Arama

Cilt Tipleri ve Bakım Önerileri - Sayfa 6

Güncelleme: 26 Temmuz 2019 Gösterim: 109.069 Cevap: 94
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
18 Mayıs 2009       Mesaj #51
nünü - avatarı
Ziyaretçi
guzel55

Sponsorlu Bağlantılar
Güzel bir cildin sırrının kozmetik ürünlerde değil, yenilen gıdalarda saklı olduğu belirtildi. Uzmanlar, sürekli kozmetik kullanmanın cildi erken yaşlandırdığını belirterek, daimi bir cilt sağlığı için alınan gıdaların çok önemli olduğunu vurguladı.

Cilt hastalıkları uzmanı Didem Yavuz, bugün kadın ve erkek herkesin güzel ve sağlıklı bir cilde sahip olmak istediğini ve bu yönde arayış içinde olduğunu söyledi.


Bu yönde çare olarak öncelikle kozmetik ürünlerin akla geldiğini dile getiren Yavuz, ancak bunun daimi bir cilt güzelliği sağlamadığını, ayrıca kalitesiz kozmetik ürünlerin birçok cilt problemini beraberinde getirdiğini vurguladı.
"Cilt içimizin aynasıdır, ne yer içersek cildimiz bundan etkilenir." diyen Yavuz, öncelikle cilt güzelliği için sigara ve alkolden uzak durulması gerektiğini kaydetti. Bu iki zararlı maddenin ciltte erken yaşlanma, solgunluk, kararma ve kansere sebep olduğunu ifade eden Yavuz, sağlıklı ürünlerden dengeli beslenmenin cildin yaşam kaynağı olduğunu dile getirdi.

Meyve, sebze ve hayvansal gıdaların dengeli olarak tüketilmesinin bedeni zinde tutacağını ve erken yaşlanmayı engelleyerek derinin daha parlak ve canlı görüneceğini anlatan Yavuz, "Hepimiz tanık olmuşuzdur. Kırsal kesimde sağlıklı beslenen ve hiçbir kozmetik ürünleri kullanmayan kadınların ne kadar duru bir güzellik ve temiz bir cilde sahip olduğunu görürüz. Onlara imreniriz. İşte bu sağlıklı ve doğal beslenmeden kaynaklanan bir durumdur. " diye konuştu.

Bütün meyve ve sebzelerin cilt üzerinde olumlu etkileri olduğunu ve mutlaka tüketilmesi gerektiğine dikkat çeken Yavuz, birkaç örneği şöyle sıraladı: "Yazın yaş, kışın kurusu yenebilen kayısı cilde çok büyük fayda verir. Maydonoz, marul, kırmızı şeker pancarı, nohut ve suyu karaciğeri temizler. Karaciğerin iyi çalışması deriye parlaklık ve güzellik verir. Ayrıca mevsim itibariyle tezgâhlara çıkmaya başlayan meyveler. Bu vücudun direncini artırır, zinde görünmeyi sağlar dolayısıyla bu zindelik deriden belli olur."

nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
18 Mayıs 2009       Mesaj #52
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Erken Kırışıklıklara Erken Çözüm

ivi0
Sponsorlu Bağlantılar

Doğal yaşlanma sürecine giren cilt, çevresel faktörlerin etkisiyle kırışmaya ve elastikiyetini kaybetmeye başlıyor. Kronik yaşlanmanın yanı sıra çevresel etkenler, erken kırışıklıklara neden oluyor. "Daha ben çok gencim, hiç öyle kırışıklık kremleriyle işim olmaz" demeyin! Çünkü erken kırışıklıklar özellikle dudak çevresi, göz kenarı ve alın bölgesinde oluşan mimik kırışıklıkları ve ince çizgiler ile başlayıp ileriki yaşlarda derin çizgilere dönüşebiliyor!
ivi1

Deracine Erken Kırışıklık Serisi, ince çizgilere etkin bir çözüm sunmayı, aynı zamanda cildi gençleştirmeyi hedefliyor. Deracine'nin 25?40 yaş arası önerilen krem, krem-jel ve göz kremi olmak üzere üç üründen oluşan erken kırışıklık serisi çizgilerin en yoğun olduğu bölgeleri koruyarak buradaki cilt dokusunu güçlendiriyor.
ivi2

