinde ise, cildinize yumuşaklık veren ve direnç kazandıran yapıyı bozup, erken yaşlanmayı tetikler. Ayrıca cildin kendi kendini yenileme özelliğine de zarar verir.

Yönteminizi değiştirin: Sigarasız ortamlarda kalmaya çalışın ama kendinizi bir duman bulutunun ortasında bulursanız da, içenlerden mümkün olduğu kadar uzak durun ve iyi havalandırılan yerlere yönelin (teraslı ya da dışarıda oturulabilen bar ya da restoranlar). Eve dönünce de duşa girip saçınızla cildinize bulaşmış artıkları çıkarın. Hemen ardından da, C ve E vitaminleri içeren antioksidan özellikli bir nemlendirici kullanın.

2. yanlış
Tatile çıkmadan önce birkaç kez solaryuma giriyorsunuz.

Zararı: Hoş bir bronzluk için ilk temelleri atıyor olabilirsiniz ama cildinize verdiğiniz hasar plajda yaşayabileceğiniz herhangi bir yanığa eşit, hatta daha da fazladır. En yeni modellerinin yaydığı UVA radyasyonu güneşin yaydığından 15 kat daha fazla. Bu aslında sizi yakmaz ama derinizden derinlere işleyerek dokulara ve hücrelere zarar verir ki bu da cilt kanseri riskinizi arttırır. Bir araştırma sonucuna göre; düzenli bir şekilde solaryuma girmenin, melanoma (cilt kanserinin en ölümcül türlerinden biri) yakalanma ihtimalini yüzde 55 arttırdığı belirlenmiş. 20-29 yaş arası kadınlarda melanom olasılığı, yapay güneşlenme tekniklerini kullanmayanlara göre yüzde 158 daha fazla bulunmuş.

Yönteminizi değiştirin: Yanmak için solaryuma girmekten başka birçok seçeneğiniz var. Mesela yeni bronzlaştırıcılar. Yüz ve göğüs için, aloe ve E vitamini katkılı Clarins Intense Bronze Self Tanning Tint ve vücut için de cilde hızla işleyen ve gliserin ile yumuşatan Avon Skin-So-Soft Glow Daily Body Moisturizer’ı deneyebilirsiniz.

3. yanlış
Cildinize her gün, hatta bazen günde iki kez peeling işlemi yapıyorsunuz.

Zararı: Evet, ölü hücrelerin atılmasını sağladığı için yararlı olabilir. Ancak fazlası, kesinlikle yarar sağlamak yerine zarar verir. Pek çok kadın baştan aşağa keselenir, gün içinde kimyasal bir dökücü olan alfa hidroksi asitlerini (AHA) içeren losyon kullanır ve gece de retinoid gibi dökücüleri içeren kremler sürer. Tüm bunlar, tek bir günde üç ayrı soyma işlemi demektir. Bu da cilde zarar verir. Çünkü bu işlemler, cildin doğal koruyucu lipid yağ bariyerini ortadan kaldırır ve cildin doğal yapısını bozar.

Yönteminizi değiştirin: Kendinize günde en fazla iki metodu kullanacak şekilde sınır koyun. Aynı günde hem peeling etkisi gösteren bir krem hem kese hem de retinoidleri kullanmayın ve kullandıklarınızın da içeriklerini mutlaka inceleyin. Yüzünüz için aşırı ovalama gerektirmeden ölü hücrelerin atılmasını sağlayan ve AHA içeren bir temizleyici kullanın. Ardından ölü hücreleri dökücü içeriğe sahip bir gece veya gündüz nemlendiricisi (ama her ikisini değil) edinin. Haftada bir olarak da, sakinleştirici jojoba özleri içeren bir temizleyiciyle cildinizi rahatlatın.

4. yanlış
Bacaklarınızı tıraş ederken tıraş kremi yerine, sabun ya da vücut şampuanı kullanıyorsunuz.

Zararı: Tıraş jelleri ya da kremleri, jilete üstünde kayabileceği pürüzsüz bir yüzey sağlayarak cildin kızarmasını ve minik kesikler oluşmasını engeller. Pek çok sabunun etiketinde “nemlendiricidir” yazmasına rağmen, sabunlar cildi tıraş esnasında korumazlar bu yüzden de tıraş sonrasında bacaklarınız pul pul görünebilir.

Yönteminizi değiştirin: Mutlaka kadınlara özel bir tıraş kremi kullanın ama sakın bir erkek tıraş kremi kullanmayın. Kadın traş kremleri cildi dinlendiren ve nemlendiren; cildi pullanma ve yara bereye karşı koruyan bitkisel özler içerir. Örneğin bir sonraki traşınızda cildi tıraşa hazırlayan Gilette Satin Care’i tercih edebilirsiniz. Eğer acil bir durumda kalırsanız tıraş kremi yerine saç kremi kullanabilirsiniz. O bile bacağınızı eski klasik sabununuzdan daha iyi koruyacak ve cildinizin nem dengesini bozmayacaktır.

5. yanlış
Çenenizdeki o kocaman sivilceyi fark ettiğiniz an kendinizi tutamıyor ve sıkıyorsunuz.

Zararı: Dermatologlar hep bundan bahseder; sivilceleri patlatmak uzun vadede daha büyük sıkıntılara ve izlere yol açar. Sivilcenizi sıktığınızda, gözeneği tıkayan her ne ise dışarı çıkar ama büyük kısmı içerde, cildin altında kalır. Ama nedense her seferinde yine de sivilcenizi sıkmak, çirkin bir soruna güzel bir çözüm gibi gelir.

Yönteminizi değiştirin: Bunu yine de yapacaksanız, en azından doğru yöntemle yapın. Öncelikle sivilce ve siyah noktalar için özel tasarlanan metal çubuklardan birini alın. Aleti ve sivilceyi alkol ile silin. Ardından çıkıntıyı yumuşatmak için ılık bir kompres uygulayın (ıslak bir bez gibi). En sonunda çıkarıcı aletin deliği ile sivilceyi aynı hizaya getirin ve tam aşağıya doğru ittirin. Bu yöntemi sadece ucu görünen sivilceler ve siyah noktalarda kullanın. Derin kistlerde kullanmanız onları daha kötü hale getirecektir. Ama her zaman için en iyisi; bir dermatoloğa gidin ve o büyük sivilceyi uzmanın ellerine bırakın, bu sayede bir kaç saat içinde kaybolabilirler. Bir başka sivilceyle savaş yöntemi de yeni bir cihaz. Zeno adındaki bu cihaz pille çalışıyor ve ısı terapisi yöntemi ile sivilcedeki bakteri faaliyetini bitirip, beyaz uçlu sivilceye dönüşmesini engelliyor.

6. yanlış
Hamile olduğunuzu bildiğiniz halde cilt bakım rutininizi değiştirmiyorsunuz.

Zararı: Montclair, New Jersey’de dermatoloji uzmanı ve Shape dergisi uzman kurulu üyesi Jeanine Downie’nin ciddi bir uyarısı var: “Hamile olmayanlar için zararsız olan pek çok cilt bakım malzemesi fetüse zarar verebilir.” Bilinen ve sürekli kullanılan anti-aging ve akne bileşenleri, kırışıklara karşı kullanılan retinol ve aknelere karşı uygulanan benzoil peroksid gibi maddeler hamile kadınlar için güvenli bulunmuyor.

Yönteminizi değiştirin: Hamile kalmaya karar verdikten sonra ürünlerinizin içeriklerini okumaya başlayın. Hamilelik esnasında kullanımları güvenli olan meyve özlü ya da laktik (süt özlü] ürünleri tercih edin. Doğal cilt soyucu özlere sahip Clean & Clear Morning Burst Sunshine Control yüz temizleyici iyi bir çözüm olabilir. Aniden beliren cilt sorunları için düşük yoğunlukta salisilik asit içeren ürünler kullanın. Bunun için Dermalogica Overnight Clearing Gel’i ya da içinde söğüt kabuğu gibi doğal bir bileşen bulunduran Skyn Iceland Anti-Blemish Gel With Willow Bark gibi ürünleri de deneyebilirsiniz.