Erken kırışıklıklara karşı önleyici ve tedavi edici krem jel, cildi içerden onarıp besliyor ve azalan yapı taşlarını yerine koyuyor. Çevresel faktörlerin yol açacağı hasarlara karşı da ciltte bariyer fonksiyonu gören ürünün fiyatı ise 42 TL.
ivi3

Erken kırışıklıklar ile savaşan göz kremi ise, göz etrafında incelen ve hassaslaşan zayıf dokuları toparlayarak derin çizgilerin oluşmasını engelliyor. En çok mimik kırışıklıklarının hedefi olan göz çevresi için ideal bir bakım sunan kremin fiyatı ise 43 TL.


nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
22 Mayıs 2009       Mesaj #53
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Bahar Temizliği

art0

Güneşli, mis gibi günler kapıda belirmiş bizleri bekliyor ve yazın habercisi olan kuşlar artık resmen havaların ısınması ile geri geliyorlar. Peki ya bunca harika güzelliğin neye işaret olduğunu biliyor musunuz? Tabiî ki bahar temizliğine! Soğuk havaların etkisi ile yıpranan saçlarınızda, cildinizde ve hatta o kurumuş çatlamış ellerinizde yaza özel bir hazırlık yapmaya ne dersiniz?
art1

Kış aylarında fön, maşa gibi ısıveren şekillendiricilerin kullanımının artmasıyla saçlar daha çabuk yıpranıyor ve kuruyor. John Frieda Collection'ın yeni ürünü Frizz Ease Creme Serum Overnight Repair Formula kuru, yıpranmış ve elektriklenen saçları bir gecede değiştirerek, sağlıklı, pürüzsüz ve yumuşak bir görünüme kavuşturmaya yardımcı oluyor. Hasar onaran teknoloji ve rahatlatıcı etkili papatya özü ile zenginleştirilmiş içerik, gece boyunca kapladığı saç telini onarmayı, derinlemesine beslemeyi ve ihtiyacı olan nemi geri kazandırmayı destekliyor. Ürünün fiyatı 46 TL.
art2

Havaların kuruması ile birlikte kuruyup matlaşan ve pul pul olan cilt, kış mevsiminden sonra onarım için daha yoğun içerikli ve yumuşatıcı nemlendiricilere ihtiyaç duyar. Pürüzsüzleştirici nem serumu, Murad Perfecting Serum cildin ihtiyacı olan yoğun nemi sağlarken içeriğindeki lipidlerle cildin yüzeyinde koruyucu ve pürüzsüzleştirici bir bariyer oluşmasını destekliyor. Ürünü yetkili eczanelerden 195 TL vererek edinebilirsiniz.
art3

Havanın resmen buz kestiği kış aylarından hatıra olarak bizlere kalan kupkuru ellerimizin de bahar temizliğinden nasibini almaları şart! Soğuk ve kuru havanın da etkisi ile yoğun bir nem kaybına uğrayarak elleriniz yazın sıcağında derinden zarar görmesini istemiyorsanız onları bir an önce onarsanız iyi olur. Sally Hansen Miracle Cure For Severerly Dry Hands, onarılmaya ihtiyaç duyan kuru ve çatlamış elleri soğuk hava koşullarının olumsuz izlerinden arındırırken bir taraftan da onları yumuşatıp besliyor.
art4

El kreminin öncesinde uygulayacağınız Sally Hansen Resurfacer with Micro-Crstals ile ellerdeki ölü deriyi atarak, daha yumuşak ve pürüzsüz ellere kavuşabilir, el kreminizin daha etkili nüfuz etmesini sağlayabilirsiniz. Miracle Cure el kremi fiyatı 33 TL, el peelinginin fiyatı ise 34 TL.

nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
22 Mayıs 2009       Mesaj #54
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Problemli Ciltler İçin Çözümler

bod0

Cildinizde ergenlikten kalma kızarıklıklar ve lekeler duruyor, her koşulda kızarmayı başaran hassas cildiniz peşinizi bir türlü bırakmıyorsa hiç üzülmeyin çünkü kozmetik ürünlerinde resmen çözümler tükenmiyor. Piyasaya girdiğinden beri hemen hemen herkes için mükemmel bir ürün sunmayı başaran Body Shop biz kadınların tek kelime ile bayıldıkları bir marka olsa gerek. Gerek harika kokulu vücut kremleri, gerekse çantamızdan ayırmadığımız şeker kokulu dudak nemlendiricileri ile eşsiz bir meyve bahçesini andıran mağazalarından herkes için bir ürün seçmek oldukça kolay.
bod1