7. yanlış
Makyaj fırçalarınızı nadiren temizliyorsunuz. Bir tek siz kullanıyorsanız neden uğraşacaksınız ki?

Zararı: Fırçalar, zamanla tam bir bakteri yuvası olabilir. Fırçayı temizlemezseniz, bakteri birikimi direkt cildinize geri döner. Bütün o bakteriler hastalıklara yol açabilecek şekilde gözeneklere yerleşebilir. Bunun yanı sıra kirli fırçalar makyaj malzemesini kolaylıkla alamaz ve fırça, kılları birbirlerinin üstüne yığıldığından makyajınızda lekelere yol açar.

Yönteminizi değiştirin: Kiri ve bakteriyi atmak için, fırçaları temizleyici bir şampuanla haftada bir kez yıkayın. Makyaj fırçalarını yıkamaya zamanı olmayanlar için daha pratik çözümler de mevcut. Örneğin Clinique markasının bu probleme kökten çözüm getirmek için, anti mikrobik teknoloji kullanılarak geliştirdiği fırçalar.

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
20 Ekim 2010       Mesaj #67
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Bakımlı Cilt İçin 10 Öneri

Yaz ayları geçmiş olmasına rağmen cildinizin güzelliğine her zaman önem vermeniz gerekir. Cildinizi çevrenin olumsuz etkilerinden, kurumalardan ve dökülmelerden aşağıdaki 10 yöntemle koruyabilirsiniz.

1. Sıcağa karşı daha dayanıklı olun.

Yaz havaları vücudun yağ düzenini bozar. Bu sorunu halletmek için az yağlı cilt temizleyicileri, nemlendiricileri ve fondotenleri tercih edin. Cildiniz hala çok yağlıysa, yüzünüzün T bölgesini (alın, burun ve çene) alkolsüz tonikle her sabah temizleyin.

2. Parlatıcı kullanın.

Kozmetik dükkanları parlatıcı ürünlerle dolup taşıyor. Sizde vücudunuzun ölü derisinin daha kolay dökülmesini ve daha ferah hissetmenizi sağlayacak C vitamini veya alfa hidroksitasit içeren temizleyizi veya nemlendiricileri kullanarak daha bakımlı bir cilde sahip olabilirsiniz.

3. Güneşin zararlı etkilerinden korunun.

Çoktan yanmış olsanız veya hava kapalı olsa bile hergün 15 veya üzeri koruma faktörlü nemlendiricilerden kullanın. Eğer tercih ettiğiniz nemlendirici koruma faktörlü değilse nemlendiricinin üzerine az yağlı sunscreen sürebilirsiniz.

4. Doğru sunscreen i seçin.

Gününüzü dışarıda güneşin altında geçirecekseniz cildinizi UVA ve UVB ışınlarından yeterince koruduğunuza emin olmanız gerekir. Bunu titanyumdioksit, demiroksit ve parson 1789 içeren az yağlı ürünler kullanarak sağlayabilirsiniz. Ürünü cildinizin yeterince absorplayabilmesi için dışarı çıkmadan yarım saat önce sürün.

5. Dudaklarınıza da bakım yapın.

Dudaklar vücudun güneşe karşı en hassas bölgesidir. Dudaklarınızı güneşin olumsuz etkilerinden korumak için rujunuzun sürmeden önce SPF içeren dudak merhemi kullanabilirsiniz veya SPFli rujları tercih edebilirsiniz.

6. Vücudunuzun verebileceği olumsuz tepkileri engelleyin.

Güneşten korunmanızı sağlayacak ağır kremler gözeneklerinizin kapanmasını ve bunun cildinizi olumsuz etkilemesini sağlayabilir. Cildinizi düzenli olarak vücut şampuanlarıyla temizleyin. Banyo tuzları da vücudunuzun ölü hücrelerini uzaklaştıracağından iyi bir temizlik sağlayabilir.

7. Baştan ayağa nemlendirici kullanın.

Her duştan sonra vücudunuz ıslakken vücut losyonu sürün ve sonra hafifçe kurulayın. Fazla yüzen biriyseniz klorun ve tuzlu suyun kurutucu etkisini azaltmak için petrolatum veya kakao yağı içeren hidratlı nemlendiricileri tercih edebilirsiniz.

8. Bacaklarınızı tahrişlerden koruyun.

Bacaklarınızı traş etmek yaz aylarında bir zorunluluk. Fakat bacaklarınızda bulunan yaraların daha da tahriş olmasına sebep olabilir. Banyo yaparken değil de duş aldığınızda bacaklarınızı traş ederek cildin kabarıp tüyleri saklamasını engelleyebilirsiniz. Sabun yerine vücut şampuanlarını kullanarak cildinizin daha yumuşak ve kaygan olmasını sağlayabilirsiniz.

9. Bikini bölgenizin çirkin görünmesini engelleyin.

Traş edilerek ya da ağdayla alınan tüyler uzamaya başladıklarında bikini bölgenizin çirkin görünmesini sağlayabilir. Tüy dökücü kremler kullanarak tüylerin kökten değil de yüzeyden alınmasını sağlayabilir, bikini bölgenizin çirkin görünmesini engelleyebilirsiniz.

10. Bronzlaştırıcı kullanın.

Son dönemde kullanımı yaygınlaşan bronzlaştırıcılar kullanım ve görünüm açısından daha iyi sonuçlar veriyor. Bronzlaştıcıları önce vücudunuzun ufak bir bölgesinde kontrol ettikten sonra vücudunuza uygulayın. Sonuç istediğiniz gibiyse ürünü bir pamuk yardımıyla vücudunuza iyice sürün.

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
20 Ekim 2010       Mesaj #68
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Limonla Cilt Güzelliği

limon
Limon, cildiniz için serinletici ve canlandırıcı bir etki yapar. Altı adet limonu, kabukları ile birlikte halka şeklinde dilimleyin. Derin bir kaba soğuk su doldurun ve içine dilimlediğiniz limonları atın. Limonların kabukları yumuşayana kadar en az bir-iki saat bekletin. Süre tamamlandıktan sonra limonları elinizle sıkın ve banyo suyunun içine limonları ve hazırlanan suyu ilave edin. Eğer limonların suda bekletilme süresi sizin için çok uzun ise, o zaman limonların suyunu sıkın ve limonlarla birlikte banyo suyuna katın. Hazırladığınız limon banyosunun içinde 20 dakika kalmanız yeterli olacaktır. Bu özel banyo için kan dolaşımınızı hızlandırırken, iç açıcı limon kokusu da güne dinamik başlamanıza yardımcı olacaktır.

Cilt için limon peelingi

Limonun içerdiği asitler cilde aynı zamanda peeling görevi yapabilir. Dirsek, diz ve tabanlarda oluşan sert derileri size şimdi verecek olduğumuz limon reçetesi ile yumuşatarak, pürüzsüz görünmesini sağlayabilirsiniz. Bir çorba kaşığı limon suyu ile iki çorba kaşığı balı kısık ateşte hafifçe ısıtın. Ocaktan alındıktan sonra bir süre soğumasını bekleyin. Hazırlanan karışım soğuduktan sonra kuruyan ve çatlayan cildin üstüne sürün. 20 dakika beklettikten sonra peeling yaptığınız bölgeyi su ile temizleyin. Son olarak temizlediğiniz bu bölgeyi limon kabuklarıyla ovalıyın. Bu işlem sonunda derinizin taze görünüşü sizi bile şaşırtacaktır.

Limonlu yüz temizle losyonu

Limon yağlı ciltler için ideal bir temizleyicidir. Çünkü limonun sıkılaştırıcı bir etkisi vardır. Tarifini verdiğimiz yüz losyonu, yüzdeki siyah nokta ve sivilcelere karşı en ideal losyondur. Bunun için 30 ml. limon suyunu 30 gr. bal ve 200 ml. damıtılmış suyla karıştırın ve bu karışımı bir cam şişesinin içine koyun. Hazırladığınız bu losyonu sabahları ve akşamları, bir pamuğa damlatarak yüzünüze sürün. Böylece hem temiz hem de canlı bir cilde sahip olacaksınız. Ancak yüzünüze bu karışı sürdükten sonra en az iki saat güneşe çıkmamaya dikkat edin. Aksi halde yüzünüzde lekeler oluşur.