Özellikle yağlı ve lekeli ciltler ile hassas ciltler için sundukları cilt bakım ürünleri birçok kadının vazgeçilmez ürünü olmuş durumda. Yağlı ve lekeli ciltlere ilaç gibi iyi gelen çay ağacı yağı, sorunlu ciltlerin problemini çözmek için bire bir. Leke giderici gece solüsyonu ise düzenli kullanımda yüzde oluşan leke ve kızarıklıkların geçmesine yardımcı oluyor. Ürünün fiyatı ise 35 TL.
bod2

Aloe Vera'nın rahatlatıcı ve yatıştırıcı etkisinden yararlanarak üretilmiş bu gece kremi ise hassas cildiyle başı dertte olan hanımlara yardım ediyor. Gece yatmadan önce düzenli olarak kullanıldığında her türlü dışarıdan gelen etkilere karşı hassaslaşan cildi onarıyor, rahatlatıyor ve yepyeni bir görünüm kazandırıyor. Ürünün fiyatı ise 42 TL.
bod3

Mucizevî bitki Aloe Vera'nın etkisi bununla da kalmıyor. Hassas bir cilde sahip olduğunuz için öyle piyasada olan her peeling kremini kullanamıyorsunuz ne yazık ki. Herhangi bir peeling kremi sizin cildinizi yenilemek yerine tahriş olmasına sebep oluyorsa Aloe Vera özlü Body Shop Hassas Peeling sizin için oldukça uygun. Cildinize uyguladıktan sonra dikkatli ve hassas bir şekilde ovduğunuzda bütün ölü derilerinizden arınıyor tertemiz ve capcanlı bir cilde sahip oluveriyorsunuz. Ürünün fiyatı ise 28 TL.

nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
22 Mayıs 2009       Mesaj #55
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Karma Ciltlerin Karışık Nemlendiricileri

nem0

Karma cilt tipleri için iyi bir nemlendirici bulmak her zaman büyük bir sorun olur. Yağsız bir nemlendirici alsanız cildiniz kuruyuverir. Normal olduğunu düşündüğünüz bir nemlendirici ise bir anda yüzünüzden yağ damlamasına neden olur. T-bölgesini hiç anlatmıyorum bile, orası apayrı bir dert. Peki ne yapmalı, ne etmeli de bu karma cilt tipine bir kurtarıcı bulmalı diyorsanız işte çözüm burada! Chanel Hydratation Hydramax-Active Gel Creme, nemlendirici jel krem normalden karmaya dönük cilt tipleri için gerçekten bir harika. Cildin nemini koruyan meyve karışımlı krem yumuşak, pürüzsüz, mükemmel bir etki bırakıyor. Ürün uygulanır uygulanmaz cilt hemen hoş bir tazelik ve hafiflik hissiyle okşanıyor. Aynı zamanda sihirli hyaluronic acid yuvarları cilt kurumalarının yol açtığı ince çizgileri yok ediyor. Bu çok yönlü ürünü 144 TL vererek Sevil Mağazaları'ndan alabilir ve pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz.
nem1

Clarins Multi Active Day Cream, özellikle karma cilt tipleri için eşsiz bir günlük bakım kremi. Günlük hayatın getirdiği strese karşı tam bir koruma sağlıyor. Multi dengeleme etkisi ile çizgilerin oluşumunu engelleyerek ideal bir nemlendirme sağlayan krem cildi hiç yağlandırmıyor. 30'lu yaşlar için uygun bir ürün olan nemlendiricinin fiyatı ise 142 TL.
nem2

Elizabeth Arden Perpetual Moisture 24 Cream, yanlış nemlendirme sonucu karma ciltlerin sahip olduğu kuru cilt semptomları olan donukluk, pullanma, gerginlik ve sertlik problemlerini siler. 20'li yaşlar için oldukça uygun bir ürün olan nemlendirici 24 saat boyunca derinlemesine bir nemlendirme sağlayarak cildi rahatlatır. Özellikle soğuk kış günlerinde kuruyan cildinize acil ve hızlı bir nemlendirmeye tabii tutmak istiyorsanız Perpetual Moıstire oldukça uygun bir seçim olabilir. Ürünün fiyatı ise 158 TL.

karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
27 Mayıs 2009       Mesaj #56
karayel - avatarı
Ziyaretçi
Yeşil Mucize

Bakterileri öldürüyor, ölü deri tabakasını temizliyor, cildi canlandırıyor… Bunun adı mucize!


Kış aylarının ekşi meyvesi kivi cilt bakımında oldukça etkili. Kivi içinde bulunana vitaminler sayesinde cilt üzerindeki ölü deriyi temizliyor,cildi canlandırıyor.

Vitaminler besler

C vitamini bakımından en zengin meyvelerden biri kividir. C Vitamini ise kolajenin en iyi besinlerinden biridir. Ayrıca kivi, bir miktar B vitamini ve zengin minerallerle doludur. Örneğin kalsiyum, magnezyum ve fosfor gibi. Tümü de cildimize yararlıdır.

Maskenizi kendiniz hazırlayın…

Dilimlenmiş kivi halkaları

Fazla olgunlaşmamış bir kivinin kabuklarını bir zar gibi soyun, sonra keskin bir bıçakla, mümkün olduğu kadar ince dilimlere ayırın. Ardından rahatça uzanıp, hatta bir de müzik eşliğinde bu halkaları yüzünüze yerleştirin. Cilt tipinize bağlı olarak 5-15 dakika kadar bu şekilde dinlenin.

Kivi suyu ile kompres

Kiviyi önce presle veya blender ile sıvı hale getirin. Sonra steril bir sargı bezini hazırladığınız kivi suyuna batırarak, yüzünüze kompres yapın. Bu işlemi 10 dakika kadar sürdürebilirsiniz.

Kivi suyu + kil

Kivi suyuna bir miktar kil ilave edip, temiz ve küçük bir tahta kaşıkla krem kıvamına getirin. Bu karışımı maske şeklinde yüzünüze sürün. Sırt üstü uzanıp veya koltuğa yaslanıp 10 dakika dinlenin. Bu maske özellikle yağlı ve sivilceli ciltler için çok yararlıdır.

Her cilt özeldir

Herkesin cildinin kendine has özellikleri vardır. Örneğin vitamin ve mineralleri emebilme kapasitesi aynı değildir. Kalın ve yağlı ciltlerde emilim daha zordur ve ölü tabakalar daha fazladır. Bu nedenle daha güçlü ürünlere ihtiyaç duyarlar. Kişinin yaşı da önemlidir. Zamanla cildin emme gücü azalır. Dolayısıyla ya daha güçlü ürünler seçmek ya da kullanma sıklığını artırmak gerekir.

Kalın ve yağlı cilt

Cildiniz kalın ve yağlı ise, kivi maskeleri sizin için idealdir. Cildinizdeki gözenekleri sıkıştırır ve yağlanmayı dengeler. Mümkünse olgunlaşmamış kivi kullanmaya çalışın. Haftada iki kere 15 dakikalık maske uygulayabilirsiniz. Eğer sivilceleriniz varsa, killi maskeyi tercih edin.

Yağlı ve ince ciltler

Bu tip ciltler kadınlara özgüdür. Erkeklerin cildi genelde daha yağlı ve kalındır. Ne yazık ki ince ciltler kolayca sarkabilir. Kivi maskesi bu tip cilt için çok uygundur. Bol miktarda C vitamini sayesinde kolajen sentezi artar ve cilt gerilir. Haftada 2 kez 5'er dakikalık maskeler sizin için yeterlidir.

İnce ve kuru cilt

En hassas cilt tipidir. Şevkat ve bakıma ihtiyacı çoktur. Kivinin özellikle kabuk kısmındaki C vitamini bu tip ciltlerin yenilenmesine yardımcı olur. Haftada iki kez uygulayabilirsiniz. Cildin tahriş olmaması için maskeyi 5 dakikadan fazla tutmayın.