Limonla değişik yüz maskeleri

- Az yağlı yoğurda 5 damla limon suyu katın. Yüzünüzü temizledikten sonra bu maskeyi sürün ve 15 dakika bekleyip yıkayın.

- Avokado'nun yarısını püre haline getirin, içine bir çay kaşığı limon suyu katın ve bir yumurta akını iyice çırptıktan sonra ekleyin. Cildiniz kuru ise birkaç damla badem yağı da koyun. Karışımı yüzünüze ve boynunuza uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra su ile temizleyin.

- 100 gr. yulaf ezmesi, 1 limon suyu ve bir yumurta akını karıştırdıktan sonra ortaya çıkan karışımı, maske halinde yüzünüze yayın. 10 dakika bekleyin. Bu maske cildinizi gerginleştirecektir.

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
pesimist - avatarı
pesimist
Ziyaretçi
24 Nisan 2011       Mesaj #69
pesimist - avatarı
Ziyaretçi
Sivilceler için cilt bakım maskeleri

Özellikle ergenlik döneminde yüzde çıkan sivilce ve akneler kişiyi çok rahatsız ediyor.Sivilcelerin çıkmasını engelleyen kremler mevcut fakat evde doğal yöntemlerle kendinizde sivilce ve aknelerden kurtulabilirsiniz.Sivilcilerden kurtulmak için evde yapılacakları diğer konumuzda da bulabilirsiniz.

Sivilcelere ve aknelere uygulayabileceğiniz cilt maskeleri ve yapılışları :

* Portakal kabuğunu rende haline getirin.Rendelenen portakal kabuğunun üstüne bir çay kaşığı kabartma tozu dökünüz.Daha sonra bu karışımı iyice karıştırıp sivilceli bölgelere sürünüz.Yaklaşık 30 dakika yüzünde maskeyle durun.Süre sonrasında yüzünüzü yıkayıp kurulayın.Günde bir defa bu maskeyi uyguladığınızda cildiniz hem sivilcelerden kurtulacak hemde daha canlı gözükecektir.

Kaynak
heni huni - avatarı
heni huni
Ziyaretçi
2 Mayıs 2011       Mesaj #70
heni huni - avatarı
Ziyaretçi
Yağlı Ciltler İçin,
Malzemeler,
Yarım bardak yulaf ezmesi unu
Yarım bardak badem unu
1 çorba kaşığı deniz tuzu
1 çay kaşığı nane yaprağı unu
1 çay kaşığı biberiye yaprağı unu
1 yemek kaşığı biberiye yağı

Hazırlanışı ve Uygulaması,
Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
Haftada 3 kez bacak, omuz, sırt gibi yağlı bölgelere masaj yaparak uygulayın.


Kuru Ciltler İçin,
Malzemeler,
Çeyrek bardak deniz tuzu
Yarım bardak ısıtılmış zeytinyağı
Hazırlanışı ve Uygulaması,
Malzemeleri cam bir kâsede karıştırın.
Kuruluk olan bölgelere masaj yaparak sürün.
Sıcak suyla durulayıp havluyla kurulayın.


Normal Ciltler İçin,
Malzemeler,
Yarım bardak yulaf ezmesi unu
Çeyrek bardak ayçiçeği tohumu unu
4 çorba kaşığı badem unu
1 çay kaşığı biberiye yaprağı unu
Su
Süt
Hazırlanışı ve Uygulaması,
Kuru malzemeleri cam bir kâsede karıştırın.
Yoğun kıvam elde eden kadar su ve süt ekleyin.
Boyun, bacak, sırt gibi bölgelere masaj yaparak yedirin.
Yarım saat bekledikten sonra ılık suyla durulayın.
Havluyla kurulayın.
Not,İhtiyaç duyduğunuz malzemeleri aktardan temin edebilirsiniz

Benzer Konular

23 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
6 Mart 2009 / ThinkerBeLL X-Sözlük
6 Ekim 2011 / elifuzun437 Taslak Konular
5 Eylül 2015 / Teamoore Soru-Cevap