Normal cilt

Kivi maskesi bu tip ciltleri daha da berraklaştırır ve rengini açar. Maske için önereceğim sıklık ve süre, haftada 2 kez, 10 dakikadır.
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
26 Haziran 2009       Mesaj #57
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Yaz Kızarıklıklarından Korunun

egg0

Havalar ısınmaya başladı. Bu konuda bizi uyaran metorolojiye kulak asmayıp daracık pantolonlarla dışarı çıkmaktan vazgeçemediyseniz bazı isilik ve pişik sorunlarıyla karşı karşıya kalmışsınız demektir! Pişik ve kızarıklıkların sonunda ortaya çıkan kaşıntı ile beraber ciddi dermatolojik sorunlara yol açan bu durumu engellemek şart! Peki ya bu sinir bozucu durumdan kurtulmak ve kızaran yerleri iyileştirmek için ne yapmamız gerekiyor?
egg1

Özellikle regl dönemlerinde naylon pedler kullanıyorsanız bu sorun yaz sıcaklarında sizin için kaçınılmaz olabilir. Kızarıklıklara engel olmak için yapabileceğiniz en iyi şey pamuklu pedler kullanarak yaz sıcaklarında genital bölgenizi pişik olmaktan korumak. Kotex'in ürettigi pedlerin doğal pamuklu yapısı ile bu kabustan kolayca kurtulmak mümkün!
egg2

Eğer 'artık benim için çok geç, özellikle bacakalarımın iç tarafı çoktan kızardı' diye şikayet ediyorsanız acilen bir pişik kremi kullanmak sizin için yararlı olacaktır. İyi nemlendirilmeyen ve yaz sıcaklarında da ekstra neme ihtiyaç duyan bacaklar sürtünme ile daha çabuk kızarır. İçerisindeki devekuşu yağı ile cildi onaran Zinco pişik kremi tedavi edici etkisi ile rahatsızlığınızı kısa bir sürede ortadan kaldırabilir. Ürünün fiyatı ise 12 TL.
egg3

Kuru bir vücut tipine sahipseniz özellikle sıcak havalarda fazla yağlı olmayan nemlendiriciler kullanmanız gerekiyor. Neutrogena'nın kuru ciltler için hazırladığı vücut nemlendiricisi az yağlı formülü ile derdinize derman olabilir. Ürünün fiyatı 12 TL.

nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
26 Haziran 2009       Mesaj #58
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Sağlık Veren Maskeler

sma0

Sabah ve akşam yaptığınız vücut bakımınız size yeterli gelmiyor ve daha kısa sürede, en etkili sonucu almak istiyorsanız hızlı sonuç veren maskeler tam size göre. Vücudunuzun her bölgesi için ayrı ayrı geliştirilen ve günlük bakımın vazgeçilmezi olan maskeler sayesinde daha canlı ve sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz. Cildinizi yaza hazırlamak ve saçlarınızın sağlıkla parlaması için maskelerden yararlanabilirsiniz.
sma1

Yaza girerken aklımızdaki en önemli konu kuşkusuz yazın cildimizde leke bırakmaması için güneşten nasıl korunacağımız ve cildimizi nasıl yaza hazırlayacağımız. Dünyaca ünlü dermatolog Dr.Howard Murad'ın kendi ismini taşıyan markasına özel saf C vitamini maskesi Vitamin C- Infusion Home Facial Kit, C vitaminin antioksidan gücünü cildinize depolayarak güneşin hasar veren ışınlarına karşı cildinizin savunmasını arttırmayı destekliyor. Cildinizi yaza hazırlamak için kullanacağınız bu kitin fiyatı ise 225 TL.
sma2

Saçlarınızı bir gecede sağlıklı bir görünüme kavuşturmaya ne dersiniz? John Frieda Fizz-Ease Overnight Repair Serum, rahatlatıcı etkisi ve papatya özü içeren formülü ile kuru, yıpranmış, elektriklenen ve kabaran saçları bir gecede onarmaya, derinlemesine beslemeye ve ihtiyacı olan nemi geri kazandırmaya yarayan harika bir saç maskesi. Yatmadan önce saçınıza uygulayıp ertesi sabah kalkıp saçınızı yıkadığınızda farkı hissedeceğiniz ürünün fiyatı ise 46 TL.

nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
26 Haziran 2009       Mesaj #59
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Bronzlaşmak İçin Güneşi Beklemeyin

bro0

Kısa hafta sonu kaçamaklarına giderken bir vampir kadar beyaz tenli olan arkadaşlarınız geriye döndüklerinde bronz tenleri ile ışıl ışıl parlayacakken, sizin işten kafanızı kaldıracak zamanınız yoksa üzülmeyin! Siz de yaz günlerinin harika bronz tenine kılınızı bile kıpırdatmadan sahip olabilirsiniz. Otobbronzanlar ile bronzlaştıracağınız cildiniz ile hafta sonunda bir koşu Antalya sahillerinde güneşlenip gelmiş gibi olabilirsiniz!
bro1

Artık bronzlaştırıcı kremlerin oldukça fazla kullanıldığı bu zamanlarda bu kremlerin türlü türlüsünü ihtiyaca göre bulmak da mümkün. "Ben öyle çok bekleyemem, hemen bronzlaşıp bir yemeğe yetişmem gerek" diyorsanız, Clinique'in Quick Bronze Tinted Self Tanner Mouse bronzlaştırıcı kremi tam size göre. Cildinizi 3 saatte bronzlaştıran bu hızlı ve etkili ürünün fiyatı ise 49 TL.
bro2

Estee Lauder Bronze Goddess Self-Tan Anti-aging etkili bronzlaştırıcı krem ile hem cildinize yaz bronzluğu sağlayabilir, hem de yaşlanmanın verdiği etkilerden özel formülü ile korunabilirsiniz. Özel Anti-aging formülü sayseninde normal kullandığınız nemlendirici kreminiz ile bile degiştirebileceğiniz, cilde altın parlaklığı veren bu bronzlaştırıcının fiyatı ise 65 TL.
bro3

Kuru ciltler için özel olarak üretilen Glow Fusion harika bronzlaştırıcı etkisi ile cildinize yaz ışıltısı verirken aynı zamanda onu nemlendirerek çatlamasını ve pul pul görünmesini de engelleyen çok yönlü bir otobronzan. İçerisindeki keratin proteinleri ile cildinizi beslerken etkisini de haftalar boyunca gösterebilen bu ürünü Boyner mağazalarından 125 TL vererek alabilirsiniz.

nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
29 Temmuz 2009       Mesaj #60
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Güzelliğin Sırrı Buzdolabında

buz 7inci

"Cildimiz bizim en güzel giysimiz" sloganı ile gaza gelip yazın cildini güneşten korumak için milyonlarca ürün aldıysanız aslında onu korumak için bu kadar masraf yapmanıza hiç gerek yoktu dersek bizlere kizmazsınız umarız. Çünkü yazın cildi korumanın tek yolu yüksek koruma faktörlü kremler değil. UV ışınlarına karşı kullanabileceğiniz silahları buzdolabınızda da bulabilirsiniz!"
buz 7inci1

İçinde bol miktarda beta karoten ve likopen bulunan domates ve karpuz gibi turuncu ve kırmızı yiyecekler, UV ışınlarına karşı içten dışa doğru bir koruma sağlar. Her iki vitamin de derinin dış katmanlarına yerleşerek güneş ışınlarına maruz kalan hücrelerin tamir edilmesine yardımcı olur.
buz 7inci2

Vücudun kolajen üretimi için C vitamini oldukça önemli! Az kolajen, az elastikiyet ve daha çok kırışıklık anlamına geliyor. Marketten alabileceğiniz taze kırmızı biber, portakaldan daha çok C vitamini barındırıyor. Meyveler içinde de kivide ve limonda oldukça fazla bulunan bu vitamin ile kırışıklık kremlerine dünya para bayılmanıza da gerek kalmıyor.
buz 7inci4

Yağ bütün hücreler için oldukça önemli bir bileşen olup bedenimizi bir çok zarardan koruyor. Ancak bedenimiz gerekli Omega-3 yağ asitlerini üretemiyor. Somon ve uskumrunun en zengin kaynaklar arasında bulunduğu düşünülürse, haftada en az bir kez balık yemek cildimizi korumaya yetiyor.


Benzer Konular

23 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
6 Mart 2009 / ThinkerBeLL X-Sözlük
6 Ekim 2011 / elifuzun437 Taslak Konular
5 Eylül 2015 / Teamoore Soru-Cevap